bntemp

bntemp

Noi vogliamo questa vittoria!

2012. december 04. - s4tch

A blog trópusi forróságot árasztó szerkesztőségében eluralkodott a pánik! Röpködnek a kétségbeesett, vagy csak hűvös tényszerűséggel megfogalmazott kijelentések a donyecki túra előtt. Mindenki kiesést vár.

Én nem, de a hosszú évek testi-lelki kapcsolata által kialakított telepatikus radar miatt most már én is be vagyok kulázva alaposan. Nem akarok kiesni, tovább akarok jutni. Túl hosszú volt az idő, amikor unatkozva néztem a BL-sorsolást decemberben, idén izgulni akarok, sőt, be akarok jutni a nyolc közé, mert szerintem ennek a Juventusnak ott van a helye.

A blog trópusi forróságot árasztó szerkesztőségében eluralkodott a pánik! Röpködnek a kétségbeesett, vagy csak hűvös tényszerűséggel megfogalmazott kijelentések a donyecki túra előtt. Mindenki kiesést vár.

Én nem, de a hosszú évek testi-lelki kapcsolata által kialakított telepatikus radar miatt most már én is be vagyok kulázva alaposan. Nem akarok kiesni, tovább akarok jutni. Túl hosszú volt az idő, amikor unatkozva néztem a BL-sorsolást decemberben, idén izgulni akarok, sőt, be akarok jutni a nyolc közé, mert szerintem ennek a Juventusnak ott van a helye.

Dartit nem csak a gyorskommentek miatt szeretem mély férfiszerelemmel, de miattuk vagyok biztos benne, hogy ez a sírig elkísér. A „meglátjuk, mennyit ér ez Európában” a kedvencem, mert - ha bevalljuk, ha nem – ez a kérdés minket is erősen foglalkoztatott. Azt látjuk, hogy az olasz foci klubszinten nem éli nagy napjait, így nehéz volt európai kontextusba helyezni a Juve olaszországi mészárlását. Nem tudhattuk, mennyit visz el a naftából a kettős terhelés, és abban sem lehettünk biztosak, a mágia ugyanúgy működik majd a Chelsea elleni _must win meccsen, mint mondjuk a tavaly tavaszi nagy menetelés idején szinte az összes bajnokin.

De most már tudjuk, hogy működik. Az öt lejátszott BL-meccsünkből háromra kifejezetten büszkék lehetünk, különösen a címvédő elleni hazaira, ami olyan epikusra sikerült, hogy kurva rossz érzés lenne ezzel az emlékkel kiesni. És én azt gondolom, hogy itt nincs lebeszélt döntetlen, ha a Juve úgy megy Donyeckbe, hogy elhoz egy pontot, akkor meg fogják verni, és ki fog esni. A legviccesebb az lenne, ha a nyomorult Benítez nem tudná leverni a dánokat sem (eddig 3 meccs, 2 pont, 1 szerzett gól a mérlege a Szpartak Fulhamnél), és egy vereséggel is továbbjutnánk, bár ez inkább tragikomikus lenne.



Akarjuk

Ugyanakkor én azt sem tartom kizártnak, hogy a Juve nyerni megy Ukrajnába, és nyerni is fog. Idén nem sokszor, de azért láttuk a tavalyihoz hasonlóan játszani a Juvét, azaz bennünk van, ami egy donyecki győzelemhez kell. Mivel fenntartjuk, hogy a Sahtar a legerősebb csapat, akivel idén találkoztunk, természetes, hogy a legjobbat kell nyújtani, ha nyerni szeretnénk – és én hiszem, hogy nyerni akarunk, még ha talán nem csak nekem nem egyértelmű, hogy jobb-e megnyerni a csoportot, vagy sem.

Dino és Tyli tartják magukat ahhoz, hogy a bajnoki cím sokkal fontosabb (sőt, Dino szerint az egész BL marhaság, és ő inkább szériázik a pincéjében egy IFA-kardántengellyel, mint megnézze a 14. Chelsea-Barcát). A blog többi szerzője viszont kispolgári módon nyüszítve követeli az európai eredményeket, mert azok pont olyan mérőszámok, csak egy nagyobb plénum előtt van az eredményhirdetés. A calciopolit csak felületesen (vagy sehogy) nem követők úgyis leragadtak ott, hogy a Juve csal, és kész. A legénybúcsúmon a blog békés kommunája kis híján félholtra vert egy kötekedő Liverpool-szurkolót, és ha ezeknek a véleményét jobbára le is szarja az ember, azért nem lenne rossz, ha más is szóba kerülne a Juve kapcsán, mint a genyázás. Ehhez pedig a BL-ben kell villantani, mert annyira botrányosan kevesen nézik az olasz meccseket, hogy az egyenesen szégyenletes.

A december nagyon durván meghatározza majd a szezon további részét. Csak és kizárólag akkor lehetünk elégedettek, ha pontelőnnyel vezetjük a bajnokságot, és továbbmentünk a BL-ben a rövidke téli szünet előtt, minden más csalódás. Ebben sincs konszenzus, de én úgy gondolom, egy BL-kiesés zárójelbe tesz minden mást, ami idén történik, legyen az bármilyen szépséges. Folyamatosan ott lesz a fejekben, hogy „de hát a BL...”, és közben még ott lenne az Európa Liga is, ami meg aztán végképp nem hiányzik.

A Juventus hivatalos csatornája fogalmazta meg a lényeget a legjobban: Az ehhez hasonló pillanatokban íródtak a Juventus aranykönyvének legszebb fejezetei. Ehhez felesleges bármit hozzátenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr408240422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

307365 2012.12.04. 13:21:45

és ne feeledkezzünk meg az ellenfélről sem: jelenleg ők egy, az eddigi magabiztos teljesítményükhöz képest igen mély hullámvölgybe kerültek. Csoportelsők leszünk az igazi halálcsoportban.

343175 2012.12.04. 13:27:33

Szerintem ez nem csak a szurkolók "kielégítéséről" szól. Minden mércével nézve nem csak akkor "sztárcsapat" egy csapat ha jó játékosok alkotják, hanem ha minden évben ott van legalább az egyenes kiesési szakaszban a BL ben, pláne ha 1-2 erősebb csapat skalpját be is tudja gyűjteni, és közben a nézőnek élvezhető játékot is nyújt. Egy független szurkoló akkor fogja azt mondani hogy :,, Igen tetszik XY csapat játéka, ezért nézni fogom a meccseit" Pénzügyi szempontból is fontos a csapatnak hogy jól szerepeljenek, ezzel arányosan pedig mind a csapat, mind a játékosok értéke is nő, arról nem is beszélve hogy kiszemelt játékosokat is könnyebb elhozni, és a közeljövőben jó lenne Juventus játékos kezében látni az aranylabdát.

346607 2012.12.04. 14:35:46

Nekem a 97-98as idény jut eszembe. Akkor a Dinamo Kijev elleni oda-visszavágós meccsen 1-1 lett az eredmény a Delle Alpiban, majd a visszavágón (Pippo triplájával) 4-1. Holnap is megelégednék egy négyessel.

345333 2012.12.04. 14:39:37

én is azt gondolom h tovább KELL jutni, főleg azok után h eddig lényegében pepét kivéve nem volt sérültünk, szóval a tartalékolásra és a fáradtságra fogni egyszerűen baromság. nyilván túlzás azt állítani h "minden posztra van 2 ugyanolyanjó játékosunk" de ha a csapat egyik fele csonkig lefutja a lábát, a másik meg profi pókeres lesz a kispadon akkor egyszerűen szarul igazoltak és télleg nem elég erős a csapat. nekem legalábbis ez jött le az eddigi kb 20 meccsböl. én elég erősnek tartom ezt a csapatot a legjobb 4be, de állítom h ez megfelelő rotálás nélkül csak vérthugyozva sikerül

347392 2012.12.04. 14:48:24

Az utolsó gondolathoz nekem egyből Tudor ugrik be. BL, utolsó csoport meccs, Juve-Depor 2-2 92.perc. A Juvénak nyerni kell, mert az X-el kiesik. Utolsó támadás, utolsó utáni perc... http://www.youtube.com/watch?v=c70hpl4EOlI Humm....mekkorát üvöltöttem akkor...:D

346514 2012.12.04. 17:02:54

Benito megnyugtatására: '98-ban történt, hogy a télen Davids-szal megerősített Juventus a parádés őszt futó, a Barcelonát oda-vissza elrakó ukrán meglepetéscsapat Dinamo Kijevvel játszott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Del Piero élete formájában, Lippi a kispadon, de senki sem tudta, mire számíthat a Lobanovszkij-legénységtől. A hazai meccset adta az m1 (akkor még MTV1), Knézy a meccsen végig keverte a balhátvéd Torricellit és a 4-3-1-2-ben a hármas baloldalán játszó Davids-ot, amit máig képtelen vagyok felfogni, hogy történhetett, de így volt. Edgart hipózták aznapra biztos. Nem játszottunk igazán jól, feszült és kevés helyzetet hozó csörte volt, az ünnepelt Rebrov-Seva páros sem villogott, ahogy a "gólikrek", Ale és Pippo sem, de egy lepattanóból az ukránok szereztek vezetést. A Juve fokozta a nyomást és Superpippo kiegyenlített, de az 1-1-gyel rendesen ott volt a zabszem a visszavágó előtt. A visszavágó aztán álomszerűen alakult, a sárga-kék BL-csillagos mezben négyet számoltunk az ukránokra. Nem volt az sima meccs, Pippo első góljára Rebrov még válaszolni tudott, de Inzaghi két fejessel eldöntötte a találkozót. A legemlékezetesebb gól és a slusszpoén viszont Alexé volt, egy hosszú indítást kapásból lőtt a hosszú alsóba, végleg lezárva a meccset. Valahogy ez az emlék van most bennem, és az érzés, hogy nagyon komolyan vesszük majd. Chiellini és Vidal habzó szájjal rontanak majd a pályára, és nem hagyjuk labdázgatni az ukránokat. Mi szerezzük az első gólt és utána már a kezünkben lesz a meccs. A Sahtar már továbbjutott és nincs Luiz Adriano sem, és bár ezen önmagában nem múlhatna semmi, a Donyeck védelme sebezhető annyira, hogy kihasználjuk az esélyt. És ha kiesünk, akkor sincs semmi, lásd Dortmund. Tavaly sehol sem voltak, idén bármeddig eljuthatnak. Én jobban tartok a Palermótól, Conte visszatérése ellenére is.

347595 2012.12.04. 17:12:19

Köszönjük a linket! Lúdbőr! :) Viszont nem lehet félvárról venni a BL-t, mert abból lehet majd tovább építeni a csapatot, és megtartani az értékeket. A pénz sokat számít már csak anyagi okokból is! :) Legalább tovább kell jutni, mert a Juvénak most komoly esélye van évekre dominálni (nyilván ez a szó a szerzőnek is kedves) az olasz bajnokságban, hiszen a riválisok ilyen-olyan okból nincsenek támadó pozícióban. Szóval ez most az év meccse, úgy is kell játszani sporttársak!

347595 2012.12.04. 17:20:50

...és végre Lucescunak feladtuk a leckét: 4-3-3 vagy 5-3-2? Einhorn vagy Finkle?

334219 2012.12.04. 17:54:38

Én a sima iksz-táborba tartozom. Ha a Sahtyor tényleg hullámvölygben van, pláne jó lesz nekik is. A halálcsoport kifejezés kicsit relatív így utólag, egy amortizálódott Chelsea és egy dán kiscsapat mellett egy - szerintem - némileg túlértékelt ukrán gárda és a Juve, amely a fontos meccsét megnyerte és ezzel tovább is mehet. A sorsolás izgibb lesz, mint ez az utolsó kör, meglátjátok.

346607 2012.12.04. 18:05:53

[juventino_1897](#999243): Köszi, hogy felelevenítetted bennem az emlékeket!

346607 2012.12.04. 18:10:20

[Dagobahrendszer](#999129): Igor Tudor... Nagyon bírtam a csókát. Emlékeim szerint volt egy tízgólos idénye is, hol védőt, hol vkp-t játszva.

347392 2012.12.04. 18:34:59

[daneeka30](#999294): Jaja én is bírtam!!! :o)

348517 2012.12.04. 18:35:08

Egy olyan város csapatát, melyet hívtak már Juzovkának (John Hughes walesi üzletember alapította eme metropoliszt), Sztálinónak (!), egyszerűen kötelező megverni. Volt pár jó meccsük, van pár braziljuk, de akkor is!

258945 2012.12.04. 20:52:20

[Dagobahrendszer](#999129): na meg az "odavágó" http://www.youtube.com/watch?v=MWfGYs2p_gA Montero fogja a fejét, "Mit csináltál ember?" :)

286390 2012.12.04. 21:21:56

[juventino_1897](#999243): meg ahogy akkor a csoportból továbbment a Juve... Egyébként én még védekező középpályást úgy játszani, mint Davids-ot a kijevi visszavágón, azelőtt és azóta sem láttam. 10-es skálán kb. 300-as. (az első meccs meg majdnem értékelhetetlen volt)

257237 2012.12.04. 22:45:24

De jó visszagondolni azokra a meccsekre. Emlékszem, a Kijev ellen az m1 adta a meccset, de a visszavágót már nem. Azt az RTL teletextjén néztem percenként, hogyan áll a Juventus Turin. Következő évben azt hiszem a Real kapta a Kijevet a negyeddöntőben, Madridban 1-1 lett az első meccs. A derék blancók úgy gondolták, hogy lemásolják a (szerintem) legjobb Juventust, és Dinamoban megverik a Kyiv-et. Hát simán kiszívtak. Lobanonszkij mester azt mondta, hogy nana, tavaly egy csúcsra járatott Juventus ellen kaptak ki. Tényleg az volt.

257237 2012.12.04. 22:49:33

Emlékszem arra is, hogy előtte a csoportból pedig úgy mentünk tovább, hogy nyernünk kellett a ments-eszter junájtid ellen otthon, és pár csapat pedig nem nyerhetett, mert a 24-es mezőnyben csak a 2 legjobb csoportmásodik ment tovább. Asszem a 85-ik percben fejelt Pippo, és utána pedig Knézy csak annyit mondott, hogy érkezik valami nagy hír: "Egyenlített az Olympiakos (a Rosenborg ellen)!!!" És felrobbant a stadion...

339991 2012.12.04. 23:54:09

Már megint nagy a pofátok!

286390 2012.12.05. 08:16:15

[mindenes01](#999706): Erről a drámáról vágtam össze egy kis videót: http://www.facebook.com/photo.php?v=267879863257281&set=vb.152997308070858&type=3&theater

257237 2012.12.05. 08:31:56

[dinovercotti](#999941): Kirázott a hideg, nagyon finom. Köszi, nagyon jó volt újra átélni.

348650 2012.12.05. 11:35:06

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.
süti beállítások módosítása