bntemp

bntemp

Kiléptünk a Capello-csapat árnyékából?

2012. december 29. - s4tch

Aki már 2006-ban szurkolt a Juventusnak, sosem felejti el azt a csapatot: gyakorlatilag minden poszton klasszisok játszottak Capello keze alatt, papírforma volt a két bajnoki cím, még olyan ellenfelek előtt is, mint a BL-győztes ill. a Figo-féle milánóiak, vagy Spalletti Romája. Az a Juventus a 2005-ös naptári évben 93 bajnoki pontot szerzett, ami nem csak a klub, hanem a teljes olasz mezőny rekordja volt. Conte Juventusa ugyanis ebben a naptári évben 94 egységig jutott, ami egyetlen címmel sem jár, de a csapat erejéről rajzol egy halvány ceruzás skiccet. A végeredményben teljességgel haszontalan, mégis beszédes rekord mögé nézünk.

Aki már 2006-ban szurkolt a Juventusnak, sosem felejti el azt a csapatot: gyakorlatilag minden poszton klasszisok játszottak Capello keze alatt, papírforma volt a két bajnoki cím, még olyan ellenfelek előtt is, mint a BL-győztes ill. a Figo-féle milánóiak, vagy Spalletti Romája. Az a Juventus a 2005-ös naptári évben 93 bajnoki pontot szerzett, ami nem csak a klub, hanem a teljes olasz mezőny rekordja volt. Conte Juventusa ugyanis ebben a naptári évben 94 egységig jutott, ami egyetlen címmel sem jár, de a csapat erejéről rajzol egy halvány ceruzás skiccet. A végeredményben teljességgel haszontalan, mégis beszédes rekord mögé nézünk.

Két, különböző korszakokban összeállt mancsaftot nem könnyű összevetni empírikus módszerekkel. Nyilván a legegyszerűbb lenne, ha ki lehetne küldeni a pályára a 2005-ös Juventust a mostani ellen, de ehhez nem lenne elég klónozni a mindkét csapatban játszó Buffont és Chiellinit, még arra is kellene figyelni, hogy a klónokat 2005-ös korukba gyúrjuk, és a többieket is visszaküldjük hét évvel ezelőtti állapotukba. Bár a blog befolyása szinte korlátlan, és anyagi eszközeink is megvannak a lehetséges műveletekhez, a fizikusok tökölődése miatt az időutazást nem tudjuk vállalni. Így tehát a szurkolói beszélgetések, fórumok egyik kedvenc témájával, a posztonkénti összehasonlítással eresztjük egymásnak a két Juventust. Capello stabilan 4-4-2-t játszatott, Conte kedvenc 3-5-2-jét ezzel nem evidens párba állítani, de mi kis csalással megtesszük. Nézzük a legerősebbnek tartott 11-eket! (Zárójelben a játékosok egykori vételára, millió euróban.)

Juventus 2005: Buffon (54,2) – Zambrotta (8), Thuram (41,5), Cannavaro (10), Chiellini (7,3) – Camoranesi (8,5), Emerson (28), Vieira (20), Nedved (41,2) – Ibrahimovic (16), Trezeguet (23). Ugyan a Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta védősor állt össze leggyakrabban, de egyrészt mi is ezt érezzük erősebbnek, másrészt Capello is ezt a felállást favorizálta 2005 végén.

Juventus 2012: Buffon (54,2) – Barzagli (0,3), Bonucci (15,5), Chiellini (7,3) – Lichtsteiner (10), Vidal (12,5), Pirlo (0), Marchisio (0), Asamoah (9) – Giovinco (11), Vucsinics (15).

Kezdjük a kapusokkal – Buffon Buffon ellen, hihetetlen! Ugyan egy csúnya sérülés miatt a fél szezont ki kellett hagynia (a Berlusconi-kupa sörmeccsén rúgta meg Kaká; a Milan átengedte Abbiatit, aki beépített ügynökhöz képest pöpecül védett), Buffon 2005-ben már a csúcson volt: kétszer volt az UEFA év csapatának tagja, a következő évben világbajnok lett, FIFA év csapatának kapusává választották. Bár volt 2009-10 körül a teljes Juventusszal együtt egy mélypontja, azt gondoljuk, manapság pont ugyanolyan hatékony kapus, mint 7 éve volt, 34 évesen is stabil válogatott, és épp idén számolta ki az IFFHS, hogy posztján tulajdonképp ő a XXI. század legjobbja. A kapusposzt szoros csatában igazságos döntetlen, Buffon örök, az állás 1:1.

Na és akkor csaljunk egy egészen kicsit: Lichti tulajdonképp jobb bekk, így kézenfekvő az összehasonlítás Zambrottával. Forrest lelkes, gyors, nehéz mellette elvinni a labdát, támadásban természetesen húzódik középre, a ligában kevés párja van jobb szélen, de Zambrotta más kategória volt. Már a Bariban feltűnt, a futáson kívül is mennyire természetesen használja mindkét lábát, így tulajdonképp bármilyen vonal melletti poszton be lehetett vetni, akár védőként, akár a középpályán. Végül védőként futott be, de egy sorral előrébb is hasonló nívón nyomta. Legalább olyan jó szeme volt, mint lába: a csúcson lévő Zambrotta játékintelligenciája alapján akár irányító is lehetett volna. Nyilván sosem felejtjük el neki, hogy 2006-ban lelépett (az élet igazságot szolgáltatott neki, onnantól csak egy bajnoki címre és egy komolytalan szuperkupára futotta neki, amiket a padról nézett végig), de ettől ez még nagyon sima döntés. 2:1 Capellóéknak.

Barzagli vs. Thuram, 300 ezer euró vs. 41,5 millió euró. Az idén 40 éves Thuram korának sztárvédője volt, a franciákkal VB-t és EB-t is nyert, minden csapatában húzóembernek bizonyult, nála jobbat akkoriban nem lehetett találni. Zambrottához hasonlóan ő is megkapta a szeretetcsomagját az élettől (egy bohóc Spanyol Szuperkupa jutott neki a Juve után), és a 2006-os VB-n tett nyilatkozata után nem nehéz szívből gyűlölni, ezzel együtt ne vitassuk el tőle, hogy az egyik legelegánsabb védőjátékos, akit a korosztályom láthatott Juve-mezben. A vételáruk közötti majd’ 140-szeres szorzónál sokkal kisebb különbség van közöttük, ár-értékben Barza verhetetlen, de a melegekkel örvendetesen szolidáris Lily még nála is jobb védő volt. 3:1 a világválogatottnak.

Hasonlóan alakul a Capello-team másik középhátvédjének és Bonuccinak az összevetése. Ráadásul Cannavaro Moggi maffiamódszereinek köszönhetően tulajdonképp ingyen érkezett Torinóba, a Kannás-Carini csere pedig a „How to become a succesful sports director for dummies” könyv „advanced techniques” fejezetének legszemléletesebb példája. Amellett, hogy azóta kiderült, Cannavaro a futballkurva zlatani pontosságú szinonimája, a szédületesen jóképű Fabio Thurammal az akkor létező legerősebb párost alkotta hátul. Ütemérzék, elegancia, megbízhatóság 176 centiben, gerinc nélkül – ez volt Cannavaro. Leónak majdnem tökéletes éve volt, még lehet akkora legenda, mint Canna, de egyelőre nem az. 4:1 a 2005-ösöknek.

Buffont már összevetettük saját magával, most Chiellini következik. Capello kezdőjében akkoriban vitán felül ő volt a leggyengébb láncszem, a maiban pedig Pirlo után ő a legcombosabb elem. Akkoriban bal bekket játszott, suta volt, heti szinten hiányoltuk belőle az ütemérzéket, tulajdonképp jobb híján játszott: Zebina jobb szélen nem volt megoldás, Birindelliben nem bízott Capello, így került Chiello a csapatba. A középre húzott Chiellini teljesen más játékos: ugyan balbekknek továbbra sem tökéletes, négyvédős rendszerben középen, háromvédősben bal oldalon posztján a világ egyik legjobbja. A minden falat áttörő vasgolyó a törhetetlen betonfal ellen, mégsem eldöntetlen: csitriből klasszis, szépítenek Contéék: 4:2.

A középpályák eltérő felépítése miatt muszáj egyetlen fából vaskarika összehasonlítást tenni, így egymásnak eresztjük Camoranesit és Vidalt. Két dél-amerikai csak akkor különbözhetne jobban, ha az egyik nő lenne és hárfán játszana egy guadalajarai avant-garde zenekarban, a másik pedig egy szürke ménként nyerítene Dino kolumbiai haciendájának istállójában: Camo egy tüzes fejű, kiszámíthatatlan vadbarom volt zseniális játékintelligenciával, Vidal pedig zsenge kora ellenére érett, kiegyensúlyozott, végtelenül fegyelmezett, terhelhető, csupaszív cukibogyó, csak épp 11-est nem tud rúgni. A váratlan húzások és a cselezőképesség szólnak az indián mellett, amúgy ez sima Vidal, jönnek fel az utódok, 4:3.

A belső középpályásokat a pályán elfoglalt pozíciójukhoz képest felcseréljük, Pirlót Vieirával, Emersont Marchisióval állítjuk párba. Emerson volt a Capello-squadra emberevője, a romanisták sokáig nem csillapodó gyűlölettel tömték ki tarisznyáját, mikor Torinóba költözött. Tipikus ’90-es években gyökerező brazil focista volt: egy oldalról profi a pályán, más oldalról egy lelketlen zsoldos, aki azért jött Európába, hogy felvegye az itteni borítékot. Akár Vidallal, akár Marcsival hasonlítjuk össze, alapvetően állja a sarat: elnyűhetetlen fizikum, pontos passzjáték, ösztönösen éles intuíció jellemezte, társaihoz hasonlóan ő is klasszisnak számított a maga területén. Védekezett, passzolt úgy, mint Marchisio, és a munkabírása sem volt utolsó. Amiért mégis Marcsinak húzzuk be a strigulát, az részben a mi javíthatatlan szentimentalizmusunk: ő Juve-vér, a klub saját kölke. Ezen kívül a modern fociban egyik kulcsszerepnek számító, tipikus box-to-box középpályás, a jobbik fajtából, és még gyorsabban is fut a brazilnál. Marchisio felbecsülhetetlen értékű, nem csak a jelenje, hanem a karrierje is fontos a klubnak, hét pár után egyenlő az állás.

Pirlo-Vieira. Mindkettő másik klubban vált legendává, mindkettő úgy érkezett, hogy nyerni akar, mindketten új motivációért jöttek Torinóba, és egyiket sem sikerült azóta pótolni: Vieira távozása óta az Arsenal szó szerint semmit nem nyert, Pirlo meg a Milan történelmének utolsó klasszis középpályása (ezúttal is köszi, Hallegri). Mindketten remekül passzolnak, minden támadásban benne vannak, mindketten hatékonyan kötik össze a védelmet a csatársorral, mindketten remekül látnak a pályán, és mindketten kiválóan szerelnek. A szenegáli mellett szól a talán hatékonyabb védekezése és a vélhetően vaskosabb-hosszabb pénisze, egyébként Szundi mindent picit jobban művel, és bizony ő a korszakos alak, aki miatt egyáltalán van értelme a mélységi irányító szóösszetételnek – sőt, 33 évesen is hozza a nívót. Hoppácska, 5:4 Contééknek.

Innentől viszont tükörsima ügy Capellóék győzelme. A Nedved-Asamoah összehasonlításra nem is pazarolnánk bővebben a szót (Nedved vitán felül egy legenda, aki ha egyszer kimaradt, rögtön nem nyertünk BL-t, Kwadcsi meg egy erős közepes játékos, aki legfeljebb fizikumban közelíti meg a Furia Checát), és csatárfronton is teljesen egyértelmű a párharc, főleg, ha megnézzük, az önmagában parádés Zlatan-Trez páros mögött Del Piero melegítette a padot. Vucsinics és Giovinco még a mostanában szürke olasz mezőnyből sem lógnak ki egyértelműen, viszont a 2005-ös csatársornál erősebbért hirtelen nem is tudjuk, meddig kellett volna menni. A Sevcsenko-Inzaghi duó jó közelítés, a van Nistelrooy-Rooney is korrekt referencia egy 2005-ös futball-korrajzhoz. A Bergkamp-Henry kettőstől is bizsereg picit a naci, az Eto’o-Larssonban is ott egy gyengébb láncszem, és a Ronaldo-Raul párosra sem cseréltünk volna kettőt a 2005-ös hármasunkból, akkor sem, ha Zlatan akkoriban még nem volt az a kérlelhetetlenül hatékony gólgép, amivé később a Capellóval végzett munka tette.

Szóval a vége 7:5 Kalap Úréknak, tulajdonképp papírforma. Leegyszerűsítve azt is mondhatnánk, a csatársor döntött, de ennél azért összetettebb a kérdés. A két 11 összértéke között is komoly különbség van: a Conte-csapat játékosainak vételárát összeadva 134,8 millió eurót kapunk, aminek 40%-a Buffon. A Capello-gárda szumma 257,7 millióba fájt. Nézzük, a közös pontnak számító Buffon és Chiellini kivételével mennyibe került a két kezdő: zsenge 73,3M feszült duzzadt 196,2M-nak. Posztonként tehát jóval erősebbek voltak Capellóék, mégis Conte gárdája tartja a naptári évek pontrekordját. Capello tegnap nyilatkozott a Skynak ezzel kapcsolatban, és hajlunk az egyetértésre: Conte csapata ugyan gyengébb, mint az övé, de a bajnokság sokkal többet gyengült 7 év alatt, mint a Juve. Ezzel együtt büszkék lehetünk a mai Juventusra és Marottáékra: a 2006-07-es pokoljárás, majd a két hetedik hely és az ismételt szopóág után nem számíthattunk arra, hogy ilyen hamar ennyire erős kezdőcsapat és ennyire hatékony edző-keret kapcsolat épül Juventusban. Hasonlóan eredményes, szexi, fölényes 2013-at kívánunk a keretnek, és persze magunknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr548240460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346607 2012.12.29. 20:09:28

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

258945 2012.12.29. 20:43:19

Istenem, Del Piero-Trezeguet-Ibrahimovic-Mutu-Miccoli csatárquintet....könny szökik a szemembe.

343175 2012.12.30. 01:32:43

Remekül összeállított cikk, gratula! Mindennel egyetértek, a Capello féle csapatot így tekinthetjük jobbnak viszont én még hozzátennék két fontos elemet: -Az edző: Szerintem itt egyértelmű a helyzet, elég lenne eljátszani egy kicsit a gondolattal hogy tavaly ha nem Conte hanem Capello ült volna a kispadra megnyerte e volna a bajnokságot, és fordítva ha a mai Conte ült volna akkor a kispadon mi történt volna. Szerintem amíg Conte minden probléma nélkül, úgy Capelloba nem lennék ennyire biztos. Nem lenézve az öreget, mondhatjuk rá hogy egy edzőfejedelem de a mai Contehoz képest egyáltalán nem vagyok olyan biztos. Ahogy én emlékszem Capello amellett hogy csak 4-4-2 őt játszatott, majdhogynem nézhetetlen, kevés gólos meccsek jöttek folyamatosan, arról meg nem is beszélve hogy a jóval nagyobb iramot diktáló angol csapatok ellen nem voltak eredményesek a BL ben. Ezzel szemben a tavalyi/idei Conte csapat majdhogynem úgy játszik ahogy akar,mindig sikerre éhesek,harapnak,csúsznak-másznak. Az a bizonyos 3-5-2 őt is a cserékkel úgy meg tudja bolondítani Conte hogy abból nehezen lehetne megmondani hogy pontosan mi is. (Én 3-3-4 nek nézem ha ég a ház) -és itt jön be a második lényeges elem: A cserék. Nem vagyok én abban olyan nagyon biztos hogy a mostani teljes keretet nézve nem veszi fel a 2005 ös társával. Pessotto,Balzaretti,Criscito,Mutu,Blasi a fontosabbak. Nem sorolnám fel a mostaniakat de amellett hogy a jelenlegi keretből elképesztő variációs lehetőségeket lehet kihozni,sok tehetséges fiatal akik már játszanak is. Mindent összevetve úgy gondolom hogy a mostani Juventus igenis veri a régit, és akkor még nem is beszéltem a régi és a mostani stadionról.

336679 2012.12.30. 04:08:40

[juvetorino](#1025328): "Ahogy én emlékszem Capello amellett hogy csak 4-4-2 őt játszatott, majdhogynem nézhetetlen, kevés gólos meccsek jöttek folyamatosan, arról meg nem is beszélve hogy a jóval nagyobb iramot diktáló angol csapatok ellen nem voltak eredményesek a BL ben. Ez ennél azért összetettebb. A Capello-féle csapat annyira komoly gépezet volt, hogy meccs közben csettintésre úgy váltogattak felállásokat, mintha csak a Football Manager taktikai képernyőjén kéne kettőt kattintani hozzá. A nézhetetlen, kevés gólos meccsek általában emellett azt is jelentették, hogy az ellenfélnek egy fikarcnyi esélye sem volt. Az angol csapatok ellen pont ez volt a kellemetlen, Capello kevés kockázatot vállaló játéka nagyon nem volt eredményes ellenük. De ha még egy évet marad az öreg, szerintem meglett volna a BL ismét.

265063 2012.12.30. 11:01:38

Az értékelés és összehasonlítás tetszik, egyetértek vele, kivéve Camo-Vidal összevetés. Kedvelem Vidal-t, de Camo... azért egy más világ volt. Személyes listámon a legtechnikásabb játékosok közt van az akkori csapatban is! Szóval, nálam 8-4, de így is bravo a Conte-fiúknak és sikeres 2013-at minden blogosnak (szerkesztőnek, olvasónak..)és a csapatnak!

348789 2012.12.30. 11:34:53

Találgatni lehet. Abban viszont biztos vagyok hogy 2005ben(!) Conte még nem lett volna képes elirányítani a csapatot, megfelelő rutin híján. Ezzel együtt azt is érdemes megnézni hogy az akkori csillagászati igazolásaink mennyiért kelltek el Thuram 41 500 000 -> 5 000 000 Cannavaro 10 000 000 -> 11 500 000 Zambrotta 8 000 000 -> 14 000 000 Emerson 28 000 000 -> 11 500 000 Vieira 20 000 000 -> 9 500 000 Ibrahimovic 16 000 000 -> 24 800 000 Összesen: 123 500 000 -> 76 300 000 Látszik hogy azokat akiket gigapénzért vettünk azokon buktuk a legtöbbet (Thuram 36 milliós bukása azért elég csúful néz ki), de azt is figyelembe kellett venni hogy a klub kénytelen volt eladni ezeket a játékosokat, mivel mindegyikőjük fizetése sztárgázsi volt, ezt pedig Serie B-s meccsekből nem lehet finanszírozni. Sokkal jobban tetszik az hogy egy 30-on túl lévő Barza idejött 300 000-ért és rá egy évre már 7 000 000 milliót "ért", vagy hogy a világ Xavi mellett legjobb mélységi irányítóját, Pirlot INGYEN szereztük meg. Marottának ezekért jár a sok puszi, a gond csak annyi hogy egyetlen egyszer azért jó lett volna ha nem akadékoskodik 5millióval, Aguero nagyon kéne ebbe a csapatba. Örökre nem fogunk tudni jó zsugás igazolásokat csinálni. Gio nem csatár én inkább játszatnám Asamoah helyén, Vucinak hol van kedve játszani hol nincs. Nálam most egyértelműen Q az első számú csatár, aki látta az első idényét(egészen a sérüléséig) az tudja miért. Matri szerintem soha az életben nem lő többet 12 gólt Juve színekben egy évben. Sajnos nagyon kell egy csatár, és arra muszáj megreszkírozni egy nagyobb pénzösszeget. Más posztokon állunk olyan jól hogy jöhetnek a zsugaigazolások, meg az ifik!

348789 2012.12.30. 11:36:14

[JuVeBuTTeRS](#1025480): *7 milliót ért.

258945 2012.12.30. 12:02:03

[JuVeBuTTeRS](#1025480): 2006ban a Madid-Barca-Inter trió megállapodtak, hogy elosztják egymás közt a juve játékosait, egyik sem licitál a másik által kiszemelt játékosra, nehogy felhajtsák az árakat. Mindhárom csapat 2-2 játékost szerzett meg. Meg ugye a Juvénak életbevágó volt, hogy eladjon jó pár játékost, hogy csökkentse a fizetéseket, meg az értük kapott pénzből túléljük a B-ligát, ezt meg a gyökerek is tudták, szintén nem árfelhajtó tényező. Mourinho nyilatkozta aszem, hogy ő ebben a hullarablásban ő nem vesz részt.

348517 2012.12.30. 12:34:31

[juvetorino](#1025328): Edzőkérdésben én is Conte felé hajlok, már csak azért is, mert olyasvalamit képvisel, ami ma már kiveszőben van: csapathűség. A cseréknél már nem értek teljesen egyet, kifelejtetted Del Pierot.

342970 2012.12.30. 12:53:05

ha a trez-ibrahimovic duo kezdett akkor alex del piero volt a csere. most matri ul a padon. mint mako jeruzsalemtol... es olyan korabbi hosok voltak kolcsonben, mint tudor vagy tacchinardi.

342970 2012.12.30. 12:54:46

pessotto, birindelli, zalayeta, blasi stb a padon. fantasztikus csapat volt.

334309 2012.12.30. 13:11:13

[JuVeBuTTeRS](#1025480): igen, ezek csúnya bukták voltak, de hát pontosan tudjuk, hogy legkevésbé a juventus hibája az általad említett játékosok nagy részének kényszerű eladása. _moratti csókoltat

346587 2012.12.30. 14:50:35

Nagyszerű cikk! Egy pont azonban nálam máshogy nézne ki: A világbajnok féldigót vesztesnek kihozni Vidal ellenében nálam érthetetlen, de hagyjuk meg ezt a szubjektivitás gyönyörének!

338546 2012.12.30. 15:02:01

"Conte csapata ugyan gyengébb, mint az övé [Capellóé], de a bajnokság sokkal többet gyengült 7 év alatt, mint a Juve." Ez ennek a remek posztnak a kulcsmondata.

327898 2012.12.30. 15:47:33

A Capello-féle Juve nemes egyszerűséggel és rutinnal hozta le anno a meccseket 1:0-ra (néha azért benne volt a baki), egy idő után még unalmassá is válhatott volna, de szerintem nem volt meg a klasszis kezdő mögött a megfelelő cseresor. Oké, előre a Kapitány vagy Mutu több mint erős padot jelentett, de ennyi. A kiöregedő játékosok vagy éppen a túl fiatalok voltak hátul és a kp-n... na meg egy Blasi egyszerűen szóra sem érdemes az Emerson-Viera kettős mögött. A mostani pad az alapcsapathoz képest sokkal jobban el van találva, az más kérdés, hogy Conte így sem tud rotálni mindenkit.

262910 2012.12.30. 16:06:21

[doma17](#1025658): camo az egyik kedvenc játékosom volt, imádtam az idióta fejét, de az évek megszépítik az emlékeket. a zsenije mellett fegyelmezetlen és rossz mentalitású spíler volt. vidal hozzá képest németes precizitású vérprofi, pedig ő is hullámzó barzagli mellett. ja, és vidal is képes meccseket hozni, legalább annyit, amennyit camo hozott, viszont rajta egy sem megy el azért, mert kettétör valakit az ellenfélből. én bármikor vidalt raknám a csapatomba a csúcs-camoranesi ellenében. persze elfogadom, ha fordítva látja valaki.

347260 2012.12.30. 19:18:56

[s4tch](#1025773): azt szeretném kérdezni, hogy Lilian mit nyilatkozott, amivel kiverte a biztosítékot? Találtam a neten egy válaszát, hogy "A Juve az meg mi?" arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a szeretett csapatunkat a b ligába sorolják? Valószínűnek tartom, hogy ez volt az a nyilatkozat. Nagyon csúnya dolog volt ez tőle, lerombolt mindent, amit azelőtt felépített. Üdv tifosik BUÉK nektek

262910 2012.12.30. 20:28:02

[MisterJuventus](#1026130): ott a válasz, ez volt az a bizonyos nyilatkozat. buék neked is!

346587 2012.12.30. 20:45:59

[s4tch](#1025773): Rendben, tényleg elgurult nála a gyógyszer néha, de amennyire emlékszem a válogatottban is hozta az ambro-s mentalitást, és nálatok is,és ezek mellett pont ellenünk emlékszem, hogy vidal mekkora paraj volt tök fölöslegesen.. buék! forza milan!

255347 2012.12.30. 21:21:31

7 év alatt nagyon leértékelődött a Serie A! Olaszországban válság van és erős megszorítások. Ma sokallunk 30 millát egy játékosért, anno meg pikpakk kiszórtunk 40-et ha úgy hozta a helyzet! Agnelli-nek a legfőbb problémája, hogy mi a picsát kezdjen a Fiat veszteséges olasz gyáraival ahol nagyságrendekkel kevesebb autót szerel össze egy munkás, mint a lengyel gyárukban! Valszeg máglyán égetnék el ha elkezdene Abramovics módjára költekezni! Belegondolok, hogy 2005-ben bizony nekünk is olyan zsoldos seregünk volt, mint most pl. a Manchester City-nek! Persze ez csak utólag derült ki számunkra.

346364 2012.12.30. 22:26:43

[juvetorino](#1025328): A 2005-s JUVE egygólos meccseit is volt már szerencsém látni (mindet). Azok a meccsek azért lettek 1 góllal megnyerve, mert így akarta Capello. Annyi foci ment, amennyi kellett a kitűzött célhoz. Ez a tény számomra azt jelenti, hogy baromi erős csapat volt az akkori, hiszen 1-0ra játszani azért rizikó. Conte JUVE-a csúszik, mászik...stb, ahogy mondtad. Na ez hiányzott a Capello féle 11-ből. Az a csapat játszotta amit, az edző mondott, nem többet nem kevesebbet. Mivel a kulcsemberek közül, mit utólag kiderült, sokan "futballkurvák" és "zsoldosok" voltak, nem volt esély arra, hogy a mai "csupaszív" játékot hozzák. Azzal a csapattal véleményem szerint bármit lehetett játszatni, csak kevés volt bennük a szív (lásd: bl liverpool elleni szánalmas akarat gyenge játék, melynek eredménye egy azóta is érthetetlen kockázat nélküli kiesés). Hogy ki a jobb edző? Nehéz eldönteni. A tökösebb biztosan Conte. Capello legnagyobb hibája, hogy nem tudta megfelelően kezelni a DP-Trez-Zlatan triót, így jelentősen csorbult a tekintélye. Ezt Conte biztosan jobban oldotta volna meg (lásd: mióta Conte az edző nem hisztiznek a játékosok). Cserék: Azért az akkori Mutu (bár nekem kimondottan nem szimpatikus) még most is jól jönne, viszont a jelenlegi cseréink közül senki nem férne be a 2005-s csapatba. Összefoglalás: Kéne egy Nedved és egy fiatal DP a mai csapatba. Más nem. Bennük meg van szív is, egyébként pedig midegyik egy világklasszis zseni.

346364 2012.12.30. 22:36:46

[s4tch](#1025773): így igaz, Cammoranesi-t én is nagyon bírtam, de talán támadásban verné Vidal-t, az pedig kp-n nem elég.

348239 2012.12.31. 11:08:29

"Conte csapata ugyan gyengébb, mint az övé, de a bajnokság sokkal többet gyengült 7 év alatt, mint a Juve." Szerintem meg ez csak tavalyig állt. A kijelentéssel nagyjából egybevág a "mennyit ér ez Európában mantra?", melyre idén választ kaptunk. Igenis sokat. Jó eséllyel a legjobb nyolcig megyünk a BL-ben minimum, aminél többre a Capello-csapat sem volt képes. Ő az angol topcsapatok ellen csak szánalmas vergődésre volt képes, míg Conte csapata a földbe gyalult egyet. De visszább is mehetünk, 2006-ban a Werder ellen egy utolsó perces góllal mentünk tovább. Nem voltak rosszak a németek, de semmi kimagasló sem volt bennük, simán kellett volna továbbmenni ilyen kerettel. Tehát a BL egy remek általános mérce a két a csapat összehasonlítására. Vagy a 7 év alatt a BL színvonala is gyengült volna? Nem hinném. Szóval én úgy gondolom, hogy bár egyénenként jobb csapat volt az, de az összegzés végén mégis a Conte-csapat a nyerő olyan pluszok miatt, amit már fentebb többen említettek.

317362 2013.01.16. 11:55:09

S4tch, az eddigi legjobb írásod! :)
süti beállítások módosítása