bntemp

bntemp

Izomláz Juventusban

2012. augusztus 26. - s4tch

Ti is hallottátok, amikor a stúdióbeszélgetést vezénylő olimpiai bajnokunk azzal kezdte a szünetben az értékelést, hogy "esik az eső Juventusban", majd pár mondattal később kifejtette, hogy "Lichtenstein" mennyire örült a befújt büntetőnek? Nagyjából ezek voltak a tegnapi mérkőzés legszórakoztatóbb pillanatai.

Ti is hallottátok, amikor a stúdióbeszélgetést vezénylő olimpiai bajnokunk azzal kezdte a szünetben az értékelést, hogy "esik az eső Juventusban", majd pár mondattal később kifejtette, hogy "Lichtenstein" mennyire örült a befújt büntetőnek? Nagyjából ezek voltak a tegnapi mérkőzés legszórakoztatóbb pillanatai.

Ha Détári lenne Conte helyettese, akkor a sajtótájékoztatóját vélhetően letudta volna egy "csak az eredmény és a 3 pont volt fontos, dolgozunk tovább" bővített mondattal. A Juventus nem játszott jól, sőt, tulajdonképp nem is játszott különösebben sokat a Parma ellen. Bő negyed óra focival sikerült legyűrni az ex-tejeseket, úgy, hogy az ellenfél egy másodpercig nem volt nyeregben.

Majdnem csúszott a kezdés, úgy esett

Mondjuk az első 20 percet kissé értetlenkedve néztük: a Parma a juventusi esőben frissebben, erőteljesebben kezdett, nyoma sem volt a tavalyi hengernek. Főleg az ezúttal jobb szélen játszó Bonucci tűnt tőlünk bizonytalannak, a Pirlo két oldalán játszó, védekezés szempontjából mindig is kulcsfontosságú középpályásainkról nem is beszélve. Giovinco már a 11. percben beszedett egy sárgát szimulálásért, így az eszköztára jelentősen megcsappant a maradék 80 percre. Nagyjából fél órának kellett eltelnie, mire Asamoah, Pirlo és Marrone mellé nagyjából felzárkóztak a többiek; ekkor Forrest egyik megindulása után kaptunk is egy büntetőt, amit a meccset végigszundikáló Vidal hanyag eleganciával Mirante kezére passzolt. A tizivel kapcsolatban jegyezzük meg, hogy Forrest az akció legelején méteres lesen tartózkodott, a kapus viszont valóban felrúgta őt. Az első félidő hátralévő részében Vucsi folyamatos reklamálása (nem akart esztétikai lesen tartózkodni, így a szabályoknak megfelelően jelezte egyet nem értését) és Giovinco halovány kísérlete volt még hátra; az esténket Kokó bevezetőben említett elszólásai mentették meg.

Érthetetlen arcszőrzetek

Döme szavaival: egy másik csapat jött ki szünet után. Nem tudni, hogy Carrera tartott-e egy feltüzelő beszédet (vészedzőnk - megelőzendő a találgatásokat - a csapat buszán hagyta a telefonját), esetleg a szertáros tunéziai SIM-kártyájának segítségével kapcsolatot teremtettek egy jól ismert motivátorral, mindenesetre tényleg meghúztuk a szünet utáni negyed órát. Szerkesztőségünk ekkor esett mély szerelembe Asamoah-val, akin talán egyetlenként nem látszott a Döme által évad eleji formának nevezett fáradság. Udinében is bombajó volt a srác, 17 éves kora óta felnőtt ghánai válogatott, négy éves Serie A-rutinja van, évek óta a liga egyik legjobb középpályása, igazából nem volt hatalmas relev.... relel... relelá... reveláció, hogy minden párharcát megnyerte, minden ellenfelét lefutotta, de a Juve-mezben vált igazán vonzóvá. Szeretünk, Kwadcsi!

Megint Forresté az idény első bajnoki gólja

Szóval Asamoah sokadszor szaladt el a bal szélen, Forrest Vucsit megelőzve robbant be középre, ezzel idén is ő lőtte a Juve első gólját. A Parma ekkor már a középpályán elveszítette azt a minimális kontrollt is, amit az első fél órában még tudtak tartani, Pirlót meg sem próbálták közelről fogni, idő kérdése volt, mikor szerezzük a másodikat. Ha Muntari gólját megadták volna, aligha állt volna tegnap gólbíró az alapvonalnál! Pirlo lapos lövésével Mirante éppen átcsúszott a gólvonalon; az ismétlések után sem volt egyértelmű, bent volt-e a labda, viszont a jelenetet kikockázva világossá vált, hogy signor Ciampinak igaza volt, mikor gólt jelzett.

Ha Muntari gólját megadták volna, ezt biztosan nem kapjuk meg

A Parma 1-2 erőtlen támadással még jelezte, hogy nem adta fel, beállt Matri, és nem tűnt reménytelennek, megsérült Giovinco - nagyjából ennyi maradt a második gólunkat követő bő fél órára. Gio sérülése elsőre vészesebbnek tűnt, a mérkőzést követően saját lábán köszöntötte a szurkolókat, és Biabiany is említette a meccs utáni nyilatkozatában, hogy Seba beköszönt a vendégöltözőbe. Ha már sérülések: a tegnapi történésekhez lazán kapcsolódik, hogy Lucio bokaszalag-szakadást szenvedett, hónapokra kidőlt, így feltételezzük, hogy a nyáron két részletben végleg megvásárolt Masit mégsem adjuk kölcsönbe.

A szezonnyitó előtt három paránk lehetett: mi lesz velünk Conte nélkül, mi lesz velünk Marronéval középhátvédben, valamint mi lesz velünk Giovincóval a csatársorban. Az első kérdésre nem kaptunk definitív választ, tegnap Carrerának nem volt halálosan nehéz dolga, a csapat rutinból gyűrte le a Parmát. A Szuperkupával együtt eddig 2/2, ezt egyelőre nem kell túlmagyarázni. Marrone mind a 22 éve teljes bölcsességével egyszerre volt elegáns, mint Ferrara, határozott, mint Montero, és labdabiztos, mint Cannavaro. Carrera a meccs után azt mondta róla, hogy egyelőre védő feladatai vannak a csapatban, de titkon reméljük, hogy fogjuk még őt a középpályán látni, a szervezőkészségét sem kellene sutba dobni. Egyelőre viszont Giovinco nehezen találja a helyét ebben a csapatban, szinte minden megmozdulásával az őt előre lehúzókat erősíti, és a sebessége sem volt az igazi.

Láttunk tehát egy magához képest alapvetően bágyadtan támadgató, max. 20 perc játékkal kényeztető Juventust, amelyik egy várható középcsapatot a Capello-féle Juve többnyire nézhetetlen játékával, ámde ugyanazzal a magabiztossággal gyűrt gyepbe. A lankadtság többek szerint a nyári cirkusznak köszönhető: belefásult volna a keret a Conte körüli kavarásba, személy szerint Bonucci is ezért tűnhetett nyomottabbnak a meccs elején? A meccs után összedugtuk a fejünket, és Benivel nagy egyetértésben arra jutottunk, hogy inkább az alapozás látszik a srácokon. Vidalt mikor láttuk utoljára lassúnak, erőtlennek? Ja-ja, a tavaszi hadjárat alkalmával, mikor heti 2 alkalommal menekültünk a Milan elől, akkor vette Artur király a seggén a levegőt. Occam borotvája nyomán: azért tűntek fáradtnak a srácok, mert fáradtak voltak, Conte emberesen megfingatta őket. Majd kipihenik.

Bárcsak Asamoah is levette volna a mezt...

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr968240260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335361 2012.08.26. 11:50:49

"egy másik csapat jött ki szünet után." A Milan jött ki, mondta Somos.

344520 2012.08.26. 11:57:19

Ez kb. egy edző meccsnek felelt meg, lehetett bőven érezni a fiúkon, hogy a felét sem mutatták meg, mit is tudnak. Engem a legjobban az tölt el boldogsággal, hogy ennyi univerzális játékosunk van. Hihetetlen potenciál rejlik ebben, ez a mai és a jövő focijának lényege. Asa-ra meg nincsenek szavak, ez az ember egy állat, baromi nagy focista lesz. Isla még be sem mutatkozott, Gio talán egy kicsit túl össze van szorítva, nincs elég helye, eleve Pirlo elveszi tőle az irányítás szerepét. Itt ő csak egy ember a csapatból, nem a fő játékos. Bizakodjunk, leszünk még jobbak ennél.

338554 2012.08.26. 12:02:52

"Ha Muntari gólját megadták volna, aligha állt volna tegnap gólbíró az alapvonalnál!" - 0% irónia, 100% humor

340942 2012.08.26. 12:30:27

Majdnem bejött a tippem a 3-0-val, és eltaláltam hogy Pirlo gólt lő. :)) Szerintem Gio jobban játszott most, mint a felkészülési meccseken bármikor, de a nagy akarásnak egyelőre nyögés a vége. Remélem változni fog, mert ügyes gyerek ő. Engem Vuci halálra idegesített most. Önző volt, flegma, több rossz megoldása volt mint jó. Sokkal hamarabb lekaptam volna a takonyfékével együtt.

258945 2012.08.26. 12:38:17

Ha a meccs előtti-közbeni-végi stúdió "elemzést" stand-upnak vesszük, nem is volt rossz, de akkor már jobban örülnék egy Bödőcs-Kőhalmi párosnak, ők legalább bevallják, hogy lövésük nincs mi történik a közvetítés alatt. A meccsről nincs mit szólni, a posztban benne van minden, azt azért említsük meg, 40 meccse veretlenek vagyunk a bajnokságban.

340942 2012.08.26. 12:47:30

"Összefoglaló Sportklub módra: Az esős Juventusban a Milan néhány perc alatt lerendezte a Parmát, a saját nevelésű Padoinnal és Lichtsteinnel a soraiban, a gólnál segített a játékvezetőnek a videóbíró ."

346864 2012.08.26. 15:46:13

Mian, mit kell ezen még mindig fennakadni? Videotonban, meg Chelseaben is sokszor esik az eső...

344582 2012.08.26. 18:19:50

Ha Muntari gólját megadták volna!

345959 2012.08.26. 20:58:44

Szezon elejei forma, de azért az a góllövő csatár nagyon kell, szép-szép Vucinic retro bajsza, de Cavani vagy Llorente séróját inkább nézegetném elöl.

338554 2012.08.26. 22:35:41

Idén Juve-Real nyolcaddöntőt szeretnék. Két meccsből egy pontot hoztak össze eddig, biztos csúcsformában lesznek idén.. Folytatódhatna a sorminta.

345270 2012.08.27. 01:38:02

Ha Muntari gólját megadták volna!

347392 2012.08.27. 02:26:44

Nem láttam a meccset. Ki volt a CSK? Marci?

347745 2012.08.27. 07:54:49

Buzi zebrák! real-juve nyolcaddöntőt!!!

262910 2012.08.27. 08:37:44

[Dagobahrendszer](#900061): igen, Marcsi volt a cséká, ezen a fotón látszik is a karszalagja: http://href.hu/x/idzl

347392 2012.08.28. 04:34:44

[s4tch](#900160): grazie
süti beállítások módosítása