bntemp

bntemp

"Mert félek, félek, félek, hogy valaki elkezdi lógatni a lábát."

2012. április 06. - s4tch

Még 8 mérkőzés van hátra. 8 meccs, ahol ledolgozhatjuk két pontos hátrányunkat a Milannal szemben, és ahol megőrizhetjük 11 pontos előnyünket üldözőinkkel szemben.

Abban biztosak lehetünk, hogy a csapat nem a második célt tartja szem előtt, hanem igenis a bajnoki cím a végső cél.

Mi más is lehetne?

Conte közel negyed órás motiváló beszéde egyértelművé tette, hogy nem akar olyan játékost látni a pályán, aki megelégszik a második hellyel. Olyat, aki hátradől, aki nem hajtja ki a belét is.

Mostantól minden mérkőzés egy bajnoki döntő, űzni, hajtani kell a Milant, hogy tudják: elég egyetlen botlás, és átveszi a Juventus a vezetést. Nem szabad őket két pontról kiengedni, mert bár 4 vagy 5 pont előny sem lenne behozhatatlan, lélektanilag sokat elvenne tőlünk és sokat adna nekik. Minden hátralévő meccs előtt vért kell inni, megmutatni a pirosfeketéknek, hogy van mitől félniük.

Még 8 mérkőzés van hátra. 8 meccs, ahol ledolgozhatjuk két pontos hátrányunkat a Milannal szemben, és ahol megőrizhetjük 11 pontos előnyünket üldözőinkkel szemben.

Abban biztosak lehetünk, hogy a csapat nem a második célt tartja szem előtt, hanem igenis a bajnoki cím a végső cél.

Mi más is lehetne?

Conte közel negyed órás motiváló beszéde egyértelművé tette, hogy nem akar olyan játékost látni a pályán, aki megelégszik a második hellyel. Olyat, aki hátradől, aki nem hajtja ki a belét is.

Mostantól minden mérkőzés egy bajnoki döntő, űzni, hajtani kell a Milant, hogy tudják: elég egyetlen botlás, és átveszi a Juventus a vezetést. Nem szabad őket két pontról kiengedni, mert bár 4 vagy 5 pont előny sem lenne behozhatatlan, lélektanilag sokat elvenne tőlünk és sokat adna nekik. Minden hátralévő meccs előtt vért kell inni, megmutatni a pirosfeketéknek, hogy van mitől félniük.

A Palermo ellen a teljes csapat Conte rendelkezésére áll, és az elmúlt mérkőzéseken a pályára lépők bebizonyították, hogy erős csapatot alkotnak. Majdnem mindenki csúcsformában van.

Vidal hihetetlen masszív játéka feledteti, hogy Marchisio továbbra sem tudja őszi önmagát hozni. Lichtsteiner végigdolgozta az idény nagy részét, emiatt egyre haloványabb teljesítményt nyújtott, de helyettese, Caceres szinte a kezdőbe követeli magát meccsről-meccsre nyújtott formájával.

Q végre betalált, és ezzel reméljük, hogy magára is, miközben Vucsinics néhány jó meccs után talán visszaesett, de láttuk milyen, ha elkapja a fonalat. Mostanában pedig inkább elkapja, mint nem. Alex - ha beáll - komolyan hozzátesz a csapat játékához, megkopott sebessége ellenére is tapad hozzá a labda, szép passzokat osztogat, helyzetbe kerül és gólt lő. Matri pedig reméljük, hogy kipihente magát.

A védelemben Bonucci is feljövőben, amit a vezetőség egy szerződéshosszabbítással hálált meg.

Erősek vagyunk és egységesek

De a legfontosabb a szellemiség. Conte nem elégszik meg a második hellyel. Félidőben még mi is óvatosak voltunk. Az elmúlt idények után a biztos BL-helyezés volt a cél. De 30 ilyen forduló után nyugodtan kaphatunk vérszemet.

Chiellini azt nyilatkozta, hogy a BL-hely már megvan, és biztos vagyok benne, hogy Conte ezt a lelkiállapotot érezte meg az öltözőben, amikor 12 perces beszédet tartott a játékosoknak.

"A Milan a bajnokság végéig a tüdejét is ki fogja köpni. Az emberek most nem győznek dicsérni minket, de ez engem hidegen hagy. Miért? Mert félek, félek, félek, hogy valaki elkezdi lógatni a lábát."

Szép dolog a veretlenség. Szép dolog a második hely és a 11 pont előny. Szép dolog, hogy egy kis odafigyeléssel ezt azért nem nehéz megtartani a hátralévő 8 fordulóban.

Ám a csapat még mindig nem nyert semmit. És tudjuk, hogy a Juventusnál mit tartanak a győzelemről...

Ezért hiába erős a Palermo hazai pályán, mégis azt akarom látni, hogy magukba roskadva húznak le a gyepről a 90 perc végén.

Van miért játszani.

Sajnos a Milan hamarabb lép pályára, így a 2 pont előny a kezdő sípszóra akár 5 pontra is nőhet, viszont maradhat 2 pont is, ha az általunk megalázott Fiorentina összekapja magát, hogy elkerülje a kiesést. Szerintem nem szabad foglalkozni a másik meccs eredményével (az előzési lehetőség is győzelmi kényszer, és a leszakadás réme is győzelmi kényszer), győzni kell és kész.

Viszont figyelembe kell venni, pro és kontra egyaránt, hogy 10 meccses győzelmi sorozat reálisan nem várható el a csapattól. Persze csodálatos lenne, de azért nem jellemző, hogy egy csapat 10 mérkőzésén zsinórban győz, főleg ha olyan ellenfelekkel kell játszani, mint a Palermo, a Lazio és a Róma. De ugyanígy a Milantól sem valószínű egy 8 meccses győzelmi sorozat. Lesznek elhullajtott pontok mindkét oldalon még.

Budan nyilatkozata is bohókásnak tűnhet, mivel szerinte a Juventusban nincsenek klasszis játékosok. Buffon, Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci, De Ceglie, Caceres, Vidal, Pirlo, Pepe, Marchisio, Del Piero, Vucsi, Q és a többiek biztosan ki fogják kérni ezt maguknak. Igen, szerelmesek vagyunk most az egész csapatba (a kivételek csak érzéseinket erősítik a többiek irányába).

A Palermonál sok a hiányzó, ami részükről szomorú, mi viszont örülünk neki, így foghatóbbnak tűnnek a szokásosnál. Az első meccsen idén sima 3-0-ával küldtük haza a szívünknek kedves színben játszó palermóiakat.

Ezzel most is meg tudnánk elégedni.

"Ahogy már mondtam: a Milan játékosainak a szezon végéig vért kell izzadniuk."

Az idézetek Conte mestertől vannak.

Nagy a pofánk és csakazértis bajnok lesz a Juventus!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr108240040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335318 2012.04.06. 17:51:33

Ledaráljuk a Palermót és megfőzzük, mint a húsvéti nyulat!

340119 2012.04.06. 18:50:42

Ezért imádom Contét. Nincs megalkuvás, hajtás van az utolsó lélegzetvételig. Ez de kibaszottul hiányzott az elmúlt két idényben!

Majki4 2012.04.06. 21:32:39

Igen, ezért jó edző Conte, mert fel tudja tüzelni a játékosokat. Ezt Del Neriről, Zaccheroniról vagy akár Ranieriről is nehéz elképzelni. Amúgy Magyarországon is hasonló problémákat érzek az edzőknél (pl. Prukner). A Palermo tényleg erős otthon, de ettől függetleül megcsapjuk őket!

paszkievicstábornok 2012.04.06. 21:45:40

Conte egy elpusztíthatatlan vadállat!!! :D ezért imádnivaló :)

338554 2012.04.06. 22:50:53

A Milan még 5 pontot veszít, mi már csak kettőt. Ezt minden héten le fogom írni amíg valósággá nem válik (vagy meg nem dől).

269797 2012.04.07. 10:38:46

Egészen elismerésre méltó és nagy dolog, amit a Juve elért eddig, bármennyire is szerencsés, stb. Mostantól viszont mindkét csapat még két döntetlent játszik maximum, de a legjobb a 8-0 lenne. Nálunk Cassano visszatérése lesz a sorsdöntő, nagyon kell az ő kreativitása, mert eddig erőből hoztuk a meccseket.

258608 2012.04.07. 10:50:48

Egy 8 meccses bajnokság kezdődik, ahol egy meccses hátrányban van a csapat. Remélem, hogy az elkövetkezendő hetek nem a bírókról fognak szólni, és tisztességes, fair küzdelemben győz a jobb (remélem, a Juve). Cassano visszatérésének pedig örülök.

imi79 2012.04.07. 10:55:16

"Budan nyilatkozata is bohókásnak tűnhet, mivel szerinte a Juventusban nincsenek klasszis játékosok. Buffon, Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci, De Ceglie, Caceres, Vidal, Pirlo, Pepe, Marchisio, Del Piero, Vucsi, Q " . Igaza volt Budannak, azért ebből a névsorból Buffon, és Pirlo kivételével messze vannak még a klasszis titulustól a többiek.

kivlov 2012.04.07. 11:11:45

A juve hamarabb kiköpi azt a tüdőt...

balazs91 2012.04.07. 11:19:26

Én is féltem a Juvét. Amellett, hogy imádom őket. Sok a döntetlen, és egyetlen picike vereség (nálam már az egál is az...) megtörheti azt a lelkesedést, ami tényleg az idény nagy részében egy-két játékosnál sokkal kevesebb volt, mint Conténél (mi a töknek van még Borriellonak szerződése nálunk???). Most tényleg nem szabad hosszú távon gondolkodni, mindig csak 90+5 percekben: meg kell csapni a Palermot. Ha a következő 4 fordulóban nem kapunk ki, a veretlenség is meglehet, de azt mondom: rohadtul nem lesz nagy dicsőség egy veretlenséggel zárt 2. hely. Duplázzunk, és a bajnoki címmel végre visszakapnék valamit, amit 2006-ban elvettek a csapattól. Forza Juve, grande Alex!!

343917 2012.04.07. 11:23:53

[kivlov](#776881): Azért erre mérget ne vegyél.

balazs91 2012.04.07. 11:25:04

[imi79](#776859): Ezt azért nem mondanám. Chiellini az utóbbi évek legjobb olasz védője, ezt egy nem Juvésnak is el kell ismernie. És ha mást nem, Del Pierot akkor is ki kell emelni. Nem feltétlenül az idei mérlege alapján (bár az utolsó 3 meccsen 2 gól, egy gólpassz, és nem is a Novara vagy ilyesmik, hanem a Milan, Inter és Napoli ellen), de mégiscsak a Juve legeredményesebb játékosáról van szó. Tiszteletet.

345997 2012.04.07. 11:35:12

Következő 4 fordulóban eldől...Juve: Palermo, Lazio, Cesena, Roma.. Milan: Fiorentina, Chievo, Genoa, Bologna. Hát nem mindegy.

Geri82 2012.04.07. 11:36:23

[imi79](#776859): Chiellini már az. Vidal közel van már ahhoz, h klasszisnak lehessen nevezni.(legalábbis az elmúlt teljesítmények alapján, plusz elég fiatal még) És DP-t sem hagynám ki. Szerinted ő nem az?? Caseres és Bonucci ha ebben az ütemben fejlődik tovább, sztem 2 éven belül meghatározó klasszis játékosok lehetnek. Egy csapat tele lehet klasszis játékosokkal, nem ér sokat, ha nem értik meg egymást a pályán. Ez fordítva is lehet persze. A Reál Margit is tele volt kurva jó játékosokkal, mégsem nyertek egy ideje semmit. Jött Műringyó és csapatot csinált az összevásárolt zsoldosokból. A Juve csapatként működik nagyon jól, mert jött egy edző, aki feltüzelte őket, és kibaszkodja azokat akik nem adnak bele mindent. És jó jel, h pl. egy Elia, aki Conte kérésére érkezett plusz vb ezüstérmes holland válogatott, még a keretbe se fér be. Gondolom azért mert olyan a hozzáállása. Egy Ranierinél vagy Zaccheroninél tuti lenne helye, mert másképp gondolkodnak, és persze, ha holland válogatott akkor ne a kispadon üljön... Conte saját magát cáfolta meg azzal, h nem játszatja Eliat, és ez mindent elmond. A csapat érdekeit nézi, és nem azt, hogy ki, honnan, milyen bajnokságból jött. El tudnám képzelni, hogy ha CR itt lenne, és esetleg nem illene a taktikájába vagy a rendszerbe, akkor nem játszana. Conte egy olyan játékosokból csinált egy eddig veretlen, scudettora esélyes csapatot, amely a bajnokság indulása előtt a bl helyezésekre hajtott. Úgyhogy Budan fogja csak be a pofáját. Kapnak egy 5-öst aztán lehet klasszisozni...

Geri82 2012.04.07. 11:41:39

[isaura1](#776912): nem fog eldőlni sztem a köv. 4 fordulóba. A Milan még a zinterrel is játszik, ami azért sosem egy életbiztosítás nekik. Sztem az utolsó fordulóig kiélezett lesz a harc. A Juvénak az ezüst is szép, de a Milannak jobban áll... ;)

345997 2012.04.07. 11:46:32

A Milannak az Inter meccs már sztem nem fog számítani, meg úgyis verik őket, a hajrára úgy néz ki a Milan már teljes csapattal érkezik és sztem csak ezért szoros még a bajnokság mert eddig nem így volt, de meglátjuk.

kjetil 2012.04.07. 11:47:05

Alex mindig csak a alex aki europaban es a valogatottban meg soha nem jatszott eggyetlen jo merkozest sem ,soha.Fasza hogy van egy erosobebb kozep csapat mint a zebrak,de sajna europaban semmire nem lesz eleg ,kivanom nektek hogy egy szep 3 helyen vegezettek(ami amugy is ajandek lenne) es majd a bl kvalifikacion egy kuzdelmes meccsen Sporting Bragaval 11 egyesekkel essetek ki.Forza Milan !!

zzz888 2012.04.07. 11:56:45

[kjetil](#776929): én meg neked egy jó kis fitymaszűkületet! mi az hogy Alex nem játszott nemzetközi szinten jó meccset??? persze a válogatottban lőtt góljai, bl döntőben lőtt góljai, reál margit ellen lőtt bl elődöntőben lőtt góljai???? és ez csak pár a fontos eredményei közül... mekkora egy tudatlan küszöbmajom lehetsz te kjetil!?

344703 2012.04.07. 11:56:54

arra az erős középcsapatra gondolsz kjetil, amit a csapatod 4 meccs alatt se tudott megverni a szezonban? a Del Pierós mondatod pedig válaszra sem érdemes Forza Juve!

imi79 2012.04.07. 12:11:19

[Geri82](#776919): ugye ezt te sem gondoltad komolyan?? Vidal? Na ne bohóckodjunk már. Nagyon messze van még ő a klasszistól. Chie. jó védő, de még ő sem klasszis, kétségtelenül azzá válhat, d emég ahhoz nemzetközi szinten sokat kell virítania ( BL, válogatott ). Sanyi pedig más kategória. Az ilyen Vidal-félék a cipőjét se pucolhatják Sanyinak. Az utolsó mohikánok egyike. Őt tényleg kihagytam. Milan drukker létemre évekig a falamon lógott egy Alexes poszter. Baggio után a másik kedvencem az ellenféltől. Max respect neki!

314004 2012.04.07. 12:17:25

Aki szerint Chiellini nem a jelen legjobb olasz védője, az gyorsan nézesse meg magát. A magam részéről nagyon remélem, hogy amennyiben a Juventus nyer, akkor azt nem pontegyenlőséggel teszi. Ha bajnokságot nyer, azt tegye azért, mert több pontot gyűjtött, mint a Milan. A Milan esetében nincs vita. Ha nyerünk, akkor az csak azért lehet, mert több pontot gyűjtöttünk. Mindkét csapat megérdemelné a scudettot. A Milan azért, mert a rengeteg sérülés ellenére tudna címet védeni egy veretlennek kinéző Juve ellenében, a Juve meg valószínűleg úgy nyerne bajnokságot, hogy nem kap ki. Ha kikap, akkor valószínűleg bukja a trófeát.

balazs91 2012.04.07. 12:32:43

[kjetil](#776929): két fitymaszűkület között ajánlom visszanézésre a 2006-os vb-elődöntőt... Ki lőtte a 121. percben a döntőbe az olaszokat? Meg ki lett 2008-ban az év olasz labdarúgója? Két év alatt ki lett a Serie B és a Serie A gólkirálya? és ez csak egy 20 éves karrier, (egyetlen klubnál) utolsó 5-6 éve... Kire vagytok annyira büszkék? Egy tahó ibrára? aki többször vált klubbot, mint alsógatyát? Ülj le, egyes...

345112 2012.04.07. 12:38:01

[imi79](#776963): kérlek mondj nekem klasszis védőt a Serie a-ban . Vidal valóban kiforratlan még , de most komolyan ! Mondj jobb védőt nekem !

345112 2012.04.07. 12:42:31

[kjetil](#776929): Te meg nagyon szegény ember lehetsz..

345112 2012.04.07. 12:42:31

[kjetil](#776929): Te meg nagyon szegény ember lehetsz..

338211 2012.04.07. 12:58:13

Teljesen felesleges a trollokkal foglalkozni, aki néz olasz focit és elismeri a többi csapat és játékos érdemeit is, az tisztában van vele, hogy a taljánoknál nem egy világklasszis védő van. Chiellini ugyanúgy, mint a Thiago Silva, de még Nesta is az vagy a gyengélkedő Interben Lúcio. Én nagyon bízom benne egyébként, hogy a Fiorentina képes pontokat rabolni a Milantól, de emlékezve a Juve elleni 5-0-ás meccsükön mutatott teljesítményükre, ez inkább csak vágy. Abban viszont én is biztos vagyok, hogy mind a két csapat fog még botlani legalább 2x, így az igazi számolgatással még várni kell a 34. forduló utánig.

131661 2012.04.07. 13:28:22

[steve_danczer](#777001): Nesta, T. Silva, Zanetti.

344907 2012.04.07. 13:29:23

Ti nevezitek magatokat újságírónak? á vazze toljatok már ide egy kis pluszt, nem tudok rendes gyorskommentet választani!!!

VergiliusHu 2012.04.07. 13:31:04

Az én szívemnek egyáltalán nem kedves ez a mezszín a Juvén. történelem ide vagy oda.

345112 2012.04.07. 13:43:48

[imi79](#777061): köszönöm , mindent értek .

345247 2012.04.07. 14:13:31

[imi79](#777061): szerinted, ha T.Silva klasszis, akkor Chiellini miért nem? Ne legyél elfogult, én sem vagyok az.

345247 2012.04.07. 14:21:26

[kjetil](#776929): megnyugtatnak az ilyen kommentek mint amit te is írtál, mert újra és újra rádöbbenek, hogy vannak nálam szánalmasabb emberek is... és ez boldogsággal tölt el... ;)

131661 2012.04.07. 14:57:09

Én vagyok elfogult?? Höhö. Az általam felsoroltak, már bizonyítottak nemzetközi szinten. de igazatok van! Chiellini a világ legjobb védője!! Mint ahogy Vidal klasszis szint, Matriról már ne is beszéljek.Tavaly még a faszba küldtétek el őket, ma meg már klasszisok. jó pofák vagytok. Komolyan!

zzzzztop 2012.04.07. 15:42:28

Milyen sírás lesz NSO-n. :DD 2. jogtalan tizit kapja a Milan, de az "okoskák" majd megmagyarázzák, hogy a többi is jogtalan volt és azt csak a Milannak fújják be. :D

335302 2012.04.07. 15:54:10

[imi79](#776963): Vidal bármelyik Serie A-s csapatba beférne.

338554 2012.04.07. 16:22:57

Z. Ibrahimovic (PG) 31' *POKERFACE*

EszTénégy 2012.04.07. 16:46:33

Vidal csak annyira klasszis, hogy a Bayern szimpatizánsok sírva könyörögnek érte pár helyen... BL elődöntős csapat, csak úgy mondom. Imádom a faszit, simán veszek valamikor egy rózsaszín Vidal mezt!

EszTénégy 2012.04.07. 16:49:06

Köszönjük Amauri! Most tetted a legtöbbet a Juvéért idén!

Kristóf 2012.04.07. 16:50:13

Úgy néz ki, Amauri néha-néha gondol ránk... Most lőtt gólt a Milannak...:D

juvebajnok2012 2012.04.07. 16:55:24

Amauriiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! Hát ezért kellett eladni :D Marrotta tudta ezt!

Apollo440 2012.04.07. 16:56:18

Na, azért, a milan csak megkapta a szokásos büntetőjèt a fio ellen is...nehogy valakinek hiányérzete legyen a san siroban:))) köcsög csalók

Apollo449 2012.04.07. 17:04:23

Amauri:)))))) a világ legjobb vicce lenne, ha megnyerné nekünk a bajnokságot:)))

258945 2012.04.07. 17:21:06

[sev](#777731): nem ismerem az anyját, nem csaló :)

345247 2012.04.07. 17:21:20

[imi79](#777186): Kérdeztem tőled valamit, de te felháborodtál, és hülyeségeket írsz. Ennyit erről. Azt hittem lehet veled normálisan vitatkozni, de tévedtem. Buta vagy... Befejeztem ;)

zzzzztop 2012.04.07. 17:34:48

Tök jó olvasni a csalózást a bukottaktól. :D

338554 2012.04.07. 18:00:40

[zzzzztop](#777837): Ti is bukottak vagytok, csak nem 6 évvel ezelőttről. Ellenben visszaesők.. :)

zzzzztop 2012.04.07. 18:16:32

@neuropa: pont annyira visszaesők, mint a Juve :)
süti beállítások módosítása