bntemp

bntemp

Ez nem a tavalyi Bologna

2012. október 31. - s4tch

Ki tudna állni a Bologna úgy is ma este Torinóban, hogy konkrétan a csapat fele egykori/jelenlegi Juve-játékosokból állna, és ha tippelnünk kéne, négy torinói kötődésű játékos lesz is a Felsinei kezdőjében - +1 a kispadján. A bolognai különítményből érdeklődve várjuk Sörensen, és még inkább Gabbiadini játékát (Pasquato nem fog kezdeni, pedig rá is kíváncsiak lennénk), miközben abban bízunk, hogy Pazienza, és főleg Motta (újra) megmutatja, miért nem maradhattak Torinóban.

A Bolognánál sokkal fontosabb a Juventus, úgyhogy hajtás után inkább a mieinkkel foglalkozunk, annál is inkább, mert a hiányzóink lehetőséget adnak némi kreatívkodásra a kezdőben.

Ki tudna állni a Bologna úgy is ma este Torinóban, hogy konkrétan a csapat fele egykori/jelenlegi Juve-játékosokból állna, és ha tippelnünk kéne, négy torinói kötődésű játékos lesz is a Felsinei kezdőjében - +1 a kispadján. A bolognai különítményből érdeklődve várjuk Sörensen, és még inkább Gabbiadini játékát (Pasquato nem fog kezdeni, pedig rá is kíváncsiak lennénk), miközben abban bízunk, hogy Pazienza, és főleg Motta (újra) megmutatja, miért nem maradhattak Torinóban.

A Bolognánál sokkal fontosabb a Juventus, úgyhogy hajtás után inkább a mieinkkel foglalkozunk, annál is inkább, mert a hiányzóink lehetőséget adnak némi kreatívkodásra a kezdőben.

Mint az közismert, Vidal sárga lapok miatt kapja meg azt a pihenőt, amit alanyi jogon kellett volna megkapnia cirka két héttel ezelőtt, Marchisio pedig a Nordskopjelnda elleni sérülése után lábadozik, és bár állítólag bevethető, nem valószínű, hogy kezdeni fog. A helyükre a legnagyobb eséllyel Pogba és Giaccherini pályázik, erről később. Úgy fest, a mostanában kifejezetten tompa Lichti is pihenőt kap, helyén akár Isla, akár Caceres szerepet kaphat, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a legerősebb középpályánk öt tagjából csak kettő lesz a pályán. Emígyen:

Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Caceres, Pogba, Pirlo, Giaccherini, Asamoah – Vucsinics (Giovinco), Matri (Bendtner)

Mielőtt rátérnénk a csatárokra, jegyezzük meg, hogy ha nem a Bologna lenne az ellenfél (= elsősorban támadásban kell a helyén lennie a középpályának), nem lenne rossz ötlet behúzni a Vidal/Marchisio posztra az Udinéből megléptetett kontingens bármelyik tagját, hiszen mind Isla, mind Asamoah el tudja játszani a szerepkört. Isla (a tavalyi) rendkívül sokoldalú, jól helyettesítette az Udinesében Pinzit a Pirlo-poszton, Bastát jobbszellőben, és Pazienzát ütközőben is, és hasonlókat tudunk elmondani Asamoah-ról, aki Armero miatt szinte egyáltalán nem játszott wingbacket a friuliaknál. Most viszont nem rossz döntés Giaccherini, hiszen elsősorban támadásban kell spiccen lenni – méghozzá minél hamarabb, hogy ne kelljen sokat idegeskedni.

Ennek elkerüléséért a csatáraink tehetnek a legtöbbet, akik ne adj' Isten most már akár gólokat is lőhetnének, ha a helyzet úgy hozza. Nem kezdjük el újra a mantrát a klasszis csatár hiányáról, lerágtuk a csontot elégszer, csak reménykedünk, hogy Contééknek sikerül eltalálniuk, az öt potenciális jelöltből kiknek lesz éppen jobb napjuk. A helyzet sajnos az, hogy egyik kimaradóért sem nagy kár, és egyik pályára kerülő sem életbiztosítás, akárhogy dönt is a szakvezetés.

A Bologna ellen egyébként nem hasít jól Conte, ők az egyik csapat, akik tavaly veretlenek maradtak a Juventusszal szemben, pedig még a kupában is összeakadt a két csapat. Biztosan sokan emlékeznek, hazai pályán Vucsinics kretén kiállítása miatt lett csak döntetlen, a kupában az akkoriban bombaformában futballozó Marchisio beállása kellett, hogy hosszabbításban nyerjen a Juve, Bolognában pedig az ikszhalmozó időszak közepén nem is játszhattunk mást (ugyanakkor felhívnánk a figyelmet Pirlo passzára, amit Vucsinics pofozott be).



Az sem volt kis gól a kupában

Idén viszont nem olyan jó a Bologna, küzdenek, mint malac a jégen, de egyelőre kevés eredménnyel. Most például három, zsinórban behörpölt cucliból érkeznek Torinóba, a múlt fordulóban az Internek lőtt góljuk (1-3) előtt két meccsen át nem tudtak gólt szerezni, és csak azért nem állnak kiesőhelyen, mert a Siena erős deficittel rajtolt. Ezek, és minden más alapján egyértelműen győzelmet várunk a Juventustól, sőt, azt is várjuk, hogy a meggyőző játékkal megnyert meccs második félidejének közepétől a kulcsjátékosok egy része már a hétvégi, Izé elleni meccsre pihenjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr798240368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

343175 2012.10.31. 10:55:14

Úgyis gyenge a Bologna,Diamanti se játszik meg lehetne próbálni 4 középpályással, 3 támadó szellemű játékossal fellépni: Buffon Barza-Bonu-Chiello Caseres-Pirlo-Pogba-Asamoah(Giach) Isla-Matri(Q/Bendtner)-Giovinco

307365 2012.10.31. 11:00:06

korrekt beharangozó, ránk férne egy erődemonstráció kapott gól nélkül. off:most kellene elhozni alexist kölcsön+opciós jog. állítólag a tottenham is vinné. vagy muntari meg nem adott gólját.

346364 2012.10.31. 11:18:08

Pirlo helyett én most játszatnám Marronet. Megérdemelne több lehetőséget a srác.

262910 2012.10.31. 11:33:39

a sky tudósítója szerint ez lesz: - középen pogba és padoin kezd pirlo mellett - chiellini pihen, caceres játszik a helyén, így jobb szélre isla megy, merthogy forrest is kimenőt kap - csatárban bendtner tuti, mellé q vagy gio kerül, előbbi esélyesebb persze ez estig még sokszor változhat. marrone bevetésének nagyon tudnék örülni.

344991 2012.10.31. 12:38:53

bocsi az erős offért, de nem tudom ,hogy hol lehet üzenetet küldeni a szerkesztőknek ,vagy feltenni hasonló kérdést. arra lennék kíváncsi, hogy a Juve 3-5-2es felállásában a két csatárnak pontosan milyen szerepköre van. azt értem, hogy nem középcsatárok, és hogy a mostaniak nem kifejezetten jók, de például nekem Quagliarella személyes kedvencem még a sampos és udinei időkből, és ő meg vucinic vagy giovinco is egy poszton játszik (szerintem, de aztán lehet hülyeséget mondok) akkor matri és bendner lenne a klasszikus középcsatár, akikre ugye azt mondjátok ebben a taktikában nincs szükség. szal a kérdés az lenne hogy milyen tipusú csatár kéne ebbe a felállásba még hármuk mellé? vagy ugyan olyan mint ők csak kicsit hatékonyabbak?

338554 2012.10.31. 13:18:17

[maaark](#957842): Lényegében kapus is játszhatna ott elől, csak lője be a 1on1 helyzeteket és egyéb ziccereket, ne a kapusba/oldalhálóba/lelátóra lövöldözzön.

278403 2012.10.31. 13:42:26

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! De azért én is kipróbálnék egy ilyen felállást, hátha: Buffon Caceres-Barzagli-Chiellini Isla-Marrone-Pogba-De Ceglie Pepe-Q/Bendtner-Giovinco Így Chiellini és Pogba DC-nek be tudna segíteni, ha baj van a a bal oldalunkon, s Marrone (akit ugyebár védőnek játszatott) meg Caceres (aki tud védőt játszani) meg tudnák oldani azt a szélt, ha meg középen jönnek Pogba És Marrone is le tudná őket védekezni. Emellett támadásban átütő erejűek lehetnénk. Forza Juve!

344991 2012.10.31. 13:49:49

[neuropa](#957878): jó, én ezt értem, csak a taktika szerint milyen tipusú csatár kéne előre, mert nyilván csatár és csatár között is van különbség, vagy mi az oka, hogy pl matri ennyire nem jó elől, mert szerintem azért ő nem ennyire szar

262910 2012.10.31. 14:09:00

[maaark](#957905): 3-5-2-ben a két csatár nem középen helyezkedik, és mártival is ez a legnagyobb probléma. a tavalyi 4-3-3-ban, vagy még delneri árnyékékes 4-4-1-1-ében, amikor matri lecövekelt az ötösön, kapta a labdákat két szélről, és fejelgette-kotorgatta őket kapura, be tudott verni fél év alatt 10 gólt. a kétcsatáros játék, ahol neki jobb szélről kellene mozogni, és kevesebb szélről a támogatás, annyira nem fekszik neki. az ideális ebben a rendszerben messi lenne, ő gyors, ügyes, kétlábas, és biztos jót tenne neki a környezetváltozás.

348111 2012.10.31. 14:36:20

Már megint nagy a pofátok! haha,most olvasok egy cikket, Pirlo már két éve veretlen a Serie A-ban, utoljára 2010 október 30-án szenvedett vereséget az aktuális csapatával - ami a Milan volt és a Juvetól kaptak ki :o)

334219 2012.10.31. 15:01:24

De ha egyértelmű győzelmet vársz, akkor az NST beharangban miért tippeltél döntetlent, Benito? ))

337369 2012.10.31. 15:18:39

[Merlin91](#957957): hétköznapokon x-elni szoktunk, hétvégente nyerünk... mondjuk ez a jövő héttől fordulhatna, különben tényleg nem jutunk tovább a bl-ből

342137 2012.10.31. 22:44:51

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

347168 2012.10.31. 22:45:36

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Most fújok egy nagyot és bontok egy sört. Pogba!!!

346514 2012.11.01. 00:01:44

Van még hova fejlődni, de a mai este is bebizonyította, hogy más szelek fújnak má idén Torinóban. Tavaly egy ilyen meccset nem nyertünk volna meg, ahogy a Napoli ellenit sem, ráadásul ma Vidal, Marci, Lichti és Chiello egy percet sem játszott. Immár azt is elbírjuk, hogy kvázi a fél kezdő nékül, a saját ostobaságunk következtében a dolgunkat megnehezítve nyerünk. Giovincót már éppen elküldtem az anyjába, amikor Pogba fejére tekerte a gólt érő beadást. Pogba az első félidőben egyértelműen bizonyította a magamfajta Verrati-vakságban szenvedőknek, hogy mit láttak benne Contéék, aztán amikor a második játékrészben már kezdtem volna hiányolni a ködbe vesző dinamikus előretöréseit, Q fejére varázsolta a labdát, a végén meg eldöntött a meccset. Bravo! Ami a csatárainkat illeti, nem egyszerű történet az övék. Az első félidőben alig tekeredett kapu elé bármiféle beadásszerűség is, így marha nehéz gólt szerezni. Bendtner küzdött becsülettel, Q meg gólra váltotta az első valamirevaló helyzetét, és amikor terület nyílt előtte és labdát is kapott, tüzelt azon nyomban. Gio ugyan adott egy gólpasszt, de akkor is béna, ez is tisztán látszott a mai meccsen (is). Mármint nem a labdával ügyetlen elsősorban, hanem vagy fejben kevés vagy én nem tudom, mi van vele, de a tetves kaput nem igaz, hogy nem lehet eltalálni... Vucinic a haszontalan flikk-flakkok királya, megint 2 gólt jegyezhetünk fel a neve mellé, ami édeskevés. Ha az Inter ellen nem Q lesz az első csatár, akit Contéék a lapra írnak, akkor az edző a hülye, nem a csatár. Egy támadónak hatványozottan fontos, hogy ritmusban maradjon, nálunk meg vetésforgó van. És így is nyertünk. Leszarom a BL-t, üssük meg az Intert, nyerjünk bajnokságot és nekem már jó lesz. Amúgy a Chelsea védelmét elnézve talán még a mi csatárainknak is lesz keresnivalójuk a hazai csörtén. De mondom, a hétvégi meccs fontosabb, sínre tehetjük a bajnokságot. Jó lenne leszokni azért a középre visszalőtt "felszabadításokról", mert a Conte érában kaptunk már gólt ilyenből tavaly a Cagliari (Chievo?) és az Udinese ellen is, a Milan elleni (nem Muntarié) is hasonló volt, meg ez a mai... Hogy rohadjanak meg, hogy ellenünk mind így eltalálják! És még így is nyertünk!

347794 2012.11.01. 08:57:39

[juventino_1897](#959105): Amikor a gólt kaptuk én is pont erre gondoltam:(,de ellentétben az eddigi véleményemmel Gio most érezhető plusz volt a csapatnak. Pogba fantasztikus gyerek,remélem majd sokat játszik a szezonban.A Derby-t illetően:Q biztos,hogy jobb most mint bárki más,de néztem szegény Matrit tegnap a kispadon és arra gondoltam,hogy van még remény.(Ez csak a saját utópiám vele kapcsolatban.)

343175 2012.11.01. 10:28:04

Pogbát át kell nevelni csatárnak, nincs mese.

278403 2012.11.01. 10:39:37

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Én úgy látom a csatárok helyzetét hogy Q nagyon jól játszik csak hát ha nem megy középre labda a csatár nem tud gòlt lőni. Egyébként folyamatosan visszajött labdáért s ha 30 méteren belülre ért tüzelt mint a német hadsereg. Jó lövései voltak csak valahogy nem jön neki még össze. Matrit azt felejtsük el adjuk el a télen. Bendtner sem volt olyan rossz de a télen felőlem mehet haza. 4 csatár bőven elég nekünk a keretbe. Giovinco jó csereember akkor kell behozni mikor az ellen védői már fáradtak. Vucsi formába lendülhetne már az inter elleni meccsre és abbahagyhatná a hisztit. Szerintem miatta a legfontosabb Conte a pálya szélén. Llorente jöhetne télen és akkor meg lehetne a csapat. Pogba pedig zseniális. Kedvenc lett.

338554 2012.11.02. 14:35:08

[juvetorino](#959308): Nope, akkor nem lődözhetne gólokat jó 30-ról, mint a jutubon..
süti beállítások módosítása