bntemp

bntemp

A gyors felejtés jegyében

2013. április 06. - s4tch

Juventus - Napoli 4:2
Juventus - Nordsjökkellanden 4:0 
Juventus - Torino 3:0 
Juventus - Milan 2:1 
Juventus - Siena 3:0 
A Conte-féle Juventus hat vereséget szenvedett: tavaly a kupadöntőben, idén bajnokin a két második számú milánói szupercsapat, a Samp és a Roma ellen, valamint a hétközi BL-találkozón. A fenti győzelmekben az a közös, hogy mindegyiket vesztes parti előzte meg.

Juventus - Napoli 4:2
Juventus - Nordsjökkellanden 4:0 
Juventus - Torino 3:0 
Juventus - Milan 2:1 
Juventus - Siena 3:0 
A Conte-féle Juventus hat vereséget szenvedett: tavaly a kupadöntőben, idén bajnokin a két második számú milánói szupercsapat, a Samp és a Roma ellen, valamint a hétközi BL-találkozón. A fenti győzelmekben az a közös, hogy mindegyiket vesztes parti előzte meg.

Az angol sportsajtóban jól ismert kifejezés a "bounce back" azokban az esetekben, amikor egy sportoló, egy csapat egy vereség után győzelemmel bizonyítja erejét. A bevezetőben említett mérkőzéseken ha nem is játszott brilliánsan a csapat, a rendelkezésre álló időben kiharcolta a győzelmet. A mai bajnoki lesz a hatodik, vereséget követő mérkőzés. Eddig rendre bizonyítottuk, hogy nem illan el a csapategység a taslik ellenére sem. Azon túl, hogy a fenti minta túl pofás ahhoz, hogy elrontsuk, kötelező győzni.

Kötelező, mert az a Pescara lesz az ellenfél, amely csapat ellen a legtöbb gólt rúgtuk az utóbbi majd' két évben, ráadásul nem is akárhogyan tömtük ki őket: a két ollózott gól, és a bal alsóba lőtt 5 találat is rekordgyanús, továbbá Fábi első mesterhármasa is emlékezetes. A novemberi meccs óta a delfinek - ronda képzavar következik - mélyrepülést mutatnak be: a 14. helyről szép lassú glissandóval épp a múlt héten kötöttek ki a vélhetően végső nyughelyükre, az utolsó pozícióba. Nem mondhatni, hogy formában lennének: az utolsó 11 próbálkozásból 10 vereség és egy döntetlen nem az az eredménysor, amitől be kéne reccsennünk. Az évad során kilencféle (!) formációval kísérletező újonc három forduló óta újra elővette azt a 4-3-3-at, amivel tavaly Zeman ismertette meg a Pescarát. Így sem megy nekik: az Atalanta, Chievo, Parma hármas ellen mindössze egy gólt rúgtak hét kapott ellenében. Hiányzóik is vannak: alapembereik közül Balzano, D'Agostino, Bocchetti és a házi gól- és asszisztkirály (4+4) Weiss is sérültek. Roppant gyenge formában lévő, a hiányzóik miatt a szokásosnál is esetlegesebb csapatot fogadunk. Ha a helyükön kezeljük őket, és nem csinálunk valami olyasmi oktondiságot, mint tavaly a hasonló raliból érkező Lecce ellen, nem lehet gond.

Kötelező azért is, mert ebben a szezonban egyetlen, utolsó vérig elvégzendő feladata van az épülő Juventusnak: megvédeni a bajnoki címet. A hétközi, bizonyára nehezen feldolgozható BL-botlás után Conte feladata nem lehet más, mint kitisztítani az esetleg zavaros buksikat, és tudatosítani a keretben, hogy otthon semmi nem változott, továbbra is mi vagyunk a legerősebb, leghangosabb, legtökösebb kiskakasok az olasz szemétdombon. A BL-álmot nem feladva néhány változtatásra készül Conte: Buffon kipihenheti állítólagos influenzáját, Marchisio mandulagyulladás, Pirlo öregedés miatt pihenhet. A védelem sosem látott felállását Barzagli és Chiellini eltiltása indokolja, Bonucci mellett Marrone és Peluso játszik Storari előtt. A BL-ből kisárgázott Lichti és Vidal nyúzhatóak, mellettük Pogba, Giak és Kwadcsi alkotják majd a középső ötöst. A csatársorban indokolt lenne a kiscsapatok ellen általában jobban teljesítő, a szerdát is szem előtt tartva Van Buytentől egy vágósúlyban lévő pulykányival kisebb Giovinco játéka, ő valószínűleg kezdeni fog. Mellé a hírek szerint Vucsinicset teszi Conte, ami az odavágón vitán felül zseniális, a Pescara védőiben megjelenésével páni félelmet keltő Quagliarellával szemben vegytiszta kiszúrás akkor is, ha a Bayern ellen garantált neki a kezdő. A héten folyamatosan lebegtették az Asti elleni, 9:1-re megnyert edzőmeccsen kettőt vágó Anelka bevetését. Nico az edzéseket becsülettel végigtolta, viszont tegnap kimenőt kapott családi ügyei rendezésére. Isla hosszú idő után bekerült a keretbe, Caceres pedig annak ellenére nem ül le a padra, hogy az előbb említett edzőmeccsen egy speciális fejvédővel már pályára lépett. Rugani neve a primaverát is követőknek ismerős, a fiúka az általános védőhiány miatt, óvatosságból került a keretbe.

A szokásos kötelezően behúzandó partiktól annyiban más a mai, hogy most ritka csúf gyomros után kellene valami értékelhetőt domborítani. Egy sok-kevésre megnyert bajnoki pont elég lenne. Get ready to bounce (back)!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr138240618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349781 2013.04.06. 09:47:10

Ha van ellenfél, aki ellen bevetném Anelkát az a Pescara lenne. Az edzéseket becsületesen végigtolja, megérdemelne egy esélyt, meg amúgy is kíváncsi vagyok, hogy mire képes.

286390 2013.04.06. 14:07:50

[IlBianconeroNelCuore](#1183163): Ez lett volna az elképzelés, de családi okok miatt Anelkát ma nem nevezték.

346607 2013.04.06. 18:24:31

Ketten mennek a labdáért. Egyik futva, másik Vucinic.

346607 2013.04.06. 18:35:22

Bonucci átmentette a hétközi formáját...

343175 2013.04.06. 21:03:16

Hát ez nézhetetlen volt....Írnám tovább a véleményem de 1xűen nincs mit írni..

346326 2013.04.06. 23:01:08

Remélem élveztétek Vucinic gólörömét :)

349418 2013.04.07. 09:57:16

[juvetorino](#1183944): nem tudom mire gondolsz... Elég fasza megoldásokat mutatott be a B CSAPAT, Pogba úgy fickándozott, ahogy majd kell is neki mindig, egyedül annyi volt, hogy a 33 emberrel védekező ellent, nem tudták egyszerűen megtörni a támadók, mert a gondok mindig ott jelentkeztek, és hogy vidal elvesztette az azóta is (nem értem hogy miért) emlegetett gólérzékenységét. Minden működött végső soron, és legalább a srácok 70%-ban de pörögtek, fejben tartva, hogy azért nem kéne kiadni az enerdzsájzert egy kibaszott delfinnek, mikor a nácik hada jön veled szembe pár nap múlva....

348517 2013.04.07. 10:17:30

Számomra kiderült, h Mirkó a legtökösebb spílerünk: akkor, amikor mindenki tiszta ideg volt már a sok, főleg az első félidőben kihagyott helyzet miatt (én is), odaállt és kegyetlenül bevágta a tizenegyest, tudván h keresztre feszítik ha kihagyja. A gólöröme előtt pedig le a gatyával!
süti beállítások módosítása