bntemp

bntemp

Nagyobb az előny egy pontnál

2012. április 08. - s4tch

Egészen elképesztő, ami tavasszal történik a Serie A-ban. Február elején azt hittük, a Juve óriási fórba kerül, mert megbicsaklani látszott a sérülésektől sújtott Milan, amelynek iszonyú sorozatban kellett tartania minimális hátrányát az ekkor gyenge csapatokkal meccselő Juve előtt. Aztán a Milan  (miután megnyerte az agyonvesztett udinei meccsét) szárnyakra kapott, fecnikre tépte az Arsenalt, és a március közepére prognosztizált hátrány helyett átvette a vezetést az alsóházi csapatok ellen bukdácsoló Juvétől.

Ekkor már mi is berendezkedtünk az ezüstre, hiszen jöttek a Juve rangadói, a Milan pedig virgoncul aprította a kicsiket. Semmi nem utalt rá, hogy ez lesz az az időszak, amikor a Juventus visszatér a bajnoki versenyfutásba. Most meg egy ponttal mégis vezetünk.

Egészen elképesztő, ami tavasszal történik a Serie A-ban. Február elején azt hittük, a Juve óriási fórba kerül, mert megbicsaklani látszott a sérülésektől sújtott Milan, amelynek iszonyú sorozatban kellett tartania minimális hátrányát az ekkor gyenge csapatokkal meccselő Juve előtt. Aztán a Milan  (miután megnyerte az agyonvesztett udinei meccsét) szárnyakra kapott, fecnikre tépte az Arsenalt, és a március közepére prognosztizált hátrány helyett átvette a vezetést az alsóházi csapatok ellen bukdácsoló Juvétől.

Ekkor már mi is berendezkedtünk az ezüstre, hiszen jöttek a Juve rangadói, a Milan pedig virgoncul aprította a kicsiket. Semmi nem utalt rá, hogy ez lesz az az időszak, amikor a Juventus visszatér a bajnoki versenyfutásba. Most meg egy ponttal mégis vezetünk.

A palermói meccsről nagyon keveset tudnánk csak mesélni. Aki ember, az úgyis végigkövette hihetetlenül magas színvonalú élő közvetítésünket. A lényeget összefoglalva megállapíthatjuk, hogy hasonlóan kegyetlen elvertük őket, mint a Milan, csak mi az első 20 percben kihagytuk azokat a helyzeteket, amiket Ibráék belődöztek. Ettől még a győzelem jogosságához semmi kétség nem férhet, végig óriási fölényben játszottunk, percekig sem volt meccsben a Palermo. A sportújságírói közhelyek egyik legszebbjét elővéve: csak az volt a kérdés, mikor verjük az elsőt.

Villantjuk a bicepszet


Az elsőt végül Bonucci szerezte, és ezt most nem veszik el tőle (pedig a harmadik lassítás után sem voltunk biztosak benne, hogy nem a védő fején csúszott meg). Kiemelni igazából felesleges lenne bárkit is, mert a csapatjáték rendben volt, az ellenfél pedig nem állított olyan feladat elé, hogy bárkitől kellett volna bármi extra. Hogy mégis kiemelek valakit, az csak annak köszönhető, hogy Caceres egyértelműen az őszi Lichtsteinert idézi, a különbség köztük annyi, hogy míg a svájci védekezésben egyértelműen erősebb, addig az ingyán beadásai pontosabbak, és gólveszélyesebb a játéka. A forduló gólja lett volna, ha egyrészt Vucsinics álompasszát nemcsak zseniálisan kapja le a levegőből, hanem be is lövi, másrészt ha Mauri nem ollózza fecnikre a Napoli kapuját.

A sok elmaradt meccs miatt nehezebb megmondani, hogy mennyi ideig hagytuk vezetni a Milant idén, de nem tartott sokáig. Próbálunk óvatosak maradni, de nem nagyon megy: úgy érezzük, most sokkal nagyobb a Juve előnye, mint a tabellán látható egy pont. Két okból gondoljuk azt, hogy most már a Juventus a bajnokság esélyese, és ebbe még bele sem számoltuk, hogy nagyképű szarok vagyunk.

Az egyik az, hogy az utóbbi hetekben a Juventus nemcsak simán legyőzte, hanem brutális kegyetlenséggel fel is kockázta pörkűttnek az ellenfeleit. Ha hozzávesszük, hogy a Milan például csak egy kamubüntetővel tudott egy ideig döntetlenre állni hazai pályán azzal a Fiorentinával szemben, amit a Juve idegenben mészárolt le, jól körbe is írtuk a két csapat formája közti különbséget. Nyilvánvalóan nem annyira rossz a Milan, mint ahogy szombaton játszott, de – és ez a másik ok – a rengeteg sérült nem csak úgy szedi be a sarcát, hogy nincs kivel kiállnia. Hanem úgy is, hogy a csapat nagy része kénytelen volt végigjátszani a szezont, így értelemszerűen elfáradt. Ne felejtsük el, a Milan 12 komoly tétmeccsel többet játszott idén a Juventusnál, ráadásul míg Conte egy-egy rövid sérülés, és minimális számú eltiltás miatt jobbára minden játékosára számíthatott, addig Allegri kénytelen volt trequartistát faragni Emanuelsonból, és sokkal több lehetőséget adni egy Robinho-kvalitású hulladéknak, mint amennyit érdemelt.

Neki köszönhetjük


Pár nappal ezelőtt Conte azt mondta, a Milannak kell elveszítenie a bajnokságot. Ez a helyzet most megfordult, már a Juventusnak kell diktálnia a tempót az élen, csak éppen cirka fele akkora nyomással a vállán, mint amekkora a Milanén volt. A Juventus egy outsider volt a bajnokság elején, senki nem várta tőle, hogy április elején kupadöntős és listavezető legyen, most mégis ez a helyzet. A Milannál ellenben hiába volt tökéletesen vállalható a BL-szereplés, és hiába tűnik jelen pillanatban úgy, hogy ha Allegriék egy jobb sorsolással bementek volna a négybe a Chelsea helyén, tényleg a világ négy legjobb csapata lenne ott, a végeredmény az, hogy jelen pillanatban mindkét hazai fronton kinéz a pofon. Méghozzá a fent említett Juventustól.

A Milan hátralevő meccsei között alig találunk olyat, amit néhány hete ne adtunk volna oda nekik csukott szemmel. A szombaton látott Milannak ellenben már nyitott szemmel sem adnánk oda semmit, legkevésbé az egész bajnokság leggenyóbb csapatával szembeni veronai meccset, ameddig már csak három napjuk van hátra. A hétközi forduló döntő jelentőségű lehet, hiszen a Juventus komoly lendületben fogadja a Laziót, ami újra rangadónak minősül, tehát jók az esélyek egy győzelemre, a Milan viszont fizikálisan és mentálisan is nagyon össze kell, hogy szedje magát, mert egy újabb pontvesztéssel komolyan megléphet a Juve.

Véreink, fontos közlemény! Ha minden igaz, április 6-án Triesztben találkozunk a Cagliarival, ami a lehető legközelebbi olasz város. Csak gondoltuk, szólunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr538240046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339362 2012.04.08. 17:55:34

"Véreink, fontos közlemény! Ha minden igaz, április 6-án Triesztben találkozunk a Cagliarival, ami a lehető legközelebbi olasz város. Csak gondoltuk, szólunk." mármint május, ugye?

340891 2012.04.08. 17:57:43

Ha a Lazio ellen behuzzuk, onnatol mar nincs nehez meccs.

339991 2012.04.08. 18:14:16

Ilyenkor rossz az, hogy a Lazio ősszel játszott a Cagliarival idegenben, szép is lenne most. Mondok közhelyeket: a szerdai nagy meccs lesz, két erős csapattal, akiknek konkrét és kézzelfogható céljaik vannak. A Juventus egyértelműen esélyesebb, azonban a labda gömbölyű, és mindkét csapat 0-0-ról, 11 emberrel kezdi a játékot. Klosét és Diast kivéve mindenki ott lehet Torinóban, nagyon várom már.

bmacsai 2012.04.08. 18:15:34

kicsit félek az inter-milan meccstől. jó lenne addig behúzni a két "rangadót" (sic!) és eldönteni a szkudettó sorsát, mert még a két hullarabló lepaktál.

NicolaBerti 2012.04.08. 18:39:31

Remélem az utolsó fordulóban elcseszitek. Forza Nerazzuri!!!

257778 2012.04.08. 18:45:28

1.ha a Juve 5-0ra verte a Fiot,akkor 7-1re verné a Milant? 2.ahogy a Milan pontot vesztett,ez ugyanúgy előfordulhat Torinoban is 3.a két milánói soha nem fog lepaktálni összegzés:előnyben a Juve,de magas lóról lehet ugye....

Juve75 2012.04.08. 18:46:25

Ti meg remélem, legalább újabb 18-20 évig ott maradtok a 4-7. helyen! Forza Juve!!!

Juve75 2012.04.08. 18:48:17

BARESI666: a bajnokság még teljesen nyílt. Kettőnk közül bárki lehet bajnok. Persze, annak örülnék, ha mi lennénk azok.

258945 2012.04.08. 19:03:59

[NicolaBerti](#779270): köszi, de ebben ti vagytok a mesterek :) [BARESI666](#779277): amikor írtad az uccsó mondatot, gondolom imádkoztál hogy le ne szakadjon az ég :), ésszel.

344520 2012.04.08. 19:26:02

Én néha még mindig azt, hiszem, hogy álmodok. Fel sem tudom fogni, hogy a Fiorentia-Inter-Napoli-Palermo mérkőzéseket 12-0 hozta a csapat. Nem kaptunk gólt ezeken a rangadókon, az a védelem, amely csak 2 emberrel több, mint tavaly. Akiket tavaly nézve görcsbe rándult a gyomrom, amikor 1 gólos előnnyel mentünk a vége előtt. Azt vártam, hogy vajon mikor kapunk a 93 percben gólt. Most meg, olyan fajta nyugodtság tölt el a végén:D:D Inkább a csatárokért izgulok, hogy lőjenek gólt. Ennél boldogabb csak akkor lehetnék, ha megnyerjük a kupát vagy bajnokságot. Esetleg mindkettőt. Conte nevét meg minden zebra vérűnek imába kell, hogy foglalja, minden lefekvés előtt. Köszönjük mester!!! Juve Per Sempre

ginobili 2012.04.08. 19:31:50

Tudja valaki miért lesz Trieszben a Cagliari meccs?

tibimilan 2012.04.08. 19:32:50

Tisztelt Juve drukkerek! Milan szurkolóként azt kell, hogy mondjam, hogy ez most egy korrekt post volt tőletek (azért valljuk be ezt nem mindig lehet kijelenteni :P). Úgyhogy grat hozzá! A Scudetto viszont a mienk lesz, úgyhogy ne is éljétek bele magatokat sokáig! :D FORZA MILAN!

257778 2012.04.08. 19:46:26

t.junior:ha bemásolsz egy mondatom is az elmúlt 5 évből,amikor fennhéjázóan nagyképűen írtam akkor azonnal abbahagyom a kommentelést,addig viszont ha csendben maradtál volna...ugye:)

258945 2012.04.08. 19:56:46

[BARESI666](#779393): teljesen hidegen hagy, mit műveltél az utolsó 5 évben vagy mit nem :). Ellenben találkoztam nem egy önelégült milannossal itt és máshol az interneten, az utóbbi hetekben( egy évben)akik azt hitték a bab is hús, hát nem az. De nehogy abba hagyd a kommentelést, nem venném a lelkemre :)

344667 2012.04.08. 20:12:28

hajrá Juventus!!! :D már várom hogy jövőre a bl-ben láthassam őket :D valaki megtudná nekem mondani mikor lesz a milan-juve? Üdv BARCELONÁBÓL :))!!

307916 2012.04.08. 20:14:26

Az lehet megnyugtató, hogy a hátralévő meccsek alatt a Juve legalább 4-szer döntetlent fog játszani. X-es banda

Deni Bodi 2012.04.08. 20:21:55

Sok minden elképzelhető... Talán ami a Milan mellet szól a rutin, ami a lélektant is érinti "ittam én már pszichológia szakos hallgatókkal..." De ami mellettünk szól MINDEN MÁS. A keretünk nem vékony SŐTT! És ha valaki lehetőséget kap arról tuti leszakad még a gatya is (Boriello)... Conte - Allegri összehasonlításra sem érdemes... "Vér szagra gyűl az éji vad te tetted ez KIRÁLY!" de ha összegezni akarom a mondatómat, Szopaszoppaszoppaatás lesz itten gyermekeim!:D A Milan annyira meg akart mindent nyerni, hogy a végén lófaszt sem fog....

258945 2012.04.08. 20:49:18

[MegATron1](#779408): arról már lemaradtál barátom :), de egy Juve-Lazio/Cesena/Roma/Novara/Lecce/Cagliari/Atalantaról még nem :)

344667 2012.04.08. 21:01:14

hát mindenesetre köszönöm a választ xdd azt reméltem még lesz az év végére 1 mindent eldöntő nagy csata. de most hogy így mondod beugrott az 1-1 xdd

törhetetlen üvegradír 2012.04.08. 21:04:09

Természetes, hogy mindkét kupát idén a Juvetusnak kell a magasba emelnie. Sok meccset szenvedtem én is végig ebben a szezonban különböző üzbég streameken, de ezt most volt alkalmam hatalmas képernyőn, Digiről nézni és meg kell mondanom, hogy a kommentátor egy kalap szart sem ért, a stúdióban lévő banda meg feltehetően vér Milán drukker és annyira amatőrök, hogy ezt nem is tudták eltitkolni. Bounucci gólja után volt egy kósza Palermo támadás, amire a kommentátor rögtön oda is szúrta, hogy "teljesen megváltozott a meccs képe". Igen, bazmeg - annyira megváltozott, hogy labdabirtoklás tekintetében lassan minket irigyel a Barcelona. Aztán a meccs végén még maradt egy kötelező stúdió szakértés, ahol kínjukban már azt vizionálták a béna "szakértők", hogy a Milán majd jobban fogja bírni a nyomást, meg nagyobb a rutinja a véghajrákban... És persze senki nem kért sajtó helyreigazítást erre az ordító hazugságra. Hogy lehet egy Milánnak nagyobb rutinja a véghajrákban, amikor messze a Juventus nyerte eddig a legtöbb bajnokságot? A Digi szakkommentátor gárdája ismét bebizonyította, hogy nem szabad Dugure váltani, mert falusi prolikat rak oda ahelyett, hogy megfizetne egy Szántó Dávid vagy egy Knézi Jenő szintű műsorvezetőt. Amíg ezek a tehetségtelen féldepressziós, elfogult gyökerek dolgoznak a hazai sportmédiában, addig inkább nézem arab alámondással az Al Jazeeran keresztül az olasz bajnokságot de tőlem egy ruppót nem lát a Digi megúszós tulajdonosa.

345964 2012.04.08. 21:44:20

Tisztelt "törhetetlen üvegradír" A Digi szakértője Juhár Tamás nagyobb Juventus szurkoló mint TE,és ráadásul Szántó Dávid is a Diginél dolgozik. Tehát mielőtt leírsz valamit azért gondold át, mert ez így elég kínos a részedről.

Joe 2012.04.08. 21:50:22

Valaki meg tudná mondani, hogy hány meccs az Olasz veretlenségi rekord? Köszi.

törhetetlen üvegradír 2012.04.08. 22:40:10

Szántó Dávid csak dolgozott a Diginél, de gondolom időben rájött a szakmai hiányosságokra. Nekem nézőnek meg egyszerűen ravatalozó feeling, az, amit olasz bajnoki közvetítések címén ez a brigád előad. Lehet, hogy sarkosan fogalmaztam de nekem vértelen, élettelen és egyszerűen unalmas volt a tegnapi közvetítés - miközben a Juve játéka egyáltalán nem ezt mutatta. Én még emlékszem olyan sportriporterekre, akik képesek voltak egy adott mérkőzést komoly dramaturgia szerint felépíteni és igen - a nézőt magával ragadni a győzelembe. Tegnap a studiószakértés során szinte én éreztem kínosan magam, hogy a Juventusnak szurkolok. De kíváncsi lennék, hogy van e itt olyan, Juve-drukker, aki Digin nézte a tegnapi meccset és nem érzi, hogy miről beszélek.

308733 2012.04.08. 22:44:37

Korrekt írás. Valóban a lendület és a tabella alapján ti léptetek elő favorittá. Egy valamiben bízok, h olyan korai volt ez, mint a mi barcelonai egyenlítésünk. Nem kevés az a 7 meccs, bár idén a Juve botlása is +1 pontot ér, meglátjuk. Ha így behúzzátok veretlenül, az minden elismerést megérdemel, bár kurvára remélem, hogy nem így lesz. Még szerencse, hogy a spanyol a 2 csapatos bajnokság. :)

Vladimir Iljics Lenin 2012.04.08. 22:49:10

[törhetetlen üvegradír](#779467): Falusi proli? Elmondanám neked, hogy ezzel a kommenteddel bizonyítottad, hogy semmivel sem vagy több, mint az általad (a kommentedbőlkiindulva) lenézett falusi prolik. Juventus drukkerként én kérek elnézést az Ő nevében minden ellendrukkertől, akiket valaha is fikáztam élőben vagy neten, sajnos ránk is ugyanúgy ragad a mocsok, mint Milánóra... u.i: Akinek nem inge ne vegye magára! törhetetlen üvegradír, te nyugodtan menj öltözködni.

338783 2012.04.08. 23:08:36

[Joe](#779540): Longest unbeaten streak 58, Milan, 1990–91 to 1992–93 (26 May 1991, 0-0 v Parma; 21 March 1993, 0-1 v Parma) (Wikipedia)

doma 2012.04.08. 23:25:15

nagyon izgalmasra alakul a hajrá, ilyen nagyon régen volt a csizmában! Remélem azonban hogy mi nyerünk, de előttetek le a kalap, tetszetős játékkal, sok olasszal emberfeletti produkciót adtok elő. Kiváncsian várom a következő heteket! FORZA CALCIO!

338211 2012.04.09. 09:29:22

[Hype_HUN](#779694): Na igen, attól a valóban korszakos csapattól még nagyon messze van ez a Juve, de az a rekord pont megfelelő kihívásnak tűnik. :)

339362 2012.04.09. 10:08:21

@"törhetetlen üvegradír": Juhár Tomi Juve drukker, de azért neki objektívnak kell lennie. de a szokásos féloldalas csibész vigyorán látszott, hogy tetszett neki a mostani forgatókönyv, szerintem jó a digi. Még Egri Viktor is dicséri a csapatot, ami tőle nagy szó! (egyébként messze ő a legjobb kommentátor)

nagymesterb 2012.04.09. 12:23:26

Hol vannnak mar a regi szep idok, mikor Fulop Laszlo kozvetitette az olasz rangadok zomet?

xn7jch 2012.04.09. 13:42:29

Ha az emlékezetem nem csal, akkor volt ebben a szezonban egy cikk, amiben szó volt arról, hogy 4-nél több vereséggel még nem nyert Serie A-t senki. A Milannak ugye 5 veresége van .... :)

338554 2012.04.09. 14:00:58

[xn7jch](#780140): Ha már statisztika (és/vagy babona): idén ők nyerték a híres-hírhedt Trofeo Berlusconi-t is.. Az már önmagában felér egy indián temető meggyalázásával, talán még az Ibra-faktort is képes lehet hatástalanítani és nem lesz zsinórban 8. alkalommal bajnok.

pesztra 2012.04.09. 17:03:00

ha jól emlékszem mielőtt hozzánk igazolt ibra az ajax játékosaként is bajnok lett, így már sorozatban kilencedszer nyerne. nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor :)

338554 2012.04.09. 20:06:42

[pesztra](#780287): Jogos, elnéztem. A soccerway.com szerint 2004/05-ös idényben még volt 3 meccse az Ajaxban mielőtt eligazolt volna, ami miatt az eredményeinél fel van sorolva a "runner up" arra az idényre, én pedig azt tekintettem valamiért az utolsó ajaxos évének, ami ugye csak ezüstöt jelent. Akkor 9. alkalommal nem lesz zsinórban bajnok (reméljük).. :)

334309 2012.04.10. 09:13:27

[xn7jch](#780140): 17 évvel ezelőtt a juventus nyert utoljára bajnokságot ötnél több vereséggel (7-tel), meg az inter 2006-ban, de hát azt tudjuk, hogyan.

MrJuventus 2012.04.10. 11:00:01

[benitoNST](#780775): tudjuk hogyan :)
süti beállítások módosítása