bntemp

bntemp

Ki gondolta volna?

2012. május 09. - s4tch

6 év elteltével újra a Serie A bajnoka a Juventus - annak ellenére, hogy nem a Juve volt a legesélyesebb. Gondoltad volna?

6 év elteltével újra a Serie A bajnoka a Juventus - annak ellenére, hogy nem a Juve volt a legesélyesebb. Gondoltad volna?

Ki gondolta, hogy ez lesz a vége, amikor a Juventus - mint aki nem tanult Ferrara csúfos bukásából - újra egy egykori legendás játékost, egy rutintalan, fiatal edzőt ültetett a kispadra? Azt a Contét, aki ugyan már nyert Serie B-t korábbi csapatával, de esett is ki onnan - meg a Serie A-ból is. Azt a Contét választották, aki a nyilatkozatok alapján egy nyílt támadójátékot játszó csapatot akart építeni. Aztán Conte mindenkire rácáfolt: meglepő taktikai érettséget mutatott, ugyanakkor tartósan visszahozta a spirito Juvét!

 

Nem lesz hangod a végére, meglátod!

Ki gondolta, hogy ez lesz a vége, amikor Marotta nagy fizetést és több éves szerződést adott annak az Andrea Pirlonak, aki az elmúlt 3 évben csak lézengett a pályán, és olyannyira visszaesett a teljesítménye, hogy egyenesen gyengítette a Milant - az eredmények és a statisztikák legalábbis ezt mutatták. De nem véletlen, hogy nemcsak, hogy nem mi ülünk a kispadon, hanem a sportigazgatói posztot sem nekünk adták: míg közülünk többen is rossz döntésnek gondolták Szundi megszerzését, végül azoknak lett igaza, akik bíztak a futballistában: Pirlo a bajnokcsapat legjobbja volt, aki egyszerűen nélkülözhetetlennek bizonyult. Az új környezetben megújult, új kihívásokat talált, és nagyon jól reagált arra, hogy az előző klubjánál leírták: kiemelkedő motivációval küzdötte végig az évet.

Ki gondolta, hogy ez lesz a vége, amikor a stadionavatón csak döntetlent játszottunk egy angol harmadik ligás csapat ellen, és a többi felkészülési meccs sem sikerült igazán fényesen? Végül azonban beigazolódott a Berlusconi Kupához kapcsolódó babona: ott kikaptunk 2-1-re, azóta viszont egyszer sem kapott ki a csapat!

 

A stadionavató nem a legjobban sikerült - na és?

Ki gondolta volna, hogy ez lesz a vége, amikor a védekezés őshazájában egy edző azzal állt elő, hogy ő bizony 4-2-4-et akar játszani - ráadásul igazi védekező középpályás nélkül? Aztán az a bizonyos edző az elmúlt 10 év legalkalmazkodóbb, legbátrabb Juventus edzőjének bizonyulva végül mindig rátalált arra a taktikára, amivel érvényesülni tudott a csapata.

Ki gondolta volna, hogy ez lesz a vége, amikor a régóta várt csatársztár helyett "csak" a Romában gyenge évet produkáló Vucsinicset igazolta le Marotta? A montenegrói végül a csapat egyik legfontosabb láncszemévé vált, a bajnokság végére még a góllövésbe is belejött. De ami a legmeglepőbb volt: szó nélkül küzdve besegített a védekezésbe, és egyetlen igazán necces pillanata volt: amikor a Bologna ellen túlpörögve kiállíttatta magát.

Egyáltalán: ki gondolta, hogy a kát egymást követő hetedik hely után elég lesz a fentebb említettekkel, Giaccherinivel, Vidallal vagy Lichtsteinerrel erősítenünk? Erre Vidal a csapat egyik legjobbja lett, Lichtsteiner személyében végre lett egy klasszis szélső védőnk, aki igazi mániákusként küzd, míg az ellenünk az üres kaput is elhibázó Giaccherini személyében egy több poszton is bevethető futballistát szereztünk meg aprópénzért.

 

Ilyet nálunk nem csinált

Ki gondolta volna, hogy ez lesz a vége, amikor februárban a várt előnyszerzés helyett a Milan jobban szerepelt a Juventusnál? Ekkor úgy tűnt, hogy a címvédő túlélte a legnehezebb hónapját, és akár még az is előfordulhat, hogy sétagaloppban nyerik a scudettot. Ehelyett ők is botlottak a könnyebbnek ígérkező meccseken, a Juventus pedig fantasztikus utolsó másfél hónapot produkálva már egy fordulóval a vége előtt bajnok lett!

Ki gondolta volna, hogy ez lesz a vége, amikor Milánóban az első félidőben lefocizott minket a hazai csapat, és csak a szerencsén (és a játékvezetőkön) múlt, hogy nem kerültünk 2 gólos hátrányba? Aztán Conte, ahogy azt annyiszor megtette az évben, ismét jól nyúlt a meccsbe: a feltámadó Juventus pedig jogosan hozott el egy pontot a legnagyobb riválistól.

 

Gyorsan búcsút intett

Ki gondolta volna, hogy ez lesz a vége, amikor Conte közölte a nyár elején nagy örömmel fogadott Zieglerrel, hogy nem számít rá - majd De Ceglie hibái miatt hirtelen az a Grosso került a kezdőcsapatba, akit még úgy sem tudott elsózni a klub, hogy adtak volna mellé egy tollat, egy olvasólámpát és egy aktatáskát is. Ekkor úgy tűnt, a csapatban van egy lyukas poszt, amin minden elúszhat... Januártól viszont ismét jött De Ceglie, és túlzás nélkül állítjuk, hogy mindenkit meglepve stabil csapattaggá vált, mégpedig nagyon jó teljesítményt nyújtva! Ma már ott tartunk, hogy a válogatottságra is esélyes, és kifejezetten nagy baj, hogy megsérült a kupadöntő előtt.

Ki gondolta volna, hogy ez lesz a vége, amikor Genovában még a kapu torkából sem sikerült betalálni? Vagy amikor kiderült, hogy a játékvezető ismét elfelejtett megadni egy szabályos Juve gólt, és egy büntetőt Matri lerántásáért? Aztán kiderült, hogy az a meccs volt a fordulópont: a későbbiekben egyetlen döntetlen csúszott csak be, ráadásul a Juventus imponáló magabiztossággal verte az ellenfeleit.

Ki gondolta, hogy ez lesz a vége, amikor - sokak számára érthetetlenül - Conte makacsul ragaszkodott a nulltalálatos Borriellohoz, és őt hozta be 0-0-ás állásnál a Cesena ellen? Persze itt is Conténak lett igaza, és pinabajszú hősünk eldöntötte a meccset, pályafutása talán legfontosabb gólját szerezve.

Szóval: gondoltad volna, hogy ez lesz a vége? Mondhatnám, hogy én igen, de a korábbi posztjaim nem erről tanúskodnak. Számunkra itt a blog szerkesztőségében nem jelent gondot a hazudozás, a gerinctelenség vagy az aljasság, de ezúttal inkább megvallom az igazat: őszintén szólva néha még most is nehéz elhinnem ezt a tündérmesébe illő történetet.

Halljam, mi a következő kívánságotok?

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr48240118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338554 2012.05.09. 18:54:26

A tündérmese következő fejezete: bunda miatt kizárhatnak Európából szinte minden csapatot aki az Inter előtt végezhet :D Továbbá dobálóznak pontlevonással és kizárással is. A Juvét "csak" Conte, Bonucci és Pepe képviseli eme jeles összejövetelen. Imádom az olasz médiát, tegnapelőtt még nem volt elsőosztályú érintett.. http://href.hu/x/hr8r

Cortamelasombra 2012.05.09. 19:31:52

Ezt is összecsalta nektek Moggi! igy van ez nem lehet csupán véletlenek sorozata vagy tündérmese. itt bizony kemény munka volt a háttérbe! :D

bena 2012.05.09. 20:10:30

Mikor újultak meg a gyorskommentek? én sem tudom még elhinni hogy nyertünk,és megvan a HARMINCadik Scudetto.mintha egy álom lenne. OFF:Tyler neked honnan jött a neved? :D

130885 2012.05.09. 20:22:07

Az még hagyján, de ugyanúgy, mint az Arsenal, veretlenül? A Milan-Fiorentina 1-2-nél már lehetett érezni, hogy a piros-feketék valamit nagyon elqrtak a végére.

130885 2012.05.09. 20:28:10

Ja igen: ha jövőre Juve sokáig jut a BL-ben, Conte lesz az új Guardiola.

346588 2012.05.09. 20:29:37

Ki gondolta volna, hogy a Juventus hajlandó venni 9 000 000 ajróért egy kabalafigurát (még a pizsije is juventusos volt biztos azért) aki összesen nem játszik 90 percet a bajnokságban. (No és a kupában sem evett meg túl sok sót). Ez azt jelenti, hogy a pályán töltött másodpercek kb 1700 ajróba kerültek. (Nem számolva a fizetését). Ki gondolta volna, hogy csak annyi kell, hogy bajnokok legyünk, hogy elmegy 4 langyi blogger triesztbe és a helyszínen kiszurkolja...

340119 2012.05.09. 21:04:26

Év elején nyilván még senki nem gondolta, habár Conte érkezésnek mindenki örült, még akkor is, ha nem gondoltuk kifejezetten briliáns edzőnek.(Természetesen azóta rávarratam az alkaromra a képmását) Mert hát Conte legendás mentalitását, küzdeni akarását mindenki ismeri. És én nagyon vártam már, hogy a tavalyi borzalom után, valaki szétüvöltse a csapatot a pálya széléről úgy spirito jelleggel. Éppen ezért a megfejtés szerintem elsősorban Conte. Ő az elsődleges motivátor. És az a vicces, hogy idén látszott a csapaton, hogy szívét lelkét beleadja mindenki. Lett egy edzőnk és egy csapatunk. (Persze a scudettóhoz kellett a riválisok vesszőfutása is). [neuropa](#819585): wtf??? Mi ez? Nincs ez valahol fenn angolul? Vagy nem érdemes idegesítenem magam? :)

trollollol 2012.05.09. 21:08:18

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

341197 2012.05.09. 22:02:13

Én a parma elleni 4-1 nyitómeccskor tudtam. Meg is akartam rakni a juvét bajnoknak a betclicen 5*szorzóval! Azóta is bánom hogy nem tettem meg :)

286894 2012.05.09. 22:14:36

@grell : Én "várom" az ehhez hasonló cikkeket, és még mindig nem merek teljesen örülni mert félek, hogy az lesz mint 2006-ban. Azóta minden nagyobb-kisebb Juve sikernél tartok attól, hogy lesz valami. Beidegződés na...

forzaalex 2012.05.09. 22:27:00

Ha Muntari gólját megadták volna! Nem hittem volna, bár a szívem mélyén mindig is reméltem, de igazából még most sem tudom elhinni :)

340638 2012.05.09. 22:35:01

[neuropa](#819585): Csak EB-t akarnak nyerni :)

338554 2012.05.09. 23:10:20

[grell](#819712): 1) Idegesíteni sosem érdemes magadat. :) 2) Az NSO annyit írt pár napja, hogy a 33 vizsgált meccsből 29 Serie B, a többi alsóbb osztály. Erre jött az új "szenzáció", hogy most már Napoli, Lazio, Udinese, Conte, Bonucci, Pepe, meg még néhány alsóbb csapat, hogy ne hápogjon annyira. 3) Szerintem kamu az egész, meg amúgy is unalmas már. [Dugo20](#819772): Emiatt ugyan ne aggódj, még egyszer nem nyomják le a Juve torkán azt a szart amit hat éve.. Ha seftelnének is, csak van annyi eszük, hogy óvatosabban. :)

343809 2012.05.09. 23:15:08

[forzaalex](#819779): Ha Muntari gólját megadták volna... akkor ugyanaz a partjelző nem nézi be a lest a 80.(?) percben Matri 1. góljánál, és 1-1 helyett 2-2 lesz a vége. Változott volna valami?

338554 2012.05.09. 23:18:53

[hirzer](#819793): Felőlem akarjanak, de akkor a szükséges véráldozat idén mondjuk az Inter legyen, ők úgyis lemaradtak a legutóbbi partiról, mire odaértek, elévült a buli. Egyébként már látom is magam előtt a szalagcímeket: Bonu és Pepe azért volt olyan szar tavaly, mert Conte megtette, hogy idén 150%-kal javul majd a teljesítményük. Kötésben, százas szorzóval. Vicc.

ilmondo 2012.05.10. 02:07:21

Ha Muntari gólját megadták volna! Fejlécet átírni;) 30***

317362 2012.05.10. 07:54:06

Ha Muntari gólját megadták volna! :) ez zseniális, na meg persze: Meglátjuk, mennyit ér Éurópában! :D

340119 2012.05.10. 09:51:41

[neuropa](#819842): Azt hittem valami konkrétumot írnak, de ezek szerint csak a szokásos. Thx.

bianconeri2220 2012.05.10. 10:05:04

A cikk miatt nem kell izgulni. 2-szer nem lépünk ugyanabba a folyóba. Egyrészt nagyon bulvár szagú a minket érintő rész. Másfelől nem csinálhatják meg velünk mégegyszer ha csak nem akarnak egy fasza kis polgárháborút....... :D

forzaalex 2012.05.10. 10:40:50

[Sylvester94](#819851): Nézz már szét a gyorskommentek között :D Meg közvetlen utána keresd ki a szótárból az "irónia" szót, köszi ;)

daneeka30 2012.05.10. 14:02:22

Én aztán rohadtul nem gondoltam volna. Azt vártam, hogy a végén elbukunk a 3. helyért vívott harcban. OFF amúgy nem lehet regisztrálni?

338554 2012.05.10. 17:14:55

[daneeka30](#820244): De: http://nso.hu/regisztracio majd /login

kuruc 2012.05.10. 17:40:20

Én olyan gyorskommentet is beraknék, hogy: "Bezzeg ha most is Ranieri lenne az edzőtök!" :D

340339 2012.05.10. 18:58:10

Gratula a bajnoki címhez!!!! Én barcás vagyok, de szerettem a Lippi féle Juvét, azóta picit mindig szurkolok a Juvénak. Örülök, hogy Conte ilyen jó munkát végzett, remélem a BL-ben is helytáll majd a csapat!

Pip úr 2012.05.10. 18:58:45

Halljam, mi a következő kívánságotok? Megyek jövő héten Rómába a kupadöntőre. Légyszi nyerjünk, oké? :)

130668 2012.05.10. 19:27:09

Többet rugóztok már ezen a Muntari-gólon, mint a milánói Curva Sud együttvéve. Megnyertétek, szép volt, sokan gratuláltak is az ellenfél táborából, vagy ez ilyen nonstop önigazolás lesz a nyárra? Uncsi.

Paco 2012.05.10. 19:28:31

Hát ki szerencsétlenek Én vazze ezt szajkózom már a 3. fordulótól láttam játszani a rabruhásokat és egyből rájöttem hogy ez bőven elég lesz ebben az évben és igazam is lett. Remélem benitoNST olvasod és megerősíted ezt az állításomat. Mert a hitvány írásaidat elég erősen kritizáltam már év elején is amikor nyomattad itt a mit hogy kéne szövegedet. Jövőre viszont ez a keret nem fogja bírni a kettős-hármas terhelést felállástól függően igazolni kell de csak olyan játékost akiben benne van a spirito juve Suarez,Cavani,Crisito aki nem a magas fizetésért igazol a Juvéhoz hanem mert nyerni akar és éhes a sikerre. A mag megvan nem szabad "rossz fiúkat" idehozni. Egyetelen egy kifogásom van Boriello de lehet még kapott volna 3 mecset és meg tud győzni hogy a következő szezonra is szükség lesz rá. A kívánságom: Suarez, Hulk, Cavani csatárokból az egyik és Crisito vissza a védelembe, középpálya: K. Asamoah udinéből gyorsan ennyi jutott eszembe remélem bejön

345322 2012.05.10. 19:55:54

Ha Muntari gólját megadták volna!

sanyibá 2012.05.10. 20:40:40

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

338823 2012.05.10. 20:54:08

Ha Muntari gólját megadták volna!
süti beállítások módosítása