bntemp

bntemp

Hirig a BL árnyékában

2012. december 01. - s4tch

Az elkövetkező néhány napban kettőt játszunk, ebből az egyik a városi derbi a gyűlölt Toro ellen. Tiszta mázli, hogy nem egy szeretünk/gyűlölünk poszt készül - a városi ellenségről roppant nehéz lenne akár két pozitív mondatot is összevakarni. Talán egyedül azt szeretjük bennük, hogy általában alsóbb osztályban tanyáznak, és ha néha-néha fel is jutnak, hajlamosak azonnal kiesni. Idén eddig nem állnak rosszul, így normál esetben ránk várna, hogy egy kiadós veréssel kirántsuk alóluk a szőnyeget. Viszont a bordók számára jó hír, hogy az elkövetkező öt napban nem ez a Juventus legfontosabb mérkőzése.


Az elkövetkező néhány napban kettőt játszunk, ebből az egyik a városi derbi a gyűlölt Toro ellen. Tiszta mázli, hogy nem egy szeretünk/gyűlölünk poszt készül - a városi ellenségről roppant nehéz lenne akár két pozitív mondatot is összevakarni. Talán egyedül azt szeretjük bennük, hogy általában alsóbb osztályban tanyáznak, és ha néha-néha fel is jutnak, hajlamosak azonnal kiesni. Idén eddig nem állnak rosszul, így normál esetben ránk várna, hogy egy kiadós veréssel kirántsuk alóluk a szőnyeget. Viszont a bordók számára jó hír, hogy az elkövetkező öt napban nem ez a Juventus legfontosabb mérkőzése.


Kezdjük egy wiki-szagú gondolattal: a holnapi meccs a köznyelvben Derby della Mole néven ismeretes. Nevét a közhiedelemmel ellentétben nem a blog ősatyjának számító, Dino és Tyler szerelmének egyik első gyümölcseként létrejött, azóta az enyészetbe vesző, szuper dögös kis oldal, a néhai bianconeri.hu kabalaállatáról kapta, hanem a Torinó egyik nevezetességének számító Mole Antonelliana zsinagóga (mostanában múzeum) után keresztelték. A 105 éve lejátszott első meccset a Juve-szakadárok által alapított Torino 1:0-ra megnyerte, és a párharc attól függetlenül elég kiegyenlített, hogy éppen az egyes csapatok hol állnak a tabellán. Néhány érdekesség, amivel villoghattok a kocsmában: eddig 200 gólt rúgtunk nekik a Serie A-ban, hazai pályán '95 tavasza óta minden hazai derbin pontot szereztünk, a legnagyobb ruhát '52-ben kapták (6:0, a legendák közül Hansen és Boniperti is kettőt vállalt), hazai pályán az egyetlen mesterhármast Vialli lőtte '95 telén. Ez lesz a két klub 185. összecsapása, illetve inkább csatája.

Nedved a buli hevében megkéri az ellenfelet, ne folytassa a reklamálást

A torinói derbi ugyanis szó szerint háború. Háború az utcán, a krimókban, a munkahelyeken, a stadionban, és persze a pályán. Nagyjából minden Juve-Toro előtt meg lehet tippelni, a csapatok milyen felállást választanak, ki fog többet támadni, merre borul a pálya, de egyet biztosan lehet tudni: zörögni fognak a csontok.

Nem mindenki mozdulata irányul a labdára

Mondjuk mindez most kimondottan nem hiányzik. Szerdán dől el, tavasszal is játszhatunk-e a BL-ben; az ukrán túra a szezon szempontjából fontosabb, mint a szombati mészárlás végeredménye. A várható összeállítás mindezt nem tükrözi, az első csapatból Vidal, és talán Asamoah gyűjthetnek erőt szerdáig. Pirlo a héten egy hosszabb nyilatkozattal tisztelte meg a pink sportnapilapot, és kifejtette, a szezon elején rengeteget kellett edzenie, mostanra viszont felvette a heti két meccs tempóját, bírja a terhelést. Nem is őt féltjük elsősorban: több mint egy évtizede követő emberfogással őrzik a pályán, megszokta és bírja, hogy faragják. Marcsit is viszonylag nyugodtan vetjük a bikák elé: a BL-ben kisárgázta magát, nem lesz ott Donyeckben, a palermói túráig bőségesen lesz ideje leborogatni a sípcsontját. A szélsőinket sem féltjük túlzottan: annyira gatya formában vannak a futóink, hogy szinte mindegy, kit viszünk Ukrajnába, és kit dobunk oda koncnak a város mészárosainak. Egyébként bal oldalon Kwadcsi és Giak közül vélhetően utóbbi játszhat, jobb oldalon Forrest esélyesebb; ez szerdára előrevetíti az Asa, Isla szárnyakat.

Viszont a védőinket kimondottan óvnánk a kézmeleg, steril, por- és pollenmentes, hypoallergén szellőtől is. A Barza, Bonu, Chiello triónak Európában sem nagyon van párja, a cseréik sem összeszokottságban, sem minőségben nem érnek fel velük. Ráadásul Caceres ki is dőlt a (Cataniát az imént lesgóllal verő) Milan elleni kínszenvedés alkalmával, rá akkor sem számíthatna Conte, ha pihentetni szeretné a kisebb sérüléséből felépült Chiellinit. Úgy tűnik, Marrone csak égető muszáj esetén kap lehetőséget, míg Lucio ennyire sem számíthat; amint januárban újra szabad lesz a vásár, borítékoljuk a brazil távozását. Így tehát a védőinkre borzasztóan kellene figyelni, felelőtlenség lenne bármelyikük nélkül megpróbálni feltartóztatni a Sahtar támadóit. Pogbának is meleg lesz a pite: az első városi derbijét abban a tudatban kell hoznia Vidal helyén, hogy pár nap múlva Marcsit helyettesítheti sorsdöntő BL-meccsen. Nála a szombati hirig fejben is komoly erőpróba lesz: vigyáznia kell, nehogy elvigye magával a hangulat, és nehogy elguruljon a gyógyszer. Mélyvíz, bizony. A fix kezdő Giovincónak mindenkinél jobban kinéz 90 perc tömény bokazörgetés; szerencsére bírja a kicsi a gyűrődést. Mellé a téli szabadságát egy hippi beleszarós attitűdjével hónapok óta töltő Vucsinics kerülhet, amit leginkább Quagliarellának köszönhet: Fábi csekély pénzbüntetése mellé egy padozást kapott a hétvégi lecserélését követő magánszámáért. Benne volt a pakliban, hogy Conte kicsapja a keretből, de Q végül úgy tűnik, egész olcsón megúszta a megengedhetetlen és fölösleges szájalást.

Ja, és hogy repül az idő: ez lesz az utolsó bajnokink Conte nélkül. A héten több játékos is megszólalt a témában, mindenkinek hiányzik már a vadul gesztikuláló, szakadatlan üvöltő edző a pálya mellől, és különösen a szünet alatti gyors taktikai megbeszélésekről. Barzának ki is csúszott a száján, hogy Carrera és Alessio fasza csávók, de az edző teljesen más kávéház. Még 90 perce van a mezőnynek a vezetőjét nélkülöző Juve ellen, utána vége a csökkentett üzemmódnak. Talán utoljára kell hátrafelé tekintgetni: a harmatos Pescarát fogadó nápolyiak vélhetően behúzzák ezt a fordulót, nincs más választás, döntésre kell vinni a saját partinkat. Nincsenek irreális elvárásaink, egy sérülés nélkül záruló 1:0 több mint elég lesz.

Végül egy arrogáns, de végeredményben jó szándékú megjegyzés: amelyik kommentátor kimondja azt a visszatérően hangoztatott, minden valóságalapot nélkülöző közhelyet, miszerint a Torinónak városon belül több szurkolója van, mint a Juventusnak, azt berángatjuk egy szerkesztőségi gangbang kellős közepébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr28240416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

307365 2012.12.01. 08:56:47

derbi vagy nem, egy ilyen csapatot földbe kell döngölni.

339140 2012.12.01. 09:45:32

És tulajdonképpen melyik kommentátort látnátok szívesen?

340942 2012.12.01. 09:49:09

Én Lichtit egy kicsit féltem a darálótól. Ő az a fajta aki felveszi box kesztyűt és ad egy még nagyobb bal horgost mint amit kapott.

346514 2012.12.01. 10:42:16

Számomra nincs ilyen, hogy "a BL-árnyékában". Azt, hogy a Bajnokok Ligáját bármilyen szinten ide lehessen keverni, ott b@$*ták el a kedves sporttársak, hogy elfelejtettek felmenni a pályára a Milan ellen és csak a mezeket küldték fel. Vucinicből momentán annyira elegem van, hogy a nevét olvasva is elmegy az életkedvem, azon kaptam magam, hogy Lewandovski transfermarkt-os adatlapját nézegetem. Derbi előtt megint az a téma, hogy már csak egy meccs Conte nélkül, meg Bajnokok Ligája és Sahtar, de ha megint nem nyerünk, jön majd a magyarázkodás, amire rohadtul nem leszek már vevő. Nyerni, nyerni, nyerni, kivéve Doneckben, mert a fogadóírodák 1.9-re adják az ikszet, ami sportszerű keretek között is azt jelenti, hogy az egyik csapat a saját térfelén passzolgat, a másik meg a mészcsík túloldaláról nézi, de azért rúgnak egy-egy gólt, hogy úgy tűnjön, mintha. Chiellini győztes gólt akar szerezni, legyen úgy!

266801 2012.12.01. 11:28:36

nem Benito írta a beharangozót. ez általában jó meccset jelent a Juventusnak. :) Bár bocs, de a megérzésem csak erősebb lett a második milánói öltöny, izé, zakó után. Conte nagyon kell, ez egyértelmű. szépen el is kezdett visszaszivárogni a kispadra. nyilatkozik, készül, és aztán remélem rendet tesz a fejekben. sokat nyernénk vele ha képes lenne motiválni Vucinicot, mert ő most tényleg inkább kárára van a csapatnak. Matri nem kezdhetne ma? ha jól játszik, még többet is kérhetünk érte a télen.

348211 2012.12.01. 11:57:07

Egyrészt: hajrá Juve! Másrészt: a következő bajnoki időpontja pirossal lesz bekarikázva még a telefonnaptáramban is... Harmadrészt: lehetne egy olyan kérésünk, hogy Benito ezentúl ne írjon beharangokat ebben a szezonban? Persze ez csak a Conte nélküli időszakra igaz, hiszen Tonioval nem tudunk kikapni bajnokin... És végül: én úgy emlékszem, mintha valamelyik közvetítésben úgy hallottam volna, hogy a Torónak több drukkere van Torinóban...:P :)

316709 2012.12.01. 12:23:31

[juventino_1897](#994896): " de azért rúgnak egy-egy gólt, hogy úgy tűnjön, mintha." Szerintem Stroke közeli állapotba fogok kerülni,ha nem mi rúgjuk az első egyet,az egyet-egyből.Úh szerdán életekkel is játszanak a srácok! Kezdem sajnálni a Palermot.Szerencsétlenek pont kifogják Conte visszatérését:)Szerintem Conte már zsírozza a hangját,hogy minden egyes PuttánaMerdaVaffanculoSzkaszalaminkja,tökéletesen hallható legyen:)

348517 2012.12.01. 13:01:55

A szpíkerek zárt, tömött sorokban várnak majd a sorukra.

334219 2012.12.01. 14:08:38

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

334219 2012.12.01. 14:09:58

Én megszámoltam, a Juventusnak 162-vel több szurkolója van a városban, de ebben a gyártelep-külső nincs benne.

334233 2012.12.01. 18:17:37

Kérdeznék valamit. Úgy is, mint ha nem Real-szurkoló lennék, akkor Juventus fan volnék, az fix. Mi a pék ótvaros szerszámáért vettétek is meg ti Lúcio-t, ha alig játszott az idényben, és most télen vélhetően eladjátok? Ennyi lét nem ért meg a nagy rivális gyengítése, mert nélküle is ott vannak a nyomotokban, szóval nem értem. Valakinek valami ötlete? Másik, hogy soha nem játszom szerencsejátékot, de most viszonylag nyugodt lélekkel tehettem volna meg - még ha legalacsonyabb oddszal is - hogy lesz ma kiállítás. Vélhetően a Toro-nál, miután 3 góllal hasít a Juve és valakinél el fog gurulni ott akkor a gyógyszer. A meccset amúgy addig nézni fogom, amíg kedvenceim meg nem kezdik a madridi városi derbit, Conte meg egy fasza csávó. Játékosként is szerettem a csupa tűz játékáért és hozzáállásáért, de edzőnek is klasszis.

348517 2012.12.01. 19:12:09

Igen, a bikák valószínűleg jégkorongozni fognak ma este foci helyett, ezért jó lenne valóban hamar eldönteni a meccset, hátha elmegy a kedvük a további öklelésektől.

334233 2012.12.01. 21:22:17

Qrva életbe, MIÉRT IS NEM TETTEM MEG??? Itt a piros. Mondtam...

348111 2012.12.02. 10:08:44

[IronRock](#995711): lucio ingyen érkezett miután közös megegyezéssel felbontották a szerződését az interrel. csak a fizetése húzza a zsebünket, annyit meg talán megér(t)

346514 2012.12.02. 10:51:28

Jól láttam, hogy tegnap Bodnár Zalánt ültették be Benito mellé a stúdióba? Ha igen, légy szíves írd már meg, hogy milyen volt a hazai futballszakírók egyik legjobbjával nézni a meccset és hogy mit tanultál tőle! ;) Komolyra fordítva, elástátok a csatabárdot vagy megint helyre lett téve? Annyira borzalmas volt az első féliő, hogy kerestem egy Sportklubos stream-et, úgy éreztem, az élmény már csak Puzsérral súlyosbítva lehet teljes. De csak félig lett igazam, mert Somos Ákos, aki egyébként jól felkészült, tehetséges riporter hírében áll, olyan aranyköpésekkel szórakoztatta a nézőket, mint "most a torinói játékos kap sárga lapot" (Barzagli) és ezt a torinóit még elsütötte egyszer-kétszer, Marchisio Vucinic volt, meg volt még valami okosság, amin kamilláztam, de most nem fog eszembe jutni. Egyedül Benitót volt érdemes meghallgatni, de a stúdióban meg ott van Kokó, aki egy értelmes magyar mondatot nem tud összefűzni, elkezdi, és aztán valahogy kijön belőle, de a két tagmondat közötti logikai kapcsolat az már bónusz kategóriás. Én szerettem Kokót, mint sportolót, de nem mindenki multitálentum, na. Ez a játékosainkról is elmondható, sajnos. Lehet itt emberkedni Q-val, de akinek nem világos mostanra, hogy kizárólag Giovinco és Q képes csatárnak tűnni a pályán, az sportágat tévesztett. Kíváncsiságból megnéztem a whoscored statisztikáit, hányszor lőtt Vuci kapura, és őszinte megdöbbenéssel láttam, hogy 4-szer, mert ebből egy maradt meg, míg Barzaglitól 2, ami szintén stimmel. Emellett a Montenegrói Maradona 69%-kal passzolt, Barza 97(!)-tel, mégis 7.7-es osztályzatot kapott, szemben Vuci 8.5-ösével. Tudom, hogy negatívan elfogult vagyok a csatárcsillagunkkal kapcsoltban, de tényleg ennyire jó volt? Giovincóval meg vagyok elégedve, Marci meg rohadtul fog hiányozni, remélem Pogba legalább ennyire aktív lesz majd hétközben, csak kicsit pontosabb. Il ritorno di Grande Antonio avvicina! Már nem kell sokat aludni! ;)

347168 2012.12.02. 11:35:07

[juventino_1897](#996751): Benitonak gratula a higgadtságáért és a diplomáciai érzékért, Bodnáron látszott némi zavar, de házi celebünk magabiztosan megoldotta feladatát a stúdióban :)))

334188 2012.12.02. 11:35:14

[juventino_1897](#996751): Egy hátvéd statisztikáit hasonlítod egy csatáréhoz? Ne haragudj de ez elég nagy hülyeség. Vucinic 69%-ban így is volt két gólpassz, ha minden meccsen így játszana semmi gond nem lenne vele.

348517 2012.12.02. 13:32:04

Tetszett, a csapat penge volt, a fijjug azért odatették magukat (Vucsi is), mint ahogyan azt mi teljesen jogosan el is vártuk tőlük, ugye. Dzsovinkót aprították, érezték, hogy ma őt kellene elsősorban kiiktatni, de bosszút állt rendesen, amit a csapat férfias szeretettel honorált. Conte is biztos vigyorgott a meccs után.

258945 2012.12.02. 14:09:47

csodálkozom, hogy senki nem említette meg Puzsér legújabb hülyeségét. "a Juventus az utolsó négy meccsen a megszerezhető 16 pontból 4et szerzett meg"

334309 2012.12.02. 14:10:21

höhö, háziceleb :D azt a bizonyos ügyet már akkor leleveleztük zalánnal, nincs ebből feszültség. ákost ne bántsuk, nem csak annak tartják, tényleg felkészült, ezek a nyelvbotlások meg benne vannak. gondoljunk bele, milyen kurva nehéz dolog másfél órán keresztül beszélni úgy, hogy nincs interakció, csak monológ.

348517 2012.12.02. 14:33:20

[benitoNST](#996954): Őszintén gratulálok, hogy megálltad röhögés nélkül Kokó eszmefuttatásait. Kokót én is bírom, de nem nagyon kellene hozzászólnia semmihez, ami focival kapcsolatos...

346364 2012.12.04. 09:11:26

[IronRock](#995711): Nekem van. Ingyen érkezett, nem fizettünk érte.
süti beállítások módosítása