bntemp

bntemp

Az Orákulum ismét jövendöl

2011. december 19. - s4tch

Nem egészen egy évvel ezelőtt (amikor a csapat még az első hely közvetlen közelében tartózkodott) írtam egy posztot arról, hogy miért tartom balgaságnak a scudetto-álmok kergetését. Óvatosságra intettem lelkes kis pajtásaimat, és sajnos eléggé bejöttek a félelmeim. Érdemes egyébként elolvasni, hogy lássuk, milyen változások történtek 1 év alatt.

Most azt találtam ki, hogy idén egy magabiztosságra és bizakodásra ösztönző posztot írok, hasonló stílusban mint egy éve, ám ellenkező végkifejlettel.

Bízzunk benne, hogy soraimnak csodatévő hatása van, és a cikk miatt lesz bajnok a csapat.

Csapjunk is bele a lecsóba ököllel!

Nem egészen egy évvel ezelőtt (amikor a csapat még az első hely közvetlen közelében tartózkodott) írtam egy posztot arról, hogy miért tartom balgaságnak a scudetto-álmok kergetését. Óvatosságra intettem lelkes kis pajtásaimat, és sajnos eléggé bejöttek a félelmeim. Érdemes egyébként elolvasni, hogy lássuk, milyen változások történtek 1 év alatt.

Most azt találtam ki, hogy idén egy magabiztosságra és bizakodásra ösztönző posztot írok, hasonló stílusban mint egy éve, ám ellenkező végkifejlettel.

Bízzunk benne, hogy soraimnak csodatévő hatása van, és a cikk miatt lesz bajnok a csapat.

Csapjunk is bele a lecsóba ököllel!

Kezdjük ismét a támadó szekcióval!

Imádom Alexet, szerelmes vagyok belé 14 éves korom óta (azelőtt tiltották a szüleim), ő az isten, az ikon, a Juventus maga! Ám szerencsére idén már nem kell minden meccsen a kezdőben látnunk. Ez nekünk, neki és a csapatnak is . Így megússza azt, hogy 37 évesen pontokat mentsen, a saját 16-osánál szereljen, és úgy tegyen, mintha még mindig 22 éves lenne.

Ilyet sajnos már soha többé nem látunk

Helyette itt van nekünk Vucsi barátunk, a római sutyerák, aki minden második meccsen olyan kelletlenül lődörög, mintha bottal zavarták volna a pályára. Ennek ellenére mégis hasznos tagja a csapatnak, jól segít a támadásépítésben, és az olasz kollégák (számomra néha érthetetlenül) rendre kiemelik jó játékát. Matri előző idénybeli formáját hozza, jókor és jó helyeken érkezik, lehet rá számítani. Q pedig végre a kezdőben kaphatott helyet, és 1 év után gólt is szerzett.

Mi a változás tavalyhoz képest?

Amauri, Iaquinta, Q és Alex ostromoltak tavaly. Közülük Q kicsit kevesebb mint egy éve sérült meg súlyosan. Ragozzam? Ugye, nem kell...

Nem a Juventus lőtte eddig idén a legtöbb gólt a bajnokságban. Nem is kell, lőjenek pont annyit, hogy megnyerjük a meccseket. A Vucinic, Q, Matri, Del Piero négyes - főleg Conte egy csatáros szisztémájában - bőven elegendő változatosságot és lehetőséget tartogat az idény végéig. Súlyos esetben bevethető Toni, aki kiváló csereember. Amauri télen remélhetőleg elhúz végre a francba és Iaquinta sem hiszem, hogy sok sót fog enni nálunk.

Középpályán vágtat a halál gólvágók hada!

Kezdjük azzal, hogy mi volt itt tavaly. Marchisio kényszerből a bal szélen tolta. Óje! Mivel Pepe ekkor még csak futni tudott, de játszani sajnos nem (ennek ellenére a juventushungary 2011-es Juve-aranylabdájára én őt jelöltem). Középen Melo, Aquilani, Sissoko voltak. Hihetetlen, hogy egyikük sincs már, és egyikük sem hiányzik. Elmondhattuk egy éve, hogy az egyetlen dinamikus és gyors játékosunk Krasic! Most Krasic konkrétan a lelátón ül, mert annyira bénának tűnik az új Pepéhez képest, és sajnálatos módon egy Eszti, Giaccherini, Elia összehasonlításban sem billen az ő irányába a mérleg. Itt már szépen át is tértünk az idei helyzetre. A középpályán Pepe, Eszti, Elia, Giaccherini, Marchisio, Vidal és Pirlo, Pazienza, Kraszics és Marrone játszhatnak.

Pepinnyó, 40 méteres szólója végén

Pepe megőrült. Hatalmasakat játszik. Marchisio lassan gólkirály lesz. Vidal olyan gyorsan feledtette Melót, hogy még nekem sem jut eszembe, pedig nagyon sírtam amikor elment. Pirlo az első meccseken igazi Mesterként osztogatott, remélhetőleg képes lesz ezt a fontos pillanatokban újra kihozni magából. Eszti biztató, Giaccherini egyelőre rémes, de valamit lát benne Conte. Elia pedig nem sok lehetőséget kapott, pedig tudjuk, hogy ügyes fiú.

Egy szó, mint száz! Összehasonlíthatatlanul több lehetősége van Conténak a középpályán, és összehasonlíthatatlanul kombinatívabban is bánik vele elődeihez képest. Pirlo kiesése - ha néha tapasztalható gyenge formáját nézzük - sem lehet gond ennek a csapatnak. Van variációs lehetőség bőséggel, és a játékosok egy része még messze nincs csúcsformában (Eszti, Giaccherini, Elia).

A védelemben van még potenciál (ezt nevezik diplomatikus és pozitív szemléletű megfogalmazásnak)!

A tavalyi De Ceglie Grosso, Chiellini, Bonucci, Motta hátvédsornak sok álmatlan éjszakát köszönhetünk. Barzagli csodákat tett még azzal a fos védelemmel is, és idén is rendre ő a legjobb. Lichtsteiner (Fénykőő Úr) pedig olyan sziklája a védelemnek, hogy könnyes szemekkel nézem, ahogy ellentmondást nem tűrően csapja szét az ellen testét. Nemcsak gyors, de erős is. Kiesése esetén jöhet a helyére Sörensen, de egy-két meccset kibírunk még Mottával is, aki tavaly ugye stabil kezdő volt. A balszélen Chiellini, De Ceglie, Grosso is szaladgálhat. Egyik sem biztató, de jobb a tavalyi helyzetnél, amikor egyedül Grosso bohóckodott ott. Ide azért érkezhetne valaki a szünetben.

Remélhetőleg Motta sem örül több öngólnak

A kapuban Buffon újra régi fényében tündököl. Storari túl jó cserekapusnak, Manninger pedig túl jó harmadik számú kapusnak. Tehát itt is jól állunk.

A kispadon Conte ül, akinek akkora a tüdeje, mint egy tanker raktere, és akkora a szíve, mint egy 747-es. Emellett taktikailag sem ragaszkodik nem működő fantazmagóriákhoz, mindig igény szerint változtat (bizonyos keretek között), észreveszi a hibáit (legalábbis egyelőre), és megköveteli a játékosoktól az alázatot és a küzdőszellemet.

Persze a fociban nincsen ha, de HA Delneri ült volna a padon 2-0-ás Napoli vezetésnél, akkor biztosan nem jöttünk volna vissza 3-3-ra. Kétszer vezetett az ellen két góllal, idegenben, elképesztő hangulatban, és mégis volt tartása és akarata a csapatnak, hogy pontot mentsen, sőt...

"Most mi a faszt csináljak?" - Ezt sem látjuk többet

Conte tartást, büszkeséget adott ennek a csapatnak. A sikeréhség, a variációs lehetőségek, egy edző lelkiereje csodákat tehet. Reméljük, hogy idén a Juventus Arénában láthatjuk ezt a csodát, ha nem is scudetto, de legalább dobogós helyezés formájában (nyilvánvaló, hogy scudetto lesz).

Az ellenfelek pedig höröghetnek, hogy "ti nem játszotok nemzetközi porondon", "ez nagyon kevés lesz Európában". És? Leszarjuk vagy leszarjuk? Ahogy Conte mondta, ha ez akkora előny, akkor jövőre ne játsszanak a többiek Európában, ne kvalifikáljanak. Majd mi megtesszük. Ott ez kevés lesz? Meglátjuk, idény elején állítólag a Serie A-ra is kevésnek tűnt. Itt nincs rinyálás, itt küzdés van, egymásért, és a sikerért.

Nem lesz itt gond, ez nem lufi, ez nem tud kipukkadni. Akkor sem pukkad ki, ha netalántán kikapunk az Udinese-től. Akkor sem lesz semmi baj, örökre senki sem lehet veretlen. (Itt halkan megjegyezném, hogy tavaly Delnerivel 18 meccsen keresztül volt veretlen a csapat, semmire sem volt elég. Inkább egy vereség, mint 5 döntetlen.)

És bár Marotta szerint télen nem érkezik senki (ami idén nem lenne akkora probléma, mint tavaly volt), ha mégis jön egy vagy néhány ember, akkor az csak tovább növeli Conte variációs lehetőségeit.

Forza Juve... Dai dai dai! Non mollare... Mai mai mai!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr858239858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forzaalex 2011.12.19. 23:11:39

Az utolsó képnél előbb rosszul lettem a látványtól, aztán könnyesre röhögtem magam az aláíráson :D Sokkal jobb ez a keret, igazi baj akkor lehetne, ha mondjuk Licht, Marci és Vidal egyszerre esnének ki hosszabb időre, de Conte vszeg azt is megoldaná. Mert itt Conte a kulcs. Edző kellett ennek a csapatnak, és az megérkezett. Télen 1-2 ember ha jön (Cáceres), az bőven elég, a dobogó most már kötelező, de lassan a Scudetto is reális cél lesz, főleg ha nyerünk a Friuliban. Forza Juve per sempre!

337297 2011.12.19. 23:36:45

Eddig is tudtam, de így összefoglalva még jobbnak tűnik a keretünk mint gondoltam. 1-2 védő télen és megvan a 3. csillag. :)

335361 2011.12.19. 23:43:40

Ezt az "Európában jövőre ez kevés lesz" dumát először sem értettem, meg most sem. Ha bejutunk Európába, megerősítjük a keretet is. Tényleg ennyire zokniagyúak színesítik az ellenfelek szurkolói táborait?

Torinojuve 2011.12.20. 00:04:34

Miért Keshudioo? Nem jobb azt mondani hogy azért nyert a csapat mert az ellenfél éppen európában vitézkedik? De szerintem tényleg hülyeség gondoljunk bele amikor 2. ak lettünk Ranierivel úgy hogy BL ből is az a Chelsea ütött ki aki abban az idényben döntőt játszott, akkor minden megerőltetés nélkül vertük oda-vissza a Reált bűngyenge kerettel.

Juventino 2011.12.20. 09:38:35

Szegény öcsém Real-drukker lévén éveket öregedett azon a két meccsen, de két meccsen a Real amúgy sem jött ki jól a párharcainkból ('96 0-1; 2-0, 2003 1-2; 3-1), csak az a fránya '98-as ne lett volna... Egyébként az a Chelsea Hiddinkkel nem játszott döntőt, köszönhetően Övrebőnek és Iniesta rakétájának ;)

340468 2011.12.20. 10:23:35

A Próféta szóljon belőled!

339140 2011.12.20. 13:31:38

Egy Fénykőő kő' a baloldalra is. Egy klasszis jellegű fiatal meg nem ártana Pepe mögé (na nem úgy...). Vucsi azért hasznos mert az ellen is pontosan tudja, hogy hiába lődörög, bármikor képes egy kellemetlen gólörömre. Labda nélkül is profin és tudatosan viszi magával a védőket (utána meg jön Márkízió és gól).

303731 2011.12.20. 13:44:56

[keshudioo](#638827): biztos megerősítjük? Remélem egyébként, de miért biztos Marotta és Conte nem garancia erre. Biztos, hogy Marotta megfelelő neveket fog idehozni? remélhető. eddig sóherkedett inkább. Conte Pepe Vucinic és Giaccherini triót kiteszi a kezdőből a BL-ben? remélhető. Mert oda mind3. a nagyszerű Pepevel együtt is kevés. kellene még 2-3 ember, és biztosan scudetto, és Bl-ben is versenyképes csapat lenne az eredménye. Mondjuk szerintem sem esünk szét, -mentálisan- erre Conte tényleg garancia.

Chievo & Juve 2011.12.20. 14:15:32

@haveyoumetted: Egy BL-ben pont hogy a Pepe szintű játékosokból lehetnek a legnagyobb hősök. Mert az oké, hogy nem tud 38 meccset magas színvonalon lejátszani, de 1-1 nagyon fontos meccsre felszívja magát és "meghal" a pályán a csapatért. Csak ugye érjünk előbb a BL-be.

Kivlov 2011.12.20. 14:27:02

de, bizony hogy lufi...

342564 2011.12.20. 14:42:31

Én jelen pillanatban nem gondolkozom a bajnokság megnyerésén mert a Milan a seggünkben van öcséim.Ma azt mondom hogy nyer a Milan mi meg kikapunk az Udi-nétől és akkor már nem is vagyunk őszi bajnokok.Azért nekem rosszul esne hogyha a Milan lenne az őszi bajnok.Attól függ hogy a bírók mennyire játszanak Ibráék kezükre. Most látom hogy nállunk szakad a hó.:D :D

342564 2011.12.20. 14:52:50

Hé tesók a Bl-ről meg mi a fenét kell még beszélni? De ha már beszélünk róla akkor semmi esélyt sem látok hogy egy MU,vagy Barca,MC,Arsenal,Chelsea,Real vagy még akár a Zenit-et sem vernénk meg.Egyedül a Milan olyan csapat az olaszok között hogy megálja a helyét.Most a Nápoly-t és az Intert nem hozom ide mert lehet hogy a Marseille elbúcsúztatja az Intert,a Nápolyt meg a chelsea.De még az is lehet hogy az Arsenal is kiejti a Milant-t.Amit kétlek.Mert nagyon jó formában van a Milan szenzációs játékosok vannak ott és ennek meg is van az eredménye.Hol tudtunk volna mi egy Barcelo-nát úgy megszorongatni mint a Milan.Én a Milan-t döntőbe várom.És szurkolok is nekik.

303731 2011.12.20. 15:00:08

[Chievo & Juve](#639251): ezzel nem tudok egyetérteni, pont hogy a Serie Aban lehet ő hős, de a BL-ben egy arsenal, MU, RM, Barca ellen egy Pepe olyan kevés, hogy azt inkább nem is minősítem. Mellesleg egy erős(és IGAZI) Juventusnak mindenki ellen, és mindenkor fel kell vennie a versenyt, nem pedig- 1-1 meccsen. Nem vagyunk se kis-se középcsapat. [future2014](#639276): hát a dobogó szerintem az idén reális elvárás. Így a BL-ről nem korai beszélni, sőt...

258945 2011.12.20. 15:13:22

[haveyoumetted](#639220): nem nem fogjuk, ezzel a kerettel fogunk neki menni a remélhetőleg összejövő BLnek. A magyar világfájdalom és pesszimizmus Juve szurkolóba oltva, na ennek vagy a megtestesülése, és ezt nem bántás képen írom.

335361 2011.12.20. 15:21:38

@haveyoumetted: Marotta még három agyvérzés után sem válhat akkora retardálttá, hogy azt mondja, ez a csapat lesz a BL-induló a következő évben. Vagy mégis? Azért ott van a vezetőség is, valaki csak lát a csapat tájékán, akinek 80 felett van az IQ-ja.

303731 2011.12.20. 15:32:59

[t.junior](#639296): csak az volt a kérdés, hogy mitől biztos? A magyar nemtörődömség, és gondolkodás-mentes bólogatás netovábbja ez, Juve-mezbe oltva. Miért biztos, hogy vásárolunk?? Ez a kérdés. Marotta nem egy sóher, és majd BIZTOSAN hozza a (drága) klasszisokat? Conte ha ennyire preferálja Pepe-t bonuccit, giaccherinit stb. miért 100% biztos, hogy majd a BL-re kiteszi őket??? Mert ez a logikus, na ja, de itt a logikus lépés, meg a végső döntés már vagy 5 éve nincs összhangban egymással. Tényleg érdekel mit gondoltok erről, már ha valaki értette a kérdést.[keshudioo](#639307): az a vezetőség Nedvedet akarta Conte ELŐTT kinevezni, aki még gyerekeket sem irányított nemhogy felnőtteket... Marotta meg sóher. Továbbra is kérdésem, hogy mitől ilyen biztos, hogy komoly nevek jönnek? (én is ezt szeretném, hogy jöjjenek, természetesen)

303731 2011.12.20. 15:34:32

rögtön első nagy név egyébként, januárban Boriello....

mojo 2011.12.20. 16:09:12

ez már így is csodálatos teljesítmény ettől a kerettől, sztem nagyon meg kell majd küzdeni a Juvénak a 3. helyért is a végén. A Milan, Napoli, Inter és az talán az Udine is erősebb kerettel rendelkezik. Pirlo, Marchisio a kulcsember??? abból nem lesz scudetto...de kétségtelenül szimpatikus a stílus!

338554 2011.12.20. 16:26:28

[haveyoumetted](#639322): Na nem kell annyit okoskodni, Boriello (ahogy írtad is) januárban érkezik. Télen nem lehet igazán nagy halat fogni. Amióta Marotta (és Agnelli, és Conte) van a fedélzeten, BL-t még csak tévén keresztül látott a csapat, de ha neked erre alapozva olyan baljós, hogy Marotta eddig nem kapott elég pénzt (játékosonként, nem összesen) és nem hozott nagy nevet, akkor szerintem nincs igazad. Semmi sem biztos, az életben nincs garancia, de NAGYON VALÓSZÍNŰ, hogy nem ezzel a hiányos, septiben összekapott kerettel akarnak Európában vitézkedni..

335361 2011.12.20. 16:36:46

@haveyoumetted: Nem említettem, hogy komoly nevek jönnek, azt mondtam, hogy erősítés. Már ha találnak bal védő posztra egy normális embert, az is erősítésnek számítana. A BL meg nem januárban kezdődik. Egyébként sem Marotta a garasoskodó, mint ahogy azt sokan hiszik, neki semmi előnye nem származott abból, hogy a 13 milliós Bastos helyett a 9 milliós Elia jött. Ha bejutunk a BL-be, a vezetőség be fogja látni, hogy ismét invesztálni kell a csapatba. Főleg, hogy most már van egy erős gerincünk, és nem kell újabb 9-10 játékost venni az "A" keretbe. A téli átigazolási szezon legfontosabb problémája a balbunkó kérdése lesz. Ha elhozunk bárkit, aki elfogadható (értsd: a jövő évi BL-indulú csapatba is belefér, nem egy újabb Motta), felőlem azon felül igazolhatnak bárkit akár csatár, akár középpályás posztra, főleg, ha az illető kölcsönben van. És azt se felejtsük el, hogy most van egy Conténk, akinek talán nagyobb beleszólása van az igazolásokba, mint Del Nerinek, Zaccheroninak és Ferrarának együttvéve.

Jamon 2011.12.20. 19:58:40

Boriello mi a bánatos lóf@sznak?? Nincs elég csatárunk?

258945 2011.12.20. 22:15:10

[haveyoumetted](#639319): hát igen, akinek más a véleménye egyből nem gondolkodik :) Kinek kell ide drága klasszis? Hozzon okosan igazolva 10 milláért Vidalokat, meg pár millióért tehetségeket, akik itt majd világklasszisokká érnek. Amúgy meg Marrotta sóher, ja, tudod ki nem volt sóher? Secco A Boriello sztorit meg már cáfolta Marrotta.

338211 2011.12.21. 08:27:16

Boriello szerintem fölösleges, remélem nem lesz belőle semmi. Bízom benne, hogy Conte ad egy teljes évet a Q, Matri, Vucinic hármasnak, hogy bizonyítsanak. A drága klasszisoktól én sem vagyok elájulva, sokkal jobban örülök, mikor egy Barzaglit igazolunk 300.000 euróért vagy egy Vidalt 10.000.000-ért. Jól látszik, hogy ennek a csapatnak olyanokra van szüksége akiket nem a pénz érdekel, hanem, hogy Juve mezt viselhetnek. (Én nem is annyira titokban még reménykedek benne, hogy Kraszics újra jó lesz, itt a Juvéban.)

mate 2011.12.21. 15:53:40

Hát igen......Krasic formába lendülésében még elég sokan bízunk......mert azért nagyon sokat tudna segíteni ennek a juvénak.(főleg így hogy nincs egy fasza szélsőnk/pepe azért ügyeskedik néha de sztem azért az még kevés) Elia pedig remélem mihamarabb be tudja verekedni magát a kezdőbe......és rendesen helytáll ha lehetőséget kap.

MrJuventus 2011.12.21. 17:45:28

Remek írás, szép munka!

hehehaha 2011.12.21. 17:45:52

Így év végére elfogytak a beharangozók?

MrJuventus 2011.12.21. 17:50:26

És emlékezzünk rá, hogy Lichti lemondott az átigazolási prémiumáról, csak hogy hozzánk kerülhessen. Mekkora ember ez, legnagyobb tiszteletem az övé! Mindjárt kezdünk, hajrá JUVE!!!

336679 2011.12.21. 17:54:24

[hehehaha](#640669): Igen, sajnos most elmaradt. A srácok Torinóban vannak. Tyler és én maradtunk itthon takarítani, mosni és főzni. Viszont sajnos minket meg a munkahelyeinken és egyetemeinken szivatnak halálra. De ez csak időszakos!

342564 2011.12.21. 18:35:07

[Dartagnanx](#640685): Van munkahelyetek? Én azt hittem hogy ha ennyit írtok akkor otthon ülők vagytok.Akkor bocs tévedtem.

336679 2011.12.21. 18:51:42

[Dartagnanx](#640685): Nem Torinóban. Hiszen akkor nem látnák a meccset! Hehehe hahaha. [future2014](#640734): Ha otthon ülők lennénk, akkor minden nap lenne 3 cikk.

342564 2011.12.21. 18:59:49

[Dartagnanx](#640749): Nincs akit betudnátok venni?Mert nagyon lassan jön az írotmányaitok.Most már 1 héten csak egy poszt van.Az Intereseknek meg 1 héten 7.Valamit csináljatok már mert jó amit csináltok csak lassú.

336679 2011.12.21. 19:14:57

[future2014](#640757): Ne aggódj, lesz itt is pörgés. Ez időszakos. Én főleg kiestem, ilyen olyan okok miatt. Amikor mindannyian ráérünk, akkor néha túl sokan is vagyunk. Előfordul hullámzás.

leszarom 2011.12.21. 19:53:16

Mi a faszért kell a 70. percig várni a cserével, ezt nem értem.

338554 2011.12.21. 23:18:41

[future2014](#640757): Én személy szerint a minőséget preferálom a mennyiséggel szemben. Lehet a nerazzurrin heti több cikk, több helyesírási, stilisztikai vagy esztétikai hibával és hígabb tartalommal, nem hat meg. [leszarom](#640809): Matri helyére már a félidőben cseréltem volna, Q sokkal veszélyesebb volt már a Novara ellen is. Sajnos Conte ezen a téren nem enged az elképzeléseiből. Az egy pont mindenesetre nem világvége, csak akkor januártól tessék megint felpörögni. Meg sem próbáltuk kiherélni az Udinesét, engem ez bosszant leginkább. A Milan meg örüljön az első helynek amíg nem jönnek Torinóba.

343490 2011.12.21. 23:38:50

Pepének ma beadnia is sikerült.(igen tudom, ő sem volt nagy cucc, de akkor is) Az evolúciója lassan kimeríti a tudományos fantasztikum kategóriát.:)

342564 2011.12.22. 13:06:16

Nagyon haragszom a csapatra hogy nemtudtuk megverni az Udinét.Így a milan lett az őszi bajnok.Iszonyatosan haragszom,itthon török zúzok. Iszonyatosan esik a hó :D
süti beállítások módosítása