bntemp

bntemp

Ezt is tudjuk, kérem szépen!

2011. november 27. - s4tch

Aki követ minket a Facebookon (füge, ha te még nem), az látta azt az Agnelli-mondást, amit a legmegfelelőbb illusztrációnak gondoltunk a Lazio elleni győzelem után: "Tudjuk, hogy kell örülni, tudjuk, hogy kell szenvedni, tudjuk, hogy kell fogcsikorgatva nyerni. Mi vagyunk a Juventus". Más sorrendben, de mindezt megmutattuk Rómában.

Szerencsére bő a választék a Juventus idei győzelmei közül. Volt itt már rezesbandás díszmenet, a katartikus végkifejletig óriási hittel törtetve kiharcolt siker, takarékos győzelmecske, taktikus erődemonstráció hullarablóéknál, és tegnap este megtapasztaltuk a fent említett fogcsikorgatós, vértizzadós, hármasikreket szülős fajtát is. Hajtás után ez utóbbiról mesélünk, mert a többiről már ezt megtettük.

Aki követ minket a Facebookon (füge, ha te még nem), az látta azt az Agnelli-mondást, amit a legmegfelelőbb illusztrációnak gondoltunk a Lazio elleni győzelem után: "Tudjuk, hogy kell örülni, tudjuk, hogy kell szenvedni, tudjuk, hogy kell fogcsikorgatva nyerni. Mi vagyunk a Juventus". Más sorrendben, de mindezt megmutattuk Rómában.

Szerencsére bő a választék a Juventus idei győzelmei közül. Volt itt már rezesbandás díszmenet, a katartikus végkifejletig óriási hittel törtetve kiharcolt siker, takarékos győzelmecske, taktikus erődemonstráció hullarablóéknál, és tegnap este megtapasztaltuk a fent említett fogcsikorgatós, vértizzadós, hármasikreket szülős fajtát is. Hajtás után ez utóbbiról mesélünk, mert a többiről már ezt megtettük.

Kicsit – természetesen – fogunk később fikázni is, de kezdjük a tények leszögezésével. Ahogy Conte is mondta, egy közvetlen riválist győztünk le saját pályáján. Túléltünk egy iszonyatos nyomást hozó fél órát, Buffon és elsősorban Barzagli közel tökéletest nyújtott a hátsó sorban, saját dolguk mellett a többiek gazdagon felbukkanó hibáit is javítani tudták. Conte nyilván nem mondhatott ilyet, minket viszont nem köt semmiféle szociális béklyó, úgyhogy hozzátesszük: ez a győzelem úgy jött össze, hogy Pirlo és Marchisio bő 30 százalékkal kevesebbet tettek hozzá a játékhoz, mint azt idén megszoktuk tőlük.

Edy Reja remekül kitalálta, hogy a Brazíliában védekező középpályást játszó Hernanes úgy legyen trequartista a két csatár mögött, hogy közben Pirlóra is felügyel, ha elveszítik a labdát. A brazil sajnos az idény legjobb játékát hozta, tökéletesen oldotta meg a feladatát, ami komoly gondokat okozott a Juventusnak, és nem csak azért, mert a kapu előtt folyamatos életveszélyt jelentett, hanem azért is, mert a Pirlo nyakán lihegéssel a labdakihozatalokat is alaposan megnehezítette. Conténak kellett hozzá vagy 50 perc, mire ráhúzta Marchisiót és Vidalt, ekkor viszont a védekezés és a támadások közti kapocs gyengült meg. Egy szóval Hernanes miatt volt bajunk rendesen.

A meccs legfontosabb párharcát elveszítve is nyertük: ez a nagy dolog!


Conte Radun akarta megnyerni a meccset, ezért a most a jobb szélre vezényelt Pepének az első félidő elején szinte nem is adott védőfeladatot, csak akkor rendelte vissza, amikor látszott, hogy Lulic pörgeti-forgatja Lichtsteinert. Aztán amikor visszarendelte Pepét, egy kicsit megbolygatta a csapatot is, onnantól kezdve a sémában tökéletesen záró Lazio-védelem is megmutatta, hogy a változásokat már nem követi le olyan jól. Lássuk például, hogy kerül Vidal Pirlo helyére, Matri Vucsinicséra, Pepe pedig Matriéra. (ezt amúgy A Kontra néven fogják tanítani a jövő nemzedékének).



A vezetés akár azt is jelenthette volna, hogy a Juve kedvére kontrázgathat a meccs végére, de Reja jól látta, hogy teljesen felesleges kinyílnia a hajráig, mert Hernanes megoldja elöl a játékot. A védelem bal oldala sajnos még mindig rengeteg gondot okoz, még ha a Lazio ellen volt is nagy mentése Bonuccinak és Chiellininek. Az látszik, hogy itt erősíteni kell a csapatot télen, mert Chiellini még mindig nem balhátvéd, Bonucci pedig egyre kevésbé hihető, hogy megüti ezt a szintet. De – ahogy a bevezetőben is említettük – a Juventusnak most ad a gép, pont annyi szerencséje van, amivel megnyeri az olyan ikszes meccseket, mint a tegnapi. Szerencséje pedig annak van, aki megdolgozik érte, és a Juventus tegnap kőkeményen megdolgozott ezért a győzelemért. Ne tévedjünk, az is részben a Juve számlájára írható, hogy a hajrára teljesen kipurcant a Lazio.

Buzis mez, buzis gólöröm = örül a Bianconeri blog!


Nem maradhat ki a shitlist sem. A _cserélj már, bazmeg! üvöltés már állandó kelléke a Juve-meccseknek, most már az 55. perc környékén felbukkant, hiszen Vucsinics csak ténfergett a pályán, a Juve pedig beszorult, úgyhogy nem lett volna baj egy gyors, mozgékony támadó, akit meg lehet indítani. De hogy ez pont Giaccherini legyen, az számomra felfoghatatlan. Őszintén szólva én semmit nem látok ebben az arcban, kifejezett sértés Elia, Estigarribia és Quagliarella számára, hogy egy ilyen meccsen előbb jön be náluk. A ziccerénél is rosszul csinálta, csak mázlija volt, hogy elé került a labda, és kihagyhatta (az érkező Marchisio bepasszolta volna, és ott van vége a meccsnek). Bonucciról és Chielliniről már volt szó, most csak annyit tennénk hozzá, hogy ha nem Pepe játszik Giorgio előtt, könnyen a pofánkba robbanhat a szar (mondjuk a Napoli ellen).

A Juventus egy meccsel kevesebbet játszva pontelőnnyel vezeti az olasz bajnokságot 12 játéknap után. Három letudott rangadóját (Milan, Inter, Lazio) győzelemmel hozta, ezeken csak egy gólt kapott. Stílusa van, hite van, gerince van. Sok mindent tud, sok minden mást majd megtanul. Szeretjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr598239824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338144 2011.11.27. 12:11:12

A tegnapi győzelemnél már csak az utolsó képaláírás a jobb :D Giaccherininek ép megmozdulása nem volt. Nem is értem mit lát benne Conte. De legalább Q egyre többször lép pályára. Remélem meg fog fordulni a dolog és ő kezd majd, Vuci meg 30 perceket kap. Annyira bőven fasza ő is. Szép volt a tegnapi! Forza Juve!!

275991 2011.11.27. 12:40:45

"Stílusa van, hite van, gerince van. Sok mindent tud, sok minden mást majd megtanul." Ez az a mondat, amit úgy 12 hete keresek, tökéletesen tükrözi jelenlegi állapotunkat

melákovics 2011.11.27. 12:57:07

És ezen a meccsen választ is kaptunk, hogy mi van akkor, amikor az ellenfél csapat figyel Pirlo-ra és szinte kikapcsolja a játékból. Semmi. Mint a cikkben is elhangzott, Vidal átvette Pirlo szerepét, Matri Vucinic helyét, Pepe meg Matri-ét. És gól. És ez elég is volt ahhoz, hogy az amúgy nagyon jó Lazio védelmet feltörtük. Jó látni, hogy a mester annak ellenére, hogy a 4-2-4 elkötelezett híve, ebben a felállásban csak a szezonkezdő Parma elleni meccsen mentünk ki. Onnantól még véletlenül sem ezt játszottuk. Olyan edző érkezett, akinek van töke és egy győztes meccs után is talál hibát, amin változtatni kellene, úgy motivál, mint Lippi ( lásd Fergusson nyilatkozata Lippi Juve-járól ) és szinte olyan taktikai érzéke van, mint Capello-nak. Örültem, bár félve fogadtam a kinevezését, ellenben most már látni, hogy Ő a mi emberünk. Aki egy romjaiban fetrengő félkezű óriást emelt fel és élesztett újjá. Köszönjük Mester!

341862 2011.11.27. 13:03:52

btw hamarosan el kell gondolkodnunk rajta, hogy mi lesz Pirlo utan, es szerintem Hernanes idealis utodja lehetne, mar a nyaron kerte ot Conte allitolag a vezetosegtol, addig meg fejlodik, aztan kb ket ev mulva egy nagyobb osszegert elhozhatnank (addigra mar remelhetoleg nem lesznek lyukak, vagy gyenge pontok, es csak erositunk, szezononkent akar egy-ket klasszissal csak)

147668 2011.11.27. 13:23:25

Hernanes szerintem egyáltalán nem játszott jól. Az oké, hogy a Juve az alapfelállásnak köszönhetően nem igazán tudta kontrollálni, de szerintem 90%-ban rossz megoldásokat választott. Egyetlen egy igazi villanása volt, mikor Rocchinak ziccerénél adta az ütempasszt. Egyébként meg ellődözte a labdákat mindenhonnan, többször későn adta, stb. A Juve az első 20 percet iszonyat megnyomta, el is húzhattak volna, több góllal is akár, viszont rá is pihentek, a Lazio a gól előtt, nagyon beszorította a őket, érett a gól, csak a Juve hozta kontrából. Ehhez a győzelemhez, azért kellett az is, hogy nem Klosére jöttek ki Rocchi helyzetei, a német szerintem egyet bevert volna, vagy összehoz egy tizit vagy valamit. Kettő, Radu félelmetesen gyenge volt, a köztudottan baltával faragott Pepe, úgy élt mellette mint hal a vízben. Azért az is figyelemre méltó, hogy a Juve egy félidőn keresztül kibekkelte idegenben az Intert és a Laziót. Conte eléggé rendbe szedte ezt a csapatot. Rendben a mentalitás, ha kell táadni is tud a Juve, és hatékonyan rombolni is. Azért még van hibapont bőven, de igencsak jó esély van valamelyik BL-hely megkaparintására ezzel a játékkal.

340638 2011.11.27. 13:58:01

Teljesen pozitívan csalódtam Contéban, működik, amit kitalált. De Giaccherini játszatása számomra is érthetetlen, és erre nem lehet magyarázat, hogy Elia nem akklimatizálódott, meg nem tudja a taktikát, stb. Gia-nak csak rossz megoldása volt, ellenben Eliában legalább benne lehetett volna pár váratlan húzás, megindulás, amivel kivégezhettük volna a Laziót. A jövőre nézve azért nem ártana hasznos cseréket találni, most is kiváncsi leszek Marchisiót hogy pótoljuk. Persze eddig mindig talált megoldást Conte és jönnek az eredmények, úgyhogy nem morgolódom.

Jimi Outsider 2011.11.27. 14:21:51

Én egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi a szart vert ezekbe a kölkökbe Conte. Pepe meg Vidal 10 tüdővel dolgozik, de Vucsinics is volt, hogy VÉDEKEZETT. Meg kontráztunk is...hát ilyet mikor láttam utoljára? Nem tudom. Nem fáradnak el a srácok, ami megint újdonság, és a keret 80% még nem sérült. Lehet mégsem Vinovo talaja a szar?

303731 2011.11.27. 14:32:35

e"z pont Giaccherini legyen, az számomra felfoghatatlan." dettó. ezt a tavasszal rendesen megszívhatjuk, hogy semmi rotálás nincs, és Elia szintű embereket padoztatunk, és dzsákkerini előbb kap lehetőséget... Az hogy még így is nyertünk remek, de ez a srác nagyon nagy égés. Eleve, mit akartak egy olyan embertől, aki 25 évesen is csak a serie B ben tolta, és semmi kimagasló képessége nincs...

338554 2011.11.27. 14:56:05

"ezt amúgy A Kontra néven fogják tanítani a jövő nemzedékének" :) Nem semmi meccs volt tegnap, úgy a 85. percre már a lábkörmeim is elfogytak, kezdődhetett tehát a fájdalmas szurkolás. Giaccherini helyett egyből Estigarribiát hoztam volna, őt pedig csak akkor, mikor Pepe már kifutotta magát. Hogy Conte mit lát benne, azt majd megtudjuk amikor előjön belőle, már ha lesz ilyen. Chiello posztjára (Bonucci helyére) kell télen egy klasszis megoldás, mert így az esélyek is megnőnének és az első számú csereember is Bonu lehetne, nem pedig Motta. Bár nála még Sörensen is előkelőbb helyen áll a sorban.

342923 2011.11.27. 16:23:14

Gratulálok a Juve-nak, nekem az év meccse volt a tegnapi. Kész csoda, hogy mindössze egy gól esett. Szerintem egy 3:3 reálisabb lett volna. És ezzel szerintem nem vagyok részrehajló. Most nagyon megy a szekér a zebráknak, mintha minden össze jönne. Javítsatok ki, ha nem így van, de ti nem érzitek azt, hogy ha két ember kidől, vagy el lesz tiltva, akkor meg lesz lőve ez a csapat? Egyelőre jobb csapatnak tartom őket, mint az én csapatomat, a Lazio-t, de szerintem nem belőlük fog kikerülni a bajnok. Nekem így látatlanban elég lenne egy harmadik hely. Nektek a második?? :)

339991 2011.11.27. 17:05:32

Gratulálok, remek meccs volt, megérdemelten nyert a Juventus. Öröm az ürömben, hogy ilyen játékkal a Lazio bárki másra veszélyes lehet a bajnokságban, ez a meccs elment, de nincs bennem különösebb rossz érzés, mert a csapatra nem lehetett a panasz és a Juventus is jó volt, amikor jónak kellett lennie. Annak még örülnék, ha ezzel a tegnapi meccsel nem a Napolinak kapartuk volna ki a gesztenyét, ha ott is nyer a Juventus, egyszerűen nem marad több érvem ellenük.

Vialli 2011.11.27. 17:14:14

[RoLee69](#612538): második hely??? Ne viccelj...

Natesz 2011.11.27. 17:40:24

@RoLee69: én bőven meg lennék elégedve a második hellyel, és nem azért, mert tavaly hetedikek lettünk, egyszerűen most van stílusa a csapatnak, nem Krasic és Q villanásaira kell várni. Talán akkor lennénk bajban, ha Lichti, Pirlo, Barza és Marci egyszerre megsérülnének... nem olyan vékony ez a keret, sőt... persze hátulra mindenképp kell igazolni, mert rossz belegondolni a Grosso-Motta kettősre a kezdőben

338554 2011.11.27. 17:44:10

[RoLee69](#612538): Láthattuk mi történt tavaly, mikor kidőlt 1 ember (Q), megindult a mélyrepülés. Ez a Juve érzésem szerint más. Pirlót ugyan erőltették, mégsem egyedül ő nyerte meg a meccset. Egységes csapatként működik a gépezet, szinte mindenki pótolható. Elől Quagliarella, középen Estigarribia és Pazienza, míg hátul Sörensen és DeCeglie várja vérszomjasan, hogy bevessék. Ha nem is nyújtanak 100%-os teljesítményt az adott poszton, a csapat 1-2 ilyen cserét még elbír. De hogy sose kelljen megtudni, 3-4 ilyet is elbír-e, a télen mindenképp erősítések kellenek.

295377 2011.11.27. 18:33:13

Conte nyilatkozta amúgy a meccs után: "Sokat foglalkozom a csapat kondíciójával, és azokat küldöm pályára, akik a legjobb erőnléti állapotban vannak, de sokszor más szempontokat is figyelembe kell venni. Például Estigarribia és Giaccherini olyan játékosok, akik 'felszántják' a pályát, ha lehetőséget kapnak." Tehát nem kell megijedni, hogy gond lesz abból, hogy ugyanazok játszanak mindig. Meg álltalában mindig van egy alap 11, amin leginkább sérüléskor, vagy eltiltásnál változtatnak. Vagy ha egy játékos nagyon pocsék formában van.

342923 2011.11.27. 18:48:37

Jól van, rendben. Legyen úgy! :) Amúgy ezt az erőnlétes dolgot én is észrevettem, meg is említettem már egy másik fórumon, hogy a Juve volt szerintem az első csapat, aki jobban bírta szusszal a végét a meccsnek.

Faketty 2011.11.27. 20:55:23

Másnak nem tünt fel, hogy Pepe egy labdát sem tudott beadni? Remélem Nápolyban sem kapunk ki. FORZA JUVE!!!

339623 2011.11.28. 20:23:05

Hi, remélem tudtok segíteni, juvezászlót szeretnék venni, de elsöre nem igazán sikerült találni. kb 3x2es kéne, de min.1.5x2. ha tudnátok egy két linket ajánlani, azt megköszönném. jo állapotu használt is szóba jöhet. elöre is köszi

babo410 2011.11.28. 20:44:40

http://www.lionsport.hu/catalog/product_info.php?products_id=19918 Flescheer ezt találtam neked, ha megfelel.

343490 2011.11.29. 04:09:45

[Faketty](#613079): Sempre Pepe!de.. Osztom a véleményed, bár többet tudna egy kicsivel a labdarúgásról a mi rotációs kapánk,-nem kellene sok, jó beadások és néha egy kis kreativitás-igazi világklasszis is lenne rögtön. Sebaj, mondom még1x SEMPRE PEPE! FORZA JUVE! Off: Na verjük meg a qva Nápolyt!

MrJuventus 2011.11.29. 08:31:48

[flascheleer23](#613768): én még ezt találtam, de a honlap nem írja a méretet, csak annyit, hogy nagy :) http://www.sportvilag.addel.hu/detailproduct.php?productid=441577 Esetleg írj nekik egy e-mailt. üdv. Este nagyon hajrá!

338554 2011.11.29. 09:50:05

[mocsing01](#613988): Valami ilyesmire gondoltál? :) http://www.youtube.com/watch?v=4nGPeDNtcvc&t=5s Tudom, lőhetné ezeket gyakrabban is..

Ricsman 2011.11.29. 10:45:57

Egy okot látok, ami miatt Giaccherini előrébb lehet, mint Chelo vagy Elia: olasz. Mindent szóról szóra ért taktikailag, amit Conte elmond, plusz a társakkal is jobban tud így kommunikálni a pályán. Más oka nem szabad hogy legyen, hisz sokkal gyengébb képességű, futni pedig a fenti 2 is tud.

338144 2011.11.29. 13:51:06

Pepében egy kicsit Davids-ot látom. Hihetetlen, hogy tud elképesztő cseleket, lő gólókat, végigszántja a 90 perceket, de néha olyan hajtépést elősegítő, tulok megoldásokat választ (vagy csak arra képes), hogy ihajj. Pepe-t eröltetni kell szerintem, mert nagyon hasznos játékos, szerintem sokat fejlődhet még... Apropó, jó beadást én sem láttam tőle egy darabot sem :D fogalmatlan... :D

Sztbeni 2011.11.29. 15:37:46

Szép volt, remélem ma meg leverjük a Napolit. És meglesz a Scudetto! Jövőre a zebra mezt díszíti majd a Scudetto címer!

MrJuventus 2011.11.29. 15:45:51

[Ricsman](#614099): erről van szó. Az összes Juve blogon értetlenkedik mindenki (joggal), hogy miért Giaccherini játszik Elia helyett, hát azért mert, olasz! Conte többször lenyilatkozta, hogy Elia alig tud olaszul, gondoljatok bele, nem ért semmit, mit kér tőle a mester. Érhető, hogy előbb a nyelvet tanulja meg, aztán jöhet a játék. Legalábbis én így gondolom, ahogy Ricsman kolléga.

338554 2011.11.29. 16:01:48

[MrJuventus](#614323): Azért ha a klub leigazolná a Rooney-CR-Messi triót, megnézném melyikük padozna amiatt, hogy tolmács kell a meccs előtti eligazításhoz.. :) Viszont Elia még nem ez a szint. Amit eddig mutatott az már-már negatív teljesítmény, a nyelvet nem tanulja, pedig azzal mutatná meg, hogy tiszteli a klubot és agyilag sem zokni. Ha valaki nem töri magát a csapatba kerülésért (Milos koma sem brillírozik olaszból, egy év előnyben sem) akkor erre nem lehet mit mondani. Ez csak egy szempont a sok közül, emiatt nem lehet kirekeszteni valakit, de sokat elárul az illető munkához való hozzáállásáról. Az olaszok persze ezzel az egy feladattal kevesebbet kell teljesítsenek.

343490 2011.11.29. 17:39:18

[neuropa](#614054): Igen,elférne pár hasonló meccsenként, és akkor hívhatnák Pepinhonak is. U.I: ez sem egy sikeres beadás :)

338554 2011.11.29. 17:46:42

[mocsing01](#614437): A kákán is csomót.. :D

343490 2011.11.30. 14:17:48

[neuropa](#614441): Magyar vagyok, de vállalom :D
süti beállítások módosítása