bntemp

bntemp

Kilenc év után újra Szuper a Juve

2012. augusztus 12. - s4tch

Megvan az első kupa, bár őszintén szólva a jelenlegi helyzetben attól sem mentünk volna Dunának, ha ezt elbukjuk a Napoli elleni Szuperkupa-döntőt. Fontosabb dolgok körül forognak most a gondolataink, de azért nem hagyjuk szó nélkül ezt a trófeát sem, még akkor sem, ha ezek a kupák csak arra jók, hogy például a Milant a „világ legeredményesebb csapatává” tegyék.


A Juventus jó, nem romlott el a nyáron, ezt leszögezhetjük. Az igazolások közül Asamoah telitalálat, ezt is leszögezhetjük. Conte nem állt ott a vonal mellett a zuhogó esőben, ez pedig rossz. Hajtás után folytatjuk a felsorolást.

Megvan az első kupa, bár őszintén szólva a jelenlegi helyzetben attól sem mentünk volna Dunának, ha ezt elbukjuk a Napoli elleni Szuperkupa-döntőt. Fontosabb dolgok körül forognak most a gondolataink, de azért nem hagyjuk szó nélkül ezt a trófeát sem, még akkor sem, ha ezek a kupák csak arra jók, hogy például a Milant a „világ legeredményesebb csapatává” tegyék.


A Juventus jó, nem romlott el a nyáron, ezt leszögezhetjük. Az igazolások közül Asamoah telitalálat, ezt is leszögezhetjük. Conte nem állt ott a vonal mellett a zuhogó esőben, ez pedig rossz. Hajtás után folytatjuk a felsorolást.

A meccs eleje a két csapat torinói bajnokijára hajazott erősen: 78 százalékban a Juvénál volt a labda, szinte minden támadást lövéssel fejezett be a csapat, amikor meg nem, akkor is a támadóharmadban veszítette el a labdát. Mégis a Napoli szerezte meg a vezetést, és bár mondhatnánk, hogy a semmiből, ez nem lenne igaz, mert pontosan tudjuk, mi az észak-afrikaiak stratégiája. És tudniuk kellett volna a védőinknek is.

Ez miez, bazmeg?


Először is mi a lófaszt keresett az összes védőnk az ellenfél térfelén? Másodszor, hogy csúsztunk el annyira, hogy mindhárman a baloldali oldalvonaltól számított 15 méteres sávban ácsorogtak? Harmadszor, a megállított képen miért nem érzékeli senki a veszélyt? Miért nem rohan vissza Bonucci (a videón látszik, hogy akkor ér be a tizenhatosra, amikor a labda a kapuba), miért ilyen kurva lassú és bizonytalan Lúcio és hogyan lehetséges, hogy Buffon őrületes bravúrjából nem sikerült előnyt kovácsolnunk? Ezekre a kérdésekre igazából választ a tavasszal (és az Eb-n) kiváló Bonucci bődületes hibája a második gól előtt: egyszerűen nem vagyunk még kész.

Ez persze csak a védelemre igaz, a középpálya most is rendben volt, ha kicsit tompábban is játszottak. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a hasonló felállásban játszó Napoli emberfogással felvette a fedezetsor tagjait, de mivel a Juvéban jobb játékosok játszanak, fölényben játszott. Asamoah már most masszívabb volt, mint Lichtsteiner (akinek megint nem sikerültek jól a beadásai), Vidal lassan melegedett bele, Pirlo detto, Marchisio pedig adott egy gyönyörű gólpasszt, azon kívül lófaszt sem csinált.

Örvendetes volt, hogy végre lejátszottunk egy Napoli elleni meccset úgy, hogy a bíró nem őket segítette, de azért akkora tolás nem volt, ami indokolta volna, hogy a tahói lekotródjanak a pályáról a kupaátadás előtt. A büntető véleményes volt, bár alátámasztanak Vucsinicsnek, aki viszont nagyon el akart esni, de ne felejtsük el, hogy Matri buktatásáért viszont elmaradt egy tizi, úgyhogy ez minimum jogos így. Pandev kiállítása baromság volt, hacsak nem niggerezett Asamoahnak, de úgy tűnt, inkább a partjelzőnek szólt ki. Ellenben Zuniga kiállítása vegytiszta piros volt, indulatból rúgott oda durván, és mivel ezeket az eltiltásokat viszi magával a bajnokságba a Napoli, javaslunk egy 3-4 meccses pihit az elmeroggyant szélsőnek. A levonulás tökéletesen jellemzi ezt a gőgös, hisztérikus csapatot az edzőjével együtt.

Amiről még szót kell ejtenünk, az a támadósor. A felkészülés alatt a gólokat szóró Matri tétmeccsen ugyanazt a semmilyen játékot mutatta, mint egész tavasszal. Mindent elmond a teljesítményéről, hogy mekkorát javult a Juventus Vucsinics beállásával. Az új igazolások közül Lúcióról már volt szó (ha Caceres gyorsan felépül, talán csak 3-4 gólt kapunk róla), Giovinco pedig első tétmeccsén inkább a károgókat igazolta. Egyszerűen annyira pici a srác, hogy azt csak sokkal jobb technikai tudással, vagy sebességgel tudná eltüntetni, mert ha nincs helye elindulni, azonnal elnyomják testtel. Az akarattal nem volt gond, még visszajött labdákért is, de rengetegszer vették el tőle a labdát, ez egyszerűen nem fér bele egy olyan csapatnál, ami egész Európában az egyik legtöbbet birtokolja a zsugát.

Néhány random pozitívum:

- Asamoah egy fekete szikla, keményebb, mint a fagyott kutyaszar, és azzal bizonyította, hogy a labdához sem hülye, hogy egy 35 méteres keresztpasszt úgy suhintott 18-ról a rövidbe, ahogy kell.


- Borriello ittléte alatt divatba hozta a hülye arcszőrzeteket, Vucsinics bármelyik Kusturica-filmben lehetne főszereplő, Pirlo pedig talán csak ijesztőbbnek akar tűnni ezzel a pofaszakállal.
- A kínai szurkolók is tudják, hány scudettónk van.
- A Juventus szemmel láthatóan ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, ez a csapat rohadt jó lesz idén is, rengeteg örömünk lesz benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr28240246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2012.08.12. 11:30:38

Az első mondatot leszámítva (szerintem ugyanis pont a jelenlegi helyzetben nagyon fontos volt, hogy behúzzuk a kupát) minden szóval egyetértek. Giovinco sajnos csak a kétségeimet igazolta vele kapcsolatban, vagy elcselezte vagy leszerelték, belevezette a védőkbe a labdát, lövésére egyre emlékszem, de az akkor is fölé, ha két kaput teszünk egymásra. A 12-es mezszám tökéletesen mutatja a Juventusban betöltendő helyét, azaz max. első számú cserének lesz jó ebben a csapatban. Matrival szimpatizálok, mindig szerettem a "nem sztáralkat, de jó játékos"-okat, de a jó játék egyre inkább hiányzik nála. Azért azt tegyük hozzá, hogy most még csak ötösről fölé lőtt hyelyzete sem volt, mint a Malaga ellen, mert egyszerűen a 16-os környékén elfogyott a tudomány, így nem csak az ő hibája, hogy nem tudtuk megjátszani. A lecseréléséig Gio sem mutatott többet semmivel, szóval bármelyikük helyére jöhetett volna a Bajszos (akinek szőrszálanként téptem volna ki a takonyfékjét, amikor kvázi üres kapura a kapusba húzta vissza...). Asamoah nagy király lesz, Vidal már most is az, Marcit szidhatja bárki, de rongyosra futja a zokniját akkor is, ha nem játszik jól, Pirlóba meg pumpálni kell a dzsúszt a rajtig, de így is adott gólpasszt. Luciora szintén igaz, hogy a mezszáma önmagáért beszél, a 2-es a tegnapi produkciója 10-es skálán. Cavani bármikor megette, ha szembe jött vele, és eddig minden meccsen bizonytalannak tűnt, amit az előszezonban láttam. És így is nyertünk! 2006-os olasz válogatott előérzetem van, remélem lemészároljuk a mezőnyt! De nagyon kéne egy klasszis csatár... (ADP, merre jársz?)

343871 2012.08.12. 11:51:05

már több trófeánk van mint a milánóiaknak lesz összesen ebben az idényben :)

316709 2012.08.12. 11:56:48

Giovincot èn is kàrogva fogadtam,de könyörgöm adjunk neki időt.Tavaj nagyon jol tolta Parmaban,reménykedem hogy itt is felveszi a kesztyűt és akàr vezér is lehet. Pirlo olyan volt,mint egy elbaszott Zambrotta,Marchisionak a lofaszt nem csinàlt jelző lassan bòk lesz:-) Ès könyörgöm, Luciot zavarjuk el a halàl retkes f@szàra,mert olyan buta lett a focihoz milano sötétebb felén,hogy az eszmèletlen.Vagy ha màr mindenképp jàtszatni kell,akkor legalàbb ne középen.

262910 2012.08.12. 13:08:09

[Csepi22](#888108): Giovinco mellett szerintem Luciónak is adjunk időt. Az előző csapatában nem ilyen rendszerben játszott. Barzagli kivételével az összes középső védőnknek minimum hónapok kellettek ahhoz, hogy megszokják a rendszert és a csapattársakat. Egyelőre tényleg tré formában van, Chiellini és Caceres felépüléséig kell vele kihúzni, reméljük a legjobbakat.

345214 2012.08.12. 15:11:34

Lucio minden kétséget kizáróan Moratti beépített embere. Szerintem még diktafont is találnának nála, ha megnéznék a tornazsákját!

334895 2012.08.12. 15:29:38

mondjuk ha ennyire feltoltan akar a Juve vedekezni vszeg nem Lucio volt a legjobb megoldas neki a Mou-s interben is akkor ment jol amikor bealltak bekkelni, akkor odaer mindenhova, helyezkedni, szerelni ugy kivaloan tud aztan jottek utana edzok akik feltoltak a vedekezest es ehhez mar lassu cserenek viszont a kis-kozep csapatok ellen nagyon jo lesz, nyilvan nem vedelmi vezernek lett igazolva btw grat

342620 2012.08.12. 16:33:33

[s4tch](#888149): Lúció a za klasszis, akinek az éjszaka közepén álmából felkelve is a védelem bármely pontján hibátlan teljesítményt kellene nyújtania. Am meg Gasp alatt igenis tolta a 3 védős rendszerben.

347595 2012.08.12. 21:24:45

Az ilyen játékvezetőt kellene 10 hónapra eltiltani, mert ez botrányos volt. Következetlen, idióta döntésekkel igyekezett elrontani a szórakozást. Szokás szerint szenvedtünk a betömörülő csapat ellen, ráadásul az afrikaiak nem kutyaütők gyülekezete. A védelmünk sem volt az a megingathatatlan bástya, ami szokott lenni, de mondjuk azt, hogy idény eleji forma... :) Egyébként kimaradt a cikkből, de a Juve már a meccs elején esélyesebbnek tűnt, mivel mi voltunk a jóképűbbek, és ezen Vucsinics is csak mérsékelten tudott rontani :)

347594 2012.08.13. 08:17:47

"mivel mi voltunk a jóképűbbek" - Ezt én is alá tudom támasztani jelen esetben :-) Marco Borriello és a bajusz :-)

338064 2012.08.13. 08:43:52

ha jól láttam a Napoli a legerősebb sorával jött, mi meg annyira nem (Chiellini, Caceres, stb) én bizakodó vagyok a kövi szezonnal kapcoslatban, a BLben már kevésbé

334305 2012.08.13. 09:00:41

Juve are back! Sajnos, mintha a 2006 előtti időket élnénk...lehet fogadni rájuk a bajnokságban, tuti ők "nyerik".

330110 2012.08.14. 15:34:18

Grat a Szuper Kupához! Ez tipikusan az a kupa, amelyet mind2 csapat meg akar nyerni, majd a vesztes felfújja a pofáját, hogy dehátezkiafasztérdekelleisszarjuk :) Mi a helyzet egyébként klasszis csatár fronton? Nem mintha annyira képben lennék, de mintha elcsendesedtek volna a hangok július közepéhez képest.

347579 2012.08.14. 22:26:49

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!
süti beállítások módosítása