bntemp

bntemp

Kikaptunk. És meg is vertek.

2012. november 05. - s4tch

Kértük a pofont, megjött. Hogy igazán fájjon, pont azoktól kaptuk, akitől a legkevésbé szerettük volna, de nem is ez az igazán rossz hír. Hanem az, hogy egy taktikusabban, nagyobb akarattal, jobban játszó Izé verte meg a játékvezető által is erősen támogatott Juventust.

Most lenne itt az ideje, hogy félreverjük a harangokat, a várba gyűjtsük a takarmányt, és kihirdessük a szükségállapotot, de eszünk ágában sincs pánikolni, hiszen a nemzetközi Juventus-kommuna egyik véleményformáló médiumaként nem célunk hangulatot kelteni. Mondanivalónk viszont bőven akad, és természetesen nem is tartjuk magunkban. Monstre poszt következik sok mindenről.

Kértük a pofont, megjött. Hogy igazán fájjon, pont azoktól kaptuk, akitől a legkevésbé szerettük volna, de nem is ez az igazán rossz hír. Hanem az, hogy egy taktikusabban, nagyobb akarattal, jobban játszó Izé verte meg a játékvezető által is erősen támogatott Juventust.

Most lenne itt az ideje, hogy félreverjük a harangokat, a várba gyűjtsük a takarmányt, és kihirdessük a szükségállapotot, de eszünk ágában sincs pánikolni, hiszen a nemzetközi Juventus-kommuna egyik véleményformáló médiumaként nem célunk hangulatot kelteni. Mondanivalónk viszont bőven akad, és természetesen nem is tartjuk magunkban. Monstre poszt következik sok mindenről.

Az Izé és a „szimpatikus” szó csak olyan mondatokban szerepelnek egyszerre, mint „A szimpatikus államügyész megszüntette az Internazionale FC-t”, de ha őszinték akarunk lenni, és elvonatkoztatunk attól, mit gondolunk erről a futballklubnak maszkírozott bűnszervezetről, az Izé óriási győzelmet aratott szombat este. Túltették magukat a lesgólon, az elmaradt kiállításon, és leszegett fejjel harcoltak a győzelemért, ami – ahogy azt Buffon másnap meg is jegyezte – erősen felidézte Conte Juventusának tavalyi szezonját. Az Izé nemcsak a pályán, de a játék minden elemében felülmúlta a Juventust: mentálisan, taktikailag és morálisan is vereséget szenvedtünk.

Fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak kikaptunk, de meg is vertek. Előbbi előfordulhatott volna tavaly néhányszor, akár Nápolyban, akár Milánóban kikaphattunk volna, de nem verték meg a Juventust. Szombaton az Izé megverte.

Kezdeményeztük az illetékeseknél, hogy az emocionális intelligencia mértékegysége a jövőben legyen „1_Tyler”, és a döntéshozók, miután elolvasták ezt a posztot, helyt adtak a kérésünknek. A csongrádi felsőoktatás legszexisebb figurája már hetek óta keményen kritizálta a csapatot a listán, míg végül összegyűlt benne a poszthoz kellő muníció, és ha valakinek anno volt is kételye, hogy igaza van, mostanra biztosan egyetért vele. Darti általában más oldalról közelíti meg a problémát, szerinte Conte hiánya a legfőbb ok, valamint az, hogy Alessio szarabb arc Carreránál. Ki tudja, talán van ebben valami.

S4tchy és Dincsi a legjobb megoldást választva elutaztak előbbi karibi haciendájára, hogy túltegyék magukat a borzalmas emléken. Most rajtunk a sor, hogy megpróbáljuk kitalálni, mit rontottunk el annyira, hogy az egyébként csodálatos sorozat ilyen borzalmas véget ért.


Ami nekem a legjobban hiányzik a tavalyi Juventusból, az nem Conte, nem is Alex, és még csak nem is a grinta, vagy a spirito (mert utóbbi kettő valójában megvan idén is). Szerintem a legnagyobb gondunk a tavalyi taktikai sokszínűség eltűnése.

Valójában ez már tavasszal eltűnt, hiszen a Nagy Menetelés idején Conte már jelentősen nem variált a 3-5-2-vel, csak kényszerűségből. Ősszel viszont ment a vetésforgó: kezdtük a 4-2-4-gyel, aztán jött a 4-3-3 – ami néha igencsak 4-5-1-re hajazott – így kötöttünk ki végül a tavasz óta defaultnak számító rendszernél. Ugyan ebben sincs teljes egyetértés, de szerintem valóban a 3-5-2 a legjobb felállás a Juventus számára majdnem mindig. A gond csak az, hogy amikor nem az a legjobb, akkor is azt erőltetjük, mintha nem láttuk volna, hogy milyen hatékony tud lenni, amikor egy csapat meccs közben formációt vált. Mi viszont egy ideje nem élünk ezzel a fegyverrel, hacsak nem számoljuk ide például a Bologna elleni _must win_szituációban felküldött 3-3-4-es felállást. De ne számoljuk ide, mert marhaság lenne. A 3-5-2 azért jó nekünk, mert a Juve dominanciája a középpályából eredeztethető. Áthatolni sem könnyű rajta, de közben minden tagja kiválóan passzol, és szerelni is tud: ilyen egy modern fedezetsor. Illetve ilyen volt, mert most már másmilyen.

Most már olyan, hogy Lichtsteiner egyenletesen szar formát mutat cirka március óta, amikor az utolsó pontos beadását ívelte a kapu elé. Asamoah is hullámzik, bár erősebb átlagot hoz, mint a másik wingback, ellenben Zanetti úgy levette a pályáról, mintha nem lenne köztük 15 éve difi. A pálya közepe fáradt, Marchisio az Izé elleni meccsig nem volt rossz (ott viszont nagyon), Pirlo és Vidal viszont csak a tavalyi átlaguk 40-50 (esetenként 60-70) százalékát tudják hozni. Hiába mélyült a keret, nem tudtuk beosztani a kulcsemberek erejét, és most futhatunk neki úgy a kőkemény novembernek, hogy mindenki a seggén veszi a levegőt. Fasza!

A taktikai felállásunkhoz kapcsolódik a csatárgondjaink egy része is. Van ugyebár öt csatárunk. Közülük kettőnek egyáltalán nem, másik kettőnek csak részben fekszik a 3-5-2. Nevesítsük őket,  kezdjük azzal, aki rendben van: Vucsinics posztja pontosan ez lenne, ő egy ilyen kétcsatáros rendszer secunda puntája – más kérdés, hogy az Izé elleni teljesítménye után legszívesebben pofán basztam volna egy döglött vidrával. Ugyanakkor Giovinco erényei sokkal inkább érvényesülnek egy háromcsatáros játékban, ő ugyanis leginkább arra alkalmas, hogy balról indulva középre húz, és cselez, lő, passzol. Quagliarellának feküdne a rendszer, neki inkább az a baja, hogy nincs területe, ő inkább kontracsapatokban érzi (érezte?) jól magát. Nem véletlen, hogy Delneri 4-4-2-jében, és az udinei kontrakirályoknál találta meg leginkább a helyét. Matri kiváló időszaka egybeesett a tavalyi Juve 4-3-3-as periódusával, de a kétcsatáros rendszerben túl sokat kellene részt vennie az összjátékban, ami nem kifejezetten az ő asztala. Bendtner pedig fogalmunk nincs, milyen felállásban hasznos, de nem is szeretnénk megvárni, míg kiderül.


Ha Darti azt mondja nekem, ugorjak a kútba, csak annyit kérdezek vissza, milyen műugró-elemeket szeretne látni tőlem zuhanás közben. Ezek után természetes lenne, hogy elhiszem neki: a legnagyobb bajunk valóban Conte hiánya, csakhogy szerintem a fenti dolgokban ugyanúgy saras Conte, mintha a padon ülne a meccseken is. Tegyük hozzá, hogy mind a Nordsjakööping, mint a Catania ellen rossz kezdő ment fel a pályára, az Izé ellen pedig mindegyik cserénk rossz volt, elkésett és céltalan – kivéve Lichtié, de az textbook csere volt.

Abban viszont valószínűleg igaza van, hogy Conte érezte volna az Izé ellen a szünetben, kit kell nyakszirten térdelnie ahhoz, hogy észbe kapjon a csapat. Ha ő kukorékol a vonal mellett, talán kiszúrja, hogy a 60. perctől kezdve Vidal csak lézeng a pályán, ami bántóan nagy rést ütött az egyébként is halovány Barzagli és a védekezésben amúgy sem erős Caceres között – lásd második és harmadik gól. És ami a legfontosabb, talán Contével a kispadon nem fordult volna elő, hogy a Juventus megzavarodik, fejben szétesik, és nemcsak kicsúszik a Serie A legnagyobb rangadójának irányítása a keze közül, de már meg sem találja a fonalat a meccs végéig.

A szerda-szombat még egy hétig megy, igaz, két könnyebb ellenfél következik (szerdán Norkappyyijön, szombaton Pescara idegenben), aztán egy teljes hétig lehet pihenni, ami nem is jöhetne jobbkor, hiszen utána 18 napon belül Lazio, Chelsea, Milan, Torino, Sahtar, ami nem kell mondanunk, milyen jelentőséggel bíró sorozatnak ígérkezik. Sem a dánok, sem a Pescara ellen nem akarjuk a csapatban látni Pirlót és Vidalt, pihenjen mindenki, akinek szüksége van rá, viszont nyerjünk meg minden meccset, mert most arra van a legnagyobb szükség, hogy a hit ne inogjon meg egy pillanatra sem.

Méltó, sőt, talán nem korai kijelenteni, egyenrangú vetélytársunk lett a bajnoki címért folyó versenyben. Viszont ne felejtsük el, ehhez Stramának és az Izének pont annyi köze van, mint a ténynek, hogy a Juventus is messze elmarad tavaszi önmagától.

Szolgálati közlemény: Van közben egy 10 kérdésből álló kérdés-felelet posztunk is a rendszerben, de Dino a vereség miatt az evés és az ivás mellett az internetet is bojkottálja, úgyhogy arra még várnotok kell, mert nélküle nem tesszük ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr708240378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334570 2012.11.05. 11:06:06

Ez az Izé kifejezés eddig sem volt poénos, de a szombati megizélésetek után értelmét vesztette.

346607 2012.11.05. 11:25:58

Az Izé és a „szimpatikus” szó csak olyan mondatokban szerepelnek egyszerre, mint „A szimpatikus államügyész megszüntette az Internazionale FC-t” Szakadtam

340942 2012.11.05. 11:27:00

[csabinter](#963964): Szerintem a nicked is jobban nézne ki így: Csabizé :). Mélységesen utálom a csapatodat, de gratulálok a hétvégi győzelemhez. Szerintem is a legnagyobb baj, hogy Conte nincs az oldalvonal mellett, és hogy Alessio nem odavaló. Még Carrera is jobban oldotta meg a feladatot, de amióta Alessio van a kispadon látványosan esett a játékunk színvonala és a koncentráció. Remélem kijózanodunk ebből az agóniából és hozni fogjuk a meccseket szar játékkal is. Igazából minőségi javulást a játékban csak dec. 9 után várok.

336677 2012.11.05. 11:27:36

[csabinter](#963964): Bocs, de én pl. tényleg olyan szinten gyűlölöm és megvetem a klubotokat, hogy nem vagyok hajlandó leírni a nevét. Azaz ez kivételesen nem vicc a részünkről.

334309 2012.11.05. 11:31:30

[_Tyler](#963978): én már lassan az izé szót is annyira megutálom, hogy nehézkes leírnom is.

334570 2012.11.05. 11:34:22

[_Tyler](#963978): Ez igaz fordítva is, ettől még leírom a Juventust tisztességesen.

261727 2012.11.05. 11:55:29

Időnként elképzelem, 33 évvel ezelőtt nem az a véletlen következik be, ami miatt azóta is az Internek szurkolok, hanem egy másik csapat karjaiba vet a sors. Miután az olaszok már régóta kedvenceim, esélyes, hogy ez egy itáliai csapat, vagyis akár a Juventus is lehetett volna. Teljesen normálisnak tartom, hogy ennek a szerethető és vonzó klubnak a drukkere is lehetnék. Amint ezt végiggondolom, viszont rájövök, hogy mégsem, ugyanis egyáltalán nem hiányzik az az elkeseredettség, gyűlölet és paranoia, ami naponta testet ölt a részetekről. Ahogy múlnak az évek, ebből vajon még mi fog kifejlődni? Az izélés, hullarablózás és egyéb gyerekes megfogalmazások nem segítenek rajtatok. Vagy, ha azt hiszitek, hogy igen, akkor magatokat csapjátok be. Egy hullarabló szurkoló. (De akkor a Juventus meg hullák klubja.)

255347 2012.11.05. 11:57:06

Az összes csatárunk középszerű fazon, egyikre se mondható, hogy életveszélyes lenne a kapu előtt!

336677 2012.11.05. 11:57:27

[csabinter](#963984): nem vagyunk egyformák. nem akarok vitázni veled, mert egyrészt te vagy szponzorral az, aki szerintem tök normális szurkolója a csapatodnak, ráadásul sok (a legtöbb) bloggerrel ellentétben írni is tudsz. másrészt a végén az indexes moderátorok még a blogjainkat is törlik

346364 2012.11.05. 12:09:51

Jó poszt. Így meg is kaptam a válaszokat az előző posztnál felvetett kérdéseim zömére. Egyet kell, hogy értsek.

347384 2012.11.05. 12:11:28

Már megint nagy a pofátok! VÉGE VAN A REZSIMNEK!!!

257549 2012.11.05. 12:17:46

számomra nevetséges hogy egy magyar juve vagy inter szurkoló ennyire utálja a másik klubot. én juve szurkoló vagyok, de nem utálom az intert, mert nem olaszországban nőttem fel, nem fertőzött meg az a közeg, ami miatt ennyire utálnám akár az intert akár a romát. szerintem aki nem ott nőtt fel, az ne is erősködjön azzal, hogy ő mennyire gyűlöl, mert saját magát teszi nevetségessé.

334219 2012.11.05. 12:18:16

Ha Muntari gólját megadták volna!

334219 2012.11.05. 12:21:11

[militant](#964011): + 1. Ezek ilyen mesterkélt modorosságok, normális ember nem veszi komolyan. Mindenesetre irigylem/sajnálom azokat, akiknek az életében tényleg csak egy nem szimpatikus futballcsapat okozott olyan problémákat, hogy "gyűlölni és megvetni" képesek. Nekem megvan a magam traumatikus faszkalapja (Benito tudja is,ki az), de még az illetőt se lennék hajlandó Izének hívni, egyszerűen nem méltó egy normális emberhez. Persze poénnak elmegy.

278403 2012.11.05. 12:22:44

Még mindíg nem értem hogy minek kell átkommentálni a másik csapat blogjára. Egyébként meg szerintem Qnak sokkal több lehetőséget kéne kapnia. Pirlo helyére kérném Marronét Vidal helyett Pogbát Marcsi helyett jöhet Giaki

334309 2012.11.05. 12:23:31

[Merlin91](#964014): még egy szó, és leleplezlek (meg a traumatikus faszkalapot is) :)

334570 2012.11.05. 12:24:21

[_Tyler](#963999): Köszi, ez szintén kölcsönös. Ja, láttam, durva...

334309 2012.11.05. 12:25:21

[militant](#964011): nem fizikailag kell közel lenni egy klubhoz, az inter gyűlöletéhez pedig nem is kell különösebben régóta juve-szurkolónak lenni. valahol amúgy egyetértek, nekem pl. nemhogy nincs bajom az arch enemynek tartott fiorentinával, de kifejezetten kedveltem őket prandelli alatt, és a romát is szimpatikus klubnak tartom. ettől még persze fröcsögve fogom anyázni mindkettőt, de ez itt ezen a blogon (az inter kivételével) csak egy poén, amit néhányan értenek, a többség meg nem. majd elnézést kérünk a bitó alatt.

334570 2012.11.05. 12:27:10

[humorpalanta](#964016): Nem tudom, mi rosszat írtam. Tippelek: semmit? Ráadásul már megérte, mert Tyler meglehtősen ritkán szól hozzá a posztokhoz, amennyire megfigyeltem. :)

266801 2012.11.05. 12:36:04

állítólag a Juve nagyon akarja David Villa(mos)t januárban. Szerintetek? Nem öreg ő a mi gondjainkhoz? Vagy pont a rutinja kell? Nem gyengült sokat a sérülésével? Nem a vereség fájó, hanem hogy megtört a lendület. Más képességek kellenek egy irányban lévő, és haladó szekeret kormányozni, mint újra belökni egyet, amelyik megakadt az úton. Remélem, Conte elő tudja rántani a tavaly őszi mutatványát, mert a fejekben kell rendet tenni. Én inkább mentális, mint fizikai fáradtságot érzek a csapaton. Ezt bizonyítja szerintem az is, h a Bologna ellen a vezető gólnál visszaállunk takarékra. de inkább nullára. Ilyen tavasszal nem volt.

337297 2012.11.05. 12:46:09

[humorpalanta](#964016): Ez a felállás nekem pont megfelelne a Nordskjöppelland ellen.

347168 2012.11.05. 12:47:31

Unom már dícsérni a posztjaitokat, ezért most nem ezzel kezdem a kommentemet. Az izézést szerintem mindenki ízlés szerint adagolja, ezt lehet nem szeretni, én is utálom, amikor veszett bírózásba kezdenek minden Juve meccset követően. Conte visszatérése nagyon nagy lökés lesz a csapat számára, előrehozott Karácsony lesz az első meccs, amin végre túlharsogja Puzsér calciopoliról és videóbíróról szőtt összetett mondatait. Már régóta várom Pepe és vele a taktikai változatosság visszatérését. A szombati meccsel kapcsolatban nekem továbbra is a legfájóbb, hogy ebből a Juve-ból nem jött most ki semmi a korábbi magabiztosságból, Lichti produkciója pedig egészen egyszerűen értékelhetetlen. Nincs mit szépíteni, egy mazochista elszántságával védezektünk a verés ellen és meg is lett a jutalom a végén. A Nordsgedebukkebensoverogundergeneral ellen jöhet a visszavágás, elvárom, hogy oroszlán módjára küzdjenek a fiúk. Ja, a poszt egyébként megint csúcs. Forza Juve!

338823 2012.11.05. 13:02:50

Ha Muntari gólját nem adták volna meg, akkor nem néznénk meg mennyit érne ez Európában a Shaktar ellen !

336677 2012.11.05. 13:04:31

[csabinter](#964021): jól látod, ritkán olvasom a kommenteket, ebből adódóan ritkán is kapcsolódóm be a beszélgetésbe :) (ez elsősorban az időhiányból ered) a hozzászólásoddal meg nyilván semmi baj nem volt, és sem értem humorpalanta felvetését

336034 2012.11.05. 13:09:35

Az Inter igen faszán valósított meg két dolgot: * Pirlo-t annyira megpróbálták kiszorítani a térfelükről, amennyire csak lehetett * A szélsőinket, akiket most annyit ekéztek (Asamoah, Lichtsteiner) igen komolyan levédekezték, talán épp ezért is a kapták a legjobb pontszámokat whoscored-en - és látványra is ez volt. Asamoah-t Zanetti és Ranocchia főleg, de már a középpályán is leszorították a szélre, egyértelműen fostak tőle, így is többször tudott elfutni még mindig. Lichtit meg simán kicsapták a csapatból, nyilván ilyenkor arra is rá kell tudni érezni, amit innen kintről nem látunk, hogy ha egy játékos túlpörög, bizonyítani akar, akkor csak nagyon picit kell néha túldemonstrálni az eséseket, és már kész is a 2 sárga. Innentől kezdve a középpálya nem tudja megjátszani az elöl játszókat, azok meg nyilván nem tudnak visszafutni állandóan (Giot lenyomják mint a szart a középpályán, Vucinic meg lusta), szóval ha csak barszelónázni vagyunk képesek a tizenhatosnál, abból semmi jó nem lesz, mert senkit nem hívnak Messinek nálunk, aki még akkor is becipel 2-3 védőt, ha semmi esélye.

336034 2012.11.05. 13:12:09

Ja, és még annyi, hogy Caceres igen jó kis spíler, kb. azt tudná a jobb szélen, mint Asamoah a balon, csakhogy a Sevillában mögötte is volt általában védő, előtte meg egy Jesus Navas.

346607 2012.11.05. 13:12:42

[nalazo](#963996): Nem kell ezt annyira komolyan venni. Itt nem objektív újságírás, hanem blogolás folyik. Ennél fogva az ilyen szurkolói megnyilvánulásoknak igenis helye van. Ajánlom figyelmedbe: nst.blog.hu/2010/05/20/mocskos_inter A másik részről pedig el kell fogadni, hogy 2006 óta (és az azóta napvilágot látott tények tükrében) joggal neheztelnek a Juve-szurkolók a milánói csapatokra. Nem akartam ezt a témát felhozni, de nem árt tisztázni az okokat, ha már paranoiáról és gyűlöletről van szó.

261727 2012.11.05. 13:43:47

[daneeka30](#964058): Nem is az okait keresem a "posztcalciopoli al Juventus" jelenségnek, inkább csak értelmetlennek tartom a megnyilvánulásokat. Észérvekkel senki sem tudja megmagyarázni, csak érzelmi alapon. Ez egy szabad ország, ahol mindenki azt ír, amit akar, meg amire képes, de abban nem vagyok biztos, hogy azért, mert ez blogolás, minden bele is fér.

348587 2012.11.05. 13:44:40

Srácok hova lett a DK Juve topik??? Azt írja törölték, mi történt?

340058 2012.11.05. 13:53:16

[daneeka30](#964058): Ezzel a gyűlölködéssel egy dolgot nem értek, amit kérlek magyarázzatok el. Szóval 2006-ban megfosztották a Juventus-t két bajnoki címétől és a második vonalba száműzték. Jogosan? Igen. A Milan és az Inter is elkövette ugyanezeket a bűncselekményeket? Bizonyára. Őket kizárták? Nem. Jogos? Nem. Ezek a tények. Illetve annyiból nem, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de ettől az Inter és a Milan esetében tekintsünk el. Ugyanakkor...és most jön a kérdés: Miért érzik azt a Juve szurkolók, hogy másik két csapat csalása az ő csalásukat semmissé teszi és tisztára mossa őket? Ha elfogadjuk, hogy az Inter és a Milan is saras volt attól még a Juve is saras marad. Ergo semmi értelme annak a kijelentésen, hogy az Internek a Lega2000 ben lenne a helye, mert akkor a Juve is ott tartózkodna... Mindezektől függetlenül szimpatikus csapat ez a Juve, csupa szív játékosokkal és egy sokra hivatott edzővel. Sok sikert a továbbiakban. Azt pedig csak kívánni tudom a szurkolóknak, hogy a múlton ne rágódjanak, inkább saját csapatuk buzdítására fordítsák eme teljesen fölösleges energiákat.

334570 2012.11.05. 13:59:50

[La_Cosa_Nostra](#964077): A "bizonyára" mióta tény? [telhetetlen](#964072): A Serie A topikban ott a magyarázat.

346607 2012.11.05. 14:16:26

[nalazo](#964070): A Juventust csalózzák, a Laziót nácizzák. Szurkolók vagyunk, nem kislányok, hogy megsértődjünk az ilyeneken.

262910 2012.11.05. 14:18:44

[telhetetlen](#964072): gyertek ide: http://bianconeriblog.hungarianforum.com/

346607 2012.11.05. 14:19:30

[La_Cosa_Nostra](#964077): Arról van szó, hogy a Juve megbűnhődött valamiért, amit a többiek is elkövettek és büntetlenül megúsztak (igazából jócskán profitáltak belőle).

339140 2012.11.05. 14:23:20

Azé' nem voltak akkora királyok sinterék. Alessio elfelejtett reagálni rájuk (biztos fúrja Contét). Két kontrával jobbak voltak a Bolognánál, mert náluk Milito játszik elöl. A középpálya közepét egy az egyben kellett volna cserélni a 60. percben. Helyette vártuk a szopóálarcot, ami a helyére is került. Ettől függetlenül már a 15. perc környékétől lehetett látni, hogy ha egyet bekapunk abból ez lesz. 49 veretlen meccsel a zsebben egy rangadón, 1-0 után nem ildomos ilyen szinten behúzni a kéziféket, mert szar esetben egy ilyen gyufa fordíthat a csapat szerencséjén is. A Norköpping ellen meglátjuk, hogy hol is a gödör alja. Ott nagyon kéne végre egy jó játék. Ami fontos, Giofiú megmutatta (sokadszorra), hogy miért volt szükséges Messi-t is hormonkezelni. Ez, ezen a szinten, gömbölyű pettyessel, 90 percig, kurva kevés. Hiába ajnároztátok a Bologna ellen is, ott állított labdából adott gólpasszt. Az, hogy sokat dolgozik, meg fut... meg esetleg meglövi a harmadik-ötödik gólt... az rajtunk jelenleg nem segít.

339140 2012.11.05. 14:27:42

[La_Cosa_Nostra](#964077): Persze az élet csupa elvi-elméleti-filozófiai eszmefuttatás, ugye? A pár csilliárd Euro amit kihúztak a Juve zsebéből a néhány világklasszis akit elszippantottak a keretből, meg nyilván marginális kérdés és semmiféle hatása nem volt a jelenre. Be is fogjuk a pofánkat a saját csapatunk blogján a kedvedért. Isten hozott!

334309 2012.11.05. 14:42:32

[La_Cosa_Nostra](#964077): + még annyi, hogy a juventust semmilyen olyan vádban nem találták bűnösnek, amiért a hatályos törvények szerint kizárás járna. olyan dolgokban találták bűnösnek, amikért pénzbüntetés, meg pontlevonás adható. a válasz pedig az eljárást levezető(k) személye, és persze kötődésük.

348589 2012.11.05. 14:48:58

Jó cikk volt, a szófordulatok viccesek, ütősek, igazán le a kalappal! Legalábbis szívem szerint ezt írnám, mert intelligens cikkírót tisztelhetek az illetőben, de ez az izélés... Sajnos ezt megkérdőjelezi!Nevetséges gyűlölködés, amit ez a cikk, csak tovább szít! Én a 80-as évek eleje óta szorítok az Internek, de soha nem volt más csapattal bajom, sőt elismerem a Juvét, Milant, akkor is, ha nem a kedvenc csapataim. Szerintem (sok hozzászólóval egyetértve) mi itt Magyarországon csak divatból vesszük ezt a gyűlölködést át, mert okunk nincs rá. " Az én anyám pesti, a tiéd debreceni, akkor utálom!" Röhej..... A kedves cikkírónak azért megemelem kalapom, mert tényleg volt benne olyan, ami miatt érdemes volt olvasni, viszont ha meghallgat egy tanácsot, tisztelje a más érzelmű embereket is, mert a sértegetéssel, ugyanannyi embert veszít, mint amennyit nyer. További szép napot és jó "fröcsögést" mindenkinek! Forza Inter, azt pedig csak megjegyzem, remélem az olasz bajnokság visszanyeri régi nimbuszát! Ebben legyen partner az Inter, a Juve, a Milan, a Samp, a Lazio és az összes csapat.....

336679 2012.11.05. 15:04:18

Saját Juve fórumot hoztunk létre. Regisztráljatok, lehet ott is csacsogni. bianconeriblog.hungarianforum.com

254959 2012.11.05. 15:12:24

@ LaciGA +1 Vannak a cikkírónak remek írásai és gondolatai, sőt azt mondanám, hogy a TV-s szerepléseken is egész korrekt (bár csak párszor láttam). Amilyen stílust viszont megenged magának néha a blogjaiban az igencsak árnyalja a fenti dolgokat..az Izére még azt mondom, hogy lelke rajta, ha ezt poénosnak tartjátok hát legyen (szerintem nem az,sőt..), de amit a múltkori írásban Zanettiról írt, az túlmegy a jó ízlés minden határán és semmi köze a humorhoz, de még poénos gyűlölködéshez sem...ha az tetszett bármelyik jó érzésú szurkolónak is, akkor komoly gondok lehetnek a mai fiatalság lelkében...remélem nem ezt a vonalat követi az író a jövőben! Forza Calcio!!

348589 2012.11.05. 15:27:00

SnoopDog! Pont emiatt írtam én is, örülök, hogy egyformán látjuk! Zanetti egy ikon a klubnál, mint ahogy például Maldinit is elismerik a vetélytársak. Mindegy, nem hiszem, hogy ez változtatja meg a szemléletét... :) Csak a cikkből hiányzott a.... Respect! Tartalmasabb, értelmesebb lett volna, de így olvasni... Kicsit izé, hogy használjam már én is ezt!

340717 2012.11.05. 16:27:19

[benitoNST](#964113): Február óta epekedve várom a nápolyi ítélet indokolásáról a megszokott objektivitással és tárgyilagossággal készített posztot. Valamiért nem született meg, pedig izgalmas olvasmány... van tipped az okokról? :)

336679 2012.11.05. 17:32:24

[GPT](#964172): Nem csak tippem van az okokról, hanem egyenesen tudom is az okát.

340717 2012.11.05. 18:10:08

[Dartagnanx](#964210): "Ne csigázzon Edlington, mert lerágom a farkát!" :) Akár e-mailben is jöhet..

346514 2012.11.05. 18:20:45

Korrekt lett, Benito, kedvelem az olvasmányosabb, tartalmas összefoglaló írásokat. Az Izét leszámítva nem értem, egyeseknél miért ez az írás tűnik gyűlölködőnek, ebből a szempontból most kifejezetten visszafogott volt a szerző. Egyébként egyetértek, bár én sem kedvelem az Intert, mint intézményt, Moratti meg száradjon el, de a calciopoliról nem ez a 11 (huszonakárhány) játékos és nem is Strama tehet. Tisztelni ezt az "intézményt" nem nagyon fogjuk tudni, de a szombati ellenfél, mint csapat előtt le a kalappal, idejöttek és megcsinálták. De ez a cikkben is benne van. Amúgy az izélést most tényleg el lehetne felejteni, a saját portán sepregessünk. Vucinicet "az Izé elleni teljesítménye után legszívesebben pofán basztam volna egy döglött vidrával" +1, ezen felröhögtem. Jó kérdés, hogy mi lett volna Contéval. Én speciel azon gondolkodtam a meccs után, hogy szurkolóként alapelvárás a mindenkori csapatunktól, hogy nyerni akarjon, pláne hazai közönség előtt, pláne rangadón, de nem lett volna bölcsebb ezegyszer mérlegelni? Szentségtörésnek tűnhet, de én úgy voltam a 60. perctől, mint Benito a Napoli meccsel kapcsolatban: nekünk itt az iksz sem lenne rossz. Akkorra már világosan látszott, hogy nem a mi akaratunk érvényesül, ráadásul az Inter belevitt minket egy rohangálós oda-vissza játékba, ami rohadtul nem fekszik nekünk, főleg úgy, hogy kipukkadtak a lufik a pályán. Nemegyszer feltünt, hogy Pirlo métereket fut(!) a labdával, a forgólódás és az ívelgetés helyett, pedig nem a Gerrard féle megindulásokról híres. Kihúzták, széthúzták, elmozgatták, futóversenyre késztették a védőinket, mert szétesett a középpálya, eltűnt a játékunkból a szervezettség. Én nem mondanám, hogy Marchisio rosszul játszott, megmaradt bennem egy jelenet, amikor az oldalvonal mellett "messizett" valakivel, csel ide, csel oda, majdnem elvesztette, visszabírkózta, talán Gargano volt mellette, és végül el is veszítette a labdát. És SENKI nem ment oda segíteni, elkérni a labdát. Szóval amikor már javában zajlott a rohangálás, ami Zanettinek, Palaciónak, Nagatomónak sokkal inkább sajátja, mint Pirlónak, Barzaglinak, de még Bonut és Chiellót is ide vehetjük, akkor kellett volna a higgadj fej az oldalvonal mellett, aki azt mondja: állj, gyerekek, ésszel, passzolgassunk kicsit körbe, fogjuk meg a labdát. Tuti, hogy frászt kapott volna minden juventino a képernyők előtt, de másnap 4 pontos előnnyel állhattunk volna a tabella élén. És ahogy Contét megismertük, ő sem tűrt volna megalkuvást. Carrera (mind rutinróka hátvéd) talán igen. És a nagy egészet nézve, sorsdöntő BL-meccsek és kemény csaták előtt állva azt mondom, hogy talán ezt kellett volna csinálni. A Napoli ellen hallani sem akartam az ikszről. Szombaton aláírtam volna. Nem csak fizikailag kell átállnunk a szerda-szombat ritmusra és a kettős terhelésre, de felfogásbeli adaptáció is szükséges. Néha tudni kell, mit éri meg kockáztatni és mit nem, és felismerni, ha jobb az ellenfél, és alkalmazkodni. Értem ezalatt egyrészt a taktikai dolgokat, ahogy Benito is említette, elő lehetne venni a 4-3-3-at is, de alkalmazkodni úgy is, hogy ha nem lehet megnyerni egy meccset, még mindig kijöhetünk belőle jól.

342620 2012.11.05. 18:52:28

Az, hogy nem lett bizniszelve egy klasszis befejező a nyáron teljesen kihat a csapatra. Nincs aki egy meccset ahol a mezőny fölény meddő és egy klasszis megoldás hiányzik ott a kapu előtt, felemészti az egész csapat erejét, mert a csatárok nem képesek ilyenre így a mögöttük levő középpályásoknak kell dupla annyit gürizni. Egy Falcao, Cavani szintű klasszis ékkel fele ennyi energia befektetéssel jönnének a meccsek. Nekem csak az a gondom ezzel a gyűlölködéssel, hogy nem a megfelelő emberekre van kivetítve, mert ha azt mondjátok rohadék Inter, nem az jön le, hogy rühellitek azokat az embereket akik (talán) kereszteb tettek nektek, hanem globálisan a játékosok, akik messze nem tehetnek ilyenekről, az edzői stáb stb. jut az ember eszébe.

262910 2012.11.06. 00:02:27

[PatrickJane](#964260): a mai állapot egyszerű: inter = moratti. zanettivel (pláne c.zanettivel), ranocchiával, guarinnal, stramával személy szerint semmi bajom, moratti viszont...

336679 2012.11.06. 00:14:02

[GPT](#964236): Annyira azért nem érdekes. Egyszerűen nincs értelme eltölteni órákat a fordítással. Hogy miért nincs értelme, az már más kérdés. A calciopoliról sem volt sok értelme sokat írni.

340717 2012.11.06. 10:33:22

[Dartagnanx](#964412): Megmosolyogtató hozzáállás, pedig tényleg nagyon érdekes iromány, bár a tartalma valóban nem annyira illik bele az itt hangoztatottakba.

342608 2012.11.06. 12:57:58

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

262910 2012.11.06. 13:34:18

[GPT](#964583): inkább az a megmosolyogtató, hogy calcióban elvileg tájékozott emberek bundabotrányként emlegetik a calciopolit, meggyőződéssel állítják, hogy "a juventust bundázásért/bíróvásárlásért zárták ki 2006-ban", meg egy ős-nst-s blogger velünk üvöltözik vörös fejjel, hogy "válaszoljatok, 2006-ban bundázott-e a juventus, IGEN VAGY NEM!!!" teljesen fölösleges napokat baszakodni fordítással, elmagyarázni egy ítéletet, feltárni, annak mi köze a juventushoz, mi köze a gea-hoz, milyen eljárási hibákat vétettek, milyen bizonyítékokat nem vettek figyelembe, mikor a végén az egyszeri inter-drukker mindenképp ott köt ki, hogy bundásgeci. te tisztában vagy vele, milyen szerepe volt morattinak a calciopoliban?

340717 2012.11.06. 13:48:25

[s4tch](#964684): Rossz ajtón kopogtatsz, én is elég sokat foglalkoztam a témával. Pont azt találom megmosolyogtatónak, ami az általad leírt jelenség tükörképe, amikor calcióban elvileg tájékozott emberek áldozati bárányként tetszelegve farsopoliznak, holott a citált iromány meglehetősen érdekes dolgokat tartalmaz. De Moratti gondolom megvette a nápolyi bíróság büntető kollégiumát is. :)

262910 2012.11.06. 14:10:27

[GPT](#964697): nem kopogtatok, csak feltettem egy kérdést. ha egy ember lehallgatja a saját játékosát és az ellenfelet, valamint elér a keze a bizonyítékraktárig (auricchio, buék!), azzal kapcsolatban nincsenek illúzióim. olaszország jogrendszerére tökéletesen jellemző, hogy berlusconi még szabadlábon van...

340717 2012.11.06. 14:17:34

[s4tch](#964720): Feltevésekkel és illúziókkal nem szoktam foglalkozni. Én csak felhívtam a figyelmet arra az apróságra, hogy teli szájjal farsopolizni - miközben a nekünk nem tetsző dolgokat tartalmazó dolgokkal nem foglalkozunk, mert "teljesen fölösleges" - elég nehezen vehető komolyan. De ha nektek így jó, szívetek joga, csak ne lepődjetek meg, ha a témával kapcsolatos diskurzusok a jövőben is a "csalóbundás" vs "hullarabló" színvonalon maradnak.

346607 2012.11.06. 14:54:50

[GPT](#964725): Szívesen olvasnám a citált irományt, ahogy a Palazzi-jegyzőkönyvet is. Sajnos nem tudok olaszul. Szóval itt a lehetőség, hogy segíts rajtunk, egyúttal megvilágosíts (és Inter-szurkolóvá alakíts minket haha).

295377 2012.11.06. 15:34:29

[nalazo](#963996): Kedves interista. Pont te vagy felháborodva? Te beszélsz elkeseredettségről, paranoiáról, üldözési mániáról? Ha nem megy az internek, akkor a bírók folyton öket súlytják, ha meg a juve nyer, akkor meg a Juve csal az interesek szerint? Nem érzed úgy, hogy pont egy inter szurkolónak nem kéne üldözési mániája legyen? Mikor tavaly a Juve télen megkapta az első tizenegyesét, a meccs után az összes interes milános már jött a csalózással. És akkor pont ők háborodnak fel? Nem érzed úgy, hogy pont az intereseknek van állandóan üldözési mániájuk? Pláne, hogy a meccset megnyertétek, de a milan és az inter még mindig a bíróval van elfoglalva, és a drága elnökötök már odáig merészkedett, hogy felvetette, hogy a Juve is benne volt. Csak kérdezem, hogy a ti 11-eseteket is mi intéztük? Mert az se volt 11-es! De igen, mi vagyunk a hülyék. Mert a Juve egy nagy csaló banda, és a szurkolóik mind hülyék, meg idóta gyerekes barmok!

336679 2012.11.06. 23:03:02

[GPT](#964725): "miközben a nekünk nem tetsző dolgokat tartalmazó dolgokkal nem foglalkozunk" Pont az interisták hozzáállását sikerült leírnod. Emiatt volt felesleges oldalakat fordítgatni. Teljesen leszarják, amit itt leírunk, hiszen nyilvánvalóan hazudunk. Ebbe hosszú órákat ölni, majd olvasgatni itt a végtelenül primitív hozzászólásokat, és a totálisan fals információkból és mendemondákból összeszedett "ellenérveket"... nos, ez elég fárasztó. Neked is teljesen mindegy, hogy mit tartalmaz az az iromány, pusztán azt emelnéd ki, ami a te véleményedet erősíti meg, leírnád ugyanezeket, aztán elmennél. Ezért nekünk tényleg nem éri meg az a sok meló, ami egy kulturált fordítással jár.

262910 2012.11.06. 23:21:26

[GPT](#964725): ó, dehogynem foglalkozol te felvetésekkel és illúziókkal: ha ismered a calciopolit, tudod, hogy az sokkal inkább szólt a tények egy bizonyos szemszögből történő árnyalásáról (=illúzió), mint az igazságról vagy a tényekről. azt meg ne is próbáld sugallni, hogy egy 2 éve létező blog felelős azért, mert ezer éve bundásozzák-csalózzák a juventust. hagyományosan a legerősebb olasz csapatról van szó, a legtöbb vak gyűlöletet a juve vonzza, ez elég természetes. a hullarabló kifejezés bevezetését viszont büszkén vállaljuk. az elég plasztikus jelző a 2006-os interre, amelyik harmadik lett a bajnokságban, mégis bajnokavató bulit rendezett, az elnöke szépen megrendezte a legnagyobb rivális kivégzését, majd röhögve vitte zlatant és vieirát, akikkel megalapozta minden idők egyik legerősebb "olasz" csapatát.

340717 2012.11.07. 20:33:49

[Dartagnanx](#965440): "Neked is teljesen mindegy, hogy mit tartalmaz az az iromány, pusztán azt emelnéd ki, ami a te véleményedet erősíti meg, leírnád ugyanezeket, aztán elmennél." LOL. Ez a "b*szd meg medve a porszívódat" hozzáállás igazán előremutató. Így tényleg van értelme értelmes keretek között megvitatni a témát, úgyhogy akkor további jó hullarablózást kívánok. (Nem gondolnám amúgy, hogy bárki nekiállna lefordítani az egészet, lévén többszáz oldalról van szó. De egy misét megérne, főleg az itteni blogszférában megjelent előzmények után.) [s4tch](#965476): Ismerem a calciopolit, mivel az Inter blogon megjelent eddigi egyetlen, a témával foglalkozó írást én jegyeztem. Viszont amit te leírsz, az az eseményeknek csak egy bizonyos értelmezése. "azt meg ne is próbáld sugallni, hogy egy 2 éve létező blog felelős azért, mert ezer éve bundásozzák-csalózzák a juventust." Egyáltalán nem erre utaltam.
süti beállítások módosítása