bntemp

bntemp

A bajnok már szabadságon van

2013. május 19. - s4tch

A pletykák szerint Conte azért akarja a fél keretet lecserélni, hogy a csapat éhségét fenntartsa, de a Doria elleni meccs azt mutatta, kivághatna néhány embert azért is, mert egyszerűen bénák. Ez kevésbé feltűnő, amikor a teljes csapat kiegészítőjeként vannak a pályán, de amikor nekik kéne valamit csinálniuk, akkora az van, ami tegnap volt.

A bajnokcsapat már hetek óta szabadságon van, ez a mostani csak nagyon apró nyomokban hasonlított rá. Szörnyűségesen búcsúztunk a bajnokságtól, a Sampdoria a tökéletes Chewbaccát megvalósítva oda-vissza leverte a Juventust, és talán nem én voltam az egyetlen, akinek a tegnapi meccsről a pre-Conte időszak jutott eszébe. A csapathoz méltatlan játéktudású futballisták, röhejes gólok, bírói hibák, és komikus jelenetek: ez volt a genovai túra.

A pletykák szerint Conte azért akarja a fél keretet lecserélni, hogy a csapat éhségét fenntartsa, de a Doria elleni meccs azt mutatta, kivághatna néhány embert azért is, mert egyszerűen bénák. Ez kevésbé feltűnő, amikor a teljes csapat kiegészítőjeként vannak a pályán, de amikor nekik kéne valamit csinálniuk, akkora az van, ami tegnap volt.

A bajnokcsapat már hetek óta szabadságon van, ez a mostani csak nagyon apró nyomokban hasonlított rá. Szörnyűségesen búcsúztunk a bajnokságtól, a Sampdoria a tökéletes Chewbaccát megvalósítva oda-vissza leverte a Juventust, és talán nem én voltam az egyetlen, akinek a tegnapi meccsről a pre-Conte időszak jutott eszébe. A csapathoz méltatlan játéktudású futballisták, röhejes gólok, bírói hibák, és komikus jelenetek: ez volt a genovai túra.

Hogy mindez mennyire zavarta Contét, az abból volt leginkább leszűrhető, hogy 1-3-nál mélabús képpel támasztotta a kispad tetejét, és az utolsó 10 percre, amikor még egy nagy rohammal el lehetett volna kerülni a szégyenletes eredményt, inkább becserélte Rubinhót, hogy játsszon ő is bajnokit idén. Minket sem zavarna különösebben, hiszen bármikor elkezdhetjük szidni a bírót az elmaradt vegytiszta büntető, és a sorsot a 8 perc játék után megsérülő Bendtner miatt, ráadásul képben voltunk a kezdőnk játékerejét illetően is, de ez a csapat annyira elkényeztetett minket az utóbbi két évben, hogy ez még így is nagyon fájt.

Hogy a Juventus mennyire játszotta azt a játékot, amit szokott, arról itt egy adat: a játékosok összesen 78 (!) hosszú labdával próbálkoztak, ebből a védők 41-et vállaltak magukra. Márpedig ez utoljára Delneri alatt volt szokás, nála szóltak arról a támadások, hogy az egyik védő picsán rúgta a labdát, aztán valahogy megoldják a többiek. Persze az is lehet, hogy ez a taktika része volt, hiszen normál esetben Pirlo körül Vidal és Marchisio futkározik, most pedig Padoin és Giaccherini ügyködött, a két szélen pedig De Ceglie, és a biztató teljesítmény után újra hullaszagot árasztó Isla játszott.

Pirlo passza szebb labdalevételt érdemelt volna, de a gól, az gól


Itt van például a harmadik Doria-gól, ahol Giaccherininek a pálya kétharmada állt rendelkezésére, hogy utolérje, kiszorítsa, ne adj' isten, szerelje a labdát vezető Edert, ehelyett ő annyira átvette Marchisio szerepét, hogy lekoppintotta, amit ő csinált Ibarbo mögött loholva a legutóbbi fordulóban. A gólhoz azonban még az is kellett, hogy Islának a létező leghalványabb fogalma se legyen a védelem közepén, hova kéne helyezkednie ebben a játékhelyzetben. Nevetni viszont csak akkor tudtunk volna, ha Icardi tényleg kihagyja egy méterről – amihez sokkal közelebb volt, mint a futballtörténelem során bárki.

Isla egyébként is egy határ szar volt, ahogy De Ceglie is (a beadásokkal előbbi 13/2, utóbbi 12/3 sikerességet tud felmutatni), így Pirlo hiába hozta le elég jól a meccset, a vereség nagyjából elkerülhetetlen volt. Bírózhatnánk is – nem Chiello büntetője miatt, ami szerintem az volt –, hanem a másik kapu előtt lezajlott elképesztő események miatt. A bíró jó szögben állva tökéletesen látta, hogy Quagliarellát felborítják, megítélte a büntetőt, aztán a rosszabb szögben, jóval távolabb álló asszisztens beszólására visszavonta a 11-est. Ez egy ilyen meccs volt.

Ennél sokkal boldogabb szülinapot kívánunk Pirlónak.


Hamarosan átveszi az uralmat a blogon a bajnokság értékelése, meg persze a mercato, de amikor nem lesz esemény, akkor is lesznek posztok. Kitaláltuk jól. Most pedig mindenki igyon sokat a bajnokcsapat egészségére. Ha lehet, akkor annyit, hogy a genovai meccs kitörlődjön.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr308240672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2013.05.19. 19:11:35

"Általános érdektelenség miatt elmaradt" - a jó játék, a pontrekord, a minden csapat elkenése, meg részemről a meccsnézés, újfent. Fura egy idény volt ez, mindenkinek annyira a BL járt a fejében, hogy az, hogy gyakorlatilag fű alatt behúztuk a bajnokságot, senkit sem mozgatott meg különösebben. Lehetett volna még ilyen apróságokért izgulni, mint ezüstcsillag meg olasz kupadöntő, de rohadjon le Floccari vízfeje, hogy nem lehet. Hozzászoktunk a jóhoz, pedig a Barcásokon lehet látni, milyen személyiségtorzuláshoz vezet a sikerkorszak. Mármint nem a blogon, hanem az "átlagszurkolón", de talán még a Delneri érában sem volt ilyen, hogy zsinórban 3 meccsből egy percet sem láttam. De bosszankodni meg unatkozni nem volt kedvem és szerencsére adott már olyan élményeket ez a csapat, amihez képest lehet fanyalogni. Azért az poén, hogy van egy Vucsi, Márti, Q, Gio, Bendő, Anál csatárparkunk, erre megvettük Llorentét és csalogatjuk Higuaint, miközben szélsőről egy árva szó sem esett. Tartok tőle, hogy a vezetőségnek sincs több ötlete, mint nekem. :) A lényeg, hogy jövőre veletek ugyanitt, remélhetőleg a srácok is feltöltődnek a nyáron és nem csak BL-től BL-ig tart majd az idény. Bár ha a döntőig tartana az "-ig", akkor egye fene!

265063 2013.05.19. 19:28:59

Egyetértek, ez van, ha a szürke eminenciásoknak kell(ett volna) valamit csillantani. Ez a meccs arra mindenképp jó volt, hogy néhány játékos kihúzatta a nevét Conte 2013/14 keretéből (legalábbis őszintén remélem). Kellenek új játékosok, a többi mehet (vissza) az Atalantába, stb...

278403 2013.05.19. 20:27:36

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Sajnálom, de most nem értek egyet. Most néztem vissza a gépen a meccset, mert élőben nem láthattam, s minden egyes jelenetet különösen megfigyeltem. De Ceglie jól játszott, egész meccsen 4 rossz labdája volt, ebből kettő az utolsó 15 percben. Rá kellene dolgozni az energiáira, s szuperül futballozhatna. 6 jól sikerült beadására is emlékszem, labdát talán egyszer vesztett, viszont 4-et vagy 5-öt szerzett. Nálam Ő és Q a meccs legjobbjai. Giaccherinit valaki megtaníthatná csapatban futballozni, mert lehetőség van benne, csak passzolni és helyezkedni nem tud. Giovinco ennyi, köszönjük, lócitrom. Kíváncsi lennék, hogy Q hányszor lőtt kapura, mert szerintem legalább 8-szor és a fele kábé a 16-oson kívülről. Ha hozzá került a labda, a csapattársak gyakorlatilag a képről eltűntek. Nem volt segítőtársa SEHOL. Pirlo most egész tűrhetően játszott, de a meccs középső részében teljesen eltűnt. Padoin nem volt rossz, csak azt be kellett volna lőni. A helyzetet visszalassítottam és igen, az is 11-es lett volna, mert a kapus nem érte el a labdát. Nem mellesleg azt se felejtsük el, hogy ért oda a védő, mikor elrúgta a labdát. Két lábbal, hátulról... Isla egyáltalán nem volt jó. A hátsó részre megint nem lehet panasz. Szerintem azért röhejes 11-es volt, mert ilyen 1000 van egy meccsen. Csak ügyesen feldobta magát, míg egy igazi csatár kapurafejelt volna. Q-t az első félidőben is arrébb tették a 16-oson belül, Pirlo utolsó szabada is kézről pattant le. Isla és Padoin is kaphatott volna sárgát kezezésért. Nem elfelejtve a Doria egész meccsen körülbelül 7 sárgás belépőjéből azt hiszem 3 jött össze a végén... Egy mezlevétel, amit nem számoltam a belépők közé. Az, hogy ez a bíró még meccset vezethet, a futball legnagyobb szégyene...

349781 2013.05.19. 21:34:03

[humorpalanta](#1279113): +1 Jobbak voltunk, a bíró meg egy köcsög, ezen múlott.

346607 2013.05.20. 11:11:16

Gervasoni elvezette a meccset. Szerencse, hogy nem volt tétje.

346364 2013.05.21. 08:43:29

Az egészből az jött le, hogy ebből a "cserecsapatból" Q az aki mindenképpen maradni akar és játszani tett is érte, nagyon sajnálnám, ha Gio és Vuci maradna helyette. Caceres természetesen ok, hiba nélkül hozta a bal hátvédet. DC-t fel kéne építeni és akkor talán... Keserű a valóság, de Giovinco-nak nem ez a csapat a képességeinek megfelelő, hanem egy másik. Q például mennyivel motiváltabb volt.

348517 2013.05.21. 15:05:06

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Még nem láttam a meccset, csak az összefoglalót -igen, már megint korhelykedtem, ezért nem is pofázok sokat: Q már rohadtul megérdemelte ezt a gólt, ment előre, hajtott akkor is, ha csak 1-2 percre küldte fel a mester, nagyon bírom a hozzáállását, remélem marad és kell Conténak.

347168 2013.05.21. 15:28:10

Én végignéztem a meccset, mert az utolsó tét nélküli bajnokik kiválók arra, hogy a csereemberekről kiderüljön tudnak-e élni a lehetőségükkel. Ez egy pocsék meccs volt egy borzalmas bíróval és egy - Giakot és Q-t kivéve - motiválatlan társasággal. Bosszantó, hogy a Sampot és a Doriát sem sikerült legyőznünk, de nem ér annyit, hogy felbosszantsam magam. Legalább meglett az 5. vereség és megdőlt egy újabb elmélet.

336677 2013.05.21. 16:32:44

szerintem nem kell mély következtetéseket levonni a szombati meccsből. korrekt játékvezetéssel ezt a meccset hozzuk, és inkább ilyenkor legyen ellenünk komoly bírói tévedés, mint valami fontos meccsen. az meg sajnos az olasz foci sajátja, hogy a tét nélküli meccsekbe beleszarnak, az olyan "hülyeség", mint büszkeség vagy a sportszerűség nem igazán számít. (és igen, most megint jöhetne egy kis Bayern szopkodás :P) emellett még az jutott eszembe, hogy Q ugyan valóban motivált volt, de a helyzetekkel igencsak bőkezűen bánt. nekem elsősorban azt igazolta, hogy semmiképp sem szabad neki kezdőnek lenni - nem mintha ez a veszély fenyegetne, hiszen elég valószínű, hogy távozik (ezt amúgy sajnálom, mert csereként jó lenne)

295377 2013.05.23. 14:18:10

[JUVEloko](#1282639): Q tuti nem marad, de Vuci is távozik, ha olyan ajánlat jön érte. A csatárposztra már megvannak a kiszemeltek. Llorente, Higu, Jovetic. Ez 3 ember, és jöhet még Diamanti is. Így szerintem ha valaki marad, akkor az Gio lesz, mert szerintem a szélre jobban kell ember, mint középre. És szélső csatárnak 4-3-3-ban Gio jobb lenne, mint a többi csatárunk. És mellé még Osvaldot, vagy Ljajicot pletykálják, tehát a csatársor teljesen át lesz alakítva! És Q nagy valószínűséggel Joveticért cserébe a Fioré lesz!
süti beállítások módosítása