bntemp

bntemp

A kiesőjelölt otthonában

2011. október 31. - s4tch

Dino és _benito olyanok, mint a bólogatós kutya a kalaptartón. Kabalák. Előbbi még a múlt század derekán kezdett el Juve-meccsekre járni, de mindössze egyszer, Udinében látta kikapni a csapatot, _benito pedig az elmúlt két, egyaránt a kénköves pokol legmélyebb bugyrában töltött szezonban sem látta veszíteni a Juvét – sőt, beesett egy katartikus római győzelem is. Ha pedig a fentiek igazak, akkor a világ legjobb blogjának szerkesztői számára mintegy kötelesség is volt Milánó felé venni az irányt, hogy egyrészt győzelemhez, másrészt az első hely megtartásához segítsék a Juventust a kiesőjelölt Inter otthonában. Hajtás után horrorisztikus repülőút,  homeless-életforma keserves megtapasztalása, szenegáli törzsfőnökök, kapuzárási pánik és rengeteg izgalom a Milánóból.

Dino és _benito olyanok, mint a bólogatós kutya a kalaptartón. Kabalák. Előbbi még a múlt század derekán kezdett el Juve-meccsekre járni, de mindössze egyszer, Udinében látta kikapni a csapatot, _benito pedig az elmúlt két, egyaránt a kénköves pokol legmélyebb bugyrában töltött szezonban sem látta veszíteni a Juvét – sőt, beesett egy katartikus római győzelem is. Ha pedig a fentiek igazak, akkor a világ legjobb blogjának szerkesztői számára mintegy kötelesség is volt Milánó felé venni az irányt, hogy egyrészt győzelemhez, másrészt az első hely megtartásához segítsék a Juventust a kiesőjelölt Inter otthonában. Hajtás után horrorisztikus repülőút,  homeless-életforma keserves megtapasztalása, szenegáli törzsfőnökök, kapuzárási pánik és rengeteg izgalom a Milánóból.

Nem tagadom, az én hülye ötletem volt, hogy ne foglaljunk szállást. Védelmemben annyit, hogy ez elsőre valóban pénzkidobásnak tűnt, hiszen a meccs lefújása és a bergamói reptéren esedékes becsekkolás között mindössze 6 óra állt volna rendelkezésre. Odafelé Malév, mert a szombati fapadok a sípszóhoz koccosan közel landolnak Milánóban, visszafele a vasárnap kora reggeli Wizz Bergamóból. Lesz egy napunk őgyelegni Milánóban, a meccs után kocsmázunk egyet, aztán az első busszal elhúzunk Bergamóba, alszunk egyet a reptéren, és a vasárnapi húsleves-rántotthúsra már itthon is vagyunk. Tervezte az ember.

Az indulás már magában hordozta a katasztrófa ígéretét. Először az online check in-pult fosott be, ezzel beterelve _benitót egy 93 méteres sor végére mintegy 10 perccel a kapuzárás előtt. Ez viszont még gyorsan megoldódott, miután a sor elején állókat könnyes vizslaszemekkel megkértem, hogy engedjenek előre, az viszont már komolyabb fenyegetést rejtett magában, hogy a pultban posztoló hölgy reptéri alkalmazott beejtette Dino személyi igazolványát a csomagszállító szalag résébe. Cirka három perccel a kapuzárás előtt. (ugye mindenki tudja, ide milyen szar poént kellett volna tennem?) Felháborodás, telefonálgatás, aztán vágta a reptér egyik (helytelen) sarka, majd vissza a másik (helyes) irányába, végül nemcsak felszálltunk a gépre, de a reptér is jól vizsgázott gyorsaságból, mert visszakerült az időközben fecnikre bontott gépsor aljáról kihalászott dokumentum is.

A képért és sok másért köszönet a _benitót a reptérre szállító Zuglói Óriásnak, T-Mannek


Malpensa, napsütés. A frizura tart. Nem sokkal később kávé a Dóm téren, természetesen talpig Juventusban, hiszen gyorsan kiderült, hogy a Gabi, a szurkolói klub elnöke inkább csak túlóvatoskodta a helyzetet, amikor szólt, hogy ne viseljünk áruló jeleket (ez a meccs után történt, és lehet, hogy volt némi igaza), de hozzánk egy rossz szót sem szólt senki. Némi mászkálás, Dino megmutatta a könyvtárat, ahova kutatni jár, és ahonnan a nyomasztóan mély tárgyi, lexikális és történelmi juventusos ismeretei jönnek, aztán 5 körül letudtuk a San Siróig tartó rövid metrózásból és _nem olyan rövid sétából álló kombót. A juvés parkoló még jobbára üres volt, mégis itt ért az első meghatározó élmény: találkoztunk vele. Ő, a szekus maga volt a törzsfejlődési zsákutca. Képzeljünk el valakit, aki egyrészt az anyanyelvén sem beszél, másrészt halvány fogalma nincs, milyen esemény biztosítását végzi éppen.

Malpensa: Moratti úgy néz ki, ellopta az Erzsébet hídat is


Milánó – a jelek szerint komoly lélekszámú – szenegáli bevándorlói mind a stadion körül csoportosultak, hogy rendhagyó vállalkozásukkal profitot termeljenek. A biznisz a maga nemében zseniális, hiszen csak cérnára van hozzá szükség. Az ebből készült karkötőket a Szolidaritás és a Mentsük meg Afrikát jelszavakkal kérdés nélkül is rád kötözi, hogy aztán percekig ne szálljon le rólad pénzt követelve a nyilvánvalóan varázserejű cérnáért. Az elsőt beszoptuk, a másodikat már magabiztosan küldtük el a bánatba. Aztán a további 300-at már szóra sem méltattuk.



Lassan befutottak a szurkolók, és megindult a parkolót elválasztó kerítés két oldalának verbális összecsapása. Az itt még jelentős fölényben levő torinóiak és interisták közé ráérősen felsorakozott egy csapat rohamrendőr, de mintha ott sem lettek volna. Egyetlen sörösüveg repült át, semmi komoly nem történt, ahogy a stadionba bevonulás közben sem, bár itt már volt néhány gyomorforgató dolog (például a Liverpool-sálat lengető faszpörgettyű).



A Juve-szurkolók – a videó végén is hallható – kedvenc dala a "Morto Peppino,morto Facchetti, anche Moratti presto morirà, canteremo solo se Guido Rossi morirà!!" szövegű nótája volt, de ez a kanyarban nincs ahhoz képest, amit az interisták bevállaltak. De mivel bevállalták, erkölcsi gátlásainkat levetkőzve nemcsak a Juvés-versike fordítását közöljünk, hanem mindjárt műfordításba öltjük, hogy lehessen gyakorolni otthon is.



"Peppino meghalt
Facchetti meghalt
Moratti is meg fog dögleni
Akkor harsan az énekünk
Ha Guido Rossi sem lesz már köztünk"*



Szóval amikor a vonal mellett nyilatkozó Viallinak éppen azt énekelték a szurkolók, hogy "Luca Vialli faccia un gol!", a másik oldalon kifeszítettek egy transzparenst az alábbi felirattal: "Acciaio scadente: nostalgia dell'Heysel" - "Selejtes acél: nosztalgia Heysel iránt". Ez utalás arra, hogy a hírek szerint a Juventust átverte a stadion építője, és rossz minőségű alapanyagokat használt. A másik utalást nyilván a blog minden olvasója tökéletesn érti.

Hét körül San Siro még cirka üres volt, csak a szemben helyet foglaló Inter-tábor volt jelen teljes létszámban, de fél órával a meccs előtt már gyakorlatilag telt ház volt, csak a sarkokban voltak üres székek (a vasárnapi Gazzetta szerint 78 ezren voltak). Külön mókás volt az interisták – egyébként látványos – élőképe, amin az alábbi felirat szerepel: „Sosem nyertem csalva bajnokságot, és sosem játszottam a Serie B-ben”, és felette annak a Facchettinek a képe, aki élő cáfolata a szöveg első részének. A második felére pedig csak annyit mondunk: bár a Juve járt a B-ben, nem végzett soha kiesőhelyen – szemben az Interrel, amely csak bürokratikus ügyeskedéssel úszta meg a kiesést tök utolsóként 1922-ben.



Hogy milyen érzés a helyszínen szurkolni a Juventusnak, azt akkor sem tudnám leírni, ha olyan zseniális lennék, mint Darti. Ahogy vadidegen emberekkel keringőzöl Vucsinics gólja után, vagy zokogtok egymás vállán Maicon egyenlítésére. Ahogy csatlakozol a közlekedőfolyosón kialakuló spontán pogózáshoz Marchisio góljánál, és ahogy az állatkertbe zárt oroszlán lépteivel mászkálsz fel-alá az utolsó percekben. Minden interes labdaszerzésnél jeges rémület ragad torkon, pedig tudod, hogy ezt  a meccset nem veszítheti el a Juventus. Ahogy az Tyli posztjából is kiderülhetett, győzelem jogos, megérdemelt és vitán felüli (no contest), és valószínűleg tényleg csak az igazi, vérbeli interisták vitatják. Dino a reptéren kihallgatott kettőt, akik szerint „most is ugyanolyan minden, mint amikor Moggi választotta a bírókat.” Ezt a mostani sporit viszont inkább a Facchetti munkakörét átvevő munkatárs választotta, hiszen már a szünetre eldőlt volna a meccs, ha nem állítják meg Matrit (tévesen) lesen, vagy befújják a térképről lelógó méretű 11-est Marchisio buktatásánál.



A stadion a lefújás után cirka negyedóra alatt kiürült, csak az örömittas torinói szurkolók maradtak, akik jobb híján a Pepe nyomvonalán kialakult árkokat betemető pályamunkásoknak énekelték az Intert gyalázó dalokat. Egy órával később már az utcán voltunk, ahol egyébként újra látszott, hogy egy másfajta szurkolói kultúrában vagyunk: tök simán mászkáltak Juve-sálas emberkék a hömpölygő interista tömegben. Még nem sejtettük, hogy az út legnehezebb része csak most közeledik.

Némi kavarás után odaértünk a központi pályaudvarhoz, ahonnan a shuttle busz indult a bergamói reptérre. Ekkor 1 óra volt, az első busz 4-kor startolt, azaz három órát kellett eltöltenünk valahogy. Az utolsó nyitvatartó pizzériában beemeltünk némi kaját, de aztán ott maradtunk a töküres városban, a zergebaszó hidegben, és csak pislogtunk egymásra. Fázol, fáradt vagy, a percek óráknak tűnnek, sőt, mintha visszafele haladnának. Háromkor ugyanis Dinónak eszébe jut, hogy most kell átállítani az órát, tehát nem egy, hanem két órát kell még várnunk. Itt összeomlunk, semmibe vész a katartikus győzelem öröme, és lila szájszéllel könyörgünk kegyelemért. Halálosan kimerülve, kockára fagyva végül a Marchisio góljánál bemutatott örömtáncot mutattuk be, mikor fél 4-kor befutott a busz. Nem emlékszem, hogy másztunk fel rá, a következő képem az, hogy Bergamóban lekászálódunk, és belépünk a szétszórva heverő emberek közé az Orio al Serio várótermébe. Meleg kávé, frissen facsart juice, mosdó, és máris újra nem tudtunk másra gondolni, csak a tökéletes győzelemre, amit a Juventus aratott Milánóban.



A másnapi (bár nekünk igencsak aznapinak tűnő) újságokból kiderült, hogy az olasz lapok osztályzatai között akár 2-3 számjegy is lehet a különbség, így azokat teljesen felesleges figyelembe venni, kivéve, ha a játékvezetőről van szó, akit mindegyik lap (még a milánói házi hazugsággyár is) a sárga földig lehordott a Juvét sújtó ítéletei miatt. A Tuttosportban pedig volt egy olyan kép, amit a TheOffside Juve blogja már le is lopott, szerencsére, úgyhogy meg is tudjuk osztani.

Nekünk sosem okozott gondot beismerni, hogy mérhetetlenül gyűlöljük az Intert mindazért, ami az elmúlt években történt. Innentől kezdve azt már nem nehéz kitalálni, nekünk mennyit jelentett, hogy ott lehettünk egy olyan meccsen, ahol nagyon halványan, de annál örömtelibb módon billentettük helyre az igazság egy apró szeletét. A többit a nápolyi ügyészségre és az olasz igazságszolgáltatásra bízzuk.

* Peppino Giuseppe Prisco, az egykori Inter-alelnök, Facchetti a nemrég elhunyt Inter-legenda, aki a legutóbbi vizsgálatok során előkerült felvételek szerint egyik főszereplője volt a bírómanipulálásnak, Guido Rossi pedig a calciopolit levezénylő szövetségi alkalmazott - egykori Inter-mameluk, nyilván.

Még néhány kép az útról, amit közlésre érdemesnek találtunk:

Milánó, Dóm tér, délelőtt 11

 

Az óriási kilövellés mintha a Darti által birtokolt milánói metró jelképe lenne

 

A San Siróban előbukkan a baltikum

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr518239764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334191 2011.10.31. 13:30:48

Fuckyeah!

marcello 2011.10.31. 13:45:08

Grande post ! Nem semmi élmény lehetett, jó nektek hogy ott voltatok. Az uccsó képhez annyit,h a nagy Itáliában mindenhol ilyen van 90% százalékban a férfi wc-kbe ezt a fosó lyukat integrálták, minden olasz számára teljesen normális és alapvető egy ilyen használata. Szerintem az interisták mind ilyenbe küldik. Uno a due e basta ! Forza Juve !

297576 2011.10.31. 13:52:45

Ti nevezitek magatokat újságírónak?

337297 2011.10.31. 13:55:13

Bocs srácok, de hangosan felröhögtem az óraállításnál. :D Egyébként meg k××va irigy vagyok. :)

297576 2011.10.31. 13:55:30

[Benedetto93](#587292): Tetszik, tetszik, nagy poszt, de még annál is nagyobb meccs!

269413 2011.10.31. 14:09:56

Nulla vagy Benito

338554 2011.10.31. 14:40:34

Nekem legjobban az apró betűs részek "tetszenek", csak kár, hogy egyedül azok nem néznek utána és nem hiszik el akikről szól. Sokkal könnyebb csuklóból megvédeni magukat mint elfogadni a tényeket. Ártatlan szűzlányok gyülekezete..

334647 2011.10.31. 14:51:32

Semmi könyörtelen harkály?:D Amúgy most úgy előttem van, hogy mi lenne, ha Milanó történtesen délebbre lenne, és a négykor induló busz fél hétkor érkezett volna (ha egyáltalán)...

342620 2011.10.31. 15:09:25

Nem vitatom a Juve győzelmének jogosságát, de valahogy azt minden Juvés elfelejti, h mire eljutottak a kapuig az Inter 2-0 is mehetett volna már. Onnantól meg aligha támadnak le.

DartagnanX 2011.10.31. 15:21:50

[PatrickJane](#587389): Ha a kiskutya nem kakilna, kipukkadna.

342620 2011.10.31. 15:25:29

[DartagnanX](#587408): én csak arra sok ha-ra reagáltam amit ti állítottatok. Ennyi. Ha megadja a 11est 3-1. Ha Cambiasso berúgja 1-0, ha Pazzini besarkalja 1-0, ha Zarate belövi 2-1.

258945 2011.10.31. 15:50:47

[PatrickJane](#587413): 2 összefoglalót megszámoltam a helyzeteket, az egyikben 9-6ra nyertünk a másikban 8-4, de persze az interé volt az első kettő, így ha berúgják 2-0ra nyerik a meccset :D

342620 2011.10.31. 15:56:42

[t.junior](#587441): nem is mondom, h mind a 2 gól akk nyerünk. Ha 1et berúgunk onnantól, vasfüggöny a kapu előtt. Ez tuti.

147668 2011.10.31. 16:49:09

"egy közepes képességű csapat pünkösdi királysága" ez találóbb cím lett volna...;)

254937 2011.10.31. 16:49:28

Ha anyádnak farka lenne ő lenne az apád! ;) kb ennyit ér a felvetésed!15-20 percig voltatok hazai pályán jobbak a Juve-nál azon kívül meccsbe sem voltatok ,pedig a bíró szépen nyomott titeket... Inkább ezen kellene elgondolkodni a mi lett volna "ha" okfejtés helyett...

INterista 2011.10.31. 16:50:33

hát én egy torinoi juventinoval néztem egy kocsmában a meccset, és nagyon jót dumáltunk a meccs közben, attól függetlenül hogy ő eléggé utálja az INter énmeg a juvét...ezzel együtt az első félidőben simán megnyerhettük volna a meccset a másodikban remekül védekezett juve...grat...

daneeka 2011.10.31. 16:53:12

[Reiko](#587506): az inter 2010-es idényére

342620 2011.10.31. 16:58:33

[zsupi4444](#587507): de legalább hülye ne legyél. Nyomott? Hány szabadot ítélt meg a kapu előterében? Hány jogtalan sárgát adott nektek? Hagyjuk már a bírósdit. Egy megnyert meccsnél is a bíróval foglalkoztok.

254937 2011.10.31. 17:00:47

"legalább hülye ne legyél" még szerencse , hogy te olyan nagyon okos vagy... Válaszra sem érdemes a hozzászólásod...

343683 2011.10.31. 17:05:33

Örüljetek, hogy még az első helyen vagytok ideiglenesen, utoljára úgyis ez a Serie B-ben fordult elő veletek...

Krisztian Pinter 2011.10.31. 17:05:36

Nemtom hol lehet felvenni veletek a kapcsolatot , de en is szoktam jarni meccsekre , tobbnyire torinoba , de azert osszefuthatnank vlmkor!;)

334417 2011.10.31. 17:11:49

[Reiko](#587506): [PatrickJane](#587525): [npolePancho](#587534): Ti még édesebbé teszitek a győzelmet. Grazie!:)

254937 2011.10.31. 17:15:12

47% Labdabirtoklás 53% 9 Kapura lövés 14 5 Kaput eltaláló lövések 6 4 Kaput nem találó lövések 8 18 Szabadrúgás 16 6 Szöglet 4 2 Les 3 14 Szabálytalanság 15 2 Sárga lap 5 A statisztika! Szóval ez alapján kedves interesek próbáljunk picit objektívebbek lenni...

332876 2011.10.31. 17:25:58

Valóban grande anyag, élmény az ilyet olvasni.

258945 2011.10.31. 17:28:54

[PatrickJane](#587525): nem unod még a picsogást? NSO címlap, lesz itt mindjárt szájkarate

a.k.p.h@live.com 2011.10.31. 17:30:54

Ha @Patrick Jane? Mi ez a sok HA? Mint tudjuk a fociban nincs HA. De egy esetben van az pedig igy szól hogy: inter? HA HA HA Meg hogy inter szurkolók nyáladzása HAHAHA Szánalmas a fajtád

255347 2011.10.31. 17:37:33

A Patkány Zrt.-t mindig öröm megverni! Forza Juve

342620 2011.10.31. 17:39:00

az a szánalmas, h egy megnyert meccsen a bírót veszik elő. Ez a szánalmas. Ugyan akkor én a HA kijelentésekkel csak a ti Ha-tokra próbáltam rávilágítani. Reális dolgokról itt lehetetlen beszélni, mert a beképzeltségtől, ami már az előző szezonokban ilyen tájt minden juventinoból világított, nem lehet normálisan szót váltani. Igazából leszarom már.

jakuza 2011.10.31. 17:52:42

Én arra lennék kíváncsi hogy Benitonak ki állta a jegyet meg utiköltséget.A digi? Vagy saját pénzből.Mert azért nem egy olcsó mulatság ám ez az egész.

jakuza 2011.10.31. 17:58:11

[PatrickJane](#587584): Most tényleg nem megsérteni akarlak,de miért nem lehet beismerni hogy jobbak voltunk nállatok.A szombati meccs már a múlt,nem is kéne róla ennyit beszlni.Inkább azt mondd meg nekem hogy mi lesz az inter sorsa a Calciopoli ügyben.Nincs időm az egész netet végig szaladni az inter miatt.De szerintem 10 pont levonás,és akkor nektek tényleg halál.

334309 2011.10.31. 18:30:59

[jakuza](#587590): miért fizetné a digi az utazásomat? én nem ott dolgozom, csak hetente egyszer benézek másfél órára. ez egyébként pont nem drága túra, a párma elleni sokkal húzósabb volt.

258945 2011.10.31. 18:39:58

[PatrickJane](#587584): na akkor szard már le tényleg és ennyi

jamon 2011.10.31. 18:54:39

PatrickJane: azért a két HA között van egy kis különbség nem gondolod? A HA berúgtuk volna meg a HA továbbengedik a tévesen befújt lest meg megadják a (kizárólag szerinted nem jogos) tizit. Érzed remélem. Vagy nem?

adp 2011.10.31. 19:07:00

A felfogás nem mindegy. A sintèr pedig 1 * os és kussoljanak a juve a 3. * ért hajt. Inter... nem is olasz csapat.:-) :-) :-) :-)

pavelnedved91 2011.10.31. 20:20:36

Buzi zebrák! viccet félretéve mázlisták vagytok. ave juve!

343538 2011.10.31. 20:53:29

Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok!

Vialli 2011.10.31. 20:59:16

[jakuza](#587590): Ha jól tudom Ő kapcsolatban áll egy torinói ultra csoporttal és ők szerzik a jegyet, de ha nem így van akkor majd elmeséli (utazás meg: kocsi,vonat,repcsi mikor mi) egyébként ha jól emlékszem most a www.qutazas.hu - nál 45.000 HUF volt a mecsbelépő és szállás csomagban az inter-juvéra...

343370 2011.10.31. 21:11:52

Jó meccs volt, a Juve megérdemelte a győzelmet, még ha nem is volt sok különbség a két csapat között. Irigy vagyok rátok, jó kis túra lehetett, de a szaros 3óra várakozás miatt sírni Milánóban??? Haza sem jöttem volna. ForzaInter !

343068 2011.10.31. 21:12:48

Forza juve!!!hatalmas győzelem volt!

286390 2011.10.31. 21:39:20

[BluSangue](#587778): nem a szaros három óra miatt volt gond, hanem inkább azért, mert ekkor már több mint 24 órája fent voltunk, aminek a klinikai tünetei is megjelentek. Én mondjuk előző hajnalban, fél háromkor keltem, lenyomtam 220 km-t kocsival a reptérig, egy szemhunyásnyit sem aludtam másnap reggel 4 óra 20 percig. Ne kelljen megmagyarázni, hogy ez milyen tünetekkel jár, pedig nem az első, végső határokat feszegető túrám volt a szombati. Pontosabban: ez már nem feszegette, ez már átlépte a végső határokat. Egy orbitális baromságot követtünk el: azt hiszem, a következő blogbejegyzésemben az alvás fontosságáról fogok írni.

256706 2011.10.31. 21:49:46

Csak egy tipp: wwww.booking.com oldalon a stazione centrale közelében 50-60 euro egy 2 ágyas szoba. Én is voltám már így kinnt, hogy megvárjuk a reggeli gép indulását, hát nem fehér embernek való. Fáj a szívem, de el kell ismerni, hogy jobbak voltatok szombat este. A koreográfiánk ( pontosan ott álltam a közepén ) viszont az egyik legszebb volt, amit valaha láttam. FORZA INTER!

286390 2011.10.31. 22:08:20

[Bobogoal](#587821): nem az a gond, hogy nem tudnánk szállást foglalni, hanem nem akartunk. Sokszor voltam már Milánóban, ha két napig elhúzódott a dolgom, akkor ott aludtam, mindannyiszor a pályaudvar közelében.

Jackie_D 2011.10.31. 22:12:05

[benitoNST](#587618): ha nem akartok sokat gyalogolni, akkor legközelebb a 16-os villamossal menjetek a stadionhoz, az pont a stadion sarkánál tesz ki (pontosabban kicsi előbb, de onnan buszokkal továbbvisznek) ráadásul a dóm mellett és a cadorna állomás környékén is fel tudtok rá szállni, szóval ez a tuti

286390 2011.10.31. 22:34:42

[Jackie_D](#587838): az odaút nem volt gáz, nem volt drámaian távol a metrómegálló a stadiontól, csak benito elhozta az ipari laptopját, meg még nem tudom, hogy mit, de nem volt könnyű a táskája. Én egy sima kis retiküllel mászkáltam: nekem csak az okozott gondot, hogy a tűsarkúm egy idő után törni kezdte a lábamat.

334309 2011.10.31. 22:49:50

[dinovercotti](#587857): nekem is az volt a bajom, hogy a tanga felcsúszott a seggembe, és a szemfestékem belefolyt a szemembe, olyan iramban hajtottál, leoncio. de mindent meg tudok neked bocsátani

mate 2011.10.31. 22:55:56

egyébként összességében mennyibe került ez a túra, srácok? Csakmert egy ideje énis tervezek valami hasonlót...

Jackie_D 2011.10.31. 23:05:08

[benitoNST](#587869): moonwalk-olva nem vág annyira a tanga, ráadásul így a tűsarkú is kényelmesebb. javaslom hogy ti is így közlekejetek. ha a rózsaszín mezt veszitek fel hozzá nem kéri a jegyet az ellenőr a villamoson.

334309 2011.10.31. 23:34:51

[mate](#587872): sok mindentől függ, mondjuk ha időben veszel repjegyet, egy ilyen milánói túra kifér 150 euróból is.

Laac 2011.11.01. 10:20:33

Jó kis poszt,tetszett nagyon!!Hát még a meccs eredmény!!!! JUVE,Mindig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pinti 2011.11.01. 10:35:47

[dinovercotti](#587811): Latod Zoli mondtam Neked a meccs elott,hogy hatalmas hiba ez,hogy sajnaltatok a penzt a hotelre!Akkor nem hidtel nekem most mär tudod,hogy igazam volt!

Elodv 2011.11.01. 11:12:54

Kva jó poszt, nagyon átvettem a feelinget.Tavaly ugyan ezt a Tripet csináltuk meg, csak ugye akkor okt. 3 (a szülinapomon yeye) án volt a derbi és mi a jegyet már szeptember elején megvettük, így oda vissza 12 rugó volt az út. Szállást mi se foglaltunk arra apellálva, hogy majd bemegyünk valami jó kis olasz kocsmába, ahol leverünk egy két grappát reggelig vagy beverjük magunkat egy méregdrága diszkó-diszkóba, fotózkodunk az akkor még milanó éjszakai császáraként elhíresült Ronaldinhoval vagy intermerdázunk egy jó pubban, ehhez képest fájdalmasan szembesültünk a zord valósággal, hogy vasárnap este a divat fővárosában nincs nyitva még egy baszott talponálló/éjjel nappali kisbolt/mcdonalds/gyrosos semmi ami egy éjszakában edzett szegedi egyetemistát bolygókapitányává változtat, így az éjszakát walking deadbe fordulva, buszpályaudvaron, meg egy ahhoz közeli padon töltöttük. Nem tudom most hány fokba nyomtátok végig a csövizést, de mi akkor annyira nem fáztunk, ellenben iszonyatosan fáradtak voltunk, az állva, alvás senkinek nem ment. A reptéren meg a fuckin biztonsági őrt meg álmomból felébredve majdnem megütöttem, amikor felébresztett hajnalba, hogy itt nem lehet aludni. Meccs jegyet olyan 20 körül vettünk (mondjuk a meccs előtt olyan 4 órával a san siro metróállomásnál, tényleg baszott messze van, egy jegyüzér 50 euróért árult jegyet) pénzt olyan 8 ezer körül költöttek a TÖBBIEK ÉN NEM! mert a dóm mögötti sportboltban olyan leárazás volt, hogy a szeptemberi diákhitelemet majdnem otthagytam a Juventus oltárán. :) Minden estere kb. 40 ezer forintból volt meg az út számunkra. Iszonyatosan nagy élmény volt, még azoknak is akik sem inter, sem juve szurkolók nem voltak. Gólt nem láttunk (0-0) de láttunk egy iszonyatosan feszített izgalmas meccset, Iaquinta lesgólt, Etot a legjobb formájában, 79 ezer embert, gyönyörű san sirot, és ami a legfontosabb , Alexet élőben , zebrában futballozni. Besírsz.

147668 2011.11.04. 16:09:37

[daneeka](#587513): Az is igaz, csak van egy kisebb univerzum egy olasz földön sosem látott treble és egy 9.fordulós első hely között, ami januárban sehol sem lesz. ;)

BeequeWanonax 2012.05.18. 13:11:57

http://bestsoftwarehere.com/stats/index.php
süti beállítások módosítása