bntemp

bntemp

BL-sorsolás beharang Juve- és egyéb szurkolóknak

2012. december 19. - s4tch

Sorsolnak a BL-ben, mi pedig – mivel a karácsony közeledtével még a szokásosnál is jobban körbeölel minket a szeretetteljes légkör – olyan beharangozót tolunk a sorsolás elé, amiben egyszerre kedvezünk saját kommunánknak, és az idetévedő egyéb szurkolóknak.

Csak hat csapat közül választhatunk ellenfelet, lévén a Sahtart a csoportbeli-, a Milant az országbeli hovatartozása miatt nem kaphatjuk, így a lehetséges ellenfeleink névsora így néz ki: Porto, Arsenal, Real Madrid, Valencia, Celtic, Galatasaray. Mélyen tisztelt, már-már félt riválisok vs. agyonkúrásra ítélt, szerencsétlen balfaszok a hajtás után, azaz némileg felélesztjük a szeretünk-gyűlülünk sorozatot is.

Sorsolnak a BL-ben, mi pedig – mivel a karácsony közeledtével még a szokásosnál is jobban körbeölel minket a szeretetteljes légkör – olyan beharangozót tolunk a sorsolás elé, amiben egyszerre kedvezünk saját kommunánknak, és az idetévedő egyéb szurkolóknak.

Csak hat csapat közül választhatunk ellenfelet, lévén a Sahtart a csoportbeli-, a Milant az országbeli hovatartozása miatt nem kaphatjuk, így a lehetséges ellenfeleink névsora így néz ki: Porto, Arsenal, Real Madrid, Valencia, Celtic, Galatasaray. Mélyen tisztelt, már-már félt riválisok vs. agyonkúrásra ítélt, szerencsétlen balfaszok a hajtás után, azaz némileg felélesztjük a szeretünk-gyűlülünk sorozatot is.

FC. Porto - Juve-szurkolóknak
A portugál az argentin után a második legundorítóbb népség, ami valaha futballozásra szánta magát, és ezt csak részben tulajdoníthatjuk Tiagónak. Ezeket a nevetséges pojácákat csak akkor tudnánk komolyan venni, ha horgászversenyre készülnénk ellenük, egyébként egyetlen épkézláb játékosuk sincs, úgyhogy a legvalószínűbb, hogy Portóban a primavera által kiharcolt kétgólos előnyt itthon a serdülő II. védi meg.
FC. Porto - egyéb szurkolóknak
A portugálok ugyan csak nagyon kivételes esetekben képesek dolgokat nyerni, jobban szeretnek a cél közvetlen közelében elhasalni, de odáig még akkor is eljutnak, ha ehhez bravúrokra van szükségük. Nehéz kiszámítani őket, mert időről-időre kicserélik a teljes csapatukat, de a kiváló dél-amerikai (és elsősorban brazil) kapcsolatrendszer miatt mindig kiásnak néhány gyémántot – akit aztán 100+-os szorzóval adnak tovább. Pont rossz lenne velük februárban játszani, később már jobban esne.

Arsenal - Juve-szurkolóknak

Csak idő kérdése volt, mikor fogy el teljesen a mákja a pederaszta franciának. Tavaly még kihúzta a szarból egy-egy klasszis (nem számítva, hogy a szánalmas Milan beledöngölte őket a San Siro okosan nyírt gyepszőnyegébe), idén viszont pont annyit érnek, amennyit a világ legostobább játékosainak olvasztótégelye (aka Premier League) aktuális tabellája mutat. Az egyetlen félelmünk, hogy a könyvtárra hajazó londoni stadionhangulatban bekövetkezik, amitől rég tartunk, és Pirlo elalszik a kezdőkörben.
Arsenal – egyéb szurkolóknak
Elmondtuk már sokszor, hogy nem szeretjük a felrohangáló hátvédeket, mert a Juve jelenlegi rendszerében ez ellen nehezen tud védekezni, és ha a Sahtar ellen láthattuk, hogy Conte már ezt is megoldotta, az a meccs nem lehetett igazi értékmérő. Az Arsenal tipikusan az a csapat, amelyiknek ritkán van igazán jó napja, de amikor az van, nagyon veszélyes ellenfél, és ne felejtsük el, hogy egészen más sebességű játékon szocializálódtak, mint a mieink. Mondjuk a Chelsea-meccs fényében nem mondhatnánk, hogy roppantul idegesek lennénk a meccs előtt.

Real Madrid – Juve-szurkolóknak
Nincs jobb érzés, mint Mourinhón röhögni, a nagyképű portugál (…) pofájába heti rendszerességgel szórja a korpás székletet a madridi ventilátor, és soha nem gondoltuk volna, hogy a katalán szurkolóknak van humorérzékük, igen jól szórakoztunk az AtMa elleni meccsen kialakult spontán José-marasztaláson. A Realt egyébként még a sikeresnek jóindulattal sem nevezhető utóbbi években is rendszeresen hülyére vertük, az utolsó elbukott meccset pedig egy lesgóllal nyerték meg. Most lőhetnek akár hármat is, az is csak a mócsing elkerüléséhez lesz elég.
Real Madrid – egyéb szurkolóknak
Ez egy nagy klub, jó játékosokkal és kiváló edzővel, csak valami alaposan félresiklott tavaly óta. Mivel a bajnokság már elment, biztosan kettőzött erővel mennek majd a BL-ben, mert nem csak a klubnak, a játékosoknak is égés lenne a nyolcba se jutni. A Real lenne az egyetlen csapat a kapható ellenfelek közül, aminek 51 százalék esélye lenne a továbbjutásra, egyszerűen azért, mert minőségileg jobb a játékosállományuk, és mert a legtöbb egy az egyben lejátszandó párharc nem nekünk állna. Ettől még persze kiejtenénk őket is, nyilván.

Valencia – Juve-szurkolóknak
A spanyol bajnokság harmadik helye nagyjából a Novara tavalyi bravúrjával egyenértékű, úgyhogy a kőgyenge csoportból való továbbjutásukat is kezeljük a helyén. Egy pszichomókus biztos tudna mit kezdeni a tény mögöttes tartalmával, hogy miként választhatja egy klub a denevért címerállatának, de ha már így lett, mi is tekintsünk rájuk kívánságuk szerint undorral vegyes utálattal. Beírnánk nekik, hogy szarrá vertek egy Izé-játékost, de a látványos kergetőzés végén elmaradt a csúcspont, így ezért sem jár pont nekik. Ami viszont jár, az egy kurva nagy lángos.
Valencia – egyéb szurkolóknak
Az ember önkéntelen szimpátiát érez a tervezett-szervezett klubok iránt, amik úgy tartják magukat az élvonalban, hogy közben folyamatosan fenyegeti őket a csőd, és keselyűként köröznek a játékosaik feje fölött a nagy klubok. A Valencia pont ilyen, értékmérőnek ne is a spanyol bajnokságot vegyük velük kapcsolatban, hanem mondjuk a Bayern elleni meccseket, ahol látszott, kifejezetten kellemetlen ellenfél a Che, és ha nem is lehetetlen feladat legyőzni, kutyakemény párharcra kényszerítenének bárkit. A fosásfaktor azért meglehetősen alacsony az ő esetükben is.

Celtic – Juve-szurkolóknak
Február közepe és március eleje között jön a Fiorentina, és megyünk Rómába és Nápolyba is, ha ezeket a meccseket sikerrel vesszük, óriásit lépünk a bajnoki cím felé. A Viola kifejezetten erősnek mutatkozik idén, a Roma is mutat életjeleket, a Napolit pedig egyenesen anti-Juvének tartják sokan, úgyhogy nem szabad félvállról venni ezeket a meccset. Szerencsére ezek között a meccsek között fogunk találkozni a Sienával és a Celtic-kel, úgyhogy lehet bőven pihentetni a játékosokat – főleg Glasgowban, ahol utoljára a 60-as években láttak futballozni tudó játékost (meg is verték az Izét a BL-döntőben. Pacsi!).
Celtic – egyéb szurkolóknak
Nem tehetek róla, egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a csapatba. Vannak a világon szar arc klubok, vannak arctalan, semmilyen karakterű csapatok, és van néhány olyan, mint a Celtic: egyszerűen nem lehet nem imádni őket – szurkolóstul, történelmestül, kultúrástul. Azon kívül, hogy ha kirántjuk őket, héccencség, hogy ott leszünk, azt kell tudni róluk, hogy idén egyszer elkapták a Barcelonát, egyszer meg nagyon közel voltak hozzá – azaz tudnak védekezni, és a helyzetkihasználásuk sem utolsó. Egy roppant élvezetes párharcban kicsapnánk őket, mint a taknyot.

Galatasaray – Juve-szurkolóknak

Kicsit úgy vagyunk velük, mint a Napolival: a szeméttelep öblítőkék söpredékének pont úgy nincs keresnivalója az olasz bajnokságban, mint a Galatának egy európai kupában. A hangosan vernyákoló derviseken kívül mást nem is tudnak felmutatni, azt ugyanis nehéz lenne mellettük felhozni, hogy ebből a csoportból továbbverekedték magukat. Van egy kávészínű csávójuk, aki nagyjából az összes góljukat lőtte, azt Chiellini bocsánatkérő mosollyal kettéroppantja, mielőtt kedvét lelné még meleg testében a kezdőkör Mekka felé eső részén. Csak reménykedni tudunk benne, hogy Felipe Melo nem haragszik nagyon a Juventusra, mert akkor Pirlónak reszeltek.
Galatasaray – egyéb szurkolóknak
Vannak Európában hangulatos stadionok. Aztán vannak a félelmetes hangulatúak, meg néhány pokoli is. Aztán van a Galatáé, ahol állítólag mindenki összefossa magát (kivéve a Bragát, a Unitedet és a Kolozsvárt, hehe), ezen kívül volt szerencsém hosszabban belenézni a United elleni manchesteri meccsükbe, ahol csokorban hagyták ki az óriási helyzeteket a törökök, úgyhogy tartani semmiképpen nem árt tőlük. A török foci nem most van a csúcson, de talán pont ezért fognak a szokottnál is nagyobb becsvággyal harcolni, különösen saját pályájukon. Amúgy a Celtic mellett őket csapnánk ki a legsimábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr158240446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346607 2012.12.19. 12:22:48

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

348873 2012.12.19. 12:38:48

Néha már félek tőletek :D

262910 2012.12.19. 13:17:49

Már megint nagy a pofátok!

270319 2012.12.19. 13:43:36

Hmm...egy jó kis Juve-Real rangadó már nagyon hiányzik az európai klubfutballból. Jelenleg a forma alapján picit a Juve-t érzem esélyesebbnek, de tavaszig még sok minden változhat. Én örülnék ennek a párosításnak.

275991 2012.12.19. 13:45:25

"Az egyetlen félelmünk, hogy a könyvtárra hajazó londoni stadionhangulatban bekövetkezik, amitől rég tartunk, és Pirlo elalszik a kezdőkörben." Harmadszor olvasom, nem bírom feldolgozni, konkrétan sírok a röhögéstől :D

268488 2012.12.19. 15:15:38

Nagyon jó érzés, hogy ennyi év után ismét úgy nézhetem a BL egyenes kieséses szakaszának sorsolását, hogy érdekeltek vagyunk! :) Az ellenfélelemzéseket jónak, reálisnak találom- már amelyek az egyén szurkolóknak szólnak. Néha az az érzésem, hogy nagyon rátok ragadt Puzsér mentalitása... Ha egy Real blog adná ugyanezt elő, akkor azt mondanám: Pfejjj... :D Már bocs, további sok olvasnivalót ide!

262910 2012.12.19. 15:42:43

[carternj](#1016732): a blog nem igazodik senkihez, így puzsér róberthez sem. fun fact: beninek már akkor ekkora volt a pofája, amikor az anyja tej helyett tápot akart neki adni.

348650 2012.12.19. 17:34:00

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

258945 2012.12.19. 17:48:03

Chiellinin megsérült edzésen, lehet 3 hónap is belőle, egyrészt a p*csába, másrészt Marrone megmutathatja mit tud.

348873 2012.12.19. 18:09:47

[t.junior](#1016788): kíváncsi vagyok, hogy bíznak-e benne, vagy amint lehet védőt igazolnak. sajnálom, hogy a középpályán is csak kevés lehetőséget kapott. sokkal kevesebbet, mint pogba. talán mert pogba jobb, fiatalabb, de én akkor is sajnálom.

348873 2012.12.19. 18:11:34

Gyorskommentbe nem lenne jó, az "Inkább vegyetek egy top csatárt"? :D

344703 2012.12.19. 18:11:41

[t.junior](#1016788): nekem is hasonló dolgok jutottak eszembe (főleg a pics@ba rész). szerencsére most nem jönnek a bajnokságban olyan nehéz meccsek, de a BL-re nagyon kell egy jó Giorgio. mihamarabbi gyógyulást!

342302 2012.12.19. 22:40:12

zseniális poszt, szerintem nem kell a juvénak senkitől sem tartania. télen még beesik egy csatár, és nagyon sokáig juthatnak. örülök, hogy visszatértek az elitbe. a juve az egyetlen csapat, akitől barca szurkolóként a leginkább tartok(a madrid mellett). úgyhogy kívánom kerüljetek össze minél hamarabb!

342302 2012.12.19. 22:41:29

*az a csapat, akitől...

346514 2012.12.19. 23:02:44

Azért van abban valami "báj", hogy még meg sem száradt a tinta Lucio érvénytelenítési papírjain, máris kidőlt egy védőnk... "Cserébe" Parmában játsszák a pénteki meccset, tehát semleges pályán kéne behúzni az utolsó bajnokit. Én egyébként visszahívnám Alberto Masit a Pro Vercelliből mindenképpen, mert egyrészt a brazil távozása miatt kell oda egy ember, másrészt az előkészületi meccseinken is jobban játszott az ifjú titán, mint a 34 éves világbajnok. Mondanám, hogy mindenekelőtt Marronét a kezdőbe, de Bonucci is a hármas közepén teljesedett ki, másrészről Caceres középhátvédben mindig gyengébb, mint szélen, szóval... Vagy Bonu, Marrone, Barza vagy 4-3-3. Rohadt sérülések! Ja, és Animo Tito mindenekelőtt, mert van, amikor a meccs csak másodlagos.

346607 2012.12.20. 10:53:05

Baszott nehéz lesz az a 3 hónap Chiellini nélkül. Contét ismerve elhúzza még pár héttel a visszatérését. Gyakorlatilag nélküle kell majd lejátszani a BL-nyolcaddöntőket és a Roma, Fiorentina és Napoli elleni derbiket is. Impossibru.

337297 2012.12.20. 11:49:41

[daneeka30](#1017269): Beni örülhet. :)

346607 2012.12.20. 12:05:29

A csoportkör után jól jött...

342122 2012.12.20. 13:04:47

Eddig jó a sorsolás az olasz csapatoknak, reméljük az EL-ben is hasonlóan alakul a sorsolás, és továbbjutnak a csapatok, tovább gyűjtve a pontokat Olaszországnak.

339362 2012.12.20. 13:26:11

A galatának jobban örültem volna, de a skótoknak is örülök. A továbbjutás kötelező! Sajnálom, hogy a milánóiak a szakadárokkal játszanak, jobb lett volna ha könnyebb ellenfelet kapnak, és simán a nyolc közé jutnak. Most ez így nekik elég kemény meló lesz, kell hozzá tom krúz is ( mission impossible)

348257 2012.12.20. 13:47:18

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

137366 2012.12.20. 14:19:54

[juuvee](#1017542): Meggyötörnek titeket is , nem csak a Barcát...Lehet, hogy nem mák lesz, hanem dió !

339362 2012.12.20. 14:27:29

[Verebgy](#1017603): A Celtic kemény lesz, de mi vagyunk a jobbak, és ezt meg is mutatjuk.

347392 2012.12.20. 15:11:57

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

342564 2012.12.20. 16:53:20

http://www.facebook.com/pages/Juventus-TV-Magyar

342564 2012.12.20. 16:57:54

Mindegy,a link nem jó! Üssétek be hogy Juventus-TV-Magyar

339362 2012.12.21. 16:34:05

a bahamai luxusvilla yacht kikötőjében nem jó a wifi, vagy miért nincs új poszt? minjárt kezdődik az esti meccs, és még nem volt beharangozó! beharangozó nélkül nehezebb lesz nyerni, és ha a győzelem elmarad, az a szerkesztőség lelkén fog száradni!

315715 2012.12.21. 21:48:56

Szóval szerintetk konnyu lesz megverni a Celtic-et? lol már. Sokkal jobb gárda is hagyta ott már a fogát mostanában Glasgowban, mint a Juve. Az ellenfelet nem szabad lebecsulni. Aztán nehogy sírás legyen a vége.

339362 2012.12.21. 23:11:37

[blame](#1018745): nem lesz egyszerű, de mi vagyunk a jobbak.
süti beállítások módosítása