bntemp

bntemp

Csatárkérdés, élesben

2012. december 16. - s4tch

A hétközi kupatalálkozó leginkább fajsúlyos történését keresve beugorhat Giovinco első győztes gólja, Conte visszatérése a saját kuckónkba, Pogba ismételt jó játéka, Marrone meglepően érett produkciója, Giak kidőlése az utolsó pillanatban, vagy Vidal újabb sérülése. A szezon szempontjából azonban mindegyik lényegtelen apróság ahhoz képest, ami Bendtnerrel történt.

A hétközi kupatalálkozó leginkább fajsúlyos történését keresve beugorhat Giovinco első győztes gólja, Conte visszatérése a saját kuckónkba, Pogba ismételt jó játéka, Marrone meglepően érett produkciója, Giak kidőlése az utolsó pillanatban, vagy Vidal újabb sérülése. A szezon szempontjából azonban mindegyik lényegtelen apróság ahhoz képest, ami Bendtnerrel történt.

Nickiboy érkezése óta nem hagyott mély nyomot a Juventus történelmében: 10 alkalommal játszott, gólt még nem szerzett, gólpasszt sem adott, tulajdonképp súlytalan, biztatónak is csak komoly jóindulattal nevezhető játéka első ránézésre senkinek nem fog hiányozni. Amúgy cukipofa a srác, a határnagy arc és a csapattársakat is szopató trolling imponálnak nekünk, szerethető fiú a dán, de nem gondoltuk, hogy esetleges sérülése kényszerpályára tereli a Juventust. Most pedig ez a helyzet, duplán.

A Juve eddig 24 tétmeccset játszott: 16-ot a bajnokságban, hatot a BL-ben, egyet a kupában, valamint ott volt az évadnyitó Szuperkupa. Összesen rúgtunk 48 gólt, ebből mindössze 22-t, tehát az összes találat csupán 46%-át szerezték a csatárok. Nem néztünk utána, ez alighanem a legrosszabb hasonló mutató Európában, sőt, az egész galaxisban. A klub ezért mindenképp keresett volna egy elérhető gólvágót a januári húspiacon. Ehhez viszont el kellett volna adni valakit: hat csatár luxus, főleg, hogy mindegyik milliós fizetésért tolja a taligát. Ha meg kellett volna tippelni egy hete, kit dobunk piacra, kapásból Quagliarellát mondtuk volna. A második számú hullarablók elleni lecserélése közben Alessio felé mormogott kedves szavai óta Conte esélyt sem adott Fábinak, a félhivatalos indoklás szerint a rotáció miatt nem játszik, viszont elég egyértelmű a helyzet: egy elvékonyodott, dauertől elgyengült hajszálon lóg Q torinói karrierje.

Bendő sérülésével két út áll Marotta előtt: vagy hoz egy csatárt a dán koronaherceg helyére, vagy eladja Q-t, és egyből két versenyképes támadót kell tarhálnia a zavaros piacon. Utóbbi kvázi mission impossible: az egész nyár nem volt elég arra, hogy EGY tisztességes csatárt szerezzünk, most meg rossz alkupozícióból kellene KETTŐT keríteni. Marad az, hogy mindent egy lapra (a legfrissebb pletykák szerint Drogbára) teszünk fel, és ezzel párhuzamosan egy fájdalmas ego-tripet követően Conte békét köt Quagliarellával.

A ma délutáni mérkőzés lehetne az enyhülési folyamat kezdete. A legtöbb lap Giovinco-Vucsinics kezdőt sejt, amivel nincs semmi gond. De ha ma sem játszik Quagliarella, akkor ezzel Conte amúgy imádnivaló és tiszteletre méltó, zéró toleranciát engedő hozzáállása egyre nehezebb helyzetbe hozza a csapatot. Quagliarella eleget bűnhődött, ez a csapat meg eddig sem volt, sőt, Bendő kiesésével pláne nincs abban a helyzetben, hogy a legjobb góllövőjét nélkülözze. Ha nem mondtuk volna: a 22 "csatárgólból" Fábi kilencet vállalt. A bajnokságban 83 percenként szerez mezőnygólt, ami egészen döbbenetes adat, főleg, ha mellétesszük az egyik második számú milánói hullarablógárda twitteréről lopott statisztikát:

Az utolsó oszlop a lényeges

Ja, igen: az Atalantával játszunk, 3-5-2-ben, a rendelkezésre álló alapcsapat-tagokkal. Utoljára a tavalyi évadzárón, Alex hazai búcsúmeccsén mostuk le őket, hasonló fesztivállal most is kiegyeznénk. Bonucci eltiltott, Marrone helyettesíti, és bár Vidal felépült, Conte tanult a hétközi leckéből, óvatosságból inkább Pogbát küldi pályára. És reméljük, csereként Quagliarellát is: nincs lehetőségünk két csatárt hozni és kidobni 9 gólt az ablakon. Nyárig várhat Conte leszámolása.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr788240442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339140 2012.12.16. 10:35:46

Én bírom Q-t, de ezzel a húzással üresen adta be az IQ tesztjét. Mit várt? 1. A főnöke nulla meccs után kibaszta a csapatból a saját posztján az egyik legjobbat, Zieglert. Vajon mér? 2. Aznap egy nagy büdös lófaszt nyújtott. (Mindegy, hogy Vucinic is.) 3. A múlt nyáron megspóroltuk a "top"csatár árát, fél év múlva meg mindenképp elköltjük az elvileg gyarapodó összeget. 4. Kár, hogy nem néger, mert lehetne butanégerezni. Őt a vakszerencsébe oltott kényszer fogja a klubnál tartani ha, sikerül neki 10 meccsen folyamatosan mesterhármast rúgnia. Hát hajrá!

258945 2012.12.16. 11:15:46

Mission Impossible Q árából 2 csatárt keríteni? Marrottának? Még olcsóbban is megy. Drogba ingyen, plusz visszavesszük a Gabbiadini-Immobile-Boakye trióból valakit. Még Pelusora is futi :)

335692 2012.12.16. 11:45:23

Szerintem Digyié rájött a távoli Kínában, hogy hiába van pénzük azért ott még mindig nem úgy pulzál a foci, mint Európában. Gondolom újra vágyakozik egy kis pezsgés után és vélhetően a BL továbbjutásunk is kellő plusz pont. Jelenleg ott tart az ügylet, hogy mi 3.5 milka éves fizu fölé nem mennénk, a derék elefántcsont pedig 5-öt kér.

342374 2012.12.16. 11:56:56

Abban sincs egyetértés,hogy meddig szóljon Drogba szerződése. Ő 2015-ig szeretné,a klub viszont max 2013/14-es szezon végéig. Érthető is,Drogba-ban legfeljebb 2 év van,de lehet annyi sincs,én személy szerint nem eröltetném...

345333 2012.12.16. 12:19:59

mint gondolom mindannyian én is falcaora v lewandowskira vágyom, de a realitás talaján maradva: llorente torinóba sztem csak bendőt tudná felülmulni, drogba pedig sztem is necces ha 0,5 évnél hosszabb szerződést kap a t.junior által emlitett trioból boakye nagy reménnyel kecsegtet a 9 bajnoki góljával, viszont tavaly immobile is király volt, idén meg sztem óriási csalódás annak ellenére h ebben a genoába n most nem lehet könnyű gabbiadininek meg már a megvételét se értettem de 2gól/13 meccs mindent elmond róla még akk is ha sztem ennek a felén se volt kezdő...

342374 2012.12.16. 12:33:59

[JuveAurel](#1013598): Lewandowski szerintem nem klasszis. Ez megmutatkozott az EB-n. Dortmundban kizárólag a középpálya támogatása miatt tud gólokat termelni,amúgy szerintem erősen túl van értékelve. Llorente-nek lehet jót tenne az új impulzus,meg talán ha jönne és játszana,megkezdené a góllövést. Szerintem Q szintjét tudná hozni,vagy többet. Bármennyire szomorú(mert kedveltem mikor elhoztuk),Matri-tól meg kell válni,mert szerintem akkor sem rúgna gólt,ha az ellenfél próbálná kényszeríteni,és üres lenne a kapu. Falcao,Agüero meg csak álom marad,nem tudnánk őket kifizetni... Télen jöhetne Llorente,fél vagy 1 évre Drogba,nyáron meg szívesen látnám Rossi-t,ha felépül a sérüléséből(és nem sérül rá újra). De ez az utolsó mondat is csak fikció marad,de valami épkézláb megoldás tényleg kell,ha komoly céljaink vannak a BL-ben.

348915 2012.12.16. 15:20:20

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. De azért jól bekezdtünk...

346315 2012.12.16. 17:02:46

Sziasztok!Én Real Madrid drukker vagyok, de a tavasz folyamán párszor felnéztem a blogotokra, merthogy a csapatotok közel járt a szívem csücske Higuaín leigazolásához (be is tojtam rendesen, hogy elviszitek:D). Mostanában kicsit több időm volt, és megnéztem 1-2 Juve meccset, például a mait, (csak a tájékozódás kedvéért), és érdekelne, hogy mi a véleményetek Puzsér Róbert gondolatairól a Juventussal, illetve mondjuk Mourinhoval kapcsolatban, mert a mai meccs alatt nagyon ment ez a téma.:) Előre is köszi, ha valaki válaszol, és bocsi, hogy ideszemtelenkedtem!:)

338765 2012.12.16. 17:26:34

[Murasaki](#1013918): Örülök, hogy megemlítetted Gonzalo nevét. Én még mindig naivan úgy gondolom az egyik legjobb megoldás ő lenne nekünk. Csak hát erre egyre kevesebb az esély, nagyon úgy látom...

346315 2012.12.16. 17:33:05

[scarmigliato](#1013945): Igen, Capello is úgy gondolta tavasszal, hogy ő jó lenne nektek. De én meg őszintén szólva remélem, hogy ez nem történik meg!:D:D:D Ez a Quagliarella különben nagyon jó. Tőle azért félni fogok, ha megkapunk titeket a BL-ben.:)Vidalt meg simán elhoznám tőletek, ha nem baj!:D:D:D

346514 2012.12.16. 17:51:13

Na végre visszakaptuk A JUVENTUST! Q mellőzését és leckéztetését látva mindig az motoszkált bennem, hogy Vuci 0-hoz konvergáló ténfergése hogy áll meg Grande Antonio előtt. A válasz: sehogy. A montenegrói ravasz vén róka, tudta, hogy most kell odatennie magát, mert Az Ostoros árgus szemei már az oldalvonal mellől pásztázzák a zöld gyepet, és onnan könnyebb kiszúrni a semmit, ezért gólt rúgott, hajtott (!), letámadott (!!), visszajött védekezni (!!!?), és el is fáradt az 55. percre, amikoris Fabio végre bebocsátást nyert az aktív futballisták sorába. Hurrá! Egyébként ha nincs a kényszerszünet, legalább a 89. percben adódó alkalommal Q zörget, de Tisztelt Mesterünknek megint sikerült kihozni valakit a formából... És bár Conte rulez, ez azért részéről sem oké, mert ezzel a csapatnak árt, és ahogy olvashattuk, "nem vagyunk abban a helyzetben". Bár ma az Atalanta annyira súlytalan volt, hogy gyakorlatilag vágohídra jöttek, de akkor is. A Pirlo szabinak örültem, jót tesz Szundi lelkének, hogy 18-ról még megy, ami 11-ről már túl közel van. Marci gólja is nagyon kellett már, ha jól csalódom, nem is sérült meg senki, tulajdonképpen tökéletes délutánt zártunk, csak a Kisgyereket sajnáltam, hogy semmi nem ment be. Ami Marrottát illeti, ajánlom figyelmébe, hogy Lewandowski megint gólt szerzett. Kell nekünk az ember, mivel a BL-ben nem játszhat, júniustól, de KELL. Dobbiamo comprarlo! Addig Drogba tökéletes lenne, talán átragadna róla némi harci kedv Vucinicre és Matrira is. De ha ennyire jók vagyunk gólvágó nélkül is, képzeljétek el, milyen lenne egy gólképes csatárral? Elszalasztottuk Van Persie-t, Falcao nem a mi árkategóriánk, Cavanit nem nagyon hiszem, hogy elengednék ide, a lengyel viszont jobb esélyeket kaphat itt, mint Manchesterben (minek Fergie-nek Welbs, Chica, Persie és Rooney mellé még egy ék?). Ha jövő héten is nyerünk, (fekete-) fehér karácsonyunk lesz. ;)

338765 2012.12.16. 17:55:38

[Murasaki](#1013952): Bizony, Quagliarella ha jó napot fog ki egészen kiváló tud lenni. Ám ha februárban netán Madridban kell fellépni, elsősorban a védelemnek kell majd csúcs szuperálnia. Hogy mi lesz addig a csatárainkkal, hogy ki marad és ki megy, ez nagy kérdés. Jó lenne Arturo, mi?:) Vidal nem eladó. Remekül sikerült beilleszkednie, rettentően agilis, fontos gólokat szerez. Ha nem sérül le, rá nagy szükség lesz még vagy 10 évig :)

346315 2012.12.16. 18:04:18

[scarmigliato](#1013978): Hát kíváncsi leszek a sorsolásra. Én különben a PSG-Juve párosból akartam egy ellenfelet a csapatomnak. Ha BL-t akarunk nyerni, akkor mindenkit verni kell!:)Titeket is oda-vissza!Nem bánnám a találkát, jó meccs lenne, szintem.:) Vidal nálunk is jól be tudna illeszkedni!A kapusunk egy szent, Marcelo jó fej, Higu megtanítaná spanyolul...:P:P:P:D:D:D Én simán odaadom nektek cserébe Benzemát!Így jó lesz?????:D:D:D (Ezért mindjárt átjön egyik szurkolótársam és a fejemet veszi!:D:D:D)

338765 2012.12.16. 18:20:17

[Murasaki](#1013989): Szívesen megyünk Madridba, elég rég óta jól megy nekünk ellenetek. Viszont annyi azért igaz, hogy van bennem egy nem kevés félsz is, mert tud egészen lehengerlő is lenni ez a Real, ha elkapja a fonalat. Az utolsó mondatod :DDDDDD nagyon ott van!

266801 2012.12.17. 10:57:17

örülök a sima győzelemnek, de a 28 kísérletből csak 3 gólt rúgtunk! ez egy keményebb csapat ellen nem fér bele. szerintem vezetünk az elpuskázott helyzetek versenyében is. világosan látszik, van még hova fejlődni ahhoz, hogy a Real is fosson ellenünk pályára lépni. Q és Vidal is a kapufát rúgdosta a gólok helyett.
süti beállítások módosítása