bntemp

bntemp

- A nyúlon túl? - Nem, a nyúl az!

2012. május 22. - s4tch

Sajnos az élet nem habostorta, nem lehet minden nap egy népünnepély. Erre jöttünk rá mi is, amikor a Stadio Olimpico lelátójáról végignézhettük, ahogy a világ második legantipatikusabb játékosa, Hamsik belövi a szép reményeket végképp szétzúzó második gólt.

A mérkőzés végén csalódottan vehettük tudomásul, hogy kedvenceink már csak európai csapatok ellen veretlenek. Nézzük, hogy miért nem búsulunk mégsem annyira.

Sajnos az élet nem habostorta, nem lehet minden nap egy népünnepély. Erre jöttünk rá mi is, amikor a Stadio Olimpico lelátójáról végignézhettük, ahogy a világ második legantipatikusabb játékosa, Hamsik belövi a szép reményeket végképp szétzúzó második gólt.

A mérkőzés végén csalódottan vehettük tudomásul, hogy kedvenceink már csak európai csapatok ellen veretlenek. Nézzük, hogy miért nem búsulunk mégsem annyira.

Nem szeretnék úti beszámolót tartani, hiszen abban Tyler lényegesen jobb, és nyilván születni is fog még cikk a kupadöntőről.

Egyébként a 3 napos összezártság remekül összekalapácsolta szerkesztőségünk egyébként is forrón összetartó közösségét. Számos kiváló ötlet pattant ki kreatív elménkből, ezekkel találkoztok majd a következő hetekben. Én viszont most írok egy dögunalmas posztot.

1. Már az odafelé úton elkezdtem idegesíteni Dinót azzal, hogy szerintem minden adott hozzá, hogy a csapat elszenvedje az idény első vereségét. A vasárnapig tökéletes szezon, Del Piero tökéletes búcsúja, a szétünnepelt játékosok, és a túlzott magabiztosság oda vezetett, hogy egy nálunk szemmel láthatóan motiváltabb és sikerre éhesebb Napolit láthattunk a pályán a fáradt és dekoncentrált (az első percekben főleg) Juventus ellen.

Ezt öt órán keresztül nézegethettük, míg a bejutásra és a jegyekre vártunk.

2. Szeretném megköszönni a Napoli szurkolóinak, hogy ilyen hangulatot teremtettek a stadionban. Egy időre én is olasznak érezhettem magam, amikor a himnusz éneklése közben végig fütyültek, amire a Juventus szurkolóinak "Isten hozott titeket Olaszországban" rigmusa felelt később. A vízum nélküli beutazás lehetővé tette azt is, hogy a földrengés áldozatainak tisztelgő gyásszünetet is végigüvöltözzék, mint egy csapat barbár.

3. Conte - egyébként szimpatikus módon - kitartott a csapatot döntőig cipelő játékosok mellett, így nem a legerősebb felállásunk kezdett. Del Piero helye természetesen bérelt volt a kezdőben, sajnos nem láttunk tőle sem sokat. Borriellón élőben sokkal jobban látszik, hogy nem túl gyors. Hanem rohadtul lassú. Eszti nem védekezett valami acélosan, és elöl sem ment jól a játék. A támadó szekciónk önkéntes kiherélése sok lehetőséget hagyott a Napolinak a támadásépítésben, amit jó néhány komoly helyzettel jeleztek is. Gyakorlatilag az első támadást góllal fejezhették volna be, ha Storari nem kolbászol jó helyen. Storarin meglátszott a meccshiány, sajnos a tizenegyest rajta (is) számon lehet kérni, rettentően bizonytalanul és lemaradva indult el a kapuból, és még a lelátóról nézve sem volt kétségünk afelöl, hogy böszmeséget csinált a jó öreg Marco.

4. A teltházas Olimpico BESZARÁS.

Készülődik a koreográfia

5. A bekapott gól és az azt követő 3 csere megmutatta, hogy egy megfelelően felszívott Juventus egy erősebb kezdővel mit engedett volna a Napolinak. Körülbelül annyit, mint a bajnoki meccsen. De ezen felesleges gondolkodni, szerintem végtelenül demoralizáló lett volna, ha a "B-csapat" elmenetel a döntőig, majd ott hirtelen Buffon áll a kapuban és Vucsi kezd Matrival stb.

6. Túl szép lett volna két rémes szezon után egy tökéletes. Mondjuk úgy, hogy ennél rosszabb szezonunk soha ne legyen, és köszönjük meg a srácoknak, hogy idén visszahozták ezt a csapatot a semmiből. Számomra csalódást keltő volt, hogy a 11-es után egyből rengetegen elindultak a stadionból kifelé, a második gól után pedig tömeges kivándorlás kezdődött. Az ezüstérmek átadását már a kanyarban lévő ultrák sem várták meg, így Dinóval ketten nézhettük végig, ahogy Del Piero kisétál az öltözőből, a nyakába akasztják utolsó Juventusban szerzett érmét, majd lesétál a lépcsőn, és minden valószínűség szerint mi már nem látjuk őt többet élőben focizni. Természetesen a nápolyi suttyók hatalmas füttyel kísérték a legendánkat, ami igen komoly intelligenciát feltételez. Ahogy az is, hogy a meccs utáni nagy ünneplésben megkéseltek két Juventus-szurkolót.

+1 A relatíve sima vereség megmutatta milyen az, amikor visszazáródik a konzervdoboz. A meccs előtti héten már készültek az ezüstcsillagos mezekről a képek, helyezgették az emberek a scudetto mellé a kupáért járó plecsnit is, mintha már megnyerte volna a csapat a meccset. Valamiért igen sokan tényleg azt gondolták, hogy verhetetlen ez a csapat. Lehet ebből is tanulni. Egy veretlenül lehozott bajnoki idény senki helyett nem nyer  kupát is. Én a magam részéről örülök, hogy a hurráoptimizmus nem a bajnoki hajrában, hanem a kupadöntőben kapta meg a maga pofonját. Hiszen a bajnokság kapcsán már a 3 csillag jogosságát tárgyalták mindenhol, amikor még volt hátra 3 forduló.

Az a tiéd fiam, amit megeszel.

+2 A bíró az olasz sajtóban négyes osztályzatot kapott az elérhető tízből, amivel a mezőny leggyengébbje volt. Marchisio elmaradt tizenegyesét sérelmezik főleg, és néhány sárgalap elmaradását, amit Napoli játékosoknak oszthatott volna. A Juventus ellen megítélt 11-es és Q kiállítása jogos volt (bár utóbbi esetet nem láttam). Azért nem mondhatjuk, hogy ez a meccs a bírón ment el.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr718240156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cortamelasombra 2012.05.22. 15:19:09

A nápolyiak miért fütyülik ki az olasz himnuszt? Van vmi ideológiai oka vagy csak simán suttyóságból? mert az hogy a gyászszünetet kifütyülik na pff van ez igy mindenhol a világon, de himnuszt igy ritkábban szerintem

giorgiOo 2012.05.22. 16:00:13

A döntőben mutatott teljesítményük miatt az afrikaiak kiérdemelték a 2. helyet a legjobban gyűlölt csapataim listáján, de az 1. helyen stabilan tartja magát az Izé nevű kreatúra, formáció( a második helyen a Milan volt eddig, de ez a Nápolyi favágásban, gusztustalanságban, durvaságban felül múlja a milánói csürhét).

346588 2012.05.22. 16:18:31

Mindennel megint frankón össze lett foglalva. De szerintem ezen a meccsen jött ki az, hogy Conte emberileg is valaki. Mert azért abban biztos vagyok, hogy ha az edzőnket teszem aszt Capellonak hívják, akkor ő nem lett volna szívbajos és felküldi a legerősebb kezdőt, nem törödve azzal, hogy mely játékosok jutatták el ide a csapatot. Ha Conte is így tett volna, akkor valószínűleg duplázunk. De egy pillanatig se hiányzik a lesajnált olasz kupa (mondjuk, ha a végén elbuktuk volna a campionatot, és megnyerjük a kupát, akkor ez lett volna a világ legértékesebb trófeája :)

Juventino 2012.05.22. 16:35:44

A lesajnált olasz kupa 17 éve hiányzik a vitrinből és még jobban fog hiányozni, ha a lesajnált Roma előbb varrhatja fel az ezüstcsillagot. A Real Madrid 4 év után nyert először bajnokságot, de a cím megszerzése után sem derogált nekik hajtani a gólrekordért és a 100 pontos álomhatár eléréséért. A játékosok arcán is látszott a csalódottság és ez azért biztató, ha egyeseknél túl nagyra nőtt az arc, most biztos helyre teszik magukban a dolgokat és ez biztató. A "nem baj, nem olyan fontos, majd jövőre" a vesztesek mantrája, én szurkolóként azért ülök le minden meccs elé, hogy nyerni lássam a csapatot, a "nem olyan fontos meccseken is". "Izé" ide vagy oda, azért csak az Interé az egyetlen olasz tripletta, és Mourinho nem volt olyan szimpatikus, hogy ne sajtolja ki az utolsó métereket is a legjobb keretéből. Mondjuk Chiellini sérülése sajnálatos, a gólnál meg nem Storari mondta Bonunak és Barzának, hogy 2hagyjad csak fiam, hadd hozza el" (remélem...), Borriellónál viszont nem vagyok biztos benne, hogy Matri vagy Q többet mutatott volna... Vuci helyzetkihasználását is ismerjük, szóval nem akarták az égiek, de azért nekünk még akarni kellett volna.

336679 2012.05.22. 16:36:33

[cortamelasombra](#834149): Erre a választ az olasz történelem adja meg. Nápoly nem hivatalosan Dél-Olaszország fővárosa. Mivel Olaszország csak a XIX. században egyesült, ezért az egységes nemzeti érzés kialakulását jelentősen hátráltatta az egyesült részek eltérő gazdasági fejlettsége. Nem igazán szimpatizáltak ők a XIX. század végére már a római vezetéssel. Sokan nem érzik magukat olasznak közülük. Ami viszont érdekes, hogy rengeteg a Juve szurkoló is a déli régiókban/ból. A nápolyiaknak nincs hivatalos himnuszuk, de az 'O Surdato 'Nnamurato című dal áll szívükhöz talán a legközelebb. Ami nápolyi nyelven van, és egy szerelmes első világháborúban harcoló katonáról szól.

cortamelasombra 2012.05.22. 18:03:07

[Dartagnanx](#834239): kösz a választ igy már világos. ismertem persze az észak-dél ellentétet az országba csaknemtudtam h ennyire kiterjedt. bár Skócia után semmi meglepő nincs, ahol egyik tábor nemhajlandó angol fonttal fizetni mert a királynő képe van rajta és a boltba kicserélteti, IRA dalokat énekel és kifütyüli a God Save the Queent, az ország másik fele meg kiveri az összes jelzőlámpát mert zöld, kifujjulja a pályára lépéskor keresztet vető játékosokat és kedves dalokat énekel arról hogy mennyi krumplit esznek egy évben... de legalább olaszországba van földrajzi határvonal úgymond. itten a 2 megkéselt ember egy unalmas kedd délutánt takar nem egy kupadöntőt :D

Zolee91 2012.05.22. 18:09:06

[Dartagnanx](#834239): Na igen, meg Olaszország piemonti (vagyis torinói) vezetéssel egyesült

Gyűlölöm 2012.05.22. 18:21:22

[Juventino](#834238): Gyűlölöm, ha valaki úgy tesz, mintha juvés volna, és így gyárt ellenfelet dícsérő kommenteket. Ez jó trükk, mert ha egy juvés dícséri a Rómát vagy az Intert, annak már van súlya. Vagyis volna. Ha juvés volnál. De hát nyilván csak a neved juventino. Én is beírhatom egy interes blognál, hogy interista, aztán elkezdem dícsérni az ellenfelet.

GiorgioOo 2012.05.22. 20:02:48

[cortamelasombra](#834149): Ez mind így van, ahogy a cikk írója és Zolee91 leírta, én még egy két dologgal kiegészíteném, a déliek (nápolyiak) kultúrája és szokásai is sokban különböznek az északiaktól, jobban hatott rájuk az arab kultúra, egyszerűen Afrika közelsége miatt, ráadásul saját nyelvük is van az ún. napulitano, ami néhány lényeges ponton nyelvtanilag is erősen különbözik az olasztól. Ráadásul a Nápolyi Királyság(és a Szicíliai Királyság élén is), különböző dinasztiák álltak például az Anjouk, Habsburgok, az egyesítés előtt ami 1861-ben volt, pedig a Bourbon dinasztia, ez is sokféleképpen hatott a kultúrára, északon nem volt jellemző, hogy ennyiféle dinasztia uralkodjon. A Himnuszt továbbá azért sem szerethetik, mert "északi", ugyanis egy Genovai fiatalember Goffredo Mameli(nagyon fiatalon hunyt el 21 éves korában) írta a himnusz szövegét 1847-ben és a következő évben Verdi zenésítette meg.

scarmigliato 2012.05.23. 00:00:25

Én egy kicsit vitatkoznék azon, hogy nem a bírón ment el ez a meccs. C. Brighi teljesítménye kritikán aluli volt végig az egész mérkőzésen. Néha az volt az ember érzése, hogy csak szaladgál össze-vissza. Próbálta ő engedni a keményebb játékot, igaz még így is nem egy nápolyi játékos állatkodását sikerült benéznie... Nem adott meg számunkra egy teljesen jogos tizenegyest. Van ez így. Benne van a pakliban. Ugyanakkor nem akarom felmenteni sem a csapatot a mutatott gyatra játék alól. Most már teljesen mindegy, de így utólag annyira kellett nekünk ez a meccs a bajnoki cím után, mint üveges tótnak az a bizonyos hanyattesés. Nagyon sajnálom, hogy Del Pieronak egy ilyen meccsen kellett a Juvétól elbúcsúznia :(

drorlando 2012.05.23. 09:59:21

Üdv a földön:-) a jövő évi mezeteket meg már a következő posztban viszont szeretném látni:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150904517142630&set=a.306472222629.148212.306452937629&type=1&theater

Skocia 2012.05.23. 10:56:51

@cortamelasombra: Nem az eszak-irek es irek ellentetere gondolsz? Tudtommal a skotoknak ehhez nem sok koze van...

cortamelasombra 2012.05.23. 11:06:14

[Skocia](#834947): nem sajnos. a helyi vallási ellentét és az ir kérdés nagyon összefonódik a focival, ugye az egész ország durván kettéosztható (Ir - katolikus - republikánus - Celtic) (Észak-Ir/Angol - protestáns - unionista - Rangers) ezeken a szépen körbehatárolható vonalakon mivel itt sok embernek vannak angol/ir gyökerei ezért a válláson kivül ott is adva van ellentét. azt meg hogy mennyire magukénak érzik a skót ügyet ahoz elég annyi, hogy amikor legutóbb a Celtic európa kupában nyomta akkor az egész stadion Ir nemzeti szászlókkalvolt tele, skót egy se akadt. na de ez már durvább OFF - szerintem azért olaszországba ebből a szempontból ennyire durva szegregáció nincs észak és dél között

258945 2012.05.23. 15:45:39

[drorlando](#834888): köszi, de azért érzed mennyire mellé lőttél, ha mi a földön vagyunk ti hol? :D

336679 2012.05.24. 01:19:58

[gonzaga](#835567): Kösz a linket, de kiszedtem, mert szétdobta az oldalt. Használj tinyurl-t plz.

Drorlando 2012.05.24. 10:25:17

@t.junior: az üdv szerinted az űrből jött???

bmacsai 2012.05.24. 12:03:36

Bocsánat az offért: kedves szerkesztők, nem lösz átigazolás-figyelő cikk?

344520 2012.05.24. 12:43:38

[bmacsai](#836087): Szerintem teljesen felesleges. Konkrétumot még, ilyenkor májusban teljesen lehetetlen leírni. Csak azt tudnák, amit eddig mi is meg ők is a bejegyzésekben, hogy kell egy védő, középpályás, és egy jó befejező csatár. Conte nyilatkozata, amelyben elvileg ő a nyáron most a vezetőségtől 2 csatárt, egy középpályást, egy szélsőt, és egy védőt kért. Erre elvileg már meg is vannak a kiszemeltek, ha végignézzük a nyilatkozatokat Marotta részéről. Csatárposztra: Cavani, Higuain, Suarez, Dzeko, Destro, RVP. Ebből szerintem igen kevés esélyünk van bárkire is. Cavani nem jön, ha Lavezzi megy, Higuin-ra elvileg számít Mou, Suarez-se akar menni, bár rá van a legtöbb esély szerintem, Dzeko hanyagolva van a City-ben, de lehet, hogy drága lenne, RVP meg szerintem tuti marad az Arsenalnal. Destro meg nem az aki nekünk kell. Középpálya elvileg Pogba, de ő még pofátlanul fiatal, Asamoah, megfelelő Vidal csere lenne, Veratti még maradna a Pescaraban és sokat is kérnek érte. Elvileg most Sahin-nal tárgyal a klub, ő nem lenne rossz. A védelembe meg még nem hangzott el név, bár én Skrtel-nek örülnék a legjobban, tiszta Chiellini, erős, robbanékony, hajtós, tapad az ellenfélre. Menni is akar a Liverpooltol is, ha igazak a pletykák, mert nem tetszik neki a sikertelenség. Őrá kellene mozdulni. De, nekem van egy, olyan érzésem, amit Marotta nyilatkozata is megemlít, hogy, ha hihetetlenül sokat kérnek a csatárért, aki nekünk kell, leteszünk róla. A gazdasági helyzet, a fizetések csökkentése, az új terv, ebbe nem illik bele egy 40 milliós igazolás, de még a 30-is sok. A Juve sosem adott ki alaptanul, ilyen sokat.(Tudom, Buffon 50 és Nedven 30, de ők Zidane eladásából jöttek, Thuram 30, de ő minden pénzt megért) Hosszú lesz a nyár az biztos, hihetetlenül sok nevet fognak a csapattal emlegetni, egy biztos augusztus 30-ig kiderül.
süti beállítások módosítása