bntemp

bntemp

Szeretünk/gyűlölünk - Napoli

2011. november 05. - s4tch

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei kilencedik hangulatkeltésünket.

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei kilencedik hangulatkeltésünket.

Idén kissé finomítottunk a koncepción, hogy az érzékeny lelkűek is be tudják fogadni ezt a rendhagyó beharangozót. A szemétláda _benito és a Jóságos Dino fogunk írni vasárnapi ellenfelünkről, a Napoliról. Ne is húzzuk az időt, csapjunk bele, kurkásszunk a múltban!

Legnagyobb sikerük:

Az 1980-as évek végének csapatára minden fociszerető csak csettinteni tudott: Maradona, Careca, Alemao, Ferrara neve már sejteti, hogy milyen erősségű volt ez a Napoli - nyert is két scudettót, meg egy Uefa Kupát. Ne feledjük a 60-as és 70-es éveket sem: Dino Zoff és Altafini korszakos egyéniségek voltak, akik később a Juventusban is bizonyítottak.

A _legészakibb afrikai város sikereihez vagy nagyon messzire kell visszamennünk, vagy be kell érnünk olyan sikerekkel, amik egy Juventusnál természetesnek vehetők. Nyeregettek bajnoki címeket, például a C1-ben és a B-ben is, sőt, Nápolyba került egyszer a legalacsonyabb presztízsű európai kupa is. A legkomolyabb sikernek azonban mégis azt kell elkönyvelnünk, hogy a városban nem tört ki pestis-, kolera-, vérhas-, motaba járvány a konstans szeméthegyek miatt.

Legnagyobb játékosuk

Hát nyilván az a köpcös, később sajnos drogozáson ért (de megbánta!) zseni, akinek nápolyi időszaka alatt egyszerűen nem lehetett meghatározni az árát, mert bármennyi pénz kevés lett volna érte. A transfermarkt.de tavaly megpróbálta kiszámolni, hogy a mai viszonyok között mennyit kellene letenni Maradona játékjogáért, de olyan hosszúságú számsor jött ki, hogy a honlap szervere összeomlott. Óriásit húzott a Napoli, amikor 1984-ben Barcelonából Olaszországba csábította. Az általam valaha látott legnagyobb zseni, talán a focitörténelemben még nem volt olyan, aki csapatainak (az argentin válogatottnak és a Napolinak) ekkora húzóerőt biztosított volna.

Hát az nyilván a dagadt, drogos csaló, aki játékosnak nem volt rossz, de hogy túlértékelt, az tökéletesen kiolvasható a pályafutásából. Hiszen a Barcelonából a szeméttelepre igazolni egyáltalán nem előrelépés. Persze annyira nehéz sem volt elhozni, csak meg kellett ígérni neki, hogy tolhatja két pofára a herkát, akkor sem lesz baja, mert kicserélik a vizeletmintáját egy kilencéves kóristafiúéra. Maradona azóta volt már bukott kommunista diktátor cimborája, vérciki tévéműsor házigazdája és kontár szövetségi kapitány. Mindegyikkel elbukott.


Mit játszottunk tavaly?

Januárban simán kikaptunk 3-0-ra, tavasszal 2-2 lett.

Annyira fel voltunk készülve a Nápolyban gazdagon özönlő kamubüntetőkre, hogy nem fordítottunk megfelelő figyelmet a játék többi részére, így Nápolyban alaposan elverték a történelmi mélyponton levő csapatot, az utolsó körben, Torinóban pedig már mindkét csapatnak mindegy volt, mi történik a pályán. (2-2 történt).

Mi lesz idén?

A Napoli idén sem tűnik gyengébbnek, talán csak a sorozatterhelés miatt lehetnek problémáik. Nem valószínű, hogy hazai pályán, a páratlanul fantasztikus közönsége előtt győzhetne ellene a Juventus.

Ha valahol, hát itt muszáj lenne játszatni Quagliareallát. Ebben az esetben 47 gólos győzelem várható, de ha a kis cigányt megint padoztatja Conte, akkor sem áll még kétszámjegyű eredmény alatt a halszagú maffiások gyülevész hordája.

Miért szimpatikus/antipatikus a Napoli

A város - talán pont a belekódolt káosz miatt - csodálatos hangulatot áraszt. Ne feledjük, hogy Nápoly a pizza bölcsője, a fekvése (a városé, nem pedig a pizzáé) pedig gyönyörű. A nápolyi nők szebbek az olasz átlagnál. A nápolyiak fanatikus közönségét pedig már dicsértük. Moggi és Lippi személye erős kapocs a Juventus és a Napoli között, így még egy fontos ok, hogy szimpatikusnak találjuk vasárnapi ellenfelünket.

Az északolasz emberek jobbára azért utálják őket, mert hiába dolgoznak és keresnek sokat, a pénz egy része az ingyenélő déliekre megy el. Olyan ez, mint a nyugatnémeteknek a keletiek: oké, hogy egy tőről fakadnak velük, de ha fáj is beismerni, azért szebb lenne az élet, ha ott érne földet egy kurva nagy meteor. A csapat meg elsősorban azért antipatikus, mert a nagyok közé vágyást azzal kezdték, hogy bírókat vásároltak, aminek köszönhetően olyan arcátlan mennyiségben kezdtek el nekik (főleg hazai pályán) büntetőket befújni, hogy nem csoda a kiváló nápolyi statisztika. És akkor még nem is mondtuk, hogy az olasz futball ránézésre egyik legnagyobb férge is ott rontja a levegőt.


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr778239776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338546 2011.11.05. 09:03:59

"ha fáj is beismerni, azért szebb lenne az élet, ha ott érne földet egy kurva nagy meteor" - ezen kis híján beszartam a röhögéstől. Azért pedig +1 pont, hogy a pozitívumokat direkt olyan színnel írjátok, hogy ne lehessen elolvasni!

335361 2011.11.05. 10:45:14

Olyan kérésem lehetne, hogy a cikkben lévő neon zöldet cseréljétek ki a bevezetőben lévő "a jóságos Dino"-féle sötétebb zölddel? Elég nehéz úgy olvasni, hogy a felkelő nap visszaverődik a félmeztelen Dinós-Benitós posztereimről. A bejegyzés szokásos minőség. Emiatt a cikk miatt fogok az ellenfélnek szurkolni!

334309 2011.11.05. 11:02:56

[keshudioo](#592989): megtörtént, bocs és kösz

334471 2011.11.05. 11:26:32

"Olyan ez, mint a nyugatnémeteknek a keletiek: oké, hogy egy tőről fakadnak velük, de ha fáj is beismerni, azért szebb lenne az élet, ha ott érne földet egy kurva nagy meteor." LOL Nem csak emiatt a cikk miatt fogok az ellenfélnek szurkolni! :-)

juvef4n 2011.11.05. 11:32:23

Pandevtől nem kell tartanunk! http://www.youtube.com/watch?v=q4V5qHbHOgs&feature=related

pviktor 2011.11.05. 12:05:07

ha kijelölitek a zöld szöveget úgy rögtön könnyebb lesz elolvasni.. amúgy a cikk jó, remélem megcsapjuk őket holnap!

339755 2011.11.05. 12:39:48

hát én a Juvénak szurkolok mióta az eszemet tudom, de marhára nem tetszik nekem ez a rovat. erőltetett, sportszerűtlen, idegesítő a stílus, és még csak nem is vicces. hagyjátok a fenébe szerintem

337297 2011.11.05. 13:02:53

Minden héten van valaki, aki elmondja, hogy bár a Juvénak szurkol, a szeretünk/gyűlölünk-et gyűlöli és nem kéne. Tanács: Ne olvasd! Egyébként meg: Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok! Egyébként meg 2: azt már nem mondom, hogy remélem, de _jó lenne ha Q egészséges lenne és végre játszhatna...

338554 2011.11.05. 13:05:20

[Race_Ventura](#593151): Azért van ott a zöld szöveg, hogy az ilyenek mint Te is, kizárólag azt olvassák. Ez a fejezet most számomra sem túl vicces, mert becsülöm a Napolit és jobb csapat annál mint amilyet szeretnénk (ezért is tűnik ilyen erőltetettnek az őket lehúzó rész). De legtöbbször az igazán vicces, kárörvendő, aljas kis poénokat is be tudja árnyékolni a magad fajta tiszteletért kiáltó emberkék hurrogása. Na olyankor ez jut eszembe: http://s3.amazonaws.com/kym-assets/photos/images/original/000/126/314/3cd8a33a.png De mondhatnám még azt is, hogy "Relax!", vagy "Get a sense of humour!". Sokkal cudarabb dolgok történnek a nagyvilágban, minthogy egy blogger csúnyákat ír az ellenfél csapatáról..

337276 2011.11.05. 13:14:32

Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok! Talán az eddigi legjobb gyűlölködős poszt, jókat röhögtem.

338823 2011.11.05. 13:21:25

Buzi zebrák! Megunhatatlan :D Szeretem a gyűlölködős posztokat, itt is, de Maradonát soha ne bántsuk, még ma is a cipőjét súrolhatja mindenki :)

careca 2011.11.05. 13:40:34

A cikk ellenére csak azért is NAPOLI!!!!! Meglátjuk mi lesz vasárnap! Szerintem megtippelhetetlen. FORZA NAPOLI!!!!

Sylvester94 2011.11.05. 13:47:53

[chiedis](#593240): Maradonának én bizony csak köpködném a cipőjét! Klasszisból 12 egy tucat. Olyan egyéniség, mint Pelé vagy Puskás, olyan nagyon kevés van a sztárok között, ma meg egy olyan sincs. Valaki attól lesz a legjobb, hogy a gyerekeknek követendő példa. Egy narkós pedig nem lehet követendő példa. Egyébként: -legnagyobb sikerük: megszerezték Maradonát, aki minden kritikám ellenére klasszis. Persze az is siker, hogy öt év alatt bajnokesélyes csapatot csináltak egy másodosztályú alakulatból! -legnagyobb játékosuk: Fabio Cannavaro. Nekem ő volt a védőisten -Mi lesz idén: halvány gőzöm sincs, ez háromesélyes meccs, de az aggasztó, hogy a Bayern sem tudott itt győzni. -Miért szimpatikus? Mert most ők képviselik az IGAZI olasz futballt, és mert ez a csapat a jó példa, hogy sz@rból is lehet várat építeni! Nekem a Nápoly amolyan anti-Inter

Hurka 2011.11.05. 14:25:16

hamsik egy igazi szlovák kutya!!!!!!

jakuza 2011.11.05. 14:29:40

Szerintem meglesz vasárnap az első vereségünk.Igaz hogy a szemét banda a Bl-miatt feladta a bajnokságot,de ott sem sikerült győzniük.

jakuza 2011.11.05. 14:31:11

[Hurka](#593331): Ne is említsd a Hamsik szlovák genyát.Rohadjon meg ott ahol van.

33 2011.11.05. 14:32:47

Kizárt dolognak tartom, hogy a Juve elkapja otthon a Napolit, de mindenképpen jó meccs lesz. Remélem egy vidám x-el ér véget a 90 perc.Forza Rossoneri!

jakuza 2011.11.05. 14:32:47

Egyébként igaz hogy Q megy a milanba?Ha így van akkor kár hogy Cassano haldoklik.

262910 2011.11.05. 14:32:49

a bírótól jobban tartok, mint a napolitól. a calciopoli óta kivétel nélkül mindegyik nápolyi meccsünket elfújták, fölösleges utaztatni a csapatot, azt a pénzt ideadhatnák nekem, vehetnék belőle sexy bugyikat az újságírók gyöngyeinek.

262910 2011.11.05. 14:35:21

ja, és quagliarella az egyszerűség kedvéért megsérült a tegnapi edzésen, akkor sem játszhatna, ha a héten valami csoda folytán conte rehabilitálta volna.

337297 2011.11.05. 15:09:32

[jakuza](#593350): Szerintem ha mégcsak nem is kellene a jövőben Contenak, akkor sem engedné a vezetőség a Milanba. A mondat második felére pedig: Ne beszélj már butaságokat. :)

babo410 2011.11.05. 15:20:53

Amúgy a világ legjobb játékosa nem Maradona, hanem Pelé, Puskás és Albert Flórián is jobb nála, ja meg Alex Del Piero!Amúgy én sima győzelmet tippeltem az inter ellen, az is lett. A Napoli ellen viszont csak remélem a győzelemt. Amúgy Nápoly gyönyörű város, szívesen elmennék oda. Amúgy meg eléggé ellentmondásos is. Sok ott a bűnözés. Ja és a Vezúv ne törjön most ki! Max a győzelmünk hírére mikor már nem vagyunk ott! :D

275991 2011.11.05. 15:21:02

[s4tch](#593351): hát amikor 3 kamu büntetőt befújtak nekik akkor bőgtem, a tavalyi szabályos Luca Toni gólról ne is beszéljünk, vagy amikor egy teljesen ártatlan dologért állították ki Amaurit

336677 2011.11.05. 15:24:42

[Race_Ventura](#593151): vélhetően nem ez a blog nem neked szól, de nem baj, sok minden más is van a neten

Dr.Genya 2011.11.05. 16:44:46

A napoli úgy elver minket hogy abból bajlesz.Sajnálatos módon fogom végigkövetni e szomorú mérkőzést.Benito nagyon királyok vagytok.

343490 2011.11.05. 17:07:01

Ez már kellett. A legészakibb afrikai város :D Nyerünk,nem lesz könnyű,de eggyel behúzzuk. Annyira jól fog focizni a csapat, h Amauri fog ezután tagságit fizetni-ahogy eddig is kellett volna neki..

337204 2011.11.05. 19:38:24

utoljára 2 évesen voltam nápolyban, és semmi jót nem tudok elmondani a városról, de mindegy is, mert jól kifingtak a münkhem ellen, szóval holnap csak állnak és néznek majd, mint egy kitömött zsiráf.

339362 2011.11.06. 01:09:51

jó a napoli, de mi jobbak vagyunk.

337359 2011.11.06. 08:10:46

Képtelen vagyok kihagyni: Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok! :D Olyan jól felkészültetek a büntetőkre, hogy Cavani jól meg is büntetett titeket :D Imádtam minden sorát, kivéve egy dolgot. Hogy lehet Hamsikra azt mondani h (ránézésre)a legnagyobb féreg? főleg ezek után: http://sscnapoli.blog.nepsport.hu/archives/2011/08/30/Hamsik_leugrott_focizni/ Hamsik cukorpofa, nem pedig féreg és már csak azért sem értem miért pont ő, mert olyan kiváló féreg-prototípusok játszanak ebben a csodás bajnokságban mint: Ibra, Van Bommel, Boateng, Chivu és még sorolhatnám. Ne bántsd Hamsikot és ne dobáld a buzit! (Amúgy: mindenki csak a rothadó szeméttel dobálózik, ha Nápolyról van szó, mégsem tudom elképzelni, h 10 magyarból 7 ne mondaná azt, h szívesebben élne ott, mint ahol jelenleg, persze lehet h tévedek, akkor én kérek elnézést.) Minden nagyvárosban van para környék, de attól még az nem lesz egy szar hely. Az én városomban is van olyan kerület, ahova a lábamat se merném betenni, mégse gondolom h ettől szar lenne a város. Amúgy szar város, de nem emiatt :D u.i.: Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok!

337297 2011.11.06. 13:17:54

[earv](#594420): Erről a videóról lemaradtam, de nagyon tetszett. :)

342564 2011.11.06. 17:27:03

Most tényleg miért marad el a meccs.

337297 2011.11.06. 22:04:51

Mert a nápolyi 2/3 megszavazta, hogy ott bizony most rossz idő van. Nem vitatkozol, rossz az idő, nincs meccs és kész...
süti beállítások módosítása