bntemp

bntemp

Fából várat

2013. január 22. - s4tch

Vannak az életben olyan helyzetek, amikor az ember gyermekének nincs választása, a kényszer nyomására improvizatív döntést kell hozni. Faházi Janika is tudott faékkel pinyózni, nem Conte az első, akinek valami olyat kell tennie, amire nem feltétlenül gondolt akkor, amikor összeállította és Marotta asztalára csapta a nyári beszerzési tervet. Most viszont helyzet van: a Lazio elleni kupameccsre készülő keretbe mindössze két első keretes csatárt tudtunk nevezni, ráadást közülük az egyik nem egészséges. Dino szokás szerint könnycsatornákig hatoló visszatekintője mellé csak egy rövid kiegészítéssel hangolunk az esti meccsre: megnézzük hogyan lesz fából vár, azaz _beni fétise jegyében szarból vaskarika.

Vannak az életben olyan helyzetek, amikor az ember gyermekének nincs választása, a kényszer nyomására improvizatív döntést kell hozni. Faházi Janika is tudott faékkel pinyózni, nem Conte az első, akinek valami olyat kell tennie, amire nem feltétlenül gondolt akkor, amikor összeállította és Marotta asztalára csapta a nyári beszerzési tervet. Most viszont helyzet van: a Lazio elleni kupameccsre készülő keretbe mindössze két első keretes csatárt tudtunk nevezni, ráadást közülük az egyik nem egészséges. Dino szokás szerint könnycsatornákig hatoló visszatekintője mellé csak egy rövid kiegészítéssel hangolunk az esti meccsre: megnézzük hogyan lesz fából vár, azaz _beni fétise jegyében szarból vaskarika.

Kezdjük egy jó hírrel: Marchisio felépült, így a joggal kritizált bal oldalunk kap némi erősítést. Viszont elől van baj dögivel. Bendtner? Hetek óta KO. Giovinco? Megsérült a héten, a keretben sincs. Quagliarella? Ezzel a meccsel jár le a kupára vonatkozó három meccses eltiltása, a visszavágón játszhat, de ezt most szabhatjuk. Vucsinics? Már a hétvégi bajnokin is félig sérülten nyújtott megosztó teljesítményt, a Milan elleni előző körhöz hasonlóan Conte nem meri egy teljes meccsre bedobni. A kezdőbe marad tehát Matri, aki végre tűrhetően játszott, gólt is szerzett hétvégén; neki keresünk társat.

Ha lehet fésűvel gitározni...

A csatárok tehát kifingtak, és ez idén tényleg probléma. Akárhogy ekézzük a csatárainkat, a 45 bajnoki gólból azért csak összehoztak 21-et, az összes sorozatot tekintve lőtt 62-ből 31-et. Más oldalról bizakodásra adhat okot, hogy hétvégén is egy isteni ihletettséggel megtolt középpályás szerezte a győztes találatot: ha a csatároknak nem megy, mindig előlép valaki, és odaver az ellenfélnek, gondoljunk csak Caceres kupagóljaira a milánói hordák ellen, vagy a magának emberi búrát készíttető Pogba, Marcsi, Vidal, Pirlo döntő dugóira. Tovább árnyalja a "ki fog itt gólt lőni?!" kérdésre kínálkozó válaszok körét, hogy Conte középről pihentetni szeretné - és ha szeretné, fogja - Pirlót és Vidalt is. Ezzel a csapat öt legeredményesebb játékosát, velük együtt az eddig szerzett gólok cirka kétharmadát (41/62) kell nélkülözni.

Ha lehet fúróval gitározni...

Szóval Conte kényszerpályán van, és a Vinovóból érkező hírek szerint - maradva a 3-5-2-nél - a munkaköri leírása szerint is csatár Matri mellett egy támadó középpályást dob be a Sasok ellen. A szerencsés választott pedig nem más, mint a Giovincóra termetében, sebességében, skilljeiben és sajna helyzetkihasználásában is emlékeztető Giaccherini. Az már biztos, hogy nem a fizikai fölényünkkel fogjuk lezúzni a drabális Biava, Ciani kettőst. Mindenesetre Giak ügyes fiú, a sebessége és a kombinációs készsége megvan ahhoz, hogy minimum lekössön egy embert. Ha nem is ő veri be a győztes találatot, könnyen lehet, hogy ő teremti meg az ehhez vezető helyzetet. Rajta kívül egyedül az ifi Beltrame lenne reális opció. Könnyen pofáznék Bivalybasznádról, hogy szívesen megnézném a Lazio elleni kupaelődöntőben a fiatal külyköt, de az a helyzet, hogy Conte látja a srácokat edzésen, és ő a veretlen bajnokcsapat edzője, így kerülném a hasonló okoskodást.

Amúgy meg érdekes meccs lesz ez, meglátjátok. Nézzétek meg ezt a várható kezdőt, táguló pupillák nélkül, stabil pulzussal: Storari; Barzagli, Marrone, Bonucci; Isla, Padoin, Pogba, Marchisio, Peluso; Giaccherini, Matri. Ugye, hogy nem volt könnyű? Bonu pozíción kívül, az utóbbi időben töketlen Isla wingbackben, a mindig töketlen Padoin vice-Vidalként, az eddig csak kétszer, de mindig gólt érően töketlen Pelus bal szélsőként, és ugye Giak lesz a csatár. Ez annyira szokatlan, hogy vagy nagyon fog működni, vagy nagyon megszívjuk. A Lazio - a sérült Klose kivételével - teljes csapattal jön, jó formában vannak, a kísérleti felálláshoz keresve sem találhatnánk náluk combosabb mérőmókust. Azért vegyük észre a fenti 11-ben a 4-3-3 lehetőségét: Matrit egy másodperc alatt be lehet tolni centerbe, Giak és Isla megoldják a két szárnyat, van két belső védő, balbekk, jobb bekkbe kilépő indián jolly, belső középpályások, szóval akár 20 percenként játszhatunk csere nélkül is transformerest. Ismerve Conte Verebes-faktorát, Padoin bombagólt, Storari-parádét, betonstabil Pelusót és udinei formában villogó Islát várok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr798240522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

266801 2013.01.22. 16:21:18

Bonucci eldönti. Szöglet után. A javunkra persze. :)

339991 2013.01.22. 16:38:02

Szegény Biavát drabálisnak talán még soha nem csúfolták a maga 180 centijével és 70 kilójával, ellenben Cianira illik a monstrum név. Beppe szimplán tapasztalata és tudása miatt az egyik legjobb olasz védő, élmény minden meccsen nézni a megmozdulásait és mentéseit, fantasztikus pali. Sokszor elmondtam már, hogy az olasz foci - számomra - azért is piszkosul imádható, mert mindig akadnak olyan nem klasszis, ellenben vérprofi, elegáns és technikailag kifogástalan védők, mint Biava vagy Barzagli. Amire én rámennék Conte helyében, az a Lazio jobboldalának nyomás alá helyezése. Candreva nincs nagy formában és védekezni amúgy se igen szeret, Cavanda meg az év egyik meglepetése, olyan lelkesen és általában ügyesen támad, de hátul akadnak kihívásai. Ezért is gondolom, hogy Konko legalább olyan súlyos hiányzó, mint Klose. Persze, az őszi meccs eredményével maradéktalanul elégedett lennék.

339140 2013.01.22. 16:40:08

Semmi probléma, a labda gömbölyű.

346364 2013.01.22. 16:44:58

Én látok ebben némi pozitívumot is. A Lazio is tudja, hogy kulcsjátékosok nélkül lépünk pályára, ha van némi taktikai érzékük megpróbálják ma eldönteni a továbbjutás sorsát (ok nem lehet, mert lesz visszavágó, de azért egy jó eredmény ma sokat segíthet). Én arra tippelek, hogy megpróbálják. Így viszont teret fognak engedni a JUVE játékának, mert nem az őszi bunkerezünk Marchetti meg majd kivédi amit nem tudunk blokkolni, focival jönnek ki. Amennyiben a Lazio tényleg támadólag fog fellépni, nem lesz gond, akkor a B csapat is simán hozza majd a meccset. Félni akkor kell, ha a Lazio továbbri is a kontrékban gondolkodik, mert ezt a kp., és védelmet bizony csúnyán meglehet majd "firkálni" kontrákból. Ezt csak erősíti majd, hogy "csatárok nélkül" a labdatartás is bizonytalanabb lesz, ami ugye a kontrajáték táptalaja. Felállt tömörülő Lazio ellen vajon ki fog gólt lőni??? Adja az ég, hoyg támadjanak és akkot Giacc és Matri is gólt fog lőni (persze nem egy ziccerből).

339991 2013.01.22. 16:49:52

[JUVEloko](#1060208): Nem látom okát, Petkovic miért gondolkodna máshogy, mint ősszel. A stabil és biztos védekezés az alap, erre lehet ráterhelni a többit.

346364 2013.01.22. 16:51:38

Komolyan srácok így elfelejteni egy világbajnokot! Vincenzo Iaquinta nektek már nem is opció??? :)

346364 2013.01.22. 16:54:36

[EstiKornél](#1060213): Sajnos nem gondolja majd másképpen, de hátha, mert ha bizony kijön a Lazio akkor van nagyobb esélyünk, egyébként nagyon "véletlenfaktoros" lesz a góllövés, bár Giacc mostanában jól mozog, ha lehetőséget kap. Számomra külön érdekes, hogy ilyen erős kezdővel jön a Lazio. Ennyire fontos a kupa, vagy ennyire nem érzik azt hogy a bajnokságban a végelszámolásnál is ott lehetnek?

346364 2013.01.22. 16:57:16

Mindenkitől elnézést kérek a blog színvonalához méltatlan "elütéseimtől", de stikában írom munka közben, figyelő tekintetek össztűzében.

262910 2013.01.22. 16:57:24

[JUVEloko](#1060224): miután pár hete megint csak visszautasított egy angol szerződésajánlatot (ezúttal a west ham bizonyult büdösnek számára), inkább a torinói lelátót választotta a maradék fél évre másfél milláért, conte erre a kérdésre egy határozott nemmel válaszolna. mi is.

346364 2013.01.22. 17:00:08

[s4tch](#1060232): Ne már, biztosan értitek a viccet :), vagy ez még viccnek is rossz? Én is szívesebben látnám játaszani ez egyik fiatalt, ha máshogy nem lehet megoldani.

339991 2013.01.22. 17:08:11

[JUVEloko](#1060229): Petkovicnál nincs másodrendű sorozat, minden versenyben igyekszik a legjobbakat pályára küldeni. Ez persze baromi jó propagandaszövegnek hangzik, de valóban így van. Jelen pillanatban elég valószerűtlennek tartom, hogy minimum az ötödik helyre ne érne oda a Lazio, márpedig az ugyanazt az El-indulást adja, mint a kupagyőzelem, ezt a végelszámolásos felvetésedre mondom. Egyszerűen mindig a legjobb érzés nyerni valamit, ettől 3 meccsnyire van a Lazio. Én pártolom, hogy nem pihenőidőt ad Petko, hanem kupát akar nyerni.

349073 2013.01.22. 20:03:15

Ha Muntari gólját megadták volna!

349073 2013.01.22. 20:03:52

:D:D:D:D érdekes komponensek behúzzuk szerintem

262910 2013.01.22. 20:06:22

mellément az egész poszt, marcsi lesz a vészcsatár, és vidal is kezd: Storari; Barzagli, Marrone, Bonucci; Isla, Vidal, Pogba, Giaccherini, Peluso; Marchisio, Matri.

348517 2013.01.22. 20:29:47

Jó kis kezdő ez, legfőképpen érdekes, s ami a felállást illeti, vannak variálási lehetőségek itt is.

346364 2013.01.22. 20:34:58

[EstiKornél](#1060260): Abban igaza is van, hogy azért irányítja a csapatot, hogy győzelemre vezesse. Véleményem szerint (persze én laikus szurkoló vagyok csak), az idei szezonban a Lazio egyértelműen bajnokesélyes (lenne, ha ugye a JUVE nem indult volna;)). Egységes, jó csapat, de talán 3-as terheléshez (bajnokság, kupa, EL) rövid a pad, így a szezon végére el fognak "fogyni" a játékosok (túlterheltség). Ésszerűbb lenne egy-két poszton rotálni, főleg így, hogy a JUVE is tartalékosan áll fel. Persze ez az én logikám és ugye a kanapén ülök nem a kispadon.

346364 2013.01.22. 20:36:10

[rakkenroll](#1060497): Caceres-t hiányolom. Amúgy valóban.

347392 2013.01.22. 21:03:35

Isla valami egészen elképesztően szar! (ma is)

347392 2013.01.22. 21:07:18

Peluso is! De nem károgok többet, úgy is mindenki látja...

339991 2013.01.22. 21:35:22

Kénytelen vagyok megemlíteni Mauri sportemberi nagyságát.

340942 2013.01.22. 21:38:26

[EstiKornél](#1060557): Én meg a kézilabdás készségeit is kiemelném :P Azért meg respect :)

339991 2013.01.22. 21:45:52

[kdavid86](#1060560): Majd egyszer kiszórják érte megint egy második sárgával, mint a Roma ellen, aztán nézhet a hülye.

339991 2013.01.22. 22:48:47

Fasza meccs volt, Rómában meg is lesz az 50-50 százalék esély a továbbjutásra. Tartalékosan se volt rossz a Juventus.

340942 2013.01.22. 23:01:44

[EstiKornél](#1060629): Nem rosszindulat, de Mauri nem érdemelt gólt. Marchetti meg bekaphatja :D

339991 2013.01.22. 23:17:25

[kdavid86](#1060642): Mauri mindig, mindent megérdemel.
süti beállítások módosítása