bntemp

bntemp

Helyezzük kontextusba

2013. február 17. - s4tch

A futballszurkoló ember hajlamos végletekből végletekbe esni. Szerdán még „megbaszunk mindenkit”, csütörtökön „BL-győzelem és címvédés”, aztán jön egy rosszabb meccs, és máris „a kurva anyját Vucsinicsnek, Giovinco meg nem Juve-szintű játékos”. Ilyenek vagyunk. Nyugi, mi is, nem csak ti.


Eltelt egy pár óra a Roma elleni vereség óta, ami ahhoz kevés, hogy lehiggadjon az ember, de ülepszik annyit az élmény, hogy könnyebb legyen kontextusba helyezni a tegnap történteket. Hajtás után egy kicsit a meccsről, sokkal többet a játékosok értékeléséről, Conte vegzálásáról, és végül arról, mit jelent a bajnokság szempontjából, hogy ha ma nyer a Napoli a Samp ellen, akkor két hét múlva kvázi bajnoki döntőre utazunk Tunéziába.

A futballszurkoló ember hajlamos végletekből végletekbe esni. Szerdán még „megbaszunk mindenkit”, csütörtökön „BL-győzelem és címvédés”, aztán jön egy rosszabb meccs, és máris „a kurva anyját Vucsinicsnek, Giovinco meg nem Juve-szintű játékos”. Ilyenek vagyunk. Nyugi, mi is, nem csak ti.


Eltelt egy pár óra a Roma elleni vereség óta, ami ahhoz kevés, hogy lehiggadjon az ember, de ülepszik annyit az élmény, hogy könnyebb legyen kontextusba helyezni a tegnap történteket. Hajtás után egy kicsit a meccsről, sokkal többet a játékosok értékeléséről, Conte vegzálásáról, és végül arról, mit jelent a bajnokság szempontjából, hogy ha ma nyer a Napoli a Samp ellen, akkor két hét múlva kvázi bajnoki döntőre utazunk Tunéziába.

Azért bosszantó, ami az Olimpicóban történt, mert hiába tartottam a meccstől, az első 20 perc után azt írtam a listára, hogy „annyira rossz a Roma, hogy nem is kéne sziporkázni, hogy leverjük őket, elég lenne egy kicsit jobban játszani”. És ez így is volt, a Roma kereste a helyét az új formációban, rengeteg labdát passzoltak el, feszültnek, idegesnek tűntek, de már a tömörüléssel elérték, hogy a kapujuk közelébe se tudjunk jutni. Igen, ez a Juventus kritikája.

Aztán jött az a Totti-Pirlo találkozás, ami a meccs igazi fordulópontját hozta, és nem azért, mert azt gondolom, hogy ki kellett volna állítani Tottit (lehet, hogy ki kellett volna, de a Totti nevű játékost ilyenért az Olimpicóban soha a kurva életbe' nem fogják). Hanem azért, mert az egyébként is kicsit halványabb Pirlo onnantól kezdve teljesen elveszítette a fonalat, és vele eltűnt a komplett középpályánk is. Vidal a glasgow-i után újabb gyenge produkcióval rukkolt elő, Pogba nemcsak rossz volt, de pofátlanul sétálgatott néha, amikor kurvára futni kellett volna, Asamoah-t pedig most futották le először, mióta Juventus-játékos.

Annál pedig – egyéniségeinek köszönhetően – jobb csapat a Roma, hogy ne érezze meg a lehetőséget. A második félidő első percei után már csak abban bíztam, hogy nem kapunk gólt, és valahogy kihúzzuk ikszre, Totti egészen elképesztően nagy gólja után pedig azonnal beírtam a listára is, hogy ki fogunk kapni. Végül így is lett, hogy csak egy góllal, az valójában csak a kontrák befejezésénél pontatlan rómaiaknak volt köszönhető.

A játékosok értékelését muszáj Caceresszel kezdenünk, aki a glasgow-i székfoglaló után újabb oldalakat írt doktori disszertációjába, sőt, a 87. percben is lefutotta Lamelát. Buffonnal sem volt gond, Bonucci is jól játszott, Barzának az első félidőben volt néhány fegyelmezetlensége, de a másodikban már nem volt rossz. Sajnos dicsérni csak eddig tudunk. Még tán a nagyot harcoló Lichtit lehet kiemelni, a többiek viszont átlag alatti teljesítményt nyújtottak. Kivéve a csatárokat, akik arcpirítóan szarul játszottak. Vucsinics értékelhető megmozdulás nélkül jött le a pályáról úgy, hogy gyakorlatilag minden második passzát küldte jó helyre (56%), Matrit pedig csak akkor láttuk, amikor a lesek után ráközelített a kamera. Erre mondja Conte azt, hogy „Ha lecseréltem volna azokat a csatárokat, akik sorozatban rugdossák a gólokat, akkor meg azért kritizáltak volna”, és szívünkön a kezünkkel jelezzük, igaza van.

Ugyanakkor van itt ugyanennek a nyilatkozatnak egy másik része is. „Megkérdeztem a játékosaimat, ki érzi magát fáradtnak, pszichésen erőtlennek, vagy bármi más okból kimerültnek. Mindenki azt válaszolta, jó formában érzi magát, úgyhogy azokat a játékosokat jelöltem a kezdőbe, akikről úgy gondoltam, a lehető legjobban meg tudják oldani a rájuk szabott feladatot.”

Megkérdezte

Hát mi a lófasz az, hogy megkérdezi a játékosait? Felállítjuk őket a futópadra, és a szervezetük által küldött válaszokból pontosan kiderül, ki mennyire fáradt, és akkor nem kell arra várni, hogy egy profi futballista közölje, ma inkább nem akar játszani. Asamoah például kurvára nem állt készen a játékra, de Vidalra, és a két csatárunkra ez ugyanúgy igaz volt. Maga Conte mondta azt a Fiorentina elleni meccs előtt, hogy rohadtul nem örül a hét nap alatt lejátszandó három meccsnek (az mondjuk tényleg furcsa, hogy a Milan játszhat pénteken a szerdai BL-meccs előtt, a Juvének pedig szombaton kell a keddi után), és most már mi is másképp tekintünk a keret mélyítésére tett kísérleteinkre. Különösen úgy, hogy a BL-ben lehozott kiváló meccseink (ezek voltak az egész szezonunk legjobb meccsei is egyébként) után a bajnokikon általában nemcsak kikaptunk, de kimondottan gyengén is játszottunk. Nincs az, amire számítottunk, hogy a BL-ben villogó Vidalt a bajnokin tökéletesen pótolja Pogba, Lichti helyett jöhet Isla, a négy (öt?) csatárunkat pedig úgy variáljuk, hogy az önbizalmuk se menjen el, de frissek is maradjanak.

Azt is meg kell jegyeznünk (újra, mert ezt már az ősz végén is leírtuk), hogy a Conte első évében látott taktikai sokszínűség is erősen odavan. A 3-5-2-n általában csak annyit variál, hogy hátrányban átállunk háromcsatáros játékra, aminek viszont csak annyi az eredménye, hogy szarrá kontráznak minket (Inter, Roma, Sampdoria), gólt meg csak nagyon ritkán, és jobbára véletlenül tudunk szerezni. Ennek van köze ahhoz is, hogy a csatáraink közül a legtöbb dimenzióban használható Quagliarella leépítés alatt áll, Vucsinicsnak egy zseniális meccsére megmozdulására két szar meccs jut, Giovincóval kapcsolatban pedig beigazolódott az a félelmünk, hogy nagyon rossz hatással lesz rá Matri megtáltosodása (és a vele járó cserepad). Halkan jegyzem meg, hogy Anelka trequartistában történő játszatása egyáltalán nem elvetélt ötlet, a tegnapi 20 perce azt mutatta, a 3-4-1-2-ben van fantázia, mert esze az van a játékhoz, csak ereje nincs.

Dinónak volt egy felvetése a listán, amit szintén vitára bocsátunk emitt: miért van az, hogy hátrányba kerülve nemcsak zavarodottabbak leszünk, mint Darti egy sztriptízbárban, de helyzetet sem tudunk kialakítani, nemohgy gólt lőni, és általában úgy kapunk ki, hogy még az ellenfél pofozhatna 1-2 gólt kontrából.

Térjünk vissza Contéhez, és a nyilatkozata egy fontos részéhez: „Nem akarok egyénekről beszélni. Nem tetszett a csapat, nem is tudnék senkit kiemelni.” Igaza van teljesen: a Juventus nem az egyéniségektől lett nagy csapat másfél év alatt, hanem azért, mert csapatként tökéletesen hozta magát. Ma ez jobban hiányzott, mint ha mondjuk csupán az érzet kedvéért Pirlo ad egy frenetikus zsugát Matrinak, aki beveri, és leikszelünk. Én mégis kiemelnék valakit, méghozzá azért, mert azért az egyének felelőssége is eltérő mértékű egy csapatban.

Ahogy Pirlo nélkül nincs igazi támadójátékunk, úgy Vidal nélkül nincs középpályás védekezésünk, egészen biztosan nem véletlen, hogy Vidal két gyengébb meccsén összesen vagy tíz, középről, jó helyzetből leadott lövés ment Buffon kapujára – rohadt nagy mázli, hogy Totti nem a Celtic játékosa. Mivel Vidal a csapatunk legértékesebb tagja, kézenfekvő, hogy nem tudjuk pótolni. De azért van az edző a padon, mert ilyenkor az ő feladata, hogy megoldja egy játékos helyettesítését – értelemszerűen ilyenkor nem játékossal (bár Isla amúgy hasonló felfogású játékos, csak atomszar formában van), hanem szerkezetváltással. Mert amikor az elmúlt egy hétben látott Vidal van a pályán, akkor hiába tud amúgy előre és hátra is kiválóan játszani, sem egyikből, sem másikból nem látunk lófaszt sem. Rotáció, pihentetés, formában tartás!

Tényleg nem célunk Conte vegzálása, még akkor sem, ha vele a padon idén eddig mindössze egy jó meccsünk volt (vs. Celtic), és igazat is adunk neki, amikor azt mondja, „ez egy új Roma, amiről semmi információnk nem volt, nehéz volt felkészülni a meccsre”. Viszont a második félidőre már összegyűlt annyi információ, hogy érdemes lett volna cserékkel reagálni rá. A Vucsinics-Giovinco és az Asamoah-Padoin váltás mindkét esetben egyszerű posztcsere, még ha indokolt is volt a két teljesen formán kívül játszó játékos lecserélése.

Hogy ez a vereség jelent-e bármit azon kívül, hogy százezer éve nem volt olyan bajnoka a Serie A-nak, amelynek négynél több veresége volt, arra majd akkor kapunk választ, ha a Napoli megteszi nekünk azt a szívességet, hogy vagy ma a Doria ellen, vagy jövő héten Udinében kihagyja a ziccert, hogy két hét múlva az előzésért léphessen pályára a San Paolóban. Nem gondoltuk volna, hogy márciusban valós esélye lesz az első helyünk elveszítésének, márpedig a nyáron és télen kiválóan erősítő, a bírókkal is kiváló viszonyt ápoló Napoli igencsak reális fenyegetést jelent. Különösen úgy, hogy pofátlanul letették a nyakukból az EL-t is, így kizárólag a Serie A-ra koncentrálhatnak, miközben a Juventusnál egy jó sorsolással akár még az is előfordulhat, hogy további öt meccs vár a csapatra a BL-ben.

Ketrecharc lesz


Végezetül gyorsan elmondjuk, honnan kellene feljavulni erősen a következő hetekben. A Roma ellen Pirlo hét keresztlabdájából nulla (0) volt pontos, 15 hosszú labdájából 9 ért célba. Vidal összesen két szerelést mutatott be (összehasonlításképp: Pirlo ötöt), Matri ötször volt lesen, és háromszor indult ellentámadás a labdavesztéseiből, Vucsinics pedig a fent említett passzhatékonyság mellett egyszer lőtt kapura, de nem találta el. A játék képéről annyit, hogy nyilván Pirlo ért a legtöbbször labdába (101), de az utána következők névsora sokat elárul: Caceres (87), Bonucci (72), Lichtsteiner (70), Barzagli (68), Pogba (56).

Tyli, aki nem csak nektek hiányzik rohadtul, írt egy posztot a meccsről, csak nem a blogra, hanem a fórumunkba, de annyi érdekes meglátás van benne, hogy most jól idelinkelem. Reméljük, nem kerít senkit hatalmába a sorokból áradó armageddon-hangulat, hiszen akkora baj talán nincs, mint Tyli gondolja, de az aggodalmát bizonyos szegmensekben magunk is osztjuk. Szerintünk kérleljétek ti is, hogy térjen vissza a blogra (készpénz a tuti, de nagy értékű ingatlanok és rövid távon nagy haszonnal kecsegtető, akár törvénytelen beruházások is szóba kerülhetnek).

Ja, szerintünk bors.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr418240568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337297 2013.02.17. 12:55:17

Cukor. Buffon végre védett, a védelem jó volt, főleg Caceres. Anelka sem volt annyira rossz mint vártam, talán gólokig is eljuthat, ha megkapja a lehetőséget. A többiekre felesleges lenne bármit is mondani... Pepinho állítólag újra megsérült, ezzel vége a (nemlétező) szezonjának. :(

348650 2013.02.17. 13:16:09

nem tom, vagy tizéve létező jelenséggel találkoztatok. bl-szindróma, bl-meccs előtt vagy után, rosszabb esetben is-is jelentkezik. kezelhetetlen, ügyesebbek az ellenfelek közül egyenesen utaznak rá.

257237 2013.02.17. 13:20:32

A védelem szerintem is rendben volt, Caceres tényleg jó játékos, Lichti nagyot küzdött, és akkor ennyi is. A középpálya halott volt, az ilyen meccseken kellene Marrone-t bedobni, hogy fejlődjön. Én többször nyúlnék hozzá, nyáron pedig hoznám Verratti-t. Szélsőjátékunk továbbra is nulla, Bastos-t vécépénzért vitte a Schalke télen, és már kb. annyi gólnál van, mint Vucinic. Úgy látszik, valami helyi folklór, hogy a legjobb csatárt nyáron el kell üldözni a csapattól, és bár Sanyi maradt volna, Q biztos nem szeretne. Érthetetlen a mellőzése, ha folyamatosan lehetőséget kapna, szerintem a 20 gól felé közelítene. Análka Boriello-s megoldás volt, Q most azt érezheti, mint Caceres, amikor Pelus kezdett 3 nap után. Padoin pedig tegnap kitűnt a csapatból a küzdésével, és ez mindent el is mond a csapat többi tagjának teljesítményéről. Ezek Conte hülyeségei, melyek miatt nem tudunk ellépni a Nápolytól. A képlet egyszerű: jövő héten erődemonstrációt kell tartani a Siena ellen akár kulcsjátékosok pihentetésével is, utána pedig meglátjuk, mennyit ér ez Afrikában. A márciusi sorsolásunk jó, és a kukabúvárok is fognak bucskázni, pl. jövő héten Udine-ben, úgyhogy aggódni nem kell, egész egyszerűen ki kell menni a pályára, és azt kell játszani, amit tudunk. Ha a tudáshoz akarat is párosul, akkor meglesz a címvédés, a BL-ben meglátjuk, kit kapunk.

335692 2013.02.17. 13:31:06

nekem a fő gondom 1-0-nál az volt hogy nem ült olyan ember a padunkon akiből kinéztem hogy a játéka egyenlítést, urambocsá' fordítást hozzon. Vucsi eszméletlen módon idegesítően játszott tegnap (is), bár szerelmem töretlen irányába azt mindenképp meg kell jegyeznem hogy angol vagy német pályákon a stadion környékéről elzavarnák egy-egy olyan moveja után (pl labdavesztés után sétálgatás a kezdőkörben) amiből tegnap tucatszám mutatott be. Caceres príma kis játékos, amiben a gyengéjét látom az talán a helyezkedése, illetve az irányváltásoknál is eléggé zavarbahozható. Tény hogy átlagban nem Lamelát kell fognia a bajnoki meccseken, de szomorú 2x90 perceink lesznek a BL-ben ha Pedro, Di Maria, Götze vagy Robben fogja rávinni a labdát a következő körben. Szerintem a legfőbb gondunk az volt, hogy a Roma irtózatos tömörült hátul. Volt egy jelenet amikor 10 emberrel parkolták le a buszt, még Osvaldo is a 16-osnál kajtatott. Hátrányban pedig a helyzetképtelenségünk fő okának azt láttam, hogy Pirlo kb 50 méterre volt attól akinek passzolnia kellett volna.

345510 2013.02.17. 13:35:37

Nem Matrit akarom védeni, de ahhoz hogy ő neki továbbra is jól menjen, szükséges volna hogy néha kapjon használható labdákat. Ha a csapat uyg játszik mint tegnap kár befejező csatárt felküldeni, mert ugyse hozzák helyzetbe. Én értékelem, hogy Lichti sokta fut, de nem volna rossz ha ugy 50 beadási kisérletébő legalább 1szer embert találni, azt gondolom egy szélsőtől ez azért annyira nem nagy elvárás. No persze a másik szélről se jöttek nagyon a labdák... Gio meg akkor lehetne nagy játékos, ha nem csak akkor sikerülne villantania amikor jól megy a csapatnak, hanem esetleg akkor is amikor igazán számítana is az. Remélem a pihenő után a csapatként jobban fogunk teljesíteni és akkor mindenkinek jobb is lesz majd a játéka.

349418 2013.02.17. 13:46:53

Semmi para nincs. A kezdő picit ki volt purcanva, ennyi. A Bl az Bl, inkább emiatt kapjunk ki, mint hogy CSAK ÚGY. Faszért kell kapásból károgni. Vertünk Chelsea-t, Shakhtart, Celtic-et. Ki fogunk még kapni párszor másoktól is, ugyanúgy mint minden más csapat, mert ez foci a kurvaéletbe...ez ilyen... Minden csapatnál vannak aktuálisan jó formában lévő, és szar formában lévő játékosok, állandóan emlegetni, hogy ki épp most milyen... Van 38 meccs, ebből lejátszottunk 25-öt a bajnokságban a legtöbb gólt rúgva hogy vezetjük a tabellát (csatárkédés?), és a Bl-ben MÉG NEM KAPTUNK KI! hu de szar már ez a csapat.... Én nem tudom, hogy miért képzeli azt akárki is, hogy egy másfél éves csapat, egy új edzővel minden kibaszott meccsen 8 gólt lő (persze egy kibaszott klasszis csatár lövi mindet....), és nem kap egyet sem. Miért nem elég az hogy, simán a legjobbak vagyunk, és európában is pirítjuk az orcákat? ha? (most ideges vagyok)

346187 2013.02.17. 14:04:20

Nekem az a bajom, hogy ahogy feljebb írta is benkebusto a kommentjében, se a pályán, se a kispadon nem volt senki, akiből kinéztem volna a villanást. Ilyen a box, néha az ember ütéseket kap, de vert helyzetből is lehet KO-t ütni. Ezt nem érzem most a csapatban: hogy (persze Pirlo-n kívül, csak hát ő is néha elfárad...) lenne bárki a csapatból, aki villanna egyet, amikor már nagyon nem megy a játék. (És nyilván ezt imádtuk a hetvenéves Del Piero-ban is, hogy ha para van, beküldjük és majd ő seggrepacsizik egyet.) Néha befuccsol a csapatjáték (és lássuk be, tegnap a Romaé sem volt valami nagy szám...), és akkor jön valaki, aki úgy beveri, mint tegnap -Torghelle- Totti. Na de nincs para, jöhetnek a Détári-féle körmondatok: megyünk tovább, nem történt tragédia, dolgozni kell, és egyébként is, vannak szabályok, be kéne tartani.

339140 2013.02.17. 14:07:44

Giovinco-ba mindig jó belerúgni, szóval halkan kérdezném, hogy ő mitől volt fáradt? Válaszolok: Ő mentálisan nem alkalmas a szerepre amit kijelölt neki az élet ("a naaagy Juve-nevelés, DP utód stb.") Ezért van, hogy csak akkor jó, ha a csapat jó, a nyomást nem bírja szegény. Tudom ő legalább olyan jó mint Messi. Hát ő maga mondta... Sajnálom, hogy egy ilyen Roma vert meg minket. Valós probléma, hogy amíg kizárólag csapatként tudunk eredményesek lenni (önállóan döntésre képes klasszis nélkül), addig lehetnek ilyen meccsek bőven.

334309 2013.02.17. 14:08:03

[benkebusto](#1091742): az első mondatoddal nagyon egyetértek, ezt bele is kellett volna írnom.

346514 2013.02.17. 14:10:08

Benitóval és Tylerrel is sok szempontból egyetértek, sajnos mind ugyanazt látjuk és ez most cseppet sem örömteli. Nem arról van szó, hogy "jaj,de szar" a csapat, meg hogy most kikaptunk. Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz még egy veretlen szezon és még csak nem is az aggaszt, hogy már 4-szer kaptunk ki, hanem AHOGY veszítünk. Lélektelen játék helyzetek nélkül, a reagálás képességének legkisebb látható jele nélkül. Vucsinicset azért nem kedvelem, mert mentalitásában nem illik Conte Juventus-ába, de ami mindenképpen szúrja a szemet, hogy néha Conte sem hasonlít tavalyi önmagára. Egyedül a fafejűsége maradt meg, de az mégis mi, hogy bocsánatot kért a bíróktól, hogy "az mégsem volt tizenegyes". He?! Ezzel mégis mit akart a mester? Bocsánatot kérünk, hátha a csúnya bácsik majd nekünk fújnak? Nos, nem fújnak, de nem lennék meglepve, ha megint becsúszna egy-két eltiltás, mert Vidal is nagykabátban ballagott a sporik után és biztos nem az időjárásról akart csevegni. A taktikai rugalmatlanság meg egyenesen aggasztó. Tvaly ugye 4-2-4-ben kezdtünk, de nagyon hamar rájött Conte, hogy 3 világklasszis középsö középpályással és botlábú csatárokkal/formán kívül játszó szélsőkkel ennek nincs értelme, lett is belőle 4-3-3 és mivel Bonucci is belelendült, 3-5-2. Idén meg sérülésektől, eltiltásoktól függetlenül 3-5-2-zünk, a "taktikai megfejtés" vész esetén a támadók random feldobálása és Padoin, baz'meg! Ha lélektelenül játszó játékosok közé bemegy egy botlábú, aki lelkes, az attól még botlábú. Az meg egy sajnálatos, ám nem példa nélküli dolog, hogy Pogba tegnap éppen szar napot fogott ki, amikor villantani kellett volna, egy meccsért még nem öntenék szart a nyakába by Tyli, Vidal meg pláne több türelmet érdemelne, ellentétben mondjuk Vucsival. Q padoztatása immár nyugodtan mondjuk ki, védhetetlen és egyértelmű személyes ellentétre épül, ami teljes mértékben profikhoz méltatlan, ejnye Antonio. Ha a Juventus kiállt a fogadási csalások idején a stáb mellett, akkor talán Alessióékban is lehetne annyi, hogy elfelejtik az anyázást, ha az volt. Mindem tiszteletem Contéé, azért, amit ezzel a csapattal művelt másfél év alatt, de amit most művel vele, az nem jó irányba mutat és ennek akkor is nyugodtan adjunk hangot, ha egyébként Conte a király. A bizalmam továbbra is töretlen felé, de nem kell vaknak lenni az edző hibáira tekintettel sem, márpedig idén a pályán kívül sem teljesítünk hibátlanul.

346514 2013.02.17. 14:27:26

Pogbánál csak a lényeg maradt ki: szóval nem baj az, ha egyszer-egyszer rossz napot fog ki, fiatal még. Viszont ha az áll a gyenge teljesítmény hátterében, hogy őkelme megsértődött, mert még mindig csak negyedik számú opció az MVP mögött, pedig már háromszor volt a mezőny legjobbja, akkor mehet a vidrázás. Sajnos van a srácban Ibra és Balo véréből, eleve azért került hozzánk, mert Fergie nem helyezte Carrick és Cleverley elé.

334309 2013.02.17. 14:33:58

[juventino_1897](#1091805): a magyar sportsajtó adta a szájába, hogy belátta, nem volt büntető a genoa elleni eset, ő soha ilyet nem mondott, csak bocsánatot kért a bíróktól.

349418 2013.02.17. 14:40:04

[juventino_1897](#1091834): Ebből az információ halmazból annyi biztos hogy fiatal. Őkelme, hamarabb bebaszkodja a labdát a kapuba akárhonnan mint pl marci (persze minden tiszteletem a hercegé), és giak-nál is hasznosabb. fasza zsugákat oszt. ő az egyetlen minőségi cserénk a középpályára. miért nem lehet elfogadni, hogy ez egy szar meccs volt? én is láttam már a csapatot lelkesebbnek, jobbnak, most nem voltak, na bumm! Hogy igazából mi megy a csapatnál azt Conte tudja a legjobban. Egyetlen opció amit tehet az ember szurkolóként, hogy bízik benne. Eddig bejött, és kibaszottul nincs megírva, hogy nekünk mindent meg kell nyerni.

334417 2013.02.17. 15:02:32

Legyen már következménye néha valaminek: akik most kárognak, meg Contét bazmegelik (grat, Tyler, a DK-ban még szebb reményű voltál), a bajnoki cím ünneplésekor majd egy kicsit kisebb arccal örüljenek. Bár ez a blog a Pirlo-esettel már megbukott (lehetett volna tompítani, de a mea culpához nem volt gerinc egyikben sem), azért olyan jó néha a következetesség.

334309 2013.02.17. 15:25:59

[calciodirigore](#1091888): "Pirlóról külön is meg kell emlékeznünk, mert az előszezont azzal töltöttük, hogy őt ekéztük. Egészen fenomenális volt, amit ezen a meccsen művel, alig akadt rossz passza, minden megoldása tökéletes volt, a Parma pedig megtette azt a szívességet, hogy hagyta szabadon szervezni. A Juventus játékába olyan élet költözött, amilyet nagyon régen nem láttunk, Pirlo meg úgy suhogtatott a varázspálcájával, hogy beleszédültünk a karzaton. Egy bocsánatkéréssel a tökéletes élmény miatt már most tartozunk neki, de mielőtt teljesen megszaggatnám az ingemet, még kivárnám, tudja-e ugyanezt hozni egy igazán erős ellenféllel szemben. A kezdet mindenesetre minden előzetes félelmet cáfolt, és a legvadabb reményeket erősítette meg. " sokkal nehezebb véleményt formálni, mint utólag mindig megjelenni, és - jelezve, hogy te természetesen előre tisztában voltál mindennel - bemondani a kurva nagy igazságokat. tyli biztosan romokban hever, mert nem tudott megfelelni az elvárásaidnak. de ha ez egy szar blog, ahova faszok írnak, akkor miért jössz ide? mulattatsz, ne érts félre, csak kérdezem.

278403 2013.02.17. 16:32:22

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Igazából ez után a meccs után érdemes a nyári mercatóra ránézni. Hova kell erősíteni, s mit kell leadni? 1. Ugyebár azt nem kell mondanom, hogy kapusposzton nagyon jók vagyunk. Buffon zseniális még mindig, Storari is kiváló kapus, csak nincs ugyebár formában. Itt jók vagyunk. 2.Középső védőkből is jól állunk. Van 5, s ha muszáj, Vidal is be tud ugrani. 3.Jobbszélre ott van Lichti, Isla, Cáceres. Jó. 4.Balszélre itt van De Ceglie, Peluso, Cáceres. Ez is jó. 5.Wingbacknek jobbra van Pepe, Lichti, Isla, Cáceres. Jó. 6.Balra Asamoah, Cáceres, De Ceglie, Giaccherini. Jó. 7.Középpályára van Vidal, Marchisio, Pogba, Giaccherini, Asamoah, Isla. Jó. 8. irányító posztjára van Pirlónk, meg egy formán kívüli Marronénk. 9. Csatárok sokan vannak. El kéne adni: Padoint, az okot nem kell leírnom. Matrit, mert nem tud annyi gólt termelni, amennyire szükségünk van. Bendtnerre nincs szükségünk. Anelkával nem fogunk hoszabbítani. (Ha Giovincóért valaki hajlandó jó pénzt kiadni, nem lenne előnytelen elengedni.) Venni: Jön Llorente. Kell még egy csatár, Luis Suáreznek örülnék legjobban, de azt kell mondjam, hogy Szalaira sem lenne hülyeség pénzt kiadni. De a legfontosabb. Verrattit bármennyi pénzért elhozni a PSG-től! Pirloban van még talán 1,5 év, ha szerencsénk van. Ezalatt zsenit tudna nevelni a gyerekből.

257237 2013.02.17. 16:43:40

Elégge egykapuzás van Tuniszban, de már csak 10 perc... Persze elnézést a tunisziaktól.

337297 2013.02.17. 16:59:43

Kiszurkoltuk az ikszet Tuniszban, Mazzarri agyfaszt kapott. :) Úgy látszik a bírók jobban akarják az afrikai Scudettot mint a játékosok.

257237 2013.02.17. 17:01:39

Maradt 4 pont, ezzel ügyesen lehet sáfárkodni. Elnézve a nápolyt, ha Cavaninak nem megy, akkor cseszhetik. A többi játékosuk sem egy pengegép, de ezt is tudtuk. A meccs első 70 percét átaludtam, de közben a szpíker hangja elért az agyamig. Azt álmodtam, hogy Napoli-Juve van, és 2-2 a végeredmény. Egy biztos, ez a Napoli Udine-ben nem fog nyerni.

347168 2013.02.17. 17:08:15

Hehe, a Samp megmentette az irhánkat...Conte ma este a detoxban köt ki, az biztos... :-)

346514 2013.02.17. 17:23:51

[benitoNST](#1091840): na igen, olaszul nem találtam ezt a nyilatkozatot, csak magyarul olvastam. Rá is akartam kérdezni, hogy tényleg mondott -e ilyet, de elsikkadt, Köszönöm, hogy segítettél tisztába tenni. [calciodirigore](#1091888): addig egyet értek, hogy legyen már következménye. A legtöbben nem bazmegelik Contét, de várják, várjuk, hogy belássa a tévedéseit, ha úgy adódik, vagy változtasson (a szemléletén is), ha nem megy. Én jeleztem, hogy továbbra is él a bozalmam, csak szentképet is óvatosan fessünk. Én örülnék a legjobban, ha Grande Antonio még legalább öt évig maradna és megnyerne mindent, amit csak lehet, de ettől még szóvá fogom tenni, ami nem tetszik. Ami nem egyenlő azzal, hogy elküldeném. Aki meg Giovincót elküldené: a srác most nincs formában, de az egyik legtechnikásabb csatárunk és sokkal jobban hajt, mint Vucsinics valaha is. Én nem adnám senkinek, ha bírja a squad player létet. Ha tényleg az van, amit Benitóék mondanak, hogy elbizonytalanította Matri előretörése, akkor mehet, amerre lát. Aki megijed Matritól, annak tényleg nincs helye a Juventusban. :D Ja, és a Bianconeri blog megmondta: veszítünk még pontokat, de az ellenfelek is. Mindig elfelejtem, hogy az ellenfeleink még nálunk is kiegyensúlyozatlanabbak. De legalább izgalmas a bajnokság! ;)

336677 2013.02.17. 17:52:04

[calciodirigore](#1091888): nincs igazad, én a DK-ban sokkal rosszabb voltam, pl. rengetegszer kurvaanyáztam még a sajátjainkat is. köszi a lesajnáló sorokat, de nem vagyok rájuk méltó. (bár úgy sejtem, inkább fölényes retorikai fordulatként használtad őket, nem szó szerint veendő kifejezésként) mellesleg távol tartanám magam az olyan emberektől, akik rajongóként azonnal ugranak a kritikákra - szerintem(!!!*) ehhez nem kell gondolkodás, sőt kifejezetten ellenjavalt hozzá. márpedig én a gondolkodás és az értelmezés híve híve vagyok, és persze rengetegszer tévútra jutok ennek során. úgy gondolom, hogy értelmetlen még az eszmecsere is azokkal, akik: - azonnal az író személyével foglalkoznak ("bravó, régen jobb voltál") - akik egy vitát nem az adott esettel kapcsolatos érvekkel, véleményekkel akarnak eldönteni, hanem "karaktergyilkossággal" ("Pirlo miatt sem kértetek bocsánatot") (ennek kapcsán szinte mindegy is, hogy az állításod igazolhatóan téves) - akik nem képesek az egyén (azaz én) és a blog közössége között különbséget tenni. leírtam valamit a blog fórumán, mint saját, fésületlen véleményt. szerintem kifejezetten rosszindulatú dolog ezt összemosni a többiek e felületen is publikált, és az enyémnél jóval optimistább véleményével. zárásként: nem tetszik az idei bajnokságban látott Juventus, és ez még akkor sem fog változni, ha megnyerjük a bajnokságot. ugyanis többek közt a kijelentés azt tartalmazza, hogy nem tetszik a bajnokság kezdetétől február 16-ig látott, a bajnokikon játszó csapat. a megfogalmazás nem utal a jövőre, és nem értelmezhető kötelezettségvállalásként, miszerint nem fog tetszeni a BL-es csapat, vagy nem fog tetszeni, ha idegenben lezúzzuk a Napolit. ezt a blogot, a fórumokat nem szakemberek, nem tévedhetetlen istenek írják, hanem lelkes, de a futballhoz nem minden esetben tökéletesen értő (azaz laikus) szurkolók. fárasztó és lehangoló azzal szembesülni, hogy ez hány ember értelmezési képességét haladja meg * - itt arra utalok, hogy ez nem tényszerű állítás, hanem a gondolkodásom alapvetően befolyásoló meggyőződés

334474 2013.02.17. 18:37:16

Szerintem az egyetlen gond, hogy a csapat félreértelmezte a tavalyi szezont. Elhitték, hogy azért lettek verhetetlen bajnokcsapat, mert mindenkinél ennyivel jobbak, pedig a fanatizmus és a őrült meló hozta az eredményeket. Ha vesztésre álltak 90-ről 120-ra pörögtek, most olyan 50-ről próbálnak valahogy 100-ra, ha rosszul alakul a meccs. Kicsit hiányzik ilyenkor Pepe is. Igaz képességek alapján valószínűleg nincs a 10 de talán a 15 legjobb játékosunk között sem, de a mentalitása pont az, amire szükség van. Egyértelmű, hogy nem lehet a tavalyi őrületet fenntartani egy háromfrontos küzdelemben, de kicsit belekényelmesedtek a srácok az Olaszország királyai szerepbe. Márpedig ezen a kereten inkább csak bővítés, mintsem erősítés történt a nyáron, szóval a csapat magja pont ugyan az, mint a tavaly 3-4. helyre jósolt csapat. Persze utóbbiról kiderült baromság, mert bőven ez a legerősebb keret, de kicsit most hiányzik a hajtás. Azért vészharangokat nem kongatnék, szilárdan hiszek a címvédésben, és 8-10 bukott pontot így is nyugodtan a balszerencse számlájára lehet írni.

347392 2013.02.17. 19:45:57

"miközben a Juventusnál egy jó sorsolással akár még az is előfordulhat, hogy további öt meccs vár a csapatra a BL-ben." Nehogy már nyűg legyen a BL?!!!? Ha a Napoli szarik az EL-re az az Ő dolga. Felőlem legyen a Napoli a bajnok, ha mi megnyerjük a BL-t.

337369 2013.02.17. 20:30:23

tavaly darálva hoztuk le az összes hazai rangadót, majdnem mind sima... idén szopunk, (csak) 4 pont az előny... :) tavaly mikor volt 4 pontos előnyünk? tavaly a kis-közép csapatok ellen jó sok pontot elszórtunk... idén eddig nem, ha ez így marad, akkor... ez a samp meg elég jó formában van, kár, hogy ferrara után alakult ez ki. conte: az egy bajom nekem is a felállás. miért csak meccs közben variálja? de akkor olyanokat, hogy 2-5-3, meg 3-6-1. ja, padoin. ez a tegnapi meccs szopó. abban a nyomorult nápolyi pokolban meg ideje lenne már nyerni... 2007 óta 6-ból 2 pont. kevés. most van idő, arra kell a formaidőzítés.

262910 2013.02.17. 20:52:52

[Dagobahrendszer](#1092405): "Felőlem legyen a Napoli a bajnok, ha mi megnyerjük a BL-t." az a helyzet, hogy a bajnokságot megfelelő erőbeosztással csak elveszíthetjük, míg a bl-hez lehet, hogy a csapat legjobbja is kevés lenne. ez egy épülő keret, a második évben jóval fontosabb lenne megvédeni a scudettót, mint minden erővel a bl-re koncentrálni.

340119 2013.02.17. 20:54:30

Nem hiszem, hogy nagyon túl kellene ragozni a tegnapi eseményeket, a BL-meccs után erre konkrétan lehetett számítani. Azért lássuk be, a keddi sebességhez nem vagyunk hozzászokva, éppen ezért is kár most a szar egyéni teljesítményekkel foglalkozni. (Mondjuk merem állítani, ha Marchisio kapitány (igen, kapitány) a pályán van, valahogy felpörgeti még ezt a kifingott csapatot is egy döntetlenre.) Továbbá mindig jusson eszünkbe a tavaly előtti és azt megelőző pár év és annak fényében méricskéljünk, ne csak a tavalyi „csoda” legyen az etalon. Végre van egy kurva elszánt és lelkes csapatunk, egy hasonló edzővel és működik a dolog, elég a tabellára pillantani. Még egy-két év és elérjük a 2005/06 –os szintet. (Már szóvá akartam tenni, hogy Tyler hova a fenébe tűnt. December elején posztolt utoljára. WTF!!!??? Többek között mi lesz a csillagos sorozattal!!!???)

347392 2013.02.17. 21:42:18

[s4tch](#1092500): Ez a Te szubjektív véleményed és nem értek vele egyet. Én nem azt mondom, hogy be kell áldozni a bajnokságot, hogy minden erőnkkel a BL GYŐZELEMÉRT KÜZDJÜNK! (na jó talán nagyon sarkítva még is erre gondolok) Az "épülő keretnek" nem értem miért lenne fontosabb ( már megint :) megnyerni a scudettót? Miben kapnának többet attól. Szerintem a "fejlődésük szempontjából" többet jelentene, ha szembenézhetnének a Barcával, beleszagolhatnának az Old Trafford, vagy a Bernabeu levegőjébe....stb...

338765 2013.02.17. 22:50:46

Azért mondjunk el egy gyors köszönetet a Sampnak... Ha ma nyert volna a Nápoly, akkor nagyon komolyan kellett volna őket venni a továbbiakban. Rohadtul kellemetlen lett volna, ha feljönnek ránk 2 pontra. Nagyon remélem, hogy ez demoralizálóan hat most rájuk. Az viszont biztos, h igen nehéz idegenbeli meccsek (Napoli, Inter, Lazio, Torino) következnek a nem is olyan távoli jövőben és ugye ott van a BL is, ahol könnyen lehet, hogy egy nagyágyú ellen kell majd bizonyítani a 8 között. Sok év után most újra ott vagyunk Európa közvetlen élmezőnyében és meg van rá az esélyünk, hogy a végelszámolásnál is ott lehetünk. Úgyhogy Forza Juventus! (A bajnokságot csak azért nem említem mert az evidens :)

258945 2013.02.18. 08:40:59

Múlt héten lesimáztuk a Fiorentinát, meggyőződésem hogy jobb csapat mint a Róma. Akkor most mi van? Sorozatterhelés, az van. Hiába mély a keret papíron, ha Conte nem használja, a millió forintos kérdés hogy miért. A Celtic ellen már pedig be kell tenni 1-2 peremembert, Isla, Giaccherini, pofátlanság persze, de ez a párharc eldőlt, ahol lehet pihentetni kell. [Dagobahrendszer](#1092686): Szerintem meg haladjunk fokozatosan, egész más megnyerni egy scudettót úgy hogy semmi más cél nincs előtted, mint tavaly, mint most, amikor kettős terhelés van. Nem vagyunk még akkora rajok, hogy egy scudetto ne jelentene fejlődési mércét. Amellett, BL győzelem nem kell ahhoz hogy eljussunk az Old Traffordra, Nou Campba stb. A BLt a helyén kell kezelni, valahogy úgy hogy bejutottunk a legjobb 8ba, kimondva, kimondatlanul, teljesítve a terv, innentől kezdve bármi ami történik már csak pozitívum lehet.

266801 2013.02.18. 12:43:18

sajnos ez a vereség úgy is nagyon fájó, hogy számítottam rá. nem a csapat idén mutatott formája miatt, hanem mert Benito 2-1-es győzelmet tippelt. Szomorú, hogy egy olyan megnyilvánulásokat produkáló futbalista, mint Totti, egy klub ikonja lehet. És az mégszomorúbb, hogy az ilyen gyökérnek klasszis rúgótechnikája van. A legelkeserítőbb, hogy ezt a Juve ellen mutatja meg. Conte edzőként még új fiú. Én azt mondom, idő kell ahhoz, hogy minden helyzetben, minden meccsen jól döntsön. Vagy legalábbis ne legyenek olyan hibái, mint amilyenek miatt most pontokat és meccseket bukunk. Nem csak játékosként, edzőként is kell a rutin. Ha idén a BL mellett nyerünk bajnoki címet, az a botlásokkal együtt is egy magasabb szint, mint a tavalyi. Azért tavaly nem véletlenül vágta mindenki az arcunkba, "a Juve-nak csak a bajnokságra kell koncentrálni." Azért a közhelyekben is van igazság. Másrészt tavaly a Juve fekete ló volt. Senki nem ismerte, mit játszanak, újjászervezett csapatként futottunk neki a szezonnak. Az újdonság varázsa elszállt, kiismertek minket. És pont ezért is érződik jobban a taktikai merevség okozta hátrány. Jobban érződik, hogy nincs a keretben (nem csak a padon) olyan játékos, aki egymaga képes rendre váratlant húzni. Tavaly ez nem volt gond, hiszen 3-5-2-ről átálltunk 4-3-3-ra és máris kibillentettük egyensúlyából az ellenfelet. Idén sincs olyan játékosunk, aki egymaga megbont egy védelmet (szerintem). De hogy még taktikailag is lemerevedtünk, csak súlyosbítja a gondunkat. Anelka képes lehet színt vinni a játékba. Én valamiért hiszek benne, hogy képes helyzetbe hozni egy befejező embert a csapatban. Persze ahhoz a befejező embernek hatékonynak kell lennie. De a váratlan, meccset eldöntő momentumok hiányában sokszor erőből kellene megoldani egy-egy feladatot. Az pedig láthatóan nem megy egy hajtós BL-meccs után. Nem értek egyet azzal, hogy ha idén bajnokságot nyerünk, akkor sem lehetünk olyan elégedettek mint a tavalyi veretlen cím után. Lófaszt. Conte eltiltása megzavarta a csapatot, és Contet is. Szerintem még mindig bennünk van. A BL láthatóan komoly erőket vesz ki a játékosokból. A rigók pedig úgy fújnak ellenünk, hogy ha lehetne, erre már nagy összegben fogandék a Bwin-en. Na így bajnokságot nyerni, azért az sem olyan rossz. És az esély megvan rá. Forza J U V E !!

346607 2013.02.18. 13:33:08

Annyira töketlenek az ellenfelek, hogy néhány ilyen vereség is simán belefér. Most úgy látszik, hogy a Milan lehet az egyetlen komolyabb kihívó, de 11 pontos hátrányból nem lesz könnyű dolguk.

340942 2013.02.18. 13:59:41

Én csak a 2. félidőt láttam, de az is elég volt ahhoz, hogy lássam amit kell. Vidalt a félpálya környékén leszerelték és nem érte utol a labdás embert!!! Mondom WTF!! Nagyon le van terhelve itt néhány játékosunk és a rotálás kimerül annyiban, hogy Padoin. Mélynek mély a keret, de ez csak a csatársorra és a védelemre igaz. Középpályára, ott van Pogba és ennyi (mármint azokra gondoltam akik többet játszottak 2 percnél). Isla pocsék formában van, de őt még nem írnám le, Marrone érdemtelenül kevés lehetőséghez jut, és utánuk pedig hatalmas szakadék főleg tudásban. Pelust nem venném ide mert még friss hús, de nekem bejön a játéka, már ha baloldalon marad. Ez 8 ember az 5 fős középpályára és ebből a 8 főből(+1 Pelus) 6 rongyosra van használva. Na ebből jött ki, hogy a Fior-Celtic kettőst lenyomtuk és a 3. meccsünkön fásultan, enerváltan játszva kikaptunk. Remélem Conte okulni fog a saját hibájából, és Q ekkora szintű mellőzése számomra egyet jelent azzal, hogy el lesz adva, bár nagyon sajnálnám :((. Valamint Cacerest imádom, ő volt a legjobb tegnap. A védelem is stabil volt + Buffon, a többieknek jár az 1 hét Szibéria, Vucsival az élen.

348517 2013.02.18. 15:50:21

LGT-n voltam, ezért másnap néztem meg a meccset felvételről, másnaposan. Nem vidított fel a meccs, de nem is estem kétségbe. Ahhoz képest, hogy nem vagyunk a szövetség szívecsücske (már egy jó ideje), hogy milyen ribanc volt velünk Fortuna januárban, egy-két kulcsember sérüléséről nem is beszélve, nagyon szépen helytáll a csapat, és Conte is. Bizakodó vagyok, a tavaszt illetően meg főleg! @_Tyler: Mivel csak tavaly óta olvasgatom az itteni írásokat -a régieket is, mert viccesek, ezért nem éreztem magam feljogosítva, hogy számonkéregessek, de bizony nekem is hiányoznak az eszmefuttatásaid.

338211 2013.02.18. 17:48:56

Bakker, kb olyan lett itt a hangulat, mintha az armageddon jött volna el. :) Én is kiabáltam/köpködtem a meccs alatt, a szelvényem is elment, de azért nem dőlök a kardomba. 1. Vucsi ilyen. Én utálom, mint a sz@rt, akkor is mikor jó, mert én a spirito juvés játékosokat szeretem, tehát nálam Pepe pl sokkal előrébb van a rangsorban, de lehet hogy gondol egyet és rúg egy duplát a Nápolynak. Vagy a Bayernnek. Mert ezt a meccset leszarta, de a bajnokságot, a bl-t meg akarja nyerni. 2. Matri nem viláklasszis, ő csak egy jó lesipuskás. Most csak a les jött ki belőle, de ha jól ki van szolgálva akkor az évi 15 gólja megvan. Idén is meglesz, jövőre is. (Max nem nálunk.) 3. Gio kevés, mint mackósajtban a brummogás, de Conte szereti, pont a spirito miatt. Ha egyszer játszunk még valaha 4-3-3-at, akkor talán jobb lesz. 4. Pirlonak volt most pár sz@rabb meccse. Ez van. Ettől, ha véletlenül a szabadrúgása beakad, akkor ma is őt hozsannáznánk. 5. Bármennyire szürke is néha, Marchisio-t nem lehet pótolni. Azért mert ő 3-0-ás vezetésnél azt üvöltözi, hogy ne álljunk le. 6. Messinek is van néha rossz meccse, Vidalnak is lesz még. 7. A védelem Cacaressel együtt istenkirály volt most is, Buffon is összekaparta magát. 8. Anelka trequartistában nagyon penge lehet, még az is lehet, hogy lesz egy új taktikai elemünk. (4-3-1-2 pl.) Összességében, szinte biztosan ott vagyunk a Bl legjobb 8 között, úgy hogy a Nápoly meccs előtt mehet a tartalék játszani a kelták ellen. Eközben vezetjük a bajnokságot a legkevesebb kapott góllal és csak a Roma rúgott többett (1 nyamvadt Totti góllal) nálunk. Tavaly 25 forduló után 51 pontunk volt Bl nélkül, idén, most hogy minden sz@r, meg Conte is elbutult és a játékosaink is elfelejtettek focizni 54 egység van. (+ 7 veretlen meccs a Bl-ben.) Túl van ez misztifikálva gyerekek, a bajnokság sima lesz, főleg mert a Nápoly sem bírja az éles helyzeteket.

347168 2013.02.18. 22:27:52

Jaja, még mindig nem kell besz@rni, főleg azért se, mert a Siena már hármat vágott a Lazionak és még van 10 perc hátra. Ez egy ilyen rápihenős hétvége. :)

346364 2013.02.19. 09:01:18

1/ Caceres volt az egyetlen JUVE szellemben pályára lépő játékosunk. Nem csak játékban, elszántságban és a megalkuvást nem tűrő kemény munkában is méltó helyettese volt Chiellininek és szerintem ez nagy szó egy játékos életében. Ilyen hozzáállás kellett volna még 2-3 játékostól és simán nyerünk. 2/ Pogba féle sétálgatás: Nem értem a srácot jó játékos, megkapja a bizalmat miért nem tette oda magát? 3/ Vidal: Rá nem lehet haragudni egy-két gyengébb meccs miatt, mert az idény többi mérközésén bőven kompenzál és ugye kinek ne lenne rossz napja. 4/ Giovinco: Az első bekezdésre reagálva, ő soha nem lesz/volt JUVE szintű csatár, akkor sem, ha BL-t nyernénk a góljával, amennyiben a JUVE szint a világklasszist jelenti. Nem hogy hozzá nem tudott tenni a játékhoz, még elvett belőle. Volt egy luftja és egyszer kivezette a labdát. Miért nem Q kapott lehetőséget? Hetek óta pálya közelébe sem engedik. Hiányzott a SPIRITO és az edzőtől a jó meccselés. Padoin-t behozni 0-0nál? X-ért jöttünk? Ha igen, akkor az szégyen. Conte azt mondta, hogy sehova nem megyünk x-ért, Romába azért mentünk Conte meccselése és a játékosok hozzáállása alapján. Egy kicsit lelkesebb játékkal és jó meccseléssel ez simán meglehetett volna.

346364 2013.02.19. 09:17:54

[bianconeri88](#1091751): Gio-ról én már elneveztem egy jelenséget, ez a Gio-effektus, melynek lényege: Képzett, tehetséges fiatal játékos vagyok. Fizikumomból eredő hátrányomat technikai tudásom fejlesztésével és gyorsasággal kompenzálom. Egy-egy megmozdulásomon látszik bennem a lehetőség, ami sajnos bennem is marad, mert éles helyzetben úgy be vagyok fosva, hogy a következő megoldásokat választom: kivezetem a labdát, belevezetem a védőbe, 10 méterről feladom a kapusnak. 3-0ás vezetésnél egyébként olyat varázsolok, hogy beszarik a közönség. Ennek ellenére nem rosszabb, mint bármelyik másik csatárunk, csak tőle többet várt mindenki, nem bírta el a nyomást.

346364 2013.02.19. 09:19:41

[Tonhalacska](#1091798): Nagyjából ez történt, jól összefoglaltad.

346364 2013.02.19. 09:25:32

[s4tch](#1092500): Igen-igen: Legyen csak meg a scudetto, fontos lenne lelkileg is. BL egy lutri, mert egy meccsen bármi lehet lásd a tavalyi BL győztes esetét (illetve mgát a döntőt).

346364 2013.02.19. 09:34:23

[calciodirigore](#1091888): Ugyan már! Ide mindenki azért jün, hogy véleméynt formáljon. Ilyen az ember, aki rosszul játszik és esetleg nem is kedvenc, azt ekézi, aki jól tolja és még kedvenc is azt meg isteníti. Miért ne modnhatnám, hogy Conte elbaszta szombaton? Én így láttam. Amikor pedig megnyeri a meccset, azt írom hogy Conte a legjobb. És fentartom a véleményem, hogy az edző, aki 0-0nál a bajnokcsapatba Padoint cseréli bassza meg!!! Ettől még örülök neki, hogy Conte az edző és igen ünnepelni fogom a bajnoki címet. Giovinco-t pedig nem különsképpen kedvelem, de akkor sem lesz mea culpa, ha jövőre 20+ gólt lő, viszont az elismerést akkor meg fogja kapni, most meg nem érdemelte ki.

346607 2013.02.19. 10:24:56

[JUVEloko](#1095880): Érdekes, én ezt a Gio-jelenséget inkább kiscsapat-csatár jelenségnek nevezném. Ha egy olyan csapatban játszom, amelyik védekező felfogásban nyomja, akkor kurvajól ki tudom használni a gyorsasági és technikai fölényemet. Meg tudom tartani a labdákat, felérek a kontrákkal, stb... DE! Ha arról van szó, hogy egy alapvetően támadó szellemű csapatban játszok, akkor felállt védelemmel szemben általában nincs elég területem. Legjobb esetben csak szabikat tudok kiharcolni a kaputól 40 méterre. Ez a jelenség jól magyarázza azt is, hogy miért csak 3-0 után tud gólt lőni.

346315 2013.02.20. 09:59:13

Érdekes a csapatotokban ez a csatártéma. Mondjuk mindenkinek megvan a maga baja. Nálatok a a baj, hogy túl sokan vannak, nálunk meg az, hogy túl kevesen és most még formán kívül is sajnos.:) Mondjuk ha megengeditek, én személy szerint nem értem, hogy Quagliarella miért nem állandó kezdő nálatok.:) Viszont tetszik, hogy kiáll a Juve 2 csatárral.:)

295377 2013.02.20. 12:09:18

[Biankaneni400](#1091772): Teljesen egyetértek!

295377 2013.02.20. 12:36:24

Na több meglátásom van. Kikaptunk a Romatól? Ki? Összedőlt a világ? Nem! Ettől még vezetjük a tabellát? Igen! szerintem sem Conte nem lett rosszabb, sem a csapat. Még hozzá kell szokni a BL ritmushoz,, hogy a bajnokságban nem veszítsünk ennyi pontot. Majd leszünk sokkal jobbak is. És szerintem nincs gond a taktikánkkal sem. Ja és Conte a Roma ellen pont annyi rotáción esett át a keret, amennyin lehetett. Sajnos láttuk már mit ér a csapat, ha túl van rotálva. Az se jobb. Nem olyan erős még a kispad, h lehozzon egymaga egy meccset. Sajnos fáradtak voltak a fiúk. Majd nyáron kell pár minőségi csere, h jobban lehessen pihentetni, és nem lesz rossz. De szerintem idén is jók vagyunk. A BL-ben meg az ellenféltől függően akár elődöntő is lehet, én nagyon bízom benne.

348517 2013.02.20. 15:32:44

@Murasaki: "Mondjuk ha megengeditek, én személy szerint nem értem, hogy Quagliarella miért nem állandó kezdő nálatok.:)" -ezzel vagyunk így egy páran; morcosak rá valószínűleg, mert egyszer beszólt lecserélésekor Conte helyettesének, Angelo Alessionak.

346364 2013.02.20. 16:54:39

[Murasaki](#1098056): [rakkenroll](#1098627): Quagliarella azért nem kezdő, mert megkerülte ezt a blogot. Amennyiben kívánatosra olajozott, pucér testét szabad használatra felkínálta volna a tisztelt szerkesztőknek, már rég kezdő lenne. Nem tette, ellenben Anelka igen, ráadásul ő csoki, ami ugye tudjuk mit jelent. Q-nak üzenem soha nem késő, a szerkesztők pedig Q esetében tegyenek kivételt és behatolási kisérlet nélkül is tegyék néha a kezdő 11-be, hátha megjön a kedve. Köszönöm. Ui.: A "beszólós sztori" csak a sajtó kitalációja, a valóságot megírtam.

339468 2013.02.20. 20:06:00

[babo410](#1098340): pont, hogy a rotáció nem volt megfelelő a Roma ellen. Nem kell a szövetségre mutogatni, előre ismerte mindenki a naptárat, hogy ez egy sűrű hét lesz, és beosztással kell élni. Ezt elrontotta Conte, ne tagadjuk már le. Amúgy a világ tényleg nem dőlt ettől össze.

348517 2013.02.20. 20:07:49

@JUVEloko: Hiba volt kiteregetni, a helyedben azonnal elhagynám a várost, vagy a bolygót..

346315 2013.02.20. 21:20:21

[rakkenroll](#1098627): Ó, értem... [JUVEloko](#1098718): :D:D:D Nem vagy semmi fazon...:D:D:D

346364 2013.02.21. 08:34:47

[rakkenroll](#1098942): Nincs para ez nem az "afrikai szemétdomb", itt nyugodtan vállalhatod az igazságot. Legrosszabb esetben majd nekem kell Q-t olajozni, egyéb retorzió nem várható.

349418 2013.02.21. 11:35:46

[JUVEloko](#1100702): Ki ne szeretné Q-t olajozni?

348517 2013.02.21. 12:15:12

A Milan, főleg a második félidőben, leiskolázta a Barcát, amit nagyon jó volt látni, ezt el kell ismernem. Összességében az olasz csapatok megrázták magukat a kupákban, leszámítva a Napolit, de hát az nem is olasz csapat.. Kíváncsian várom a Milan hétvégi produkcóját a rablóbandák csatáján.

346364 2013.02.21. 14:04:10

[Biankaneni400](#1100920): 4 sóvárgó férfi tekintete előtt pucéran, hát csak a hülyék hagynák ki............:)

344435 2013.02.24. 10:30:18

Én számítottam rá hogy a Milan megveri a Barcát!A második félidőben nem a Barca(az első félidőben sem)tanított hanem a Milan. Mikor Boateng gólja volt már akkor tudtam, hogy a Milan fog nyerni.Amikor Muntari gólja volt akkor már végképp biztos voltam,hogy a Milan nyer! Murasaki: Azért nem kezdő egyfoljtában Q mert mostanában összeszedte magát Matri! Várható csatárpáros: Vucinic,Matri

349437 2013.02.24. 10:36:54

Anyám nem (természetesen)lépett ki. A hozzászólás természetesen Berdani-é!

349437 2013.02.24. 10:38:29

Kérnék egy névtörlést benitoNST!!!!!

349437 2013.02.24. 15:33:34

Na Lichiti így kell!

349418 2013.02.24. 15:56:38

az élet megy tovább posztok nélkül is, DE MIÉRT?
süti beállítások módosítása