bntemp

bntemp

Ízletes fos

2012. október 28. - s4tch

Már elnézést a címadásért, de talán ez adja vissza a legjobban azt a kettős érzést, amit a meccs végignézése és annak végeredménye generált bennünk. Röviden: ebben az idényben a Juventus lett az első csapat, amelyik el tudta hozni mind a 3 pontot a Catania otthonából. Előtte csak a Napoli volt képes itt döntetlenre. Hosszabban pedig a hajtás után!

Már elnézést a címadásért, de talán ez adja vissza a legjobban azt a kettős érzést, amit a meccs végignézése és annak végeredménye generált bennünk. Röviden: ebben az idényben a Juventus lett az első csapat, amelyik el tudta hozni mind a 3 pontot a Catania otthonából. Előtte csak a Napoli volt képes itt döntetlenre. Hosszabban pedig a hajtás után!

Napfényes kora délután szaladtak ki a csapatok a zöldellő cataniai gyepszőnyegre. A meleg napsugarak kacagva melengették a játékosok arcát, akik vidáman kergették a labdát. A kis Claudio helyett most a kis Paul kezdett, és meghálálta a bizalmat. A széleken a barátságos Stephan és a sötét bőrű, ám szeretetteli lelkű Kwadwo játszottak. Igazából a kedvenceink között csak a csatársorban történt még változás, itt a dán királyfi, Nicklas kezdhetett!

A vidám labdázgatás Juventus dominanciával kezdődött (Vidal és Pogba veszélyezettett távolról), ám egy óvatlan pillanatban egyszercsak cataniai rohamok törték meg ezt a jó hangulatot. A nagyobb probléma az volt, hogy egyszercsak megszerezték a vezetést az elefántosok. Bizony bizony. Még nagyobb gond kerekedett ebből akkor, amikor a bíró úgy döntött, hogy nem, mégsem szerezték meg a vezetést.

Alapesetben ennek lehet örülni természetesen, hiszen ki szereti, amikor kedvencei hátrányba kerülnek. Annak viszont semmilyen spotszerető ember nem örülhet, ha 102 visszajátszás után sem jön rá, hogy miért is anullált egy gólt a spori. Valószínűleg komoly visszhangja lesz az esetnek, és minden bizonnyal a meccset végig kritkán aluli színvonalon fújó bírói brigád is megszólal majd.

A hiresztelésekkel ellentétben azonban nem az történt, hogy a Juventus játékosainak reklámaciója győzte meg a bírót a gól visszafújásáról. A Juve játékosai arra hívták fel a bíró figyelmét, hogy a partjelző asszisztens - teljesen tévesen - lest intett. Ezután ment oda a spori a segítőjéhez, és a vele való egyeztetés után úgy döntött, hogy nem adja meg a gólt. Ezt támasztja alá az is, hogy a Catania játékosai a vonalbírót gyalázzák leginkább.

A gól mindazonáltal teljesen szabályosan esett, ordenáré nagy bírói hiba volt a meg nem adása. Előfordulnak ilyen hibák (ekkorák igen ritkán), de ugye a Juventus javára tévedni mindig nagyobb szám, tehát várható, hogy megszólal az ügyben De Laurentiis, Moratti és Zeman, valamint kedvenc trolljaink is előjönnek barlangjukból a Juventus megsemmisítését követelve, sőt, mostantól a szurkolóik csak kisbetűvel írhatják majd le a nevüket. Bár igazán nem szívesen, de meg kell jegyeznem, hogy Puzsér Róbert "nem kell még egyszer hét ínséges esztendő" megjegyzése külön fájdalmas volt (mondjuk a "Pepe a 2-4-2-ben játszott jobb oldali szélsőt" sem volt jó eszmefuttatás - hiszen az csak 8 játékos, és Pepe gyakorlatilag csak kapus nem volt)

Mi elintézzük annyival, hogy elmondjuk: szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet, és itt az ideje a videobíró bevezetésének. A focinak persze sava-borsa, hogy történnek vitatható esetek, de egy tök egyértelmű tévedés nem nevezhető vitathatónak.

Mindenesetre a gól után a bírói stáb munkája teljesen szétesett, össze-vissza ítéletek születtek. A spori valamit továbbengedett, valamit nem. Kompenzált, aztán mégsem. Az biztos, hogy egy pár hónapig nem kéne fújnia az első osztályban.

Vezeklésként nyilván szívesen levágnánk a fejünket, hogy az ellenfelek drukkerei elé hajíthassuk, hadd focizzanak vele kedvükre, ám ilyenkor eszünkbe jut, hogy a világtörténelem során előfordultak már ekkora bírói tévedések is. Például volt olyan, hogy a Juventusnak nem adtak meg szabályos gólt. A többi csapattal nem kívánok foglalkozni, ebben a fordulóban is láttunk már lesről született gólt, mondjuk azt megadta a spori. Ez van. De csak nem fogunk minden bírói hibáért elnézést kérni.

A második félidőben Bendtner tiszta helyzetben rúgta a kapusba a labdát, a kipattanóból pedig megszereztük a vezetést. Hogy az egyébként is kellemes hangulatot fokozzuk, Bendtner lesgyanús helyzetben volt a passz pillanatában. Ezen lehet vitatkozni, szerintem egyvonalban volt a védővel, ellenfeleink szurkolói szerint pedig dögöljek meg, haljanak meg a szeretteim és háziállataim is, mert annyira hatalmas les volt, hogy egyszerre 3 milánói játékos sem tudna ekkora lesen állni.

Szerintem a lábak egyvonalban vannak.

Mindenesetre megszereztük a vezetést, és innentől kezdve egyre halottabb mérkőzést láthattunk. A bíró kénytelen volt kiállítani egy cataniai játékost, amikor kézilabdára váltott egy pillanatra, teljesen egyértelműen sárga lapot érő megmozdulás volt. Érdekes módon néhány perccel később egy hasonló kezezésért már nem adott sárgát (ismét egy Catania játékos volt az elkövető), ami mutatja, hogy mennyire összeszedett és következetes bíráskodást láttunk.

Az utolsó percekre beálló Giovinco jól mozgott, egyszer lefutotta Legrottagliét, de a rutinos hátvéd becsúszásával megakadályozta a gólhelyzetet. A visszajátszások alapján akkora piros lap volt mint ide Lacháza (erősen úgy tűnik, hogy Gio tolta meg a labdát, Legro pedig nem érte el egyáltalán), de tökmindegy.

A vezetés és az emberelőny hatására a csapat gyökkettőbe kapcsolt, hihetetlenül unalmas és passzív játékkal várták a lefújás pillanatát. A szögletekre 2-3 ember ment fel a 16-oshoz, a támadásokat sem támogatta már senki. Így eshetett, hogy Giovinco majdnem meglőtte a hónap gólját, miután félpályáról senki által nem támogatva, kénytelen volt elmenni egész a Catania 16-osáig, majd ott fölédurrantotta, pedig elég ígéretes helyzetben lőhetett.

Hogy ennek a visszaállásnak mi volt az oka, azt nem tudjuk meg, viszont én egyre inkább azt érzem, hogy Conte hiánya meccsről-meccsre fokozottabban érezhető. Dekoncentráltság, lazaság, hibák és lanyhaság üti fel a fejét a meccsek egyes szakaszaiban. Örülök, hogy decemberben már visszatérhet a kispadra, viszont addig sajnos még van 3 BL-meccs, ahol nagyon fog hiányozni...

Persze azt is el kell fogadni, hogy a kettős terhelés eredményeként egyszerűen muszáj akár a meccsek közben is pihenni. Az éppen elégnél most semmivel nem adott ki többet magából a csapat.

Vidal önmagához képest jól játszott, de jót fog tenni neki a kisárgulás okozta pihenő. Pogba nagyon ígéretes, fiatal, ám magabiztos, küzd, jól lő és fekete! Egyelőre nagyon szeretjük. Lichti mostanában árnyéka tavalyi önmagának, Caceres elférne helyette gyakrabban. Bendtner nagyon akart, jól mozgott, de képtelen volt a helyzetekkel élni. Mentségére legyen mondva, hogy ez az első végigjátszott meccse, lehet még benne valami, meglátjuk. A védelemben is sok a bizonytalanság.

Ez a meccs tehát 3 pontot jelentett, valamint még 1 erőteljes érvet a videospori bevezetésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr248240362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

343175 2012.10.28. 19:51:12

A cikkel egyet értek, amúgy meg szépen megterítettél a Milan,Inter szurkolóknak :D

347168 2012.10.28. 19:56:29

Szerintem is spóroltak a fiúk a szusszal, ami érthető, hiszen nyakunkon a Bologna, az Izé és a Nordskjöppiglo elleni meccsek, amiket hozni kellene. Sajnáltam, hogy Gio nem talált be, kétszer is nagyon szépen került helyzetbe, továbbá egy 2-3 gólos győzelem elvette volna a tévedés súlyát. Így most bővülhetnek a gyorskommentek, avagy minden rosszban van valami jó.... :)

336679 2012.10.28. 20:01:07

[juvetorino](#955123): Rendkívül ügyesen tudunk moderálni. De nem fogunk természetesen, hiszen minél több komment érkezik, annál több pénzt keresünk! Indexes topikból még adalék: "Ma a Lazio szabályos gólját sem adták meg, a Liverpoolét sem az utolsó percben, a Chelsea-MU meccsen is volt 2-3 -a manchesterieket támogató- téves ítélet (lesgól, kiállítás)." És ugye a cikkben is említett lesgól. De nyilván csak a Juventus esetében kell telefröcsögni az egész internetet.

338144 2012.10.28. 20:21:05

Miután egyre jöttek anno a calciopoli "még ki nem adott" részletei arról, hogy kik is voltak még sárosak, meg miután Conte-t mindenféle logika és tákolt ostobaságok halmazára eltiltották, megfogadtam, hogy rohadtul telibefosom ha nekünk fújnak a bírók, sőt akkor fogok a legjobban örülni, ha így nyerünk. Ehhez képest elkeserített a kritikán aluli bíráskodás, még így is. Ez az egyik. A másik meg, hogy dobjon már valaki egy rohadt napalmot a Sportklub stúdiójára amikor Puzsér is ott van. Szegényem bebiflázta az összes játékos történelmét, de magától olyan cizellált _bálnafost_ tud összehordani, hogy az már fáj. Nekem mondjuk Bendtner savazása tűnt hülyeségnek úgy, hogy szerintem ha valaki, akkor Vucinic volt fogalmatlan. Na mindegy... Forza Juve!

339140 2012.10.28. 21:04:37

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Esztétikai les volt a Catania gólja. Ezen mi nem egyértelmű?

342137 2012.10.28. 21:32:16

„De nyilván csak a Juventus esetében kell telefröcsögni az egész internetet." Szegény, ártatlan juventinók, folyton megtalálnak titeket a mocskos, galád ellendrukkerek, ti meg értetlenül pislogtok, mint pocok a lisztben. Olyanok vagytok, mint a börtönviselt rabok, akik ha megint gyanús dolgokba keverednek, rögtön előveszik őket az előéletük miatt. A fekete-fehér csíkos új értelmet nyert az esetetekben. Tűrjétek hát ha baszogatnak. „Mi elintézzük annyival, hogy elmondjuk: szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet, és itt az ideje a videobíró bevezetésének.” A többiek meg elintézzük annyival, hogy megint pénzelitek a spurikat. „Az biztos, hogy egy pár hónapig nem kéne fújnia az első osztályban.” Igen, menjen csak a jól megérdemelt nyaralására, rászolgált. Pár hónap múlva megint lehet majd mondani, hogy csak egy ártatlan tévedés volt semmi több… De, hogy ne csak trollkodjak, ennek a mostani olasz bajnokságnak kell a Juve, gyűjtsétek csak a koefficiens pontokat, amíg lehet. Valahogy próbáljatok nem lebukni, amíg lehet.

334188 2012.10.28. 21:41:14

[szadam90](#955337): "Valahogy próbáljatok nem lebukni, amíg lehet" Köszi. Nem fogunk!

338554 2012.10.28. 21:43:13

Micsoda?! Még nincs gyorskommentek közt a "Ha Bergessio gólját megadták volna!" című klasszikus? A szurkolói preferenciák szabadsága érdekében minden csapat játékosával szerepelhetne egy sor, ne érezze senki diszkriminálva magát. Ha Pepe gólját megadták volna!

337297 2012.10.29. 00:15:14

[szadam90](#955337): Először csúnyát akartam írni, aztán kulturáltat, de közben rájöttem, hogy felesleges ennél a fél percnél többet szentelni neked, mert úgysem... *(letelt a 30 mp)

346364 2012.10.29. 08:51:23

[Dartagnanx](#955144): Követelem a gyorskommentek közé: "minél több komment érkezik, annál több pénzt keresünk!" Köszi. :)

339362 2012.10.29. 10:17:03

nehogy már mi kérjünk elnézést, mert a bíró a javunkra tévedett. az a gól, amit a bíró annak ítél, ilyen egyszerű. nem egyszer tévedtek már a mi kárunkra is, és akkor is ugyanezt az álláspontot képviseltem. egyébként pedig ne fröcsögjön nekem itt senki igazságtalanságról, mert a sporttörténelem egyik legnagyobb igazságtalansága a kálcsópóli volt. visszatérve a meccsre, negyed gőzzel lefociztuk az ellenfelet, a helyükben inkább ezzel foglalkoznék.

342128 2012.10.29. 10:45:37

Nem adtak meg egy szabályos gólt a Cataniának, a tiétek meg igencsak kérdéses. Új értelmet nyert a " lefocizás intézménye ".

347794 2012.10.29. 11:05:27

Számtalanszor fújtak ellenünk,mentünk serie b-be,Conte eltiltott egy kétes vallomás szerint.Ezek tudatában,ha egyszer téved a bíró a javunkra,azt el kéne fogadni más szurkolóknak is,hiszen hány tévedés volt már a sporik részéről az ő csapataik felé is.Egyébként az egészben a szomorú az,hogy nyugodtan nyertünk volna hátrányból is,de így keserű a szájíz.

339362 2012.10.29. 11:29:25

[Jackass86](#956019): mindenesetre gratulálok a túr de fransz győzelemhez.

273892 2012.10.29. 12:39:54

Szerintem a Juventust ki kéne zárni az olasz bajnokságból mert olyan csapat amelynek bírói segédletkel a győzelemhez annak nincs helye a bajnokságba.

338032 2012.10.29. 12:40:30

[JUVEloko](#955883): nem kell bonyolítani, elég lenne a "anyagilag támogató hozzászólás" is meg lehetne "troll vagyok... tudjátok" is

337297 2012.10.29. 12:48:29

[szede11](#956179): Szerintem téged el *kelene zárni a hozzászólás lehetőségétől, mert aki nem tud helyesen írni, annak nincs helye *ebbe a fórumba. Más: a te analógiádon elindulva, tavaly minden második csapatot ki kellett volna zárni a nekünk nem megítélt büntetők miatt. &juuvee: LOL

255006 2012.10.29. 14:55:09

A PaddyPower fogadóiroda kifizette azon játékosait, akik Catania győzelemre fogadtak... Azért ez elég sokat mondó, nem gondoljátok? :) Minden rosszindulat nélkül kérdezem!

347392 2012.10.29. 15:08:31

[jancsi82](#956350): a kérdést sem értem

346364 2012.10.29. 16:34:06

[szede11](#956179): Nekünk nem kell a bírói segítség, de hát ha egyszer adják :D.

346364 2012.10.29. 16:44:27

[szadam90](#955337): Ez a logika egyébként helytálló is lenne (büntetett előélet). Ott bukik meg a dolog, hogy mi azért vagyunk "büntetett előéletűek" mert mások, akik egyébként szintén lehetnének, úgy akarták. Tették ezt csellel, összefogással, törvénytelenül....stb. Így azért más a leányzó fekvése.

336679 2012.10.29. 16:46:24

[jancsi82](#956350): Remek reklámfogás nekik, mindamellett oltári baromság. Az írek vb-re kijutását sem fizette ki egy fogadóiroda sem, pedig ha nincs a Henry-féle kézilabda, ugye. Víruskampánynak remek, hiszen költséghatékony eszköz meglovagolni egy ilyen médiahype-ot. Ráadásul valószínűleg a paddypowernél kb 12 játékos tette meg a Catania győzelmét. Arról pedig nem is vesz tudomást, hogy a mérkőzésből hátra volt még egy óra, és a Manchester Unitednek például elég volt 3 perc a 90. után, hogy megfordítsanak egy BL-döntőt. A Milan is szívott már 3-0-ról. Totálisan abszurd arról beszélni, hogy azzal a góllal véget is ért volna a meccs. Ha aranygólról lett volna szó, akkor érteném. Alessio az esetről: "On the pitch we didn't see much," Juventus assistant manager Angelo Alessio said. "The linesman lifted his flag, then I don't know what happened. No, the Juventus bench didn't do anything. The linesman was talking to the official and he made the decision. Some of our players who were closer to the incident went to the officials. Hallgassák le az összes bírót és biróküldőt, Morattinak megvannak hozzá a kapcsolatai.

346888 2012.10.30. 10:24:47

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

347260 2012.10.30. 13:16:33

[Dartagnanx](#956465): [jancsi82](#956350): épp azt akartam én is írni, hogy új ügyfél akvirálás, semmi több. [Reiro](#955174): csatlakozom. Magasról teszek rá, hogy milyen körülmények között nyerünk és arra is, hogy mások mit gondolnak erről. Írták feljebb, hogy más téves eset is volt aznap. Kész, szerdán is nyerni kell, FORZA JUVE!

347685 2012.10.30. 15:30:58

Ha Muntari gólját megadták volna! Ha Bergessio gólját megadták volna!! Akkor valószínű, hogy nem 0-1, hanem 1-2.
süti beállítások módosítása