bntemp

bntemp

Nem egészséges felvezetés

2013. április 19. - s4tch

Hát persze, hogy most mindenki fogadkozik, mert mi mást csináljon? Mondja azt, hogy „leszarom, fél lábbal már Balin piszkálgatom a csibésztallérokat”? Senki nem állítja, hogy már bajnokok vagyunk, pedig már azok vagyunk, és ezt pontosan tudja minden játékos, edző, szakvezető, sőt, még az ellenfelek is. És pont ez lehet a baj vasárnap este a Milan ellen.

A II. Hullarablók ugyanis vért köpve érkeznek majd Torinóba, mert nekik pont annyira fontos, mint amennyire nekünk nem az. A Milan egy torinói vereséggel jó eséllyel elbúcsúzhat az egyenes ági BL-szerepléstől, sőt, elkezdhet hátrafelé nézegetni, ahonnan egy Toro-veréssel akár egy pontra is feljöhet a seggébe a Fiorentina. Számunkra csak annyi a tét, hogy ez egy úgynevezett rangadó. Pont.

Hát persze, hogy most mindenki fogadkozik, mert mi mást csináljon? Mondja azt, hogy „leszarom, fél lábbal már Balin piszkálgatom a csibésztallérokat”? Senki nem állítja, hogy már bajnokok vagyunk, pedig már azok vagyunk, és ezt pontosan tudja minden játékos, edző, szakvezető, sőt, még az ellenfelek is. És pont ez lehet a baj vasárnap este a Milan ellen.

A II. Hullarablók ugyanis vért köpve érkeznek majd Torinóba, mert nekik pont annyira fontos, mint amennyire nekünk nem az. A Milan egy torinói vereséggel jó eséllyel elbúcsúzhat az egyenes ági BL-szerepléstől, sőt, elkezdhet hátrafelé nézegetni, ahonnan egy Toro-veréssel akár egy pontra is feljöhet a seggébe a Fiorentina. Számunkra csak annyi a tét, hogy ez egy úgynevezett rangadó. Pont.

Hat meccs van hátra, hét pontot kell szereznünk a bajnoki címhez. Teljesíthetőnek hangzik. Ha én Juve-játékos lennék, biztosan ott lenne a fejemben, hogy ez már akkor is meglesz, ha öreganyámat küldöm ki centerezni lódenkabátban. A világon semmi nem utal arra, hogy itt még izgalmak várnak ránk, sőt, én azon is roppantul meg lennék lepve, ha a mögöttünk jövők minden meccsüket megnyernék – még ha túlzás is némileg Tanult Kollégám véleménye, aki szerint akkor is bajnokok lennénk, ha már nem nyernénk egy meccset sem.


Nem egészséges ilyen felvezetéssel menni egy ekkora derbire, különösen akkor, ha az ellenfél számára viszont óriási a meccs tétje. Ezt csak azért akartam leírni, mert nagyjából ez az egyetlen dolog, ami a Milan mellett szól majd vasárnap este. (meg az az apró, zárójeles gondolat, hogy nem lenne nekünk jó egy olyan Milannal versenyezni jövőre, amely elhasalt a BL-selejtezőben a Chelsea ellen, és így hét közben csak recskázik, miközben mi vért izzadunk a csoportmeccseken át az elődöntőig)

A Milannál nem lesz Balotelli, aki már serdülőként is szívesen aprította a Juventust, és Flamini, aki meg mostanában a tavalyi Nocerinóra hajazva ontotta a gólokat, előbbi helyett Pazzini, utóbbi helyett Ambrosini játszik majd, ami jelentős minőségi visszaesést jelent. Nálunk csak Chiello nincs (úgy néz ki, megint Pelus, és nem Caceres kapja a helyét), és Conte újra rágyúr a Lazio ellen tesztelt 3-5-1-1-re Marchisióval az ötfős középpálya előtt. Hamarosan érkezik egy kiváló posztunk ennek a szisztémának a tiszteletére, én már elolvastam a felét, frenetikus lesz.

Ennek a kurta posztocskának csak két mondanivalója van igazából. Az egyik, a fent taglalt aggodalom, hogy a hátralevő két fontos meccsre (nyilván a Toro elleni a másik) nem lesz elég éles a csapat. A másik, hogy nekem ennek a szezonnak a végéről nagyon fog hiányozni a kupadöntő. Lehet, hogy túlzó elvárás lett volna, hogy három frontból kettőn is győzzünk, de a jelenlegi olasz mezőny lemészárlása – főleg egy olyan hajrá után, amilyennek az idei ígérkezik – csak akkor okozna katartikus örömöt, ha az olasz klubfutball 2012/13-as szezonjának utolsó képe az lenne, ahogy Conte pogózik a kupával az Olimpicóban. Azért szomorú így sem leszek, ha mondjuk egy másik kupával egy másik Olimpicóban fog pogózni jövő héten.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr628240636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346607 2013.04.19. 14:02:31

"leszarom, fél lábbal már Balin piszkálgatom a csibésztallérokat" Na pont ez a hozzáállás baszna fel nagyon. Remélem mindenki a maximumot adja ki magából, függetlenül attól, hogy hány pont kell még a bajnoki címhez.

311858 2013.04.19. 14:53:54

Meg kell csapni őket, méghozzá jó alaposan. Én azt is szeretném, hogy a Milan a 3.helyet is elbukja. Menjen szépen selejtezni a Montella team. Úgyhogy hajrá! A kupával kapcsolatban egyetértek, nekem is hiányérzetem van, de majd jövőre.

339362 2013.04.19. 15:08:38

kizárt, hogy a Milan elleni meccset ne vegyük komolyan. Jobb lenne, ha a Milan lenne a harmadik, mert ők a selejtezőből 100% hogy bejutnak a csoportkörbe, a Napolinál ebben nem vagyok biztos. Igazából az lenne a jó, ha az inter is a bl-ben lenne, akkor talán ismét eredményesen szerepelnek majd az olaszok európai szinten. (addig mi sem fogunk bl-t nyerni!) Szerintem jó meccs lesz, és nyerni fogunk. 2-1. FORZA JUVE!

266801 2013.04.19. 15:35:20

én pont hogy a zsebben lévő bajnoki cím miatt várok felszabadultan jó játékot, míg a Milan eredménykényszerben játszik (Balotelli nélkül, akinek már a puszta jelenléte is felajzotta a többi rossonerit. Azt nem értem Cacares miért száműzött a kezdőtől. Ha valóban csak annyi szól Pelus mellett, hogy már játszott Conte keze alatt, akkor ez bizony a munkahelyi kapcsolat árnyoldala. Mert az indián szerintem klasszisokkal jobb. És egy duplával biztos most is szívesen megkínálná a milánoiakat. :P

334989 2013.04.19. 16:03:37

Már megint nagy a pofátok! :)

295377 2013.04.19. 21:08:15

A Milant meg fogjuk verni, mert miért ne lehetnénk már a 34. fordulóban bajnokok? És miért ne szerezhetnénk 92 pontot a szezon végén? Ennél több pontot csak az inter tudott amúgy Olaszországban szerezni, de ők meg pont akkor, mikor nem volt ellenfelük 2006-07-ben. Ugye akkor mi nem voltunk, milannak -8 pontos hendikeppel kellett indulnia, így nem nagyon erőltették a bajnokságot, inkább csak a BL-t. Nem verte meg őket asszem csak 1 csapat. És akkor csak eggyel kevesebb győzelmünk lenne, mint az akkori internek. Ezt kéne összehozni! És miért ne lehetne? Hajrá Juve, vasárnap nyerünk, X-el a Napoli, és a 34. fordulóban bajnokot avatnak! :D

338765 2013.04.19. 22:06:34

Véleményem szerint ez a Milán elleni meccs szinte teljességgel megtippelhetetlen. Egyfelől remélem azért, hogy beledöngöljük őket a Juve Stadium gyepébe, de az is benne van a pakliban, hogy összeszedik magukat és kihoznak egy jó eredményt vasárnap este, hiszen nekik valamivel fontosabb a meccs, mert foggal-körömmel tartaniuk kell azt a harmadik helyet. Mindazonáltal ez sem biztos, hiszen ha mi nyerünk, akkor már-már tényleg bajnokok vagyunk, és ezt Conte is tudja. Tehát nekünk is sok múlhat most ezen. Arról nem is beszélve, hogy a Nápoly a Cagliarit fogadja, akik talán a legkeményebb középcsapat idén. Ellenük rohadt nehéz mindenkinek. A jövő évi olasz Bl indulást én úgy látom, hogy a Juventuson és a Napolin kívül jelenleg nincsen olyan olasz csapat amelyik valamelyest is fel tudná venni a versenyt a többi európai topcsapattal. A Milánt láthattuk a idén, először a csoportkörben szerencsétlenkedni, aztán vesztükre egy mészáros Barcelona ellen, a Fior egy örök vesztes, na ők azok akikből szerintem soha nem lesz meghatározó csapat, bár őszintén megmondva ezt nem is bánom. Az Inter valami rettentően fos lett mára. A Lazio kifulladt, a Romától viszont tartani kell, de majd csak jövőre. Úgyhogy a jelenlegi tabella úgy jó ahogy van. És az olasz foci szempontjából nem lenne szerencsés ha változna a hátralévő pár fordulóban.

338783 2013.04.19. 23:49:17

@scarmigliato: Szerintem a Milan nem szerepelt gyengébben a BL-ben, mint a Juve, a csoportbeli töketlenkedés ellenére. Legalább volt a Barca ellen egy vállalható meccs. A Juvénak mi volt? Egy fos Celtic meg a Bayern elleni mélytorkozás. Szerintem a Milan, amennyiben megszerzi a BL-helyet simán szerepelhet ugyanúgy vagy jobban a következő BL-kiírásban, mint a Juve. Az, hogy a Napoliból többet nézel ki, mint a Milanból elég érdekes, nem tudom, hogy mire alapozod, de semmi realitás nincs benne. A derbiről annyit, hogy mivel még matematikailag nem bajnok a Juve, ezért szerintem nem fognak motivációs problémák jelentkezni. A Milannak nagyon fontos lenne legalább a pontszerzés, remélhetőleg ez látszódni fog a pályán is. Én egyébként viszonylag sok gólos meccsen szűk Juve-győzelemre tippelek.

315514 2013.04.20. 00:00:36

Nocsak. Nem gondoltam volna, hogy valaha írni fogok erre a blogra, de azért azon gondolkozzatok el kedves szurkolók-szerkesztők (érdemes megkülönböztetni?!), hogy egyrészről nagyon keveset mutatott a Juve a nemzetközi porondon, szépen leültették a csapatot a bajorok, ahhoz képest pedig igen nagy önbizalmatok van. Nem gondolom, hogy ez a csoda hegemónia 2 évnél tovább fog tartani. Az egyenesen vicces, hogy a Milan és Napoli meccsről egyesek fix hat pontot várnak. Vicc... Nem Juve szurkoló vagyok, viszont úgy gondolom, hogy ha az Inter, Milan, Napoli, vagy a Juve szerepel jól, az az egész olasz foci sikere is, úgyhogy inkább annak szurkoljatok, hogy a lehető legjobb sorrend alakuljon ki a sikeres olasz szereplésért. A Fior nevét bedobni itt a harmadik helyre egyenesen röhej. Remélem senki sem gondolja, hogy európai szinten bármit is eltudnak érni, ha már a Juve is ennyire súlytalan volt. Szép estéket!

350106 2013.04.20. 01:19:59

Kedves Huhogók! A Juventus azért találkozhatott a Celticcel, mert a 3. kalapból megnyerte a csoportot, a Milan pedig az elsőből lett második... a negyed- és nyolcaddöntők közt van circa 10 milla különbség bevételben; szóval ne röhögtesse ki magát senki azzal, hogy kitalálja: a Milan jobban szerepelt idén a BL-ben. Nem tart tovább 2 évnél a hegemónia? Kit látsz jövőre ellenfélként? A Cavani nélküli Napolit? A pénz nélkül igazoló Milant? Keserű a szőlő, mi? :D

338783 2013.04.20. 02:55:42

[theprof](#1204353): Nem a bevétel alapján, hanem a teljesítmény alapján mondom, hogy a Juve nem szerepelt jobban a BL-ben, mint a Milan és szerintem jövőre sem fog. A szőlő pedig savanyú. Egyébként szerintem így utólag már relativizálhatjuk a dolgokat, tehát a Juve ugye elrakta a Chelseat, aminél el lehet mondani, hogy címvédő, de valójában egy nagy halom szar volt és megelőzte azt a Sahtart, amit a Dortmund egész simán elrakott két meccsen. Ugyanez a Dortmund játszott a Malagával, ami megelőzte a Milant és emlékszünk, hogy a Malaga két szinntel azért jobb csapat, mint a Sahtar, a látottak alapján. Tehát ha túllépünk azon, hogy ki hogy jutott ki a csoportból, akkor láthatjuk, hogy a Juve, bár simán elbánt a Celtickel, de még annyi ellenállást sem fejtett ki a Bayern ellen, mint a Milan a Barca ellen. (És ugye erre a két csapatra bátran mondhatjuk, hogy ők a mérce.) A bajnokságban pedig majd meglátjuk, azért Pirlo se lesz fiatalabb és szerintem a mostani mercato alatt még nem fognak gondoskodni a pótlásáról, ami problémákhoz vezethet, ráadásul Llorente is akkora zsákbamacska, hogy hihetetlen. A Milan leendő igazolásai pedig (nagyrészt) első ránézésre értelmesnek tűnnek. Majd kiderül.

348111 2013.04.20. 07:42:29

[Hype_HUN](#1204415): a Juventus bucira verte a celticet aki otthon ütötte a barcát idegenben pedig csak egy 94-ik percben esett góllal kapott ki, azt meg mivel ilyen jólnevelt vagyok, nem ecsetelném hogy guritottak négyet a katalán bohócok a kőkemény milannak. summa summarum, teljesitmény alapján a Juve jobban szerepelt idén a blben inkább hagyjuk a hülyeségeket pls...

286390 2013.04.20. 08:52:05

Macifülek! Itt az idő, hogy bevalljuk: ez egy olyan Juve-blog, amit - némi meglepetés, legyetek erősek - Juve-szurkolók írnak (a szerkesztés erős kifejezés, olyat mi nem csinálunk). Az élet sokkal szebb és összetettebb feladatokat szab ki ránk annál, minthogy sértődött, ellenoldali drukkerek okfejtéseit olvasgassuk arról, hogy hogyan szerepelhet jobban a BL-ben egy olyan csapat, amely hamarabb búcsúzott el a sorozattól, mint az összehasonlításban szereplő másik. Ha a végtelenségig relativizálunk mindent, abból nagyon hülye dolgok születhetnek. Szerintem ne próbáljuk ki.

258945 2013.04.20. 09:53:07

[Hype_HUN](#1204415): ha nagyanyámnak töke volna ő lenne a nagyapám kb ennyi Juve 15 ponttal megy a Milan előtt, a Juve BL negyed a Milan Bl nyolcaddöntős, a kupából is a Juve csapta ki a Milant, ezek a tények

334309 2013.04.20. 10:59:50

egyszerűen imádom, amikor dino talárban, a mellén feszülő köntösben berobban a tárgyalóba, és zengő baritonjával egyetlen érvvel csendre int mindenkit.

348517 2013.04.20. 12:38:22

Én is. Jövőre pedig még jobban szerepel majd a csapat, mert Conte már erre gyúr. Kiváncsian várom, miket próbál még ki, hisz a bajnokság már lényegében tényleg eldőlt. Azért a Milant jó lenne elverni.

311858 2013.04.20. 16:41:55

[Hype_HUN](#1204415): Tényleg hülyeség ezen rugózni (viszonylag egyszerűen megállapítható mindenki számára az, hogy egy ilyen sorozatban melyik az eredményesebb csapat), viszont van valami, amit megjegyeznék. Számomra (aki a Juve mellett az olasz focit is imádja, és drukkol minden olasz csapatnak a nemzetközi porondon) a 2-0 utáni 0-4 semmivel sem "vállalhatóbb", mint a Juve 2 Bayern elleni zakója, sőt.

338783 2013.04.21. 00:14:11

[Caran78](#1204914): Én is drukkolok az olasz csapatoknak nemzetközi szinten, így a Juvénak is. Szerintem összességében vállalhatóbb a Milan kiesése, mivel volt benne egy teljes 90 perc, amikor az ellenfele fölé nőtt, ilyen a Juvénál nem volt, de egyébként tényleg teljesen mindegy.

346364 2013.04.22. 15:42:53

[Hype_HUN](#1205301): Tényleg mindegy, de azt mondani, hogy a Milan egy teljes 90 percre a Barca fölé nőtt mintha túlzás lenne.
süti beállítások módosítása