bntemp

bntemp

Nyugi, benne lesz a 4-1 videója

2013. február 15. - s4tch

Az őszi diadalmenethez nagyban hozzájárult, hogy a legkomolyabb ellenfeleinkkel (ekkora még a Romát is ide soroltuk valamelyest) mind hazai pályán találkoztunk. Tavasszal utazunk a Napolihoz, az Interhez és a Lazióhoz is, sőt, hétvégén is idegenben lépünk pályára a Roma ellen. Jellemző sorozat, hogy a BL-meccseink környékén komoly rangadókat játszunk, hiszen a Celtic elleni szőnyegbombázást a Fiorentina legyőzésével alapoztuk meg, a visszavágó előtt pedig Egyiptom legészakibb városába látogatunk. Most pedig Rómába.


Ha magunkban tartunk is a meccstől (mint minden hasonlótól), azt képzeljük el, Romában, hogy fosnak most: jön a címvédő, aki Torinóban alaposan kipreparálta a csapatot, gyakorlatilag BL-negyeddöntős, és erősen úgy néz ki, maga mögött hagyta a januári bénázást. Indítsuk mi is innen a csapást.

Az őszi diadalmenethez nagyban hozzájárult, hogy a legkomolyabb ellenfeleinkkel (ekkora még a Romát is ide soroltuk valamelyest) mind hazai pályán találkoztunk. Tavasszal utazunk a Napolihoz, az Interhez és a Lazióhoz is, sőt, hétvégén is idegenben lépünk pályára a Roma ellen. Jellemző sorozat, hogy a BL-meccseink környékén komoly rangadókat játszunk, hiszen a Celtic elleni szőnyegbombázást a Fiorentina legyőzésével alapoztuk meg, a visszavágó előtt pedig Egyiptom legészakibb városába látogatunk. Most pedig Rómába.


Ha magunkban tartunk is a meccstől (mint minden hasonlótól), azt képzeljük el, Romában, hogy fosnak most: jön a címvédő, aki Torinóban alaposan kipreparálta a csapatot, gyakorlatilag BL-negyeddöntős, és erősen úgy néz ki, maga mögött hagyta a januári bénázást. Indítsuk mi is innen a csapást.

Kettős terhelés ide, rangadó oda, ennek a meccsnek a Juventus az esélyese. A keret, az eredmények, a forma, és a csillagok együttállása is ezt támasztja alá. Kellett hozzá néhány meccs, de mostanra a hiányzók pótlását is egészen jól megoldotta a csapat: Caceres egyre magabiztosabb, Peluso is elkapta a fonalat (támadásban), Matrival pedig a legvalószínűtlenebb csatárunk találta meg a formáját. A forma felfele ível, a magabiztosság a régi, Contének pedig lassan fodrászhoz kell mennie, olyan szépen megnőtt a rőzséje.

Ezzel szemben a Románál semmi nincs rendben. A Cagliari elleni gyalázat után egy hasonlóan kellemetlen vereség jött – már az új edzővel – Genovában, és kiderült az is, hogy a jegelés kifejezetten rossz hatással volt De Rossi sportformájára is. Márpedig nélküle nincs jó Roma, mert a játék képének alakításához az ő játéka elengedhetetlen, más szóval nélküle sem a labdakihozatalok nem működnek, sem a középpályás védekezés nem áll össze. Múlt héten önmagához képest 15 százalékot hozott, ha ezt meg is duplázza, Vidal rúg róla kettőt, mint a huzat.

Az egyetlen aggasztó párharc a Lamela-Lichtsteiner duell lesz, az ott sem sebességben, sem technikában nem nekünk áll, ráadásul a svejci a belét is kirohanta Glasgow-ban. Lamelával amúgy is kedvelik egymást, és aggasztó, hogy Barza is gyengélkedett a BL-ben – S4tchy ki is emelte, hogy furcsa látvány, amikor a bal szárnyunk a jobb. Itt kell óvatosnak lennünk, mert a Roma támadósorában megvan a kvalitás, csak kevés látszatja van, mert a védelem nagykanállal zabálja a gólokat (csak a Pescarának nagyobb az étvágya náluk).

"Ez lecsulázott, bazmeg!"


Valamelyik nap azon gondolkodtam, hogy írok egy posztot Vidal és Matri játékkapcsolatáról, de inkább csak beírom ide, hogy kurva jó. Az utóbbi hetekből beugorhat a balos bomba a Chievo ellen, a mezítlábas gól a Fio ellen, de ha megnézzük Matri gólját a Roma elleni muhaha-meccsen, azt látjuk, hogy Vidal egy 20 méteres csodapasszal lepi meg a csatárt. Igen, valójában ezt csak azért tettük be ide, hogy megnézhessük újra az őszi meccs képeit.



A Gazzetta valami elképesztő dolgot jósol a Romának kezdőként, a Juvéhoz hasonló felállásban, három védővel játszanak majd. Ez a középpályánk belsejének kontrollálását illetően nem rossz ötlet (Pjanics-De Rossi-Bradley), de sem a Toroszidisz-Asamoah, sem a Lichti-Balzaretti csata nem nekik áll, azon kívül az egyébként is szélütötten kóválygó védelmet egy ilyen huszárvágással még jobban összezavarni talán nem bölcs egy olyan ellenféllel szemben, amely ismeri ennek a felállásnak minden elemét. Lelkük rajta.

A Roma amúgy a tabellára tekintve kilencediknek tűnhet, de kiderült, hogy mégis le kell játszani a Cagliari elleni, törölt meccsüket, amiért már megkapták a 3 pontot. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 31 ponttal a 10. helyen állnak. A legjobb kieső Pescarának 21 van.

Conte kiemelte, kicsit tart a játékosai fáradtságától, és hogy jobban örült volna neki, ha vasárnap játszunk (őrület, hogy erre nem képes figyelni a szövetség, főleg, mert a Milan például már ma játszik a jövő keddi, Barca elleni meccse miatt). Aki fáradt lehet a várható kezdőnkből (Buffon – Barzagli, Bonucci, Caceres – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Matri, Vucsinics) az, Lichti és a két csatár, esetleg Barza. Utóbbit nem tudjuk pótolni, illetve nem tudjuk, hogy tudjuk-e, mert mindig ott van a pályán. A két csatár lehetséges cseréi közül jelenleg egyiknek sem örülnénk, mert visszatérhet velük a kapu előtti bizonytalanság, Lichtit pedig vagy Padoin (eh...), vagy Isla (uh...) pótolhatja.

Szerintünk nyerünk azért.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr768240566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334219 2013.02.15. 17:54:48

Benito, a Gazetta egy dolog, de ha néznéd a Sportklubot, láttad volna, hogy a Roma már a Samp ellen is 3 védővel állt fel. Mondjuk, be is jött. )))

349437 2013.02.15. 18:02:33

Na fiúk nem is tudtam hogy Merlin91 haver nem juve szurkoló!

334188 2013.02.15. 19:14:59

A Milan úgy játszhat pénteken, hogy szerdán lesz a Bl meccse. Azért ez szerintem túlzás. A meccstől én személy szerint tartok, mert túl sok minden szól a javunkra. Ebből meg általában csalódás szokott lenni.

346514 2013.02.16. 12:54:27

A Gazzetta 3 nap alatt 3 felállást vázolt fel a Romának. Ez most vagy megtévesztés vagy A.A. maga sem tudja, hogy álljon fel a Juve ellen. Benito 2-1-et tippelt, egy 1-1-gyel nyugodtabb lettem volna. :D Állítólag Conte kimentené Sanchezt a Barca-rémálomból. Ha azt nézzük, hogy vele újra lehetne játszani 4-3-3-at és a Barca blog remek posztja jól mutatja, mennyit jelent Alexis a védelmek megbontásában, ám legyen. Természetesen kölcsönben(+30 milliós opció, na ez kicsit sok) gondolkozunk, így elvileg nem bukhatunk rajta sokat. Viszont 3-5-2-ben ezzel a helyzetkihasználással nálunk sem élne meg a chilei, aki egyébként nagy kedvencem, de... "Védelmeket-megbontó-de-gólt-szökőévente-szerző" csatárposzton szerintem nincs üresedés. Szerintetek?

349418 2013.02.16. 13:32:05

Ez még pont dukál is! http://bianconeri.blog.nepsport.hu/archives/2013/02/15/Nyugi_benne_lesz_a_4-1_videoja/

349418 2013.02.16. 13:33:28

azaz bocs ez: http://tinypic.com/view.php?pic=3589do4&s=5

338554 2013.02.16. 14:11:36

[ForzaBianconero](#1089703): Jó, de a Milan nem a Celtic ellen játszik. Vagyis inkább így fogalmazok: a Barca ellen ennyi támogatást (mint egy plusz pihenő- és felkészülési nap) megérdemel az éledező Milan. Mindenkinek érdeke egy erős olasz teljesítmény. (Hogy aztán megbosszulhassuk a 2003-as BL-döntőt.. :D)

346607 2013.02.16. 16:17:15

Kicsit fosok az esti meccstől. A Chelsea elleni 3-0-t is egy elég visszafogott teljesítmény követte egy idegenbeli rangadón. Persze ne legyen igazam!

349437 2013.02.16. 16:52:36

Apám Roma,Én Juve! Itt a kezdőnk! Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Matri, Vucinic. Itt az övéké! Roma (3-4-1-2): Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marcos; Lamela, De Rossi, Bradley, Torosidis; Pjanic; Osvaldo Totti.

335752 2013.02.16. 17:05:21

csak nekem van csúnyán összefolyva a szöveg a blog szélével? olvashatatlan így..

335752 2013.02.16. 17:10:19

[gasbert](#1090311): sztornó. helyreállt :D

346514 2013.02.16. 23:59:39

Scandaloso! Hülyebíró, hülyeconte, tottimerda! Öt dolog, amit a forulóból megtanulhattunk: 1. A rohadt rigók nem különösebben szívlelik a Juventust a Calciopoli óta, de amit idén művelnek a sárga férgek, az több, mint idegesítő... A mai meccsen egyrészt hogy a búbánatos lópikuláréba maradhatott totti a pályán, miután felnyitotta Pirlo térdét? Ez a Cagliari ellen Nainggolannak tuti piros, de ha Zlatant le kellett küldeni kedden, akkor itt mit tetszett csinálni, sporttárs?! Másrészt a 4 perces hosszabbításból kettő fetrengéssel telt, erre 94:00-nál lefújja a kecseg, úgy, hogy már a kapus is fent van a szögletnél. Oké, a produkciónkat látva előbb lett volna ebből 2-0, mint 1-1, na de akkor is. Neb@$*akoggyá'! 2. Idén mi vagyunk a töketlen csapatok gyámolítói. A szir-szar Inter Torinóban gálázott, aztán a Milan a senki földjéről betoppanva elkente a szánkat Milánóban, és most hasonlóan megyőző játékkal Rómában is sikerült teljesen megérdemelt vereséget szenvedni... a Romától! Csodálom, hogy a Fiorentinától nem kaptunk ki. 3. Csak egy hajszál választja el a zsenitől az őrültet, és Conte nem győzi demonstrálni eme alapigazságot. Ősszel rotálták a csatárokat, ha kellett, ha nem (leginkább, amikor nem kellett volna és mindig az nem játszott, aki gólt lőtt), most meg tegye fel a kezét, aki fél óra elteltével nem látta pontosan, hogy Matri itt ma nem fog kapura lőni... A Vidal-Anelka csere meg no comment, na nem azért, mert Artúr király ma olyan fenemód meggyőző lett volna, de onnantól fogva teljesen szétszakadt a csapat. Átálltunk valami amorf rettenetre, Pogba hol a jobbszélen, hol a 16-oson belül, középcsatárban tűnt fel, meg láttuk sokat loholni visszafele méterekkel az embere után. Anelka meg pont olyan hasznos volt, amennyire örültünk az érkezésének... Ha 4-0 a vége, egy szót nem szólhattunk volna. Azt leszámítva, hogy totti mi a retket keresett még a pályán a második félidőben?! 4. Benito, légy szíves ne tippeljél Juve győzelmet rangadó előtt. Lehetőleg soha többet. A Napoli ellen meg pláne ne, mindegy mi a megérzésed. 5. A Napoli ellen bajnoki döntőt játszunk, innentől kezdve nem lehet "ezért is csak három pontot adnak"-ozni. Ha lenne a Sampnak becsülete, egy pontot elhozna Nápolyból is, elvégre a bugyikékek sem lehetnek pihentebbek és különösebben jókedvűek sem. Az idei bajnoki bénázásainknak hála, nem fér bele egy nápolyi vereség, és ha nem szeretnénk vért hugyozni a kettős terhelés alatt (feltéve, hogy szándékunkban áll nyerni valamit idén is), el kell ropogtatni a nápolyit Afrikában is. Hátha Cavani is észhez térne.

347392 2013.02.17. 07:07:21

Szerintem a Roma az antijuve! :P

346514 2013.02.17. 09:57:57

[Dagobahrendszer](#1091321): szerintem meg a Juve az antijuve, amikor így "játszik". Meg amikor Padoint becserélik balfutónak... Bastos már 3 gólnál jár 4 forduló alatt, rá sokkal inkább szükségünk lett volna, mint Análkára. A francia szerintem nem hogy 15, de 1,5 gólt sem fog lőni, azaz ott leszünk vele, ahol Borissal tavaly. De ha azzal az 1-gyel megnyeri nekünk a bajnokságot, már nem leszek elégedetlen. De tiszta szívből szurkolni neki, na arra nem leszek képes. Eddig is utáltam a szarrágó zsoldos képét, Dino múltidézője után meg végképp. De ami még szomorúbb, hogy Prandelli is volt annyira tökös, hogy Giaccherinit a balszélen játszassa a spanyolok (!) ellen 3-5-2-ben, de Conte inkább beteszi Padoint. Why, warum, perché, por qué? Giaccherini nem klasszis, talán soha nem is lesz az, de ha meg kell bontani egy védelmet, tuti előbb betenném, mint Padoint vagy Anelkát. Na mindegy, ezt főztük, ezt esszük. De azért megrohadhat a szövetség, hogy a Milant, akinek esélye nincs a BL-ben, segítik, minket meg szopatnak minden szinten. Megrohadhat Z-Man is, hogy nem bírta ki még két hétig, de legfőképpen Totti rohadjon meg, hogy pont ellenünk csúszott le neki... Azért az vicc, hogy Stekelenburg vagy 4-szer ejtette ki a labdát és nem kapott gólt, Buffon meg fasza volt tegnap is, mégis kikaptunk.

338554 2013.02.17. 12:15:32

[juventino_1897](#1091481): Teljesen tisztán lőhetett, nála ritkán nem gól az ilyesmi. Ha a Celticnek lenne egy Tottija, akkor még az a meccs is lehetett volna 6-3, pedig ott még ment a védekezés rendesen.

346364 2013.02.19. 08:48:12

[juventino_1897](#1090909): Én sokkal egyszerűbben látom a dolgot. 2 helyen ment el a meccs. 1/ Caceres volt az egyetlen ember (meg talán Buffon) akiben volt tűz és akarás. A többi játékosunk pedig a majd lesz valahogy taktikát hozta. Ez lehet fáradság, is de szerintem inkább a Conte felé motiválás hiányzott. 2/ Padoin (előre is bocs a kifejezésért): Mi a bánatos f@szt keres még mindig a keretben. Ez a meccs nem ratja ment el, de 0-0-nál Padoint behozni (egyébként is bármikor behozni), mikor ott ül a padog egy Q. Szumma: Ez a meccs bizony Conte sara. Csapat motiváció 0, neccselés még nagyobb 0.
süti beállítások módosítása