bntemp

bntemp

A scommessopoli margójára

2012. augusztus 24. - s4tch

Ha mostanában egy juventino óvatosan belepillant saját szurkolói lelkébe, enyhe tudathasadás jeleit tapasztalhatja. Nyakunkon a szezonkezdet, úgy tűnik, 2005 után újra esélyesként megyünk neki egy bajnokságnak. Még egy hétig visszafogottan pezseg a játékospiac, ugyan letisztult és erősödött a keret, de csak kéne még egy "top támadó". Közben még mindig ünnepeljük a veretlenül megnyert bajnokságot és az afrikai harci kakasok pekingi legyőzését - és akkor itt van ez a bundaügy. Filippo Pippo Carobbio, Palazzi, Novara-Siena, jelentési kötelezettség, "non poteva non sapere", elsőfok, 10 hónap, másodfok, félig felmentés, mégis marad a 10 hónap, ez komoly?! Kattintás után konspirálunk, anyázunk, reménykedünk, és persze trollkodunk.

Ha mostanában egy juventino óvatosan belepillant saját szurkolói lelkébe, enyhe tudathasadás jeleit tapasztalhatja. Nyakunkon a szezonkezdet, úgy tűnik, 2005 után újra esélyesként megyünk neki egy bajnokságnak. Még egy hétig visszafogottan pezseg a játékospiac, ugyan letisztult és erősödött a keret, de csak kéne még egy "top támadó". Közben még mindig ünnepeljük a veretlenül megnyert bajnokságot és az afrikai harci kakasok pekingi legyőzését - és akkor itt van ez a bundaügy. Filippo Pippo Carobbio, Palazzi, Novara-Siena, jelentési kötelezettség, "non poteva non sapere", elsőfok, 10 hónap, másodfok, félig felmentés, mégis marad a 10 hónap, ez komoly?! Kattintás után konspirálunk, anyázunk, reménykedünk, és persze trollkodunk.

Igazságosnak tartod-e a szövetségi eljárás Contére és Alessióra vonatkozó részét? Miért nem?

_benito: ez egy koncepciós per volt (Agnelli boszorkányüldözésnek nevezte), amivel nem is lenne nagy baj, ha nem megint a Juventus seggébe tolná bele a szövetség a Jumbo XXL Anal Intrudert. Aztán majd megint az lesz, hogy öt év múlva kiderül az igazság, és mindenki vonogatja a vállát, hogy bocs. Hát egy lófaszt, azt bocs!

Darti: Nem. Nagyon sok helyen jelentek meg az eljárás részleteit taglaló írások, és gyakorlatilag sehol sem olvashattuk azt, hogy ez az ítélet normális és jogos. Mindenhol furcsállják az eljárás részleteit. Reméljük, Kraszics, Elia és Ziegler nem fogják azt mondani, hogy azért nem játszanak, mert nem hajlandóak eladni a meccseket.

Dino: Sajnos kevésbé tudtam követni az eseményeket annál, mint amennyire szerettem volna. Az viszont biztos, hogyha a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt mindenkit elővennének, megszűnne a labdarúgás, hiszen nem maradna több edző és játékos.

s4tch: Az olasz, a nemzetközi sajtó vonatkozó cikkeit, a FIGC honlapjára felkerült indoklásokat olvasva egy rossz viccnek tartom az eljárást. Ha Conte ill. Alessio minden kétséget kizárólag tudtak volna a Carobbio és Stellini által bevallott üzelmekről, azt mondanám, igenis tiltsák el őket - de amit közzé tett a FIGC, az egy nagy büdös semmi.

Tyler: A "bizonyítékok" alapján nem tartom igazságosnak, de hangsúlyoznám, hogy mi csak azt tudjuk, amit az újságok írnak. Szerintem egy polgári bíróság előtt másodpercek alatt megdőlne minden vád.

A Zabhegyező ott van az éjjeliszekrényeden? Milyen rendszeresen olvasod a konteó-blogot?

_benito: A Zabhegyező gyerekkori kedvenc könyvem, már az első gyilkosságom előtt is az volt. Csak a Bianconeri blogot olvasom, van itt is conteo elég.

Darti: Túlértékelt műnek tartom a Zabhegyezőt, ennek ellenére a polcomon ott van, ha az éjjeliszekrényen nem is. A konteó blogot bizony nagyon ritkán olvasom, hirtelen nem is tudom, mikor láttam utoljára.

Dino: Nem olvastam a Zabhegyezőt: csak és kizárólag lengyel és litván kortárs műveket olvasok, eredeti nyelven. Nem tudom nem észrevenni, hogy mennyire műveltebbnek tűnök ezzel az átlagembereknél - akik ezért az életemre törnek. Blogból csak a miénket olvasom, illetve néha az Arsenalét és az Interét, de ennek magánéleti oka van (mindkét helyre ír olyan ember, akivel már jártam egy ideig).

s4tch: Az éjjeliszekrényemen csak néhány korbácsnak, álarcnak, bilincsnek jut hely. A konteó-blogot olvasom, de nem létezik, hogy ne megrendelésre írja valaki. A múltkor annyira nekimentek egy HVG-s újságírónak, hogy nekem gyanús lett a hetilap: biztos sajnáltatni akarják magukat.

Tyler: A Zabhegyezőt kifejezetten utálom, az egyik legtúlértékeltebb könyvnek tartom, ha az éjjeliszekrényemen lenne, kivágnám a szemétbe. A konteó blogot néha szoktam olvasni, de szerintem a zsidók írják a náci földönkívüliek parancsára.

 

Tényleg arra megy ki az egész, hogy lejárassák a Juventust? Ha igen, ki áll a kampány mögött, ki a valódi Master of Puppets?

_benito: Ahogy feljebb Tyli írta, mi azért túlságosan kevéssé látunk bele a dolgokba ahhoz, hogy bátran állást merjünk foglalni egy ilyen horderejű kérdésben - mondanám, ha félénk kis kancsó lennék. De mivel kőkemény buzi vagyok, kijelentem, hogy tessék megnézni, kiknek áll érdekében a Juventus lejáratása, azaz kik a nyertesei a Juve folyamatosan szopásának.

Darti: A Juventust ezzel kevésbé lehet lejáratni, hiszen a klub a konkrét ügyben egyáltalán nem érintett. De nem tartom valószínűnek, hogy Contét akkor is így meghurcolják, ha most is valami másodosztályú csapatnál bohóckodna. Az ügyészek nagy nevet akartak hallani, egyet sikerült keríteni. Tény, hogy a csapat feltámadásának vezérét iktatták ki. De bekaphatják.

Dino: Tájlival ezt már megbeszéltük élőben is: nem akarom azt hinni, hogy ez a Juventus elleni hadművelet. Ez szerintem kurvára kevés volna, hogy megroppantsanak egy klubot.

s4tch: Nem tudom kiverni a fejemből azt a bizonyos szóváltást a Milan-Juve szünetében Conte és Fester között... Mondjuk ez egy lószar a farsopolihoz képest, és a Juventus közvetlenül nem is érintett, ettől függetlenül úgy gondolom, nem véletlen, hogy egyetlen edzőként egyelőre Contét meszelték el egy kismillió klubot érintő botrányban. Biztos ő volt az egyetlen, akiről hihető, hogy tényleg mindent kézben tartott.

Tyler: Nem arra megy ki, szerintem "mindössze" annyi történt, hogy megtekergették Carobbio tökét, hogy dobjon fel nagy halakat is, mert akkor villoghat a szövetség, meg a nyomozók, hogy mekkora eredményeket értek el. Ha a Juve lenne a célpont, Pepe és Bonucci is eltiltást kapott volna.

Szerinted bűnös-e Conte?

_benito: Conte ártatlanabb, mint Spongya Bob és Jeanne D'Arc szerelemgyermeke.

Darti: S4tchy válasza két sorral lejjebb kezdődik, pont ugyanazt írtam volna én is, ha kivételesen nem olvasok előre. Dino válaszát át is ugorhatjátok, bár nagyon vicces, tehát inkább mégse.

Dino: A kérdés értékelhetőbb lett volna, ha úgy teszik fel, hogy CSALT VAGY NEM CSALT?

s4tch: Bundában semmiképp, jelentési kötelezettség mulasztásában lehet, hogy az - viszont utóbbit sem látom bizonyítva. Egy hiteltelen tanú és egy beosztottja személyére vonatkozó jellemzése alapján tiltották el, banánköztársaságokra jellemző eljárásban.

Tyler: Akár bűnös is lehet, bár a nyilvánosságra került (újságok által bemutatott) bizonyítékok alapján a megbüntetése teljesen abszurd. Viszont én nem tartom kizártnak, hogy tényleg tudott a bundáról. Csak ezt - megint csak az alapján mondom, amit olvastam - nem sikerült bizonyítani, így a büntetés szerintem nem jogos (ettől még lehet(ne) igazságos).

Függetlenül bűnösségétől, le kell-e mondania?

_benito: Nem kell lemondania, sőt, óriási hiba lenne, ha így tenne. A klub, a saját ígéretes pályafutása és a megkezdett projekt mind azt kívánják, hogy folytassa a munkát.

Darti: Szerintem nem. Egyébként pedig kiváló szerkezeteket lehet beültetni a fogazatába és a kézfejébe, amivel akár 4-500 méterről is tudná Carrerát irányítani. Mélységesen egyetértek azzal, hogy a klub teljes mellszélességgel kiáll Conte mellett.

Dino: Ha szakmailag vihető, hogy a háttérmunkát ő elvégzi, Carrera pedig meccsel, akkor maradjon. Ha nem, akkor jobb, ha nem marad erre az évre. Én nem gondolom, hogy ez működhetne.

s4tch: Ezt Agnelli és Conte kell, hogy tisztázzák. Részemről amíg szabályos, hogy levezeti az edzéseket és felkészíti a csapatot eltiltás alatt is, addig maradhat, sőt, maradnia kell.

Tyler: Ha lemondania esetleg nem is kellene, de szerintem szüneteltetnie kellene a tevékenységét, amíg nem tisztázódik.

Agnelli és a klub a végsőkig kitart Conte mellett, tegnap közleményben erősítette meg az edzőt, sőt, már nem először megy neki a FIGC-nek. Helyes-e ez a stratégia?

_benito: Azért a Juve olyan marha agresszíven nem támadja a FIGC-et (mint ahogy én tenném, kiegyenesített kaszával, Molotov-koktélokkal, ebolás pogácsákkal). A végsőkig kitartást helyeslem, nyilván.

Darti: Annyira meglepő egy ilyen írásbeli interjú, hogy erre már az előbb válaszoltam. Helyes, az egyetlen helyes dolog. Felperzselném a falujukat.

Dino: A vezetők helyében felgyújtanám a FIGC székházát, aztán pedig sátáni kacaj közepette legéppuskáznám a kimenekülőket. Főleg 2006 miatt.

s4tch: Az olasz szövetség fegyelmi eljárásának "bűnösség vélelmére" alapozó ügymenete eleve megérne egy szántást, sószórást. Tegyük hozzá a 2006-os bohózatot, és látjuk, Agnellinek minden oka megvan rá, hogy hagyja előjönni a benne szunnyadó fenevadat, mikor a FIGC-ről van szó. Más kérdés, hogy az erőből szeretkező kutya ebben az esetben nem a Juventus.

Tyler: Igen, a FIGC egy gittegylet, ráadásul teljesen szavahihetetlenek. Jellemző, hogy valaki folyamatosan, évek óta kiadja a folyamatban lévő ügyek részleteit a Gazzettának, és ez senkit nem zavar.

Jelenleg Carrera a Juventus ideiglenes edzője. Ha te döntenél, ő maradna a padon?

_benito: Nekem bárki megfelel, aki megfelel Contének, és nem barmolja szét, amit felépített. Őszintén szólva csak annyit tudok Carreráról, hogy az ő neve van ráírva a síszemüvegemre. Ez alapján megfelelő választás.

Darti: Azért gondolom, hogy maradjon, mert ha egy karakteres "nagy" név érkezne, akkor elkezdené szétszedni Conte munkáját, átformálná a csapatot, amire nincs szükség. Carrerával együtt szerintem megfelelően folytathatják a tavaly elkezdett dolgokat. A pálya mellől hiányozni fog Conte, de talán a meccselésre vonatkozó tippeit is oda tudja adni Carrerának. Bárki is lesz azonban az edző, ha Conte marad, akkor érdekes helyzetbe kerülhetünk egy sikeres idény végén. Kinek a sikere lesz? Elfogadja-e a beugró edző, hogy osztoznia kell? Szerintem Carrera az ificsapat edzőjeként, erős juvés kötődésével ezt tudja majd kezelni.

Dino: Maradjon. Ideiglenesen nem lehet nagy nevet még a Juvéhoz sem elcsábítani. Kötődik a klubhoz, nem is akárhogyan (részt vett pl. 2006-ban a klubért szervezett felvonuláson is: a felvonulásokat a blogunk szerkesztői is nagyon szeretik).

s4tch: Amíg 100%-os a mérlege, addig nyugodtan maradjon, ha-ha-ha. Szimpatikus pacák, kötődik a klubhoz, elég fanatikusnak tűnik, nyilván bizonyítana. A tapasztalat relatív hiánya Conte munkáján sem látszott meg. A meccsnapoktól akkor is tartanék, ha Capello ülne a padon - kevesen cserélnek úgy, mint Conte.

Tyler: Igen maradjon, hiszen a jó jelölteknek (Lippi, Capello, Prandelli, Deschamps) mindnek van munkája.

 

Lippi szerint a csapat szereplése 90%-ban az edzéseken, taktikai értekezleteken múlik; ezeket maradása esetén továbbra is Conte viszi. Mennyiben fogja befolyásolni a Juventus szereplését az edző hiánya a meccsnapokon?

_benito: Én már nem szeretem annyira Lippit, hogy érdekeljen, mit mond. Azt meg csak remélni tudom, hogy nem nagyon fogja befolyásolni. Viszont az baljós, hogy Conte többször is tökéletesen nyúlt bele a meccsbe - amire viszont azért volt szükség, mert a kezdője alkalmatlan volt.

Darti: Nagyon. :( Ki a fene fog üvölteni mint az állat?

Dino: Ha egyáltalán ez marad a felállás (amit nehezen tudok elhinni, de legyen így), akkor Conte kimondhatatlanul fog hiányozni. Ha más veszi át a teljes szakmai munkát, akkor is, de az egy másfajta ügy. Nem tudom, hogy működhet-e így a dolog.

s4tch: Attól tartok, borzasztóan fog hiányozni Conte, főleg a BL-meccseken lenne fontos, hogy a taktikai érzékét és a döntésképességét tudja használni a csapat.

Tyler: Nagyban, Conte kurva jól meccsel, ezt nem lehet pótolni. Hiába a jó felkészülés, a meccs közbeni történésekre is reagálni kell. A bajnokságot így is be kellene húzni ezzel a kerettel, de szerintem a BL rámegy Conte eltiltására.

Csalnál-e annak érdekében, hogy Conte mérkőzés alatt kapcsolatot teremthessen Carrerával? Milyen módszert vetnél be?

_benito: Természetesen csalnék, nem is érezném jól magam, ha nem követnék el mindennap valami törvénytelent. Én azt vallom, mindig a legegyszerűbb módszer a legjobb: kiabáljon le a páholyból a kispadra. Üvölteni azt rohadtul tud.

Darti: Nyilvánvalóan illegális eszközöket vetnék be, minimikrofonok a szájüregben, mikrohullámú adóvevő kódolt adással, apró fülhallgató Carrera dobhártyájára építve. Kamerák, kijelzők, helikopterek, kommandósok! Mindent.

Dino: Lett volna egy ötletem: Kraszics rohangálhatott volna a páholy és a kispad között egy cetlivel, amelyre Conte ráírja az utasításait (pl. elküldi őt melegíteni). A vezetőség erre nem gondolt, eladta őt. Egyék meg, amit főztek.

s4tch: Nem csalnék, sőt, a jövő tavasszal esedékes, "Conte segítette a csapatát az eltiltása alatt!" hangokat megelőzendő, a klub honlapján meccsek alatt közzétennék egy élő streamet arról, ahogy Conte meztelenül, kifeszítve fekszik egy szobában, ahol semmilyen kommunikációs eszköz nincs. Aztán ha rossz lenne a meccs, átkapcsolnék. Ha nem, néha akkor is.

Tyler: Nem csalnék, hagyjuk meg az ilyet másoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr998240256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334219 2012.08.24. 12:56:47

Ez így hibátlan. Szétröhögtem az agyam.

334219 2012.08.24. 12:58:45

... úgy értem, egyes válaszokon. Mert persze a dilemmák, amiket taglal, nagyon is komolyak és valósak. Színtiszta abszurd az egész, ha Olaszországnak lenne Monthy Pythonja, megírnák "Az edző, aki nincs ott" jelenetet. És persze benne lenne a Dino által vizionált gyújtogatás és géppuskázás.

346514 2012.08.24. 13:07:42

Már nem tudom hol, de azt olvastam, hogy Contét figyelni fogják a szövetségtől. Hát figyeljék. De éppen múltkor (Napoli vagy Milan ellen) jegyezte meg a riporter, hogy "nem tudom, a Conte mellett ülő úriember kinek sms-ezett". És ha belegondolunk, nem kell itt nagyon okosnak lenni. Conte felül a lelátóra a "haverjával", nézi a meccset, mondja, amit minden szakavatott szurkoló, "szerintem ezt kéne/azt kéne", "én most behoznám x-et, y-t", a másik meg küld egy sms-t, annak, akinek akar. A szövetségi muksó meg szarjon sünt! :D

346607 2012.08.24. 13:29:41

[juventino_1897](#896850): + Ott van az a tényező is, hogy a Juventus Arénában kurvaközel van a lelátó a kispadhoz. Tehát a hazai meccsekre már csak egy megfelelő helyre szóló bérletet kell neki kiállítani...

340942 2012.08.24. 14:04:59

1. Nem igazságos, mert az a sutyerák milán bérenc FIGC bizonyíték hiányában mondott ítéletet. 2. Nem olvastam a Zabhegyezőt és a konteó blogot sem. Én a Győzike show-ból merítettem a műveltséget. 3. Arra is részben. Fentebb tettem rá utalást. Csak "azoknak" van akkora befolyásuk, hogy megtehessék. Hogy tényleg megtették-e azt csak az orákulum tudja a mátrixból. 4. Ártatlan mint Stohl Buci. Viccet félretéve nem tudnám róla elképzelni hogy ilyet tenne. Lehet hogy csak azért mert olyan naív vagyok, mint azok a fiatalkorúak akiket leitatok és rászoktatok a szodómiára. 5. Nem szabad lemondania. Mindezek után már hibás lépés lenne, és amúgy is....sírok ha megteszi 6. Addig kell ütni a vasat amíg meleg. Az ellenfelek minden egyes rossz levegővételéért balhét kell csapni. Ez nem a többi klub ellen szólna, hanem a szövetség ellen. 7. Maradjon. 8. Igaza van az öregnek, de sokat számít hogy ott van az oldalvonal mellett és dirigál. Szerintem a védelemnek számít a legtöbbet a jelenléte. A többi csapatrészt nem kell annyit pátyolgatni. 9. Nem csalnék. De elméleti síkon a módszer egyértelműen a telepátia lenne. Mint a párkapcsolatokban, hogy annyira egy hullámhosszon van a pár, szinte olvasnak egymás gondolatában. Na ilyen kéne Conte és Carrera között is, de sajnos ez ott megbukik hogy egyik sem meleg. Alternatív módszernek tudnám még ajánlani az Éretlenek című filmből kölcsönzött ötletet, miszerint minimikrofonon keresztül egy néger csóka eldobolná az információt.

347723 2012.08.24. 18:55:55

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

345210 2012.08.24. 23:10:23

abban is látszik, hogy mennyire ócska a figc, hogy hoznak egy ilyen büntetést, de közben meg semmit nem ér, ugyanúgy edzi tovább a csapatot... vicc

345210 2012.08.24. 23:10:23

abban is látszik, hogy mennyire ócska a figc, hogy hoznak egy ilyen büntetést, de közben meg semmit nem ér, ugyanúgy edzi tovább a csapatot... vicc

347392 2012.08.25. 00:09:45

Javaslom felvenni a gyorskommentekbe: "Conte segítette a csapatát az eltiltása alatt!"
süti beállítások módosítása