bntemp

bntemp

Csak meg kellett nyerni, csak megnyertük

2012. december 02. - s4tch

Ez a meccs az, amit csak meg kell nyerni. Tök mindegy, hogyan, csak legyen meg a három pont, és ha lehet, ne sérüljön meg senki. Ehhez bónusz, ha mondjuk nagy gólkülönbséggel nyerünk, és vezetünk néhány szép akciót. Ha csak ezt nézzük, a derbi maradéktalan volt, minden fenti kívánságunk teljesült.

De hiányérzet azért bőven maradt bennünk, és nem csak az első 20 percre gondolunk. Nagyon kíváncsi lennék például, mire jutottunk volna 11 ember ellen, és főleg arra, hogy vizsgázott volna a hosszú idő után elővett 4-3-3, ha igazi tesztnek van kitéve. Nehéz erről a meccsről fontos és nagy dolgokat mondani, de azért megpróbáljuk.

Ez a meccs az, amit csak meg kell nyerni. Tök mindegy, hogyan, csak legyen meg a három pont, és ha lehet, ne sérüljön meg senki. Ehhez bónusz, ha mondjuk nagy gólkülönbséggel nyerünk, és vezetünk néhány szép akciót. Ha csak ezt nézzük, a derbi maradéktalan volt, minden fenti kívánságunk teljesült.

De hiányérzet azért bőven maradt bennünk, és nem csak az első 20 percre gondolunk. Nagyon kíváncsi lennék például, mire jutottunk volna 11 ember ellen, és főleg arra, hogy vizsgázott volna a hosszú idő után elővett 4-3-3, ha igazi tesztnek van kitéve. Nehéz erről a meccsről fontos és nagy dolgokat mondani, de azért megpróbáljuk.


Ezt a 4-3-3-mat a kényszer szülte, és nem az a kényszer, hogy nem megy 3-5-2-ben, hanem az, hogy Marronében (meg Lucióban) és a wingbackekben annyira nem bízik már a vezetés, hogy inkább szerkezetet vált. Pedig ez a felállás sok mindenre választ adhatna, ha meggyőződés vezetné a kipróbálását, nem kényszer.

Elsősorban azért akartuk volna már régen látni a háromcsatáros rendszert, mert meggyőződésünk, hogy a csatáraink ebben a felállásban tudnának a leghasznosabbak lenni. Giovinco balról befele törve a legveszélyesebb, amit némileg cáfol, hogy a Juve akkor kezdett el futballozni, amikor a törpe átkerült a jobb szélre, de a felállás többi részét nem értjük. Sem azt, mit keres a jobb oldalon az a Giaccherini, aki vagy bal wingbacket, vagy bal oldali belső középpályást játszott eddig a Juvében, és fogalmunk sincs, miért nem egy center volt a háromcsatáros játék tetején.

A második félidőre aztán ezek a kérdések a helyükre kerültek, már a szünetben jött Bendtner (aki furcsamód megelőzte a rotationben Matrit, aki csak az utolsó 10 percre szállt be), és a Juve dominanciáját látva biztos volt, hogy a kihagyott büntető ellenére bőven meglesz a meccs. Giovinco  egészen kiválóan játszott, nálam egyértelműen ő a meccs embere, nem a kétgólos Marchisio, akinek egyébként nem volt kifejezetten jó meccse: messze a csapatátlag (93%) alatt passzolt, 83 százalékánál csak Vucsinics passzolt gyengébben, és egyébként sem vállalt nagy kockázatot semmiben. Pirlo nem volt vészesen gyenge, de mostanában nagyon messze van a csúcsformájától, és ahogy Tyli a listán megjegyezte, soha többet nem szabad odaengedni egy büntetőkhöz.

Vonakodva, de odaadta


A védelemmel nem volt gond, Bonucci egyszer elszámolta magát, Barzának pedig volt egy rutinos kezezése, de a Toro annyira nem volt meccsben a kiállítás után, hogy nem volt nehéz dolguk. A két szélsővédő játszhatott volna akár 3-5-2-ben is, mert folyamatosan elöl legeltek, de azért annyi kiderült, hogy Lichti rossz formában van, De Cegliének meg talán csak kifutott szezonja volt az előző. Furcsa volt, hogy ezen a poszton kellett belenyúlni egy ilyen meccsbe, na.

Pogba rendben volt, sokat próbálkozott, gólt is szerezhetett volna, csak nem volt szerencséje. Látszik a játékos életútja a Juvében: Vidal még egy szezont elbrillírozik a pálya közepén, aztán 40 millió körüli összegért elviszi valamelyik futballklubnak maszkírozott olajtársaság, de addigra már nem kell aggódnunk, mert készen áll a feladatokra a helyettese. Vagy Pirlo helyettesítését fogja majd úgy megoldani a Juve, hogy a 4-3-3 lesz a default, és a Vidal-Pogba-Marchisio hármas a csapatból vonul vissza. Meglátjuk.

El kell mondanunk, hogy a Torino kellemes csalódást okozott. 3-0-nál sem utaztak a játékosainkra, Glick őrületesen tahó faultja volt az egyetlen igazán komoly taplóság (meg a becserélt Di Cesare volt még kimondottan fasz), kifejezetten kulturáltan védekeztek, és még 10 emberrel is vezettek néhány veszélyes kontrát. Persze játékerőben nagyon messze vannak a Juventustól, és nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mire ment volna egymással a két csapat, ha nincs a lengyel mészáros kiállítása. Az első 15 percben sehol nem volt a Juve, ugyanazt a méla labdabasztatást mutattuk be, mint mondjuk a Milan ellen (annyira azért nem hitványul), és talán jót is tett volna a csapatnak, ha ki kell hajtania magát a meccsen. Most viszont talán nem csak mi éreztük, hogy csak a torinói születésű játékosok érezték át, mit jelent ez a meccs (lásd még: gólszerzők).

Megnéztük volna nélküle


Az ősz nagy feladatai közül már csak egy van hátra: jövő szerdán nem szabad kikapni Donyeckben, és tulajdonképpen papíron minden rendben lesz. Conte nélkül lehoztuk az őszt úgy, hogy továbbmentünk a BL-ben, vezetjük a bajnokságot, és ha a veretlenség (és a vele együtt járó mitikus Juve-para) elillant is, az idény felénél ott tartunk, ahol reméltük.

Meg kell viszont jegyeznünk a kiegyensúlyozottság egyre látványosabb hiányát. Tavaly egész évben nem volt annyi rossz meccsünk, mint idén 3 hónap alatt, és az hagyján, hogy a pályán is kaptunk már ki, de játékban is többször legyőztek minket, ehhez pedig nem szeretnénk hozzászokni. Megoszlanak a vélemények, mennyire felelős ezért Conte hiánya, de erre hamarosan választ kapunk: a Palermo ellen már újra szólhat Álé, Álé, Antonio Conte nostro capitano.

Még annyit, hogy ez talán az egész szezonunk legszebb akciója, nagy kár, hogy Bendőre jött ki a vége, aki nyilván eltalálta a tátongó kapu közepén a Serie A legkisebb kapusát.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr598240418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337297 2012.12.02. 14:23:51

Juventuszban sokkal többen szurkolnak a Torinonak mint a Juvénak. Vidal eladásáról még csak említés szinten se beszéljünk, mert elkezdek gyújtogatni. Több "értelmes" észrevételem nincs.

262910 2012.12.02. 14:37:23

[Cucu](#996975): "vadász, te tulajdonképp minek jársz ide?"

339140 2012.12.02. 14:42:14

Amikor kiállították a csávót, az olasz kommentátorok úgy elkezdtek visítani, hogy meg sem mertem nézni a visszajátszást. Ezt leszámítva szinte kultúrált meccs volt.

335692 2012.12.02. 15:22:37

A buntetonel Vucsi odaadta a labdat Marchisionak, majd meg is lepett mikor a kepvaltasnal mar Szundi alldogalt ott felalomban. Egyebkent imadom a palit hogy egy kihagyott tizi utan kepes ugyanolyan fejet vagni mint a bevert szabit kovetoen. Siman elkepzelem hogy temetesen ugyanaz a gesztus van burajan mint a 2006-os megnyert VB-n.. :) Vucinic irto nagy zsugat adott Sebanak a masodik golnal, elaleltam tole! :) Imadtam amikor Benito felnevetett a felidei elemzesnel a Toro vedojenek tizit megelozo alalitasanal :D mindenidok volt az a labdara ravetodo mozdulat, nem is tudom mit gondolt :) Sajnalattal konstataltam hogy Puzser mondatai hetrol-hetre hosszabbak. Nyomatja az infokat derek modon, de engem pl irrital amikor egy szaraz story olyan hangulatfokozo jelzokkel van elmeselve mint ahogy dednagyfaterom meselte a haborus storyjait az dedunokaknak. A kommentatornak is rengeteg "miss clickje" volt. Pl. szabalytalankodott egy Juve jatekos, erre ő "szabalytalankodott egy torinoi", kijavitottak es mondja hogy "persze, nagyot nem tevedtem". Hat kb lehetne ugy kozvetiteni hogy golt lott a focista vagy vezet a csapat. Vagy osszefoglaloba is mondhatnak hogy nyert a hetvegen 6 csapat, 6 masik meg ikszelt... FREE OGBONNA!

347392 2012.12.02. 15:47:49

Már megint nagy a pofátok!

343175 2012.12.02. 15:48:17

Az Inter elleni vereség alkalmával már írtam 1 jó hosszú kommentet hogy miért lenne jó átállni a 4-3-3 ra. Bár 10 ember ellen nem teljesen mérvadó, úgy láttam nagyjából meg is mutatkozott hogy miért érné meg ez a felállás. 3 középpályásnál kicsit tartottam hogy Pirlot nagyon meg fogják fogni, de sajnos a piros után nem igazán derült ki, így is lesz e, ha kap még esélyt a felállás talán kiderül, viszont ahogy Benito is írta ilyenkor Pogba pont oda illene, sajnálom is hogy nem szerzett gólt. Sajnos mostanra tényleg beigazolódott hogy ha egy wingback képtelen normálisan beadni akkor a 2 támadó messze a mögöttük lévő középpályásoktól nem tudnak elég helyzetet kialakítani, illetve gólokat sem tudnak lőni. (Valószínűleg sosem tudjuk meg hogy valóban így van e mert Cavani,Hulk,Higuain,Benzema szintű támadóra úgysem lesz pénz, és Llorente sem valószínű hogy boldogulna így.) Ha Conte mégis ehez ragaszkodna akkor pedig muszáj szélsőket igazolni. Lichsteiner és Asamoah is jók de nem wingbacknak (Asamoaht egyáltalán nem szélen kéne játszatni). Bal szélre csak egyvalakit tudok elképzelni és az Gareth Bale. Róla csak annyit tudok írni hogy ELKÉPESZTŐ. Nincs jobb szó rá. Valószínűleg ő sem az a kategória amit az átigazolási politika megenged. Alternatíváinak pedig : Davide Santon, Pablo Armero (őket csak kétkedve fogadnám hiszen érzésem szerint ők is inkább 4 fős hátvédsorba képzelném el, viszont De Ceglienél mindenképp jobbak). Érdekesebb alternatívának tartom Matthew Jarvist aki a West Ham játékosa, egy gyors és harcos szélső a pálya mindkét oldalán bevethető, kicsit Pepéhez hasonlítanám de szerintem jobban passzol és lő, és ugyan úgy visszafut védekezni.( 26 éves, angol, még a Wolverhamptomban figyeltem fel rá, ára kb. 10 millió euró) Nos a támadók: ellenféltől függetlenül látszott hogy Vucinic és Giovinco sokkal jobban szerepel a széleken mint bent a darálóban, okosan játszottak, jók voltak a beadások (végre) és ez a gólokban is megmutatkoztak. Tulajdonképp ordít hogy Gionvinconak hol lenne a helye eddig az összes gólját ugyan így lőtte, és a gyorsaságát is itt tudná kamatoztatni. Bendtnert nem tudom véleményezni, sajnálom hogy pont Matri kárára jött be ahol pedig az olasz nagyon jól játszik. Az átigazolási politikát viszont nem értem: miért akarják ezt a Llorentét erőltetni? Ha már ennyire spanyolt akarnak, 2 "évfolyamtársa" nevezetesen Álvaro Negredo, és Roberto Soldado is sokkal jobb szezont futnak, szerintem sokkal gólérzékenyebbek, gyorsabbak, több felálláshoz is alkalmazkodni tudnak, és nem csak a "baszd előre csak bepattan róla" taktikában veszik ki a részüket. De még náluk is nagyobb fantáziát látok két személyes kedvencemben, a Demba Ba, és Papiss Cissé csatár kettősben. a Newcastle elé egy 30-35 millás ajánlattal elhozni egyszerre mind a kettőt!! Ugyanúgy mint a három spanyol 27 évesek, sokat futó, gólerős játékosok, már tavaly óta figyelem a játékukat és szerintem ide illenének ( a spanyolokkal ellentétben) Véleményem szerint ezek költségkímélő de okos igazolások lennének, és egyértelműen a hiányposztokra lenne szánva a pénz. Ennyi az észrevételem

316709 2012.12.02. 15:55:00

Egyre jobban szeretem ezt a blogot.Minden alkalommal tanulok valami újat.Most pl a "labdabasztatás"-t.:-) Ès hogy a meccsről is valamit.Egy győzelmet nem kell megmagyarázni,főleg ha az nagy arányù,és szép akciòkbòl. Hogy tavaj összesen nem volt 3rossz meccsünk,azt tudjuk be a bl-nyomásnak.Mert városi rangadò ide vagy oda,a Satytar elleni meccs màr biztos ott motoszkàlt a fejekben.Amùgy meg szerdával bezáròlag nem semmi 5meccsen lesz tùl a brigád,ami eddig nem is olyan rossz(2-1-1).

334309 2012.12.02. 16:21:58

[juvetorino](#997105): szerintem küldj egy levelet, ha ilyen posztjaid vannak, és kitesszük őket. a meglátásaid jórészt szerintünk is ülnek, bár van, amivel tudnánk vitatkozni. benitonstKukacgmail

343175 2012.12.02. 16:45:57

Rendben, így fogok eljárni! :) Nyilván még lehetett volna ragozni a neveket, pláne az átigazolási időszakhoz közeledve, és azért a felvetett játékosok is valószínűleg esélytelenek, pláne hogy elég régóta tudni lehet hogy nem januárban fogunk robbantani (ha egyáltalán lesz is ilyen) de én attól tartok hogy ez a formációváltás inkább kényszerű volt, mintsem tudatos, mert én úgy érzem hogy Contenak akkor nyugodt az estélye ha a védelemben az olasz fal van, és nem szívesen bontaná ezt meg.

295377 2012.12.02. 19:19:56

[juvetorino](#997232): Jó felállás a 4-3-3, és a támadóink jobbak benne, de kérdés, hogy a 3 tgú kb-ben minek ennyi kp, és akkor kik fognak szinte semmit se játszani? Mert a 3 tagú kp-ben szinte biztosra vehető a Marchisio-Pirlo-Vidal tengely, és nem hiszem, hogy nagyon sokszor lenne eltérés. Max néha Pogba kapna lehetőséget. Én inkább megnéznék egy 3-4-3-at, hogy az hogy muzsikál. Akkor nem szorul ki sem Asa, sem senki más a keretből. De talán az Afrika kupa ideje alatt Asa hiányában lehetne ezt a felállást alkalmazni. Amúgy a nyári igazolások is a 3-5-2-re voltak kiélezve. Szerintem max olyan lesz, hogy meccs közben állunk át erre a 4-3-3-ra. Túl sok a kp-s, és tényleg nem kéne a jó védelmet is szétszedni, max ha valaki hiányzik onnan.

343175 2012.12.02. 20:38:05

[babo410](#997428): 4 középpályással nem tudná kamatoztatni a Marchisio-Pirlo-Vidal tengely erejét. Kicsit ebben érzem a gyenge pontot. Tudjuk hogy ebben van a Juventus erőssége és mindenki azt szeretné ha ők hárman együtt játszanának, de mégis a 3-5-2 és a 4-3-3 as felálláson kívül nehéz lenne őket így alkalmazni, és ugye az előbbihez vagy igazolnak 2 jóval támadóbb felfogású szélsőket,vagy olyan csatárokat akik minden helyzetből a maximumot hozzák ki. Szerintem a 4-3-3 az amihez még talán befektetni sem kéne. (Én továbbra is hiszek Matriban,Quagiarelában hogy képesek lennének bejátszani a centert) Azért is marha jó ez a felállás mert nem kell feltétlen arra támaszkodni hogy Asamoah, vagy Lichsteiner tud e értékelhetőt beadni, hanem kikerül Vucinichez,Giovincohoz (vagy éppen Islához mert ott próbálnám ki inkább) és ők nyomnák befele a lasztikat, Marchisio és Vidal pedig folyamatosan betörve tudnának helyzeteket kialakítani. És itt jön a nagy kérdés: -Kiteszi e Conte Chiellinit balhátvédnek. A feladatát el tudná látni, és nem is lenne akkora "mindenképp beadni" kényszere. -Mit csinál Asamoah val. Neki az eredeti helyén kéne játszania, ami azt jelenti hogy a 3 középpályást folyamatosan rotálni kell ami szerintem nem egy nagy hülyeség. Igazából ennyi lenne szerintem.

337297 2012.12.02. 21:11:42

[s4tch](#996989): Ennyi meleg közé? Szerintem kitalálod magadtól is. :) ZH-időszak közepén/vizsgaidőszak elején ennyire futja tőlem.

336677 2012.12.02. 21:13:23

[juvetorino](#997493): Chiellini elég gyenge balhátvédként, ha annak idején nem kerül középre, már rég nem a Juve játékosa. én legfeljebb akkor játszatnám ott, ha senki más nincs arra a posztra

343175 2012.12.02. 22:25:34

[_Tyler](#997536): Na igen Asamoah is elég gyenge balszélsőként, csak szükség esetben tenném ki. Látod, látod ilyenek a kielégíthetetlen szurkolók. ,,Dugni akarnak de azt szeretnék hogy közbe szüzek is maradjanak." (Csak hogy egyik mesteremet idézzem :D )

258945 2012.12.03. 07:21:20

[juvetorino](#997105): Egyszerű ez a Llorente ügy mint a faék, ő az egyetlen nevesebb játékos akit relatíve olcsón meg lehet szerezni. Azon most el lehet vitatkozni, hogy Llorente-Soldado-Negredo trió közül melyik a jobb, és miért, de a baszk relatíve ingyen jönne, a másik kettőért meg csengetni kellene, nem is keveset. Nincs 30-35 milla csatárokra ez látszik, kellene, de nincs. Én azt mondom, hogy Rossit fogjuk leigazolni télen, tavasszal már játszhat talán, olcsó, a térde elég nagy kockázatot jelent, de ha összeszedi magát nagy fogás, tipikus Marrotta biznisz.

346364 2012.12.04. 08:51:55

[t.junior](#997836): Rossival nagyon be lehet faragni. Itt van pl. Isla esete. A JUVE már nem az a csapat, ahol fel tudja magát építeni egy játékos a komoly sérüléséből. Egyszerűen olyan nagy az eredmény kényszer és a keret is elég bő, hogy nem kapna elég lehetőséget.
süti beállítások módosítása