bntemp

bntemp

Tizenhárom, ez a Kartel száma

2012. március 08. - s4tch

A tegnapi döntetlennel ugyan továbbra is veretlen maradt a Juventus, de az ikszek száma ugyanannyi, mint a győzelmeké, ráadásul az elmúlt hetekben kifejezetten negatív tendenciákat figyelhettünk meg: február eleje óta mindössze a Cataniát győztük le (a vendégek kapusának hathatós közreműködésével), és öt döntetlent játszottunk. Így hiába számítottunk arra, hogy március elejére akár több pontos előnyt is összehozhatunk a Milannal szemben, jelenleg ők vezetnek két ponttal.

A tegnapi döntetlennel ugyan továbbra is veretlen maradt a Juventus, de az ikszek száma ugyanannyi, mint a győzelmeké, ráadásul az elmúlt hetekben kifejezetten negatív tendenciákat figyelhettünk meg: február eleje óta mindössze a Cataniát győztük le (a vendégek kapusának hathatós közreműködésével), és öt döntetlent játszottunk. Így hiába számítottunk arra, hogy március elejére akár több pontos előnyt is összehozhatunk a Milannal szemben, jelenleg ők vezetnek két ponttal.

Önmagában nem lenne rossz eredmény az iksz (főleg a Barzagli-Chiellini páros hiányában), hiszen többen is attól tartottunk, hogy meglehet az első vereség - ugyanakkor a mutatott játék, és a fentebb említett tendenciák már némi aggodalomra adnak okot. Tegnap, bár nem kezdtünk rosszul, Lichti  rossz helyezkedése után azonban hátrányba kerültünk, onnan pedig az elmúlt két évben annyiszor látott kilátástalan játékkal örvendeztettek meg minket a srácok. Bár a labdabirtoklás még csak-csak megvolt, de semmilyen ötlet, veszély nem volt a támadásokban.

A második félidőre valamelyest összeszedte magát a csapat, és az egyébként is jól játszó, rengeteget futó Pirlo álompasszából összejött az egyenlítés. Az addig a csapat második leggyengébb teljesítményt nyújtó futballista, Vucsinics szépen oldotta meg a helyzetet. A leggyengébb természetesen - és ez valószínűleg csak Contét lepi meg - Borriello volt, akinél nem sok rosszabb futballista játszott a Juventusban az elmúlt 20 évben. Érthetetlen, hogy az eddig "teljesítménye" alapján hogy kerülhet egyáltalán a meccskeretbe, nem hogy a kezdőbe...

Marco, a hulladék

Mint ahogy azt is nehéz megérteni, hogy Marchisio hogy lehet ilyen súlytalan, hogy a hétvégén ugyan pontatlan, de legalább veszélyes Giaccherini hogy maradhatott ki, vagy hogy Conte miért írta le a hétvégi meccs után Matrit, aki úgy tűnik, mostanában nem kap legalább sorozatban 3 meccset a bizonyításra - pedig ő a csapat legeredményesebb támadója, míg Borriello például eddig nulla gólt szerzett. De akár Del Piero és Elia hanyagolását is felvethetjük.

A sok gyenge és közepes teljesítmény mellett mindössze Caceres és Pirlo érdemel dicséretet, illetve bizonyos értelemben Bonucci. Tegnap nem játszott különösebben rosszul, a piros lapjánál pedig - bármennyire is sportszerűtlen ezt kijelenteni - de kellett a szabálytalansága, könnyen lehet, hogy góltól mentette meg a csapatot (a támadás egyébként Quagliarella bénázásából indult). A baj csak az, hogy fogalmunk sincs, hogy ki játszik majd a védelemben a Genoa ellen. Chiellini és Barzagli szinte biztosan nem épülnek fel addigra, Bonucci eltiltott lesz, így Conténak biztosan valamilyen szükségmegoldást kell alkalmaznia. A meccs utáni nyilatkozata alapján például lehetséges, hogy Vidal húzódik hátra. De Padoin is bevethető védőként, és rémálmainkban Grosso reaktiválása is felmerülhet - bár ő a magassága ellenére talán soha nem játszott középső védőt. (Azért mielőtt nagyon nyavalyognánk a hiányzók miatt, gondoljunk az elmúlt évekre, vagy az idén a Milant sújtó sérüléshullámra.)

Ahogy Benito is írta a beharangozóban, nehéz sorozat előtt állunk, a két következő meccsünk idegenben a Genoa és a Fiorentina ellen lesz, de az Inter, Nápoly, Palermo, Lazio négyes sem lesz csupa móka és kacagás. Főleg, hogy a Napoli és a Lazio a BL helyekért küzd, és a rómaiak addigra olyan helyzetbe is kerülhetnek, hogy megelőzzék a Juventust. Az elmúlt hetekben láttak alapján a csapatnak a scudetto nem reális cél, sokkal inkább a második hely megőrzésére kellene koncentrálni - azt elérni sem lesz egyszerű.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr418239994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340468 2012.03.08. 09:24:31

Hogy jön ide a sajtos pogi? Amúgy jó cikk, a csapat meg jelenleg olyan, amilyen, most kell megmutatnia Contenak, hogy mit is tud. Jut eszembe, ő nem lesz eltiltott, vagy hogy megy ez?

metal 2012.03.08. 09:32:31

Sajnos egyre jobban úgy érzem, hogy Conte semmivel se jobb edző, az elmúlt két évben megbukott pár sorstársától. Sajnos az elmúlt két évhez képest annyi a különbség, hogy most döntetlenre hozzuk azokat a meccseket, amiket tavaly elbuktunk. De Conte, pont ugyan úgy ragaszkodik az elhibázott taktikájához, és a béna kezdőcsapathoz, mint elődei. Az elmúlt pár mérkőzésen a csatáraink 0, azaz 0 helyzetet alakítottak ki, ennyit DP is tudna, mégse kapott csak 10 percet. Mérkőzések óta érződik, hogy középen erőltetjük a támadásokat, míg a gyors szélsőink (Elia, Kraszics) padoznak, vagy még oda se kerülnek. Ha így maradnak a dolgot (az elmúlt két év alapján a téli/tavaszi gödörből nem sikerült kimászni), akkor nem lesz meg még a BL se!

Juventino 2012.03.08. 09:34:28

Sajnos a próféta szólt belőlem: - Mi lesz, ha valamelyik középső bekket kiállítják - Vucinic gól = 1-1 Conte meg átment Wengerbe, sajnálom a srácokat, nyerni kellett volna, aztán dob egy Guardiolát, nincs itt semmi baj, ez a teljesítmény is elképesztő, az idény előtt valagunkat vertük volna a földhöz az ezüstért is. Namármost: where da f**k is Spirito Juve?! 6 éve nem nyertünk semmit, igaz, az Arse szurkolókat is meg lehet etetni a hülyeséggel, de mégegyszer mondom: ilyen esélyünk, európai kupa híján nem mostanában lesz, meg ezt a Milant aztán tördelték a sérülések rendesen, és nehogy már egy Nocerino, Van Bommel, Muntari, Emanuelson középpálya többet tegyen le az asztalra, mint nálunk a kezdő hármas, oszt' mégis... Bárki bármit mond, ez nagy csalódás, amolyan Rafa Benítezes, kiscsapatok ellen szopós. Lehet itt a rangadókkal meg a veretlenséggel villogni, meg mondani, hogy "idény előtt": igen, akkor még úgy volt, aztán közben megváltozott a dolog. De ez a nem baj, most már versenyképesek vagyunk, majd jövőre, ez a vesztesek mantrája. Megint van itt Higuain emlegetve, akinek én személy szerint nagyon örülnék, de ha nem 3 klasszist, hanem 6 tölteléket veszünk megint nyáron, akkor szarba mártott vasvillával kergessék meg Marottát a torinói főtéren!

345619 2012.03.08. 09:35:11

Pedig nem ártana, ha Conte is kapna pár meccs pihenőt, mert amit mostanában ő is művel az kész vicc. Lenyilatkozza hogy nála azok játszanak, akik jó formában vannak, erre fel játszik ez a nyomorék Borriello és a mostanában alibi Marchisio. Vucinicet még szódával el lehet viselni, de ezt a 2-őt nem. Ha Conte nagyon gyorsan nem változtat valamit akkor ezután a sorozat után nagyon megüthetjük a bokánkat. Forza JUVE!!!

345619 2012.03.08. 09:40:06

[Juventino](#738746): "Megint van itt Higuain emlegetve, akinek én személy szerint nagyon örülnék, de ha nem 3 klasszist, hanem 6 tölteléket veszünk megint nyáron, akkor szarba mártott vasvillával kergessék meg Marottát a torinói főtéren!" Mindenki megnyugodhat, úgyis úgy lesz. Marottától többet nem lehet várni. Nyáron is meg télen is ment a szájkarate, hogy 2-3 klasszis jön, erre jött a "C" terv montenegrói, a kuka Borriello. Akiben meg lenne potenciál, azokat meg elüldözik(lsd. Elia, Krasic).

340119 2012.03.08. 09:47:33

Nagyon jó cikk. Egyébként talán jót is tehet a csapatnak, hogy most felkavarodik az állóvíz a hiányzók miatt. Talán elszántabbak lesznek. Talán.

334376 2012.03.08. 09:49:19

Csak összejön az az első vereség előbb-utóbb, ha ennyire akarjuk.. A csapat botrányos. Semmivel sem jobb mint egy-két éve. A remek ősznek köszönhetően vagyunk még mindig másodikak, de ha nem változik meg a hozzáállásunk, lehet még ebből ötödik, de akár a szokásos hetedik hely is. Még egy nyomorult DiVaio szintű csatárunk sincs! Borzasztó nézni hogy a labdabirtoklás megvan, de olyan szinten hiányoznak a helyzetek, hogy az ember a fejét veri a falba. Azt a töketlenkedést az ellen 16osa körül, amiből jobb esetben nem lesz semmi, rosszabb esetben olyan kontrát nyomnak belőle hogy beszarok minden alkalommal! Nincs olyan játékosunk aki képes lenne meccsenként 2-3 villanásra, kiosszon 2-3 gólpasszt amiből aztán valakik rúgnak 1-2 gólt. Akik meg azt mondják hogy év elején aláírták volna a mostani helyzetet, meg nem a scudetto a cél, azokat szeretném emlékeztetni, hogy a bajnokság harmada hátravan, és ha hátranézünk láthatjuk hogy hogyan tömörülnek mögöttünk a rivális csapatok, és ha beleszámítjuk hogy még mindegyikükkel játszunk, és nem javul a formánk, az kissé ki fogja venni a gyönyörű őszünk élét..!

258945 2012.03.08. 09:50:48

A mérkőzés előtt egy órával a gépem úgy döntött megkímél egy újabb idebaj-döntetlentől, rendes volt tőle. A meccsről érdemben így nem tudok nyilatkozni. Egy dologra hívnám fel, az örök optimizmus nevében a hallgatóságot, ősszel a Fio meccs előtt több volt a X mint a V, és utána beindult a szekér, bízzunk ebben felebarátaim!

258945 2012.03.08. 09:50:49

A mérkőzés előtt egy órával a gépem úgy döntött megkímél egy újabb idebaj-döntetlentől, rendes volt tőle. A meccsről érdemben így nem tudok nyilatkozni. Egy dologra hívnám fel, az örök optimizmus nevében a hallgatóságot, ősszel a Fio meccs előtt több volt a X mint a V, és utána beindult a szekér, bízzunk ebben felebarátaim!

341788 2012.03.08. 09:53:40

nem értem miért ragaszkodik Conte Boriellóhoz, meg Bonuccihoz. Szerelmes beléjük, vagy mi a faszom? Mert mást már nem tudok elképzelni. Miért nem játszik Elia meg Q? Es Alex? Ja, több román focis oldalon olvastam, hogy nyártól Chivu lehet, hogy Juvés lesz. Bonuccinál jobb lenne. És mit szóltok a MU-tól igazolt fiatalhoz?

345619 2012.03.08. 10:01:46

[Sztbeni](#738765): Azt, hogy sajnálom szegényt, mert most biztos megakad a fejlődésben. Nálunk úgyse fog játszani, vagy csak 1-szer 10 percet és abból leszűrik, hogy nem ide való.

loko 2012.03.08. 10:14:09

Én Borriello-nak és Vucinic-nek adott rengeteg lehetőséget nem értem. Vucinic eddig szerzett 4 gólt (ennyit Alex is szerzett volna) Borriello pedig nulla. Borriello erősségei: ? Alex kreatív, távolról veszélyes (tömörülő védelem ellen ez kell) vagy Matri aki pedig fejjel veszélyes (idén 10 gólt szerzett és padozik). Ebben nincs logika! Marci helyett nyugodtan játszhat Dzsákkerini jelenleg jobb formában van. Elia a 1vs1-ben biztosan jobb mint Pepe, én megpróbálnám, az 1-1 úgy is meglenne.

loko 2012.03.08. 10:15:48

@micc:Di Vaio igen jó befejező csatár, ezt tegnap is bizonyította évek óta az egyetlen esélye a Bolognanak, hogy ne essenek ki. Lehet, hogy le kéne igazolni :) Boriellonál biztosan többet ér!

loko 2012.03.08. 10:21:15

[Sztbeni](#738765): Chivu?! Viccelsz!!! Amennyiben leigazolják Chivut én esküszöm nem nézek többet meccset (pedig már 16 éve nézem). Úristen, akkor inkább Grossot nézeget ő legalább vicces. Emlékeztek hogy milyen szélső védőkkel tértünk vissza a Setia A-ba? Criscito, Balzaretti lehet, hogy nem kellett volna őket eladni. Sorensen is jól jönne most. Chivu pfff, csak ezt ne.....

334376 2012.03.08. 10:24:38

[loko](#738785): Pont ezt mondom! Nekünk nem lehetne egy ilyenünk? Aki fél helyzetből tud egy gólt! Istenem, régen milyen csatárjaink, középpályásaink voltak... Most meg vergődünk ilyen köcsög kiöregedett elfásult másodosztályúakkal! Chivu kéne az bazmeg!

341788 2012.03.08. 10:38:55

[loko](#738787): Hát nemtom. Lehet úgy járnának vele, mint Pirlóval: ellenfélnél nem ment neki, itt megy.

337297 2012.03.08. 11:04:20

A nagyo(bba)k ellen eddig jól ment, a kicsik ellen nem. Most lassan elfogynak a kicsik, ideje lesz, hogy megint jól játsszanak a srácok, mert ezzel a kapu előtti töketlenkedéssel már tele a tököm. Nincs egy csatárunk, aki normálisan befejezne egy akciót, de még egy normális távoli lövést is nehéz találni egy meccsen. Vagyis van klasszis támadónk, a Capitano, de ő már nem fér be, mert Bori annyival jobb... Jézusom, ezt még leírni is fájt, akármennyire szarkasztikusan gondoltam... Matri meg legalább talál egy gólt minden második meccsen. Nem hiszem el, hogy Conte szerint jobb a Vuci-Bori kettős, mint az ADP-Matri páros. Akkor meg miért?...

loko 2012.03.08. 11:16:34

[Sztbeni](#738799): Chivunak maximum a a PS-ben menne....Illetve a román 7. ligában, ha van olyan.

loko 2012.03.08. 11:18:40

[micc](#738792): Chivu....:) Sőt most olvastam, hogy Cresponak nincs csapata, szerintem Marotta rámozdul misterX-nek hozza nyáron (elvégre sztár is csatár is). Akkor aztán felállhat a Grosso-Chivu-Vucinic baloldal egy Crespo-Borriello csatársorral. De jó lesz nekünk :(.

loko 2012.03.08. 11:32:13

@Cucu: Mert Conte szerint jobb a Bor-Vuc kettős a DP-Matri kettősnél. Ha nem így lenne miért ők kezdenének?

335302 2012.03.08. 13:25:41

Nestáról is hallani, hogy jöhet a nyáron ingyen. Egy fokkal jobb lenne, mint Chivu... Ki az a MU-tól igazolt fiatal?

341788 2012.03.08. 13:30:21

[daneeka29](#738919): Paul Pogba. Elvileg nyáron jön

343490 2012.03.08. 13:52:30

Nem tudtam nézni a tegnapi szenvedést, de nem is bánom.. [Juventino](#738746): Higuaint én is több helyen olvastam, de szkeptikus vagyok vele kapcsolatban. Egy kicsit a nyári Rossi "üzletre" emlékeztet, elméletben megoldható , de amikor rájött Marotta az árára,(nem kölcsön 1 milláért,opcióval:-) )rögtön szélütést kapott. Ha jól tudom nem most jár le Higany szerződése,persze szenzációs húzás lenne idehozni. Ellentétben Nestával, remélem abból nem lesz semmi.

loko 2012.03.08. 14:01:51

[mocsing01](#738944): Igazad van nem most jár le a szerződése a reallal, de én úgy tudom, hogy a real Van Persi-t akarja. Márpedig, ha a real akarja le is igazolja, akkor pedig Higuain úgymond létszámfeletti lesz. Csakis ezért lehet realitása.

343490 2012.03.08. 14:45:09

[loko](#738956): Van Persi-t 40 alatt nem nagyon veszik meg, és ezért talán Higany ára sem lesz 30 alatt. Ismerve a kancsal üzelmeit pedig tartok tőle, h nem vagyunk hajlandóak annyit fizetni. Ami viszont tényleg mellette szól, h könnyebb alkudozni róla, ha ott van a hollandus. Bár 39 millát nem fognak elengedni :D

loko 2012.03.08. 14:56:58

[mocsing01](#739027): Igazad van, ha a kancsal üzletpolitikáját vesszük alapul, akkor nem marad más. Borriello - végleg (2016-ig) Crespo - ingyen Giovinco - 15.000.000 EUR (de minek) A jó játékosok pénzbe kerülnek, a csatárok meg pláne. A legrosszabb az, hogy elmennek tárgyalni és tényleg megpróbálkoznak ilyen "adjátok kölcsön opcióval" sztorit eladni.

rekkk 2012.03.08. 16:25:29

Borriello XDDDDDDDDDDDD Év végen menjen a p*csába vissza...Guiseppe Rossi kell ide,hamár Alex is visszavonul.

343490 2012.03.08. 17:41:36

[loko](#739046): Crespoért meg kell harcolnunk a Videotonnal, szóval ő még nem biztos, de ha nem jönne össze, akkor én szívesen látnám akár Pippot is :)

339362 2012.03.08. 19:46:53

visszasírom amaurit. vucsinics, boriello kibaszott szarok. marci és vidal is elfelejtett focizni, kipukkadt a csapat ennyi volt, most szerintem a delnéri féle mélyrepülés, de ne legyen igazam.

EszTénégy 2012.03.08. 22:49:42

Esküszöm, sohasem gondoltam, hogy ezt le fogom írni: vissza Matrit a csatársorba! Szívesen látnám végre egyszer Eliát is a pályán, nem tudom, mi az oka az ilyen szintű jegeltetésnek. Ha Pogba valóban ide jön, akkor remélhetőleg Conte számít majd rá, sőt, beépíti korrektül a csapatba. Kőkemény harcos középpályán, mint amilyen Vidal is egyébként, fantasztikus labdákat tud adni előre, mint Pirlo jobb napjain, futni is tud, és ami ebben a csapatban külön kuriózum lenne: veszélyesek a beadásai is!

345247 2012.03.08. 23:38:57

Pogba még csak 18 éves, szal ha Conte be akarná építeni a felnőttek közé, az se mostanában lenne. Meg ismerve a Juve utánpótlás politikáját, inkább kötnék fogadást arra, h kölcsönbe kerül vmi seria b-s csapathoz évvégi opciós megvásárlási lehetősséggel, meg 50%-os tulajdoneladással, amivel szopatjuk magunkat már évek óta.(lásd Giovinco) Pedig a jövő nagy Juvéjét el tudnám képzelni egy Pogba,Bouy,Appelt középpályával.
süti beállítások módosítása