bntemp

bntemp

Amikor Conte elviszi a balhét

2013. január 13. - s4tch

Conte meccsértékelő interjúit nem csak azért érdemes követni, mert olyan viccesen beszél szanaszét szakadt hangszálakkal, sőt, az is vicces, ahogy ráizzad a homlokára a sűrű rőzse, hanem azért is, mert általában reális értékelést szokott nyújtani a történtekről. Arra következetesen és kínosan ügyel, hogy megvédje a játékosait, olyan helyzetekben is, amikor nyilvánvalóan nagyot hibáztak. Ma vélhetően akkor is Vucsinics mellé állt volna, ha nem ő ordítja neki a benyalt gól előtti helyzetnél, hogy engedje el a labdát. Pedig ő szólt Mirkónak, ami labdavesztést eredményezett, egyúttal lehetővé tette a Parmának, hogy rávezessék Caceresre a labdát. Conte tehát tulajdonképp magára vállalta a pontvesztést - pedig nem ezen múlott.

Conte meccsértékelő interjúit nem csak azért érdemes követni, mert olyan viccesen beszél szanaszét szakadt hangszálakkal, sőt, az is vicces, ahogy ráizzad a homlokára a sűrű rőzse, hanem azért is, mert általában reális értékelést szokott nyújtani a történtekről. Arra következetesen és kínosan ügyel, hogy megvédje a játékosait, olyan helyzetekben is, amikor nyilvánvalóan nagyot hibáztak. Ma vélhetően akkor is Vucsinics mellé állt volna, ha nem ő ordítja neki a benyalt gól előtti helyzetnél, hogy engedje el a labdát. Pedig ő szólt Mirkónak, ami labdavesztést eredményezett, egyúttal lehetővé tette a Parmának, hogy rávezessék Caceresre a labdát. Conte tehát tulajdonképp magára vállalta a pontvesztést - pedig nem ezen múlott.

...hanem egyrészt a helyzetkihasználáson ill. Mirante jó teljesítményén. Amikor egy csapat (ez most legyen a Juve) 18 alkalommal lő kapura, ebből kilencszer eltalálja a kaput, abból azért illene 2-3x megzörgetni a hálót. Nekünk egyszer sikerült, azt is egy megpattanó szabiból. Mondjuk ahogy ketten beálltak a sorfalba, már lehetett sejteni, hogy Pirlo talál egy rést az előtte nyüzsgő játékosok között, de azt mi sem gondoltuk, hogy zsenialitása odáig terjed, hogy fejbe rúgja Biaianyt, akiről így védhetetlenül pattant a bőr a másik irányba induló Mirante mellé. Illett volna tehát több gólt szerezni ennyi helyzetből, példának okáért rúghatta volna Pirlo pontosabban az első szabit, vagy Pogba egyik lövése is beakadhatott volna, de főként Quagliarella célozhatott volna pontosabban: hétszer (!!!) lőtt kapura, ebből egyszer ziccerböl pöcizte a tököt Mirante hasába. Kriminális helyzetkihasználás, már megint. Csak a kontraszt kedvéért: a Parma kétszer találta el a célterületet, ebből egyet üggyel-bajjal védett Buffon, a másik volt a gól. Dino nem véletlenül jegyezte meg a listán maró tárgyilagossággal, hogy Gigi nincs élete formájában. A Samp ellen mindkét gólban benne volt, és most is olyan helyzetben mattolta Sansone, amilyenben a világ legjobb kapusai képesek hárítani.

Terpessz!

Szóval egyrészt bénáztunk az ellenfél kapuja előtt, és még pechünk is volt a sajátunk előtt, tulajdonképp ennyi a mai pontvesztés magyarázata. Alapvetően rendben volt ez a meccs: zárt a védelem, a gólon kívül egyszer sem engedtük a Parmát ziccerig, tartalékos középpályával is domináltuk a párharcokat, Barza és Bonu is az összes légicsatáját megnyerte, főleg a második félidőben többet volt nálunk a labda (57%), több lövés (18 vs. 10), több szöglet (9-3), pontosabb passzjáték (84% vs. 80%), sorolhatnánk a lepkefingot érő statisztikai mutatókat. Tulajdonképp hoztuk a kötelező minimumot, amit egy középcsapat ellen megkövetel a haza. Viszont az egyetlen komoly hibára rápacsáltunk, és pont a kapott gól világított rá, mennyire elmondhatatlanul hiányzik Chiellini és Marchisio, sőt, Asamoah is. Ezt a Juventust nem szokták lekontrázni, viszont a Samp ellen és ma összesen négy kontrát vitt végig az aktuális ellenfél, mind a négyet a védelmünk bal oldalán, tehát ott, ahol normál esetben az említett hármas tisztogat. (Tudom, Marcsi a pályán volt a Samp ellen, de ne feledjük, a második félidőben kocsonyásra zúzott térddel játszott.) A mai gól nem Conte kritikája, sőt, nem is Vucsinicsé - nehogy már egy csatár ne veszíthessen labdát a félpályán, mögötte a teljes középpályával és védősorral... Ez a gól a teljes bal oldal és Buffon sara volt, beleértve a kupameccsen remekül teljesítő Cacerest és az irreálisan hosszú végtagjaival ma is alapvetően ügyesen tisztogató Pogbát is.

Öreganyám is berúgta volna!!!négy

Az előzetesben megpendítettük, hogy Conte egymás után kétszer nem ronthatja el a kezdőt - egy poszton mégis sikerült neki. Darti fortyogó dühe még 0:0-nál rázúdult Padoinra: tényleg nehezen érthető, mi a túrót keresett a srác a pályán. Nem ügyes, nem okos, nem különösebben gyors, ráadásul csak mérsékelten jóképű, és ránézésre nem is jó a teste. Giak alacsonyabb és mókás rajzfilmfigura képe van, ezen kívül mindent, de tényleg mindent jobban csinál, beleértve a tojásos-sajtos omlettet. Még Pelusót is szívesebben láttuk volna bal wingbackben... (De Ceglie hülyén fut és lemaradt a gólnál, csak ezért nem őt hoztuk példának.) Lehet, hogy nagyobb a baj, mint amilyennek tűnik, hogy pont Padoin játszik bal szélen?

Sansone: egy helyzet, egy gól

Természetesen le a kalappal a Parma előtt, Donadoni tényleg egységes társaságot pakolt össze a tej városában. Őszinte célfutballt játszanak meglepetések nélkül, sokat futva, mérsékelten pontosan passzolva, különösebb egyéniségek nélkül. Ja, és szóljatok, ha tévedek, de a számomra eddig teljesen ismeretlen, fiatal Belfodil mozgásban, labdakezelésben is emlékeztetett egy másik nyurga franciára, aki 10 évig fosta nálunk a gólokat...

Kifütyülték, elnyomták

Álltunk már jobban az Úr színe előtt: a csapat máris három vereségnél tart, a csatárok gólképtelenek, Chiellinit még egy hónapig nélkülözni kell, nincs formában lévő szélsőnk. A Lazio még mínusz nyolcon szilveszterezett, most háromra van, és a Napoli sincs sokkal messzebb. Mi lesz most a bajnoksággal? Egyelőre semmi. A scudettót leghamarabb áprilisban lehet megnyerni, előtte csak elveszíteni lehet, de attól még messze vagyunk. Ezzel együtt piszkosul észnél kell lenni, nem fér bele, hogy előnyből pontokat bukjunk. Beni a listára azt írta, nem tart a Laziótól, sem a Napolitól. Egyedül a Juventustól tart - a tavalyi gyenge január után idén ismét okozhatunk magunknak némi hasfájást. Jövő szombaton az Udinese jön Juventusba, lehet, sőt, muszáj javítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr118240504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349137 2013.01.13. 22:46:28

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Hát igen mindig felmerül átigazolási szezononként kb. 5 csatár akiket hírbe hoznak velünk, de ilyen szélsők mellett érkezhet a kapu elé Drogba vagy akár Llorente is ők sem szereznek több gólt. Örülnék, ha a vezetők húznának egy merészet és oda igazolnánk valakit, vagy Pepét gyógyítsák már meg :D

257237 2013.01.14. 00:05:00

Az ilyen meccsek után nem tudom egyszerűen felfogni, hogy Del Piero mit keres Sydneyben! Hogy fordulhatott ez elő? A védelmet tekintve sokkal szívesebben látnám Marroné-t hátul, Cacarest pedig valamelyik szélen. DC szerintem nagyon gyenge játékos, mégis jobb, mint Padoin, akinek nem értettem a leigazolását. Giak-ért sem vagyok oda (Peluso detto), ők tipikusan azok a spílerek, akik egy középcsapattól jöttek, és akkor nyújtanak elfogadhatót, ha mellettük az alapcsapat van. Ha már tőlük várjuk a kreatívat, akkor bizony csalódnunk kell. És még csak nem is fiatalok. A Football manager játékban nekik van kb. 140-es skill-jük, ami maximálisan ki van használva. Parmaban amúgy nem szégyen nem nyerni, általában nem szoktunk. Jövő héten le kell győzni az Udinese-t, és megy minden tovább. Remélem.

336679 2013.01.14. 00:33:24

[mindenes01](#1042358): Szerintem lassan itt az ideje, hogy elengedjük Del Pierót - és ne is értetlenkedjünk távollétén. 38 évesen már nem őrá lenne szükségünk. Természetesen elüldögélhetne a padon, és néha játszhatna. Jó sok szabadrúgást kapnánk róla, lőne is néhány gólt, de inkább egy fiatal és tehetséges csatár az, aki dobna a csapat játékán. Inzaghi is aranyos volt 38 évesen a Milanban, beállt 10 percre kb. Lőtt két gólt, sírtak a rajongók, hogy ez milyen csodálatos, de nem rajta múlt a Milan idénye. A mi idényünk sem Alexen múlik. Örüljünk neki, hogy egy veretlen bajnoki idény végén búcsúzhatott.

257237 2013.01.14. 01:30:57

[Dartagnanx](#1042378): Most nem az a probléma, hogy elment az ikon és vele együtt egy eszme, hanem hogy 38 évesen is többet hozzátenne a játékhoz adott esetben, mint a többi csatár. Egyszerűen nincs használható alternatíva elől. A Gio-Vuci-Q hármas közül általában csak másfél játszik jól egyszerre. Ezek a dolgok mondjuk akkor ütköznek főleg ki, ha valaki hiányzik a MVP trióból, és nem jó az előrejáték. Valami kacsa szinten olvastam, hogy Cavani nyáron lehet a Realba távozik.

336679 2013.01.14. 01:52:25

[mindenes01](#1042401): Igen, és balszélsőnk sincs. Nedved most 40. Többet hozzátenne a játékhoz, mint De Ceglie vagy Asamoah? El kell fogadni, hogy nincs. Nem Alex lenne a megoldás a csatárgondjainkra.

334219 2013.01.14. 07:45:11

Padoin harcolta ki a vezető gól előtt a szabadrúgást. Mondhatnám, ha ő nincs, kikap a Juve. )) A sok lövés, meg labdabirtoklás statisztikailag tényleg jól mutat, de ezzel együtt sem volt meggyőző a Juve, annyiban sajnálhatja a meccset, hogy 0-1 után a Parma nagyon nem volt meccsben, a semmiből egyenlítettek. De összességében nem volt ez egy országos 2-es meccs, inkább ikszes.

340942 2013.01.14. 08:23:21

[Merlin91](#1042664): Tény, de ahelyett, hogy elkezdett volna tökölni a labdával, simán át kellett volna tennie keresztbe azt, ahol szám szerint kettő játékosunk volt tök üresen. Az agyvérzés kerülgetett, a gólunk kicsit lenyugtatott, aztán a végén mégse. Valamit amíg élek nem fogok fel: Ha van a csapatunkban olyan játékos aki annyira egylábas hogy az már fáj (pl. DC, Asamoah), mi a búbánatért nem tanítjuk meg neki használni a másikat??

262910 2013.01.14. 09:12:36

[kdavid86](#1042672): a készségfejlesztést még gyerekkorban kellene letudni. huszonéves focistát át nem szoktatsz kétlábas üzemmódra... nekem inkább az a bajom, hogy dc-n kívül nincs beadni tudó szélsőnk.

346514 2013.01.14. 09:41:07

[kdavid86](#1042672): pedig erre a kérdésre a legegyszerűbb választ adni a Juve problémái közül. Ha adott egy 23-26 éves játékos, aki annyira egylábas, "hogy az már fáj", nincs az a Conte, aki másfél (fél) év alatt megtanítja a másikkal is beadni,lőni. Conte magát hibáztatja, dícséretes önkritika, én is őt hibáztatom. Vége a mézesheteknek, nagyszerű volt az előző szezon, köszönjük a játékosként hozott áldozatait, de engem innentől fogva már csak az "itt és most" érdekel. 2013-ban háromszor 90 perc alatt nem voltunk képesek meccset nyerni, az előnyünk 8-ról 3 pontra apadt, ami még mindig 3 pont legalább. Pontosan ugyanaz jutott eszembe, mint ezek szerint _benitónak, hogy a többi csapat úgyis veszít pontot, a kérdés, mi mennyit veszítünk. Del Piero az örök kedvenc, a jelenléte számíthatna, feldobhatná a csapatot, a szurkolókat, de még mindig egy klasszis befejezőcsatár kéne, sőt KELL. Nem seconda punta, hanem egy center, aki szarja a gólokat. Sőt, egész pontosan Cavanira lenne szükségünk, aki technikás is, de ha kell, öt méterről pöcköli, fejeli be, mert helyezkedni is tud, de 20-ról lőni is. Asamoah-t is visszasírják most sokan, amiben benne van, hogy mindig az hiányzik, aki nincs, de jobb ő annál, mint ami az általános vélekedés róla. Vagy gyengébb az "utánpótlása", de ebben megint vastagon benne van Conte. Ad 1: DC nem kezdett a Milan ellen, nem kezdett most sem. Ha nem bízik benne/nem érzi képesnek rá, hogy megoldja a baloldalt (oké, egyikünk sem érzi képesnek rá...), akkor miért nem veszünk a helyére valakit? Ja, hogy megvettük Pelusót. Aki szintén nem volt a kezdőben sem a Milan, sem a Parma ellen. Na most Conte megint egy meccs alatt leírta (lásd Ziegler) vagy nem érzi késznek még az éles bevetésre? Na de akkor miért kezdett 3 nappal a megvétele után? Ad 2: a "kedvencek". Conténél eleddig azt gondoltam, hogy a teljesítmény számít, de sajnos itt is kialakult a "kedvenc-rendszer". Padoin játszik, ha kell, ha nem (nem kéne. Soha többet). Giovinco játszik, ha bírja, ha nem. A szezon legnagyobb eredménye, hogy Gio bizonyított (engem legalábbis meggyőzött), sőt, a Milan elleni szabadrúgásakor azt mondtam, hogy lehet, hogy végül belenő a 10-es mezbe. De ez nem jelenti azt, hogy MINDIG játszania kell. Formica Atomica egy zsebdinamó, akkor jó, ha fel van töltve és nyüzsöghet. A Samp ellen végig játszott, a Milan ellen 65 percet, most megint végig, de tegnap nem éreztem benne az átütő erőt, míg Q pontatlan volt ugyan, de ment előre. Q viszont "feláldozható", ezért szinte menetrendszerűen a lecserélendő kategóriába tartozik. Ahogy Matri is, de nála ez sajnos az esetek 90%-ában indokolt. száz szónak is egy a vége, én nem Q-t hoztam volna le tegnap. Ami viszont szintén aggasztó, az Buffon. Oké, ziccer volt, hibáztatni nem lehet érte. De Buffon azért Buffon, hogy néha azért ziccert is fogjon. Egy topformában lévő Gigivel Juve-Samp 1-0, mert az elsőt nem szopja be és nem kezdünk parázni, de legrosszabb esetben is 1-1, mert a csapatban benne volt, hogy belealszunk a meccsbe. A tegnapi meccs meg 1-0 ide. Chiello nélkül, nem elég éles kapussal ez a vége. Cacerest kedvelem, de tegnap is volt egy olyan jelenet, hogy addig forgatták, míg el nem tudta rúgni mellette a labdát az embere, de asszem Bonu állt mögött és kivágta. Chiellininél ilyen nincs: megette volna a gyereket, kirúgja labdástól, de nem engedi befordulni. A gólnál meg legalább becsúszott volna. Értem én, hogy utolsó ember és tempóhátránya volt, de még a pirosat is jobban megértettem volna, mint a díszkíséretet. A nemzetközi helyzet fokozódik, és a remek formában lévő Udinese jön. Remélem nem lőjük tökön magunkat. Egyébként félreértés ne essék, én bízom Contéban, és abban is, hogy amit látunk, annak az eredménye, hogy tavasszal leszünk csúcsformában. Ettől még nem tetszik, amit most látok.

348517 2013.01.14. 10:18:15

Félek kicsit a következő meccsektől mert most a középpálya is gyengélkedik, az előre játékunk elég vérszegény volt az utóbbi 2-3 meccsen. Chiellini és Marchisio hiányában, főleg hogy Vidal és a szélsőink sincsenek valami nagy formában, én nem erőltetném állandóan a 3-5-2 -őt.

348211 2013.01.14. 10:37:21

Volna egy elméletem. Én sokszor nézek angol bajnokságot. Ott általában a ManUnited csak októberre kezd értelmezhető focit játszani, de karácsonyig a csúcsforma környékén sincsenek. A Chelsea mocskosul erősen kezd mindig, hogy november-decemberre kipukkadjanak. Nem lehetséges, hogy Conte csapatainál is valami hasonló tendencia van? Eddig mind a két szezonban egy erősebb kezdést egy akadozóbb (de azért ölég jó) ősz, és egy megnyomott ősz végi teljesítmény követett, és akárcsak tavaly, idén is ölég gyenge a január. Szerintem ez nem véletlen. Akárcsak Ferguson, Conte is nagy taktikai zsonglőr, aki nyilván tudja, hogy kell időzíteni a csúcsformát - és tavaly a tavasz volt nagyon erős. Ebből a szemszögből nézve (bár az nyilván nem megtervezhető) a legjobbkor jött Mrchisio sérülése, mert az egyik leginkább terhelt játékos rápihenhet a nagy hajrára. Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy a januárt kihúzzuk valahogy, aztán február elején-közepén mehet a hosszú hadjárat. Amilyen kerete van most a Juvénak, még a második vonal is jobb, mint az olasz csapatok 90%-a (kiv. a Napoli, idegenben). És inkább most legyen peche a csapatnak, mint a Barca vagy a Bayern ellen a BL-elődöntőben...

346607 2013.01.14. 11:00:33

Ha nem lazsálás/formaidőzítés miatt ilyen gyenge a játék, akkor nagy baj van. Conte számára pedig az lesz a nagy teszt, hogy a BL-kiesést hogyan reagálja le a csapat majd. Ranieri és Ferrara is ebbe bukott bele.

340942 2013.01.14. 11:23:26

[s4tch](#1042758): Lehet csak én vagyok ilyen idealista/naív. Nem is várnék Nedved féle kanyarintásokat a rosszabbik lábbal, de ne csak támaszkodásra használnák. Én is a bízakodó táborhoz tartozom, mégpedig hogy az akadozó játék a formaidőzítés része. Tavaly kevesebb meccsünk volt és nem februárra kellett nagyot alakítani. Most gyakorlatilag van 1 szűk hónapunk hogy belelendüljünk a hosszú menetre. Mást úgyse tehetünk mint bízni a fiúkban és Antonio "atyaúristen" Contéban, és a blogunk bölcs szerzőiben.

257237 2013.01.14. 11:41:27

[Dartagnanx](#1042406): Ebben nem értünk egyet. Meg lehet nézni pl. Giggs-t a MU-ból, hogy mennyit tesz hozzá a játékhoz. Persze, nem Pavel és Sanyi a jövő, de sajnos ennyi idősen is jobbak lennének kiegészítőnek, mint Giak vagy Padoin ill. Márti vagy Bendő. De ez csak az én véleményem, ezen felesleges vitatkozni.

335692 2013.01.14. 12:16:38

[daneeka30](#1042878): mi ez a pesszimizmus? győzelemig visszük a BL-t :) Véleményetek szerint a tegnapi játék elég lenne a Celtic ellen? Belfodil azért bonyolította úgy a szálakat, mint ahogy a skótok támadói fogják. A Parma pedig még csak le se parkolta annyira a buszt mint majd a Celtic fogja Torinóban a visszavágón...

348211 2013.01.14. 12:43:48

[daneeka30](#1042878): BL-kiesést? Ennyire ne szaladjunk előre. Azért nincsen olyan sok erősebb csapat a Juvénál; a Celticet nyilván megcsapjuk, aztán meg a Barca-MU-Bayern-Dortmund négyest leszámítva mindenhol abszolút favorit a Juve. És még az is simán lehet, hogy ezt a négyest is el tudja intézni. És már ott is van a Juve a negyed/elő/döntőben, ami már ölég vállalható produkció. És addigra a bajnokságot is behúzza a Juve...

348211 2013.01.14. 12:52:01

[mindenes01](#1042902): az odavágón is le fogják parkolni a buszt. De azért ne hasonlítsuk össze a Celticet a Parmával, mert ég és föld a két csapat. A Celtic valószínűleg a hagyományos baszdelőre-focit fogja játszani, ami Olaszországban sose volt divat, a Parma meg egy erősebb olasz középcsapat. Ott igazából az lesz a kérdés: mi lesz akkor, ha a skót tizenhatosból a 8 védő rugdossa előre a labdát a 2, valószínűleg 190 feletti csatárnak? Mert ott aztán b@szhatjuk a kib@szottul erős középpályánkat...

346607 2013.01.14. 14:02:56

[benkebusto](#1042929): [Szilveszter94](#1042950): Pontosan így lehet nagyot koppanni. Nem mondom, hogy a Celtic ellen kiesést várok, de előfordulhat. A nyolcaddöntőben is kaphat olyan ellenfelet a csapat, ami papíron könnyű, aztán kiderül, hogy baszott erősek (mint a Shakhtar a csoportkör előtt). Aztán egy nem várt kiesés kurvára ki tud hatni a bajnoki teljesítményre. Aztán azon kapjuk magunkat, hogy a csapat már csak a 3. helyért küzd a bajnokságban.

346364 2013.01.14. 16:01:37

[Merlin91](#1042664): Igazad van, ezért is vállalta be Conte, hogy az Ő hibája. Egyet is tudok vele érteni. Vuci becserélése 0-1-nél felesleges volt. Az ő játékában bőven benne van a labdavesztés. Szerintem, ha Conte behoz egy kp-t Vuci helyett, meglett volna a meccs. Annyira nem volt átütő a JUVE fölénye, hogy inkább tartani kellett volna az 1 gólos előnyt.

346364 2013.01.14. 16:03:12

[kdavid86](#1042672): A lábakkal kapcsolatban valószínű azért, mert már nem lehet.

346364 2013.01.14. 16:06:33

[s4tch](#1042758): Én tudok beadni, viszont nem tudok futni és Caceres jobbképű...:) Viccet félretéve, Caceres tud beadni, de ő nem szélső. Talán még Giac képes a beadásokra, de ő nem tud védekezni (hol van már a jó öreg mindenttudó balszélsőnk - P. Nedved). Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet leírok, de úgy érzem Pepe nélkül nem megy a szélső játék (tud futni, védekezni, beadni, "oldalfüggetlen" és általában szerencséje is van).

346364 2013.01.14. 16:20:40

[Szilveszter94](#1042960): Pont a "bzdelőre" focival nem szokott gondunk lenni. Inkább a gyors kontrákat kell elfojtani. Amennyiben lesz egy egészséges MVP + Asa kp-k, nem lesz kontra.

346364 2013.01.14. 16:30:16

[juventino_1897](#1042775): Hullámvölgy. Minden csapatnál van, minden idényben. Ez a 3-as terhelés miatt elfogadható. A kérdé inkább az, hogy meddig tart és hogy jövünk ki belőle. Cavani vitathatatlan amit írtál, de soha nem fogjuk leigazolni (nem lesz rá zsé). Egyébként ezekkel a beadásokkal ő sem tudna mit kezdeni. Asa, fegyelmezett, jól védekezik és fizikálisan brutális, ezért hiányzik. DC és Padoin együttesen sem tudnák leütközni Asa-t. Padoin lelekes ez nem vitás, viszont nem tehetséges én sem értem a játékát. A baj az, hogy vasárnap nem is lógott ki a csapatból. Peluso-t mennyiségnek igazolták, remélem nem lesz rá szükség. 1000-szer inkább Caceres. Caceres nem Chiellini, soha nem is lesz. Ettől függetlenül a legjobb cserénk. Vasárnapi gólt sem kenném rá (szarul helyezkedett, de belső védő is, mert esélye sem volt a keresztezésre), talán egy falt a 80. perceb belefért volna a piros lapért cserébe (akkor megvan a 3 pont). Q kihagyott egy ordító ziccert, Gio pedig kezd felnőni a feladathoz (mutatói szerint). Én egyiket sem cseréltem volna le, vagyis Vuci-t nem hoztam volna be. BUFFON. Hát őt nem értem. Ennyi tapasztalattal neki kéne az ilyen nehéz helyzetben a csapatot versenyben tartani. Helyette bizonytalan, hibázgat. Nagyon kéne egy jó, magabiztos Buffon. Remélem összeszedi magát.

346364 2013.01.14. 16:33:49

[benkebusto](#1042929): A tegnapi játék arra elég, amit láttál. A Celtic ellen sem lesz többre jó, vagy még ennyire sem. Van viszont jó hírem is. A Celtic ellen enm így fogunk játszani, hanem sokkal jobban.

346364 2013.01.14. 16:35:51

[daneeka30](#1043035): Teljesen igazad van, a BL két meccsen bármi lehet. Azért az avlljuk be abszurd, hogy kiesésre készüljön az edző! Akkor sem, ha a Barca ellen játszanánk. A Celtic pedig nem véletlenül tart itt ahol, nem lesz könnyű.

346888 2013.01.14. 16:53:03

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Olaszországból csak a Juvét követem, esetleg néha nevetek a milánóiakon. Amennyire én megmondhatom, esélytelen, hogy egyhamar kiessetek a BL-ből. Egyik ágon majd mi elbánunk a Real/MU-val meg a Barcával, másik ágon tietek a Dortmund, meg mondjuk a Sahtar megint. Majd a döntőben találkozunk.

348517 2013.01.14. 19:13:50

Szívesen megnéznék amúgy egy Vuci - Q - Gio felállást elől (védekezni is tud mindegyik, ha ki kell segíteni), megtámogatva egy Pogba - Pirlo - Vidal kp-val. És akkor talán nem kellene Cavani :)

339362 2013.01.14. 20:39:46

én szerintem Chiellini nélkül nem megy ez 3 védős játék. Mivel Asamoah sincs, és a szélső játék úgy szar, ahogy van, át kellene állni 4-3-3-ra, talán így Gio és Matri, esetleg Giak is jobban érvényesülhetne. Caseres pedig alapban jobb oldali futó, Lichti cseréje. Azon a poszton kifejezetten jó. 4 védős rendszerben egyébként DC sem rossz a baloldalon. De egy qva csatár már nagyon kellene, meg egy használható balszárny, én akkor lennék igazán nyugodt, ha az alap 3-5-2-ben Asamoah csak csere lenne.

346607 2013.01.15. 16:52:33

[JUVEloko](#1043155): Nem mondtam, hogy kiesésre kell készülni, de Conte Juventusos jövője múlik azon, hogy hogyan tud egy ilyen helyzetben motiválni. Ha egy korai BL-kiesés ellenére behúzza a scudettót, akkor tényleg megérdemli, hogy Lippivel, Capelloval említsük egy lapon. Amúgy a bajnoki címhez kell még 38-40 pont. Sokkal könnyebb lett volna ezt a Parma, Sampdoria szintű csapatok ellen begyűjteni, mint a tavasszal esedékes, zömével idegenbeli rangadókon. Persze az elmúlt hetekben az időjárás is a csapat ellen játszott. Az esős-havas talajon nem megy annyira a technikás, labdatartós játék. A hosszú labdákról nem is beszélve.

295377 2013.01.15. 17:44:12

Ez a formahanyatlás várható volt 3 alapember kiesése után. Itt inkább a 3 alapember kiesése a gond. Olyanok estek ki, akiktő a csapat nagyon stabil volt, és ráadásul egy oldalról is. Nem véletlen, hogy a bal oldalról kaptuk mind a 2 gólt. És a Parma nem véletlenül veretlen otthon. Jól fékeztek meg minket. De szerintem a Celtic ellen nem kell félni a BL búcsútól. Én ha 3 csatáros felállásról van szó akkor egyébként Matrit nézném meg középen. Tutira lőne pár gólt. Mert Matrival az a baj, hogy kevés értelmes lasztit kap, mint a többi csatár is. De Matri lenne 3 csatáros rendszerben az egyik legjobb csatárunk. De amíg a csatárok nem kapnak a 16-oson belül használható lasztikat, addig jöhet ide bárki. És a 3 csatáros rendszerre azért nem állunk át, mert 4-3-3-ban a cvédelem stabilitása, de még a kp-jé is megbomlana, egy 3-4-3-ban lehetne jó a csapat, de ott is a kp teljesen máshogy állna fel. És valaki ott ki is esne. az MVP 3-asból valszeg.

347168 2013.01.16. 10:20:00

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Nincs itt semmi változás az eddigi formához képest, csak Chiellini és Buffon hiányzik. Ennyi.
süti beállítások módosítása