bntemp

bntemp

A második félidőre feltámadott...

2011. november 30. - s4tch

A tegnap esti, óriási lelkierőről tanúbizonyságot adó visszakapaszkodás olyan extázisba hozta a Bianconeri blog szerkesztőségét, hogy majd' 24 óra kellett ahhoz, hogy lenyugodjunk, és összehozzuk az értékelést! Bár nagy volt a pofánk a meccs előtt, és tavaly is szoptunk, a tegnap látottak alapján egyre inkább úgy tűnik, érdemes abban bíznunk, hogy jó idényünk lesz. Győzelemmel felérő döntetlen Nápolyban!

A tegnap esti, óriási lelkierőről tanúbizonyságot adó visszakapaszkodás olyan extázisba hozta a Bianconeri blog szerkesztőségét, hogy majd' 24 óra kellett ahhoz, hogy lenyugodjunk, és összehozzuk az értékelést! Bár nagy volt a pofánk a meccs előtt, és tavaly is szoptunk, a tegnap látottak alapján egyre inkább úgy tűnik, érdemes abban bíznunk, hogy jó idényünk lesz. Győzelemmel felérő döntetlen Nápolyban!

Senkinek nem lett igaza, aki találgatott, hogy vajon hogyan pótolja a Juve az eltiltott Marchisiot. Nem volt sem 4-3-3 Pazienzával, sem visszatérés a 4-2-4-hez. Conte ugyanis nem kis meglepetést okozva Marchisio hiányában - illetve az ellenfélhez alkalmazkodva - egy eddig nem látott taktikával küldte fel a csapatot. A 3-5-2-nek tűnő csapatban Lichtensteiner (nudge-nudge) és Estigarribia volt a két wingback, Pepe pedig nagy meglepetésre középen játszott. A kis paraguayitól várta Conte, hogy lekösse/megfékezze az ellenfél egyik legveszélyesebb emberét, Maggiot. (Akit aztán részben Chiellini semlegesített azzal, hogy kiharcolt neki egy sárga lapot.)

Úgy tűnt, a Juve kezdi jobban a meccset, de kiderült, hogy inkább a Napoli adta át a területet. Aztán jöttek a hazaiak, és az igen indiszponált Pirlo összehozott egy büntetőt, amit egyrészt joggal fújt be a bíró, másrészt joggal rúgatta újra Hamsikkal. Bár másodjára kimaradt a tizenegyes, a Napoli innentől egyértelműen irányította a játékot: a letámadás ellen nem nagyon volt fegyverünk, ha pedig nagy nehezen átjutottunk a másik térfélre, a határozott hazai védők könnyedén megoldották a feladatukat. Jött is a gól, ahol Bonuccit könnyedén elnyomták, Hamsik pedig csoda, hogy nem félt, annyira egyedül volt a kapu előtt. A hazai dominancia mellett a mieink idegessége és reklamálása volt feltűnő: Bonucci és Matri is reklamálásért, Lichtensteiner kakaskodásért kapott lapot (utóbbi esetben a svájci nehezményezte, hogy Hamsik hátulról könyökkel leütötte...) A nagy nyomásban a taktika inkább 5-3-2-re emlékeztetett, amiben szinte kódolva volt, hogy nem sikerül veszélyt kialakítani. Ekkor egyértelműen a mieink fölé nőtt a Napoli középpályája. Pirlo labdavesztése után Pandev belőtte a másodikat is a szünet előtt, és bizony sokunknak az járt az eszében, hogy "vadász, vadász, te szopni jársz ide"...

1-0 oda...

Conte viszont nem így gondolkodott, hanem vélhetően bevetette a hajszárítót, mert egy teljesen más Juve jött ki a szünetet követően, és Vidal zseniális passzából Matri szépített is. Míg az első játékrészben szinte mindenki szenvedett, addig a szünet után Vidal, Pepe és Vucsinics nagyot javultak, de Estigarribia is túllépett az addigi alibizésen. Chiellini és Bonucci ugyan összehozott egy újabb hazai gólt, de ez már nem a Del Neri-féle Juventus: az elfáradó hazaiak ellen teljes joggal egyenlítettünk. Úgy hoztunk el egy pontot a San Paoloból, hogy igazán nem is ment a játék a csapatnak, és Pirlo például egyértelműen idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta!

Néhány tanulságot érdemes kiemelni. Először is úgy tűnik, hogy az ellenfelek innentől - ha tehetik, és merik - le fogják támadni a Juventust. Ezúttal a hétvégénél is nagyobb problémát okozott az ellenfél letámadása, és hogy Pirlot már a saját tizenhatosunknál zavarják. Ami viszont jó hír: vélhetően nincs olyan olasz klub, amelyik ezt erővel végigbírja. Emellett mind a Lazio, mind a Napoli rendelkezik egy olyan középpályással, aki támadó-szervező feladatai mellett képes védekezni is. Na, ilyen nem sok van a Serie A-ban, márpedig Hamsik és Hernanes kulcsszerepet játszik egy ilyen taktikában. Szóval nem mindenki fogja ám letámadással kiherélni a Juve támadásait.

Aztán újra meg kell állapítanunk, hogy az új igazolások igencsak beváltak. Estigarribia okos és higgadt gólt lőtt, Lichtensteiner elképesztő mennyiséget futott, de ezúttal igazán Vidal és Vucsinics érdemel említést. Előbbi szerintem a mezőny legjobbja volt, már az első félidőben is kiemelkedett a középpályán, a gólpassza zseniális volt, és úgy tűnt, soha nem hagyja abba a futást. Önkéntelenül felmerül az emberben, hogy mi történt volna Felipe Meloval, ha egy ilyen meccsen már van egy sárgája - Vidal ugyanis elképesztően ügyelt arra, hogy nehogy megkaphassa a másikat, mégis ellátta a feladatait. Vucsinics pedig ugyan nagyon megosztja a szurkolókat (sőt, a blog szerkesztőségét is), de a szerepe elvitathatatlan. Először is érdemes arra felfigyelnünk, hogy a lőtt góljainkban rendre szerepe van (ezt jutatja többek közt az 5 gólpassza is - ami ha nem vesszük figyelembe Matri csúsztatását Estigarribia góljánál, akkor 6). Másrészt azt se feledjük, hogy rácáfolt szinte minden negatív várakozásunkra: szó nélkül küzd, védekezik, emellett nagyon jól tartja meg és teszi le a labdákat. Tegnap az első félidőben a többekkel együtt nagyon harmatos volt, de a feltámadásban elvitathatatlan a szerepe. Ha a helyzetkihasználása javulna, minden kritikusát elhallgattatná.

Akárcsak Pepéé, aki a szegény ember Messijeként vitte végig a térfélen a labdát, és egyenlített ki. Az első félidőben még többnyire szenvedett, de aztán rá sem lehetett panasz: a nyáron majdnem eladtuk, ma már fel sem merülhet, hogy ne játsszon.

3-3 ide!

A negatívumok sorában első helyre mindenképp az első 45 perc kívánkozik - pontosabban a 15-45. perc közötti időszak, amikor nem voltunk a pályán. Jól jött volna az időkérés ekkor... Aztán nagyon megérdemli a kritikát Bonucci, aki két gólnál is óriásit hibázott. Szombaton még megúsztuk, amikor Rocchit helyzetbe hozta, ezúttal nem volt szerencsénk. Bár sokan sokszor elátkozták már őt, szerintem az elmúlt két meccset leszámítva igazán nagy baj nem volt vele. Állítólag nagyon megviselte, hogy Prandelli kihagyta a válogatott keretből - hát, ha nem szedi össze magát, a Juve kezdője is távol kerülhet tőle. Ilyen rosszul ugyanis még nem játszott, mióta nálunk van.

A csapat talán legfontosabb embere is betlizett a Napoli ellen: Pirlo csinált egy buta tizenegyest, övé a második hazai gól, és az első félidőben alig volt jó megoldása. A félidő viszont neki is jót tett, és bár ezúttal elmaradtak a szokásos szenzációs löbbölések, de egy jó átlagot hozott, és nagyot javultak a passzai. Viszont legalább igazolódott, hogy nem Pirlo-függő a Juve!

Az afrikai túrát négy szerzett ponttal abszolváltuk, és mégis találunk kritizálni valót - van tehát hova fejlődni, de a Napoli elleni küzdés azt a "die hard" attitűdöt mutatta, ami naggyá tette ezt a klubot. Túl egy római, egy nápolyi és egy milánói túrán még veretlenek vagyunk - gondoltuk volna ezt augusztusban?

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr298239826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zacsi 2011.11.30. 21:08:39

conte for president!!! :D

forzaalex 2011.11.30. 21:12:26

A sírás kerülgetett a szünetben, rossz volt nézni a szenvedést. Hamsik gólja előtt egyébként kézzel tették oda neki a labdát, de ez a lényegen nem változtat: tragédia volt az a 45 perc. Hogy aztán Conte mit mondott/csinált a szünetben, azt elképzelni sem tudom, de amit ez a csapat a 2. félidőben produkált, az valami félelmetes volt. Ha az első gól után nem állunk visszább, nem rúgott volna Pandev még egyet, és nyerhettünk volna, de ez a döntetlen ezen a pályán ilyen helyzetből győzelemmel ért fel. Vidal zseniális, Vucinicot ne merjétek szidni, Matri évek óta az első igazi klasszis befejező csatárunk, Lichtsteiner meg egy robot. De tényleg. Mikor a 2. félidőben mutatták ahogy tátott szájjal kapkodja a levegőt, én nem azon csodálkoztam, hogy még mindig képes sprintelni, hanem azon, hogy ő is tüdővel lélegzik. Küzdeni akarásból a csapat tegnap 6-osra vizsgázott, és most már ki merem jelenteni: visszatért a Spirito Juve! Conte pedig egy zseni, a nyár legnagyobb igazolása, azt hiszem beleszerettem. Sempre con te, Conte! Forza Juve per sempre!

zacsi 2011.11.30. 21:13:08

amit eddig csinált conte a csapattal, majdnem olyan mint amit guardiola csinált, csak itt a csapat nincsen televilágsztárokkal, max gigi aki még mindig a legjobb a világon... :D

AttilaPiero 2011.11.30. 21:16:41

Fantasztikus meccs volt, talán az eddigi legjobbunk. Elképesztő harcivágy ég ebben a csapatban, hihetetlen, hogy Conte, hogy fel tudja tüzelni a csapatot. Továbbra is fantasztikus az idei Juve. Csak Q játszhatna már többet, és Elia is kapjon egy kis lehetőséget.

340119 2011.11.30. 21:46:27

Szerintem nagyon kellett már egy ilyen meccs! Mind Conténak, mind a csapatnak. Most még inkább fognak hinni önmagukban. A meccs tanulsága üzenet is egyben: Nem adjuk könnyen azt a zebrabőrt!

339535 2011.11.30. 22:19:05

Conte egy Leonardoba oltott Sacchi abból kiindulva, amit eddig láttunk tőle. Aztán remélem rámcáfol majd. A mondat végére képzeljétek ezt : http://www.youtube.com/watch?v=3uSTOHa4Im4&feature=related

337583 2011.11.30. 23:30:51

Pirlonak tényleg szar meccse volt, de a második gólt szerintem vicces az ő nyakába varrni. Fel akart szabadítani, blokkolták, így odapattant a labda Pandevhez. Szerencsétlen volt, ennyi.

334207 2011.11.30. 23:43:13

Bonucci-s részből kihagytad Barzaglit, aki folyamatosan Leo hibáit javítgatja, az mellett hogy közel tökéletesen végzi a saját dolgát. A legjobb igazolások közt említendő az ő neve is.

vialli 2011.12.01. 02:08:39

Tyler-től elég jó kis post, grat :)

vitoria 2011.12.01. 09:09:05

Annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem volt meglepő a mieink idegessége és reklamálása, mert a Napoli alattomos, gusztustalan módon szabálytalankodott (lökdösődött, könyökölt, rugdosódott)végig - ahogy általában szokott. Mégis eleinte inkább a mi szabálytalanságaink lettek csak megtorolva. Ha nem Matriról, Bonucciról és a Juvéról van szó, akkor még verekedés is lett volna a pályán ..

338159 2011.12.01. 09:26:08

Barzaglit hiányolom én is az elemzésből, ami amúgy nagyon korrekt. Barza valami brutálfasza igazolás, de ezt már tavaly is tudtuk. Lichsteiner meg egy állat én azt hittem ott döglik meg a Napoli kapuja előtt, de még lenyomott vagy 5-6 eprintet azútán is...év igazolása szintén. Vidal csendben játszik, de rendkívül hasznosan...év igazolása, Conte meg maga a Messiás. Szeretlek Juve!

Donát 2011.12.01. 09:44:10

-Azt hittem még az elején, -Hogy vigyor lesz a NÁPOLYI fején, -De lám a JUVE NEM ADTA FEL -NÁPOLYIAK szomorúan kullogtak el!!! Szép munka volt fiúk! Azt hiszem hogy a világ összes juve szurkolója nevében mondhatom, hogy köszönöm ezt a "sohanemadomfel" hozzáállást!

337455 2011.12.01. 10:30:06

_Tyler: Lichtensteiner?!?! Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge. :)

258945 2011.12.01. 10:46:00

A Cessena ellen rotálás lesz a gazzetta szerint, éppen itt az ideje, De Ceglie, Quagliarella, Pazienza kezd, Esti bennragadt a kezdőben, Vucinic, Bonucci, Pepe a padon, Pirlo meg eltiltott. Remélem így lesz, kell egy kis pihi 1-2 embernek, Lichtinek és Vidalnak nem, ők nem emberek :)

334474 2011.12.01. 11:24:42

[t.junior](#616654): Öröm látni, hogy Conte állja a szavát, és ahogy javul Q kondija, úgy kap egyre több időt és lehetőséget. Van egy nagyon jó írása meccsről Zonal markingon és ott kiemelnek valamit, ami nekem is feltűnt: "Pepe, who grabbed the equaliser, has become the versatile workman that Juventus have always been great at creating. In the mould of Moreno Torricelli, Angelo Di Livio, Alessandro Birindelli, Gianluca Zambrotta and Gianluca Pessotto, Pepe is a man for all seasons and all positions and his current goalscoring form (three goals in three for the first time in his career) underlines his contribution" Feltűnő, hogy a hajtós játékosok mennyire jól szerepelnek Conte keze alatt. Lichtsteiner sokkal többet hoz mint mint a Lazioban hozott(ha Esti leírása alapján nézzük. Nagyon sok meccsét nem láttam anno, de sztem neki elhihetjük), Vidal brutális, Pepe megtáltosodott. Azt se felejtsük el, hogy míg a tavalyi szezon után Marcit már sokan a padra ültettük volna, idén a Gazetta értékelései szerint a legjobb Serie A játékos, amiben ha van is elfogultság, meg felülértékeltség, akkor is elmondható, hogy a bajnokság egyik legjobb középpályásává emelte a rosszabbnál-rosszabb edzők keze alatt lassan elszürkülő srácot. Az is tetszik, hogy a szélső posztra éppen bekerülő srácok, már alapól felszántják a pályát. Mindegyik őrült sebességgel zár vissza folyamatosan, ami köszönhető a poszton lévő versenynek és, hogy mindenki számára nyilvánvaló mit vár Conte azon a poszton a mezőnymunkát tekintve. Aki azt hozza játszik. Tetszik amit Conte csinál.

338966 2011.12.01. 13:22:58

[t.junior](#616654): a pihenő sem árt nekik, és az is lényeges, hogy így Bonucci és Pepe sem sárgulhatnak ki a roma elleni derbire. Viszont Chiellininek és Vidalnak is 3-3 sárgája van, szóval lehet őket is pihentetni kelle.

vitoria 2011.12.01. 13:51:24

[fun-tom](#616629): így tanulták Szántó Dávidtól és Egri Viktortól a Lazio elleni meccsen :D

340638 2011.12.01. 14:43:40

[t.junior](#616654): Pont azon filóztam, hogy most a Cesena ellen tényleg lehetne pihentetni pár embert. Bár én Lichtsteinernek is adnék egy kis pihit végre, csúnyán festett a Napoli-meccs végén. Mondjuk nem hiányzik Motta, meg az idegbaj, az is igaz.

babo410 2011.12.01. 20:36:59

Nem kell Lichtsteiner kiesése esetén Mottat behozni. Van egy Sörensen is!

334474 2011.12.01. 23:00:44

[babo410](#617243): Vagy Manninger.

341862 2011.12.02. 14:05:02

csak egy megjegyzes: a Juventus legeredmenyesebb jatekosa eddig Matri 6 gollal (+3 golpassz), Giovinco eddig 7 golnal tart (+2 golpassznal), raadasul Conte kezei alatt mindenki jobban teljesit, szoval kezdenem elolrol a szokasos mantrat: vissza kene hozni, akar jovore Alex helyere
süti beállítások módosítása