bntemp

bntemp

Demonstráltunk. De mit is?

2012. szeptember 16. - s4tch

Bár a beharangozóban magabiztos, megsemmisítő győzelmet kért és várt a csapattól Beni, én bevallom, hogy nem mertem megfogadni a csapat sorozatban hetedik idegenbeli győzelmét (ami egyben új klubrekord is). A kissé felforgatott csapat, a közelgő európai kupameccs, és persze - mint mindig - Conte eltiltása ijesztő teherként emelkedett előttünk. A legerősebb kezdőből hiányzott Asamoah, Vidal, Lichtsteiner és Vucsinics is. Elemezzük, hogy miért született mégis egyértelmű eredmény a Genoa otthonában.

Bár a beharangozóban magabiztos, megsemmisítő győzelmet kért és várt a csapattól Beni, én bevallom, hogy nem mertem megfogadni a csapat sorozatban hetedik idegenbeli győzelmét (ami egyben új klubrekord is). A kissé felforgatott csapat, a közelgő európai kupameccs, és persze - mint mindig - Conte eltiltása ijesztő teherként emelkedett előttünk. A legerősebb kezdőből hiányzott Asamoah, Vidal, Lichtsteiner és Vucsinics is. Elemezzük, hogy miért született mégis egyértelmű eredmény a Genoa otthonában.

 

 

Elöljáróban felhívnám minden Juventus-szurkoló figyelmét a következő dolgokra:

  1. Minden Juve-érzelmű ember kérje ki magának azt a megállapítást, miszerint a Juventustól "bundabotrány" miatt vettek el két bajnoki címet. A Calciopolinak semmi köze a bundázáshoz. Szó sem volt bundázásról. NEM bundabotrány.
  2. Ha Conte eltiltása kerül szóba, akkor nem árt megemlíteni, hogy egyrészt a Juventus klubnak semmi köze az esethez, másrészt Conte sem bundázott. Hogy mit csinált, azt nem tudjuk, de nem bundázott. Hivatalosan jelentési kötelezettségének nem tett eleget egy állítólagos csalásnál.

Ezt csak azért írtam ide, mert idén először volt szerencsém magyar kommentárral meccset néznem, és ezt úgy éreztem, hasznos lenne tudatosítani szurkolótársaimban (ez még fontosabb dolog, mint arra rávilágítani a tudatlanoknak, hogy Torinóban bizony többen szurkolnak a Juvénak a Toróhoz képest). Tehát tegyétek ezeket a hétköznapjaitok részévé.

Most pedig a meccsről!

1-3 lett a végeredmény, és ez alapján, valamint a labdabirtoklás arányából kiindulva azt gondolhatná mindenki, aki nem látta a meccset, hogy egy könnyed, laza délutáni győzelmet aratott a csapat. De ez messze nem így van.

Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első félidő a Juventus számára volt demoralizáló, a második félidő pedig a Genoa számára. A meccs előtt azt gondoltam, hogy ha az ún. B-csapattal győzelmet tudunk aratni (akár egy atomszar meccsen) egy BL-meccs előtt, akkor mondhatjuk, hogy tényleg újra nagy csapat lettünk. Mint a régi szép időkben. Lehetett tartani tőle, hogy a kissé felforgatott kezdő, és a közelgő visszatérés az európai porondra rá fogja nyomni a bélyegét a játékunkra, ezért sem gondoltam, hogy nagyon villogni fogunk.

Ez látszott bebizonyosodni akkor, amikor az első 45 percet sikerült úgy lehozni, hogy egy árva helyzete sem volt a csapatnak. Matri került egyszer ziccerbe, azonban fölédurrantott, aminek örülök is, hiszen méteres lesen volt, és iszonyat fárasztó lenne egész nap moderálni itt és a Facebookon is. 45 perc elteltével nagyon-nagyon könnyedén lehetett volna akár 3-0 is az eredmény.
A védelem utoljára Delneri idejében tudott ilyen kihagyásokat produkálni, csak Borriello és Immobile bénázásának köszönhettük, hogy maradt esélyünk a második félidőben. Borriello egyébként annyira felszívta magát a meccsre, hogy alkalmanként gyorsabban futott, mint egy rozmár, ami tőle elég nagy szó - sőt, a gólhelyzete előtt úgy elküldte Chiellinit(?) gyufáért, hogy öröm volt nézni. Immobile bizonyította, hogy jobb Matrinál, akinek a nevét csak a kihagyott leshelyzet után és a csere alkalmával hallhattuk.
A kezdőben találta magát De Ceglie és Caceres, utóbbi sajnos nagyon gyengén muzsikált, előbbi pedig szintén nem villogott különösebben. A középpályáról nagyon hiányzott az első félidőben Vidal, kiesésével nem volt ki labdát szerezzen vagy lassítsa a genovai támadásokat, így Bonucci, Barzagli és Chiellini is hihetetlenül sok hibával tudta elintézni, hogy ötpercenként felszedjem idegességemben a parkettát.

Sajnos nagyon látszott, hogy a "B-csapat" egyelőre nem eléggé stabil, nem tudják azt a játékot mutatni, amit a legerősebb felállásban láthatunk. Pirlo is nagyon gyenge volt az első félidőben, talán a társaság általános szarsága miatt. Bár régóta meg vagyok róla győződve, hogy Pirlo sosem fárad el, csak néha nincs kedve játszani, vagy mert nem érdekli nagyon, vagy mert elveszik a kedvét az ellenfelek.
Pirlo le tudna futni 4 maratont zsinórban, az arcán ugyanazzal az egykedvűséggel, és a 160. kilométernél is képes lenne egy ötven méteres indítással szöktetni bárkit. Ha van kedve. No, most nem annyira volt kedve.

A második félidőben ismét bebizonyosodott, hogy a levelezőlistánk egyrészt be van kötve az edzői stábhoz is, másrészt zseniálisak és látnokok is vagyunk. Bár nem volt nehéz belátni, hogy Vucsi és Asamoah érkezése szükséges, mégis nagyon büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak megjósoltuk (ahogy Lichti érkezését is), de a gólokat is előre láttuk!

Veni, vidi, vici

De Ceglie lelkes volt, de súlytalan, és a helyére érkező Asamoah újfent bebizonyította, hogy hihetetlen potenciál van benne, igazi világsztár lesz a srác. Beállásával a bal oldalunk 6 és félszer lett stabilabb és 4 és félszer veszélyesebb. Emiatt ott már nem is nagyon jött fel a Genoa, valamint gól és tizenegyes is született a közreműködésével.

Vucsinics pedig az észrevehetetlen, tényleg atomgyenge Matri helyére lépett, és érkezésével a támadójátékunk 49,3-szeresen lett veszélyesebb. Kettejük beállása után szinte percekkel született az egyenlítő gól, ami kisértetiesen hasonlított egy tavalyi Milan elleni szituációra: akkor is hatalmas Buffon védés előzte meg a kontrát, aminek a vége erőteljes lövéssel zárult, csak míg a Milan ellen nem lett belőle gól, most a lelkesen és hasznosan játszó Giaccherini megszerezte az egyenlítő találatot.

Itt muszáj egy aranyköpést megosztanom, mert ezt már elhangzása után felírtam. Az ország jelenleg legismertebb Juve-drukkere, Puzsér Róbert (mi jobban örültünk volna, ha Szabó Erikáról derül ki, hogy ekkora szurkoló, de nem vagyunk telhetetlenek, ráadásul ő különben sem férfi) mondotta:

"2-0 vagy 1-1, az nagyon nem mindegy a futball világában" - Captain Obvious

Ezzel bizony vitatkozni nem lehet. Tény. Tehát kiegyenlítettünk végre, ahelyett, hogy a szopóroller mélyebbre gurult volna velünk a bányába.

Giaccherini lövésével tulajdonképpen teljesen megfordult a mérkőzés képe, egyszerűen látszott, hogy a Juventus 90%-os A-csapatával már egyáltalán nincs partiban a Genoa. Lichti beállása után már csak Vidal hiányzott a legerősebb csapatból, de mivel a helyén játszó Giaccherini egyenlített, és végig lelkesen játszott, megállapíthatjuk, hogy Carrera jól cserélt, bár szinte csak elrontani lehetett volna.

Asamoah egy teljesen egyértelmű 11-est harcolt ki, amit Vucsi értékesített magabiztosan. Nekem jobb érzés volt, hogy ő állt a labda mögött Vidal helyett, egyszerűen megnyugtatóbb. Megjegyezném, annak is jobban örülnék, ha Pirlo helyett a kis Gio lőné a szabadrúgásokat. Giovinco egyébként felszántotta a pályát, és azt, hogy néha simán elnyomták, tökéletesen ellensúlyozta megalkuvást nem tűrő játékéval.

A harmadik gól csak a konyakosmeggy volt a habos torta tetején!


Genoa 1-3 Juventus footyroom.com by Futbol2101

Így végül meggyőző győzelmet aratott a csapat, de simán lehetett volna csúnya zakó is a vége, hiszen például nem említettem azt a pillanatot, amikor a Genoa száztizenkettedik halálveszélyes kontráját állította meg Bonucci szabálytalanul, és a bíró felmutatta a sárgát. Ugyanis korábban már kapott egyet, de - mint kiderült - azt a lapot végül nem ő kapta, hanem Pirlo. Így nem lett belőle piros. Levert a víz, hiszen abban a pillanatban egy kiállítás biztosan megpecsételte volna a csapat sorsát.

Az első 45 percben elképesztően hiányzott Conte a padról, hogy üvöltésével seperje tisztára a fejeket, még a félidei sípszó előtt. Megállapíthatjuk, hogy egy Chelsea ellen nem férhetnek bele ezek a rövidzárlatok... egy BL-meccsen 3 akkora helyzet 3 bekapott gólt jelentett volna, és vége a dalnak. Nem szabad elfelejteni, hogy ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

Carrera viszont jól beszélhetett a félidőben, és én személy szerint kissé ingoványosnak érzem, hogy a közvetítésen arról beszéltek, vajon Conte vagy Carrera igazította el a játékosokat, melyikük hozta meg a döntéseket a cserékről stb. Ezzel lehet hergelni a riválisok szurkolóit, de a találgatásoknak jelenleg nem sok alapja van.
Teljesen egyértelmű, hogy a kezdő sípszótól a végső sípszóig minden döntést Carrera hoz meg, ő beszél a félidőben az öltözőben a játékosokkal, ő cserél, ő ül a kispadon. El nem tudom képzelni, hogy nincs 5 kamera ráállítva Contéra az egész meccs alatt (nem a tévés kamerákra gondolok, hanem tudjukmire). Így nem is venném el Carrerától azt az érdemet, hogy a félidőben sikeresen felrázta a csapatot, bizonyították a srácok, hogy képesek kimászni a nyakig érő szarból is. Ráadásul az erőnlét is megvolt, lényegesen jobban bírták a pályán lévők a terhelést a genovaiaknál.

Ki ülhet a kispadon?!

Sokat kell még csiszolódniuk a tartalék embereknek, hogy a kétfrontos harcot bírja a csapat. Ezt támasztja alá az is, hogy nehéz eldönteni, vajon a fél órát játszó Vucsi vagy a szintén fél órát játszó Asamoah (11-es kiharcolása, gól) volt-e a meccs embere (gólpassz, gól).

Tehát demonstráltunk. Szerintem a nagy csapatok sajátja, hogy rémesen induló mérkőzéseken is képesek - akár nagy arányú - győzelmet aratni. De azt is demonstráltuk, hogy simán fogható a csapat, ha nem a legerősebb felállásban lép a pályára.

Még halkan megjegyezném a végén, hogy az utolsó fél óra alapján akár 2-0-ról is fel tudott volna állni a csapat. Ég és föld volt a különbség a két csapat között.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr508240286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335692 2012.09.16. 18:48:53

csodaszép győzelem volt! Én 1-0-nál se fostam nagyon, egyszer rajzolt a vége amikor Bonuccinak a második sárgát mutatták fel, de aztán kiderült hogy az elsőt máshova adminisztrálták. Giacc és Giovinco szépen tették-vették a labdát, sajnos Caceres beadás kísérleteinél viszont a vakolatot kapartam le, hiányzott Lichty onnét. Még nem határoztam el magamban, hogy örülni kell-e Puzsér juventino szerepvállalásának vagy sem. Kb mint amikor Nacsa Olivér előkerült a TV2-nél mint all-time Barca szurkoló vagy Gangxta az argentin bajnokságával ("van a River meg van a Boca"). Terjedni fognak a hülyeségek, de aki kurvának (bajnoknak) áll ne csodálkozzon ha megbasszák...

336679 2012.09.16. 18:56:14

Mondjuk Robi (ha megengedi) marha régen Juve-szurkoló, csak most kezdett el szerepelni a bulvárban, és mivel ez összejött a Juve-feltámadásával, gondolom adta magát a dolog. Nincs ezzel semmi baj. Nem savazásnak tettem be azt a mondatot, csak annyira közhelyes, hogy röhögtem rajta. Egyszer Nyilasinak volt egy jó dumája a sporttévén, a Real játszott valami kiesőjelölt csapattal, és félidőben a kiscsapat vezetett. Nyíl elemezte a helyzetet, és elmondta, hogy vagy fordít a Madrid, vagy meglepetés lesz! (Mondjuk a döntetlen lehetőségét kihagyta) Lichti sem tud sokkal jobban beadni egyébként, Caceres pedig sokáig sérült volt, azért is volt haloványabb.

343425 2012.09.16. 19:13:49

az első gól után Conte milyet üvöltött a kalitkában :)

347168 2012.09.16. 19:22:18

Dícséret a villámgyors postért :) Az első 45 perc után nem hittem, hogy megőrizzük a veretlenséget. Amikor Ciro megindult saját térfeléről úgy, hogy Barzagli méterekre volt tőle, hát az kemény volt. De minden jó, ha jó vége... :D

344520 2012.09.16. 19:24:09

A lényeg a 3 pont. De miként is értük el ezt? Az a nem mindegy. Buffon: ismét megmutatta zsenialitását, nekik köszönhetjük, hogy volt honnan feltámadni. Védelem: kimondottan, úgy volt rossz, ahogy egy Zeman védelem. Átrohantak rajtuk, lecselezték őket. Bőven van hova fejlődni, ez édes kevés volt. Nem csak Bonu volt rossza, Chio is, Barza nekem fásultnak látszott. Középpálya: Caseres-től ez nagyon-de nagyon gyengus volt, de, hisz most épült fel, nem is értettem, hogy miért ő kezd. Pirlo szintén fásultnak látszott, Marci fáradt, ugyan úgy, bár hajtott tisztelettel. Giak hatalmas pozitívum, bár a védelem borzalmas teljesítménye itt keresendő. Nem volt Vidal, aki megállítja, leütközik a szembe jövőkkel, így szabadon szaladhattak rájuk. De Ceglie hozta a szintjét. Cserének tökéletes. Csatárok: Gio nekem tetszett, látszik rajta, hogy nagyon akar, jó labdákat ad, értik egymást Vuci-val. Bíztató. Matri, hát, ez egy kutya szarban is több kreativitás, összpontosítás fedezhető fel. Egyszerűen nem értem mi lett vele, hisz a bajnok csapat tagja, mitől vesztette el az önbizalmát? De, ha, ilyen marad, akkor mehet amerre lát. Csere: Lichti hozta a szokásos elvárható jót(bár Isla-ra vagyok nagyon kíváncsi már, ő szerintem kiszoríthatja) ASA-ra nincsenek szavak. Hatalmas potenciál rejlik benne, világsztár, legenda lehet ebből a srácból, és ez nem túlzás. Vuci ismét bizonyította, hogy az egyetlen értelmes csatárunk. Sok volt és néhol felesleges rotáció. Ahol meg kellett volna, nem volt. Marcit és Pirlot kellett volna pihentetni, Marrone és Pogba megoldotta volna, be kell dobni őket is. Caseres-t még korai volt kezdetni, Chiellini pihenhetett volna nyugodtan. Alakul még ez a csapat, nagyon idény elei forma ez még, főleg a védelem egyenlőre rossz. De innen csak jobb lehet, Bendtnerre szintén kíváncsi vagyok.

344547 2012.09.16. 19:54:13

Asamoah hány éves?

343425 2012.09.16. 20:05:02

[RafaRoo](#917664): 23

346514 2012.09.16. 20:10:41

Puzsérról annyit, hogy kénytelen vagyok egyetérteni azzal, hogy az újsütetű feltűnési viszketegségével és hogy minden csapból megpróbál ő folyni a műkritikustól a szakkomentátorig, hiteltelenné teszi a mindentől független megmondóember imázsát, de lelke rajta. Hallottam beszélni arról is, hogy ő úgy lett Juve-drukker, hogy maga sem tudja megmondani, hogy a Milant gyűlölte -e annyira, hogy ellenpólusként választotta a Juventust, vagy Juventusos lett és gyűlöli a Milant. Mindettől függetlenül az, hogy most a sikereink csúcsán "-unk,-ünk"-özik a tévében, mint Puzsér, A Juventus-drukker, nekem cseppet sem szimpatikus. Benito azóta a Juvét lélegzi be és írja ki, mióta NST az NST, de még nem hallottam "-unk, -ünk"-özni a Digisporton, de lehet, hogy csak nem figyeltem. Puzsér Csillag Születik-es pillanatértékelései meg inkább idegesítőek már, mint jópofák, legalább a paneleken újítson már. [RafaRoo](#917664): Asamoah decemberben lesz 24, tehát évekre megoldhatja a csapat balodalát, hacsak az Udinese meg nem kavarja majd a játékjog másik felével.

346584 2012.09.16. 20:56:34

nem láttam a meccset beismerem, de örülök a sikernek, az ilyen győzelmek, amikor az alacsonyabb fordulatszám mellett is sikerül a 3 pontot megszerezni, jót tesznek a csapat önbizalmának. halkan megjegyezném, hogy a Juve bajnokin időtlen idők óta nem játszott két gólos hátrányban (tavaly is csak az afrikaiak ellen), ez egyrészt a csapat erejét mutatja, másrészt ha megesne az ilyen, lehet hogy meglepő lenne és nem tudna visszajönni a csapat. (lásd kupadöntő...) nagyon kíváncsi vagyok a Chelsea és a többi BL-meccs mennyire lesz leterhelő. Kéne még két Asamoah, minden sorba 1-1 :)

347698 2012.09.16. 20:56:51

na szóval. az első félidőben kis híján lerágtam a körmeimet, a másodikban meg szóhoz sem jutottam. a meccs végén konkrétan nem bírtam elhinni, hogy ezt most tényleg megnyertük??=D egyébként Matrival nem tudom, mi van, Caceres meg látványra szép volt, játékra már kevésbé, Buffon még mindig zseni (és bevallom, hogy miatta lettem Juve drukker =)), a többit meg elmondták előttem. nagyon kíváncsi vagyok a Chelsea elleni meccsre! (és valószínűleg egész nap nem fogok tudni egy helyben maradni az izgalomtól.=D)

347794 2012.09.16. 21:12:13

Győztünk és ez fontos,az más kérdés hogyan.Szerintem a Bl-folyamatos terhelésénél tényleg imádkoznunk kell,hogy ne legyen sérülés hullám.Asamoah csodálatos,Puzsér katasztrófa.

336679 2012.09.16. 21:15:28

[juventino_1897](#917690): Nem tisztem védeni Puzsért, hiszen nem is ismerem, de ő szerintem Juve-szurkolóként van jelen a stúdióban, Benibaba pedig Serie A észosztóként. Persze ez nem biztos. Lehet, hogy nem így van. Előfordulhat bármi. Az élet kiszámíthatatlan labirintus. Én például úton-útfélen -unk -ünközök, mert így esik jól.

347685 2012.09.16. 21:38:30

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Szép volt fiúk, de remélem télen Matri megy amerre lát.

347773 2012.09.16. 23:03:58

[Dartagnanx](#917788): egyetértek, szerintem puzsér szerethető hülye volt ma lehetne egyszer egy olyan közvetítés, amit két elfogult szurkoló kommentál

346584 2012.09.17. 02:06:31

[jackie_d](#917918): annak sírás lenne a vége :) http://www.youtube.com/watch?v=JzJ4k5MwFoA

346364 2012.09.17. 10:08:32

Jó írás! Szerintem nem baj, hogy erőlteti Conte/Carrera a rotálást, hosszú idény lesz, szükséges vállalni a rizikót. Az un. "B" csapattól pedig nyilván nem várható el olyan minőségi játék, mint a TOP 11-től. De Ceglie és Cáceres súlyos sérülésből épültek fel, így kritikával nem illetném őket a gyengébb produkció végett. Játszatni kell a "cserejátékosokat" is ahhoz, hogy többet tudjanak nyújtani, ha szükség lesz rá. A meccs emberének Giaccherini-t jelölném, mivel 90 percig lelkesen jól játszott (Vuci és Asa is megérdemlik). A kp. Vidal nélkül védekezésben nagyon rosszul teljesít, talán Pogba kellene ilyenkor mondjuk Marci helyére és akkor kialakulhatna egy Giac-Pogba vs. Vidal-Marci kettős és lehetne szépen rotálni őket, hiszen jelenleg a Vidal-Marci kettős sokkal jobb játékerőt képvisel.

334474 2012.09.17. 11:42:53

Ez volt az első meccs, ahol Giovincoban láttam azt, amire szükség lesz tőle. (Az előző meccsen is fasza volt nagyon természetesen, de ott még lehetett mondani, hogy emberelőnyben bőven volt helye). Nagyon jól irányítgatott elől. Ezzel sok terhet levehet Vucinic válláról, és ha tartja ezt a formát, akkor bőven lehet az a játékos aki a nyáron várt klassziscsatár szerepkörét betölti. Amúgy az várható, ha ebből a brutális MVP csapatrészből(A Bayer ajánlata tökéletesen mutatja mennyit is érnek) rotálni kell, akkor azt megérzi a csapat. Nem kell parázni próbálgatni kell az arcokat folyamatosan. Majd szép lassan kialakul, kit kinek a posztján játszatva tud megmaradni az egyensúly. Gia sztem inkább Pirlo pihentetése esetén tudna biztonságosan bekerülni a csapatba. Botladozik mindenki erősen a bajnokságban, nekünk is bele fog férni néhány félresikerült meccs. Ez a válogatott meccs utáni, BL rangadó előtti meccs kb ajándék 3 pont a sorstól. Bőven x-re számíthattunk idegenben.

346514 2012.09.17. 11:53:20

[Dartagnanx](#917788): nincs is azzal semmi baj, hogy -unk,-ünk-özöl, kvázi hivatali kötelességed is, ha már bianconeri blog és egy szurkoló igenis azonosuljon a csapatával. Ha Puzsér szurkolóként ennyire elkötelezett, az oké. De én még mindig elvárnék Magyarországon egyfajta profizmust a közvetítésektől, ez meg így nagyon fapados benyomást keltett, olyan volt, mintha a magyar nyelvű Juventus TV adását néztem volna, ahol az elvileg pártatlan riporter eljópofizgat a Juventus szurkoló szakkomentátorral, a gólok után jóformán csak hátba nem veregették egymást, miközben olyan szakmai megjegyzések hangzottak el, mint hogy Borriellótól gólt kapni demoralizáló lett volna és hasonló CSISZ-szófordulatok. Persze akinek Horti Gábor színfolt, annak ez is biztos az, meg legalább egyedi, de távol áll attól a szakmai profizmustól, amit mondjuk Angliában egy stúdiós közvetítés nyújt. Ez persze legkevésbé Puzséron múlott vagy az ő hibája, de az ő mércéjével a sportközvetítésben ez a gagyihoz áll közelebb az én szememben, mint az élvezeteshez. Persze ebben az is benne lehet, hogy kivagyok a Sportklubtól, amiért "ellopták" a calciómat a Digiről meg az első félidőben idegesített, hogy még mondják is, mennyire szarok vagyunk, amikor látni is elég frusztráló volt. A lényeg, hogy nyerjünk, Puzsérral vagy nélküle, egyre megy.

334474 2012.09.17. 12:08:58

[juventino_1897](#918212): Jelenleg nincs SK-om, de emlékeim szerint ők soha nem törekedtek túlzott szakmaiságra. Ezen a celebvonalon haladtak mindig. Szerintem egy kis-középcsapat ellen belefér egy ilyen szurkolói szórakoztató elem, de a rangadókra vagy hanyagolniuk, vagy ellenpontozniuk kell majd, mert nagyon visszás lesz a dolog. Amúgy külföldi kommentátorokkal és profizmussal nem szabad semmit összehasonlítani a magyar televíziózásban. Sok tengerentúli meccset nézek eredeti kommentárral, és brutális, hogy mennyire jók a kinti emberek. Nincs ilyen "na majd az akció után folytatom a történetet" típusú borzalmak. Minden centire kimérve, a háttérinfók-poénok tömörek és jól vannak időzítve. Baki alig van. Néha már túl profi is az egész. :) Nem olyan nagy baj amúgy ami Mo-n van. Sokaknak túl rideg és kimért is a tengerentúli stílus. Néha még nekem is jól esik hallgatni a sok idétlen szóviccet, meg a 4 perces történetet a random cserejátékos nagyapjának világháborús élményeiről.

346364 2012.09.17. 12:35:59

[andree10](#918221): Igazából engem sem a "hülye szóviccek" zavarnak, hanem amikor 60 percen keresztül Vucinic=Marchisio, úgy hogy még csak nem is azonos poszton játszanak. Ez nem baki, hanem szakmai felkészületlenség. Ráadásul a mezek hátára pont az ilyen szerencsétlenek kedvéért nevet és számot is írnak. Konzekvenciát megállapítom: Mit várunk olyan riportertől, aki még olvasni is lusta (mert feltételezem azért tud).

342620 2012.09.17. 20:27:54

Már megint nagy a pofátok!

348019 2012.09.17. 20:41:26

Már megint nagy a pofánk, pedig tavaly is szopattunk!

348076 2012.09.18. 16:52:13

[PatrickJane](#918502): Szasztok! Visszatértem ám!:) jakuza bácsi! Puzsér nagyon jól nyomja a sport klubbon,kegyetlenül nagy juve szurkoló! És még mi lesz később! Hajrá JUVE!

342620 2012.09.18. 17:32:42

[Robot01](#918980): már kezdtél hiányozni. :DD

348076 2012.09.18. 17:46:01

[PatrickJane](#919004): Köszi,igyekszem nem túlzásba vinni a dolgot! És továbbra is imádom a JUVENTUSt
süti beállítások módosítása