bntemp

bntemp

A dolog, amelynek nincs neve

2012. november 26. - s4tch

Van az úgy, hogy valami történik az emberrel, de gőze sincs róla, hogy mi az: lát egy érdekes fényjelenséget az égbolton, vagy épp álmatlansága miatt a hajnali TV2-n egy rajzfilmet, esetleg kék-fekete mezben futballozó embereket. Ugyanez az érzés kerített hatalmába tegnap este az elbukott, Milan elleni rangadó után. “Hölgyek és urak, ennek semmi értelme. Az egésznek nincs értelme.”

Van az úgy, hogy valami történik az emberrel, de gőze sincs róla, hogy mi az: lát egy érdekes fényjelenséget az égbolton, vagy épp álmatlansága miatt a hajnali TV2-n egy rajzfilmet, esetleg kék-fekete mezben futballozó embereket. Ugyanez az érzés kerített hatalmába tegnap este az elbukott, Milan elleni rangadó után. “Hölgyek és urak, ennek semmi értelme. Az egésznek nincs értelme.”

 

Tegnap este 22:45-kor Dr. Pálinkás József elnök összehívta a Magyar Tudományos Akadémia rendkívüli ülését, hogy magyarázatot találjanak arra, amelyre nem létezhet magyarázat. A vizsgálat tárgya a pár perccel korábban befejeződött Milan-Juventus rangadó, amely az elnök szerint - a tudomány jelenlegi állása alapján - gyakorlatilag értelmezhetetlen (MTI).

 

A hír nyilván fiktív, de akár meg is jelenhetett volna. Mert magyarázatot találni a tegnapira valóban tudományos felkészültséget igényel. Hogy a bánatban lehet az, hogy a BL-címvédőt 5 nappal korábban levadászó, feldaraboló, majd üvöltve elfogyasztó csapat nagyjából olyan produkcióval áll elő a jelenleg a 10. helyért harcoló Milan ellen, mintha az utcáról, találomra kiválasztott emberek vették volna fel a Juventus mezét? Hogy lehet az, hogy a kirobbanó erőben focizó Vidal néhány nap leforgása alatt egy 21,5 cm-es körömpasszra sem képes? És ezekből a kérdésekből jöhetne még ide vagy 320. Egyikre sem találnánk választ.

 

Már a meccs eleje sejtette, hogy ebből nem lesz Milan-alázás: a Juventus átengedte a területet, ami alapjába véve nem probléma, hiszen akár az is lehetett a taktika, hogy kicsit lefárasszák az ellenfelet. De hamar kiderült, hogy ez nem taktika, hanem valami más, viszont semmiképpen sem jó. A párharcokat úgy vesztették el a középpályások, hogy öröm volt nézni. De Sciglio (bár fáj dícsérni az ellenfelet, meg kell jegyezni, hogy ebben a srácban nagyon nagy lehetőségek vannak, ráadásul - korosztályának többi tagjától eltérően - nem úgy néz ki, mint egy ócska kis buzi) számára könnyed, átmozgató feladat volt Asamoah kikapcsolása, míg a másik oldalon bóklászó Isla akkor sem tudta volna beadni a labdát, ha egyedül van a pályán és nem zavarják a Milan-játékosok. Nem véletlenül ezt a két embert emeljük ki: a szélsőjáték nem létezett, így az a helyzet állt elő, hogy amikor a Milan 16-osának környékére került a Juve (amelynek feltétele volt, hogy Vidal ne passzoljon ellenfélhez már a félpályánál), akkor csak középen gyömöszölték a labdát Pirlóék, így a Sergio Goycochea-hasonmásverseny dobogósa vidáman nintendózhatott a kapuban, sőt, valószínűleg hazament megnézni, hogy égve hagyta-e a villanyt a lakásban.

 

Ami a 30. percben történt, az Isla teljesítményének tökéletes esszenciája: ennél idiótább mozdulatsort talán csak akkor mutathatott volna be, ha elkezd hülyén járni a 16-oson belül. Ha szeretnénk bevezetni az esztétikai lest, akkor vezessük be a sima esztétikai faultot is, amely a rosszul kinéző mozdulatok szabályellenességét mondaná ki. És akkor megértenénk, hogy miért fújták be tegnap azt a büntetőt a Juventus ellen - mert hogy kéz nem volt az biztos, hónaljjal pedig még hozzá lehet érni a labdához. Rizzoli valószínűleg úgy volt vele, hogy “Iszonyatosan szarul fociztok, én ezt most befújom, mert vereséget érdemeltek.” Nem akarunk az eseten rugózni, de kapcsolódunk Alessio gondolatmenetéhez: ha a Juve javára ítélnek ilyet egy rangadón, akkor ma reggelre már az ENSZ BT is összeült volna, Obama pedig jegyzékben tiltakozna a “demokratikus világot ért nyílt támadás" ellen.

 

Szintén a megmagyarázhatatlan kérdések halmazába kerül az elvégzett tizenegyes, ugyanis ritkán látni ilyet: egy potyagól, büntetőből. Buffon már megfogta a labdát (Robinho tudásának megfelelően rúgta azt - tehát borzalmasan gyengén), amikor az kicsúszott a kezei közül. Ez egy könnyen védhető lövés volt, amelyet Giginek hárítania kellett volna. Szerintem ez öngól, szívem szerint nem is adnám oda Robinhónak, hiszen tudása alapján nem érdemli meg, hogy focista lehessen. A tegnapi alapján persze Isla sem, akinek lecserélése után azonnal be kellett volna vonni a játékengedélyét.

 

Életerős, jól helyezett, védhetetlen lövés

 

A második félidő annyiban jobban sikerült, hogy Isla nem volt a pályán, de a pozitívumok felsorolását ezzel be is lehet fejezni (Padoin sem használt, de legalább nem is ártott). Talán még annyi, hogy az első félidőben mélyaltatásban lévő Vucsinics mintha felébredt volna, mindkét Juve-helyzet (egy távolabbi és egy kifejezetten ziccerben elkövetett közelebbi lövés) az ő nevéhez fűződik. Az első félidei erőtlenség és lanyhaság hullámai azonban a második félidőben sem csitultak, amelyre a  legjobb példa, hogy pár perccel a vége előtt Constant több kilométeren keresztül vezethette a labdát, miközben a komplett Juventus - vezetőstül, szertárostul, szurkolóstul - még arra sem volt képes, hogy finoman összekoccintsa a bokáját. Szégyen.

 

Ahogy Quagliarella viselkedése is. A lecserélése közben jól észlelhető gesztikulálás egy olyan teljesítményt követően, amely után egy igazságosabb világban fizetésmegvonás járna, mindezt megtetőzve a kabátba belemondott, Alessiónak címzett kritikájával. Mert ez volt az az eseménysor, amely leginkább mutatta, hogy a csapat nem sokáig bírja már Conte nélkül. A jó hír, hogy hamarosan visszatér. A rossz, hogy pont a legnehezebb periódus végére, amikor lehet, hogy a BL-szerepléssel már nem is kell foglalkozni - mert ne legyen kétséges: a tegnapi Juventusra Donyeckben biztos vereség vár.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr578240412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338032 2012.11.26. 11:01:26

Csak arra tudok gondolni, hogy ez egy látványos tüntetés volt a csapat részéről. Mondanivaló csupán annyi, hogy Conte mester gyere hamar, nélküled nem megy!

340942 2012.11.26. 11:15:30

Hölgyek és urak, ez itt Chewbacca. Chewbacca egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De Chewbacca az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme! A mi "performanszunknál" csak a miláné volt röhejesebb. Egy szalmaszálat nem tettek keresztbe a győzelemért.

307365 2012.11.26. 11:18:52

a játék valóban borzalmas volt, én azért nem pengetnék ilyen pesszimista húrokat. A BL-ben már letettük a névjegyünket, a bajnokságban pedig most egy hosszabb és papíron könnyebb szakasz jön: Juventus Torino Palermo Juventus Juventus Atalanta Cagliari Juventus Juventus Sampdoria Parma Juventus Juventus Udinese Juventus Genoa Chievo Juventus Juventus Fiorentina Roma Juventus a fio elleni "minirangadó" és a roma elleni "kamurangadó" után minimum 100 ponttal fogja vezetni a szimpatikusabb torinoi csapat a tabellát. 100%-os teljesítményt várok a téli hadjárat során mindenfajta túlzott optimizmus nélkül.

338554 2012.11.26. 11:40:30

"a csapat nem sokáig bírja már Conte nélkül" - Ezt csak azok az ordenáré faszkalapok nem látják a szemüktől, akik szerint a jelen szituáció egyáltalán nem számít büntetésnek. Négy hónap, meg hogy edzheti a csapatot, tényleg tök Hawaii az egész. Mindezt a meglévő bizonyítékok alapján valóban súlyosbítani kellett volna.. Kretének. Rezeg a léc, egyre csak rezeg.

338554 2012.11.26. 11:42:02

Ha bármelyik lecserélt játékos Conténak ugatott volna be így, néhány hétig még a kispadtól is elköszönhetett volna.

347168 2012.11.26. 12:04:15

Én az egészet Alessio és Isla terhére könyveltem le. Asamoah bebizonyította, hogy felkészült jobbhátvéd ellen kvázi tehetetlen. Zéró szélsőjáték mellett látszott, hogy középen csak erőlködünk a betömörült Milan védelem ellen. Conte nagyon hiányzott, hiszem, hogy ő kitalált volna valamit, míg Alessio csak bénultan figyelte a történéseket, mint Allegri a legsötétebb meccsein. Most szurkolhatunk a Parmanak... Forza Juve!

346514 2012.11.26. 12:41:39

„Olyan jól védtem, hogy végül bement – utalt Robinho büntetőjére Gianluigi Buffon. – Szerintem nem volt 11-es, de ilyen esetek bármikor előfordulhatnak a futballpályán. Az azonban tény, hogy volt egy óránk rá, hogy egyenlítsünk, ám nem sikerült. Az elmúlt másfél évben sok mindenen keresztülmentünk. Ha akarnánk, tudnánk találni kifogást, de az igazság az, hogy megérdemeltük ezt a vereséget." „Az önkritikusság a legjobb módja annak, hogy tanítsd az embereket. Sosem tudhatod, mik a valós okai egy-egy vereségnek, de a Milan elleni meccsen a játék több aspektusában alulmaradtunk, és ez érződött is. Elemeznünk kell, hogy mit csináltunk rosszul" – tette hozzá a Juventus csapatkapitánya. Rispetto, Gigi! Legalább elismerjük, ha szarok vagyunk, bár boldog nem leszek tőle. Amúgy Asamoah játékához csak annyit, hogy Chiellini sokat megy fel zavart kelteni, nameg Marchisio is ritka gyengén játszott tegnap. Nem tudom, kinek mi az elképzelése, de nem Asamoah felelős egyszemélyben a széljátékért, ahhoz, hogy eredményes lehessen, kellenek a játszótársak. A ghánai nem Ronaldinho, hogy 3-4 játékoson átverekedje magát, nem is annak vettük. Alessio meg múltkor azt mondta, hogy Conte már a szállodában kitalálta a cseréket, szóval ne legyen most Alessio a bűnbak, ha múltkor sem ő volt a király. Conte segthetett volna, már a puszta jelenléte is faktor a kispad mellett, de ez nem magyarázza Vidal rossz passzait vagy Vucinicnél az akarat teljes hiányát, Isla erőtlenségét, Padoint úgy egyáltalán. Megérdemeltük, és örülök, hogy az ilyen meccseket nem ússzuk meg döntetlennel, mert ha már csattan a pofon, akkor fájjon, hátha lesz valami hatása.

337297 2012.11.26. 12:42:06

Ezt is összecsalta nekünk Moggi! Visszakapták Muntari gólját.

339362 2012.11.26. 13:32:45

azt kaptuk, amit érdemeltünk, és lehet, hogy végre nem kell hallgatni többet muntari meg nem adott gólját! A VERESÉGÜNK NEM A BÍRÓ, HANEM A CSAPAT HIBÁJA! Egyébként felesleges kiakadni a vereségen, a csapaton látszott, hogy fáradt, ez a kettős terhelés ennek a keretnek - edző nélkül- egyszerűen sok. A két szélsőnk tényleg hiper szar volt, ez a padoin csere pedig a delnéris- zakórónis időket juttatta eszembe. mindenesetre a milánóiak szopatnak minket, és ez ciki. Gratula a Milánnak, megérdemelték a győzelmet.

295377 2012.11.26. 13:34:09

Olyan rosszul játszottunk, hogy az már fájt. Remélem Vucinicet már nem kell kezdőként végigkínlódni, mert szerintem csak nyűg neki a játék. Legalább is idén sokszor erre engedett következtetni a játéka. Nagyon kéne egy jó csatár, meg nem ártana szélsőt is venni. Kb ez a kettő kell januárban nagyon.

348517 2012.11.26. 14:33:10

A csapatot már csak az zökkentette volna ki a mély letargiából, ha váratlanul megjelenik a spanyol inkvizíció (vagy Conte)!

346607 2012.11.26. 14:38:30

A Del Neris időszak óta először kapcsoltam ki Juve-meccset a lefújás előtt...

342137 2012.11.26. 14:42:56

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

346607 2012.11.26. 14:45:26

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

346607 2012.11.26. 14:45:48

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

339140 2012.11.26. 15:11:13

Mintha Del Neri Juventusa játszott volna a Chievo ellen... Bár a Chievo általában tudja mit játszik, a Milannak értékelhető taktikája nem volt. A vereség főleg ezért demoralizáló. 1. Valószínű Conte is úgy látta mint ti, hogy Constant oldalán nyerhet. Csak ahhoz nem a Kraszics, hanem a Kamoranézi feliratú tabit kellett volna beadni Islának. Ez a meccs a chilein ment el, mert sejthető volt, hogy a szufla majd elfogy a második félidőre, így az ötvenkét beadási kísérletéből illett volna ötegész kettő tizedet az ötösig eljuttatni már az első félidőben. 2. Giovinco továbbra sem képes döntő mozzanatra (első gól, egyenlítő gól), bár a chelsea ellen a felsőteste arányosan szépnek tűnt, bár nagyon fehér. 3. Kvajarella akkor is bekaphatja, ha Alessio még inkább bekaphatja.

334219 2012.11.26. 15:14:46

Ha Muntari gólját megadták volna!

339362 2012.11.26. 15:46:46

Egyébként minden tiszteletem Allegri úré, aki a mérkőzés értékelését azzal kezdte, hogy nem volt jogos a tizi. Vucsinincset, Islat, Q-t valamint Asamoahát egy darabig jegelni kellene. Pogbát többet kellene játszatni, Vidalon és Marcin látszott, hogy ezt a terhelést nem bírják, és ez érthető is, mert minden meccsen szétrobotolják magukat, és ezt nem lehet állandóan bírni.

347698 2012.11.26. 16:33:00

az első félidő után kikapcsoltam a francba, különben a meccs végére nem maradt volna vakolat a falon és haj a fejemen. egyértelműen fejben volt probléma, mindenkinél. érdekes lenne, ha kiderülne, mi okozta ezt a gyökeres változást a pár nap alatt, szerintem tuti valami olyan esemény vagy bármi, amiről senki nem gondolná, hogy befolyásoló tényező lehet... (sorry, egy időben sportpszichológus akartam lenni.=D) mindenesetre van idő szombatig rendet rakni, és biztosan sikerülni is fog. jut eszembe, nekem Vucinic már a szezon eleje óta flegmábbnak tűnik, mint amilyen alapból, és azóta azon gondolkozom, hogy miért. egyelőre nem találtam értelmes magyarázatot. hm, azt hiszem, újra el kéne gondolkoznom a sportpszichológián!=D

334536 2012.11.26. 17:04:06

Vucsinics érdekes eset, Rómában is voltak hónapjai, amikor elpattantak tőle a labdák és szar volt, Aztán legtöbbször tavaszra szarni kezdte a gólokat és az asszisztokat. (Amúgy tegnap így is ő volt a legjobb támadótok és a Chelsea ellen sem volt rossz). Ha jól megy neki, akkor is flegma, csak akkor leszarjuk.

334376 2012.11.26. 17:13:08

[Merlin91](#990031): adom! :D

339991 2012.11.26. 17:56:56

[popp](#990139): Vucsinics elég közel van jobb napjain Berbatovhoz, ő pedig legjobb időszakaiban a világklasszist kapargatta alulról. Szóval lesznek jó meccsei.

334417 2012.11.26. 18:00:43

"a tegnapi Juventusra Donyeckben biztos vereség vár." Pont tőled nem vártam volna ilyen bugyuta mondatot, kár érte.

257237 2012.11.26. 18:35:49

A mérkőzésről kettő klasszikus jutott eszembe. 1. Az egyik az egri vízilabda csapat edzőjéhez tartozik, Gerendás Gyurkához. Ő egy szoros zakó után azt mondta, hogy: "a csapata olyan, mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó, de ha nem jó, akkor sem rossz." Ha nem ilyen nagy arccal vágunk neki a mérkőzésnek, hanem valami minimális alázat lett volna a fiúkban, akkor minimum x a mérkőzés. De mivel egy-két véresszájú milánói fröcsögésen kívül mindegy volt, hogy mi az eredmény, így senki sem törte össze magát. 2. Szántó Öcsi bá mondta Pekingben az egyik meccsen: "Ha nem ütünk, akkor megba..6juk a ku... anyánkat!" Hát ez teljesen így volt, semmi nem kapura, egyedül a takonyfékes flegma lövésénél kellett védeni az olasz világbajnok kapusnak. Összegzés: Isla kezdetése, és helyette Padoin cseréje is olyan szánalmas volt, mint Alessio arca, amikor is fingja nem volt, hogy mit kellene tenni. Olyan, mint egy elcseszett Miki Rampulla klón egy bekapott potya után. Vucinic borzasztó flegma, a szezononként szerzett 5 bajnoki gól kurva kevés lesz. De a legnagyobb baj, hogy úgy néz ki, mint aki szarik az egészbe. A Milannak meg gratula, pont azt játszották, amit kell a Juve ellen, Allegri nyilatkozata is korrekt.

338144 2012.11.26. 18:57:17

Nno... hát én már kezdtem szégyellni magam, hogy a hosszabbítás perceit nem néztem... Ilyen kutyaszar teljesítménnyel nagyon rég találkoztam, az Isla-Padoin cserével meg egyszerűen nem tudtam mit kezdeni. Q-val nem tudom mi van, hülye ez... Azt hittem, hogy a poszt címe az lesz, hogy "Muntari gólját megadták"... Nem érdemeltünk mi lófaszt, nemhogy pontot egyébként. Még szerencse, hogy belefér :) Na hajrá, tovább!!

346514 2012.11.26. 23:51:38

A Milan szurkolók helyében kezdenék izgulni, kék-fekete testvéreik 9-ből 1 pontot szereztek a torinói győzelem óta. Így mindjárt jobb a kedvem! ;)

338554 2012.11.27. 07:10:28

[juventino_1897](#990643): Hehe, és tényleg.. Megfeküdte a gyomrukat az a siker. Vagy úgy kihajtották magukat mint mi a chELsea ellen. Ha Milánka is elkezdene botladozni, az lenne ám a pazar sorminta.. Átértékelődne a csapatok Juve legyőzéséhez való hozzáállása. Nem.
süti beállítások módosítása