bntemp

bntemp

Higgyetek!

2012. november 07. - s4tch

Ma az Úr úgy adta nekem, hogy a mai mérkőzést mintegy keretként közrefogó igékre figyeljünk. A Juventus veretlenségére, majd bukására, és a végén arra a csodálatos megállapításra és tényre, hogy mindezeken felül és mindezek ellenére pedig a Juventus fel fog támadni. Mert a Juvénak ugyan akadályokat lehetett állítani az útjába, de meggátolni nem lehetett felemelkedését.

Ma az Úr úgy adta nekem, hogy a mai mérkőzést mintegy keretként közrefogó igékre figyeljünk. A Juventus veretlenségére, majd bukására, és a végén arra a csodálatos megállapításra és tényre, hogy mindezeken felül és mindezek ellenére pedig a Juventus fel fog támadni. Mert a Juvénak ugyan akadályokat lehetett állítani az útjába, de meggátolni nem lehetett felemelkedését.

Olyan szép, ahogy a La Gazzetta dello Sport Kr.u. 80. évfolyam 9. fejezet 31. versében az akkori calcio-béli állapotokról ír nekünk Lukács: "A Juventusnak tehát egész Itáliában dominanciája volt; pontszáma és játékereje folyvást növekedett."

Ez olyan jó helyzet, nem? Olyan idilli állapot. Milyen jó lenne, ha így maradna! Milyen jó lenne, ha a Juventus mindig ilyen körülmények között létezne, hogy dominál, épül, és közben pontszámban is gyarapodik. És akkor jön a mai ige, hogy az Izé kegyetlenkedni kezdett.

Igen, minden klub életében sokszor vannak olyan idők, amikor Isten kegyelme békességet, épülést, növekedést ad. És a klubnak arra is fel kell készülnie mindig, hogy ez nem tetszik a mi örök ellenségünknek, a Sátánnak, és mindent megtesz azért, hogy ez az idilli állapot az vereség, a pontvesztés felé menjen.

Az Izé kegyetlenkedni kezdett a Juventusszal. Vidalt több ízben is szerelték, és miután látszott, hogy ez tetszik a más kluboknak, ezért Pirlot is levédekezték, Marchisiot lefutották, Barzaglit kicselezték. Azonban a Szentírás arra tanít minket, hogy az Úr nem tűri a kegyetlenkedést. Ahogy lesújtott Heródesre, midőn kegyetlenkedett, lesújt majd a Juventus ellenfeleire is.

Testvéreim! Merítsünk erőt Jézus Krisztus feltámadásából! A Juventus miért kapott sebeket? - kérdezhetnénk. A Tuttosport elmondja, miért. A rossz középpályás védekezés és az erőtlen támadójáték miatt. És amikor ma a zebramezes, meggyötört, a sebeket kapott Juventus áll előttünk, fel kell tenni a kérdést: vajon bízol benne? Biztatod Őt?

Igen, a Juve vigasztalta az övéit, hogy ne nyugtalankodjék a ti szívetek és ne féljen. Emberileg minden okotok meglenne a nyugtalanságra. Ti most csak azt látjátok, hogy kikaptunk, hogy elveszítettük a veretlenséget. Halmai Gábor hogyan sajnálta, amikor Illés elragadtatott mellőle. De mi mást mondhatnánk, mint azt a tanítványoknak előre mondta Jézus: Ne nyugtalankodjatok.

Miért? Azért, mert sok mindent nem értünk. De amit nem értünk, azt hinnünk kell: így van. Eltiltják Contét. Jaj, nincs többet közöttünk, nincs támaszunk, nincs oltalmunk, nincs erősségünk. De Conte azt mondja: dehogy nincs, az én a lehető legerősebb csapatot küldöm pályára. Ők majd elvezetnek minket titeket a győzelemig. Nem maradtok remény nélkül.

Igen, azt ünnepeljük, hogy ma a Juventus újra pályára lép. Újra játszik azért, hogy azt a sok megnyerni valót, ami előtte áll, megnyerje: magáért, értünk, a világért. Európában, Itáliában, Afrikában. Hirdessék ez - ahogy Pál apostol mondta - mind magyaroknak, mind italiaknak, mind a milánói barbároknak, mind pedig a bölcseknek, kik értik az Igét.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr78240382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348087 2012.11.07. 10:58:53

Higgyetek, és a vakok látni fognak, a bénák újra járnak, és a bélpoklosok is kigyógyulnak szörnyű sebeikből.

340119 2012.11.07. 11:00:14

Laudetur in aeternum.

334219 2012.11.07. 11:12:09

Már megint nagy a pofátok!

346514 2012.11.07. 12:39:30

Nem kell félni (még), jelen pillanatban nem olyan rosz a helyzetünk, mint amilyennek kinéz. Ha a Sahtar megteszi azt a szívességet, hogy pontot szerez a Bridege-en, a Chelsea ellen hazai pályán kivivhatjuk a továbbjutást is a következő körben. Ha nem tudjuk megverni a kékeket hazai pályán, egyébként sincs miről beszélni. Annyit kérnék a bianconeri.blog szerkesztőségétől, hogy ma ne legyen Nordköppingjallenezés, ez a dán csapat megérdemel annyit, hogy ha már kikaparták maguknak azt az egy pontot, akkor vegyük a fáradságot és úgy emlegessük őket, mint Nordsjaelland. A csapat részéről pedig a győzelem a minimális elvárás. Egyébként tegnap kicsit irigyeltem a Dortmund szurkolókat, mármint nem azokat, akik két éve öltöznek sárga-feketébe, hanem akik megélték '97-et, a Sammer-érát és most élvezik a Klopp-korszak gyümölcseit. Nagyon bízom benne, hogy jövőre nem lesz calciopoli, scommessopoli, Conte-gate és semmi egyéb marhaság (beleértve a Marotta féle "vegyünk klasszis csatárt"; érkezik: Bendtner jellegű mercatót is) és a Juve is csak aztán tartja oda a másik orcáját, ha már jó nagyot ütött előtte. Ha Smelczer, Kehl és Großkreutz képes rá, akkor Asamoah, Vidal és Lichsteiner is meg tudja csinálni! Lewandovski sem tűnt tegnap (idén) akkora császárnak, aztán mégis a Dortmund áll a "halálcsoport" élén.
süti beállítások módosítása