bntemp

bntemp

Győzelemmel felérő győzelem

2013. március 17. - s4tch

Ennek a mérkőzésnek a körítése legalább olyan érdekes, mint maga a találkozó. Ahogy kora délután _beni szívességéből és kegyelméből magyarul is olvashattátok, Conte teljes joggal kiakad a bolognai fogadtatástól, továbbá Pioli egyszerre savankás és röhejes sirámaitól. Pedig a hosszabbítás alatt még jó kedve volt a Misternek, csókot hajított lányának az éterbe (ezt egyébként a mérkőzés alatt a többi érdemleges eseménnyel együtt élőben kommentáltuk), és a kanyar zebraszínű részét is megmozgatta némi páros kar- és hangszálkörzéssel. A nem minden ok nélkül fosós hangvételű beharangozónk és a találkozót követő reakciók között persze lejátszottunk egy, a második gólig kifejezetten kiélezett, ritka tahó hangulatú, összetételét tekintve 0% balett, 100% calcio tartalmú fotballmeccset - a továbbiakban erről csacsogunk.

Ennek a mérkőzésnek a körítése legalább olyan érdekes, mint maga a találkozó. Ahogy kora délután _beni szívességéből és kegyelméből magyarul is olvashattátok, Conte teljes joggal kiakad a bolognai fogadtatástól, továbbá Pioli egyszerre savankás és röhejes sirámaitól. Pedig a hosszabbítás alatt még jó kedve volt a Misternek, csókot hajított lányának az éterbe (ezt egyébként a mérkőzés alatt a többi érdemleges eseménnyel együtt élőben kommentáltuk), és a kanyar zebraszínű részét is megmozgatta némi páros kar- és hangszálkörzéssel. A nem minden ok nélkül fosós hangvételű beharangozónk és a találkozót követő reakciók között persze lejátszottunk egy, a második gólig kifejezetten kiélezett, ritka tahó hangulatú, összetételét tekintve 0% balett, 100% calcio tartalmú fotballmeccset - a továbbiakban erről csacsogunk.

A meccseket megelőző taktikai megbeszélésekben a játékosok számára az a szép, hogy sosem egyformák. Ami első ránézésre ugyanannak a 3-5-2-nek tűnik, az hétről hétre kap egy adott ellenfélhez igazított taktikai gellert. Conte rengeteg kritikát kap a hazai szurkolóktól azért, mert nem variálja annyira a játékot, mint tavaly - pedig sokkal inkább egy új, kicsit kényelmesebb helyzetről beszélhetünk, amikor az edző már megtalálta az adott kerethez legjobban passzoló felállást, amit nem kell hetente újragyúrni, elég finomhangolni az aktuális ellenfél ismeretében. Így eshetett meg, hogy a kezdőben a két szélső az előzetes várakozásokhoz képest kicserélődött, és Pirlo két szárnysegédje is a napi gyurmához igazított feladatot kapott a második félidőre. Nyugodtan kijelenthetjük, Conte minden személyi és taktikai döntése bejött a Dall'Arában, pedig nem úgy nézett ki az első félidő elején, hogy lesimázzuk a házigazdákat. A Bologna mocskosul bekezdett, és ha Buffon nem buktatja le magát, miszerint előző életében klasszis Bundesliga I-es söprögető volt, könnyen beleszaladhattunk volna egy döntetlen utáni véres hajszába. Ami a legszarabbul nézett ki, az nem is a nyomás volt, hanem az eltérő felállások ellenére letükrözött taktika Pioliék részéről: lekoppintották a belső középpályánkat, és jobban csinálták, mint mi. Az egész mérkőzésen - verebesi fordulattal élve - válogatott formában játszó Diamanti hozta a szegény ember Pirlóját, Perez és Taider viccesen könnyedén ütközte le Marchisiót és Vidalt. Ráadásul Koné többször is hülyét csinált a beszívott guanakó módjára ténfergő Pelusóból, aki csak a harmadik kemény faultjára kapta meg a jogos lapot Rodomontitól. A labdát csak nehezen tartottuk meg, a csatárokat képtelenek voltunk megjátszani, az ismét hibátlan Chiellini vezette védelem előtt szürreális módon messze Padoin volt a legjobb emberünk, aki simán levette Gabbiadinit, nem hagyta magát elnyomni, és egy-az-egyben is elkente Morleót. Szóval nem úgy néztünk ki az első negyed órában, mint a leendő bajnokcsapat.

Itt nyúlt bele először Conte a mérkőzésbe. Kicsit eltávolította egymástól a Bologna középpályásait, Perezéket nem engedte Diamanti közelébe, így a labdabirtoklás megoldódott. A félidő derekára már a hazaiak kapujáig is eljutottunk (business as usual: Giovinco a védőjét felfűzve zseniálisan kerül helyzetbe, majd áramszünet), és Vidalék is elkezdték begyűjteni a kevésbé pontos labdákat. Vidal egyébként a saját mércéjével nézve visszafogott teljesítménye ellenére 10 (ja, tíz) alkalommal szerelt; összehasonlításképp a bajnokságban átlagban 5.4 szerelése van meccsenként, ezzel második a teljes ligában. A félidő második felére Peluso is érdemben csatlakozott a társakhoz, több sikeres hosszú indítása, keresztlabdája segített a szélek felé húzni az ellent; Garicsot később le is cserélték az oldaláról, csodásan semlegesítette őt Pelus. Szünetig nagyjából egálra hoztuk a meccs pontozásos részét, kár, hogy a csatárokat egyáltalán nem sikerült bevonni a játékba. Közülük egyébként Giovinco a valóban tökéletes hozzáállásával, Vucsinics pedig halványan pislákoló, szórványos játék-szikrákkal mutatott túl a nagy büdös nullán.

Azon túl, hogy Conte Vidalt kizárólag a labdaszerzésnek rendelte alá, a második félidőre az addig Perezzel szemben békésen rogyasztgató Marchisio kezébe is új küldetést nyomott: ne maradjon a labda mögött, lépjen be Perez háta mögé, és próbálja megjátszani a csatárokat. Ugye, hogy nem kell átállni 4-3-3-ra ahhoz, hogy változást hozzunk a játékba... Egy erőszakos labdaszerzés, egy csodás hosszú passz, egy gilardinós befordulás (lásd beharang) jutalma volt a vezetés, és ugyanez a taktikai változtatás hozta a második gólt is. Jegyezzük meg, ehhez az is kellett, hogy Chiellini megelégelje Pirlo kissé vértelen-hústalan tököléseit, és előretossza a labdát Szundi elől. A Juve kevés szebb gólt rúgott idén: hosszú indítás, Giovincót nem tapossák földbe, hanem erőszakosan megtartja a labdát, egy hosszú kereszttel Marcsihoz kerül a labda, hanyag kényszerítő Vucsiniccsel, zárásképp Capitano Futuro megközöli Curci virgácsait. Az alábbi videóról Chiellini kiugratása lemaradt, de így is érdemes újraélni:

Ezek után a következő érdemi esemény Conte egy oldalról cuki és élettel teli, másik oldalról tiszteletlen interakciója volt a Dall'Ara vendégszektorával. A második félidőben Gilardino lesgólján kívül csak rugdosni hagytuk a Bolognát, amit készséggel fel is vállaltak: Perez legalább három narancssárga durvulattal vitte a tahóság fáklyáját, ami mögé részünkről Padoin, hazai részről Morleo és Taider is örömmel felsorakozott. A mérkőzés pszichés részét könnyedén hoztuk, egyúttal a parasztság-csatát olyan 8-2 arányban elveszítettük, és Conte is megmutatta, ki a fasza gyerek (Tyli, te tudod? Conte a fasza gyerek, s4tchy, én tudom): 10 fogorvosból 8 lecserélte volna Vucsinicset legkésőbb egy óra elteltével. Azt a Vucsinicset, aki az első félidőben tényleg csak apró flikkflakkokkal vette észre magát, és benne volt, hogy a 90 perc alatt lószart sem érünk a játékával. Viszont Mirko egy góllal és egy gólpasszal gyakorlatilag eldöntötte a meccset, Marchisio mellett a mezőny legjobbja volt, ilyen teljesítményt csak méltatni kell, magyarázni hasztalan.

Ennél a megnyert kvázi-rangadónál rajzolni sem tudtunk volna hatékonyabb csapat- és önbizalomépítő tréninget az áprilisi kaland elé: a szezon legdurvább szakasza vár a Juventusra a válogatott szünet után, városi és országos derbivel, Európa egyik legerősebb csapatával, Lazióval Marchettivel, a bírói kar által - minő fordulat - ma is kisegített ex-bajnokaspiránssal, és egy kiesés elől repedező körmökkel kepesztő Pescarával. Lesz itt még "andiamo!" dögivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr318240596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335692 2013.03.17. 20:11:45

korrekt összefoglalása a meccsnek! Vucsinics amolyan vucsinicsesen játszotta le a tegnapi meccset. Chiellini ismét nagy tanár volt! Conte meccs utáni nyilatkozatairól, annak komolyságáról és bekövetkezte utáni (kérlek Úrunk, ne!) nihilünkről remélem megemlékeztek a héten egy külön posztban ;)

346514 2013.03.17. 21:09:15

[benkebusto](#1153227): erről nem szabad még elmélkedni sem, ne tessék a falra festegetni, hacsak nem vagytok graffitisek! Prandelli az egyetlen olyan olasz szakember, akinek Juvés kötődése van és el tudnám képzelni, hogy egyszer, majd leüljön a padra, de egyelőre gondolni sem akarok Conte távozására. Túl mélyről jövünk ahhoz, hogy máris megkockáztassunk egy visszaesést.... Ami a meccset illeti, annyit fűznék hozzá, hogy a Buffon söprűt leszámítva Bolgona a meccs folyamán nem nagyon ijesztgetett emlékeim szerint, így amikor még gyengébbek voltunk, akkor sem voltak ők olyan veszélyesek (meg lehet nézni, mit hozott össze ma a Fiorentina, amikor kicsit nem figyeltek). Más kérdés, hogy nem ez volt az első olyan meccs, hogy kontrolláljuk az ellen játékát, de "cserébe" a mi támadójátékunk hatékonysága is nullához konvergál. A középcsatár nélküli játékhoz gólerős "hamis kilencesek" kellen(én)ek. Vucsi gólja szép volt, nem is fogom ekézni 3-4 hétig, megnézem, összejön -e még 1-1 gól és gólpassz legalább. Ha a Bayern ellen is produkál egy hasonlót, akkor majd én is leborulok előtte. Szerintem egyébként Perez baloldali játékosainknak kiosztott két faultja volt a meccs fordulópontja. A másodiknál Marci reklamálta a pirosat és látszott rajta, hogy felpaprikázta az eset, ami szerencsénkre nála is gólpassz+gól kombóban nyilvánult meg. Padoin meg szerintem is jól tolta tegnap: nem ő tehet arról, hogy képességei alapján nem Juve-szintű játékos, de nála legalább a hajtással többnyire nincs baj. Az meg mekkora már, hogy a marketingemberek által kéthavonta piacra dobott és a fogyasztók pofájába tolt színes-szagos-intelligens cipők helyett még mindig az Európa bajnokságra tervezett fekete-fehér Tiempót hordja, mert az megy a klubszínekhez. Un juventino vero! ;)

340942 2013.03.18. 14:05:47

Imádom ezt a 2 gifet. Nem lehet megunni :).

295377 2013.03.18. 22:39:10

Nagy zseni Conte! Csak az a baj, hogy egyesek csak folyton kritizálják, h miért nem cserél előbb, miért ezt-azt játszatja, mien rosszul játszunk folyton. Ja és miért a 3-5-2-t játszuk, mikor már mindenki ismeri ezt a felállást, az ellenfelek már kiismerték, miért nem 4-33-at nyomunk. Na azoknak szól igazán ez a poszt! Zseniálisan leírta S4tch, h Conte hogyan tud egy felálláson belül 20 féle variációt akár egy meccsen belül is, és miért nem kell ehhez csere se. És nem tudom Peluso, és Padoin miért van állandóan kritizálva, de egyenlőre remekül működnek. Akkor meg? Conte egy zseni. Ha elmenne, meg is halna ez a csapat. Vannak csapatok akik attól működnek, mert tele vannak sztárokkal, és vannak amelyek attól, mert a világ legjobb taktikusa ül a padon. Én két dolgot szeretnék a jövőben. Vagy Conte maradjon itt pályafutása végéig, vagy őt max majd Del Piero váltsa pár év múlva a padon. Mert Alexről el tudom képzelni, h jobb lesz, mint Conte. Pedig nála jobbnak lenni olyan, mint Messinél jobb focistát találni a jelenlegi mezőnyből.

346364 2013.03.19. 09:32:03

[babo410](#1155123): Kétség kívül a számok és eredmények Conte mellet szólnak. A Bologna ellen Padoin és Peluso is jól játszott. A cserékkel nekem is vannak gondjaim, de ez. már nagyon szubjektív gondolat. A 74. percben 0-2, láthatóan megvan a meccs. Én biztos 3-at cserélek. Egyrészt aki eddig nem sérült és kulcsjátékos, az had menjen lazítani, másrészt 15 perc alatt talán akad lehetőség a cseréknek is a bizonyításra. Q 90. percben érkezett, ez már szinte megalázó (az ifistákat szokták így bedobni, időhúzó jelleggel). +1 a Vucinic-Giovinco páros nem működik, legalábbis szerintem a Vucinic-Matri jobban működne. Q-t pedig elpazaroljuk. Ezzől függetlenül Conte irányítja a csapatot és amíg az eredmények Őt igazolják mi csak okoskodunk. Persze okoskodni jó, és mivel megtehetjük meg is tesszük (Giovincot a cserepadra).

348517 2013.03.19. 16:03:35

Kemény volt a Bologna, ez kétségtelen, de mi sem hagytuk magunkat, ha jól emlékszem, minden kulcsemberüknek sikerült odalépni egy keményet (Kone, Diamanti, Gilardino), Pelusot féltettem is kicsikét, h már az első félidőben lezavarják, de nem. Dzsót szeretem, mert harcol, de ha helyzetbe kerül, becsukja a szemét és lő mint egy hülye, szerintem sem Mirkóval kellene párban játszatni. Peluso és Padoin játékán, köszönhetően annak, hogy játszanak ha kell, ha nem, végre kezd érződni a meccsrutin.

338554 2013.03.20. 13:17:27

[rakkenroll](#1156152): Peluso meccsrutintól függetlenül hibátlanul és hasznosan nyomta a BL-ben. Most annyira nem győzött meg, persze nem is játszott rosszul.

348517 2013.03.20. 15:36:11

[neuropa](#1157717): Ideges volt a fiú nagyon az elején, szünet után már higgadtabban tolta.

262910 2013.03.20. 16:43:04

[rakkenroll](#1157858): inkább a sárgája után nyugodott le. a bolognai alapvonalnál milyen hanyag volt, ahogy a védő (kone?) lábával együtt mentett kirúgásra :) onnantól kezdve talán faultja sem volt.

345333 2013.03.20. 23:05:02

OFF:http://www.youtube.com/watch?v=sDOQ5bYZWos

346607 2013.03.21. 10:00:08

Tudtok valamit Chiello sérüléséről?

340942 2013.03.21. 10:27:07

[daneeka30](#1159035): Csak annyit ,hogy a válogatott meccseket biztos kihagyja és már haza is utazott. Reméljük a bajnokira jól lesz, mert kedvenc indiánunk sem játszhat 2 hétig a balesete miatt. Nincs sérülése, meg semmi komoly, csak orvosi előírás.

262910 2013.03.21. 10:52:57

[kdavid86](#1159061): azt olvastam valamelyik digó szájton, hogy a bayern elleni odavágóra akarják összedrótozni. ez akár azt is jelentheti, hogy a derbit óvatosságból kihagyja.

346364 2013.03.21. 11:25:35

[s4tch](#1159099): Nem is lenne baj, ha a derbit kihagyná. A bayer elleni meccs már fontosabb. Összeáll az izé ellen a veretes dc-pelus, vagy pelus-asa balszárny. Jobbról és középről kell majd nyerni.

262910 2013.03.21. 12:07:35

[JUVEloko](#1159146): szerintem a derbin nyugodtan lehetne bonu-marrone-barza védőtrió, akár azzal a fordított felállással, ahogy a celtic ellen is nyomtuk.

348517 2013.03.21. 12:13:24

[s4tch](#1157917): :) a lényeg, h lenyugodott [JuveAurel](#1158329): én Petőfin hallottam, remek kis nóta, nem tudom mit tolnak a fickók, de nekem is kell! [daneeka30](#1159035): a válogatott dokija szerint megdagadtak a bokái, de hétvégére rendben lesz, hazaküldték. Conte viszont szerintem sem fogja játszatni a derbin.

346607 2013.03.21. 14:11:22

Nem egy jó előjel. Nem szeretném Pelust belső védőként játszani. Az izé ellen végképp nem.

346364 2013.03.21. 16:20:57

[s4tch](#1159187): Mondjuk ez egy jobb alternatíva. Marronet játszatni kell, különben megöregszik a padon, ahhoz viszont túl tehetséges. Én Pogba-t is bedobnám, és talán még Anelka-t is, természetesen akkor formációváltással kellene pályára lépni.

346364 2013.03.21. 16:34:13

[s4tch](#1159187): Mondjuk ez egy jobb alternatíva. Marronet játszatni kell, különben megöregszik a padon, ahhoz viszont túl tehetséges. Én Pogba-t is bedobnám, és talán még Anelka-t is, természetesen akkor formációváltással kellene pályára lépni.
süti beállítások módosítása