bntemp

bntemp

Nobozmeg!

2012. április 23. - s4tch

Egy urban legend szerint a második világháború idején egy német híradóban, ami a keleti frontról szólt, az aláfestő szöveg így hangzott: "Vitéz magyar szövetségeseink, ajkukon az ősi "Nobozmeg!" csatakiáltással rohamozzák a bolsevik állásokat." De állítólag a középkorban egy bizánci szerzetes is arról számolt be, hogy a lóháton támadó magyarok ezzel a felkiáltással indultak harcba. Igaz vagy sem, mindegy: az biztos, hogy hasonlóképpen kiáltottam fel én is, amikor megláttam, hogy a Bologna vezet Milánóban. Aztán ugyan egyenlítettek a hazaiak, de az esti meccsre ugyanez maradt a csatakiáltás: óriási lehetőséget kapott a Juventus.

Egy urban legend szerint a második világháború idején egy német híradóban, ami a keleti frontról szólt, az aláfestő szöveg így hangzott: "Vitéz magyar szövetségeseink, ajkukon az ősi "Nobozmeg!" csatakiáltással rohamozzák a bolsevik állásokat." De állítólag a középkorban egy bizánci szerzetes is arról számolt be, hogy a lóháton támadó magyarok ezzel a felkiáltással indultak harcba. Igaz vagy sem, mindegy: az biztos, hogy hasonlóképpen kiáltottam fel én is, amikor megláttam, hogy a Bologna vezet Milánóban. Aztán ugyan egyenlítettek a hazaiak, de az esti meccsre ugyanez maradt a csatakiáltás: óriási lehetőséget kapott a Juventus.

Őszintén szólva igencsak féltem a Roma elleni meccstől: vajon élni tudunk-e a kínálkozó lehetőséggel? Folytatódik-e a győzelmi sorozatunk? Nem zökkent-e ki a kitűnő formából a csapat az elmaradt forduló miatt?

Aztán három perc sem telt el a meccsből, és ismét csak a nobozmeg szökkent ki fogaim kerítésén. Aztán öt perccel később megint. Nekiestünk az ellenfélnek, és az elmúlt hónap talán legjobb juventinoja, Vidal el is döntötte a meccset. Dinamikusan és nagy tempóban kezdte a Juve a meccset, és taktikailag egyértelműen Conte nyerte a két edző csatáját.

Conte azzal, hogy a 3-5-2-vel és De Cegliével kezdett, egyértelműen a Roma jobb oldalát támadta - ahogy azt profetikus beharangozónkban fel is vetettük, bár Taddei helyett Rosi játszott a vendégek jobb oldalán. Vucsinics azzal, hogy befelé mozgott, rendre óriási riadalmat okozott a római védelemben, De Ceglie pedig rendre szabadon kaphatta a labdát - ebből lett az első és a negyedik gól is. (Amúgy pontosan azt történt, amit a blog értelemmel és érzelemmel telített belső levelezőlistáján Benito felvetett.) 2-0 után már szinte mindegy volt, hogy Stekelenburgot - szerintem tévesen, az olasz Sky szerint jogosan - kiállította a bíró, bár innentől tényleg egyértelművé volt, hogy az emberhátrányban lévő vendégeknek semmi esélye. A Juve átengedte a területet, ennek volt köszönhető, hogy a megszokottól eltérően 50-50% körüli volt a labdabirtoklás a végén.

Borriello is beállt a meccs végén

Annyira sima lett a meccs, hogy a 60. perctől Conte nyugodtan pihenőt adhatott Vidalnak és a szintén nagyot játszó Vucsinicsnek. (A montenegrói mind a négy gólban szerepet játszott!) A cserékkel le is ült a meccs, igazából semmi érdekes nem történt. Mondjuk az emlékezetes volt, amikor a 4. gól után Luis Enrique felnézett az eredményjelző táblára - vélhetően az érdekelte, hogy mennyi van még hátra a meccsből. Aztán Lichtsteiner és Lamela még Tottiztak egyet: előbbi mutatta a négyest, utóbbi eljátszotta a 2004-es EB egyik jelenetét.

Lamela igen sportszerűtlen volt

A csapat jó játéka mellett nem szabad szó nélkül hagyni néhány játékos kiemelkedő teljesítményét. Vidalról és Vucsinicsről meg megemlékeztünk, de Bonucci is egyre megbízhatóbb, és mostanában kifejezetten jól érzi magát a háromvédős rendszer közepén, előretöréseivel pedig veszélyt is teremt az ellenfél kapuja előtt. De Ceglie január óta folyamatosan bizonyítja, hogy igaza volt Conténak, amikor bizalmat szavazott neki. De Marchisora sem lehet panaszunk, és nem csak a gólja miatt. Chiellini és Barzagli meg csak a "szokásos" játékukat hozták. Amúgy meccs közben azon gondolkodtam, vajon Vidal, Pirlo vagy Barzagli megszerzése volt a nagyobb üzlet Marottától?

Sima győzelem lett a vége tehát az év utolsó rangadóján, és a Juventus három ponttal vezet a szétesni látszó Milan előtt - azaz akár egy döntetlen vagy egy vereség is beleférhet a végéig. Persze a biztonság kedvéért nyerjünk csak meg minden meccset, és lehetőség szerint Triesztben biztosítsuk be a scudettot! Szóval továbbra is: nobozmeg, győzelmekre fel!

Bonucci is igen jól, megbízhatóan játszott

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr858240064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forzaalex 2012.04.23. 13:02:47

Bonucci nem csak hogy egyre jobb, de hetek óta hibátlan, tökéletes játékot produkál, hihetetlen formajavuláson ment át. A 3 védőnk tanár, oktatnak mindenkit, aki szembe jön. Marci gyönyörű gólt szerzett, és egészen hajazott tegnap az őszi önmagára. Pirlora és Vidalra nincsenek szavak, Licht újra hihetetlen, DC-ről megmondtátok a frankót a cikkben, Q pedig kezd tavaly őszi önmagára hasonlítani. Conte pedig egy Isten :D

zzz888 2012.04.23. 13:11:08

so fuckin' perfect! szerintem sem ért pirosat, de nem változtatott volna semmin ha csak sárga, max nem 4-0, hanem 3-0... :D

zzz888 2012.04.23. 13:11:45

és a nobozmeg gyorskommentek közé??!!

343008 2012.04.23. 13:25:37

Nekünk nem a Roma lesz a nehéz, hanem a 10 emberrel védekező kis csapatok most sorban.

Sanyi Del Piero 2012.04.23. 13:27:17

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge.A f*szt :D a képaláírásokon még most is nevetek :D

344520 2012.04.23. 13:38:15

Egyszerűen nem tudom mikor okozott nekem, ilyen szintű boldogságot ez a CSAPAT. Tegnap is végig mosollyal a számon néztem végig egy csapatot, amelyet CONTE MESTER kihúzott a lótrágyából, a játékosok morálját felépítette, aki rossz volt, azt sem törte le bármiféle nyilvános szidással, végig mellettük mellszélességgel, bízva bennük, hiszen ő az edzőjük, ők meg a játékosai, mást nem rakhat a helyükre.(Bonucci a legékesebb példa erre, meg De Ceglie). Egyszerűen nem félek attól, hogy ez a csapat bármikor is összeroppanhatna a nyomás alatt. Emlékszem, még január környékén is jöttek a bejegyzések, hozzászólások, hogy még nem merünk hinni, bízni. Mindent elfelejteni, ami volt és csak imádni őket, hajszolni őket és szurkolni ezeknek a fiúknak. Ha még nyernek is valamilyen címet ebben az évben én a boldogságtól kikészülök:D:D:D Maximális tisztelet CONTE mesternek ezért, a JUVE SPIRITO ott volt bennük, de, aki játszott is ebben a csapatban kihozta belőlük és hétről hétre bebizonyítja a szurkolóknak, hogy érdemesek ezek a fiúk a mezre. JUVE PER SEMPRE.

bmacsai 2012.04.23. 13:47:04

Kár, hogy elfogytak a "rangadók".

338554 2012.04.23. 13:55:52

Volt szerencsém Granderómáékkal követni az eseményeket, de még izgulni vagy oltogatni sem volt idő, már 2-0 volt a kivetítőn. Utána meg már kedve nem volt az embernek. A kiállítással elszállt a Roma utolsó esélye is, hogy 3-0 maradjon az eredmény (pofátlanul arrogáns vélemény, de ez van). Lajos Enrique elszámolta magát, a játékosaik elfelejtették mekkora csatákat nyertek már idén, a Juve pedig egyszerűen hengerelt, majd a gólok után visszavett. Talán ekkor érezhették úgy, hogy van még keresnivalójuk, de igazából már Totti és De Rossi elhelyezésével elkergették minden előzetes félelmemet. A hátralévő meccseket legalább ilyen határozottsággal tessék hozni, akkor lesz igazán értelme a gólzáporos győzelmeknek.

342941 2012.04.23. 13:57:57

Talán a téli hideget nem szerették a fiuk... Ezzel a 3 védős felállással (3-5-2-vel) Barcelona stílust játszunk? Jobb meccseken hozzuk a 70%-os labdabirtoklást.

MrJuventus 2012.04.23. 14:00:00

A Nazi katona és Zorro is nagyon jók! Valamint a cikk is tetszik, a tizenegyesről a véleményem az, hogy még tizenegyest se adtam volna, nemhogy pirosat. De nem ezen múlott, érzésem szerint anélkül is könnyedén nyertünk volna. Néztem a Milan meccset, nagyon röhögtem, hogy ki fognak kapni, de köcsög ganéj vándorcigány fasz ibrakadabra csak talált egy gólt. Üdv Juventinók!

339362 2012.04.23. 14:06:19

én szerintem egy kemény meccsünk lesz, a lecce elleni.a csezéna novara duó már kiesett, és különben is gyengék, őket ütjük. az atalantának a kájjárinak meg mindegy, ők úgy se esnek ki,ezzel boldogok is lehetnek. a miánnak nem lesz könnyű a genoa elleni meccs, a genoa az életéért küzd, meg még ott van az inter is.

bmacsai 2012.04.23. 15:44:38

off: tudja valaki, mi a búbánatért kell erőltetni a rózsaszínt? a mezszponzor miatt? Nagyon idegesít, hogy nem a hagyományos mezünkben játszunk. off-off, szorri

loko 2012.04.23. 16:30:35

[bmacsai](#799271): Nem oltás, de ha már egyszer a JUVENTUS-nak szurkolsz, nézz kérlek utánna, hogy melyek a klub hivatalos színei. Rá fogsz jönni a miértekre. Sőt ahogy látom meg is fogsz lepődni ;).

bianconeri2220 2012.04.23. 16:32:17

[bmacsai](#799271): Általában akkor szoktuk otthon is ezt választani ha a köv meccsen az ellenfél hazai meze miatt nem lehetünk zebracsíkosban. Szal így jobban szokják talán kicsit egymást a srácok. De mondjuk ettől függetlenül sajnos idén ok nélkül is többször voltunk ebben a mezben. De ez legyen a legkevesebb ha bajnokuk leszünk, bármennyire csúnya is..... :D

loko 2012.04.23. 16:32:28

Hasznos információk: Juventus Football Club S.p.A. Szín: fekete-fehér (alapításkor rózsaszín!!!) Alapítás dátuma: 1897.11.01. Stadion: Juventus Arena Hivatalos weboldal: www.juventus.com

loko 2012.04.23. 16:37:53

"Az újonnan alakult csapat hivatalos mezszíne a rózsaszín volt, és hazai mérkőzéseit a Piazza D`Armi-n játszotta az 1900-as bajnoki debütáláskor. 1903 -ban váltottak a zebra-csíkos mezre, miután egy rossz szállítmányt küldtek Angliából, ahol a mezek készültek. Mivel a csapat pályája igen közel volt az akkori torinói pályaudvarhoz, és emiatt nagyon hamar ipari épületek létesültek a közelben, 1906-ig a klub a Motovelodromo Umberto-n bérelt egy pályát a varoson kívül. Ezt követően a csapat Torino északi részébe, a varosban csak 'Campo Juventus'-ként ismert stadionba költözött. A Juventus 1905-ben nyerte meg első bajnoki címét (Sudetto), amelynek rájátszásában a csapat a Milanese és a Genoa csapataival mérkőzött meg. Ez a siker megkoronázása volt a klub svájci elnökének, Alfredo Dick munkásságának. A textil gyáros presidente szervezettséget vitt a Juventus életébe, és néhány külföldi játékossal erősítette meg a keretet. A siker ellenére az elnök és az alapítók között komoly ellentétek törtek ki, amelynek hatására az elnök több játékossal együtt elhagyta a Juventust, és megalapította a város másik nagy hagyományokkal rendelkező klubját, az FC Torino-t." Forrás: juventushungary.hu

predy 2012.04.23. 17:28:52

[loko](#799358): loko, nézz utána mit jelent az a szó, hogy bianconeri!!!

melákovics 2012.04.23. 17:46:59

[predy](#799406): Attól még alapból olyan szép mezünk lett volna mint a Palermo-nak. Hiába már a névben is a fekete fehér. És kövezzetek meg, de szerintem annyira nem is vészes ez a rózsaszín mez.

338554 2012.04.23. 17:53:13

[predy](#799406): Ennek mi köze ahhoz amit írt? Vagy hol mond neki ellent? Jóval több időt töltött fehér-feketében a csapat, mint anno rózsaszínben, így a mai elnevezés már az új színeket tükrözi. De a Siena, Cesena és Udinese is bianconeri, csak éppen a Juve a legnagyobb közülük. 1903 előtt talán rosaneri volt a Juve is (a fekete nyakkendő/nadrág miatt) ahogy ma a Palermo, nem nagy ügy.

339755 2012.04.23. 18:08:12

Én hálát adok az égnek hogy a 90es évek közepén nem ilyen rózsaszínben játszottak a fiúk, mert akkor tuti hogy soha nem szerettem volna bele a Juventusba. És akkor valószínűleg most vagy a milannak vagy valamelyik undorító hányinger spanyol csapatnak szurkolnék. ejj, még a gondolattól is kirázott a hideg

Maradona 2012.04.23. 18:13:34

Ezt a bajnokságot a hello kittik nyerik!akár tetszik akár nem! http://www.youtube.com/watch?v=__LwsOwviL4

forzaalex 2012.04.23. 18:18:46

[Race_Ventura](#799435): Tudok gratulálni hogyha te a mezszín alapján választasz csapatot...

337297 2012.04.23. 18:21:34

Ha tényleg Scudetto lesz a szezon vége (én még mindig nem szeretném elkiabálni), akkor komolyan elkezdjük követelni a már majdnem elfeledett gyorskommentet: MINDENKIT MEGBASZUNK!!! :D

trunks 2012.04.23. 18:24:28

[loko](#799358): és még osztod itt az észt, mintha nem tudná mindenki, hogy mi az eredeti színünk. Ettől függetlenül ez a rózsaszín mez különösen undorító, eleve a rózsaszín mindig az, de legalább lehetne halványabb, mint mondjuk 2003/04-ben, nem ilyen vadmeleg színű, mint ez. És igenis, jogosan merül fel a kérdés, hogy miért játszunk hazai pályán is állandóan ebben a förmedvényben? Szóval nem okoskodni kéne itt, hanem megérteni mit írt a kérdező.

vanekati 2012.04.23. 18:26:54

Minden tiszteletem a Juventusé, tényleg jó kis csapatot csinált Conte! De hogy mi minden kell ahhoz, hogy ne a Milan nyerje a scudettót, azt megnézhetitek a Maradona által beírt youtube oldalon! Forza Milan! Forza Italia!

juvebt 2012.04.23. 18:47:25

[vanekati](#799460): minek jöttél ide, majd ajánlunk mi is neked nézni valót, és számolgathatsz, de ami a lényeg csak a vesztes magyarázkodik!

344520 2012.04.23. 18:49:41

[vanekati](#799460): De most komolyan mindenki úgy csinál, mintha más bajnokságokban, vagy itt is Olaszországban nem lettek volna korábban bírói bakik(most vegyük külön a Calciopoli-t). Spanyolországban, talán Angliában még nagyobb bakik voltak ebben az évben. Ezt már rohadtul kezdem unni, most már mindig ez lesz, ha Serie A-ban lesz egy gyanús ítélet, akkor azt tuti a Juve rendelte? Kicsinyes, ha ebbe kapaszkodnak a szurkolók, bármilyen csapaté. Persze, lehet dühös az ember az ítéletek helyett, ha azok az ő csapatát sújtják. De 38 mérkőzésből áll a bajnokság. Most nem 1-2 két meccsen múlik az egész. Ha valaki jól teljesít, megnyeri, és kész. Nekem meg egyáltalán nincs bajom ezzel a rózsaszín mezzel, ez is a modernkor hülyesége, régen a rózsaszín férfi szín volt. Csak mára azonosítja mindenki a homoszexuálisokkal, így mindenki utálja. Meg csak ebben az évben kell eltűrnünk, jövőre már nem lesz.

Geri82 2012.04.23. 18:52:27

@Maradona: Valaki nagyon ráér. Ilyet én is összevágok a Milan kamutizenegyeseiből. Mondjuk abból hosszabb videó jönne ki ;)

bmacsai 2012.04.23. 18:54:40

nem tudtam, hogy ekkora hullámokat indítok el a véleménykülönbség pezsgő tengerén, de akkor átfogalmazom: az elmúlt 2 évtizedben, mióta juve meccseket nézek a fekete-fehér színt szoktam, szerettem meg. felőlem rózsaszínben, vagy egész egyszerűen mez nélkül is játszhatnak a fiúk este pedig ki-ki mehet meleg bárba, ha nyernek. csak nyerjünk.

forzaalex 2012.04.23. 19:09:53

[vanekati](#799460): Mindent megtettetek, hogy ne nyerhessen a Juve, de bírókkal nem lehet bajnokságot nyerni.

338554 2012.04.23. 19:11:11

[forzaalex](#799450): Én sem értem mi szükség van erre. Persze te biztos már 12 éve is tudtad, hogy melyik csapat áll hozzád legközelebb és miért, sőt, már azt is tudtad amit mi csak az elmúlt 12 évben tudtunk meg a csapatról. De hogy jó napod legyen, én is a mezre figyeltem fel legelőször, tetszett, hogy nem olyan színes hányadék mint a legtöbb piros-fekete, kék-fekete csíkos, hanem komoly és elegáns fekete-fehér. Csak később tudtam meg, hogy a legnagyobb formák akikre szintén felfigyeltem (Del Piero, Trezeguet, Zidane, Davids, Camoranesi, Zambrotta, Thuram, Montero, később Buffon, Nedved) egytől egyig ugyanabban a csapatban játszanak, aminek a neve is különleges volt: Juventus. Igaz, már nem 7 éves voltam, de a focit addig Messzire elkerültem. Viszont onnantól nem volt megállás: 2000-ben az EB alatt kezdődött (olasz és francia válogatott ugyebár), 2003-ban pedig már visítva néztem ahogy a BL-elődöntő visszavágóján az egekig felszopott "galaktikus" Real Madrid behasal a zebra alá és elkezdi altájon kényeztetni. Felejthetetlen. Nem sokkal később az Ale-ollózta gólpassz Trez fejese előtt.. Maga a mámor, mind a mai napig! Szóval ne köss bele a hóemberbe is, nem lehet mindenki akkora juventino mint te..

trunks 2012.04.23. 19:17:13

Mikor volt a rózsaszín férfi szín? Épp az, hogy a mai divat próbálja lenyomni a férfiak torkán, és hányinger ahogy egyesek ki tudnak nézni rózsaszín ingben pl. És nem azért mondom ezt, mert bármi köze lenne a buzikhoz, egyszerűen ez egy nőies szín. De én is örülök, hogy jövőre nem ez lesz. Bár a Nike-tól bármi kitelik (lásd elmúlt pár év Barca idegenbeli mezei).[Godbluff](#799487):

338554 2012.04.23. 19:50:07

[trunks](#799508): Az olasz férfi divatnak jó ideje része a rózsaszín (keress régi képeket), ők valahogy nem csinálnak ebből ügyet.. Lononban 70 éves nénike mászkálhat lila hajszínnel anélkül, hogy megszólnák azok akiknek semmi közük a külsejéhez, de itthon nagy divatja van ennek. A mások leszólásának, a ellentétes vélemény/öltözködés/bármi alapján történő kirekesztésnek. Kurvára ráérnek egyesek.. Inget és pólót én sem vennék rózsaszínben, de ha valamiért hordanom kellene (egyenruha, farsangi jelmez), nem lennék tőle automatikusan buzi. Ez a mez sem olyan rossz, főleg hogy nem kötelez rá senki, hogy megvegyem. Innentől meg nem érzem problémának, sokkal jobban zavar, hogy itthon nem lát ki az ember a skatulyákból. Ez nem ide való, az nem arra való, kapjatok már a fejetekhez.. Ez is csak egy szín, majd jövőre megint piros vagy sárga lesz, vagy nem.

EszTénégy 2012.04.23. 20:13:41

Nekem veszettül bejön a rózsaszín mez, és még buzinak sem kell lennem hozzá. Gondoltam már rá, hogy ennek a gyönyörű Juve évnek az emlékére veszek is egy mezt magamnak, most már egyre tisztábban a rózsaszín 22-est vizionálom erre a célra. Nobozmeg!

Grove4 2012.04.23. 20:26:23

"Az 1940-es évekig a rózsaszín a fiúkat jelölte, a kék a lányokat, mivel előbbi a vörös rokonaként határozottabb, férfiasabb színnek tűnt, utóbbi visszafogottnak, azonkívül Szűz Mária ruhájának gyakori színe a művészetben.[3][4][5] Ez az 1940-es években megváltozott, azóta fordítva van.[6]" (Wikipedia)

gorkhantop 2012.04.23. 20:26:25

Két edző csatáját conte nyerte. Tetszik ez a mondta, de én Lajost nem mondanám edzőnek. Bár ha valaki az eddigi 33 fordulóból tud mondani 1 olyan meccset is amit edzői húzással nyert a Róma akkor örömmel hallgatom. Megérdemelten nyeri a Juve a bajnokságot, remélem jövőre mi is beleszólunk majd a nagyok dolgába, de ami mégfontosabb lajos nélkül

344520 2012.04.23. 20:40:06

Amúgy nem tudom, hogy figyeltétek, de Conte a meccs utáni interjúban, kapott egy magyar Juves sálat!!!!:D:D

338144 2012.04.23. 20:51:54

Hát, velem Édesanyám legalább 8 éve vitázik, hogy hadd vegyen nekem rózsaszín ingem... mondtam neki karácsonykor, hogy ha rózsaszínt akar rajtam látni, akkor az Juve mez lesz... láss csodát, lett :D azóta sokat feszítek benne :D szerintem dizájnos lett :D Ha ebbe nyerünk bajnokságot, hát legyen :) Forza!!

334536 2012.04.23. 21:19:35

ez a Borriello portré óriási! Amúgy gratulálok a sima győzelemhez, meg a valószínű bajnoki címetekhez is.

forzaalex 2012.04.23. 21:37:47

[neuropa](#799502): Nem kell nagyképűnek lenni, főleg hogy olyanokat magyarázol a fél mondatomba, amiket sosem mondtam. Az meg oké, hogy a színre figyeltél fel először, de ha rózsaszín lett volna akkor a 2. mezünk? rögtön el is fordultál volna a csapattól? Mert akinek ezt írtam, ő igen.

claudio 2012.04.23. 22:47:09

Hihetetlen. Kussoljatok már, oszt inkább örüljünk mind a csapat sikerének!!!

339362 2012.04.24. 00:23:58

azért játszunk rózsaszínben ennyit, mert a nike-val kötött szerződésben benne van, melyik garnitúrát, hány alkalommal kell használni az idényben. ilyen egyszerű.

scirea 2012.04.24. 08:27:34

Felütötte a fejét a magyarbetegség, már egymás közt is vitatkozunk. Különben meg én is a mezszín alapján választottam még anno 5-6 évesen a Juventust mikor Olaszországban éltem. Meg persze mert mindenhonnan csak azt hallottam h Del Piero egy isten. A fociról meg fingom nem volt. Szóval nincs azzal semmi gond...Az viszont már gáz ha az ember 25 évesen kezd el azért szurkolni egy csapatnak, mert hupikék a mezük :D A 30. forduló környékére meg már nekem is megtetszett ez a rózsaszín mez és majdnem vettem is egyet:P

258945 2012.04.24. 09:42:56

[scirea](#799942): nekem meg a neve tetszett vagy 8 évesen :), olyan jól hangzott

bmacsai 2012.04.24. 10:05:07

[juuvee](#799857): köszönöm.

339362 2012.04.24. 11:23:39

[t.junior](#799990): nálam is pont így volt :D

338554 2012.04.24. 12:10:51

[forzaalex](#799723): Ha kicsit magadba néztél volna mielőtt leírsz valakit, akkor nem veszem ilyen élesre a stílust. Semmi személyes, de ne csak magadnak követeld meg a fair hangnemet, add meg te is - legalább - a szurkolótársaidnak.

bianconeri2220 2012.04.24. 12:26:03

Baszki a köcsög Digi csak éjszaka adja a meccset. Nákunk a női röplabda fontosabb... hihetetlen.....

loko 2012.04.24. 13:52:45

[bianconeri2220](#800128): Nyugi, legalább rendesen lehűl a sör...:)

loko 2012.04.24. 13:59:13

[trunks](#799459): Én aztán nem osztom az észt. Lexikális anyagot biztosítottam az érdeklődő számára, hogy miért játszunk néha rózsaszínben (többször előfordult már, hogy az idegenbeli mezünk rózsaszínű volt). Egyébként is idéztem, tehát semmiképpen nem észosztás volt. Az észosztás a te arrogáns stílusod esetében fordulhat elő.

340119 2012.04.24. 14:02:35

A scudetto-ról való álmodozás miatt nekem most esett le, hogy ezzel a győzelemmel már ott vagyunk a BL főtáblán. Sapkát, kalapot, süveget - le!!! Nobozmeg!!

loko 2012.04.24. 14:05:09

[predy](#799406): tudom mit jelent, de ez most hogy jön ide?

loko 2012.04.24. 14:10:26

Nem is válaszolgatok egyesével. Összefoglalva: Szerintem én nem osztom az észt. Amit írtam, azt a kérdésre válaszként szántam. Aki azt hiszi, hogy a bianconeri és a JUVENTUS egy és ugyan az, annak pedig "had osszam az észt". A bianconeri egy olasz szó, jelentése fekete-fehér, neuropa előttem már leírta, hogy miért a JUVE jut eszébe erről a szóról az embereknek, nem pedig a Siena. Csapatunknak ez a hivatalos neve: Juventus Football Club S.p.A. Hol van ebben leírva, hogy bianconeri? Amit pedig leírtam, pontosabban idéztem az történelem, ezért fogadjuk el tényként a rózsaszín mez miértjének.

bianconeri2220 2012.04.24. 14:14:06

[loko](#800232): jogos. :) remélem úgy lesz mint vasárnap...még ki se nyitottam az elsö sört és már vezettünk.

loko 2012.04.24. 14:31:55

[bianconeri2220](#800256): Az nagyon kellene. Úgy gondolom, ha holnap is nyerünk 3-4 góllal, elmegy a milánóiak kedve. Mondjuk nálam 3 behűtött sör mindig van a hűtőben, folyamatos cserével. Kicsit jobban rotálom a söröket, mind Conte mester a csapatot..:)

Vitoria 2012.04.24. 14:34:30

Most komolyan... nem mondjátok hogy 33 forduló elteltével, 5 (vagy kevesebb)győzelemre a bajnoki címtől még mindig képesek vagytok hajba kapni a rózsaszín mezen?? Hát kiröhög minket a világ.. Egymásba kapaszkodva kellene szorítanunk a 3. csillagért és nem ilyen hülyeségen civakodni. Szerintem senki más nem foglalkozik a mez színével, csak mi, magyarok. Először én is durvának találtam, de nem csak hogy megszoktam, meg is szerettem, mert a szívemmel is látom, nem csak a szememmel. Be is szerzek egyet - ha bajnokok leszünk, akkor 'csakazértis' kettőt :D

bianconeri2220 2012.04.24. 14:56:37

@Vitoria: +1 mondjuk venni azért nem fogok... de tényleg együtt kell most szorítani, hogy visszetérjünk a minket megillető helyre.

346364 2012.04.24. 14:57:45

[Vitoria](#800286): Nem én kezdtem, de meg kell védenem magam. Egyébként én már rendeltem is egy hazai és egy vendég mezt..;)

predy 2012.04.24. 19:30:55

[loko](#800253): tisztában vagyok a tényekkel. Szerintem a rózsaszín ocsmány, és a Juve első számú meze, a fekete fehér csíkos. Nem értem, miért kell a B mezben játszani otthon. Remélem politikailag is korrekt voltam.

346364 2012.04.25. 10:03:13

[predy](#800570): sejtettem, hogy tisztában vagy a tényekkel, de úgy nekem estél, mintha milán szurkoló lennék. természetesen elfogadom, hogy nem mindenkinek tetszik a rózsaszín mez, de igazából nem is erről szólt a kommenteltem. zárjuk le itt a témát és szurkoljunk tovább csapatunknak még ha egyszer "fosbarnában" (volt rá példa, na az durva volt sztem.) lépünk is pályára. forza JUVE
süti beállítások módosítása