bntemp

bntemp

Félsiker a szavannán

2013. március 04. - s4tch

Benit nem nyitották fel a késes nápolyi benszülöttek, de a klub buszait úgy megdobálták, hogy Kwadcsi azóta is szedegeti a bugyijából a mellette kővel bevert ablak apró szilánkjait. Chiellini levette a pályáról, használhatatlannak láttatta, sőt, kihozta a sodrából Cavanit, akit valami harmadik típusú beavatkozás folytán mégsem állítottak ki. A Juventus vezetett Nápolyban, az első félidőben egyértelműen kontrollálta a partit, és utána sem engedte szabadjára a gyeplőt, mégsem sikerült győzelemmel távozni Arábiából. Félig teli, félig üres a sokat látott kancsónk: nem szomorkodunk, nem is örömködünk. Conte győzni ment Nápolyba, de így se rossz.

Benit nem nyitották fel a késes nápolyi benszülöttek, de a klub buszait úgy megdobálták, hogy Kwadcsi azóta is szedegeti a bugyijából a mellette kővel bevert ablak apró szilánkjait. Chiellini levette a pályáról, használhatatlannak láttatta, sőt, kihozta a sodrából Cavanit, akit valami harmadik típusú beavatkozás folytán mégsem állítottak ki. A Juventus vezetett Nápolyban, az első félidőben egyértelműen kontrollálta a partit, és utána sem engedte szabadjára a gyeplőt, mégsem sikerült győzelemmel távozni Arábiából. Félig teli, félig üres a sokat látott kancsónk: nem szomorkodunk, nem is örömködünk. Conte győzni ment Nápolyba, de így se rossz.

Orsato a Conte-csapatnak eddig mindig korrektül vezetett, nem volt kirívó hibája sem a Juventus kárára, sem a csapat javára. Pénteken viszont elkúrta a renoméját: Cavanit nem csak szerintünk, hanem az olasz és a nemzetközi sajtó szerint is ki kellett volna állítania. Ha sem ő, sem a segítői nem vették volna észre azt a brutális könyököst, amit loncsiboncsi kiosztott Chiellini arcélére, újfent csak videóbírót kiáltanánk, és letudnánk ennyivel. Azzal viszont, hogy látta és elbírálta az esetet, két dolgot csapott agyon: a saját hitelességét és a fegyelmi bizottság azon esélyét, hogy Cavaninak kiosszák az érdemeinek megfelelő eltiltás-trojkát. Kíváncsian várjuk, az elkövetkező három találkozón, amit tulajdonképp a lelátón kéne töltenie, hány gólt szerez a gólkirály-jelölt, és ezzel hány ponthoz jut az afrikai horda. Orsato kegyelméből, ugyebár.

Gyorsan hozzátesszük, a könyököst megelőző hajhúzásért Chiellini is megúszott egy sárgát, így nem hagyja ki a Catania elleni hazai bajnokit. Ennek feltétlenül örülünk, ahogy annak is, hogy Giorgio látszólag teljesen felépült a sérüléséből, és igazi big game guyként húzta a csapatot. Hol van már az ingatag bal szárny, ami januárban felhozta az ellenfeleket... Chiello elé Pelus tökéletesen beilleszkedett, a Nápoly-Kupa fáradalmait még mindig nyögő Asamoah helyén Conte számára - és számunkra is - most ő az első számú választás. Fiatal, olasz, jóképű - csak ilyen játékost szeretnénk látni a csapatban, az obligát néger és kelet-európai sutyerák mellett. Ha már itt tartunk, a mi balkáni sutyerákunk botrányosan szarul adta elő magát. Még kedvenc házi szukánk, egyúttal otthonos fórumunk legvérmesebb Mirko-fanja, jackie_d sem tudta mivel védeni a borostás máskor-zsenit, egyértelműen rajta ment el a mérkőzés. Ide most illesszétek be a magát megbosszuló helyzetekről szóló rettenetes közhelyet.

Egyébként a mérkőzés tulajdonképp úgy alakult, ahogy _beni előre lefestette, úgyhogy az összefoglalóhoz olvassátok csak el a beharangozót. Ott van, hogy Britosról szerezte Chiellini a nyitó gólt. Aztán bejött, hogy Hamsikot ki kellett venni a Napoli játékának kiheréléséhez; ahogy Pirlo lazított a gyeplőn, és kicsit leeresztett a zoxigénpalackja, egyből veszélyesebb lett a házigazda. Cavani valóban gyenge formában játszott, tényleg Máris szomszéd kezdett, és Insigne frissessége sem volt meglepetés. Zuniga tényleg összeakasztotta néhányszor Barza lábait. Sőt, még azt is megérezte a szemérmetlenül jóképű szerkesztőnk, hogy Inler távoli lövéseiben komoly veszély leledzik - bár Bonucci feje búbját sem _beni, sem Inler, és sajnos Buffon sem vette számításba. Kottából játszott mindkét csapat, csak Bonucci és a középpályások mélységi passzaiban rejtőzött némi meglepetés, amit sajnos Vucsinics nem tudott gólra váltani, így nem vertük szarrá hazai pályán a legközelebbi riválist. Ismét egy rangadó, amin ugyan villantottunk egy eres tricepszet, de elcsúsztunk egy megpattanó lövésen.

A Juventus-Napoli rivalizáláshoz, sőt, lassan egyre nyíltabb gyűlölködéshez hozzátartozik, hogy Conte és Mazzarri nem fogtak kezet, sőt, egymásra sem néztek a 90 perc előtt, alatt, után. Conte szerint jobb ez így mindenkinek. További adalék a találkozóhoz, hogy a hazai szurkolók a mérkőzés alatt petárdákat, fáklyákat és palackokat dobáltak a játéktérre, ezért a rendező klubot 20.000 eurós büntetéssel sújtották. (Egyelőre nincs hír arról, hogy az észak-afrikai vademberek buszdobálása mennyibe fog kerülni.) Ehhez mérjük, hogy a Juve-szurkolók szünetben bemutatott koreográfiájához használt fekete papírgalacsinok közül egy eltalálta Orsatót (lásd kép). Orsato nyilván meg sem sérült az esetnél, viszont a szövetség beárazta a rendbontást: az a fekete papírgalacsin egész pontosan 50.000 eurót ért, azzal a kitétellel, hogy a következő hasonló esetet pályabezárással büntethetik. 50 rongyos újsággolyó, euróban - óriási!

A Gazzetta dello Sport grafikája

A folytatás egyértelmű: tartani kell a hat-, azaz az egymás elleni kedvező eredmény miatt tulajdonképp hétpontos előnyt. Idén ismét megoldottuk, hogy a legkomolyabb riválissal szemben pozitív legyen a mérleg, ami valamelyest kárpótolhat minket az eddig összességében közepes rangadó-vizsgáért. Amúgy a Napoli hátrafelé is nézelődhet, a tabella minket egyre kevésbé érintő részén a bírói kar által tisztességesen tolt Milan vette át a harmadik helyet a Laziótól. Szóval 11 forduló van hátra, ami a Gazzetta kapcsolódó infografikája alapján nekünk csak jót hozhat: Conte a Juventusnál jóval szerényebb keretekkel is rendre emberesen hajrázik. Nincs mitől félnünk, innen már csak mi ronthatjuk el. Szerdán meg jön a futós-bunyós-hisztis Celtic, készüljetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr638240580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349040 2013.03.05. 07:54:58

Szerintem sincs akkora nagy gond, mint ahogy azt páran látják, annyi volt egyedül a hiba a meccsen, hogy a csatárkettős nettó emberhátrányt jelentett. Conte szisztematikusan rotálja - hagyja ki- azt a csatárt aki kezd formába lendülni. Össze Q, most Matri. A következő bajnokin mind a délbalkán+törpe csatárkettőst el kellene felejteni és bepróbálni egy Anelka-Matri-t. Rosszabb semmivel sem lenne, mert Anelka is képes arra a zseni megoldásokra, mint Vuci, ellenben Matri kezd olyan formát mutatni, hogy azokból a helyzetekből, ami a meccsen Gio Vuci párosnak adódott, ő bevert volna egyet ( halkan jegyzem meg, hogy egy klasszis meg mindet ) és nem lett volna miről beszélni. De utólag könnyű okosnak lenni, jelen állás szerint ha a kicsiket lesímázzuk, valamint a Milan-Lazio-Inter triót elég ha döntetlenre hozzuk, megvan a bajnokság, szerintem!

346514 2013.03.05. 09:26:01

[rockitbaby](#1125749): ezt az életben nem fogom megérteni, miért csinálja Conte a formában lévő csatárokkal. Azaz Q-val tudjuk miért, a Napoli ellen meg valószínűleg a két "gyors, technikás" emberre szavazott, ahelyett, hogy gólt akart volna lövetni. :D Azért annak örülök, hogy a jelentős többség itt a blogon nem tartja összeférhetetlennek a szurkolói mivolta ellenére kimondani azt, ami lát, nevezetesen ha valaki szarul játszott, akkor azt írja. Egyébként annak ellenére, hogy részemről ugyanez áll Contéra is, nagyon nem szeretném, hogy Antonio apánk távozzon, márpedig vannak itt olyan hírek, hogy érdekelné a Chelsea-t, őt meg érdekelné az angol meló. Jelen pillanatban ez nem több, mint pletyka, így különösebben nem foglalkoznék vele, de annyit azért megjegyeznék, hogy óriási pofátlanság lenne a Mister részéről, ha az idény első felében iránta tanúsított türelem és bizalom ellenére koccolna a szezon végén. Persze ha megnyernénk mondjuk a BL-t, akkor már csak az olasz kupa hiányozna a gyűjteményéből, meg az európai bónusz serlegek, na de akkor is. A sors iróniája, hogy simán el tudom képzelni magamról, hogy ha jövőre meg belefásul Conte is és a csapat is, és mondjuk a harmadik helyért csatázunk jövő ilyenkor, akkor meg miért maradt, de ez már csak így megy. ;) Jelenleg nem tudnék elképzelni senki mást a Juve kispadján, esetleg Deschamps-ot, mert vele azért nagyon csúnyán elbántak, pedig megtette, amit elvártak tőle, mégis azt nyilatkozta, ha jól emlékszem, hogy egyszer visszatérne. De inkább maradjon a morcos, Abránál minimum kétévente van üresedés, lesz még lehetősége a Bridge-en edzősködni. :D

348568 2013.03.05. 09:50:58

Én beszélgettem egy footballcenter.hu-s ismerősömmel és ő azt mondta, amit én is egy ideje, hogy mostanában Conte nem "meccsel". Összeállít egy több helyen is megkérdőjelezhető kezdőt (Vuci_gio), aztán hagyja, hogy menjen a mérkőzés a maga ütemében. Nincs formáció váltás, normális taktikai csere és megrögzöttebben ragaszkodik egyes emberekhez, mint Fergusson a "Sir" címhez. Vidal-Pelus egyaránt kivoltak a 60. perctől, bután szabálytalankodtak (ráestek futás közben az ellenfélre), elpattant tőlük a labda, szóval elfogyott az energia. Erre mind a ketten végignyomják a meccset, ahelyett, hogy jött volna Pogba-Vidal, Giak-Pelus, Vuci-Matri csere. Meggyőződésem, 3 ponttal jövünk le, ha ez így történik. Persze, az 1 pont teljesen jó, de aggódom Conte elmúlt 3 hónapban mutatott teljesítménye miatt.

266801 2013.03.05. 09:58:43

csak én érzem úgy, hogy mind Conte, mind Chiellini meglepően barátságosan nyilatkozott meccs után a könyöklésről? "Ez benne van a meccs heváben" és "sípszó után már nem ellenség"???!! Nem lehet, hogy még nem tettünk le Cavani megszerzéséről? Más okot nem látok arra, hogy ilyen szelíden válaszoljunk egy igen csak sportszerűtlen megnyilvánulásra. Hogy az ezért járó elmaradt kiállításról ne is beszéljek... Pedig hát a Napoliról van szó!

307365 2013.03.05. 10:04:36

én nagyon bízom abban, hogy a Conte körüli felhajtás miatt annyira becsokiznak Szent Pavelék, hogy megnyitják a pénzcsapot, illetve kiszélesítik Szent Antonio jogkörét, azaz szabad kezet kap az igazolásokhoz. Való igaz, hogy Cé mostanában nem mutat sok fejlődést edzői karakterében, de nem szabad elfeledni, hogy mit köszönhetünk neki. Másrészt jobban szeretném, hogy maradjon még hosszú-hosszú ideig, stabilitást ad a klubnak, ami sokkal többet ér még így is, mint az, ha éveken át zemanok meg delnérik váltogatnák egymást. Szumma: Cé for prez, scudetto zsebben, mert olyan nincs, hogy ne nyerjünk még rangadót, valamint éljek én is sokáig.

349040 2013.03.05. 10:41:24

[dikkacsa](#1125975): Az a baj, hogy elviekben a szerződése úgy lett meghosszabbítva, hogy majdnem olyan szerepe lesz, mint egy manager-nek az EPL-ben. Tehát azért szerintem van beleszólása az igazolásokba. Mondjuk Peluso szerintem ennek ellenére jó döntés volt, de Padoin már nem. [juventino_1897](#1125909): Hát nekem eléggé furcsa dolog, hogy nyíltan cikkeznek chelsea-Conte viszonylatban, holott azért ott még a pincért kéne legalább a szezon végéig támogatni, mert vannak ott is gondok, nem kellene még többet csinálni. Amúgy abban egyetértek, hogy azok után, hogy a klub teljes mellszélességben kiállt mellette a fogadási botrányban és kitartottak mellette, elég ellenszenves lenne, ha megpattanna. Újabb legenda bukna meg, amit nem kellene. De szerintem Deschamps hiába nyilatkozta, hogy visszajönne még, a tüske ott van, és nem fog büszkeségből sem leülni megint. Pedig annó ő is megérdemelte volna, hogy kapjon bizalmat - tudom, hogy azért ment mert a klub nem kezelte rendesen. Viszont a nagyobb gond az, hogy ha Conte-t elcsábítják - akár Chelsea, akár Madrid-, akkor nagyon nagy feladat lesz a pótlása, amire a nyári mercato rá is mehet. Ha nincs meg a helyettes időben, akkor addig nincs is értelme igazolni, mert nem tudni kivel szeretne az új dolgozni. Ezek nagyon sötét gondolatok, de sajnos el kell rajta gondolkozni!

262910 2013.03.05. 10:46:56

[rockitbaby](#1126083): a pincér bejelentette, hogy csak nyár végéig marad londongrádban. természetes, hogy spekulálnak az utódjával kapcsolatban, ill. a klub máris keres valakit a helyére. dd önszántából távozott, nem küldte senki. nem tudott együtt lélegezni az akkori vezetéssel. conte távozásáról szó sincsen.

349418 2013.03.05. 12:02:43

Ezen a témán én is elgondolkodtam. De azt kell látni, hogy decemberig is conte nélkül futott a szekér (ironikus módon jobban is), még ha a háttérben ott is szobrozott a plexit mögött. Én úgy gondolom, ha elmegy (ami nyilván a közeljövőben nem fog megtörténni), ott lesz Carrera. Alessio-t nem tartom elég erős személyiségnek, de valószínű, hogy vele sem lenne probléma. plusz össze rázta már a keretet (ami a legfontosabb) , tehát ha nem visz el senkit magával (kivéve padoint), akkor sem bomlik meg komolyabb szinten a csapategység. Remélem egyszer még megélem, hogy Del Piero edzőként visszatér, és sikert sikerre halmoz!

334219 2013.03.05. 12:45:04

[juventino_1897](#1125909): Egy jó kis Conte-Benitez csere kellene nektek. ))))

257237 2013.03.05. 14:13:44

A napokban én a Bendő-ügy mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Hát a k.anyját!Sanyi meg a kenguruk közt. Bár, ha hihetünk a blognak, akkor Anál még 15-öt fog vágni, úgyhogy a címvédés meg lesz.

266801 2013.03.05. 17:22:17

[mindenes01](#1126499): Bendő?? megélhetési futballista. :D Vele nincs mit foglalkozni a sporthírekben. Nem értem, mit keres a csapatnál. Szerintem már vissza sem kell jönnie, és ezt ő is tudja.

345510 2013.03.05. 18:05:34

Én igazából csak azt nem értem, hoyg amikor Matri már épp kezdett formába jönni és meccseket meghatározni, akkor Conte hirtelen miért hagyta ki.Az ok hogy a Roma ellen fáradt volt (mint mindenki más is), de most amikor Vuci 3 meccse nem csinál semmit akkor miért nem lehetne ő a kezdő a montenegrói csőcsőr helyett. Gio-ról nem is beszélve aki annyira nem tud fürge és kiszámíthatatlan lenni, mint amennyire a testalkata miatt szükséges volna...

348517 2013.03.05. 18:32:25

@juventino_1897: Conte meg akarja csinálni a 30-at papíron, és BL-t akar nyerni a Juventusnak, míg ez nem jön össze, addig nem hiszem hogy távozik. A vb után pedig lehet hogy ő lesz a következő szöv. kapitány:)
süti beállítások módosítása