bntemp

bntemp

Rotáció, sorsolás, Pirlo

2012. szeptember 27. - s4tch

Dino már értékelte a Fiorentina elleni borzadály értékelés után kiáltó részét, de van néhány tapasztalat, amit mindenképpen szeretnénk még megosztani a nagyérdeművel. Ez itt igazából nem is egy poszt, csak egy tanulsággyűjtemény, pontokba szedve. Amolyan vitaindító izé.

Az első, hogy nagyon jó, hogy a Juventus keretét ilyen szépen megerősítették a nyáron, hiszen a kezdőnk bivaly volt már tavaly is, csak a szezon végére kidöglött mindenki. Idővel biztosan lesz majd jobb is, ha a sérülésből visszatérők utolérik magukat, és mindenki beleszokik a rendszerbe, de egyelőre már a középerős (Genoa) csapatok ellen is az van, hogy ha nem akarunk égni, be kell hozni a pihentetett kezdőket.

Dino már értékelte a Fiorentina elleni borzadály értékelés után kiáltó részét, de van néhány tapasztalat, amit mindenképpen szeretnénk még megosztani a nagyérdeművel. Ez itt igazából nem is egy poszt, csak egy tanulsággyűjtemény, pontokba szedve. Amolyan vitaindító izé.

Az első, hogy nagyon jó, hogy a Juventus keretét ilyen szépen megerősítették a nyáron, hiszen a kezdőnk bivaly volt már tavaly is, csak a szezon végére kidöglött mindenki. Idővel biztosan lesz majd jobb is, ha a sérülésből visszatérők utolérik magukat, és mindenki beleszokik a rendszerbe, de egyelőre már a középerős (Genoa) csapatok ellen is az van, hogy ha nem akarunk égni, be kell hozni a pihentetett kezdőket.

A második, hogy nagyon tiszteljük azt az elvet, hogy _alkalmazkodjanak hozzánk az ellenfelek, ne mi hozzájuk, hiszen erőt sugároz, mint Tyli tekintete, amikor végigméri a Capella táncparkettjét. Ugyanakkor nem árt az sem, ha legalább annyiban figyelembe vesszük az ellenfelek játékerejét, hogy ne lőjük tökön magunkat. Konkrétan ne játszassuk Giovincót, amikor látjuk, hogy a kapunak háttal állva, két védővel a seggében kell kibirkóznia a helyzeteket, mert erre van egy Matrink/Bendtnerünk. És az erős csapatok ellen ne tegyük be a pálya közepére Giaccherinit, mert átrohannak rajta, mint a német páncélosok a lengyel lovasságon.

Báncsák a kicsit, e!

A harmadik, hogy már a rotáció szóba került, jegyezzük meg, hogy míg a középpályán szinte minden játékosunknak jutott már jelentős mennyiségű játékperc, addig Matri és Bendtner golyvásra ülik a seggüket a padon, és ez nagyon nem jó. Matri soha nem lendül formába, ha nem kap legalább fél órákat (mint mondjuk a Milan ellen márciusban), főleg akkor, ha pont egy olyan típusú csatár kéne, mint ő (vs. Fio), vagy Bendtner.

A negyedik, hogy szerintünk Pirlo fáradtsága nem fizikai jellegű. A testi fáradtságot az emlősök között egyedülálló módon úgy dolgozza fel, hogy kivezeti az arckifejezésére, ezzel is pihentetve szervezetét, viszont a pszichés fáradtsággal nem tud mit kezdeni. Mivel előbb – veretlenül – olasz bajnoki címre vezette a Juventust, aztán Eb-döntőbe kormányozta az olasz válogatottat, szerintünk legalább három hétre el kéne küldeni nyaralni, de legalább ki kéne kérni a szabiját a válogatottból október elejére, hogy kicsit feltöltődjön, mert kurvára ráfér.

Az ötödik, hogy mivel a komplett olasz élvonal legdurvább sorsolása a Juventusé, nem nagyon értem, miért mentek bele a meccsek elosztásába. Például a genovai meccset jobb lett volna szombaton játszani, mert szerdán mentünk Fulhambe, ehelyett vasárnap játszottunk. De ha már szerdán BL-volt, akkor sokkal jobb lett volna újra vasárnap játszani a Chievóval, hogy pihentebbek legyünk, ehelyett már szombaton pályára léptünk. Ezután szintén nem lett volna baj, ha mondjuk szerdán lépünk pályára a hétközi fordulóban, de mi már kedden lejátszottuk a firenzei meccset, ami után – vasárnap helyett – újra szombaton játszunk a Roma ellen. Ez utóbbi annyiból védhető, hogy a londoninál is fontosabb BL-meccset játszunk kedden, amire nagyon fel kell fújnunk az arcunkat (egyetlen pillanatra sem szabad lebecsülni a Sahtart).

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr38240320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338570 2012.09.27. 12:32:40

1. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy nagyon kevés olyan csapat van a világon, aki ha nem a legerősebb csapattal áll ki, akkor is majdnem ugyanúgy ripityára veri/földbe döngöli az ellent. A csapatunknak szerintem még két év vagy két jó mercato szükséges lenne, hogy a fenti megállapításom igaz legyen rá. Sajnos jelenleg nagyon nem mindegy, hogy De Ceglie vagy Kwadwo a balbunkó vagy hogy Pogba van középen vagy Pirlo. 4. Lehet, hogy pont ennek a problémának az orvoslására kellett volna Verrattiba nyáron pénzt feccolni és Pogba maradhatott volna Marchisio vagy Vidal helyettesének.

334309 2012.09.27. 12:43:22

[Bandolini](#928658): verrattival sztem sokan úgy voltak, hogy lutri. ő maga így járt a legjobban, mert egy nagyobb csapatban most nem lett volna stabil kezdő. az biztos, hogy drága lesz visszahozni, még ha az ügynöke is azon lesz, hogy rohadt gyorsan visszajöjjön.

348105 2012.09.27. 12:44:24

[Bandolini](#928658): tényleg nem mindegy, mert Pogba- horribile dictu- hasznosabb volt (a Fio ellen) mint Pirlo...azért vegyük észre, hogy Pirlo a Chelsea ellen sem volt sokkal jobb, de ott egy Marci- Vidal páros focizott helyette is kicsit. A Roma ellen személyszerint Marrone-vel és Pogbával kezdenék, ha Giaccherininek muszáj játszania (amit nem értek, miért) akkor Asa a 3.belsö kp, Giaccherini a balszélen (Chiellini megeszi Lamelát és Florenzit is). De gyanítom, a Vidal, Piro, Marchisio 3asból min. 2 játszani fog. Verrattival kapcs. abszolút egyetértek, zseniális kölyök, és sajnos már nem engedik el vagy 5-6 évig.

335692 2012.09.27. 12:45:45

2. Kit szídjunk amiatt, hogy Giovoncio 90 (!!!) percen keresztül pályán bírt maradni ilyen pazarul gyenge játékkal? Carrerat? Contet? Tagliaventot vagy a nagybani viola árusokat? Látszott a kicsin, hogy aznap semmi se jöhet neki össze. Ennél egy masszívan elhízott Bendner vagy melírozott hajú Márti is jobb lett volna. Én a félidőben lekaptam volna a pályáról. Ehelyett Q jött le Vucsi helyett és egy tipik 1 gólos meccsen két secunda puntával toltuk hosszú perceken keresztük klasszikus ék nélkül.

348105 2012.09.27. 12:55:20

4. az olaszok mennek Örményországba és fogadják a dánokat. Nincs az az isten,h Prandelli kihagyja Pirlot....

262910 2012.09.27. 13:02:08

Matri valóban borzasztóan hiányzik, még akkor is, ha nem lő gólt. A Genoa ellen gyenge volt Giovinco mellett (aki akkor egyébként nem játszott rosszul), de a Fiorentina ellen sokkal többre mehettünk volna vele, ha csak lekezeli és megtartja a labdát, mint Gióval, aki 1-2 fault kiharcolásán kívül hasztalan volt. [celerysoup](#928667): Marronét jelenleg védőként tartja számon Carrera. Azt hiszem, az első forduló után nyilatkozott ilyet. Amúgy azzal egyet tudok érteni, hogy őt is lehetne játszani: fizikailag bajnok a srác, hihetetlen önbizalma van, jól passzol, taktikailag fegyelmezett, Pogbától legfeljebb magasságban marad el. Giak (azaz Marcsi) és Pirlo helyén is simán játszhatna. A legfontosabb, hogy Pirlóval, ill. ha vele nem is, a szerepével kezdjünk valamit.

347794 2012.09.27. 13:12:38

[benkebusto](#928668): Maximális egyetértés,én is komolyabban koncentráltam volna Conte helyében,ha Pirlo nem működik be lehetett volna hozni Marronét,vagy nem jegeltetni Marcit.Pogba jól védekezik,de egyenlőre ennyi,klasszikus ék nélkül pedig nehéz lesz.Verrattival kapcsolatban meg annyit mondanék,hogy bizonyítson a psg-ben,majd vissza hozzuk ha kell,és ha van rá módunk.

346607 2012.09.27. 13:23:44

A Fio ellen nem az emberekkel hanem a szerkezettel volt a gond. A szünetben át kellett volna állni 4-3-3-ra. A Fio mindenáron emberfölényt próbált kialakítani a középpályán (Roncaglia feltolása), és ez sikerült is. Hagyni kellett volna, és megpróbálni a széleken fölényt kialakítani. Egy Matri-Giaccherini cserével meg is lehetett volna ezt valósítani. A pálya szélén Gio is hasznosabb lett volna. A bajt én pont abban látom, hogy Carrera nagyon erőlteti a 3-5-2-t.

346514 2012.09.27. 13:32:02

[celerysoup](#928667): Benito nagyon jól látja, hogy nem árt észben tartani az ellenfelek játékerejét is. Namost ezek után qrvára nem lenne vicces a Pirlo-Marci-Vidal szentháromságból kettőt kivenni a Roma ellen, mert Zeman kecskevért vedeltet velük meccs előtt és minden átkot megidéz majd valami okkult szöveggyűjteményből, mert ellenünk a pocsék kezdés után pláne nem akar a szopórollerre ülni. A Napoli példájában bízom, hogy a csutkaszar cataniai produkció után simán leverték a Laziót, meg ugye a Roma védelme eddig csak a cagliari túrát úszta meg gól nélkül (khm...). Nagyon fontos lesz, hogy mi rúgjuk az első gólt, ehhez viszont uralnunk kell a középpályát, és szerény véleményem szerint ehhez Marci és Vidal futómennyisége elengedhetetlen lesz, ergo csak Pirlo maradhatna ki, de inkább ő se. És igen, ezért mantrázom Verrattit, mert a kis dugónak megvan a töke és a technikája is ahhoz, hogy elirányítgasson egy csapatot középről, Pogba pedig tényleg inkább az új Vieira, akit leginkább Vidal helyett lehetne betenni harapni és passzolni, de nem irányítani. De ha most pont minket szopat meg a Roma, nagyon csalódott leszek, még akkor is, ha utána szétszecskázzuk a Sahtart (ami meg szintén elég rágós lesz). Kulcsmeccsnek érzem a hétvégit, mert egy győzelem erőt és hitet adhat, ha viszont most kezdünk el botladozni, az a BL-ben és a bajnokságban is visszavetheti a csapatot, ami most nagyon nem kéne. Most derül ki, mennyire vagyunk erősek.

347794 2012.09.27. 13:36:07

[daneeka30](#928706): Szerintem Conte jól csinálta a 3-5-2-öt,a végén rá is durranthatott volna,de az aktuális felállásban nem volt alternatívája,Matri egy nagy lutri,a többiekben meg nem volt több.Bendtner-el kapcsolatban csak annyit,hogy nyilván fizikálisan erősödnie kell,még ha ez a serie a akkor is.

348105 2012.09.27. 13:44:24

[juventino_1897](#928716): értem amit mondasz, de ha Zeman így is úgyis metamfetaminkúrára fogja Tottiékat a meccs elött, akkor Szerinted jobban járunk egy - jelenleg - láthatóan enervált Pirloval mint egy elég tökös, kemény, labdabiztos Pogbával/ Marronéval? Persze, imádom Pirlot, mindig van olyan a lábában,mint senkinek, de láthatóan vmi nem az igazi most. Lehet, h átbaszták a villanyborotvájával, vagy nem kapja a pajzsmirigyhormon-pótlását és mivel a válogatott nem fogja engedni pihenni, talán nekünk kellene. A Roma-t sztem amúgy ütjük, ök akkor puffanak a legnagyobbat, mikor nagyon nyerni akarnak, Vuci iszonyat lárva arccal fog 2-t gúrítani. A Shaktar-t sokkal erösebbnek érzem.

348105 2012.09.27. 13:47:37

kieg.: Asamoah-t középre. Nem sokan mentek eddig el mellette, futni is tud annyit mint Marci vagy Vidal. Ìgy talán kevesebbet lesz Giaccherini közelében (nem nála!) a labda

347168 2012.09.27. 14:27:18

Az még nem fordult meg senki fejében, hogy Giovincot kirakjuk szélre? Ott kihasználhatná a sebességét és nagyobb tér is lenne előtte. Nem kellene betonkemény középhátvédek ellen rontania. Ebben az esetben Asamoah tudna valódi helyettese lenni Marcinak, nem pedig a hullámzó teljesítményű Giaccherini. Pogba nálam is inkább Vidal dublőre lehetne, Marrone-t pedig ki lehet próbálni újra Pirlo posztján. Persze nem a Roma ellen...

262910 2012.09.27. 15:20:06

[HungarianMotorMouse](#928766): az tényleg érdekes, hogy egyáltalán nem használjuk a 4-3-3-at...

347794 2012.09.27. 16:21:22

[HungarianMotorMouse](#928766): Aztán úgy leütközik ahogy kell,Gio sem megoldás szerintem a szélen,egyszerűen kevés mint mentálisan,mint fizikailag.Marrone-tlehet próbálgatni,de Pirlo posztján még nem lehet tőle maradandót várni.A 4-3-3-pedig rizikós,ahhoz még igazolnunk kéne januárban.

348087 2012.09.27. 16:26:07

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

346584 2012.09.27. 20:35:59

most már azért én is megnézném ezt a Bendtnert éles bevetésen, mert így csak elkedvetlenedik a padon, mint Elia, aztán gatyát se villant, azt akkor miből lesz bevétel???

346364 2012.09.28. 08:48:42

[s4tch](#928800): Pepe miatt nem használjuk a 4-3-3at az a rendszer Pepenek és Matrinak feküdt (utóbbi abból lőt 10 gólt). Pepe sérült, ki tennének a helyére? Gio-t? Előrejáték még ok, de 4-3-3ban védekezni is kellene (legalábbis Pepe anno mindig megtette), azt pedig nem tud. Matri/Bentner szerintem többnyire klasszikus centert tudnak játszani, a 4-5-2ben ilyen nincs ezért nem játszatja őket. Mindenesetre Gio-val kezdeni kell valamit, mert ez így nagyon kevés tőle.

262910 2012.09.28. 09:33:11

[JUVEloko](#929239): Isla vagy Giak. Előbbit tulajdonképp Pepe helyére vette az Udinese, előre is jó, hiába alapvetően eddig védőként használták. Giak meg kétlábas, született szélső, és amennyire egy szélsőnek kell, annyira bőven tud bekkelni is.

338554 2012.09.28. 09:54:55

[s4tch](#929260): Szegény Pepe, előbb Udinében, majd Torinóban is ráveszik a nyakára Islát.. Biztos nem a chilei posztere lóg az olasz falán.

346364 2012.09.28. 11:36:05

[s4tch](#929260): Erre nem gondoltam, pedig nem is rossz ötlet. Az biztos, hogy egy ilyen rendszerben a csatár Bendtner/Matri kettős közül kell, hogy kikerüljön.

262910 2012.09.28. 11:45:35

[JUVEloko](#929315): amúgy Giónak is jobban feküdne a 4-3-3, Vucsi helyén, így legalább Mirko is pihenhetne. Kupacsapat: Storari - Caceres, Lucio, Bonu, DC - Marrone, Pogba, Asamoah - Isla, Matri, Gio. El is küldöm Carrerának.

346364 2012.09.28. 15:15:04

[s4tch](#929323): Amíg Asamoah van mögötte addig biztosan. Én soha nem voltam Gio párti, de mivel a JUVE játékosa, természetesen szurkolok neki. Meg kéne találni a helyét, mert nem volt olcsó. Idén azért érezzük Conte "eltiltását", valamiért a meccs közbeni váltások nem ülnek annyira mint tavaly. Sztem Marrone sokkal nagyobb ígéret, Őt kéne tolni. Ráadásul amikor lehetőséget kap él vele.

348076 2012.09.28. 17:56:46

http://www.youtube.com/watch?v=kspnqMIDJes&list=UUrapYyLoIZYLPM4UyGv6_AQ&index=9&feature=plcp
süti beállítások módosítása