bntemp

bntemp

Szeretünk/gyűlölünk - Bologna

2011. szeptember 21. - s4tch

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei harmadik hangulatkeltésünket.

Kezdődik az idény, és mi idén sem maradhatunk túlfűtött érzelmektől mentesek. Az előző szezon során hatalmas sikerrel futott gyűlölködős sorozatunk, szurkolók ezrei nézték ökölbe szorult lábujjakkal a meccset, arra gondolva, hogy dögöljünk meg, amiért kedvenc csapatukról / valamelyik szimpatikus kiscsapatról csúnyákat írtunk. Vállaljuk! Ismét előhoztuk a garázsból páncélozott autóinkat, lemostuk őket (egy szál bőrtangában), majd nekiláttunk megírni idei harmadik hangulatkeltésünket.

Idén kissé finomítottunk a koncepción, hogy az érzékeny lelkűek is be tudják fogadni ezt a rendhagyó beharangozót. A szemétláda Darti és én, a Jóságos _benito fogunk írni szerdai ellenfelünkről, a Bolognáról. Ne is húzzuk az időt, csapjunk bele, kurkásszunk a múltban!

Legnagyobb sikerük:

A Bologna hétszeres olasz bajnok, tehát ha mondjuk leszámítjuk az Inter és a Milan csalással, rablással és pályán kívüli ügyeskedéssel szerzett címeit, cirka feleannyi scudettója lenne a Felsineinek. A legnagyobb sikerük minden kétséget kizáróan a Grande Inter orra előtt - az olasz futball történetében először megrendezett - egymeccses döntővel megszerzett bajnoki cím, amiről bővebben itt olvashattok. A Bolognának van nemzetközi sikere is, 1998-ban az Intertoto Kupa megnyerésével húzták be az első európai trófeát. A sikerek közé kell sorolnunk, hogy meggyőzően ötvözték a Keleti Pályaudvar építészeti eredményeit a stadionjukkal.

És ne feledkezzünk el arról sem, hogy egy népszerű ételt is elneveztek róluk. Szintén hatalmas érdemük, hogy ők tartják az egy évre jutó legtöbb klubelnök rekordját is. Egy juventinót megkérdezel, hogy ki az elnök, egyből tudja, hogy Agnelli. Na, egy Bologna szurkoló ilyenkor fél órát nyomja a google-t, mire végre egyáltalán tippelni tud.

Hány gólt tud lőni egy tányér tészta?

Legnagyobb játékosuk:

Giacomo Bulgarelli neve valószínűleg nem sokat mond a Bianconeri olvasóinak, pedig a 60-as évek nagy bolognai csapatának legjobbja igazi legenda hazájában. 16 éven át szolgálta hűen a csapatot, kapitánya volt a 64-es bajnokcsapatnak, ahonnan még a korabeli gólkirály dán Nielsent emelhetjük ki. Valószínűleg sokaknak többet mond Di Vaio neve, aki egyrészt egészen zseniális csatár, másrészt ő lőtte az egyik kedvenc Juventus-gólomat, úgyhogy őt még akkor sem tudtam forrón gyűlölni, amikor tavaly megcsinálta a Juventust Torinóban.

Igaz, a Bolognánál csak edzőként tevékenykedett, de mi inkább játékosként emlékszünk rá nem szívesen. Természetesen Mihajlovicsról van szó, aki mostanában a jobb sorsra érdemes Fiorentinánál pusztít. Milyen csapat lehet az, aki önként foglalkoztatja ezt a végtelenül antipatikus szerb úriembert, mielőtt az bármilyen edzői tapasztalatot gyűjtött volna a neki való tanyasi csapatoknál? Elég legyen annyi, hogy az idény végén a helyette beugró Papadopulo mentette meg a spagettis csapatot a kieséstől. Pedig ez utóbbi világéletében egy ZS-kategóriás edző volt.

Mit játszottunk velük tavaly?

Hát Di Vaio halálra szívatta a botrányosan szar védelmet Torinóban, a 0-2 az egyik legrondább gyufánk volt a szezonban, pedig ebből bőven akadt több is.

Vak tyúk is talál szemeket, mondhatnánk. De nem mondjuk, mert tavaly minden vak tyúk degeszre tömte magát, ha a Juvéval játszott. Mindazonáltal ha a tavalyi szivattyút nem vesszük, akkor egészen a legidősebb bolognai emberekig kell elmennünk, hogy valaki végre emlékezzen egy győzelemre tőlük. Maradjunk annyiban, hogy az előző idény egy fekete lyuk volt.

Mi lesz idén?

A Bologna rosszul kezdett, egy rangadó elbukása után újra kikaptak, és nemcsak a csapat formájával van gond, hanem a kerettel is. Ez nem a Bologna éve lesz, simán megverjük őket. Tippem: 14-1

Beni kiesett a szerepéből, de megágyazott nekem. Az új arénába belépve az a csodálatos, már-már mágikus átalakulás fog létrejönni, amikor a bolognai spagettiből reszkető kocsonya lesz. Tudják, érzik, hogy az előző idényben nem kellett volna nyerniük, akkor talán megkegyelmezne nekik Don Conte és a rosszarcú srácok. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyik-másik játékosuk egyszerűen összeszarja magát már a bevonulás közben. Tippem 172-0.

Miért szimpatikus/antipatikus a csapat?

Ha nem lenne elég az Inter ellen bezsebelt bajnoki címük, még hozzátehetjük, hogy forrón rühellik a firenzei lilákat is, úgyhogy nem kérdés, igen szimpatikus kis csapattal találkozunk. Aztán ott van a hősi halált halt elnök, akiről a furi stadionjukat is elnevezték, és maga a város, ami Emilia-Romagna ékköve.

Na végre, ezt is megtudtuk, tehát az elnök lehetett a nagy vonatbolond, akiről még Tyler is megemlékezett tavalyi posztjában. Nevezhetjük "furinak" is a stadiont, de attól még egy vasútállomás marad. Szerencsére most nem ott játszunk, hanem egy igazi futballszentélyben. A kettő nullás győzelmüket csak egy hatalmas vereséggel tudják jóvá tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr278239688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338159 2011.09.21. 08:01:05

"Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyik-másik játékosuk egyszerűen összeszarja magát már a bevonulás közben." jó :D

254476 2011.09.21. 09:42:27

[Jimi Outsider](#515767): nekem is ez tetszett nagyon. Jó kis poszt, köszi fiúk!

334207 2011.09.21. 11:18:35

Estinek kivanom 24. szulinapja alkalmabol,hogy este palyara lepjen,legalabb egy felidot.

334302 2011.09.21. 11:49:08

Állítólag Amaurit vinné a Newcastle. Javaslom, egy szektort nevezzünk el a derék angoloktól, de talán egy plusz csillag sem lenne túlkapás.

Biancolino 2011.09.21. 13:17:15

[heinrich](#516098): Valamint minden évben rendezzünk egy gálamérkőzést a New-val, s Ama végezze el a kezdőrúgást, ha sikerül Angliába kifordulni.

Juvetista 2011.09.21. 15:19:31

@heinrich: Ha viszik Amát,akkor legalább a staiont nevezzük el Grande Newcastlenek :)
süti beállítások módosítása