bntemp

bntemp

Vegyünk most egy mély levegőt

2011. szeptember 26. - s4tch

Kicsit nyugodjunk meg, mielőtt rossz irányba vinne minket a lendület. Négy meccsen vagyunk túl, még mindig nagyon korán van bármiféle végleges ítélet kimondásához, de a cataniai meccsel tulajdonképpen lezárult a rajtnak nevezett időszak – a Juve számára feltétlenül – ezért már valamiféle mérleget már a Milan elleni rangadó előtt tudunk vonni. Van mögöttünk három jó, egy elfogadható és négy rossz félidő, nyolc pontot sikerült szerezni, ami egy teljesen átformált csapattól nem is lenne rossz, kivált, ha hozzávesszük, hogy úgy hasítunk bele az októberbe, hogy a Juventus áll a tabella élén. Ha viszont hozzávesszük, hogy eddig csak olyan csapatokkal játszottunk, amik valószínűleg a tabella alsó részében, vagy a kiesés ellen fognak küzdeni, máris van okunk feltételezni, hogy az ott a levesben bizony bab, és nem hús.

Kicsit nyugodjunk meg, mielőtt rossz irányba vinne minket a lendület. Négy meccsen vagyunk túl, még mindig nagyon korán van bármiféle végleges ítélet kimondásához, de a cataniai meccsel tulajdonképpen lezárult a rajtnak nevezett időszak – a Juve számára feltétlenül – ezért már valamiféle mérleget már a Milan elleni rangadó előtt tudunk vonni. Van mögöttünk három jó, egy elfogadható és négy rossz félidő, nyolc pontot sikerült szerezni, ami egy teljesen átformált csapattól nem is lenne rossz, kivált, ha hozzávesszük, hogy úgy hasítunk bele az októberbe, hogy a Juventus áll a tabella élén. Ha viszont hozzávesszük, hogy eddig csak olyan csapatokkal játszottunk, amik valószínűleg a tabella alsó részében, vagy a kiesés ellen fognak küzdeni, máris van okunk feltételezni, hogy az ott a levesben bizony bab, és nem hús.

Szögezzük le, tulajdonképpen szerencséje volt a Juventusnak, hogy nem veszítette el a cataniai meccsét. A szicíliaiaknak volt a gólon kívül három olyan ziccerük, amiből simán gólt lőhettek volna, miközben a Juvénak komoly gondjai akadtak nemcsak a támadások felépítésével, de most először a védekezésével is.

Láttuk éveken át, nem vagyunk meglepve, hogy Grosso emberhátrány, és sajnos De Ceglie sem jobb nála sokkal, de a Ziegler-ügy bumfordi intézésén már kidurrogtuk magunkat, úgyhogy most inkább a jelenlegi helyzetre koncentrálunk. A balhátvéd helyzet márpedig hatással van az egész csapatra, méghozzá úgy, hogy hiába van Eliánk, Estigarribiánk (még inkább Giaccherinink), egyik sem játszhat Grossóék előtt, hiszen ide olyan szélső kell, aki besegít a mögötte játszónak, márpedig erre a fentiek alkalmatlanok. Marad tehát Pepe, akinek megvannak az erényei, de ha ő stabil kezdő a csapatban, az sok mindent előrevetít a szezont illetően is. Valójában kibírható lenne ez is, ha a rendszer egy 4-3-3-ra hajazna, és a fenti játékosok egyike indulna Pepe elől (vagy Quagliarella, róla később), de Conte ragaszkodik a szisztémájához.

Sajnos a védelem közepe sem működik, és még sajnosabb ez nem Barzagli hibája, hanem Chiellinié, aki két jó meccsére két borzalmasan rosszat tett rá. A Grossóval összehozott góljuk mellett Giorgiónak volt két botrányos helyezkedési hibája, és egyszer eladta a labdát az ötösön, ami azért elgondolkodtatja az embert. Neki egyébként is muszáj jól játszania, mert a leeresztett kesztyűkkel álló Juve-középpálya nagyon keveset szűr, sokat kellene egy az egyben védekeznie, ami elvben az egyik nagy erőssége, de idén ebből nem sokat látunk. Ahogy Darti posztjából is kiderül, mi már túlléptünk azon, hogy eretnekség-e a Barzagli-Bonucci kettősben gondolkodni, legalább egy próba erejéig.

A csapat Pirlóra utaltsága tegnap azért is jött ki különösen látványosan, mert csendesebb meccse volt az irányítónak is. Egy hét alatt három meccs már sok neki, nem is akarnánk bántani, hiszen eddig igazából ő volt az egyetlen, akit maradéktalanul tudtunk dicsérni. Cataniában nem ment neki, és ettől a Juventus is egy fokozattal gyengébb volt, ami csak azért ijesztő, mert mi van, ha mondjuk megsérül egy hónapra. A támadók közül Matriban hiába bíztunk, hogy az első gólja átszakítja a gátat, Kraszicsnál viszont bejött: rettenetes első félideje utána a góllal már mutatott valamit a tavaly őszi játékából. Márpedig a balszél gondjai miatt rá óriási szüksége lenne a csapat támadójátékának. Viszont az furcsa volt, hogy – már nem először – kidöglött a meccs végére, talán meg kéne kérdezni az oroszokat, milyen cuccot toltak neki anno.


Marchisióról és Vidalról egyszerre kell beszélnünk, hiszen a két játékos – legalábbis szerintünk – Conte szisztémájában riválisa kellene, hogy legyen egymásnak. Marchisio lassan már Szent Tehén lesz, Conte egyértelműen alapemberként számít rá, pedig azon a poszton, ahol általában játszik, Vidal erényei sokkal jobban előjöhetnének. Cataniában viszont egyikük sem a helyén játszott, aminek meg is lett az eredménye: nem sok hasznát láttuk egyiknek sem, ráadásul Vidalt nem kell ilyen közel játszatni a kapuhoz, mert nem támadó. Viszont sokkal gyorsabb Marchisiónál, és sokkal jobban szerel nála (Claudio tegnap megúszott egy második sárgát, mindkettőt lassúsága miatt kapta volna), ellenben a kapu előtt megbízhatóbb. Ha például tegnap ő kerül ziccerbe Vidal helyett, valószínűleg bevágta volna, nem úgy, mint a chilei, aki már Sienában is parkolóba helyezett egy ziccert. Mivel Conte sokkal előbb ülteti padra Vidalt, mint Marchisiót, csak a vállunkat tudjuk vonogatni, de egy tanácsunk azért van: ha már feltétlenül játszatni kell az ábrándos tekintetű fedezetet, akkor játsszon Pirlo ÉS Vidal előtt egy fél sorral. A chilei kihúzódhat balra – besegítve az ügyefogyott balhátvédeknek), Marchisio pedig egy új passzsávot nyitna meg Pirlo előtt, ha nem lehet megindítani egyik szélsőt sem.

Ütközni kéne...


A Catania bemutatta azt is, miért van erre szükség. Delvecchio és Almiron a saját, a visszalépő Bergessio a Juve térfelén helyezkedett úgy, hogy Pirlónak ne hagyjon levegőt, a 4-1-4-1-es felállás miatt ez egyben azt is jelentette, hogy a legközelebbi társ (akinek érdemes is passzolni) nagyon messze volt az irányítótól. Az október kőkemény lesz, jön a Milan, aztán a Fiorentina, a hónap végén meg az Inter. A Milannak még örülhetünk is, hiszen a nyugdíjasok sorozatban nyomják a vasárnap-szerda kombókat, és sérültjeik is vannak, de egy Nocerino-van Bommel kettősük azért lesz, és egyelőre úgy néz ki, a Juve ellen ez már elég is lehet (ettől még persze egész héten úgy fogunk tenni, mintha bombafavoritok lennénk, nyomon is követhetik a soros heti gyűlöletcunamin).

És akkor Quagliarella. Ha vitába is akarnánk szállni azzal, amit Darti írt, azt azért látnunk kell, hogy Q nem Conte kedvence. Amikor szóba került a nyár végén az eladássa, azt hittük, csak egy rossz vicc, de úgy tűnik, tényleg valami baja van vele. Pedig ő pont az a játékos, akire szükségünk lenne. Nagyon labdabiztos, technikailag tökéletesen képzett, elég gyors is, a 16-oson kívülről meg tán veszélyesebb, mint bárki a csapatban. Hogy idehoztuk a nyakára Vucsinicset, már eleve hülyeség, mert nem seconda, hanem prima punta kellett volna a keretbe, de az, hogy esélyt sem kap a bizonyításra, minimum unfair. Nem hülye ötlet egyébként együtt kezdetni őket, Matri úgyis nagyjából haszontalan sajnos.

Egyelőre nem tehetünk mást, mint várjuk, hogy a kulcsjátékosok közül valaki felzárkózzon Pirlo mellé. Mert egyelőre a legvisszafogottabb felállásában is négy csatárral felálló Juventusnak a Parma elleni parádét leszámítva kerek egyes a meccsenkénti gólmutatója, ami elég kevés. Ha hozzávesszük, hogy nincs senki a csapatban, aki már két gólnál tartana, azt is láthatjuk, hogy senki nem kezdte közülük bombaformában a szezont. A fonal elkapása igazán időszerű lenne a pálya mindkét oldalán, hiszen teljesen mindegy, milyen formációban küldi pályára a csapatát Conte, ha Kraszics lefut mindenkit, beadásaiból Matri és Vucsinics/Quagliarella ontja a gólokat, Chiellini pedig egyrészt gatyába rázza az övéit hátul, másrészt ő maga is gatyába rázódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr378239700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338144 2011.09.26. 11:15:54

Alig várom a gyűlölet-cunamit :D

286390 2011.09.26. 11:51:08

"A fonal elkapása igazán időszerű lenne a pálya mindkét oldalán, hiszen teljesen mindegy, milyen formációban küldi pályára a csapatát Conte, ha Kraszics lefut mindenkit, beadásaiból Matri és Vucsinics/Quagliarella ontja a gólokat, Chiellini pedig egyrészt gatyába rázza az övéit hátul, másrészt ő maga is gatyába rázódik." Tegnap Angelo Di Livio szakkomentált meccs közben a Sky Italián. Amikor Conte megváltoztatta a taktikát Quagliarella becserélése után, ennyit mondott: "Teljesen mindegy, úgyis 11-en maradnak."

340119 2011.09.26. 12:24:54

Lehet, hogy most egy igen beteg gondolatot teszek közzé, de kipróbálnám Pepét balhátvédként. Szerintem elég masszív és labdabiztos ehhez a poszthoz valamint jól tudna segíteni az előrefele játékban. A kérdés az, hogy akkor ki játszana előtte?

336691 2011.09.26. 12:27:06

[grell](#526383): az offside-on ezt mantrázzák már egy ideje. először baromságnak gondoltam, de azóta már én is eljátszottam a gondolattal. szerintem nem hülyeség.

342940 2011.09.26. 12:45:55

vagy ha már eretnek módon a Barzagli-Bonucci kettőst tesszük középre, akkor Chiellinit ki lehet dobni a bal oldalra próbaképpen..

338211 2011.09.26. 13:05:07

Abszolút egyetértek a poszttal, jó írás. Egyébként tényleg érdekes lenne kipróbálni egy 4-3-3-as taktikát ezzel a kerettel, mert bár nem egy Barca minőség a keret, de sok hasonló játékos van. És hát a Barcának bejött, lehet el kellene fogadnia az olasz edzőknek, hogy nem kell föltalálni semmi eget rengetőt, néha elég, ha a jobbtól tanulnak.

337455 2011.09.26. 13:27:17

Kopizok a nemzeti blikk főoldaláról: „Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A játékoskeret lehetőséget ad arra, hogy több taktikai hadrendet kipróbáljak, és ettől kiszámíthatatlanabbá válunk. Az olyan középpályások, mint Andrea Pirlo, Claudio Marchisio vagy Arturo Vidal különböző játékrendszerekben is jól teljesítenek” – értékelt a Catania elleni bajnoki után Conte. Van még kérdés? :)

juvebt 2011.09.26. 13:31:49

Szerintem, a 2. félidőben már ezt próbálgatta Conte, csak Pirlo segített ki balra, ezért is nem értettem miért jön le Elia, ha Vidal figyel balra nyugodtan maradhatott volna. Ez a vizes pálya feküdt volna neki. Marci Q cserét meg kellett volna lépni! Majd vasárnap! Bp-en nincs vmi Juvés klub?

iujhggjklgjkl 2011.09.26. 13:35:36

zggh

258945 2011.09.26. 14:26:08

most fedeztem fel ezt a gyorskomment dolgot :) epic. Marcinak 4-2-3-1ben amolyan Perrottás pozícióban vennénk a legtöbb hasznát, és hát igen Pepét legalább egy meccsen balbunkóba, balszélsőből úgy is telített a csapat

337455 2011.09.26. 14:40:16

Ti nevezitek magatokat újságírónak?

337455 2011.09.26. 14:40:26

használjuk már, ha van :)

284129 2011.09.26. 14:42:35

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

Heisenberg 2011.09.26. 17:03:13

Ti nevezitek magatokat újságírónak?

303731 2011.09.26. 17:40:40

Sajnos Marci szent tehén valóban, kivehetetlen a kezdőből, pedig Vidal sokkal jobb és hasznosabb játékos.... Kár hogy Conte ennyire imádja Marcit a semmiért...

342753 2011.09.26. 18:26:28

Október kemény ? Milan & Inter kieső jelölt csapatok 6 pont

Lesboltamado Ruhaszaritokotel 2011.09.26. 18:35:25

Azért Pirlo ideigazolása előtti posztokban nem ezt vízionáltad benito, hogy ő lesz az a játékos, "akit maradéktalanul tudtunk dicsérni"... Mi milanosok tudjuk, kit vesztettünk, hozzáteszem, jókor. :)

342753 2011.09.26. 19:27:30

[Lesboltamado Ruhaszaritokotel](#526972): Buzi Zebrák!

338235 2011.09.26. 19:29:15

Na,,ez a blogiró is,a többihez hasonlóan,óriásit fejlődőtt az elmúlt 1 évben.Most már mindenkinél jobban ért a focihoz,kijelent,megfellebbezhetetlenül!Még 1 év és az edzők,Mou,Sir Alex,Capelló ide járnak továbbképzésre.Elszaladt a ló,kiscsávók!Kétszer rosszul helyezkedet,egyszer eladta a labdát,mindkettő lassú,fél sorral előrébb,stb.Röhely.Az indultak még kispályás bajnokságban az 5.csere lehetsz.

Igazi juventusos 2011.09.26. 20:04:28

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

342753 2011.09.26. 20:09:14

[szegediferi](#527056): Röhely? oké haver: nyertél

Jackie_D 2011.09.26. 21:23:25

[szegediferi](#527056): ezt két gyorskommenttel elintézhetted volna... :)

338492 2011.09.26. 21:55:54

benitoNST "Matri úgyis nagyjából haszontalan sajnos. EZ EGY NAGYON NAGY BUTASÁG!!!!Akkor mit mondasz vucinicre ha Matri haszontalan??? MATRI QAGLIARELLA A LIGA LEGJOBB CSATÁR PÁROSA LENNE , HA 3 MECSET JÁTSZHATNÁNAK EGYMÁS MELLETT!!!40 GÓL FELET LENNÉNEK 1 SZEZONBA ,EZ 100%!!!DE EZ HELYET KAPTUNK EGY 2011-es AMAURI PROTOTIPÚST , MELYNEK FANTÁZIA NEVE VUCINIC!

284129 2011.09.27. 11:03:36

[_benito](#526388): Off: Ki ez a Jóo Gábor a régi munkaadódnál? Írt egy cikket az olasz foci válságáról, de ennyi hülyeséget leírva régen láttam. Mit szívnak ott? Kéne nekem is egy kicsi belőle.

343009 2011.09.27. 17:51:49

Vettünk egy mély levegőt, végiggondoltuk, még jobban be vagyunk sz'rva. Hiába a szép álmok, túl nagy a lyuk. http://futballsznob.blog.hu/2011/09/27/meglepetesek_es_a_magyar_fu_1 ennyi

lavjaman 2011.09.27. 22:07:07

Ti nevezitek magatokat újságírónak?
süti beállítások módosítása