bntemp

bntemp

A Bianconeri blog bemutatja: Fernando Llorente

2013. július 01. - s4tch

Egyrészt már mi is írtunk egy posztot Llorentéről, másrészt egy óra múlva kezdődik a hivatalos bemutatása a klubnál, úgyhogy talán némileg indokolatlan még egy posztot szentelnünk neki, de egyrészt imádjuk a sorozatokat (nemsokára folytatjuk az 50 csillagot is), másrészt Tevez érkezése kicsit más megvilágításba helyezi a megítélését.

Szemben a kolumbiai nyakkendős zsivánnyal, az ő várható posztja, a játékhoz hozzáadott értéke, és a kezdőcsapatban elfoglalt pozíciója meglehetősen egyértelmű. Centert veszünk, Egy Iaquinta 2.0-át, (aki egyébként annyira beszart attól, hogy senkinek nem kell, hogy apján keresztül visszasercintett egyet a klubra, miközben évi 3 millióért fogta a fingot két teljes szezonon keresztül), de annál nem sokkal többet. Bátran jósolunk hajtás után.

Egyrészt már mi is írtunk egy posztot Llorentéről, másrészt egy óra múlva kezdődik a hivatalos bemutatása a klubnál, úgyhogy talán némileg indokolatlan még egy posztot szentelnünk neki, de egyrészt imádjuk a sorozatokat (nemsokára folytatjuk az 50 csillagot is), másrészt Tevez érkezése kicsit más megvilágításba helyezi a megítélését.

Szemben a kolumbiai nyakkendős zsivánnyal, az ő várható posztja, a játékhoz hozzáadott értéke, és a kezdőcsapatban elfoglalt pozíciója meglehetősen egyértelmű. Centert veszünk, Egy Iaquinta 2.0-át, (aki egyébként annyira beszart attól, hogy senkinek nem kell, hogy apján keresztül visszasercintett egyet a klubra, miközben évi 3 millióért fogta a fingot két teljes szezonon keresztül), de annál nem sokkal többet. Bátran jósolunk hajtás után.

A Iaquinta-párhuzam szerintem azért sem rossz, mert én emlékszem rá, amikor Jákó volt a legjobb csatár a Juventusban, és ez csak részben volt annak köszönhető, hogy akkoriban Amauri-félék alkották a támadósort. Iaquintának megvolt a maga haszna, lőtt szép és fontos gólokat is, de Conte csapatába már nagyon kevés lenne. Nem lő elég gólt ahhoz, hogy cserébe elfogadható legyen gyenge védőmunkája (nagy kérdés lesz Teveznél is), és hasonlótól tartok Llorente esetében is.

A baszk nagyszerű felépítésű csatár, sokkal nyomatékosabb jelenléte lesz a tizenhatoson belül, mint Matrinak. 195 centis világítótorony, akit könnyebb lesz eltalálni ügyefogyott szélsőinknek is. De pontos beadások nélkül egy idő után görcsös lesz, és állandóan szabálytalankodik majd, mint Amauri a szakadék szélén már túl.


Tevez érkezése rengeteg kérdést vet fel Llorente játékával, sőt, a Juve játékával kapcsolatban is. Először is: szép munka egy ilyen kategóriájú csatárt ingyen befogni, de ismerve a botrányos kapu elé érkező beadási statisztikáinkat, joggal feltételezhetjük, hogy nem ennek a drasztikus javulásában látjuk a baszk kiaknázásának lehetőségét. Hanem mondjuk egy másik formációban, ami meg aztán bármi lehet, mert hallani most már a 4-2-3-1-ről is (balhátvéd? rendes szélsők? Marchisio?) a régi mantrának számító 4-3-3 mellett.

Mivel az alapfelállás biztosan marad a mostani 3-5-2, és Conte egyik új csatárt sem a padra vette, elég valószínű, hogy próbálkozás szintjén eljutunk a Tevez-Llorente csatársorhoz. Itt ugyan megnyerjük a Mirkónál a védelmet százszor agresszívebben támadó argentint, viszont elveszítjük a zseniális megmozdulások lehetőségét, ami Llorente szempontjából elég rossz hír. Tevez gólpassz-statisztikái nem rosszak, de ahogy a korábbi posztban is említettük, Llorente góljai döntő részét fejjel szerzi, Tevez pedig bárhol tud jól játszani, csak a szélen nem. A legutóbbi Copa Américán szénné égő argentin válogatottban ezt tökéletesen bizonyította is. A beadások problémája viszont még mindig nem oldódott meg, mert ezek szerint ugyanazoknak kéne beadniuk a labdát, akiknek eddig. És ha már itt tartunk, Vidal játékkapcsolata Matrival egészen kiváló, a chilei istenség szórta a gólpasszokat a szívtiprónak, amivel vissza is kanyarodhatunk oda, amit fent feszegettünk.

Ha három csatárral játszunk, akkor némileg könnyebb a helyzet, bár kicsit idegen lenne Contétől, ha engedne a Juventus sikereinek alapját képező középpályás dominanciából. A jelenlegi keretből nehéz is összerakni egy igazán ígéretes csatártriót, még ha Pepe egészséges lenne, úgy talán. De Llorentének hely kell, mert nem a padra hozták a keret második legtöbbet kereső játékosát.

Talán csak túl pesszimisták vagyunk Llorente képességeit illetően. Például nem is láttuk annyiszor az Athleticet, hogy biztosan kijelentsük, csak a levegőben használható. Nagyon szeretnénk, ha kiderülne róla, hogy a földön is ügyes, és nem csak a kapuval szemben állva hasznos a csapat szempontjából, hanem annak háttal harcolva is. Fizikailag nem lesz vele gond, ráadásul a jól sikerült bilbaói éve (53 meccs, 29 gól) után – ha egy év késéssel is – csatlakozhatott egy nagy klubhoz, ahol 28 évesen még durranthat egy nagyot.

A hype inkább Spanyolországban erős körülötte, mi is inkább kíváncsiak vagyunk, mint megváltóként tekintünk rá. Van a fejünkben egy forgatókönyv, amiben nagyon jó lesz, és már azt is kifundáltuk, hogy ehhez elsősorban az kell, hogy Tevez gólpasszából ő döntse el a Szuperkupa-döntőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr328240694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340468 2013.07.01. 15:27:50

Az ilyen írásokat ne tartsátok magatokban! Én is érdeklődve várom, hogy mit mutat majd a Torony. Amúgy a felállásos elmélkedéshez: (a Konföderációs Kupa ajánlásával) karácsonyfa? Persze abban is lenne egy két kérdőjel, de szerintem nem elvetendő.

335318 2013.07.01. 15:52:54

remélem beválik. Kb. 10-15 gólt várok tőle

335361 2013.07.01. 16:07:13

Holnap 4-kor mutatják be, nem ma, ma Vucinicé a reflektorfény, ugyanis nősül. Jó pasi ez a Llorente, Matri akár mehet is.

258945 2013.07.01. 16:19:44

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a csatárkérdés nincs lezárva a Tevez-Llorente duóval, nagyon cikkeznek továbbra is Joveticról, ergo sanszos a 4-3-3 Jojoval, Carlosszal és Llorentével.

350492 2013.07.01. 16:39:37

[t.junior](#1439444): Brutális lenne, de nem hiszem, hogy maradt még 30 millió a kasszában... Én inkább Kolarovra gyúrnék, mert a balhátvéd problémákat hosszú időre megoldhatná. Asamoah a szélén megbízhatóan védekezik, de a támadásokra nem marad ereje. De Ceglie az ellenkezője, ő ad be a legjobban a szélsők közül, ami vicc (ez persze saját megfigyelés, nem vagyok statisztikabuzi). Ellenben DC hátul képes hajmeresztő megoldásokra és nem túl labdabiztos, emellett gyakran le is futják. Kolarov amellett hogy megbízhatóan védekezik, kifejezetten jól használható támadásokhoz. Persze ezt a Lazios évei alapján mondom, City meccset még életemben nem láttam :). Mondjuk az ő ballábas bombája dönthetné el a szuperkupát :)

336035 2013.07.01. 17:25:43

A kérdésre a válasz, hogy a földön is ügyes a srác, nem egy béna gyerek, jól cselez és jól tartja meg a labdát, fizikailag nem nagyon van ellenfele, ha kell egyedül is megoldja, szerintem legalább 15 gólig eljut. De ami a legfontosabb, hogy ha olaszban nincs is tapasztalata, azért nemzetközi szinten eléggé veretesek a mutatói.

339140 2013.07.01. 17:38:42

Na igen a Jaki példa is mutatja, hogy Tevez remélhetőleg motiváltan érkezik, ha már lemondott egy kis apróról. Lóri egy hangyafasznyival talán jobb mint Matri és ha ez csak 4-5 gólt jelent, akkor máris jó. Na meg ha komolyabbak a csatárok középen, talán a szélsőknek is több terük van/lehet. Lassan ideje lenne már egyébként eladni is egy-két játékost.

341862 2013.07.01. 17:50:54

Szerintem Llorente személyében sokkal inkább egy Ibrahimovics lightot, mintsem egy Jaki 2.0-t nyertünk, amennyiben beválik. Aztán meglátjuk, viszonylag kevés Athletic meccset láttam én is.

348517 2013.07.01. 20:22:34

Remek igazolás a baszk is, meg az argentin is, és ha még Kolarovot is begyűjtenénk, az tényleg pazar lenne. Főleg mert ő sem a pénzért jönne, elsősorban focizni szeretne, lehetőleg rendszeresen. De a legfaszább, hogy a Juventusban játszani ismét presztízsnek számít.

321727 2013.07.01. 23:14:18

Sziasztok! Látom, hogy gondban vagytok picit Llorentével, így megpróbálom nektek én bemutatni, aki 100 meccsét már biztos látta. A szóba került whoscored.com-os elemzésből mindenképpen kiemelném a fejlődést. Ennek a fejlődésnek a csúcsa a tavalyi United elleni két EL meccs volt. Ott jelent meg Llorente először olyan szerepkörbe, ami klasszissá emelte, ott és akkor mutatta meg, hogy több mint egy jó erőcsatár. Azon a meccsen a csapat kétféle taktikát váltogatott folyamatosan , az egyik a hagyományos taktika volt, amiben Llorente előre tolva szerepelt mint befejező, a másik viszont ekkor debütált, ebben Llorente kicsit visszább lépett, átvette a felívelt labdát, erejét használva megteremtette a lehetőséget, hogy tökéletesen bepasszolja a védelem mögé induló szélsőknek. Számos ilyen kiváló labdát adott akkor és ezzel a megjelenő sokoldalúságával lépett egy nagy szintet előre. Összességében erre előtte nem volt szükség, mert az Athletic szélsői nem rúgják be a ziccereiket, viszont ott megmutatkozott, hogy Llorente képes erre. És ez az a fajta csatár, aki egy Tevezzel vagy két szélső támadóval BL-szintű támadósort alkothat. Régebben hajlamos volt a Juve előnyben nagyon visszaállni, nem tudom mennyire van ez még így, de Llorentét a VB óta ismerik igazán el, amikor a hasonló helyzetben lévő spanyolokat megmentette Portugália ellen. Vagyis képes arra, hogy teljesen egyedülhagyva megszerezze és megtartsa a vaktában kivágott labdákat, majd visszategye a felérkező középpályásoknak. Igaz, hogy Llorente fejjel igazán kiváló, de ennek az az oka, hogy őt az Athleticben rendszeresen két védő őrizte, ami jó volt a csapatnak, mert területet nyitott a többi támadónak. Ha egyedül hagyják, akkor a 95 kilós baszk center izomból beforgatja az emberét, egy az egyben alig lehet szerelni, mert brutálisan jól fedezi a labdát, kérdés van-e plusz egy védő, aki besegít, ekkor jöhetnek a beívelések és a mélységből beinduló középpályások a lefoglalt védelem ellen. Mivel jól fedezi a labdát, aki nagyon keményen akarja szerelni az pirosat és büntetőt kockáztat, volt ebből pár az Athletic színeiben, Llorente jól csinálja, mert befekszik a védőnek, ha húzzák, akkor védővel együtt borul akkorát, mint a ház és hát mit lát a bíró a labda a csatánál rajta a védő keze és egyszercsak mindketten eldőlnek mint a zsák miközben nyúlik a csatár meze, szóval villan a piros is. Llorentéről érdemes tudni, hogy általában a legerősebb ellenfelek ellen a legjobb. Ahol túlértékelitek az, hogy folyamatosan jól teljesít. Ő nem CR7 vagy Messi, vannak bizony formaingadozásai, olyan meccsek, amikor semmi nem megy be neki, ha a többiek tehermentesítik és nyer a csapat, akkor nincs gond, kilábal belőle 1 hét alatt. Igaz, mint korábban is említettem Llorentében az a jó, hogy nem csak a góljaival tud segíteni, ha semmi nem megy, de tényleg semmi, még passzolás se, fejjel lekészíteni mindig tud!!! Kérdezitek jó-e lábbal? Két videót mutatok, az első egy összeállítás: https://www.youtube.com/watch?v=RBRitp3mVAE Ebben sok minden benne van a fejjátékán túl, hogy miért jó, ha két védő fogja, és a United elleni 50 méteres indítás utáni kapáslövésből szerzett gólja. A másik pedig a lövőerejét mutatja: https://www.youtube.com/watch?v=EpTiCslMsLs Úgy lőtte be 10 méterről éles szögből, hogy a kapus a kezét alig tudta feltenni, utoljára Zlatantól láttam ilyet a válogatottunk ellen. A cselezése nem épp kiváló a termete miatt, de van egy csel amit remekül tud, az látható az összeállításon is. Az egyik lábáról áthúzza a másikra és úgy indul meg, amíg nem ismerik ki nagyon alaposan az ellenfelek, addig ebből jól megél, ha erre van szüksége, de ritkán cselez, főleg akkor ha a szélre húzódik ki és szembe fordul a védőjével. Említették a védekezését. Hát azt kurvára nem tud és nem is szabad erőltetni. Túl nagy darab hozzá, egyfolytában faultol ha havi egyszer megpróbálja. Még egy apróság, ne engedjétek büntetőzni!!! Llorentével kapcsolatban statisztikát nem így érdemes nézni, hogy %-os hatékonyság, mert ebbe pl. persze, hogy rosszabb, mint Matri, na de azért, mert Llorente olyan szar labdákból is próbálkozik, amihez más hozzá sem férne. Most is igaz, hogy az Athleticnél Aduriz látszólag hatékonyabb, de ennek az az oka, hogy ő a pontos labdákkal tud mit kezdeni, Llorente pedig a védőhöz érkező labda esetén is megpróbálja kitolni az ellenfelét, hogy estében hátha tud vele valamit kezdeni. Remélem segítségetekre volt, hogy tudjátok mire számíthattok tőle. Én is had kérdezzek, ki keres többet Llorenténél a Juvéból?

345112 2013.07.01. 23:14:40

Egyszerűen a Bayern meccs óta oda vagyok azért a 4-2-3-1-es felállásért , amire több okom is van , aztán majd Ti megcáfoltok . First of all : jobb bekkben Lichti simán fel tudna futkozni , eddig is lehozta a támadó részét is és fegyelmezetten vissza is tudott zárni . A másik oldal tényleg neccesebb , én ide képzelem el Kolarovot , ebben az esetben Bonucci kiszorul vagy Barzaval cserélgetik egymást . Ami nálam a legnagyobb erény lenne , hogy a védelem előtt Európa-szintű védekező középpálya lenne Pogba és Vidal személyében és kiküszöbölnénk a tipikus játékosztó szerepét Pirlo személyében . Sajnos egyre lassan a pali . A trió közepén nálam Tevez helyezkedne el , az egyik szélen talán Giovinco (???) a másikon Pepe , ékként pedig Llorente . Ami a legnagyobb szívfájdalmam , hogy Marcika kimarad -kedvenc játékosom révén el is morzsoltam egy könnycseppet- de Ő azt a posztot nem tudná bejátszani . Ezt a játékrendszert a bl-ben tudom elképzelni , a bajnokikon maradhat a 3-5-2 , ott nem futják szét a széleinket . Kimarad Pirlo , Bonu és Marchisio is , akikért a szívem szakad meg , de egy Bayern ellen én , mint egy hozzánemértő hetero így küldeném ki a csapatot . Érdekelne , Ti mit gondoltok erről . peace of course

350110 2013.07.02. 08:20:47

én a Konfö Kupát nézve azt nem értem, hogy Giaccherini hogy a bánatos lófüttyben nem fért be a tavalyi Juventusba a bal szélen?

262910 2013.07.02. 09:05:38

[ATHLETICdotCLUBdotHU](#1440075): a hírek szerint llorente 4 milliót fog keresni. buffon 4,5, tevez 5,5 millát visz haza, a többiek kevesebbet keresnek. [steve_danczer](#1440077): ez nem a bayern-féle 4-2-3-1 lenne. ez a felállás érdekes módon alapvetően védekező, és ezt a bayern azért tudja nagyon jól csinálni, mert náluk a szélsők is visszazárnak, valamint mandzukic is azért szorította ki gomezt, mert képes az ellenfél középpályásait letámadni. a bayernnél nem csak a felállás a lényeg, hanem hasonlóan fontosak a szerepkörök. nehezen tudnánk kopírozni őket. vannak fenntartásaim tevez és llorente védekezésével kapcsolatban, és hát giovinco sem tipikus labdaszerző. giak hasznosabb lehetne nála. ha 4-2-3-1, az nálam úgy nézne ki, hogy buffon - licht, barza, chiello, caceres - vidal, marcsi - pepe, pogba, giak - tevez. de nem ez a legerősebb felállás ehhez a kerethez, egy karácsonyfa jobban passzolhat. [encephalitis](#1440535): 3-5-2-ben kwadcsi volt az első választás, ami érthető: fizikailag erősebb, és jobban védekezik. más kérdés, hogy az afrika-kupa után kwadcsi nyugodtan otthon maradhatott volna.

350492 2013.07.02. 09:46:29

[ATHLETICdotCLUBdotHU](#1440075): Köszönjük! Élmény volt olvasni

346364 2013.07.02. 10:30:55

[encephalitis](#1440535): gyengén védekezik.

346264 2013.07.02. 10:54:28

En nem szeretem az olasz focit, de ehhez az igazolashoz oszinten gratulalok! Szepen kidombortijatok, megmutatjatok a focibanban manapasag eluralkodo merhetetlen ostobasagot. Minden klub (aki csak teheti) elkepeszto osszeget dobal ki eppen befutott, vagy egy idenyben jo teljeitmenyt nyujto "sztarokra". Ezert a csatarert tavaly mindenki olt volna, de mivel iden kevesebb reflektofeny jutott neki, hirtelen mar "senkit" nem erdekelt (koztuk az Arsenalt sem). Es ti lecsapatatok ra. Mindegy, hogy jatszik a Juve jovore, ezzel a fickoval es Tevezzel kivaloan igazoltatok. Megegyszer. Oszinten gratulalok hozza (azert van nemi irigyseg), remelem sokra viszi mindketto!

334319 2013.07.02. 10:59:19

Hát [ATHLETICdotCLUBdotHU](#1440075): után nem nagyon érdemes itt már megszólalni, önálló posztnak is elmenő kommentet írt. A kérdőjel számomra Llorente kapcsán (leg)inkább az, hogy mennyire amortizálta le őt a tavalyi év. Látszott, amikor néha csereként beküldte őt Bielsa, hogy teljesen elment az önbizalma, halvány árnyéka volt önmagának. Kicsit olyan volt neki az előző szezon, mintha sérült lett volna. Kérdéses, hogy mennyire tudja visszanyerni a formáját.

262910 2013.07.02. 12:35:48

[csoncson](#1440801): nem hiszem, hogy bielsa saját döntése lett volna, hogy jegeli a játékost. a klubvezetés durcázott, ha jól sejtem. conte elég jó motivátor, össze fogja kapni llorentét. nem az a kérdés, formában lesz-e, inkább az, hogy ez a forma mire lesz elég.

348517 2013.07.02. 16:08:41

[ATHLETICdotCLUBdotHU](#1440075): "Úgy lőtte be 10 méterről éles szögből, hogy a kapus a kezét alig tudta feltenni, utoljára Zlatantól láttam ilyet a válogatottunk ellen." -azon én is ott voltam, szidtam is Zlatant mint a bokrot. Kösz az infókért, hasznos olvasmány volt.

335361 2013.07.02. 16:26:15

[ATHLETICdotCLUBdotHU](#1440075): Köszönjük, valóban hasznos és élvezetes olvasmány volt. Nagyon csalódott lettem volna, ha tavaly vagy télen 15-20 millióért hoztuk volna Llorentét, még ha Matrinál és egy rossz formában lévő Quagliarellánál egyértelműen jobb játékos. Szerintem bőven benne van 10-15 gól már csak a magasságából kiindulva is, főleg, ha Lichti és Asamoah megtanul beadni. Luca Toni sem egy cselgép, mégis elég jól szórta a gólokat jó pár évig, nem csak a Palermóban vagy a Fiorentinában, de a Bayernben is. Összességében örülök az érkezésének, főleg azért, amit [SilentTom83](#1440794): is leírt.

350106 2013.07.02. 23:20:42

Ahogy Keshudioo említette: sokkal inkább hasonlít Llorente a csúcsformában lévő Tonihoz, mint Iaquintához. Ami pedig a szimpatikus Matrit illeti; nos, ő a játék minden szegmensében elmarad a spanyoltól, garantálom nektek. Nekem a 352 nagyon is jónak tűnik a 2 spanyol anyanyelvűvel,(bár itt Llorentének meg kellene küzdenie a helyért Mirkóval) egyfajta modern Charles-Sivori páros :) (már csak Boniperti hiányzik) Kolarov érkezésével nagyon szívesen látnék egy 4321-et, kiváltképp, ha összejönne Jovetic is.(ebben az esetben valsz. Vucinic tiplizik) Persze, az álmom az egy Tevez,Llorente, a 2 montenegrói és mondjuk Giovinco által komponált csatárkvintett; így minden további nélkül lehetne váltogatni a 2, előbb említett felállást. De ez valószínűleg álom is marad. Kolarov,Ogbonna, Jovetic - és nagy baj nem lehet!

339140 2013.07.04. 20:04:12

Most néztem a stadion-látogatós videóját. Már pöncög olaszul. Ez jó.

295377 2013.07.08. 20:18:54

Én várom, hogy mit tud. Remélem hogy nagyon is be fog válni. Bevalom, az a pár meccs amit az utóbbi időben láttam tőle, nem győzött meg. De kívánom, hogy váljon be!
süti beállítások módosítása