bntemp

bntemp

Egy giorgiónyi lyuk, statok és Conte lieblingjei

2013. január 31. - s4tch

A kupakiesés után, ahogy az S4tchy posztjából is kiderült, nagyon nem voltunk nyugodtak, pedig pont mi írtuk néhány hete, hogy mi várható januárban. Azt írtuk, majd február közepén leszünk jók, addig viszont jön a vergődés, sőt, azt is megmondtuk, hogy talán „egy brusztolós 1-1, 1-1 után kiesünk a kupából is”. Elmondtuk viszont azt is, hogy nincs ok aggodalomra, mert tavaly is ugyanez ment a télen (még az ostoba rigók is tépáztak közben), aztán amikor kellett, visszaváltott a piemonti úthenger. Mégis van itt néhány dolog, ami kifejezetten aggasztó, ezekről fogunk most beszélgetni egy kicsit.

A kupakiesés után, ahogy az S4tchy posztjából is kiderült, nagyon nem voltunk nyugodtak, pedig pont mi írtuk néhány hete, hogy mi várható januárban. Azt írtuk, majd február közepén leszünk jók, addig viszont jön a vergődés, sőt, azt is megmondtuk, hogy talán „egy brusztolós 1-1, 1-1 után kiesünk a kupából is”. Elmondtuk viszont azt is, hogy nincs ok aggodalomra, mert tavaly is ugyanez ment a télen (még az ostoba rigók is tépáztak közben), aztán amikor kellett, visszaváltott a piemonti úthenger. Mégis van itt néhány dolog, ami kifejezetten aggasztó, ezekről fogunk most beszélgetni egy kicsit.

Kezdjük mindjárt a csapattal. Nem azon vagyunk meglepődve, hogy többen gyenge teljesítményt nyújtanak, hiszen leírtuk, hogy most ennek van itt az ideje, hanem azon, hogy néhányan képtelenek jól futballozni. Conte lieblingjei sajnos eddig nem jönnek be, az atalantás különítmény egyik tagja sem győzött meg minket, hogy itt lenne a helyük. Peluso hiába játszik a meccs nagy részében kielégítően (sőt, néhol kifejezetten jól), ha egy-egy hibáját azonnal góllal bünteti az ellenfél, Padoin pedig egy középszerű futballista, aki a saját posztjára nem fér oda, ezért Conte egy számára ismeretlen, és megoldhatatlan kihívásokkal teli poszton próbálja játszatni – sajnos fingunk nincs, miért.

Islában azért van több bizalmunk, mert róla tudjuk, hogy nagyon jó futballista, de amit eddig csinált a Juventusban, azt Darti akkor is hozza, ha közben görögdinnyéket egyensúlyoz a farkán. Giaccherini kiváló kiegészítő ember, csereként beállva a sebességével akár fordulatot is hozhat, de a kezdőhöz túlságosan bizonytalan. Marrone hiába kap lehetőségeket Pirlo posztján, egyelőre meghátrál a lehetőség elől, hogy ne mondjuk ki mindjárt: alibizik.

Ezekkel a csávókkal akarta Conte leverni idegenben azt a Laziót, amit az elmúlt hetekben a legjobb csapatával sem sikerült. És ez az ötlet tulajdonképpen nem is annyira elvetélt, hiszen a Juventus dominált, többször a kapujához szegezte a Laziót, és még helyzetei is voltak, csak azokért lófasz jár zongorakísérettel, nem pont, vagy továbbjutás. De védjük is meg egyből Contét: tavaly is a B csapat ment el a döntőig (és bukta el azt), igaz, a tavalyinak is kellett két hosszabbításos meccs (Bologna, Milan), és egyébként is: játszatni kell kezdőként azokat is, akik egyébként vagy perememberek, vagy fiatalok, mert mi van, ha éppen nagyon kellenek, de nem játszottak meccset három hónapja? A kupát Conte erre szánja, fogadjuk el, bárhogy fáj is ez a kiesés.

Nem is azzal van a gond, hogy a Lazio kicsapott minket a kupából, hiszen egy bizonyos szegmensekben egészen kiváló, teljes fegyverzetében kiálló csapattól kaptunk ki a B csapatunkkal. Ez a vereség számunkra csak annyit jelent, hogy a fakónk valószínűleg nem nyerné meg a Serie A-t, bár erre sem vennénk mérget.

A baj az, hogy sajnos igazunk lett, amikor Chiellini sérülésekor azt írtuk, „Giorgio az egyetlen játékos, akit nem tudunk pótolni a keretből”. A közhelyek azért közhelyek, mert nagyon komoly igazságtartalmuk van, csak annyira szarrá vannak mantrázva, hogy az ember már átengedi a fülén. Pedig nézzük csak, hogy néz ki a gyakorlatban, amikor egy védőre azt mondjuk, „fel sem tűnik, ha a pályán van, de a hiányát azonnal észre lehet venni”


A Doria ellen még ráhúztuk a vizes lepedőt Pelusóra (aki egyébként nem játszott annyira rosszul, mint sokan gondolják), hiszen mindkét gólt az ő oldaláról lőtte a 19 éves Icardi, de ugyanúgy elővehettük Buffont is, aki egy azóta is tartó hullámvölgybe került a vereséggel. Azt viszont nem gondoltuk, hogy a Samp elleni vereségnek ilyen súlyos utóélete is lesz, ami Giorgio hiányát illeti.

Nézzük végig a gólokat: a Lazio góljai mind Chiellini helyéről jönnek, a Genoát találatát eredményező támadásnál szintén onnan érkezik a gólpassz, amit csak be kell bólintani két méterről, és a Parma ellen is Giorgio helyettesét veri meg Sansone. Mi őszintén szólva kicsit meglepődtünk, milyen pánikszerű sebességgel érkezett Peluso, amikor kiderült, hogy Chiellini egy hónapot kihagy, de most már értjük, miért tojt be ennyire Conte. Most már mi is be vagyunk tojva ugyanis.


Mégpedig azért, mert ez a téli balfaszkodás bőven belefér, ami a bajnokságot illeti. Viszont a kupából már kiestünk vele, és nagyon nem lenne jó, ha a ugyanez a sors várna ránk a Bajnokok Ligájában is. Márpedig ott egy olyan ellenféllel találjuk szembe magunkat, amely nagyon emlékeztet eddigi 2013-as ellenfeleinkre: szervezetten és masszívan védekezik, a kontráit pedig gyilkos precizitással viszi végig. Emlékeztetőül: mi nem tudunk mit kezdeni a szervezett és precíz védelemmel, ellenben a gyilkos kontrákkal szemben védtelenebbek vagyunk, mint egy újszülött. A Celtic mindezt olyan elhanyagolható képességű csapatok ellen is megmutatta, mint a Barcelona (egyszer legyőzte, egyszer a 93. percig fogta az ikszet olyan nyomás alatt, amilyet a Juve csak csúcsformában tud reprodukálni), azaz kétségünk ne legyen, nem egy Genoa, vagy Parma lesz az ellenfél. Ja, igen: és még nem lesz Giorgio sem.

Egy gyors kérdés: miért nem tudunk szögletet rúgni? A játékunk domináns voltából adódóan számtalan lehetőségünk van, de nemhogy gólt, helyzetet is alig tudunk kialakítani a szögleteinkből. A fele térdmagasságban a rövid sarokra jön be, amitől agyérgörcsöt kapunk, a másik felét meg kifejelik a védők. Pedig nem olyan nagy varázslat valami variációt kitalálni, Montella is megmondta, hogy ezer lehetőség van egy sarokrúgás elvégzésére.

A következő sorokat csak 34 éven felüli olvasóinknak ajánljuk, nekik is csak szülői felügyelet mellett. Borzasztóbb dolgok következnek most, mint Hajdú Péter vendégszereplése a Sas kabaréban, javasoljuk tehát, hogy mindenki szerezzen be valami tudatmódosítót, mielőtt tovább olvasna.

Így állunk az Úr színe előtt 2013-ban


2013-ban a Juventus csak annyiban emlékeztet korábbi önmagára (illetve ez így nem helyes, mert nagyon is emlékeztet Ferrara, Delneri és Zaccheroni idejére), hogy dominál. Az első oszlopban a labdabirtoklás látható, amiből kiderül, hogy általában nyomasztó fölényben játszott a csapat – furcsa, hogy pont az Udinese ellen nem, ahol nemcsak az egyetlen győzelmét aratta, de mindjárt gólparádét is rendezett.

Látszik, hogy 132-szer lőttünk kapura a naptári évben, és 56-szor találtuk el, ami tulajdonképpen nem olyan rossz arány – főleg, ha a kapufákat is hozzá számoljuk, ami a statisztikában kaput elkerülő lövésként jelenik meg. Sajnos elmondható, hogy az ellenfelek kapusai mindig nagyon jó napot fognak ki a Juventus ellen, és itt nem csak Marchettire gondolunk, akitől lassan delíriumos álmok gyötrik a csatárainkat, hanem nagyjából mindegyikre, akivel idén találkoztunk.

A legszomorúbb sor, és legnagyobb problémánk gyökereit az utolsó oszlopban kell keresnünk. 2013-ban a Juventus kapujára 18 lövés ment, amikből 8 gól született. Ízlelgessük egy kicsit ezt a durván 40 százalékos számadatot, hiszen jobbára ennek köszönhető, hogy a Lazio két meccsen három kaput eltaláló lövéséből három gólt szerzett ellenünk. Vagy ami még fájóbb, azok a csapatok, akikben csak két épkézláb támadás volt bajnoki meccsenként, mind pontot szereztek – és a Milan elleni meccset is vehetjük döntetlennek, hiszen csak a hosszabbításban tudtunk föléjük kerekedni. A baj tehát továbbra is így foglalható össze: az alapjáték megvan, a Juventus dominál, csak elöl és hátul pont annyi hibát követ el, amivel elmennek a győzelmek, azaz a védelem gólképesebb, mint a csatársor.


Most valami konklúziót kéne levonni, de nem jut eszembe semmi frappáns. Inkább azzal próbálok mindenkit nyugtatni, hogy tavaly télen pont ugyanez volt: nem mentek be a helyzetek, a rigók ugyanúgy nem adták meg a teljesen jogos büntetőinket, elveszítettük az első helyünket a tabellán (...), aztán felfújtuk az arcunkat, és amikor kellett, akkor már böllér-üzemmódba kapcsoltunk. Hamarosan ez jön idén is, addig is lazítsatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr508240542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346364 2013.01.31. 08:25:50

Nekem nem a kupából való kiesés fáj. Viszont a kupameccs után kicsit elszakadt a cérna. Tavaly is voltak rossz meccsek, rossz teljesítmények, de "alibizni" senki nem mert. A csapat akkor tolta a játékot szívvel lélekkel, még ha néha kifejezetten rosszul is játszott. Most úgy érezem, január hónapban elveszett a tűz a szemekből. Lehet, hogy szimplán csak fáradtak a kulcsemberek, ez még érthető is (formaidőzítés, 3-as terhelés). Azt viszont nem értem, hogy a perememberek, tartalékok miért nem képesek megszakadni a pályán. Lehetőséget kapnak, de mintha nem éreznék a súlyát. Lehet, hogy tavaly óta nem a csapat lett rosszabb, hanem az elvárásunk nagyobb?

258945 2013.01.31. 08:35:48

Említsük meg Asamoaht is, akit én személy szerint sokat ekéztem, mert támadásban eléggé beszari a képességeihez képest, viszont a védelemből iszonyúan hiányzik ő is. Ezt a oroszlánvadász szafari kupát be kéne tiltani, amúgy is nagyon gyenge a színvonal. Ha már a mercato utolsó napja van említsük meg, hogy pletyka szinten felmerült egy Quagliarella-Belfodil kölcsön csere. Szerintem ezzel mindenki jól járna.

346364 2013.01.31. 08:41:26

Teljesen egyetértek a poszttal. A konkluzió levonásában segítenék, persze ez csak egy szubjektív vélemény. Statisztika alapján kiderül, hogy a csatárokkal baj van. Ezt ugye tudtuk eddig is, mégha a stat. alapján idén több gólt termeltek mind tavaly. Gyakorlatilag 132 lövésből kevesebb gólt szereztünk, mint az ellenfelek 18-ból. Pedig a mi kapunkat sem a Szűcs Lajos védi. Az 56 kapuralövünkből 46 az U9-es szinten állja meg csak a helyét (erőtlen, pontatlan). Szerzni kell valakit aki nem kapura lő, hanem kapuba. Celtic: Kurva nehéz lesz, pont azért amit írtatok. Nagyon gyorsan be kell találni, különben igen hamar ráugorhatunk a szporollerre. Főleg olyan csapatok ellen megy a játék, akik próbálnak futballozni (lásd. Udinese). Na a skótok nem próbálnak! Jobban jártunk volna szertintem még a reallal is. Ahhoz pedig nincs meg a csapatban a kellő számú klasszis játékos, hogy a hatalmas mezőnyfölényt eredményre váltsa. Hiányzik egy-két váratlan egyéni megoldás. Sokadszorra kijelenthető, hogy a támadó szekcióból hiányzik a klasszis. Minden esetre nem lesz gond a bajnokságot meg fogjuk nyerni. A BL esetében pedig minnél tovább kelle menni.

346364 2013.01.31. 08:44:16

[t.junior](#1072696): Jogos a meglátás. Asamoah mellett tisztán képtelenség elvinni a labdát. Az afrika kupa meg egy vicc. Belfoldi jelenleg jobb formában van, az biztos. Viszont ne felejtsük el, hogy megérkezetta "15" gólos Anelka, aki Celtic ellen már elkezdi törleszteni a fizetését (én bízom benne, mondjuk más választásom nem is nagyon van).

348650 2013.01.31. 08:48:05

nana, a Barca lefekvése a Celtic stadionjában az szülinapi ajándék volt, csak Messinek nem lehetett elmagyarázni, ő nem érzékeny ilyen emberi dolgokra. ellenben a Celtic pontosan ezt fogja mivelni a Juve ellen. szóval nem olajozott felsőtestekkel, hanem Anelkával kéne ott virítani. aki beveri (a lasztit, persze). amúgy undorítóan perverzek vagytok, brrrr.

340942 2013.01.31. 08:59:12

[t.junior](#1072696): Belfodilt annyit még nem láttam, hogy véleményt mondjak róla, de egy csere Q-val azért sok lenne :). Én inkább ezt az Icardi gyereket figyeltetném meg, bizony bizony mondom néktek jó játékos lesz ebből. És az ébenfekete csokifiú nagyon hiányzik. Sokat szidom én is mert ugye nem balszélső és az előrejátékban sokszor hibázik, de annyira stabil hátul és Conte szerintem azért is erőlteti ott. Februárban meg elmegyünk Glasgow-ba és mindenkit megb*szunk. A nőket kétszer.

348239 2013.01.31. 09:00:40

Az uccsó oszlop mutatja meg, hogy leginkább arról van szó, hogy kurvára nem ad a gép. Ennyi kapuralövést a legjobb csapatok is engednek az ellenfeleiknek, mégsem lesz ennyi gól belőle. Lehet mondani bármit, de az, hogy a Lazio mindegyikből gólt ért el, az mák. Mert, ha nem az, akkor mondjuk feltehetjük, hogy érdem, nekik olyan csatáraik vannak, akik nem balfaszkodják el a helyzeteiket, gyilkosak a kapu előtt. Valahogy mégsem érzem azt, hogy Floccari után kellene sóvárognunk. Szóval szerintem az van, hogy hátul most rohadt pechesek vagyunk, elöl meg fennáll az a probléma, amiről már nem is tudom hány éve tudjuk, hogy van: nincs egy megbízható gólfosó csatárunk. [t.junior](#1072696): ez meg kövér +1 Néha felbasztam magam a játékán de balbekkben nincs olyan, aki hozná a szintjét. Hiányzol Kwadcsi!

346607 2013.01.31. 09:22:33

Szegény De Ceglie pl a Genova ellen nagyon meggyőzően játszott Boriello góljáig, de ott meg hibázott/pechje volt, és Kocka könyörtelenül kihasználta. Ő nagyon hasonlít Pelusora, abban a tekintetben, hogy ha kezd, gólt kapunk róla.

338765 2013.01.31. 09:27:45

Én hiszem, hogy Anelka fogja hozni azt a pluszt (ha ugyan Conte játszatni fogja és nem jár úgy mint a dán úrfink), ami hiányzik elől. Igaz, hogy már nem egy fiatal titán, de ha jó labdákat fog kapni a középpályáról rohadtul beb@ssza majd, nem úgy mint a törpünk tegnapelőtt este...

346364 2013.01.31. 09:30:53

[daneeka30](#1072730): Annyit pontosítanék, hogy DC hibázott és (tudom, hogy hitetlen, szinte science fiction) Barzagli is, elég nagyot. DC beült a hintába balga módon, ezen a szinten gáz. Barzagli pedig simán lemaradt Borielloról.

262910 2013.01.31. 09:56:36

[JUVEloko](#1072741): barza el is hasalt, és nekem gyanús a visszajátszások alapján, hogy boris fellökte.

346364 2013.01.31. 10:09:25

[s4tch](#1072774): igen ez nekem is feltűnt, de visszajátszás alapján nem tudtam pontosan megítélni, hogy volt-e lökés.

348517 2013.01.31. 10:57:18

Sok ez így egyszerre: töketlenkedés elöl, Chiellini sérülése, ami nemcsak a védőkre, de sajnos Buffonra is kihatott, széljáték gyengélkedése, Conte egy-két húzása, pechszéria, január... mindezek ellenére, az épp aktuális kezdőcsapat egész jól helytállt. A januárnak mindenesetre mindjárt vége, és nagyon remélem hétvégén végre fordul a szerencse, mert a nápolyi meccs előtt, még meg kellene csapni, többek közt, a Fiorentinát és a Romát is!

337436 2013.01.31. 11:06:32

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

346105 2013.01.31. 11:07:52

Sajnos el kell ismerni Conte még nincs teljesen kész mint edzö és ha az ilyen húzásait nem tudja ésszel felülbírálni soha nem is lesz.Szép dolog az adjunk lehetöséget,hozzuk játékba,háláljuk meg hogy a munkáját végzi(lol) de bizonyos játékosokból ha megfeszül se hoz ki többet mint amivel rendelkezik..Padoin játszhat 25 meccset akkor se lesz több,Marrone sose lesz Mascherano és nálunk az eredeti posztján a büdös életbe nem fog annyi lehetöséghez jutni amitöl fejlödhetne,Peluso normál esetben Caceres cseréje lenne..egyik se lehet jobb a másiknál,mert Caceres is örök talány de a harcossága és a kiadott pénz,plusz az összeszokottság mind mind mellette szólna..nem fogja Peluso-t se Chiellini szintre hozni Conte,mert nincs benne..támadásban se lesz sose belöle Wingback ezt kár is remélni,de ez az ismerem és a megye 2 ben mekkora spíler volt,nem fog bizonyos szint felett továbbfejlödni..Azt meg külön remélem hogy a csatárposzton végre az kap bizalmat aki bizonyít is,mert hiába jön ide Suarez vagy Dzeko ha van olyan aki alanyi jogon csapatban van,mert ö az aki..Ami pedig Quagliarellát illeti én azt tanácsolnám neki menjen,ha játszani akar mindenképp,egyre többen jönnek elé és hiába fényévekkel jobb befejezö mint Gio Conte nem kedveli,nem tud reálisan gondolkozni vele kapcsolatban és emiatt csinálhat akármit nem fog a liblingek elé kerülni.

346364 2013.01.31. 11:15:31

[joeflame1](#1072853): Quagliarella nyáron el fog igazolni és Matri is. Mindkettőt megértem. Egyébként pedig mindkettő jól is fog szereplni a következő klubjában, főle, ha olyan helyre igazolnak, ahol ketdőként számítanak rájuk. Kérdés az, hogy mit fogunk majd kezdeni a Vucinic, Giovinco és Llorente csatár trióval? Vuci és Gio képességeit és lehetőségeit ismerjük. Llorente egyenlőre még fekete ló. Igazolunk még valakit? De kit?

334309 2013.01.31. 11:24:58

[JUVEloko](#1072860): halkan mondom, ott van az a boakye, akiért 3,5 milliót fizettünk, az első helyre kormányozta a serie b-ben a sassuolót (kölcsönben), 9 gólnál és 4 gólpassznál tart, és most éppen a ghánai válogatottal parádézik az ANK-n. én már azt sem értem, miért nem őt hoztuk vissza? lepasszolhattuk volna matrit, hogy legalább játsszon egy kicsit a B-ben.

262910 2013.01.31. 11:26:55

[JUVEloko](#1072860): már most írnak a lapok belfodilról. neki kimondottan örülnék. nézzetek tuttojuve.com-ot, élőben nyomják a mercatós pletykákat.

258945 2013.01.31. 11:31:37

[benitoNST](#1072869): Immobile után, fenntartásokkal lehet kezelni ezt a Serie Bben villogást. Jövőre Boakye egy Seria A-s csapatban (gondolom a Genoaban, ha meg első osztályú lesz egyáltalán) fog játszani , aztán jöhet kiszorítani Llorentét :)

346364 2013.01.31. 11:33:38

[benitoNST](#1072869): igen ezt én is tudom, de látod, hogy a bizalom most sincs meg az irányába (nem őt hoztuk vissza, Immobile neve előbb felmerült)mitől lesz meg ez a bizalom a nyáron? egyébként pedig ilyen fitalon max. 3-4. számú csatárként számolnak vele és a Vuci, Gio, Llorente trioból nem látom a két húzó klasszis csatárt. [s4tch](#1072871): igen, de hát a pletykák alapján volt nekünk már csatárunk Dzeko, Tevez, Aguero, Rossi. Belfoldi jó fogásnak tűnik. a címet pedig hálásan köszönöm, nézegetni fogom.

258945 2013.01.31. 11:33:51

[s4tch](#1072871): Quagliarella nem akar menni a sonkásokhoz, Parman nem fog múlni a buli ahogy látom.

349394 2013.01.31. 11:46:18

Lehet szidni a játékosokat, dobálni szarral Pelusot (aki szarul játszik, szal nem osztom a véleményeteket), Padoint és Giaccherinit, de a legnagyobb ludas Conte (meg persze Chiello mert megsérült). Érthetetlen miért preferál egyes játékosokat, bele van buzulva Gioba és Vucsiba is, pedig a törpére már ráférne egy kiadós padozás. A formán kívüli Islát is játszatja, miközben egyértelműen nem megy neki, csak ő nem látja. Caceres es Q mellőzése is érthetetlen, valamint a 3-5-2 állandó erőltetése. Tavaly istenek voltunk, de má kiismertek minket és ez a keret magasan a legjobb Itáliában.

263752 2013.01.31. 12:52:54

Szerintem nem tisztán Giorgio hiányzik, hanem ahogy itt előttem leírták, ő és Asamoah együtt. Ketten levédekezték a teljes balt a legtöbb meccseteken. Hozzájuk mérni Pelusot és Padoint olyan, mintha a keletnémet karóráddal akarnál villogni a Rolex-boltban. Ami nekem abszurd kicsit, hogy ez még bele is volt kalkulálva (azaz nem lehetett kizárni), mégis eltiltások lesznek a balhékból. Conte nekem most olyannak tűnik, mint Allegri tavaly idény elején. Első vészhelyzet, és az 1-es terv sem működik. By the way, aki afrikai focistát igazol, az tudja, hogy a CAN benne van a vételárban. Mondjuk azt adom, hogy legalább nyárra áttehetnék.

337123 2013.01.31. 13:12:27

Tavaly második félévben nem volt BL-kötelezettség..

346514 2013.01.31. 13:12:45

Asamoah-val kapcsolatban érzek némi iróniát abban, ahogy egyesek számára jelentős mértékben felértékelődött, mióta nincs itt. De tény, hogy rettentően lyukas a baloldalunk nélkülük. Giovincót nem kéne bántani, azért a Juve nem a Parma szintje és ez még (?) magas neki. De legalább hajt és több zavart keltett a védelemben, mint Vucinic. Nálam ennyivel mindenképpen a montenegrói előtt van, hogy nem szarik bele, hanem pörög, mint a motolla. Igen, elbalf@$*kodik egy csomó helyzetet, de legalább odakerül, mert mozog. Vuci flegmán megáll, húzogat, néha ad egy zseniális labdát vagy elsül a lába, de Gio azért tud többet rontani, mert mostanábn többször kerül oda. Persze előre így sem sokkal vagyunk vele, de mégis más az én szememnek. Sajnos túl szép volt, hogy Conte a tökéletes edző, már jelentkeznek a repedések a szentképen, de _benitóval vagyok abban, hogy az idény most következő szakasza után lehet majd megítélni, mennyire is fájó ez a kupa-búcsú (legalább ne egyenlítettünk volna ki!... merda!). Jól látszanak Grande Antonio vaskalapos hülyeségei, de a botladozásainkkal együtt sem a középmezőnyben vergődünk. Szerencsére előbb-utóbb befelé pattan, ami most kifele, remélhetőleg még épp időben megfordul a szerencsénk, kezdve a hétvégével. A Chievóból is hiányzik majd Pellissier és Sardo, akik szeretnek borsot törni az orrunk alé, és remélem, hogy Conte megint készül egy minden héten háborús, "csak mi az egész világ ellen" beszéddel, amitől vérre éhező fenevadakként vetjük magunkat a veronaiakra. Marronét én nem láttam olyan reménytelennek, mint egyesek lefestették, nekem inkább a hosszú labdáin akadt meg a szemem, képes lehet ő Pirlo helyetteseként osztogatni, de jól teljesíteni nem félév alatt öt meccsel a lábában fog. Nekem ez a szívfájdalmam, hogy holmi Padoinok is előbb kapnak lehetőséget, pedig Marronéban sokkal több van és bármelyik belső kp-poszton lehetne rá számítani. Sőt, KELLene. Giaccherini számomra a szegény ember Iniestája, nem sír fel a lábán a landa, mint hadd ne mondjam, kinek, pehelysúlyú ugyan védekezésben, de mégis inkább őt raktam volna a baloldalra, mert ő szélen hasznos. Inkább lettünk volna offenzívebbek, mint kezdjünk Padoinnal... Amit nem értettem, de most meg tudom erősíteni: Lichti NEM eltiltott, ezért játszott hétvégén és ezért volt furcsa, hogy többen őt hiányolták szerdán, mert nem játszhat hétvégén. Remélem, dühből megnyekkentük a csacsikat, de Sportklubom nem lévén, a vasárnapi családi húslevest választom inkább déli programnak.

339140 2013.01.31. 13:13:00

Ahogy rómában a 43. percben Isla a tőle 4-6 méterre hátráló védők közül izomból sípcsonton lőtte az egyiket beadás helyett, nos, az nagyon szépen összefoglalja, hogy mi is most ennek a csapatnak a baja. Sem fizikailag, sem agyilag nem képesek átbillenni. Ezen mondjuk általában (és idővel) csak az segít ha játszol és nem a padon ülsz, más kérdés, hogy egyszerre elbír-e sok-sok ilyet egy csapat. Pelusot is baszhatjuk, ha (szerintetek) jól játszik mert gólt kapunk róla.

260926 2013.01.31. 13:27:50

@juventino_1897: sok mindenben igazat adok, abban főleg, hogy Conte nagy hibája, hogy Vucinic úgy is játszhat, hogy nemhogy megszakadni, de lassan már lépni sem hajlandó. Én látom, hogy Pirlóhoz hasonlóan lát a pályán, fantasztikus passzai vannak, de amíg Pirlo mindezek mellett fut 15 km-t, addig Vucinic sétál akkor is, amikor 2 lépést kellene tennie ahhoz, hogy gólt lőjön. Apropó, hány gólt lőtt eddig a bajnokságban? Négyet? Itt a másik probléma, hogy ő az egyik "nélkülözhetetlen csatárunk"... Tehát Conte legyen következetes és az általa minimális elvárásként megmutatkozó küzdést írja fel alapkövetelménynek Vucinic-hoz is. Chiellini: nagyon hiányzik, külön pech, hogy az egyetlen épkézláb helyettes az Afrika-kupán bohóckodik. De Ceglie-t és Pelusot pedig el kell felejteni. De Ceglie esetében én is nehezen mondom ki, hiszen mégis csak a mi kölykünk, de ha már felneveltük és még mindig a lakás közepére szarik, akkor csinálja ezt máshol, még ha nem is tehet róla. Chievo Veronában, Fiorentina, majd AS Roma idegenben. ...és 3 pont előnyünk van az afrikaiak előtt. Ezzel a játékkal 3 forduló múlva mögöttük leszünk, úgyhogy kurva gyorsan kell az a 180 fokos fordulat, akár úgy, hogy Conte az öltözőben Kraszicsnak nézi Vucinicot, úgy leordítja a fejét, hogy "TESSÉK FUTNI BAZMEG", és akkor akár jól is elsülhet az egész.

346364 2013.01.31. 13:46:19

[juventino_1897](#1073030): Szerintem Giovinco-t nem bántjuk. Tisztán, és persze nem érzelemmentses, értékeljük a produkcióját. Egyébként, pedig Vucinic-el való összevetésben tényleg nem kell szégyenkeznie. A gond az, hogy a klub és a menedzsment is úgy állította be, mint DP utódját a jövő JUVENTUS-nak meghatározó játékosát, a 10-es mez várományosát. Na, most ettől fényévnyire van. Biztos fog még fejlődni, de 25 éves, tehát a tehetséges jelző már inkább bántó mint bíztató (ennyi idősen a klasszis játékosok már jók, nem pedig tehetségesek). Kellő tapasztalattal rendelkezik (Seria, BL, Válogatott), tehát ez sem lehet kifogás. Conte elképzelései szerint jelenleg az első számú csatárunk. Én azt mondanám, hogy valóban ne dobáljuk szarral, de kritika megfogalmazása többször jogos vele szemben. Talán, ha kisebbek lennének felé az elvárások. Az biztos hogy nem ő lesz a jövő Juventus-ank meghatározó csatára, mert arra nem alkalmas. A jövő Juventus-nak egyik jó csatára még lehet. Szabadrúgásait kedvelem, abban még jobb is Pirlo, kér hogy csak akkor lőhet ha Szundi nincs a pályán. Marrone játéka szerintem azért tűnik alibinek, mert nem mer többre vállalkozni. Ennek oka pedig a mellőzöttség, úgy gondolja jobb szürkén lehozni, de hiba nélkül egy meccset, mint esetleg némi rizikó mellett nagyot villantani amiben benne van a hiba. Kevés lehetőséget kap, ha hibázgatna, még ennyit se. Sajnálom, tavaly mikor teher nélkül bátran játszott, meg volt benne a lehetőség, hogy helyettese legyen Pirlonak. Idén szerintem többre számított. Pogba érkezése és figyelemre méltó játéka, pedig tovább rontott a helyzetén. Padoinnak nincs itt a helye, ez Conte sara. És valóban milyen igazad van, elég gyorsan elfelejtettük a Zacceroni, Del Neri, Ferrara időszakot, pedig ha egy szurkoló szenvedni ítéltetett az akkor volt. Ehhez képest a jelen maga kánaán, BL-ben versenyben vagyunk, bajnokságban pedig az élen. Nem is jelen, hanem a jövő az ami aggasztó lehet, és mintha kicsit enyhült volna az igencsak kíváló csapatmorál is (köszönhetően a pocsék és logikátlan rotációnak valamit a kedvencek kategória létrejöttének), ennek első jele a Caceres féle távozási szándék említése volt (tavaly mosolyogva szállt be az utolsó 10 percre is lelekesen - idén ő is többet várt, nem pedig Peluso-t).

257237 2013.01.31. 13:52:04

Bal oldalra én simán elhoztam volna a Lyon-ból Bastos-t, aki most a Schalke-nál lesz kölcsönben. Védekezni tud, technikás, fut, és ráadásul csoki. Mondjuk az utolsó kettő tulajdonság általában ugyanaz. Ez a csatárkeringő, amit művelünk....Nincs rá jobb szó, mint az, hogy kibaszottul szánalmas, Del Piero-ra nézve pedig felettébb megalázó. Boldog-boldogtalant hírbe hoznak, a legszörnyűbb, hogy Marrotta felől le is igazolnánk, ha foshúgyért bárkit odaadnának. Bocsi, kicsit elszállt az agyam, mikor megláttam, hogy ma éppen Q-t akarjuk elküldeni...az egyetlent, aki képes gólt lőni.

262910 2013.01.31. 14:19:02

[t.junior](#1072881): azzal, hogy irreálisan sokat kérnek, azért rajtuk is múlik. amúgy 6-7m+q felőlem mehetne, de a 13m+q vagy 20m szaftos túlzás.

258945 2013.01.31. 14:25:24

[s4tch](#1073211): akkor még nem voltak meg a számok amikor írtam :), tényleg röhej mit kérnek egyes játékosért, de nem nekünk kell a mínuszokat kiütni a Parma költségvetéséből, ennyiért nem kell Belfodil.

347168 2013.01.31. 14:37:22

Vesszőzzetek meg, de én már utolsó nap nem alkudnék csatárra Anelka érkezése után. Úgyis csillió dollárért kínálják valamennyit, egy Pazzini-t meg köszösnöm, de nem. Nyárig ki kell húzni Llorente nélkül, addig már elbiciklizik a csapat a jelenlegi adottságokkal is, csak Conte térjen vissza a régi önmagához - erre kiváló alkalom a Chievo ledarálása a hétvégén.

258945 2013.01.31. 15:50:16

ha jól értelmezem, kölcsönadjuk Alcibiadet a HONVÉDNAK :), meg Zieglert a Fenernek, bár ez utóbbi mellékes :D. Megvan a következő NS vezető hír 120as villogó betűkkel.

338032 2013.01.31. 16:16:32

[Sianismorion1](#1073003): afrika kupát nyárra? az azért nem kis kibaszás lenne, este 40 fokban tolni... nem lehet mindig délafrika a rendező

347773 2013.02.01. 00:04:47

tegye fel a kezét a "vucinic nem fut" mantrázók közül, aki nézett már meg meccs után heat map-et! köszi... @beni: azért ez a stat eléggé félrevezető...

348517 2013.02.01. 09:21:10

Nemcsak futni, még szerelni is szokott! Mostanában nincs baj Vucsi hozzáállásával.

281781 2013.02.01. 09:57:02

Arra vagyok kiváncsi mi lenne ha Marchisio nem hagyja ki amit nem lehet. A kupa már már deklaráltan a "B" csapat lehetősége a játékre. Ehhez képest nem volt rossz ez (persze páran azért jobban összekaphatták volna magukat) és a dolgok nem januárban dőlnek el.
süti beállítások módosítása