bntemp

bntemp

Mercato után: a fölény megmaradt, csak összement

2013. február 01. - s4tch

Lezárult a 2012/13-as szezon mercatója, a téli átigazolási szezon lezárásával érdemes egy gyorsmérleget készíteni a Juventus, és ezzel összefüggésben a többi olasz nagycsapat helyzetéről. Sajnos a helyzet az, hogy elég sok leggel szolgálhatunk: a Juventus költötte a legtöbbet (53,900,000), és mi zártuk a két piacot összesen a legnagyobb buktával (31,650,000 euró), méghozzá úgy, hogy nem csatlakozott a csapatunkhoz világsztár, és megint van néhány lufink is. Életigenlő, hedonista hozzáállásunk ugyanakkor nem engedi, hogy lógó orral szemléljük az eseményeket, ezért megpróbáljuk megkeresni a Marotta rendezésében elkészült idei roadmovie jobb jeleneteit.

Lezárult a 2012/13-as szezon mercatója, a téli átigazolási szezon lezárásával érdemes egy gyorsmérleget készíteni a Juventus, és ezzel összefüggésben a többi olasz nagycsapat helyzetéről. Sajnos a helyzet az, hogy elég sok leggel szolgálhatunk: a Juventus költötte a legtöbbet (53,900,000), és mi zártuk a két piacot összesen a legnagyobb buktával (31,650,000 euró), méghozzá úgy, hogy nem csatlakozott a csapatunkhoz világsztár, és megint van néhány lufink is. Életigenlő, hedonista hozzáállásunk ugyanakkor nem engedi, hogy lógó orral szemléljük az eseményeket, ezért megpróbáljuk megkeresni a Marotta rendezésében elkészült idei roadmovie jobb jeleneteit.

Furcsa tény, hogy mi költöttük a legtöbb pénzt, és hogy ehhez képest milyen kevés zsugát szákoltunk be a másik oldalon, hiszen Conte érkezése óta folyamatosan cserélődik a korábban rossz szempontrendszer alapján összeválogatott keret. Idén is behúztunk néhány komoly buktát, a 15 millióért vett Kraszicsért mindössze 7-et sikerült kizsigerelnünk a törökökből, a 12,5-ért vett Eliát rongyos 5-ért engedtük el, és akkor még nem beszéltünk a cca 25-ért elhozott Felipe Melóról, aki jelenleg kölcsönben van a Galatánál elenyésző két milláért. Komoly eladásunk borzasztó régen volt már, viszont bár kevésbé tartozik ide, de örömteli hír, hogy a fizetéseket sikerül kordában tartani a klubnál. Zárjuk a bekezdést a ténnyel: az átigazolási időszakban összesen 22,250,000 euróért értékesítettünk játékosokat, köztük az ingyen távozó Alessandro Del Pieróval (róla később).

Eltapsoltunk ugyanakkor szűk 54 millió eurót, ami borzasztóan soknak tűnik még a többi olasz csapathoz képest is. A Milan ugyan szinte ugyanennyit költött, de egyrészt ők 124 év alatt fizetik majd ki Balotelli árát (aki az összes költés kvázi felébe került), másrészt az II. Hullarablók azért 88 millióért értékesítettek is, azaz összességében erősen pluszos a mérlegük. Hasonló a helyzet az Izénél, hiszen ők is eltapsoltak 46 milliót, de behoztak 50-et, úgyhogy ők is a nullszaldó fölött egyensúlyoznak, és még a hasonlóan sokat költő Roma is 20 millió alatt tudta tartani az idény aktuális buktáját, a Fiorentina pedig szintén jó érzékkel épített ki-be játékosokat.

A mercato nyertese nálunk egyértelműen a Napoli: Lavezzi 26 milliós árát nagyon okosan osztották be, Behrami és Pandev mellett – apróért – kiváló squad playereket vettek, télen pedig kölcsönszerződésekkel (Armero, Rolando) mélyítették a keretüket. Nem fiatal csapat a Napoli, ennek ellenére nem csak a szinten tartás, de a mélyítés is jól sikerült – mindez úgy, hogy 3 millió eurós pluszban vannak. A Hullarablók másképp közelítettek az idei mercatóhoz, mindkét milánói csapat elsősorban a bércsökkentéssel volt elfoglalva, aminek számtalan sztár esett áldozatul itt is, ott is. A Milan nyilván óriási pluszban van a nyári kiárusítás miatt, de nagyon jókor rántott elő olyan tehetségeket, mint El Shaarawy és De Sciglio, a télen pedig igen előnyös feltételekkel megszerezte a franchise playernek szánt Balotellit. Az Izé is pluszban van, pedig kvázi lecserélte a komplett (BL-győztes, triplázó) csapatát, és ha gyengült is a keret, sokat fiatalodott, olcsóbb lett, és sokkal jobban variálható és motiválható. A horvát Kovacicot a jövő nagy sztárjának tartják, a többi, 10 millió körüli összegekért szerződtett játékos már részben be is épült. Nem rossz, na. 

A Románál nem annyira okosan költekeztek, de Zemantól nem is vártunk mást: elköltöttek 40 milliót úgy, hogy többet költöttek egy csatárra (Destro, 11 millió), mint az összes védőjükre. A 20 milliós mínusz több, mint a tavalyi bukó, és még mindig nem látjuk, hogy a befektetett összegért sokkal jobb csapatot kaptak volna. A Lazio ebből a szempontból egészen más vonalat követ: gyakorlatilag idén egy huncut petákot sem költöttek, Ciani másfél milliós vételárát a büfés is állhatta volna, más mozgás pedig nem nagyon volt. Sokat költött viszont a Fiorentina, más kérdés, hogy ott az egész csapatot lecserélték. Nem is csinálták rosszul, a Nastasicért és Behramiért bevasalt összeg miatt csak 11 milliós a mínuszuk úgy, hogy rengeteg jó játékost vettek meglehetősen olcsón. Télen erre még rátettek egy lapáttal, a dél-amerikaiak mellett kockáztattak egy nagyot, és leigazolták a fecnikre szakadt térdű Rossit, aki ha egészséges, frenetikus csatárpárost alkothat Joveticcsel.


Bő lére eresztettük a többi csapatot, hogy lássátok, mennyire másképp építkezett a Juventus, mint a Serie A többi csapata. Ha például szemügyre vesszük az elköltött 54 milliónk sorsát, láthatjuk, hogy  ebből 15 millió értékben vettünk olyan játékosokat, akik nincsenek is a klubnál. Leali, Gabbiadini, Masi és Boakye egyértelműen a jövő emberei, hozzájuk csaphatjuk még az ingyen beszákolt különítményt – élén Paul Pogbával, és máris azt kapjuk, hogy a Juventusnál az elköltött összeg 30 százalékát a jövőre költötték. A jelent egy évvel korábban alapoztuk meg, amikor a világ legtöbbet költő csapataként 82 millióból ágyaztunk meg a bajnoki címünknek.

A nyáron érkezettek közül az udinei különítmény megítélése felemás, csaknem 20 millióért vettünk egy ingadozó formájú, de jobbára pozitív Asamoah-t, és egy eddig semmit nem mutató, de vitathatatlan tehetségű Islát. Végeredmény: fancsali vigyor. A legdrágább igazolásunk Giovinco volt a maga 11 milliós árával, Caceresért 8 milliót pengettünk ki, és ha most rendszeresen találkozunk is velük a kezdőben, nehéz lenne bármelyiküket telitalálatnak nyilvánítani. Az ingyenes igazolások között is vegyes a kép, Lucio néhány botrányos teljesítmény után úgy elporolt Torinóból, mint a szél, Bendtner meg pont úgy játszott, ahogy vártuk tőle. Pogba ellenben egy ébenfekete angyal, így a tavalyi mercato után idén is elmondható, hogy a legjobb igazolásunkra egy büdös fillért sem költöttünk.

A bevételi oldalban ugyanakkor még bőven van tartalék. Felipe Melóért fogunk még pénzhez jutni, Zieglerért is muszáj lesz lefölözni valami hasznot (ő ugyebár ingyen jött), Martinez (brr...), Giandonato, Pasquato és Motta (hrrcsasss) is csak kölcsönben vannak, Immobilének pedig a felét birtokoljuk, azaz belőlük is lehet pénz. Az Amaurihoz hasonlóan féreggé hitványult Iaquinta viszont úgy döntött, inkább rojtosra aszalja a seggét a Juve padján évi 3 millióért, mintsem futballozzon valahol máshol kevesebbért, hogy a nyüvek lakmározzanak a testéből. Mindebből az következik, hogy a fentiekért kapható összeg nagyjából a felét takarja az idei transzferszezonon realizált veszteségnek, így pedig már nem is olyan vészes a végeredmény. Főleg, ha hozzávesszük, hogy egyedül a Juventusnak jelentkezik a bevételi, és nem a kiadási oldalon a stadionkérdés.

A csapatunk a Serie A legértékesebbje, a Transfermarkt (innen van az összes adat) szerint 319 millió eurót ér a Juventus. Ez bő másfélszerese a következő legjobbnak tartott Milan értékének, és pont a duplája a Romáénak. A jelenlegi keret nem fiatal, hanem a legjobb korban van (28), de ahogy már fentebb is taglaltuk, sok pénzt invesztáltunk fiatalokba, akik jelenleg rutinszerzés céljából alacsonyabb osztályokban, vagy gyengébb csapatokban szerepelnek. A jövő tehát szép, a klub gazdaságilag stabil, a futó projekt ígéretes, van spirito, szurkolók, meg minden.


De ne hallgassuk el, az idei mercato több sebből is vérzik. És van rajta egy gennyes kelés is, ami már üszkösödésnek indult, és rettenetes bűzt árasztva rothad. Úgyhogy kezdjük is ezzel: mi a vérveretes, bánatos lófasz történt Alessandro Del Pieróval? Miért rúgták ki? Vagy engedték el? Sírva kérjük, valaki magyarázza már el, mi történt, mert külső szemlélőként csak azt látjuk, hogy elment a Legendánk, és jött a helyére Nicklas Bendtner. És bármilyen fájdalmasan viccesen hangzik, ez sajnos véresen komoly. Ahogy egy évvel korábban Sergio Agüero és Dzeko helyett érkezett Vucsinics és (végleg) Quagliarella, úgy idén Van Persie és Jovetics helyett jött Giovinco és Bendtner, ami elég komoly csalódás minden szinten. És elengedték Alexet, aki keveset keresett, mégis száz évesen is fontos meccseken fontos gólokat szerzett, a szurkolók imádták, és olyan franchise player volt, amilyen most nincs. Vagy talán Buffon, de az is más. Valaki magyarázza meg nekünk azonnal, mi volt a háttérben!

A csatárkérdés aztán a télen további bohózatba torkollt, hiszen a Drogbával hiába alkudozó Marotta Sanghajban meglátott egy arcot, amit valahonnan ismerősnek talált, és – bár nem hittük volna, hogy ez lehetséges – még mélyebbre hatolt a gőzölgő trágyahalomban, mint Bendtner leigazolásával. Mert nem az a baj, hogy elhozunk egy kivénhedt futballkurvát, aki öt éve a világon semmit nem tett le az asztalra, hiszen alacsony fizetést kap, és a neve nem cseng rosszul. Hanem az, hogy a Juventusnak kurvára kéne egy tisztességes csatár, akit nem kell olyanokkal mentegetni, hogy „de a mezőnyben hasznos”, meg „zseni, csak épp nincs jó napja”, esetleg „nem fekszik neki a formáció”. Egy olyan, aki bebassza a helyzeteit. Az ilyeneket nem adják olcsón, ez tény, de ha ennyire nincs pénz (ami pedig van), akkor miért nem kötünk olyan üzleteket, mint a Milan a Cityvel Balotelliért? Vagy korábban Ibráért. Esetleg Ronaldinhóért. Most komolyan, kit vett utoljára a Milan cigánykodás nélkül?

Egész nyáron azt ugattuk, hogy a Juventust jelen pillanatban pusztán egy top csatár választja el az európai elittől. Most, annak ellenére, hogy sikeresen túlestünk egy BL-csoportkörön, és a bajnokságban is vezetünk, ugyanezt érezzük, csak annyival szomorúbbak vagyunk, hogy beigazolódtak Giovincót illető félelmeink, Matrit végleg elveszítettük, Quagliarellát pedig egyre biztosabb, hogy Conte nem kedveli. És ennek a szarkupacnak a tetejére sikerült odailleszteni fél évre kölcsönbe Anelkát, akit három napon át vizsgálgattak a Juve orvosai, hogy alkalmas-e még egyáltalán az élsportra. És bár eközben nyélbe ütöttük a Llorente bizniszt, a spanyollal szemben is komoly fenntartásaink vannak, ami a Juventus jelenlegi játékába való beillesztését illeti, és egyébként is csak nyáron jön.

Nem vitás, a keret bizonyos szempontból elég mély, a januári eredmények elmaradásáért mégis a hiányposztok a felelősek. A 28 fős keretből képtelenek vagyunk pótolni Chiellinit, akinek a helyéről szakajtónyi gólt kaptunk már eddig is, az ANK-n bohóckodó Asamoah helyére nincs kielégítő helyettesünk, a másik oldali szélső helyére pedig számban bőven van helyettes, teljesítményben azonban távolról sincs. Az meg szinte mindegy is, éppen melyik csatárunk kezd – bár idén már így is előfordult, hogy Matri maradt az egyetlen bevethető csatár, és szegény Marchisio vergődött végig egy meccset secunda puntában.

Ha el is fogadjuk a számtalanszor elismételt tényt, hogy a Juventus nem vásárol milliárdokért világsztárt, és hogy egészen más típusú klubmodellben gondolkodnak, azt azért tudnunk kell, hogy csak egy európai topfutball létezik. Ennek megvannak a maga szabályai, amikkel nem lehet szembemenni. Vannak törvényszerűségek, amikre érdemes odafigyelni, hogy ne a saját kárán tanuljon az ember, más szóval ne szégyenlősködjünk, ha valakire szükségünk van, mert például a világ legjobb utánpótlásával rendelkező Barcelona sem teszi. A másik út az Arsenalé, azt jó lenne nem követendő példának tekinteni, mert ott is tudjuk, hogy van pénz, csak nem költik el, akkor sem, amikor egyértelmű, hogy kire-mire van szükség.

Ez a mercato – a nyárival együtt – nem csak Del Piero miatt csalódás (még ha nem is mérhető semmi kapitányunk elvesztéséhez, és annak méltatlan körülményeihez), hanem azért is, mert a Juventusnak valóban szüksége lett volna jó igazolásokra. Láthatjuk, hogy az ellenfelek erősödtek,  azaz vitathatatlan fölényünk mértéke csökkent, ráadásul Bendtner után újabb pojácával nevettetjük ki magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr738240544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

258945 2013.02.01. 10:27:21

Szerintem baromira nincs pénz, legalábbis annyi biztos nincs mint amit sokan gondolnak. A 2011es nagy nyári költés egyszeri alkalom volt, lett is belőle rekord méretű veszteség, a bevételek meg még mindig nem érik el a 2 évvel ezelőttit (nincs 200 millió a Deloitte szerint) ergo a klub még mindig bőven veszteséges(persze a BL bevételek ezen is javítanak, de az még nincs a bankszámlán), ezt nem ártana figyelembe venni. Nekem furcsa, hogy a mercato végére milyen kripta hangulat alakult ki a magyar juventus szurkolók között. Mindenki és minden szar, hülye és fogalmatlan. A csatárkérdés valóban akut probléma most már évek óta. Llorente nem tudom meg oldás-e, mindenesetre bőven el tudom képzelni, hogy érkeztével Conte idomul hozzá taktikailag, szóval várjuk ezzel még, hogy beleillik-e majd a csapatba, a jelenlegibe nem nagyon, de neki nem is ebbe kell, hanem a 2013/2014esbe. Következő idényben lesz egy Vucinic-Giovinco-Llorente trió és 2 csatár a Quagliarella-Matri-Jovetic-Lewandowski-Dzeko-Villa Belfodil-Gabbiadini-Immobile-Boakye felhozatalból.

307365 2013.02.01. 10:36:32

a mi nagy igazolásunk még mindig Conte. Igaz, hogy követ el hibákat, de fiatal még és ha ki tudja őket javítani, ő lesz a mi szörelekszünk. Őszintén szólva nem is vágyom nagy csatár érkezésére, sokkal jobban örülök annak, hogy az utánpótlásra ennyit gondol a Fejenagy. Érzem a bizsergést, pár év, és kineveljük a világsztárokat.

337297 2013.02.01. 10:42:48

Nagyon jó cikk, kb minden pontjával egyetértek. Ahányszor csak eszembe jut Alex (és ez elég gyakran van az aktív facebook profiljának köszönhetően), annyiszor felmegy bennem a pumpa és felüti a fejét az értetlenkedés. Egyszerűen nem lehet ésszerű magyarázatot találni arra, hogy miért engedték el. Főleg, hogy jelenleg nincs egyetlen egy épkézláb csatárunk. Chiello kiesésével pedig újra kiderült, hogy ő az egyik legfontosabb láncszem, nemhiába a kedvencem mióta nincs a Capitano. :) Remélem jövőre a BL bevételeket is felhasználva veszünk végre valaki "nagyot" és nem elégszünk meg Llorrentével, különben dühbe jövünk. :D

334309 2013.02.01. 10:43:57

[t.junior](#1074345): annyira viszont nem jó llorente, hogy csapatot építsünk köré, ez egészen biztos, mert ha az lenne, a milliárdosok sem hagyták volna ott rohadni a padon egy teljes éven át. persze, hogy veszteség van egyelőre, hiszen ez még csak a stadka második éve, és tavaly nem volt bl sem, de az idei év már nulla közelében lesz, a következőben pedig a bl-pénz, a stadion, a fizetéscsökkentések miatt ráközelítünk a hasznot hozó időszakra. minderre gondolva talán érdemes lett volna okosabban invesztálni, de azért értjük, amit mondasz.

260926 2013.02.01. 10:44:59

Biztos, hogy kevesebb a pénz, mint sokan gondolják, az is biztos, hogy egyelőre nem fogunk tudni egy 8 millió értékű játékosért 40-et adni, mint a Bayern (most az évi 17 milliót kereső edzőről ne is beszéljünk). Ugyanakkor Conte valamelyik nyilatkozatában olvastam, hogy a múzeum nemrég fogadta a 11 milliomodik látogatót. Nekem ez soknak tűnik, de fogadjuk el, hogy ez igaz. Voltam a múzeumban, gyönyörű, olyan, amilyennek lennie kell, túl sok fenntartási költsége nem lehet, van két kislány, akik kiállítják a jegyeket. 12€ a belépő, ami a 132 millió eurós bevételt jelent, legrosszabb esetben is 50-60 millió eurós hasznot. A Via Garibaldi kis store-jánál kb. négyszer-ötször nagyobb a stadion melletti hivatalos bolt, meccsek előtt sorban állás a bejáratnál, senki nem megy ki üres kézzel. A stadionban a korábbihoz képest kb. 8x annyi VIP-bérletet sikerült értékesíteni kb. 4x-es áron. A kakasülőre egy jegy 50 euróba kerül. Annyi a plusz bevételünk a stadionnal és a kiszolgáló létesítményekkel a korábbiakhoz képest, hogy EGYSZERŰEN NEM HISZEM EL, hogy Bendtner, Boriello, Anelka és hasonló csatárokat kell vennünk, és nem tudunk egy normális góllövőt beszerezni. Akkor mire megy el a korábbiakhoz képest kb. háromszoros bevétel?

346364 2013.02.01. 10:56:23

Ismét kivívta tetszésemet a poszt grt. Szerintem Anelka azért különbözik Bendtner-től. Egyrész ugye csoki, másrészt pedig legalább volt a csúcson, amit gólok szerzésével jelzett. Tapasztalata megkérdőjelzhetetlen (real, chelsea, bl, angol és spanyol liga...stb). Futballkurva, ez is biztos és már nincs a csúcson. Azért Bendnerrel ellentétben ő gólokat fog szerezni. Annyira biztosan lelekes lesz mint Vucinic és Giovinco-nál határozottabb (mondjuk ez nem nehéz). Persze a kérdés megmarad, nem lett volna jobb, ha Del Piero marad? Legyen Anelka-nak 10 jó meccse, és garantált a bajnoki cím és a BL-ben sem ragadunk meg a Celtic-nél. Bendtner köcsönben van, nyáron távozik. Anelka 5 hónapra jött nyáron távozik. Llorente nyáron érkezik, mellé kell még valaki.

275991 2013.02.01. 11:01:58

Del Piero kérdésre, egy fórumtársam elméletéből indulnék ki. Del Pieronak mérhetetlen karizmája van, volt és lesz, míg a Földbe bele nem repül egy bazi nagy meteor, vagy míg a Yautják és a Xenomorphok háborúja el nem ér minket. Ez egy edzőnek sem lehet könnyű, megbirkózni ezzel. Példának okáért, hozzuk fel a Fifa játékok menedzser módját. Kiválasztasz egy csapatot, majd már az elején jön egy mail, ő a csapat sztárja, a szurkolók imádják, őt fontos lenne játszatni. Ilyen volt pl Nedved, akire 39 évesen kevesebbet számítottam, a támogatás csúnyán vissza is esett. (ebből könyörgöm ne azt vonjuk le rögtön, első: ez egy játék, második: hogy rakhattad ki Nedvedet) Nem tudjuk, Del Piero milyen volt edzéseken, öltözőben. Persze én vagyok az utolsó, aki azt képzelné róla, hogy egy hatalommániás diktátor, akinek egy friss hús, első napján lehajolt a szappanért, de rombolódott már le nimbusz Giggsnek és Raulnak, utóbbiról nem rég hallottam bátyámtól, nem tudom igaz vagy sem, hogy aki a Realhoz ment, Blanco máris találkozott vele, hogy elmondja, ő a főnök, bármit mond az edző. Ha ez igaz, hányan néztük volna ezt ki Raulból? A másik, amiről viszont keveset beszélnek. A Delneri-féle csíkos csapat(azt sosem hívom Juventusnak), égése évében, Alexnek volt egy nyilatkozata, amin nagyon is meglepődtem. Azt mondta, ő neki már csak egy álma van, az új stadionban akar gólt lőni. Ez leordítva érthető úgy is, egy évet marad. Rengeteg szurkoló társam készült úgy, hogy az lesz az utolsó éve, pedig még akkor az ominózus bejelentés meg sem történt. Érdekes, várom Marotta életrajzi könyvét, Szemeim kereszttüzében címmel(ba dum tss), ahol erről biztosan hosszan írni fog, mert hiába vagyok szerelmes Del Pieroba és nyíltan vállalom, hogy az egyetlen férfi, aki miatt buzi lennék, nagyon sovány az a történet, amit elmond, hogy nem akartak engem.

346364 2013.02.01. 11:06:26

[benitoNST](#1074363): Llorente köré csapatot nem is, de legalább egy formációt csak-csak passzít majd a mester. Amennyiben nem és őt is a 3-5-2-es felállásban képzeli el Conte, akkor nagy eséllyel "elmatrisodik". Bevétel oldalon a "sallang" értékesítése is segíteni fog, ahogy a posztban már említve lett (Melo, Motta, Ziegler...stb.), valamint magas volumenű fizetések kiesése is biztos. Jó lesz jövőre az anyagi helyzet.

258945 2013.02.01. 11:18:34

[benitoNST](#1074363): Nyilván nem egy Cavani, nem is azt mondtam, hogy építsük köré a csapatot, viszont valamelyest változtatni kell, hogy kiaknázzuk az erényeit. [Juve=scudetto](#1074364): ne fogadd el, biztos hogy nagyságrendekkel kevesebben voltak a múzeumban, valamit félrehallottál. Csak gondold végig, vegyük azt hogy 500 napja nyitott meg, az azt jelenti hogy minden egyes nap 22000 ember látogatta a múzeumot...Nincs háromszor bevétel tavaly 154 millió volt az össz, idén valamivel 200 alatt van. Közben a madridnak meg 500...

340942 2013.02.01. 11:29:36

[t.junior](#1074414): Azt hozzászámoltad hogy abból az 500 napból kb. 142 hétvége és akkor valószínűleg nincsenek nyitva. Tehát akkor még magasabb szám jött volna ki, de 11 millió látogató tuti nem volt. Vagy egész Magyarország elment egyszer a J-múzeumba :). [benitoNST](#1074363): Légyszi ne ölessetek meg ezért, de Del Pierot el kell engedni. Nem telik el hét (mostanában főleg ilyen hitvány csatárteljesítmények mellett) anélkül, hogy ne átkoznánk el a vezetőséget amiért elküldték. Nekem sokkal jobban fájt, hogy tavaly velünk volt és játszott 3 meccset jóformán. Ő többet érdemelt ennél. [JuvePredal91](#1074381): Te kihagytad Nedvedet?????????? Expecto Patronum!!!!!!

275991 2013.02.01. 11:33:27

[kdavid86](#1074424): :DDD Igen, miután három bl-t behúztam vele, kellett a frissítés :D

275991 2013.02.01. 11:33:28

[kdavid86](#1074424): :DDD Igen, miután három bl-t behúztam vele, kellett a frissítés :D

258945 2013.02.01. 11:35:39

[kdavid86](#1074424): alapból a stadion sem nyitott még meg 500 napja, nem hogy a stadion, de tudod ki számolja ki hogy 11 millió osztva 287el :), az 500 az jóval egyszerűbb, 2 nullát elveszel meg 11et elosztod 5el :)

258945 2013.02.01. 11:36:19

....nem hogy a múzeum...

260926 2013.02.01. 11:52:29

@t.junior: én biztos nem hallottam félre, mert itt olvashatod Te is a hírt: http://juventushungary.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=8802:agnelli-fenyes-joev&catid=13:hirek&Itemid=168 Én is számoltam, visszaemlékeztem, hogy hányan lehettünk benn egyidőben, ezért tamáskodtam én is.

260926 2013.02.01. 11:54:36

Agnelli: fényes jövő című cikkben. @kdavid86: természetesen nyitva van hétvégén a múzeum, mint szinte mindegyik múzeum :) elég hülyék lennének, ha meccsnapokon nem lenne nyitva...

260926 2013.02.01. 11:57:15

@t.junior: több mint 500 napja nyitott már a stadion is... :)

345096 2013.02.01. 12:09:47

Nyiván szimpla elírás. Nem 11,000,000 hanem 110,000. Nemrég volt a hír, hogy Nedved köszöntötte a százezredik J Museum látogatót. Nekem volt szerencsém járni, abban a múzeumban. Leírhatatlan élmény.

349417 2013.02.01. 13:04:49

Szép dolog,hogy költünk a fiatalokra,de az esetek nagy részében elpasszoljuk a fél játékjogukat,amit vagy nevetségesen drágán szerzünk vissza,vagy soha nem látjuk őket többé. Az pedig röhej,hagy Marotta mindenhol kinevetteti magát az aprópénzes ajánlataival,ki veszi még komolyan ezt az embert?Mert az még oké,ha egy Arsenal,Bilbao vagy Lyon elhajtja a francba miután bepróbálkozik,dehogy már az olasz kiscsapatok is hülyét csinálnak belőle,az már kicsit sok.Mert amit idén Immobile meg Gabbiadini körül művelt,az már szégyen. A Padoin-Pelus páros leigazolása,még ha Conte szerelmei is,szintén felfoghatatlan.Az ilyenekre persze van pénz,de ha egy épkézláb csatárral hoznak minket szóba,megy a sóherkedés.

337123 2013.02.01. 13:28:39

Marotta egy huszadrangú senki. Semmi keresnivalója egy olyan csapat élén, mint amilyen a Juventus.

337123 2013.02.01. 13:38:17

Érdekes, Peluso nevét nem olvastam, pedig ő is egy kiváló igazolás volt!

346893 2013.02.01. 14:10:53

Nyáron úgy gondolkodtam, hogy csak, azért küldik el Alexet, mert jön egy "sztár" (Van Persie, Jovetic) helyette, de jött Bendtner, amin nem akadtam ki, mert végülis egy fiatal csatárt igazoltunk, aki a klubcsapataiban ugyan nem váltotta meg a világot, de a válogatottban azért tisztességes teljesítményt nyújt. Az Anelka üzlet, viszont gusztustalan és kiakasztott, egy ilyen kiöregedett futballkurvát idehozni, egy Legenda helyére, hihetetlen. Amúgy a dél-amerikai támadó középpályás srác, akit sokan Pirlo-hoz hasonlítanak, az első csapathoz érkezett vagy a primavérába?

348992 2013.02.01. 14:19:37

Ez a sóherkodás nagyon ritkán jön be és azok jó igazolások is, de hát ha nem jön össze akkor tényleg tessék már valami rendeset csinálni mert nem hiszem el hogy egy Padoin vagy Pelusora simán adunk 5milliót de Lisandro Lópezért 4,5 milla fölé nem merünk menni mert fujj nehogy már kicsit is foci szinten normális árat adjunk egy játékosért hiányposzton. bahh Fiatalokra építkezés nagyon jó csak nem értem hogy miért passzoljuk el 1-2 milliókért a fele játékjogukat hogy utána 5-6xát fizessük hogy visszakapjuk. miért nem adjuk csak simán kölcsön őket? :(

348992 2013.02.01. 14:19:38

Ez a sóherkodás nagyon ritkán jön be és azok jó igazolások is, de hát ha nem jön össze akkor tényleg tessék már valami rendeset csinálni mert nem hiszem el hogy egy Padoin vagy Pelusora simán adunk 5milliót de Lisandro Lópezért 4,5 milla fölé nem merünk menni mert fujj nehogy már kicsit is foci szinten normális árat adjunk egy játékosért hiányposzton. bahh Fiatalokra építkezés nagyon jó csak nem értem hogy miért passzoljuk el 1-2 milliókért a fele játékjogukat hogy utána 5-6xát fizessük hogy visszakapjuk. miért nem adjuk csak simán kölcsön őket? :(

348517 2013.02.01. 14:20:18

Marottaval lett ismét bajnok a Juve! (meg persze Conte) Mindenkinek vannak mellényúlásai, neki is, de azért én még nem írnám le. (Conte dettó) Pirlo idehozatláról is azt gondoltam, hogy faszság, aztán hökk! Anelkanál is ezt érzem. Adjunk neki egy esélyt.. Del Piero nehéz kérdés, de vissztér ő még a klubhoz, csak nem játszani.

345096 2013.02.01. 15:25:48

[Supaman](#1074573): Sajnos a sima kölcsön nem igazán működik olaszban, mert ha nem érdeke egy klubnak, hogy fejlődjön egy játékosa aki kölcsönben van náluk akkor padoztatja. Viszont ha a fele az övéké akkor máris pénzgyártásról van szó amint egyre jobb lesz a játékos.

349418 2013.02.01. 15:33:24

[rakkenroll](#1074576): Teljesen egyet értek! Ez a huszad rangú senki, idehozta INGYEN Pirlo-t, Pogba-t, és idebalfaszkodta Vidal-t (aki a világ egyik legfaszább kp-ja mellesleg), Asamoah-Isla duó kurvajó árban (Asamoah-t már most visszasírjuk, Isla-ban meg ott van a potencia, jön ő még ebbe az utcába nagyobb tökökkel is) Gio-t meg a fasz se tudja, hogy valami helyrebillenti-e, de ha valami folytán elkapja a fonalat, nem hiszem hogy kidobott pénz lenne. Szerintem kevés totális mellényúlás volt. A mellényúlás: Bendtner. Mert egyértelmű volt, hogy egy túlsúlyos egoista balfasz, és úgy lett leigazolva. Hiába igazolnak le egy jól csengő, és előtte még bizonyítottan előnyös nevet, ha az aktuális rendszerben, vagy körülmények között elmatrisodik... pl Diego szerintetek egy tehetségtelen senki? Csak itt nem ment neki. A Juvén kívül mindenhol tudott és tud játszani. Képesek elfelejteni sokan, hogy most ahol tartunk és amiért anyázunk, meg huszadrangúzunk (tehát bl szereplés, tavalyi bajnoki cím, olasz szuperkupa, és aktuálisan A TABELLA VEZETÉSE) azt Conte-nak és Marottának köszönhetjük. Arról fogalmam sincs hogy Conte-t konkrétan ki igazolta, de az is biztosan egy huszad rangú senki volt.... Azt veszem észre hogy a Juvénál akkor is kettős terhelés van ha csak a bajnokságért vagyunk versenyben. A szurkolók vérszemet kaptak. Ez egy fiatal csapat, egy fiatal edzővel, egy új stadionban. És simán indulhatott volna úgy az évünk mint a Milan-nak, és még simán juthatunk a tabella aljára is. Miért lenne egyértelmű, hogy mindent meg van nyerve. Persze ez a cél. De ahol most tartunk, az kibaszott nagy teljesítmény. MÁSFÉL ÉV ALATT jutottunk el idáig, hogy anyázhassunk ilyen HUSZANDRANGÚ problémák miatt. mert az eredmények amiket felmutat a csapat, az másfél éve több annál mint amit várhattunk volna, és talán annál is több mint amit érdemelnénk....

346607 2013.02.01. 17:11:28

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Józanul átgondolva a tavalyi bajnoki cím mindenképp túlteljesítés volt, év elején a BL-helyet tűzte ki a csapat. Arról nem is beszélve, hogy sérülés nélkül sikerült kihúzni az idényt.

344419 2013.02.01. 17:49:32

Sziasztok! Pár gondolatot fűznék hozzá a leírtakhoz-légyszi ne vegyétek belepofázásnak. [Juve=scudetto](#1074364): Javi Martinez a tavalyi bilbaoi formája alapján jóval többet ér nyolc misinél.A transfermarkt nyár elején 22re taksálta. 40et azért fizettünk érte,mert a bilbao fasz volt és ennyi a kivásárlási ára.Szükség volt rá,megtehettük,megvettük. Uli Hoeness azt nyilatkozta a nyáron,hogy 30 év kőkemény munka van emögött. A piacon eltapsolt 70 milla ellenére (az Allianz Aréna is csak 2015re lesz kiköhögve)nyereséges a klub.A jövőnk fényes.Ha három éve ránéztem a kezdőnkre sírtam.Most ha ránézek,akkor is sírok csak örömömbenés a padon egy Robben,egy Shaqiri etc ül. A Juve szerintem jó irányba tart.A következő években a háromból egy Bl helyet tuti lestoppol és gazdaságilag is stabilabb mint bárki az Alpoktól délre.A másodosztályból pár év alatt veretlenül bajnoknak lenni,új stadiont felhúzni-ez teljesítmény. Így hirtelen mi kéne még? Türelem...A Juve már most az olasz foci zászlóshajója és nem úgy tűnik,hogy ez nagyon megváltozna a közeljövőben. Balfék igazolások: nektek egy Bendtnert sikerült kifogni,nekünk anno Braafheidet,Pranjicot és Rafinhát-fájdalom még leírni is.

257237 2013.02.01. 17:53:47

Azért Cuaraco-n megtaníthattátok volna, hogy nem zsüventüsz a csapat neve :) http://www.youtube.com/watch?v=l_DNIF2FrrE&feature=youtu.be

337369 2013.02.01. 18:20:44

[salidigger](#1074783): sőt, első évében még gomezen is nagyokat lehetett röhögni :) azóta bezzeg... az meg vicc, hogy tavaly ilyenkor majdnem ugyanígy álltunk, még kevesebb ponttal. fel kéne gyúgyulnia a sérülteknek, mert az alap kezdőből rendre 3, 4 játékos hiányzik. a cserék meg ilyenek... meg conte is. a támadók meg tényleg fel tudnak húzni sokszor. análka nagy biznisz lehet. hátha tényleg nyer valamit év végén az a szerencsétlen :) régen volt már jó franciánk... remélem csak, hogy türelem rózsát terem. győzelemre fel! forza juve!!

344419 2013.02.01. 18:23:52

[Claudio Marchisio](#1074823): Gomezen még most is jókat lehet röhögni,csak évi 40akárhány gólt összegomezel a csetlésbotlás mellé.:)

348517 2013.02.01. 18:30:16

[Biankaneni400](#1074628): "és talán annál is több mint amit érdemelnénk...." - persze megérdemeljük, ezt te is tudod :) [salidigger](#1074783): Korrekt! [mindenes01](#1074791): Olyan ez neki, mint nekünk Verne Gyula :)

337369 2013.02.01. 18:59:19

[salidigger](#1074826): igen, erre gondoltam :) remélem jövőre lorrente tud valami értelmeset felmutatni. vagy akárki... :)

340942 2013.02.01. 19:33:24

[Juve=scudetto](#1074441): Bocsánat ezt nem vettem figyelembe :). A mondandó lényegén nem változtat. [salidigger](#1074826): Nem a lieblingem a Bayern és még szépen fogalmaztam, de ez korrekt volt és hála neked tettem egy lépést a pozitív irányba :)). Én megértem és nem értem meg egyszerre a szurkolótársaim többségét. Figyelni kell honnan jutottunk idáig és még hosszú az út előttünk, tehát türelem kell. Dehát azért vagyunk szurkolók, hogy türelmetlenek legyünk. Ha begyöpösödött halvérűek lennénk akik megelégszenek bármivel/bárkivel olyanok leszünk mint az Arsenal.

338823 2013.02.01. 19:43:02

"Mert nem az a baj, hogy elhozunk egy kivénhedt futballkurvát, aki öt éve a világon semmit nem tett le az asztalra" Még eléggé visszafogtad magad sajnos Benito, szopni fogsz :D

344419 2013.02.01. 20:11:27

[kdavid86](#1074884): Örülök,hogy még egy lelket beszippanthat a sötét oldal.:)) Amúgy nekem a Juvéval semmi bajom-a komplett olasz foci antipatikus számomra,de ami elismerésre méltó,az elismerésre méltó,na! Ó,a türelmetlenség minden klub rajongóira jellemző.Amikor még Lellek,Demichelisek büntettek nálunk,akkor is mindent akartunk-hála az égnek végre van emögött realitás is!

346587 2013.02.01. 20:27:57

Klassz cikk! Én azt éreztem, hogy nálunk pedig pont a ló másik oldalán vagyunk a legendáinkkal: hiába nem volt(nincs) formában évek óta a szenátor gárda, ambrosini kivételével ragaszkodtunk sokáig hozzájuk, nekem ez szimpatikusabb is. ÉS igen, valóban cigánykodva vásárolunk, évek óta döbbentem nézem azt amit galliani előad...ilyen fajta csencselést egy keményebb közel-keleti piacon sem lehet látni...

340119 2013.02.01. 21:56:43

off Lanzafame meg közben kikötött a Honvédban. on

349155 2013.02.02. 11:54:03

AZ Olasz foci 1989-2000 ig a legjobb bajnokság volt a világon! Most az egyeteln komoly és erős klub a Juventus! De amig Marotta az elnök addig csak Bendtener ,Anelka félék jönnek ide. Ott volt Rossi őt kellet volna Del Piero helyére hozni nem Anelka-t.Del Piero eddig 16 meccsen 10 gólt lőtt 38 évesen. Szezációs.

338554 2013.02.02. 17:39:42

Well informed supporter is well informed.
süti beállítások módosítása