bntemp

bntemp

Marotta, hozz nekünk négy klasszis csatárt!

2013. május 27. - s4tch

A szezonértékelő sorozatunkat csak azért szakítjuk meg, hogy váltsunk pár szót az előttünk álló 3 hónapról, és a médiabirodalmukat máris elárasztó piaci pletykákról. Tényleg leigazoljuk Cavanit? Igaz, hogy elcseréljük De Cegliét Alabára? Vucsinicset valóban elviszi a ManUtd? Azt olvastam az egyik lapban, hogy Messi az első számú célpont, a másik meg azt írja, C.Ronaldo az; melyiknek higgyek? Az a balfasz Marotta tényleg nem volt képes elintézni, hogy Falcao hozzánk jöjjön? És tényleg eladja Vidalt?!?!?! Mikor lesz már július elseje?! A naiv olvasó kérdez, a mértéktartó blogger válaszol.

A szezonértékelő sorozatunkat csak azért szakítjuk meg, hogy váltsunk pár szót az előttünk álló 3 hónapról, és a médiabirodalmukat máris elárasztó piaci pletykákról. Tényleg leigazoljuk Cavanit? Igaz, hogy elcseréljük De Cegliét Alabára? Vucsinicset valóban elviszi a ManUtd? Azt olvastam az egyik lapban, hogy Messi az első számú célpont, a másik meg azt írja, C.Ronaldo az; melyiknek higgyek? Az a balfasz Marotta tényleg nem volt képes elintézni, hogy Falcao hozzánk jöjjön? És tényleg eladja Vidalt?!?!?! Mikor lesz már július elseje?! A naiv olvasó kérdez, a mértéktartó blogger válaszol.

Addig képben vagyok, hogy a szűk két hete lezajlott tárgyaláson Conte azt kérte a vezetőségtől, hogy érkezzen néhány játékos a kezdőbe, és maradjon Vidal, valamint Pogba. Mégis azt olvastam, hogy a Real Vidalt kéri cserébe Higuainért. Fossak?

Ne fossál, Vidalt idén vélhetően nem adja el a Juventus. A Real pedig azt tette, amelyik minden klub tette volna a helyükben: a Juve leginkább piacképes játékosára bökött rá az első tárgyaláson. Vidal a jelenlegi mezőny egyik legjobb középpályása, nem kell azon meglepődni, ha összehozzák más klubokkal. Borítékolható, hogy a tőkeerős csapatok egész nyáron fognak rá licitálni, de nem kell ezzel foglalkozni.

De akkor hogy veszünk meg bárkit, ha mindenkinek Vidal kell cserébe?

Más játékosok bevonásával, és legfőképp pénzzel.

De Marotta egy sóher!!!4

Nem, nem az. Marotta annyit költ, amennyit a klub költségvetése enged. Ezt kell összehoznia Conte elvárásaival. Ezért is volt kiemelkedően fontos a két héttel ezelőtti megbeszélés: tisztázni kellett, Conte kéréseit egyáltalán tudja-e teljesíteni a klub. Conte maradása jó hír, de nem jelenti, hogy bárkit megveszünk kilóra. Az elmúlt két átigazolási szezont 82, ill. 30 millió eurós deficittel zárta a klub, ami európai viszonylatban sem számít kevésnek. A kétszeres bajnok keret jelentős része ebben az időszakban érkezett.

Marotta akkor is rohadjon meg! Miért vette meg Mottát, Eliát, Padoint?! Ki ez az Anelka meg ez a Bendtner?! Miért nem Conte igazol?!

A rendelkezésünkre álló infók alapján a menedzsment és az edző közösen intézik az átigazolásokat. A fentiek közül Motta korábbi örökség, a hírek szerint Eliát és Padoint is Conte kérte. A holland elvileg jól passzolt volna az eredetileg elképzelt 4-2-4-be (Eliával a bal, Krasziccsal a jobb szélen). Padoinnal - illetve Pelusóval - Conte az Atalantánál dolgozott már együtt, ismerte a képességeit, Simone a padra jött. A csatársor más tészta. Mivel a mérkőzések Olaszországban a középpályán dőlnek el, illetve jellemzően az a csapat nyeri a bajnokságot, amelyik a legkevesebb gólt kapja, ezért elsősorban jól védekező embereket kellett beépíteni a duplahetedik, pocsékul bekkelő csapatba. Egyszerűen eddig nem fért bele a költségvetésbe egy komoly csatár.

Dehát arról volt szó, hogy jön van Persie vagy Tevez! Meg aztán Berbatov! Erre Marotta idehozza Bendtnert...

Van Persie-vel valóban előrehaladott tárgyalásokat folytatott a klub. A hírek szerint az olasz bundabotrány miatt hullott atomjaira a biznisz. Berbatov meg egyszerűen felültette a Fiorentinát és a Juventust is. De ismétlem, tavaly a keret mélyítése volt az elsődleges szempont: a BL-terhelés miatt érkezett Isla, Asamoah, Giovinco, Pogba, ezért tartottuk meg Cacerest, és ezért igazoltuk Luciót is. A csatársorra nem maradt pénz - ez idén jön.

Na végre, szóval mi lesz idén? Mondd, hogy legalább egy Higuain, Tevez, Jovetics, Zlatan csatársorral állunk föl a BL-ben!

Ácsi, ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjük ott, hogy próbáljuk meg nagyjából belőni, mennyit fog költeni idén a Juventus a nyári átigazolási időszakban. Optimista becslések szerint - az eladásokkal nem számolva kb. 40-45 millió euróval gazdálkodhatunk. Ebből az Asamoah-Isla-Peluso hármasra elvileg el fogunk költeni kb. 9+9+4=22 milliót, tehát ha nem ad el senkit a klub, akkor bő 20 millió eurót tapsolhatunk el. Ez persze önmagában Higuaint sem fedezi, tehát már ahhoz is el kell adni valakit, hogy egyetlen "top" csatár érkezése biztosított legyen.

Nem lehetünk ennyire kibaszott skótok!

Ez nem spórolás kérdése. A hivatalos honlap adatai, illetve egy korábbi Agnelli-interjú alapján a klub költségvetése kb. 200 millió eurónyi bevétel elköltését teszi lehetővé - ebből kapásból elvisznek 115-120-at a játékos-fizetések és bónuszok, ezen kívül ott a stadionépítésre felvett hitel, az adók, a játékosügynököknek fizetendő súlyos eurómilliók, és a további működési költségek. Nincs még egyszer bő 80 milliónk, amit eltapsolhatunk - hacsak el nem kezdünk értékes játékosokat elpasszolni. Maradjunk ennél a 40-45 milliónál inkább.

Csak ennyi? Az hogy lehet, hogy a Monaco meg leigazolja a Porto duóját 70 millióért, meg Falcaót 60-ért? A Juventus sokkal nagyobb klub!

Nem mindig a nagy kluboknak van rengeteg pénzük átigazolásokra, és akinek pénze van, az sem feltétlenül tapsolja el egy csapatrészre az egészet. Gondolj csak arra, hogy az egészséges gazdálkodású, évtizedek óta tollas és több eredményes ciklust produkáló Bayernnél abszolút klubrekord Javi Martinez a maga 40 milliójával (ennél Buffon, Nedved, Thuram is drágább volt), viszont a Zenit simán megvette Hulkot 60-ért, mégsem mentek vele sokra. A Monacónál az új tulajdonos eszetlen költekezésbe kezdett, amit a monacói adózási szabályok is segítenek - ezzel a Juve nem tud, és ha tudna, sem szeretne versenyre kelni. Szerencsére nem a drága igazolásokban van a siker kulcsa, hanem a tudatos csapatépítésben és a fenntartható gazdálkodásban. A Juve története legnagyobb veszteségét volt kénytelen elkönyvelni 2011-ben - ebből az örökségből nem könnyű talpra állni úgy, hogy az egyébként röhejesen alkalmazott UEFA-féle pénzügyi fair play szabályainak is megfeleljen a klub.

Oké, értem. Akkor mégis, hogy lesz ebből Higuain-Zlatan-Jovetics csatársor 4-3-3-ban?

Valószínűleg sehogy. Kezdjük Zlatannal: jelenleg nagyon durva, 10 millió euró fölötti nettó fizetést kap Párizsban. Még ha a francia-arabok el is engednék viszonylag olcsón (számoljunk egy irreálisan alacsony, 15 milliós vételárral), és Zlatan is engedne az igényeiből (legyen csak nettó 6 millás fizuja, ami a klubnak az olasz adószabályok miatt kb. a duplájába kerülne), az is komoly lyukat ütne a költségvetésen. Három év alatt bő 50 milliót kellene csak rá elszórni. Vagy mondjuk Higuain: 25 milliós vételár, a hírek szerint 4,5 milliós nettó fizetés 4 évre: ez egy 60 milliós csomag. Jovetics: 30M-s ár, 4M zsebpénznek, 4 évre ez 62 millió. A három játékos alsó hangon 170-180 millióba kerülne az elkövetkező 3-4 év során, ami az éves transzferkereteket lazán el is vinné. Mivel nincsenek a posztjukon őrületes értékeink, ezért ha mindet meg akarjuk szerezni, akkor vagy megszabadulunk a heroin árban eladható játékosainktól (ez jelenleg Vidal, esetleg Marchisio), vagy várunk néhány évet, amíg a BL-pénz és a sorozattal járó magasabb tévés díjak 200 millióról a 300 közelébe húzzák a bevételeket. Melyiket választod?

Adjuk el Marchisiót!

Ez minden bizonnyal felmerült a klubszékházban is, de mivel ő a klub jelenlegi egyetlen ikonikus mezőnyjátékosa, aki saját nevelés, stabil válogatott, és emberileg is egy példakép, ráadásul fontos eleme Conte taktikájának, kevéssé valószínű, hogy ez meg fog történni.

Jó-jó, de mi lesz idén nyáron? Mit higgyek el az újságoknak?

Az elmúlt két év csapatépítése és az eredményes bajnoki, ill. BL-szereplés lehetővé teszik, hogy ne kelljen minden csapatrészt felforgatni. A védelemben nem várható forradalom, a középpálya közepe igen tisztességes, úgyhogy legfeljebb a szélen várható mozgás. Llorente mellett egy, max. két neves csatár érkezése is borítékolható, tovább nem lehet húzni ezt a kérdést.

Kik lesznek azok?

Fogalmunk sincs.

Maszatolsz csak, te hülye buzi... Úgy sem tudsz semmit, hogy az általában megbízható információkkal rendelkező Gazzetta már beharangozta Joveticset és Higuaint?

Még így sem fix senki. Az olaszoknál komoly firkász slepp úszik a klubok farvizén: mindenkinek van véleménye, mindenki mercato-szakértőnek hívatja magát, és minden nap cikkek százai jelennek meg a kisebb-nagyobb klubok terveivel kapcsolatban. Az egyik kedvenc torinói lapunk, amelyik szezon közben valóban érdekes és csak náluk olvasható híreket közöl a csapat háza tájáról, képes két napon belül összehozni Vucsinicset a Manchesterrel és az Izével - nyilván mindkettő hír komolytalan. A Gazzetta értesülései sem feltétlenül pontosak: a Zlatan, Higuain, Jovetics trió mindegyikét címlapsztoriban hozták össze a Juventusszal, de nyilvánvaló, hogy mindhármukat nem fogjuk tudni megszerezni. Nem kell bedőlni a sajtóhíreknek: könnyen lehet, hogy semmi alapja azoknak a pletykáknak, amik mondjuk Zlatan visszatéréséről, Tevez esetleges leigazolásáról, Vucsinics, Matri, Quagliarella, Giovinco távozásáról szólnak. Jelenleg két változás tűnik biztosnak: Bendtnernek lejár a kölcsönszerződése, és Anelka is szabadügynökké válik napokon belül. A többi - jelenlegi és jövőbeli - csatárunk sorsa teljes homály.

Tele leszek kétségekkel szeptemberig... :(

Ha ez segít, mi is. Dőlj hátra, élvezd a nyarat! Gyúrj, pasizz, olvass, művelődj, és a nagy hőségben igyál sok folyadékot! A mercato tekintetében pedig csak a hivatalos honlapnak higgy! Aki ott megjelenik szexi hálós trikóban, az valóban orvosi vizsgálaton járt. Aki ott kezet ráz Agnellivel/Marottával a klubszékház valamelyik hűvösen elegáns tárgyalójában, azt valóban leigazoltuk. Vagy tudok még jobbat: időnként össze fogjuk foglalni az általunk említésre érdemesnek ítélt pletykákat, és minden hivatalos bejelentést követően két napon belül be fogjuk mutatni a jövevényeket. Szóval a pletykalapok helyett inkább tarts velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr118240676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334188 2013.05.27. 19:53:19

Ti tényleg skrizofrének vagytok? :) Saját kérdéseitekre válaszolni? :D Igen, azért a Marotta fikázóknak azt kéne megértenie végre, hogy nem engedhetünk meg 25-30 milliós igazolásokat, mert egyszerűen nem fér bele egy játékosra ennyit kiadni. Illetve max. akkor ha tutira megyünk, Van Persie tavaly szerintem ilyen lett volna.(szerintem csak a Mu volt csábítóbb, sajna) Isla, meg Asa, remélem nem fog annyiba kerülni. Tudom, hogy az első felüket annyiért vettük, de azóta finoman szólva is csökkenhetett az értékük. Persze tudom az Udinese le akar majd húzni(meg is tehetik, nincs ezzel gond), de jó lenne végre nem beszopni a kis-középcsapatokkal való üzletelést.(Amauri,Martinez stb.)

275991 2013.05.27. 20:00:44

Szóval nincs esély Muntarira?

350141 2013.05.27. 20:35:20

Azért 1 csatárra csak fussa, reméljük. Amúgy teljesen jogos az írás hogy tele van a Blikk szerű sajtó pletykákkal és akkor lesz igaz minden ha hivatalos. Reméljük a legjobbat előre, Arany+Ezüst csillag felvarrás 1 év múlva :)

338064 2013.05.27. 21:00:43

Nade srácok, llorente (nem sok esélyt látok, hogy leirtam helyesen a nevét, és lusta vok bisszanézni) már biztos nem? És ő is ingyen, és a fizupapirjára sem fogott erősen a cerka. Viszont én gazdasági szempontból imádom nézni, hogy nem görgetünk akkora adósságot magunk előtt, mint egy angol, spanyol klub, akik a gazditól függenek, hanem egy üzleti modellt épitünk fel, ami profitorientált, és ahogy a meccsnapi bevételek nőnek, több szponzori pénz jön be, több pénz BL-ből és a TV-s közvetiutési jogokból, úghy majd a játékosokra több lesz áldozva a követel oldalon, nagyon necces jelenleg az olasz klubfutballban eladósodni, főleg úgy, hogy igy is toronymagasan nekünk van a legerősebb keretünk

334376 2013.05.27. 21:14:36

A cikkel kapcsolatban egyedül annyi észrevételem van, hogy előbb véget ér a 25 de inkább 30 évvel ezelőtti kedvenc számom mint a cikk végigolvasása. Lejjebb kellett volna beszúrni.

334376 2013.05.27. 21:22:43

Na jó. Még egyszer elolvastam, és épp egyszerre lett vége a zenének és a cikknek! ÉN kérek elnézést! Buzik!

262910 2013.05.27. 21:56:50

[lackovb](#1301643): llorente sorsa sem tűnik teljesen biztosnak: bár hivatalosan leigazoltuk és a bilbaói szerződése lejártával torinóba érkezik, már olyan pletykákat is lehetett olvasni, hogy egyből továbbpasszolnánk, hogy egy bl-kompatibilis csatárt kerítsünk. érdekes nyár lesz, na.

295377 2013.05.27. 21:57:54

A Cikkel teljesen egyet kell értsek. Illetve annyi kiegészítést teszek, hogy Jovetic és Higuaín nagyon erős esélyesek az érkezésre. Joveticért a héten tárgyalunk majd. Joveticért meg szerintem Marotta fel fogja az összes olyan játékost kínálni, aki nem kell Conte-nak, és vagy két játékost is odaadhatunk, hogy olcsón megszerezzük. De azt én se értem, hogy miért kell állandóan Marottát kritizálni, meg folyton Martínezt emlegetni. Szerintem egyáltalában nem végez rossz munkát. Igaz ezt ha másik blogon leírom, körberöhögnek. Amúgy Van Persiehez csak annyi jutott nekem eszembe, hogy szerintem Marottának esze ágában nem volt leigazolnia tavaly nyáron. Ő úgy akarta szerintem, mint Lloentét. Nem adjátok ide olcsón? Majd januárban, vagy idén nyáron ingyen. Nem jött össze. És ebben szerintem is a Conte körüli botránynak volt nagy szerepe. Sajnálom, hogy nem jött RVP. Remélem majd akkor idén Jojo és Higu jöhetnek. Meglátjuk mi lesz. Az biztos egyenlőre, hogy a védelembe valami nagyon olcsó megoldás fog jönni, hogy a többi posztra maradjon pénz. És szerintem Isla és Asa árát már tavaly elkülöníthették már. Islat nem is biztos, hogy megvesszük. És nagyon szeretném, ha igazak lennének a pletykák, miszerint 40 millát szeretne a klub összehozni eladásokból (ha eladjuk a csatársorunkat már meg is van). Akkor kb. 80 millából nagyon jó csapatot lehetne összerakni. De az az egy bizto, hogy az idei mercato biztatóbb, mint a tavalyi.

349418 2013.05.27. 22:12:25

Akármi megtörténhet, még a semmi is. Én már lassan magamban sem bízom, amikor elgondolom hogy kit kéne leigazolni... én annak örülnék a legjobban, ha a semmiből két csomag szotyiért előbányásznánk egy szarrá kutyázott szélsőt,támadót, és beállna a barza-effektus. Meg szerintem, annyira nem zökkenő mentes a spanyolok beillesztése, és még higu felsőtestét sem tudtam részletesen kielemezni... az viszont érdekes, hogy mennyire kevés olasz klasszist látunk csatár poszton. ígéretesek mindig vannak, de ha jobban belegondolok egy nevet sem tudnék mondani, aki valóban klasszis számba menne... sajnálatos módon...

273242 2013.05.27. 22:27:24

Egy kicsit pesszimistának érzem a cikket, jóllehet az becsülendő, hogy próbál a realitások talaján mozogni. Szerintem az átigazolási keretbe idén benne lesz a bajnoki címért, a BL szereplését járó cash, hozzáadott érték a Samsunggal kötött stadion-név szerződés, Tv-közvetítések, eladásokból is csurran-cseppen...azt gondolom lehetünk egy kicsit optimistábbak is, egy igazán nagy ász legigazolására megvan a vegytiszta anyagi háttér, szerintem zsebből el tudnánk hozni Higuain-t vagy éppenséggel Jovetic-et.(kb 30m) A kérdés persze az, hogyan akar ezzel sakkozni a klubb, mert az látható, hogy több célpont is van. Az előző évekkel ellentétben kivételesen abban a helyzetben vagyunk, hogy vannak piacképes játékosok az úgymond további projekt szempontjából selejt vagy futottak még kategóriából is, így például frankón lehet kezdeni valamit Isla-val, Giovinco-val, Matri-val, Felipe Melo-val, Ziegler-el, Quagliarella-val,Giaccherini-vel, Marrone-val stb...Ezekből a játékosokból minimál áron is illdomos lenne kihozni még legalább 25 milliót, főleg hogy van rájuk igény több helyről is. Majdnem biztos vagyok benne, hogy Conte nem csak hisztizett azzal a bizonyos tárgyalással, ergo ha nem kap megfelelő muníciót bizonyosan nem maradt volna. Realisnak tartom Jovetic és Higuain/Tevez Torinóba költözését, sőt még egy Diamanti is beleférne ha okosan sül el a dolog. Ha valamikor akkor most ezen a nyáron tényleg reménykedem, hogy beköszönt a várva várt minőség

349781 2013.05.27. 22:55:54

Beppének MUSZÁLY pénzt csinálnia idén az Zieglerből, Meloból és ha lehet Mottából is, nem akarom, hogy megint csak kölcsönbe menjenek valahova, hanem vegye meg őket valaki VÉGLEG. A csatár témába nem vagyok optimista. Szerintem kizárt, hogy 2 klasszis csatárt hozzanak, de egy mindenképpen jönni fog, aki szerintem Higuaín lesz.

344679 2013.05.28. 00:49:24

egyet kell hogy értsek a cikkel.bár annyit kérdznék:isla mire fel maradna?tudom tudom sérült volt,de ő sztem most felesleges... babo,téged nem ezért röhögnek körbe más portálon.egyszerűen azért mert minden pletykát elhiszel és kreálsz egy nem igaz történetből egy még hihetetlenebb sztorit,illetve mindig ugyanazt szajkózod,ami meg már unalmas.

348211 2013.05.28. 01:46:20

Hát... hát. Szerintem elsőre tisztázzuk a tényeket, utána elkezdhetjük a találgatást, hogy ki jöhet, meg ki kellene. A tények: 1. Llorente jön. Gólt lőni tud mindenféleképpen, de ki kell szolgálni. 2. Kell még 2 csatár, akiből az egyik klasszikus befejező csatár (aki persze jó a mezőnyben is), a másik meg egy kreatív, fifikás valaki (aki persze tud gólt is lőni). 3. Elég egy csatár is, ha olyan valaki érkezik, aki egyszerre fifikás és gólvágó. A jelöltek: 1. Ibrahimović: tökéletes jelölt - lenne, de egyrészt túl drága, másrészt már ölég idős ahhoz, hogy ne rá építsen a Juve, márpedig neki az nem annyira fekszik (lásd: Barcelona-ügy). Tévez ugyanez pepitában, annyi eltéréssel, hogy neki a fejjátéka ölég gyenge. 2. Higuaín: az ő leigazolása szerintem nem jó ötlet, aminek két oka van. Az egyik, hogy ő, bár jó csatár, de messze nem világklasszis, viszont ahhoz képest meg drága. A másik, hogy ő még nem játszott olyan csapatban, ahol nem világklasszis szélsők rohangásztak mellette - a "leggyengébb" páros mellette Robben és a csúcsformás Robinho duója volt, Sneijder és van der Vaartt-féle irányítókkal megtámogatva; ergó, a Juventusnál teljesen át kellene alakítania a játékát. Ennyi pénzért, amit elkérhet érte a Real, nem éri meg. 3. Jovetić: igazából ő lenne a legideálisabb jelölt a négyből: kreatív, gólérzékeny, tud húzóember is lenni, és megfizethető. DE vele az a legnagyobb baj, hogy Vučinić helyére, és nem mellé kellene leigazolni - márpedig nekünk nem olyan játékos kell, aki CSAK a montenegróinak riválisa, viszont egy Vučinić-Jovetić duóval megint a 20+ gólos csatár hiányozna a csapatból, őket egymás rovására játszatni - figyelembe véve Jovetić borsos vételárát - egyszerűen luxus.

348211 2013.05.28. 02:35:14

[Szilveszter94](#1302467): A gondolatmenetem első része teljesen objektív volt, csak a látottakat-hallottakat értelmeztem logikai alapon. Most viszont jön a szubjektivitás: hogy SZERINTEM ki kellene, és ki az, akit el kéne adni. Kezdem az utóbbival. Giovinco, Padoin, Giaccherini, Quagliarella, Rubinho, Motta, Ziegler, Melo, Martinez mehet. A nagy részüket magyarázni sem kell; Giak viszont a 3-5-2/3-6-1 áldozata: egyszerűen nincs posztja ebben a rendszerben. Giovinco dettó. Quagliarella meg kegyvesztett. Akik jöhetnének: Kétféle játékosra lesz szükségünk: egy olyanra, akinek csak a góltermelés a feladata, meg egy olyanra, aki a széleken is tudja segíteni a támadásokat. Nem véletlen, hogy Conte állítólag figyeli Alabát és Schmelzert: http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/juve-conte-bl-dontos-szelsoket-figyel-a-wembleyben-2247965 A furcsa az, hogy igazából a széleken meglennénk, csak Conte (Most ezennel megesküszöm, hogy a két éve alatt most először fogom kritizálni!) nem használja ki: De Ceglie, Isla és Cáceres indokolatlanul sokat padozott, Pepe meg úgy eltűnt a sérülések süllyesztőjében, hogy talán már Conte sem emlékszik a nevére; ezzel szemben Lichtsteinter és Asamoah (tavasszal Peluso) annak ellenére volt indokolatlanul semennyire sem rotálva, hogy a fullbekk posztja kívánja a legtöbb futást az összes szerepkör közül - ergó, őket kéne sokszor pihentetni. Szóval itt inkább csak többet kéne rotálni, mert Cáceres vagy Isla vagy De Ceglie nem falábú, csak nincs játékban. De baloldalra így is van jelöltem: André Santos. Pont olyan időszaka van, mint Pirlónak, mielőtt idejött, tipikus brazil fullbekk, sőt válogatott; pont Conte fegyelme kellene neki, hogy kihozza a maximumot magából. Ráadásul az Arsenal külön örülne, ha végre megszabadulna tőle, így biztos nem nehezítenék meg nagyon az átigazolást.

348211 2013.05.28. 03:33:06

[Szilveszter94](#1302523): Csatárok: Mivel Conte mostanában Marchisiót favorizálta a seconda puntában, ezért én is olyan játékosokra fókuszálok, akiknek alapvetően a góllövés az erőssége. 1. Javier Hernández. A (világ)klasszis csatároktól túlzsúfolt ManUnitedből nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne elhozni egy csatárt egy olyan csapatból, ahol Wayne Rooney (!) is panaszkodik a túl kevés lehetőség miatt. A jövő embere, de már szerepelt BL-döntőben is, meccs/gól átlaga lényegesen jobb, mint a Juvéban bárkinek és az összjátékban folyamatosan fejlődik. De ami a legfontosabb, egy tavalyelőtti statisztika: 24 kapura lövési kísérlet, 13 gól. No comment. Az ára 15-20 millió euró körül mozog, fizetése pedig szintén nincs ibrahimovići magasságokban - persze, ha ilyen szintű csatárt akarunk, akkor 3-4 millióval minimum számolni kell. De Chicharito nem az a típus, aki a legtöbb gázsit követelné magának házon belül, inkább szerényebb arc - Conte imádná. (megjegyzés: ha ráhajtanánk, akkor egy üzleten belül meg lehetne szerezni még a chilei Ángelo Henríquezt és/vagy Federico Machedát is, akik jelenleg még egyértelműen a jövő emberei - de a Pogba-üzlet is milyen jól bevált...) 2. Romelu Lukaku. Magas, erős, egész kreatív, igazi Drogba-típus. A Chelsea-nek eddig nem kellett, de van egy olyan érzésem, hogy Mourinho nem fog elengedni egy olyan csatárt, aki 13-án lett 20 éves, de már 17 gólos a PL-ben. De azért be lehetne próbálkozni dinamóéknál, hátha... (megjegyzés: említhettem volna Bentekét vagy Michut hasonló előjellel, de nekik úgyis lesz ölég sok kérőjük, köztük jó eséllyel olyanok is, akikkel a Juve nem veszi fel a versenyt anyagilag.) 3. Mario Gomez. Na ő akkor jöhet, ha már nem szándékozunk igazolni mást, mert baromi drága és nem véletlenül: JELENLEG Ő A VILÁG LEGJOBB KLASSZIKUS CENTERE. Hátránya, hogy az összjátékban használhatatlan, de a 3-6-1-ben igazán nem is lenne szükség a visszalépésére. A nyáron lesz 28, vagyis pont jó korban van, nagy egója ellenére abszolút kezelhető (Heynckes épp olyan keménykezű, mint Conte) ráadásul épp ELADÓ, vagyis a Bayernnel is meg lehetne egyezni. Az ára körülbelül 30 millió euró környékén mozoghat, de a gólérzékenysége alapján gyorsan törlesztené a pénzét. +1. Igazából (Llorentét is figyelembe véve) a legreálisabb javaslatom jön: Pierre-Emerick Aubameyang. 19 gólt szerzett a francia bajnokságban, ráadásul a csapata, a Sainté nem BL-induló, így "akciósan" meg lehetne szerezni. Viszont neki idén inkább szélső támadó volt a posztja, és bár jó csatárnak is, de inkább egy jobb évjáratú Vučinić, mintsem igazi gólvágó...

346364 2013.05.28. 08:19:18

Amauri szóba sem került? Ne de kérem! Már biztosan meg van az olasz útlevele.

258945 2013.05.28. 08:29:37

[DragonAnti](#1302079): Ez a Samsung megállapodás is olyan, hogy volt 1-2 hónapja egy hír....aztán annyi. Persze valószínűleg van valami megállapodás a Samsunggal, de hogy ebből az egészből mi igaz? Amikor ugye elvben a névhasználat nem is a mi tulajdonunk...vagy kitudja. Zavaros ez az egész. A másik dolog, igen tavaly nőttek a bevételek jelentősen, idén is fognak, de a tavalyi megnőtt bevételek mellett is valami -40 valahány millió lett a vége. A kiadások is nőnek szépen. A veszteséget meg valami elviselhető szintre kellene hozni, nem kell hogy nyereség legyen, de valami kezelhető mínusz pár millió. Magához a cikkhez annyit, hogy szörnyű ami némely fórumokon zajlik. Rengetegen irreális elképzelésekbe ringatják magukat, aztán amikor valami csoda folytán nem az történik amit ők, a nagy mercato guru, bizniszmenek, kigondoltak, jön a fikázás, köpködés, az esetek túlnyomó részében Marrottára. Ez persze nem Juventus jelenség, az összes hazai szurkolói fórumra jellemző, tisztelet a kivételeknek.

262910 2013.05.28. 09:36:12

[t.junior](#1302813): a névhasználatot a klub eladta a sportfive-nak. kb. egy hónapja pusmogtak arról, hogy a sportfive továbbértékesítette a jogokat, és megegyezett a samsunggal. nem zavaros az ügy, csak hiányzik a hivatalos bejelentés. a kiadások a keret lecserélése és a stadionépítés miatt alakultak ránézésre csúful. a stadion busásan megtérül, a játékosok pedig hoztak két bajnoki címet, visszarángatták a nézőket a stadionba, és első körben egy masszív bl-szereplést tettek le az asztalra. idén mérsékelt szufficit várható, ha jól emlékszem, olyan 20m euró körül lesz majd. amilyen rosszul nézett ki a beszámoló 2 éve, annyira biztató tendencia indult el azóta. mondjuk még messze a calciopoli előtti szint, amikor a juve európa 3. legnagyobb bevételű klubja volt, de legalább agnelli a megfelelő irányba kormányozta a szekeret. az utolsó bekezdésedhez: valóban kb. ez a jelenség motiválta a poszt megírását.

258945 2013.05.28. 11:07:20

[s4tch](#1302870): én is így tudom, csak éppen ha Sportfive eladta a névhasználatot állítólag 120 millióért a Samsungnak az nekik jó, de minket nem érint. Esetleg úgy, hogy ha már Samsung stadion lesz, akkor lehet a cég más módon is beszállhat a csapatba. Az meg mondanom sem kell mekkora buli lenne, a Samsungnál nem nagyon van komolyabb cég manapság.

262910 2013.05.28. 11:14:46

[t.junior](#1302984): egy olasz cikkben azt pedzegették, hogy a sportfive által fizetett kb. 70 milla (nem emlékszem pontosan az összegre) és a samsung által állítólagosan fizetett 120m különöbözetéből évi 3-5 jutna a juventusnak. nem ismerem a szerződés részleteit, csak azt sejtem, agnelli elég profi ahhoz, hogy semmiféle cégnek ne fizessen ki 40-50 milliós sikerdíjat egy sima közvetítői melóért.

350492 2013.05.28. 11:27:24

Egy Higuain-Zlatan-Jovetics csatársor olaszországban lófaszt sem érne. Nem lehet három olyan játékos a csapatban, aki ennyire nem védekezik. A 4-3-3 csak úgy működik, ha a két szélső csatár védekezésben visszalép, és a csapat átalakul 4-5-1-re. (Mourinho izéje is ezt játszotta.) Egyébként a 4-3-3 megoldást jelenthet a Pirlo nélküli rendszerre is. Igazából a mostani csapatból csak a balbekk hiányzik ehhez a játékhoz. Buffon - Lichti, Barza, Chiellini, X - Pogba, Vidal, Marchisio - Giaccherini, Llorente, Isla. A két szélén Giak és Marchisio, valamint Isla és Vidal cserélhetnek helyet meccs közben. Ha felfutnak a szélső védők, akkor Pogba léphet vissza a védelembe (esetleg Bonucci is berakható erre a posztra). Egyébként elegem van ebből a "csatárkérdésből". Azért nincs 20 gólos csatár a csapatban, mert nem erről szól a játék. A 3-5-2-ben a két csatár (Vucinic-Giovinco volt Conte kedvenc párosa...) visszafele mozog, az így felszabaduló területre pedig lendületből érkeznek a középpályások és a szélsővédők. Ehhez a játékhoz egy jó Pirlo kell. Ha ő nincs, vagy rossz napot fog ki, akkor még Vucinic megmentheti a csapatot, de ennyi.

338554 2013.05.28. 12:49:51

[t.junior](#1302813): és [s4tch](#1302870): Nem tisztem osztani az észt, mégis megteszem. A jelenség neve: egyszerű emberek tömege internet előfizetéssel. Régen is mentek ezek a pletyik, találgatások, okoskodások, csak a kutya sem értesült róluk. Amikor még a "login" szó átküldésének közepén összeomlott az internet, az ilyen elrugaszkodott gondolatmenetek a kocsmákban, baráti társaságokon belül mentek, nem ennyire nyilvánosan. Az emberi szűklátókörűségre, megfontolatlanságra, az összetett, ne adj isten elvont gondolkodás képességének hiányára nem az ilyen posztok adnak megoldást. A célközönség általában fel sem fogja, hogy róluk, nekik szól, vagy mi is ezzel a baj. Amíg vannak olyanok, akiknek a Fűrész első része dögunalom volt, majd az egyre silányuló folytatásokkal egyre élvezetesebb lett, addig nem várhatunk mást. Egyszerűen az ilyen részletekben elvesző gondolkodásmódú emberkék (nem is kell, hogy buták legyenek, csak máshogy jár az agyuk) számára az a valóság ami a felszínen van, nem azok a folyamatok amik a szálakat mozgatják. Jött klasszis vagy nem. Nyertünk BL-t vagy nem. Nem hiszem, hogy akár 100 poszt változtatna ezen bármit is. De arra jó, hogy legalább kiírjátok magatokból a felgyülemlett kreténségeket.

350106 2013.05.28. 14:30:00

én minden nap olvasgatni szoktam különböző olasz hírforrásokat; ezek alapján az kijelenthető, hogy 2 kiváló csatár érkezése teljesen reális (hogy ki a klasszis és ki nem, az szubjektív megközelítés kérdése is); Ernesto Bronzetti (aki a Real olasz csapatokkal/játékosokkal való ügyeit szokta intézni) azt nyilatkozta,h Higuain-Juve 50-70%, ez így májusban elég jó. Jovetic (és Ramadani, az ügynöke) lekoptatta az Arsenalt, mert "szeretne Olaszországban maradni" - innentől csak egy helyre mehet. Utóbbi játékosnál korrekt és életszerű lenne egy 18-20 milla + Q/Matri/Marrone/Isla ajánlat, nyélbe fogják ütni az üzletet. Vidal honfitársa akár egy Ranocchiával való csere alapjául is szolgálhat, ami nem lenne hülyeség részünkről. Viszont azt mindenki felejtse el, h egy 4-3- "csupa klasszis 3" lesz a formáció. Jovetic-Higuain mellé max. Diamantit tudjuk majd leigazolni, vagy marad Vuc/Gio/Pepe. Hozzátéve, h én ezzel is elégedett lennék, ha érkezne egy balbekk, aki tud cselezni 1 az 1 ellen.(Kolarov/Lulic/Zuniga a 3 felmerülő név)

350592 2013.05.28. 14:54:45

Annyira csatárcentrikus majdnem minden juve szimpatizáns, hogy lassan már 10 csatárral kéne felállni a juvének. Szezon előtt is ezek voltak a bajok, de még így is utcahosszal nyertük a bajnokságot, és bekerültünk Európa legjobb 8 csapatába(Galata helyett MU, Malaga helyett Chelsea és már meg is van a legjobb 8). Én is mindenképpen szeretnék egy KLASSZIS csatárt előre, és nem Joveticset vagy Higanyt. Ha még nem akarunk annyi eurómilliót költeni, ami egy Zlatan megszerzésére kell, akkor ne vegyünk több középszerű csatárt Vucsi, Q, Gio, és jóseggű fakopáncs helyére. NINCS ÉRTELME EGY VIDALT ODAADNI HIGANYÉRT, mert úgy járunk, mint a barca az etoo-ibra cserénél. Egy versenyképes szélsőre van nekünk szükségünk. Robben egy vén geci, akinek a nagy meccseken 40 helyzetre van szüksége, hogy egy gólt szándékozzon lőni, de még mindig jobb, mint a töketlen Asamoah, vagy Pelus, esetleg Padoin. Sancheznek örülnék a legjobban, hisz megmutatta már az udinében, hogy ízlik neki a Serie A. Szóval, hogy versenyképesebbek legyünk itt az öreg kontinensen egy kurvajó szélső kéne, aki odabassza a zsugát a mocsok Llorrente fejére.

348517 2013.05.28. 15:23:30

Csak úgy röpködnek a nevek!... és még csak most kezdődik a nyár.. Nekem amúgy szinte mindegy ki jön csatárnak a felsoroltak közül, csak tartsuk meg Mirkót (megnéznék egy olyan statisztikát például, hányszor volt eredményes a csapat, ha pályán volt, illetve nélküle), és szerezzük meg Schürlle-t.

262910 2013.05.28. 15:53:49

[rakkenroll](#1303277): csak kérdezned kell: vucsinics nélkül 32, vele 63 gólt szereztünk, ami mondjuk nem annyira beszédes, mivel többet volt a pályán, mint nem. inkább az az érdekes, hogy nélküle 61,9, vele 45,2 percenként szereztünk gólt. pont van egy ilyen excelem, most mondd meg.

348517 2013.05.28. 16:18:02

[s4tch](#1303313): tudtam, hogy rád számíthatok.

339140 2013.05.28. 17:01:24

Floyd, yeah! Lesz benne egy vagy két (komolynak tűnő) véráldozat, abból meg jön legalább két sokkal komolyabb arc. Projekt van itt, meg ésszerűség és ez így van jól.

307365 2013.05.28. 19:49:13

azért nem árt odafigyelni arra is kedves fotelkommentelők, hogy nem adhatunk el 8-9 játékost úgy, hogy 3, igaz talán "minőségibb" játékos jön csak. Kiegészítő játékosok kellenek, lsd: Napoli EL szenvedése, vagy a tavalyi bajnokság beáldozása a sikeres BL szereplés miatt.

338554 2013.05.28. 21:18:56

Bár kicsit már most is elkezdett szaggatni a bitfolyam, de megosztom, hátha nem omlasztjuk össze: la Partita del Cuore 2013 - http://www.onlinetv-stream.com/rai-uno

290256 2013.05.28. 23:53:44

Mint Real Madrid szurkoló, nem vagyok igazán képben a ti dolgaitokban, ezért érdekelne, hogy Vidalnak van a szerződésében kivásárlási ár, és ha igen akkor mennyi? Nyilván nem akarjátok elengedni, de ha a Real nagyon akarja, akkor lehet van az a pénz... Csak nem mindegy, hogy ez egy konkrét összeg vagy alkudozni kell folyamatosan. Nem mintha akarnám, hogy eszetlenül költsünk el horribilis összegeket, de Vidalért lehet, hogy érdemes lenne a zsebünkbe nyúlni. Szóval ha van valami infótok erről, akkor azt áruljátok el, köszi.

340942 2013.05.29. 06:13:47

[vbalazs91](#1303906): Nincs nem is lesz :P. Válaszolva tényleg nincs kivásárlási ára és valószínű nyáron hosszabbít 2018-ig és az edző érinthetetlennek titulálta. Szóval idén semmi esélyetek és szvsz amíg Conte az edzőnk nem fog elmenni.

262910 2013.05.29. 09:39:50

[vbalazs91](#1303906): vidal egyelőre nem eladó, és nem azért nem eladó, mert a juve kevesli az érte ajánlott 40 milliót. nem a zsebbe kell nyúlni, hanem keresni egy hasonló játékost. pl. ott van felipe melo, szintén csokibőrű, szintén dél-amerikai, ha nagyon messziről, hunyorítva nézed, még hasonlítanak is egymásra. róla beszélj perezzel.

347168 2013.05.29. 10:29:23

[s4tch](#1304524): "nagyon messziről, hunyorítva nézed, még hasonlítanak is egymásra" :)))) Melot a Fiorentinanak kellene odaadni, ne tékozold el a Serie A-ból az utolsó nagy tehetségeket :)

343360 2013.05.29. 10:43:42

[vbalazs91](#1303906): nem vágom,hogy miért kellene ez a...Vidal a Madridnak...? de tényleg,minek? pláne 40-50 milláér? ez komoly? :-D jó hely neki Torino! amúgy sem biztos,hogy feküdne neki a spanyol foci. inkább Gündogan a Dortmundból 25-30 körül,mint Vidal 40-50 környékén...

338554 2013.05.29. 11:01:17

[vbalazs91](#1303906): A kivásárlási ár akkor játszik, ha a játékos el akar menni de a klub nem adja egy összeg alatt, vagy egyáltalán nem akarja elengedni. De ha a játékos eleve jól érzi magát, akkor nem kötelező aláírnia az új klubhoz, ez csak a jelenlegi klubja megkerülésére irányuló, szerződésben rögzített összeg.

262910 2013.05.29. 12:18:49

[HalaRM](#1304574): igazad van, a német és az olasz bajnokság legjobbjai között volt/van, biztos nem bírná a spanyol tempót. mondom: felipe melo. brazil, brazilokat meg szívesen vesz a madrid rengeteg pénzért. jóképű gyerek, és egy mókamester. ő kell a real madridba.

343360 2013.05.29. 12:46:17

[s4tch](#1304663): most mit háborogsz? nem kaptál reggelit? edd meg Vidalt is meg Melót is aztán vegyél be egy nyugtatót. te tuti vonat alá mennél, ha Vidal lelépne a Juvéból, a Melóba meg biztos szerelmes vagy,mert sokat emlegeted... :-) csigavér, szereti õ is,ha még a meccs elõtt meg van az eredmény, szal tuti marad a szeretett klubodban. :-D

348517 2013.05.29. 12:56:30

[HalaRM](#1304704): "ha még a meccs elõtt meg van az eredmény" - tanulj meg írni, mielőtt okoskodsz, megvan?

343360 2013.05.29. 13:00:46

[rakkenroll](#1304714): csak ez jött le neked? vagy csak fáj az igazság? :-)

346315 2013.05.29. 13:50:11

[HalaRM](#1304704): Komolyan kérdezed, hogy miért kéne nekünk Vidal?Nem akarok itt vitát indítani erről, mert ez egy Juve blog, de komolyabb ellenfelek az idén úgy szaladtak át a középpályánkon, mint kés a vajon. Sőt, alkalmanként még a gyengébb ellenfelek is!:)

343360 2013.05.29. 14:08:42

[Murasaki](#1304803): ezen a blogon vigyázni kell a chileivel kapcsolatban,mert vannak itt olyanok, akik.....hát..... inkább kinyírják magukat,csak Vidal nehogy elmenjen a Juvéból. Amúgy igen,valószínû,hogy találnák nála jobb és olcsóbb játékost vk-nak. de ezt majd a madridi blogon megtárgyaljuk. :-)

266801 2013.05.29. 14:51:16

[Murasaki](#1304803): részvétem egy ilyen szurkolótárs miatt.

346315 2013.05.29. 14:51:16

[HalaRM](#1304825): Hát az a helyzet, hogy én is marhára bírom a chileit. Természetesen nem követek el öngyilkosságot, ha nem lesz soha a Real játékosa (mint ahogy valószínűleg a Juve szurkolók sem fognak rituálisan végezni magukkal ha eligazol), de az biztos, hogy szívesen elnézegetném Khedira helyén. De igazad van, majd a madridi blogon bedobsz egy nevet ha akarsz, aki szerinted jobb és olcsóbb Vidalnál. Csak az életkort is vedd majd figyelembe, mert Yaya Tourén kívül 30 feletti játékosok nem igazán érdekes egy 25 éves spílerrel szemben.:)

346315 2013.05.29. 14:52:22

[Jumpman23](#1304878): Nincs nekem bajom senkivel. Vagy csak elvétve egy-két emberrel.:)

290256 2013.05.29. 15:17:37

[kdavid86](#1304331): [s4tch](#1304524): [neuropa](#1304588): Köszi a válaszokat. Igen, én is olvastam, hogy Conte külön kérte, hogy Vidal maradjon, de kb. csak ennyit tudtam. De akkor tényleg úgy látszik, hogy nincs esély a leigazolására. Felipe Melót ugyan nem sokszor láttam, de azon kevés alkalommal, amikor igen, akkor engem nem nyűgözött le. Az, hogy brazil, vkp-ként nem feltétlenül meggyőző számomra :D Na akkor tényleg inkább Gündogant kell megszerezni.

350592 2013.05.29. 15:34:55

nem tudom, minek jösz a bianconeri blogra, ha utálod a juvét. kötekedni? azt lehet otthon is. inkább fogd be a pofád, és menj divatszurkolni a real blogra. vegyétek meg szépen ezt a gündogant, és húzzatok le még egy pár szezont kupa nélkül. am szívesen megnéztem volna egy juve real bl döntőt. égtek volna a fehérek.

258945 2013.05.29. 15:45:08

[HalaRM](#1304704): nemár légyszi légyszi vegyétek már meg Vidalt, olyan szomorú leszek ha egy jobb és olcsóbb játékos után kell néznetek :(

295377 2013.05.29. 17:41:27

HalaRM számára üzenem, hogy nyilván azért akarja fél Európa Vidalt, és azért adnának érte 50 millákat, mert nála csak olcsóbb és jobb játékosok vannak! Pl. a Bayern ellen is az egyetlen használható játékosunk volt! Csak őt nem tudták eltüntetni a Bayern játékosok! És a goal.com szerint is bekerült az idei BL csapatba!

262910 2013.05.29. 18:01:21

[vbalazs91](#1304909): melóval csak vicceltem, nem kell komolyan venni. először edző kéne oda, nem rögtön drága és épp jól futó játékosok, akiket lehet, hogy a következő edző nem is akarna. ancelotti nem 4-2-3-1-et játszik a psg-vel...

350592 2013.05.29. 19:51:35

tuti, hogy nem fogjuk eladni vidalt! valószínűleg tudják marottaék, hogy minden juve szurkoló már bl győzelmet akar. bendtner-t meg vucsit el kell adni marronevel együtt, és venni kell egy jó szélsőt. szeretem lichti-t, csak benne nincs meg az a +, ami egy fontos meccsen kell. meg kéne venni robbent, mert pep ki fogja őt csinálni riberyvel együtt. nem kell még egy középszerű csatár, ahogy moggi is mondta, várjunk még egy évet, és vegyünk egy klasszist.

340468 2013.05.29. 20:19:03

[HalaRM](#1304825): Sorold már a Vidalnál jobb és olcsóbb játékosokat légyszives :D

290256 2013.05.29. 22:38:54

[s4tch](#1305192): Egy normális védekező középpályásra mindenképpen szükségünk van, akármilyen formációban is állunk fel. Persze ettől még edzőt kell először szerezni, és csak utána igazolni.

343360 2013.05.30. 08:16:43

p1p2: Te hol olvastad,hogy én utálom a Juventust? Nem utálm sem a Juvét,sem Vidalt! Abba meg,hogy a jelenlegi Juve mit tudna kezdeni a Reallal... Nem látok a jövõbe. Egy beteg agyszüleménnyel meg nem foglalkozok,mert valóságalapja zero.. t.junior: ..... art_ax: Verratti,Gündogan,Gustavo. Egyik sem jobb mint Vidal, viszont nem is rosszabbak. Verrattiból viszont több is kisülhet,mint Vidalból. babo410: ismétlem,nem vitattam vidal érdemeit,sem tudását. Jumpman23: szerintem nem csinaltam semmi rosszat... Minden Juve fan: nem állt szándékomban megbántani titeket. Nem utálom sem a Juventust,sem Vidalt. A sértés,amit írtam egy embernek szólt,mégpedig s4tch-nak. Mint késõbb õ megirta,csak viccelt. Rosszul értelmeztem az írását,azt hittem támadja egy madridista társamat,errek én oda szúrtam neki,ami aztán lavinát indított. Ez a blogozás ill. chat-elés átka,mert nem mindig az jön le,aminek kéne. Hibáztam,ezért bocsánatot kérek mindenkitõl.

348517 2013.05.30. 08:38:46

[HalaRM](#1310715): Volt azért célozgatás az eredmény ismeretére vonatkozóan is, de sebaj! Fátylat rá.

343360 2013.05.30. 08:45:00

rakkenroll: köszönöm a megértésed. tényleg nem akartam trollkodni. félreértés volt az egész.

338554 2013.05.30. 09:12:15

[HalaRM](#1310773): Ez így mindjárt másképp hangzik. Sokan idetévednek, minősíthetetlen hangnemet megütve beugatnak valamit, aztán még ők vannak meglepődve, ha nem olyan szíves a fogadtatás. De lehet itt beszélni -mindenkivel- a legtöbbünkkel, csak ne ajtóstul rontson be az illető. Vagy ha nagy a szája, viselje férfiasan a "törődést".

343360 2013.05.30. 09:14:43

Amúgy valaki írta,hogy nem lenne jó vétel Higuain. Szerintem jól járnátok vele. Mikor a Madridhoz került,az elsõ két éve gyenge volt,de mellette szól az,hogy fiatal volt,be kellett illeszkednie és a konkurencia miatt csak csere volt még akkor. Nem biztos,mert 2006 nem tegnap volt,de akkor Robinhoval,Nistelrooyjal ès Raúllal kellet versenyeznie a kezdôért. Aztán jött a 2008-2009-es szezon,ott már 22 vagy 23 gólt lõtt a bajnokságbn. Majd a 2009-2010-es szezonban Pellegrini alatt azt hiszem 27 vagy 29 gól,CR-nek meg talán 26. Nagy bánatára a 2010-2011-es idényre jött Mourinho és még inkább Ronaldora hegyezte a csapatot,ami meg is látszik azon,hogy hány gólt lõtt az utolsó 3 évben Higany és hányat CR.És Benzema se jött neki túl jól. Viszont az is tény,hogy a BL-ben eddig nem tudott alkotni,de ki tudja.. lehet hogy nálatok Conte kezei között szárnyalna a Bajnokok Ligájában is. Nem lenne õ rossz vétel. Állítom,hogy nálunk is ugyan az a baj,mint a Barcánál. Ott Messire kell játszani mindenkinek,nálunk Ronaldóra. És ez megeszi a csatárokat itt is és ott is. Nem jártok rosszul,ha nálatok köt ki végül.

343360 2013.05.30. 09:26:33

[neuropa](#1310838): igazad van. Tabon szar mobilnettel...még írni sem lehet vele normálisan,mert legymok egy betût és négyet ír le. Sokszo van olyan is,hogy legyok egy betût és a tõle 2 centire lévõt illeszti be, vagy ugyan azt 5x. Ráadásul a munkahelyemen szórakozok. Ezért nem is foglalkozok a helyesírással. Szar tab,szar net és szar munka. Jön egy félreértés,ez így összegyül és jön a robbanás. Tégyleg sajnálom a tegnapit.

348517 2013.05.30. 09:36:30

Én kifejezetten örülnék ha jönne a gaucho, gyengéim már '86 óta.

266801 2013.05.30. 09:55:11

Számomra Jovetic a nagy kérdés. Én pont úgy kételkedek benne mint Giovincoban, 30M, amit kér érte a Fio, szerintem meg még sok is. Joveticben egy amolyan Vucinic 2-t látok. Belőle egy is sok volt a meccsek nagy részén. Kivételes képességű játékos, de nagyon sok benne marad. Higuain az én megítélésem szerint klasszisokkal jobb játékos, nem értem a Madridot, hogy elengedi. Benne meg egy Trezeguet 2-t vizionálok. ;-)

349355 2013.05.30. 09:59:42

[HalaRM](#1310715): Egy a gond Verrattival, mégpedig az,hogy egészen más feladatokat lát el a pályán, mint amit Vidal. Vidal egy box to box középpályás, erős labdaszerzésben, és jó az összjátékban is, míg Verratti inkább a labdák elosztásában és a játékszervezésben jeleskedik(ezért lenne jó Pirlo helyére a Juvéba). Szerintem Vidalnál jelenleg nehezebb jobb játékost találni a posztján, nem véletlen,hogy a Juve legnagyobb jelenlegi értékéről beszélünk.

343360 2013.05.30. 10:25:16

[Jumpman23](#1310951): van valani abban,amit mondasz. Én sem tudom,hogy miért kéne Higanyt eladni. Bár én Benzemában több potenciált látok,csak hát ott van Zselé,meg ez a szar rendszer,amit José eröltetett. [laleey](#1310970): nem is kéne nekünk jobbat találni. Igazábol nem is értek sok madridistát... annyira eröltetik ezt a védõ és vkp dolgot,pedig annyira sok gólt nem kaptunk. Az 1-0ás 2-1es vereség volt pár,meg 0-0ás 1-1es x-ek... Szerintem leginkább a befejezésekkel voltak bajok,meg az ésszel...Konkrétan mikor nem nyertünk,akkor nem volt irányítónk,és mikor Modricnak jól ment a játék,akkor Mou tuti hogy Xabi párjának játszatta szûrõnek.... De visszatérve a gondolatodhoz,elég lenne nekünk egy Vidal szinthez közeledõ fiatal játékos is. Amúgy mi Varane-t is be tudnánk tenni vkp-ba ha muszáj . Biztosra veszem,hogy megállná a helyét ott is.

349418 2013.05.30. 12:39:59

hujujj, mindig lemaradok valamiről... Szerintem sem lenne szopó Higu, és igen én sem tartom világverő tehetségnek jovetic-t. annyi hogy benne van még bőven, csak attól tartanék, hogy a taktika miatt, benne fog maradni sokminden, szerintem q-nál is ez volt a baj. Nem szaladgálhattak csak úgy oda vissza mint del neri-nél, és ez kevesebb látványos és tökös megoldást, és gólhelyzetet eredményezett (lásd Krasic) . Viszont akármelyikük megéri az érte kért ellenértéket ebben biztos vagyok. és az nem is gáz ha matrit kérik q helyett, ott lesz bójának lio, és hogy Marronne-t is vinnék az csak neki tenne jót, ide mindig lesz visszaút lásd gio(bár ő szopó). Q-ban még mindig bízom, ahogy egyébként lefogadom, hogy Isla is szárnyakat fog kapni, tökmindegy hova megy... szerintem a csatáraink közül q-n kívül mindenki cserélhető bőven, még vuci is baszakodjon más a mentalitásával, meg a kiszámíthatatlanságával... És ha annyira az eredményes utat akarja járni a klub, a fiatalokhoz is nyúlhatna mármint nem úgy....

346315 2013.05.30. 13:56:33

[rakkenroll](#1310903): Argentin fan vagy?Én is!Ők a gyengéim. Mondjuk nem '86 óta, mert akkor még meg sem születtem (csak egy évvel később), de már 5-6 éve kedvelem őket!:D [HalaRM](#1311038): Ez még mindig egy Juve blog, de azért annyi, hogy hidd el, kell nekünk az a vkp. És egy jobbhátvéd se árt, mert Arbeloa már nem azt nyújtja, amit eddig tudott. A csatároknak is könnyebb dolga van, ha egy erős vkp van mögöttük. A csatároshoz: Higunak egyértelműen nem tett jót Mourinho munkássága, totál elveszítette az önbizalmát a srác. Pedig előtte fél helyzetből is nagy gólokat tudott rúgni. A ti csatáraitok közül meg én is Q-t tartanám meg, nem értem, őt miért akarná elengedni a Juve. Llorente, Q és akkor csak egy klasszist kellene vennetek pluszba. 3 csatárral már meg lennétek szerintem. Ez a Giovinco gyerek meg szélre kevés lenne?Mert ott jobban beválna szerintem, mint csatárposzton.

348917 2013.05.30. 14:42:05

Mi kell? Védelem: be: egy jó Serie A-s védő olcsón, a kora mindegy + beadni képes balhátvéd (Coentrao kölcsönbe vagy Kolarov) Középpálya: OK Csatársor: ki: Vucinic, Matri be: Higuain, Diamanti

348917 2013.05.30. 14:50:57

3-5-2: Buffon- Barzagli, Bonucci, Chiellini- Lsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, COENTRAO- Llorente, HIGUAIN. 4-3-3: Buffon- Lsteiner, Bonucci, Chiellini, COENTRAO- Vidal, Pirlo, Marchisio- DIAMANTI, HIGUAIN, Giovinco.

348517 2013.05.30. 14:57:04

@Murasaki: Bizony, csípem őket egy ideje, no meg természetesen az azzurrit, de persze a magyar aránylábú gyerekek az elsők a szívemben. A nápolyi cigányt szinte mindenki a szívébe zárta itt (én Mirkót is!), de valamiért mesterünk nem nagyon számol vele, sajnos valószínűleg menni fog.

262910 2013.05.30. 14:58:58

[Quagliarescu](#1311690): a 3-5-2 - objektív, mocskos számok alapján - vucsinics nélkül támadásban jóval gyengébb, mint mirkóval. kell pirlo mellett még egy ember, aki tud passzolni, különben delneri-szinten sablonos lesz a támadójáték.

266801 2013.05.30. 15:28:55

[Quagliarescu](#1311690): Llorente HIGUAIN szerintem egyszerre nem jó a pályán. Coenrtao? Miért? Biztos, hogy kellene ő nekünk?
süti beállítások módosítása