bntemp

bntemp

Átigazolási körkép

2011. szeptember 01. - s4tch

Elmúlt a D-day. A piac vége, a deadline. Úgy gondoltuk, megosztjuk veletek véleményünket az átigazolási időszak történéseivel kapcsolatban. Hiszen fantasztikusan mély gondolataink vannak. Vigyázat, megaposzt következik.

Elmúlt a D-day. A piac vége, a deadline. Úgy gondoltuk, megosztjuk veletek véleményünket az átigazolási időszak történéseivel kapcsolatban. Hiszen fantasztikusan mély gondolataink vannak. Vigyázat, megaposzt következik.

Mielőtt egyesével értékelnénk az érkezőket és a távozókat, nézzünk egy kis áttekintést:

Érkezett

Honnan

Ár

Marcelo Estigarribia

Maldonaldo

Kölcsön, opcióval

Emanuele Giaccherini

Cesena

3 millió €

Mirko Vucinic

Roma

15 millió €

Arturo Vidal

Bayer Leverkusen

10.5 millió €

Stephan Lictsteiner

Lazio

10 millió €

Matteo Trini

Lumezzane

?

Alessandro Matri

Cagliari

15.5 millió €

Fabio Quagliarella

Napoli

10.5 millió €

Marco Motta

Udinese

3.8 millió €

Simone Pepe

Udinese

7.5 millió €

Andrea Pirlo

Milan

ingyen

Frederik Sorensen

Lyngby

0.5 millió €

Michele Pazienza

Napoli

ingyen

Reto Ziegler

Sampdoria

ingyen

Eljero Elia

Hamburg

9 millió €

Ebben a listában szerepelnek azok is, akik már a csapattal voltak az előző idényben, ám a mostani átigazolási időszakban véglegesítette őket a Marotta vezette (?) szakmai stáb.

15 játékos érkezett tehát, több mint egy kezdőcsapatnyi ember. Értük mindösszesen 85.3 millió €-t fizetett ki a klub.

Nézzük a távozókat:

Távozott

Hova

Ár

Tiago Mendes

Atletico Madrid

ingyen

Hasan Salihamidzic

VfL Wolfsburg

ingyen

Sebastian Giovinco

Parma

co-ownership, 3 millió €

Raffaele Bianco

Spezia

co-ownership, ?

Andrea De Paola

Carpi

co-ownership, ?

Carlo Pinsiglio

Pescara

kölcsön

Timothy Nocchi

Carrarese

kölcsön

Felipe Melo

Galatasaray

kölcsön, 1.5 millió €

Mohamed Sissoko

PSG

7 millió €

Albin Ekdal

Cagliari

co-ownership, 1.5 millió €

Iago Falque

Tottenham

kölcsön, opcióval

Sergio Almiron

Catania

0.4 millió €

Jorge Martinez

Cesena

kölcsön

Zdenek Grygera

Fulham

ingyen

Pasquato

Lecce

kölcsön

Giandonato

Lecce

kölcsön

A távozók is szép számmal vannak, talán nem pont azok, akikre számítottunk.

Látható a bevételi és a kiadási oldal között tátongó szakadék, ami természetesen nem meglepő, de erről bővebben majd mindenki kifejti a maga véleményét.

_benito: Az ember elégedettségét az elvárásokkal beállított igényszint határozza meg. Márpedig az elmúlt két év után ez az igényszint soha nem látott mélységekbe zuhant, ebből a szempontból értékelve pedig igazából nem volt rossz  mercatónk. A két legnagyobb lyuk, amik külön-külön is áthatolhatatlan akadályai voltak a fejlődésnek, betömésre került Lichsteiner és Ziegler érkezésével. A szélsőhátvédek mellett én azt mondtam, egy passzolni tudó középpályás, egy balszélső és egy 20-25 gólos csatár érkezése kell ahhoz, hogy a Juventus egyáltalán beszélhessen a bajnoki címről. De akkor még nem tudtam, hogy Melót elpasszoljuk.

De elpasszoltuk, így hiába érkezett egy passzolni tudó középpályás, Pirlo passzjátékáért cserébe feláldoztuk a pálya közepén való eredményes védekezés lehetőségét is, és Melót sem pótoltuk megfelelően. Vidal nagyon jó igazolásnak tűnik, de ő nem az az ütközőgép, amire a pálya közepén szükség van. És most nincs is ilyen a keretben, Pazienza egy középszerű játékos véleményem szerint. A legnagyobb csalódás egy sztárcsatár leigazolásának elmulasztása: ahogy tavaly lecsúsztunk Dzekóról, úgy idén sem jött Agüero (ez magyarázható a City anyagi lehetőségeivel, bár idén nyáron többet költöttünk náluk), sem Rossi, ami viszont megmagyarázhatatlan. Helyettük jött Vucsinics, aki hangulatától függően gólvágó fenomén, és ballaszt kenyérpusztító is tud lenni, az ő elhozatala nem azért furcsa, mert nem Juve-szintű játékos, hanem azért, mert az ő posztján két - nála jobb - játékosunk is van Quagliarella és Del Piero személyében. Miközben ugyebár ha megsérül Matri, Tonival centerben kell megszoknunk a csapatot, tehát inkább egy bójacentert, de mindenképpen befejező típusú támadót kellett volna vennünk.

A balszélső kérdése egy másik sarokpont, amit valószínűleg a Juve kufársága miatt nem sikerült megoldani. Bastos már tavaly nyáron jelezte, szívesen jönne, Vargas pedig zsinórban hozza a kiváló teljesítményeket, és az alaposan megrogyasztott Fiorentinával lehetett volna eredményesen üzletelni (nem úgy, mint Melónál). Az ígéretes mozgó Pasquatót várhatóan lepasszoljuk Leccébe, pedig nem valószínű, hogy kevesebb fantázia van benne, mint az érkező szélsőkben. Giaccherini egy blöff (akár be is jöhet persze), Estigarribia lutri, Eliáról pedig elmondtam a véleményemet.

Jobbról a második a legdurvább igazolásunk


Látszólag tehát megvalósult, amit kívántam: jött két szélsőhátvéd, egy jól passzoló középpályás, mindjárt egy csomó balszélső, és egy gólerős csatár is. Sajnos el kell fogadnunk, hogy ez a Juventus most nem tud világsztárokat elcsábítani, mert nem perspektíva (ahogy a Serie A úgy általában sem nagyon, Sneijderrel Eto'óval távozott az utolsó, szűk elitbe tartozó világsztár is), főleg BL, vagy bármiféle európai kupaszereplés nélkül. Az irtózatos mennyiségű elköltött pénzzel azért jóval erősebb lett a tavalyinál a Juve, de ez a mondat kontextusba helyezve azért nem jelent olyan nagyon sokat.

Tyler: Alapvetően elégedetlen vagyok az átigazolási szezonnal, azt hiszem, Marotta teljesítményét Furulyás János is hozta volna. A legfájóbb, hogy fejedelmi fizetésért leigazoltuk Pirlot, akit egyrészt mindig is utáltam, másrészt ő ma már csak egykori futballista - kár, hogy elfejetett magának szólni, hogy már visszavonult. De az sem tetszik, hogy Marotta a "Juvéhoz méltó" átigazolási szezonról beszélt tavasszal, amiből nem sokat láttunk. Gyakorlatilag senkit nem sikerült megszereznie, akit kinézett, és jöttek a harmadik-negyedik helyen álló jelöltek. Az meg egészen elképesztő, hogy a csapat egyik legnagyobb hiányosságát, a balszélső posztját csak az utolsó héten "tömi be", erősen megkérdőjelezhető minőségű igazolásokkal. Vidal, Lichtsteiner és Ziegler jó igazolásnak tűnik - nem nagyon jutok szóhoz, hogy utóbbira Conte nem számít... Ja, és Mottára mi a francért volt szükség?!

A távozók tekintetében szerintem főleg Melo és Giovinco érdemel említést, mindketten bőven áron alul távoztak. Jó lett volna, ha a felesleges játékosokat sikerül eladni, de hát mind Amauri, mind Grosso, mind Iaquinta olyan jól keres még akkor is, ha a lelátón ülnek, hogy mindenkit visszautasítottak. Amatőrizmusra vall, hogy Pasquatót, miután véginyomta a felkészülést úgy, hogy a csapat egyik legjobbja volt, az átigazolási időszak utolsó napján kölcsönadjuk, és olyanokkal futunk neki a bajnokságnak, akik egy percet sem játszottak még a Juventusban a felkészülés során. Az meg hihetetlen, hogy a drága pénzért vett játékosoktól csak szerződésbontással (vagy aprópénzért, lásd Almiron 400 000 eurós árát) tudunk megszabadulni...

Összességében szerintem a csapat valamennyit erősödött a tavalyihoz képest, de túl sok a problémás és/vagy kockázatot jelentő játékos (Vucsinics, Elia, Estigarribia), és hiányzik egy igazi terminátor középről. Marotta egy középcsapat átigazolási szezonját vezérelte le, csak éppen kurva sok pénzt elszórva.

Dino: mivel önálló személyiséggel és gondolatokkal nem rendelkezem, ezért Luciano Moggi szavait idézem, aki szerint "a Juve mercatója jól sikerült", és "minden remény megvan arra, hogy a csapat a Napolival együtt harcoljon a harmadik helyért". Nagyjából tényleg jól bekalibrálta a jelenlegi Juvét az öreg, és simán benne van a pakliban, hogy 2012 őszén sem lesz ott a csapat a BL-ben. Egy-egy idény előtt olyan vagyok, mint egy szerelmes tinédzser lány: elveszítem a realitásérzékemet, és optimistább vagyok a kelleténél. Az elmúlt két év viszont visszacibált a földre. Bármennyire furcsa, de én komoly előrelépést várok az új stadion miatt: végre van már egy végleges hazai pálya, az átmenetet tükröző Olimpico helyett. Lehet, hogy ez az elhanyagolhatónak tűnő szempont végül komolyan befolyásolhatja az idei szereplést.

A konkrét érkezőkről szólva: csak nem lehet annyira hülye a komplett vezetőség és Conte, hogy alaptalanul megbíznak Pirlóban. Szerintem a kelleténél keményebb kritikákat kap itt a blogon, holott erre azért még nem szolgált rá. Az is biztos, hogy valószínűleg ő írhatja az összes olasz újságot (vagy a rokonai a szerkesztők), ugyanis a sajtó a tenyerén hordozza, egészen szédítő jelzőket aggatva rá. Lichsteinerrel kapcsolatban nem sok kételyem van, bár Motta után egy kirakati próbababa is üdítően hat a védelem jobb szélén. Zieglerért kár, szerintem meg lehetne próbálni, hogy mit tud, bár De Ceglie is egyre bíztatóbb: élete formájában volt, amikor tavaly megsérült, talán bizonyít, de azért nyugodt nem vagyok. Elia és Estigarribia leigazolásához nem tudok mit hozzáfűzni, ugyanis nem ismerem őket, fogalmam sincs, hogy kik ők. Giaccherinit ismerem, de az ő megvásárlását csak úgy tudom értékelni, hogy érkezett egy kiegészítő ember.

Érdekes módon Vucsinics-ben látok fantáziát: ha épp kedve van, akkor nagyot tud focizni. Nem a semmiből csöppent a Juvéba, viszont tartok tőle, hogy problémás ember (bár személyesen nem ismerem őt). Pazienzával kapcsolatban csak annyit mondok: legyünk vele türelmesek (iszonyatos poén, tudom...).

A távozók listáját örvendetesnek tartom (Motta hiányzik róla és Pasquatót nem biztos, hogy elengedtem volna), Melóról - a tavalyi év egy bizonyos szakaszától eltekintve - mindig is lesújtó volt a véleményem: ha ő a mérce Vidal előtt, akkor nem lesz nehéz dolga a chileinek túlszárnyalni őt.

Darti: A többiek véleményét természetesen teljes mértékben ignorálom, ezért simán lehet, hogy újra leírok olyanokat, amiket ők már megtettek. A mercato elején elképesztően optimista voltam, Dinoval együtt sikongattunk a telefonba, bár még semmilyen hír nem érkezett. Csomó pénz, hatalmas ígéretek. Aztán kiderült, hogy a Juventus két ilyen szar idény után mégsem annyira vonzó klub, mint azt sokan (köztük én is) elképzelték. A sztárjátékosok BL-ben szeretnének játszani, más sztárjátékosok elképesztően sokat szeretnének keresni, és van, aki mindkettőt szeretné egyszerre. Így lett Agüeróból Rossi, majd Rossiból a Rómából eltakarított Vucinic, aki a felkészülési meccseken kiválóan játszott, de számomra Q jóval szimpatikusabb. Sajnos Conte nem osztja a véleményemet, össze is vesztünk, nem is beszélünk egymással emiatt.

A mercato elején a két szélső védőnek örültem, bár kissé amatőr hozzáállásra vall, hogy Zieglert gyorsan megvettük, majd eladnánk Törökországba. Ráadásul nemcsak amatőr dolognak tartom, hanem végtelenül antipatikusnak is - nem egy darab fát vettünk, amit utána továbbadunk a következő szembejövőnek. Még a Kis Herceg is tudja, hogy ilyet nem szép csinálni. Pirlo érkezését kissé hidegrázva fogadtam, de így záráskor az egyik legjobb fogásnak tartom, és ez sajnos nem őt dicséri, hanem a többi igazolásunk színvonalát minősíti. Elképesztőnek tartom, hogy a bal szélre sikerült a Hamburgból elhozni Éliást, amikor Bastos és Vargas is szívesen jött volna (legalábbis a nyilatkozataik szerint - szemben Éliással, aki a háta közepére kívánta a Juvét 2 hete).

Melo elzavarását legalább annyira nem értem, mint Ziegler (és a hírek szerint Q) mellőzését.

Végül nem érkezett megbízható középső védő, ami nem kevés problémát és bekapott gólt jelenthet majd az idény során, főleg, ha Krasic és Éliás úgy védekeznek, ahogy hisszük róluk, Pirlo mellett pedig csak Vidal lesz, aki egyedül próbálhatja megállítani a gyorsan kontrázó kisebb és a kiválóan támadó nagyobb csapatokat.

A nyakunkon maradt Amauri, Iaquinta és Grosso. Tyler számításai szerint az ő távozásuk bruttó 18 millió eurót jelentett volna a klubnak az idény során, a fizetések tekintetében. Marotta elképesztően kevés pénzt csinált a játékosokból, és ez legalább annyira az ő hibája is, mint amennyire szart sem érnek ezek a játékosok. Úgy üdülnek nálunk ezek hárman, mintha valami dubai klubban vezetnének le.

Mindent összevetve valószínűnek tartom, hogy a csapat erősödött. Sőt, biztos vagyok benne. A valóságtól teljesen elrugaszkodott bizalmam van Contéban - úgy hiszek benne, mint kisgyerek a Mikulásban. Ez a keret a 3-6 helyek valamelyikére jó lehet.

Egyébként a nyáron a Juventus volt a 3. legtöbbet költő csapat Európában.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr928239646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simoon 2011.09.01. 10:29:30

Dinoval egyezik a véleményem, kivéve pirlo esetében.. a törpe álmát most azonnal visszavonultatnám, az én csapatomban ne legyen olyan faszi aki elalél magától mert ad két jó passzt végigbotorkál meccseket és olyan buta feje van h fáj.. spirito juve???? pirlotól???? ugyanmár

258945 2011.09.01. 10:43:10

Melo,Melo,Melo!!!. Most lenne egy Melo-Vidal tengelyünk középen, lehet egyik se ad 40 méteres passzokat, de hogy az ellenfél csak az egyik lába elvesztését kockáztatva tudna csak eljutni a 16 előterébe mielőtt végleg kinyírják az biztos, talán jövőre. Conte lehet itt a ludas. Motta helyett Salihamidzic megtartása is 100 jobb lett volna. Eliaról meg Lucky Luciano annyit mondott hogy jó játékos meg tehetsége, hát ezt nem vitatta senki, lesz itt cirkusz amikor Estigarribia a padra zavarja. Nem tudom ez a Paraguay-i gyerek nekem nagyon szimpatikus bízom benne, de ez rettenetes szubjektív dolog. Vucinic meg vagy megállíthatatlan vagy láthatatlan, bízunk felebarátaim hátha lesz kedve végig focizni. Vidal-Liechsteiner dupla főnyereménynek tűnnek, reméljük be is váltják a reményeket ( ha nem nagy xarban leszünk). Továbba nem értetett miért akarjuk annyira eladni Bonuccit sem, nézzük már meg ugyan ha vannak Giorgio és mellette 2 értelmes szélső védő akkor hogy teljesít. Pepét sem sikerült eladni hálisten. Megjegyzem, nem kellene kipróbálni középen? Fut mint a bolond, szétrúg mindenkit akinél labda van, erre alkalmas.

334474 2011.09.01. 11:17:17

Teljesen korrekt vélemények. Kicsit féltem, hogy valami össznépi depresszió lesz. Marotta: 2 év 100 millió és új csapat Buffon-Chiellini-Marchisio-Alex köré. Ahhoz képest nem vészes a dolog, hogy mindenki piacképtelen volt. Én se tartottam volna meg másokat a csapatból, maximum Melot. Sokakkal ellentétben Esti és Gia szinte ingyenes leigazolása volt ami leginkább tetszett augusztusban, mert tavaly pl pont itt dőlt szét a dolog. 442-höz volt 3db szélső. Conte megkapta az embereket a taktikájához. Van pár játékos, aki nagyot robbanthat idén(Bonucci, Vidal, Elia, Matri), de ugyan úgy be is sülhet. Szerintem Marotta Pepe és Motta véglegesítésénél, valamint Vucinic leigazolásánál hibázott. Ha Vuci árához hozzácsapjuk utóbbi 2 játékos véglegesítésének költségeit, bőven kijött volna egy minőségi bal oldali középpályás. Elia 9 milliós árából, pedig hozhattunk volna egy csere csatárt Q/Matri mögé(Benthner kölcsönben vagy Forlan pl). Így lett volna tökéletes a nyár. Marotta kritikája még, hogy nem tart ki a választottjai mellett. 1 év alatt lemondott Martínezről, Bonucciról és Peperől. A Ziegler, Toni, Lanzafame, Pasquato csapatnak még ennyi idő se kellett. Ez középtávon el fogja pusztítani a csapatmorált, meg ha egy kívülálló játékos szemével nézném, pont annyira lenne vonzó a Juve, mint egy edzőnek a Palermo padja. A legfőbb veszélyek: Túl sok lutri játékos(Elia, Esti, Pirlo, Vucinic), ilyen szinten tapasztalatlan edző, kamikáze középpálya(Mondjuk a Martínez-Melo-AQ-Krasic tavaly pont ugyan ez volt), elképesztő mennyiségű új játékos. Az biztos, hogy az első 5-10 forduló kínszenvedés lesz. Én novemberig nem is nagyon fogok depizni az eredmények miatt. Egyszerűen 6-7 új kezdő játékost, és teljesen új padot lehetetlenség azonnal eredményesen elindítani. Az biztos, hogy még egy ilyen teljes edző, koncepció és játékoskeret cserével járó időszakot nem szabad végrehajtani a következő pár év során. Bármi lesz, Contenak maradni kell 2 évet, vagy olyan klasszis edzőt kell hozni a helyére, aki a kerethez épít sikeres taktikát, nem a taktikájához új keretet. A szurkolóknak is kell egy állandónak mondható csapat gerinc, akikhez kötődik. Úgy gondolom megvannak a szükséges alapok, a keret sem öreg, át kell állni az évi 1-2 sztár szerződtetésére. Jövőre jöhet Alex helyére Hulk vagy Rossi, aztán 2 év múlva Pirlo helyett Willshare vagy Tiago. Nem feltétlenül ők csak így ilyen volumenű nevekre gondolok, nem az aktuális Genoa/Catania/Rimini sztárra.

338159 2011.09.01. 12:07:21

Én csak azt nem értem, hogy Iaquinta mi a szartól lett közutálat tárgya az elmúlt hónapokban. Benne volt meg tavaly leginkább a spirito juve. Ő megdöglik a pályán, ha kell. Tőle nem sajnálom, viszont Amától meg a kenyeret is.

339755 2011.09.01. 12:31:17

én nem lennék ennyire borúlátó, szerintem teljesen jó ez a keret a dobogóra. tele vagyunk olyan, viszonylag fiatal játékosokkal (Elia, Estegarribia, Vucinic, Vidal,stb) akik megkapták életük esélyét, most megmutathatják mit tudnak, vagy mehetnek vissza a balettba ugrálni, mert ha itt, ebben a Juvéban leégnek, akkor nem fognak kelleni soha semmilyen normális csapatba, és ezt gondolom ők is tudják. a legtöbb (támadó)posztra van 2 egész jó játékosunk, szóval senki nem ülhet a babérjain, minden meccsen bizonyítani, hajtani kell majd. ne feledjétek, nem bl-t kell nyerni, nincs kettős terhelés, a cél a dobogó, ahhoz meg szerintem tökéletesen igazoltak, egyedül Melo elengedése az érthetetlen. Iaquntával sincs baj, jó az ha olyan az 5. számú csatárunk, aki meccsenként félóra játékkal is képes 8-10 gólra egy szezonban. hosszú a pad is, ha (szokás szerint) kidől 2-3 ember akkor sincs gáz. legyen meg a bl idén, jövő nyáron meg be kell tömni a lyukakat. én optimistán várom a szezont

275991 2011.09.01. 12:36:37

lehet hogy küzd, de egyértelműen kiégett Vino!

338783 2011.09.01. 12:55:05

Engem már elnézést, de szétbaszna az ideg, ha azt látnám, hogy a csapatom elköltött 86 millió eurót úgy, hogy alig erősödik a keret a végén. Lehet azzal érvelni persze, hogy a Juventus (és a Serie A) nem vonzó hely a világsztároknak, de Mahacskala sem az, úgyhogy ez nem feltétlenül állja meg a helyét. Ennyi pénzből egy normális klubvezetésnek el kellett volna érnie, hogy a Juventust a dobogóra várja mindenki, de ezzel a kerettel csak akkor lehetséges ez, ha vért hugyoztok, miközben a római csapatok nem hozzák a keret alapján elvárható szintet. Pirlo például nem hinném, hogy meg fog szakadni a Juventusért, de ha végigfutom a kezdőtöket azt mondanám, hogy ez egy közepes keret, benne egy-két volt világklasszissal. Mielőtt nekem esnétek ezzel kapcsolatban leszögezném, hogy véleményem szerint Buffon már nem feltétlenül tartozik a kapusok krémjéhez (a statisztika nem hazudik), Alextől pedig, függetlenül attól, hogy óriási szíve van nem lehet elvárni azt, hogy végigrobotoljon magas színvonalon egy szezont az ő korában. További problémát jelent a pad is, mivel a Juve jelen állás szerint nem nagyon tud felmutatni közepesnél jobb játékosokat csereként. Sérülések esetén (amik sajnos egészen biztosan lesznek) nem tud felmutatni a Juve minőségi alternatívákat. És akkor még nem ejtettem szót az edzőtökről, akivel kapcsolatban azt gondolom, hogy valószínűleg nyújt majd egy közepes szintű szakmai felkészültséget, viszont fogalma sincs senkinek arról, hogy tudja e adott esetben megfelelően motiválni a csapatot. Újfent Pirlot tudnám felhozni példaként, elképzelésem nincs, hogy egy játékost, aki mindent megnyert és igencsak a pályafutása vége felé jár és ráadásul egy olyan klubnál, amihez semmi nem köti csak a szerződése mivel lehet motiválni. Ne haragudjatok, nem akartam ilyen terjengős lenni, csak leírtam azt, amit gondolok, hogy felétek a rengeteg elköltött pénz ellenére nincs ok a túlzott optimizmusra.

266549 2011.09.01. 13:01:23

30 fős salátakeret az egyfrontos támadáshoz. Egy tonna csatár és szélső, középpályás alig. Kíváncsi leszek.

337369 2011.09.01. 13:06:09

[Hype_HUN](#480812): nagy optimizmus, hogy félve ábrándozunk a 3. helyről... ha pirlo ott folytatja, ahol az utóbbi két évben, hamar meg lesz találva, emiatt nem aggódom. de hogy a rómaiak kerete egyértelműen jobb lenne ennél? bármi előfordulhat(scudettótól mondjuk nem félek), olyan nagyon lelombozni már úgysem tudnak.

338783 2011.09.01. 13:12:04

[Claudio Marchisio](#480827): Talán nem is az eredmények, hanem egy normálisabb játék iránt túlzott az optimizmus. Persze, a 3. hely meglehet, viszont a Lazio és a Roma hozzátok képest sokkal tudatosabban (és szerintem jobban) erősített, míg nekem úgy tetszik, hogy a Juve erősítései nem feltétlenül minősülnek erősítésnek, miközben egy rakás pénzt kitalicskázott a kukába.

334417 2011.09.01. 13:12:33

Egy jó középső védő szerződtetése esetén 7,5/10-es lenne az osztályzatom, így csak 6,5/10-es. De persze sok a kérdőjel, ezekre választ csak később kapunk, úgyhogy ez az osztályzat is simán csúszhat feljebb, neadjisten lejjebb. Az új stadiontól én is sokat várok, ott igazából pontot sem nagyon szabad veszítenünk.:) Az olasz Juve-fórumokon toronymagasan Pirlo vezet a legjobb igazolásról szóló szavazásokon.

338783 2011.09.01. 13:14:34

[calciodirigore](#480835): "Az olasz Juve-fórumokon toronymagasan Pirlo vezet a legjobb igazolásról szóló szavazásokon." Ez szerintem nem feltétlenül pozitív dolog.

336679 2011.09.01. 13:21:02

[Jimi Outsider](#480762): A tavalyi idényben a Milán elleni győzelemnél ásta el magát (emlékeim szerint), amikor csereként beállt, és lődörgött, kedvetlenül, sértődötten játszott. A játékostársak is összevesztek vele. Utána nem is nagyon tette oda magát. Toniban az első meccsén több lelkesedés és alázat volt, mint Iaquintában az elmúlt 1 évben összesen.

334417 2011.09.01. 13:21:06

[Hype_HUN](#480837): Az viszont pozitív, hogy a kiselejtezett Juve-középpályások hozzátok még mindig elférnek.:)

338783 2011.09.01. 13:26:01

[calciodirigore](#480847): El hát. :D Sehol se tökéletes minden. :D

danteturin 2011.09.01. 13:29:26

Nem hisze el, hogy nincs a világon még 1 középpályás aki pitbullként harcolna a Juventusban. Biztos akad valahol a másodosztályban, 1 olyan tehetség, akit bagóért meg lehetett volna szerezni és és ki lehetett volna belőle nevelni egy Davids vagy Makelele szintű játékost. Nem tudom miért az élvonalból akarnak "sztárokat" leigazolni rengeteg millióért.

255414 2011.09.01. 13:45:07

Én 3 betűvel meg tudom fogalmazni a véleményemet: FOS....

334474 2011.09.01. 13:51:07

[Hype_HUN](#480834): A Roma baromi tudatos volt. Egy olyan emberre bízták a csapat újjáépítését, akinek semmi edzői múltja sincs, és csak a spanyol bajnokságot ismeri. Hoztak egy mázsa ifit, ráadásul ők is őrült pénzt költöttek. Az igazolásuk 80% nagyobb talány mint nálunk Elia(Osvaldo, Lamela 15milla volt, Kjaer meg olyan szezon után volt, hogy Bonucci hozzá képest aranylabda várományos). A Lazio meg elengedte az egyik legjobb jobb oldali védőt és a legjobb támadóját, és vett két totál kiégett csatárt. Nem értem hol látod, hogy ezek jobb nyári húzások lettek volna a mieinknél. Ezzel nem azt mondom, hogy mi olyan kurva jól csináltuk volna, de mi legalább egy Vidalt, Matrit vagy Lichsteinert fel tudunk mutatni, akik szinte biztosan posztjuk legjobbjai a Serie A-ban.

328394 2011.09.01. 13:59:25

Aquilaniról is túlságosan könnyen lemondtak, pedig ha a régi jó formájába kerül, a csapat legértékesebb játékosa is lehetett volna akár. A Milan örömmel leigazolta... A nyári felkészülési időszakban láttam egy-két meccsen és kezdett hasonlítani régi önmagára. A válogatottban is jól ment neki a spanyolok ellen.

266052 2011.09.01. 14:01:12

Kár volt Giovinco-t és Melo-t elengedni, de jó lehet ez a csapat. Viszont Amaurival és Iaquintával kezdeni kéne valamit....

334474 2011.09.01. 14:07:48

[lp76](#480891): AQ egy pina volt. Leírta mindenki 100*, utólag majd lehet keseregni, de elsírtam volna magam, ha pénzt adunk érte idén nyáron a tavalyi teljesítménye után. Ezt fenntartom akkor is ha aranylabdát kap 2 év múlva. [Wolwerine11](#480894): Giot tartani akartuk, Conte körbenyalta a seggét párszor a sajtóban, de ő már nem kért belőlünk. Melot fogni kellett volna ez egyértelmű. Ha ő még itt lenne, simán a dobogó lenne az alap elvárás. Meg lenne B terv ugye.

258945 2011.09.01. 14:10:22

azért azt is vegyük már a képbe hogy az 86 millió valójában 49, mert 37 milliót el kellett költeni hogy nullán legyünk, Pepe-Quagliarella-Matri-Motta

287507 2011.09.01. 14:24:01

Én kívánom nektek, hogy 2012-2013-ban térjetek vissza a BL-be! Hajrá srácok!

juve001 2011.09.01. 14:43:25

sztem nem volt olyan rossz igazolás sem Pirlo sem Vucinic. Persze a sémához hozzátartozik , hogy Conte sztem támadófocit fogja erőltetni./Ezt tudtuk róla/ Ha Vucinic jó labdákat kap egy Pippó Inzaghi féle kisülhet belőle..:) Vargas nem leigazolása és Melo elengedése pedig oriási hiba volt.Ennek meg is lesz a böjtje. De végre van kilátás arra , hogy a csapat újra támadni fog. ez pozitív.A labdaszerzést pedig......???? Megoldja Conte Ergo hoz a raktárból.:)))

341862 2011.09.01. 15:05:52

amugy az megvan, hogy az eddig kolcsonben (pont a Sienaban!!!) levo utanpotlas valogatott tehetseg, Luca Marrone lesz az 5. ember iden kozepen? vagyis nem kuldtuk el sehova kolcsonbe, 21 eves, talan Conte szamol vele komoylabban is, mivel a Sienaban alapember volt (es amugy vedekezo kozeppalyas a srac, a Viareggio gyoztes csapat kulcsjatekosa volt)

Izo 2011.09.01. 15:10:14

Idei Mercato: 9/10 Kiváló igazolások ár-érték arányban!Majdnem minden poszton 2 Kiváló játékos!Üzletileg kiváló hiszen ezek a játékosok a többszörösüket fogják érni miután idén megnyerjük a bajnokságot vagy legrosszabb esetben másodikok leszünk!!! Nekem annyira tetszik az emberek 99%-nak pesszimista hozzáállása!NEM BAJ, AZ A JÓ HA NINCSENEK NAGY ELVÁRÁSOK IGY NAGYOBBAT FOG SZOLNI.... Forza Juve!

342753 2011.09.01. 15:36:21

Szerintem sem rossz ez, pirlo rendes faszi, és AQ szintjét csukott szemmel megcsinálja mégha az lószar is. Vucinic sem annyira rossz , én bár nem ez a feladata eltudom képzelni Matri pótlónak. Vidal nagyon fasza, Ziegler nekem szimpatikus a Sampban is lelkes volt , De Cegligenél jobb, Lictsteinertől én azért tartok egy kicsit , Melo remélem lazsál galában és jövőre visszajön padra. Qban bízni kéne Conténak , Kolarov kéne jövőre meg egy csatár, meg Rhodolfo télen. Én merek álmodni : Bajnokok leszünk

336679 2011.09.01. 16:30:41

[Izo](#480980): Te vagy az én emberem, gyakrabban szólj hozzá. :) Nem osztom amit írsz, de szimpatikus :)

147668 2011.09.01. 17:14:23

Egyébként Quagliarella - Vucinic és Del Piero, mind három teljesen más típusú játékos, nem igazán értem, hogyan sikerült őket egy posztra rajzolni. Egyébként szerintem Quagliarella lesz csalódás nektek. Ő nem az a gólgyáros típus mint amilyennek tűnthet, szerintem Ő magához képest rettenetesen jól muzsikált abban a félévben amíg egészséges volt. Kétségtelenül jó játékos, Én kedvelem őt, de ennyi gólt egy egész szezon alatt szokott rúgni mint most nálatok rúgott... Jó eséllyel a védelem széléről átköltözik a probléma a középpálya közepére. Pirlora építeni egy csapatot 2011 végén, komolytalan próbálkozás.

339991 2011.09.01. 17:26:27

[andree10](#480878): Melyik párhuzamos világban az egyik legjobb jobboldali védő Lichtsteiner, és a legjobb támadó Zarate? Ne vicceljünk már. Előbbit teljesen megfelelően tudja pótolni Konko - valami oknál fogva most, hogy Lichti a Juve játékosa lesz, mindenki egy nagyságrenddel többre értékeli a valós képességeinél -, Zarate pedig kezdő sem lett volna Reja elképzelései szerint. Ez a kijelentés, hogy ő a legjobb támadó, maximum 2008 tavaszán lett volna helytálló, de azóta egyszer sem. Klose és Cissé hasznán meg lehet majd vitatkozni, de a kiégettség egyikre sem igaz, és ez pontosan látható, ha a nagy szavak helyett a közelmúltat is figyelemmel követted velük kapcsolatban.

339362 2011.09.01. 17:48:03

pontosan olyanok vagyunk most, mint a falsopoli előtti inter: egy kurva nagy játékos temető! aki idejön, az a következő szezonban már csak a felét éri! 87-millából 3 értelmes játékost kellet volna venni! 87 milla és 3. hely talán meglesz? ez a jó mercato? na ne már!

337276 2011.09.01. 17:48:27

Felemás mercato-t zártunk, a szezon kulcskérdése az lesz, hogy mikor látja be Conte, hogy hiba Pirlora építeni a csapatot. Ha ez nem történik meg időben, akkor jövőre sem fognak csillagos labdákkal játszani a plázában. A Milan címvédésben szinte biztos vagyok, mi a 2-6. valamelyikén fogunk végezni (mindegyiket simán el tudom képzelni).

334474 2011.09.01. 18:00:18

[EstiKornél](#481158): Lichsteinerről sokan leírták, hogy a Serie A egyik legjobb jobb oldali védője. Lehet csak mi látjuk rózsaszínben a dolgokat, de valszeg azt meg ti tudjátok, hogy Klose tavaly 26 meccs 5 gól, előtte 38/6, aztán mégis... :) Cissé is hasonló a statisztikák szerint, bár őt kedvelem amúgy, akár be is válhat. Zarate képességei szerint szerintem magasan a legjobb csatárotok lenne velük együtt is. Mondjuk őt pont utálom, mint a szart, és gondolom ti is fellélegeztetek, hogy távozott. Mindegy valszeg mindketten pozitívabban látjuk a saját csapatunk nyarát, mint ami a realitás.

334417 2011.09.01. 18:04:49

[andree10](#481185): Ő is leírta, emlékszem rá. De most hogy elment tőlük, már nem olyan jó.:)

339991 2011.09.01. 18:09:53

[andree10](#481185): Klose nagy baja az volt a Bayernben, hogy összjátékra tökéletesen képtelen csatártársai voltak - Toni, Gomez -, akikkel nem tudott mit kezdeni. Elég megnézni, hogy milyen mutatói voltak Brémában, ahol nem ilyen balfaszok vették körül, és a labdákat is megkapta, azon kívül, hogy baromi jól elosztogatta. Cissé statisztikáit pedig biztosan rosszul nézted, az elmúlt két szezon görög gólkirálya volt, több mint 60 meccsen több mint 40 gól. De nagyobb, nem görög csapatok ellen is megmutatta magát: az EL-ben a Romát szinte ő ejtette ki a 3 góljával. Zarate képességeivel semmi gond nincs, de azzal magában nem sokra lehet menni. Fejlődött, de még így is önző, sokat hisztizik, sokkal többször rossz, mint jó. Valamint azt se felejtsük el, hogy kölcsönbe ment, ha ugyanezt nyújtja Milánóban, jön vissza jövőre. Én egyébként sajnálom, hogy elment, de gazdasági okok miatt, illetve mert szélsőből így nem sok maradt. Persze, Lichtit sem akarom lebecsülni, érzékeny dolog volt az elvesztése, de ilyen ajánlatért hagyni kellett elmenni és a pótlója/pótlói is vélhetőleg hozni tudják az ő szintjét.

339991 2011.09.01. 18:11:58

[calciodirigore](#481190): Nem zárom ki, hogy ilyet írtam róla, de ettől ez még nem igaz. Minőségi javulás viszont a Juventusnál - és nem ez a lényeg? Mindkét csapat jól járt a transzferrel.

334474 2011.09.01. 18:13:31

[EstiKornél](#481191): Jaja. Cissénél rossz táblázatot néztem.

337369 2011.09.01. 18:57:00

[EstiKornél](#481158): tavalyi szezonban ettől (is) zúgott a lazio-tábor, aztán persze dani alvestől meg maicontól messze van, ez is tény... de mottánál talán 100x jobb? legalább. majd meglátjuk. ha nem teljesít rendesen, mehet a faszba ő is ha a roma nem tud kb 500%-ot javulni a pozsonyiak ellen mutatotthoz képest, akkor nem kell miattuk aggódni. a milan leigazolja nocerinot, inter becsréli etoo-t forlanra(nagyon jó biznisz egyébként, pénzügyileg nem tehettek mást...) várom már a következő serie-a-t, remélem már nem szarakodnak sokáig :)

341862 2011.09.01. 19:47:14

[Claudio Marchisio](#481224): nem igazoltunk kiemelkedoen, de a tobbi csapat sem igazolt megnyugtatoan, vagy jobban, mint a Juve vegul is (a Laziot es a Napolit kiveve), a Milan mondjuk igy is eros, de Aquilani vagy Nocerino nem hoz nekik BL elodontot, megnyugodhatnak, Taiwo jo igazolas, de ezzel nagyjabol ki is fujt, az Internek hozott egy neveletlen Zaratet, akihez kepest Elia egy csendes, jolnevelt uriember, meg egy Forlant, aki egyreszt eleg idos, masreszt meg sosem jatszott a Serie A-ban, kozben meg a baloldalukon egy darab Nagatomotol varjak a csodat (merthogy a 3-4-3-hoz bivalyeros szelekre lenne szukseg, jobb oldalon Maicon-Jonathan megvan, de baloldalon?), Poli egesz jo igazolas, ahogy Jonathan is annak tunik egyelore, Ricky Alvarez meg meg akar be is valhat, de nem eletbiztositas, a Roma kb teljesen kicserelte a keretet, na de kikkel?! egyik resze meg nyeretlen ifi, aki egy vedok szempontjabol gyenge bajnoksagbol jott, vagy olyan, aki mashol beegett, de biznak, hogy romaban majd hatha bevalik, kb Pjanic az egyetlen igazan jo igazolas, a Palermo kb lenullazta magat, szoval lehet majd ellenuk galazni, az Udinese meg kb 0-ra zart, legjobbjai kozul sokan tavoztak, de egyreszt a keret nelkuluk sem gyenge, masreszt parossaval bujkalnak naluk a nagy tehetsegek, Sanchez helyett Torje, Inler helyett Badu, Zapata helyett meg Danilo, jovore kb mar nem is fogjak hianyolni a tavozokat szerintem, a Fiorentina tamodszekcioja nagyon eros, de a vedelmukben alig talalni olyan embert, akikkel barmilyen komolyabb celt el lehet erni, a Genoa meg mar feladta az ambicioit, legalabb is a tavalyi igazolasaikhoz merten eleg szereny volt az idei (mas kerdes, hogy a tavalyiak szinte mind megbuktak) szoval ha igy nezzuk, akko vegul is mi erosodtunk a legtobbet, a Napolinak es a Lazionak ott lesznek az europai kupak, a Romanak meg a katalan stilus, ami meg fog minden bizonnyal bukni, szoval szerintem a harmadik hely meglesz, ha az Inter nem javul nagyot, meg a harmadik helyert is pariba lehetunk, en egyelore optimista vagyok, mert hat jobban alszom igy, meg azert az is teny, hogy reg nem volt ennyire eros keretunk (talan Nedved visszavonulasa ota, de ha mereszek vagyunk, mondhatjuk azt is, hogy a Capello ota)

147668 2011.09.01. 20:26:12

Egyébként a Romanál belefog férni, hogy a a hetedikek helyre futnak be és lesznek bíztató dolgaik játékban. Fiatal edző, csapat, rengeteg új játékosok és stílus. Hosszútávon a Roma építkezik jól, sok a fiatal és a játékuk is naprakészebb, más kérdés, hogy mennyire fog működni a Serie A-ban. A Juvénál, ha megint nem sikerül az a BL-megint botrány lesz, megint új edző, megint új játékosok. Mindegyik olasz csapat érdeke az lesz a jövőben, hogy állandósítson. Edzőt, játékosokat és próbáljon saját kútfőből faitalokat beépíteni. Mi most Muntari és a hozzá hasonszőrű szemetek miatt buktuk Santont. Nálatok Giovinco és Palladino helyett a Martineztől és most Giancherini, előbbin nem kis anyagi bukta.

147668 2011.09.01. 20:32:21

[mrscottpilgrim](#481262): Baloldalra nagyon bízom benne, hogy Obi fog kezdeni mert simán megoldás, nagyon ügyes a gyerek és tényleg kezdő matéria. Mellé Zanetti és Nagatomo nem rossz, bár egyik sem egy Vargas az kétségtelen, de a kis nigériaiban tényleg nagyon nagy potenciál van. Faraoni személyében megint van egy láthatatlan erősítése a csapatnak, az ifiból jött, egyébként ha pénzért érkezett volna és egy kész játékos lenne, a nyár igazolásaként lenne aposztrofálva nálunk. sokkal több problémánk lesz a felállással, mert 3-4-3 klasszikus formájában nem is tudunk kiállni ugyanis Sneijder nem fér bele...

338570 2011.09.01. 20:43:53

[Reiko](#481145): Szerintem is komolytalan próbálkozás 2011 végén Forlánra építeni a csapat támadójátékát. A Copán a döntőt leszámítva, mintha a pályán se lett volna...

147668 2011.09.01. 20:55:47

[Bandolini](#481328): Az Inter játéka nem Forlánra épül ellenben a Juveval és Pirlóval. Az kétségtelen, hogy Forlán és Milito is idős játékosok, jövőre komoly erősítések kellenek a helyükre, mivel nem igazán van pénz, ezt elég nehéz elképzelni, hogy lesz. Forlán és Milito is a +50 meccsen szezon után esett vissza, előtte egyetlen egy ilyen szezonjuk nem volt és elmúltak már 30. Milito teljesen máshogy mozog már most, bízom benne, hogy Forlán is. Meg még annyit hozzá, hogyha csipkelődünk, hogy Forlán korához képest egyértelműen sokkal-sokkal jobb állapotban van mint Pirlo...

341862 2011.09.01. 21:56:52

[Reiko](#481340): amugy nekem nagyon ugy tunik, hogy a Milan es az Inter szep lassan szerepet cserelt, az Inter most kb azt a szakaszt fogja szerintem megelni, mint a Milan az utolso BL gyozelmuk utan, ez a Forlan-Zarate vonal elegge Ronaldinho-Beckham szagu, marmint nem Forlan kvalitasait vitatom, csak kb nem elorelepes, a csapat gerince meg egyre idosebb lesz, es nem ugy tunik, mintha a kozeljovoben epitenek uj alapokra a csapatot, aztan persze majd kiderul a Milan meg ezzel szemben pont az Interre emlekeztet, kemeny olasz csapat, a szezont oda-vissza vagja, es probal tudatosan epitkezni, de amint kilep europaba, az elso istenesebb sallertol visszafordul

341862 2011.09.01. 22:02:33

[Reiko](#481340): amugy Faraoni jobboldali wingback, nem? mert akkor ebben a szezonban nem hiszem, hogy a Maicon-Jonathan paros ele fog kerulni, amugy Santon tenyleg jo lett volna a baloldalra, Giovinco effektus :) elnezest, hogy ennyit offolok, ez lesz az utolso, igerem: az Inter legnagyobb baja szerintem most a vedelem, van 2 jo emberuk, egy fiatal, akinek a comebackjet varjak, meg egy Chivu, aki a sajat posztjan talan ujra jo lesz, a tobbi meg meg ennyire sem biztato, es mindez ugy, hogy a kezdoben 3 fullback "kell legyen" (a taktika miatt), szoval ha az Internek lenne egy fiatal tehetseges allobekkje, pont a legidealisabb idoszak, hogy berobbanjon a kezdobe, nem is tudom, van-e most ilyen, esetleg Caldirola?

339991 2011.09.01. 22:04:48

[Reiko](#481313): Nem értelek. Hetekig mondod, hogy a Roma így nem lesz jó, úgy nem lesz jó, most pedig már dicséred őket.

339991 2011.09.01. 22:11:36

[Reiko](#481313): Az utolsó átigazolási napot kivéve vicc volt a Roma szinte minden átigazolása. Látszik is, hogy akkor már nem engedték Luis Enriquét működni. Kiesni a Slovan ellen? Ezt senki sem foghatja az építkezésre, kabaré. Spanyol ifikkel a Serie A-ban, ez építésnek építés, csak leépítés. [mrscottpilgrim](#481402): Alapvetően középső védő, de jobboldalon is jó.

341862 2011.09.01. 22:13:29

[EstiKornél](#481408): akkor ebben az esetben ez tenyleg az o eve lehet, ha Ranocchia ugyanazt nyomja iden is, vagy valaki leserul, konnyen benn ragadhat, tehetseges gyerek :) (az olasz utanpotlasban lattam jatszani, de ugy tudtam, hogy wingback)

339991 2011.09.01. 22:23:10

[mrscottpilgrim](#481410): Nagyon tehetséges, ezért szar, hogy elment a Laziótól.

340638 2011.09.02. 10:25:15

[mrscottpilgrim](#481396): Én is így éreztem, de aztán megnéztem az Inter igazolásait. Az egy szem Forlánt leszámítva viszonylag fiatal arcokat igazoltak, úgyhogy szerintem nem hasonlítható a Milanhoz. A kulcsemberek persze még az idősebbek, a kérdés az, hogy a most leigazolt fiatalokat be tudják-e építeni. Meg az is, hogy a tehetséges Vivianót például jövőre miért akarják eladni, mikor nagyszerű utódja lehetne Julio Cesarnak.

337432 2011.09.02. 12:03:29

állítólag Marrotta kapott egy 8milliós ajánlatot az OM-től Amauriért, de visszautasította. ugyanakkor hozzátette, hogy nem számolnak vele a keretbe. érti ezt valaki?

342620 2011.09.02. 12:12:26

[mrscottpilgrim](#481396): sztem hülyeségeket írsz. Santon elment, de tele vagyunk beépítésre váró fiatalokkal. Bianchetti, faraoni, Caldorola a csapattal vannak és védők Natalino meg kölcsönben van aki szintén védő. A középpályán Polit most vettük és Crisetig aki nagy reménység de obi szerintem már ebben az évben a kezdőben ragadhat. Casta hatalmas tehetség de nem a szélen hanem befejező cstárként, echte van Persie csak remélem nem olyan sérülékeny. Szóval azért nálunk elindult egy folyamat amit remélem casemiroval és Lucassal folytatunk még a télen és két fiatalabb középső védő kell midnenképp Samuel és Lúció helyett. Nem tudni mire lesznek képesek az ifik én személy szerint mind Caldirolában és Bianchettiben bízom és a felkészülés alatt se követtek el egetverő hibákat. Ellenben a Milan a mag 30+ sőt 34+, szóval közel sem hasonlítható a két csapat.

342620 2011.09.02. 12:13:46

[nesta_13](#481822): Amauri utasította vissza.

337432 2011.09.02. 12:25:17

[PatrickJane](#481831): vannak fiatalok. nagy szavak ezek. edző is kellene, aki be tudja őket építeni. az is Marrotta gyengeségére vall, hogy nem tudta meggyőzni Amaurit a váltásról.

342620 2011.09.02. 12:26:26

[nesta_13](#481853): Allegriről már stadiont kellene elnevezni...

334474 2011.09.02. 12:57:06

[nesta_13](#481853): A fizetése egy részét is állta volna, hogy ne bukjon sok pénzt szegényke, de úgy néz ki Amauri nem nagyon akar focizni a lóvéért. Ezen felül mit kellett volna tennie Marottának? Mármint legális keretek között.

340638 2011.09.02. 13:41:08

Lehet sokan nem értetek egyet, de ha már itt maradt Amauri, akkor még viszonylag jól is elsülhet. Semmiképp nem adnék neki sok lehetőséget, de amennyiben sok lenne a sérült elöl (amire Vinovót ismerve nagy az esély), akkor akár még hasznos beugró is lehet. Azért Parmában egész jól muzsikált, most több szélsővel megtámogatva talán eredményes lehet párszor. Persze nagyon örülnék, ha eltakarodna végre, de úgy néz ki, tőle már csak a szerződése lejártával tudunk megszabadulni.

147668 2011.09.02. 14:00:09

[EstiKornél](#481403): Azért rengetegen érkeztek azóta, amióta lesajnáltam őket és nem rossz egyik sem papíron. És most hosszabb távlatban beszéltem velük kapcsolatban, maga a játékfelfogás szerintem most sokkal aktuálisabb mint a tipikus olaszok, kérdés mennyit fognak tudni megvalósítani belőle, de most azért érkezett pár játékos aki árnyalja azt a kilátástalan képet, amit a Slovan ellen mutattak. Azért egy DDR-Gago-Pjanic középpálya eléggé rendben van, és elől sem állnak most már rosszul, és védelem is úgy ahogy vállalható, sok múlik mennyire lesz hatékony a játékuk, és marha fiatal csapat, ha megnézed. [mrscottpilgrim](#481396): Igen hasonló a helyzet kétségtelen. Az Internél most az van mint amikor a Milan eladta Kakát. Viszont az Internél azért legyeskednek a fiatalok a kezdő körül és a célpontok sem az ingyen mozdítható nagy nevű rinocéroszok. Eto'o el kellett adni az idei mercatóhoz és a fizuja miatt és a helyére Forlán perpillanat gyors és ideiglenes megoldásnak papír jó húzás és bagóért. A védelem én személy szerint szörnyen elégedetlen vagyok, Chivut, Ranocchiát és Córdobát én elzavartam volna idén nyáron a rabok faszára. A Milan kétségtelenül emlékeztet a Mancini-féle Interre szinte ugyanaz, csak a mezőny még talán az akkorinál is jóval gyengébb. A tavalyi nagyon zaklatott éve volt az Internek, kimerem jelenti, hogy a Milan szinte semmit nem lépett előre, megváltozott a játékuk, de nem lettek jobbak, Ibra néha behúzza az Xes meccseket ennyivel lettek jobbak. A BL-ben a 16 továbbjutott csapat közül legkevesebb pontszám, csak az Auxerret tudták megverni a csoportban, rúgott gól nélkül estek ki a 16 között, és a Spurs egyetlen egy meccset nyert a BL-ben idegenben az ellenük volt. Ez az olasz bajnok Milan, ez is mutatja mennyire gyenge a mezőny. És az a csapat egy évvel idősebb lett. És náluk még szarabb a helyzet, mert Ambrosini, Gattuso, Seedorf, Van Bommel, Yepes, Nesta, Zambrotta, idén már 33-34 körül vannak, őket apránként pótolni kell és ők teszik ki a kezdő nagy részét is. Pénzük továbbra sincs. Az idei szezont még a masszivitással és Ibrával behúzhatják, de a BL-ben pl semmi esélyük, de jövőre komoly gondok vannak. Benne van, hogy őket a tavalyi scudetto nagyon becsapta, hogy mégis hol tartanak igazából.

147668 2011.09.02. 14:12:48

[mrscottpilgrim](#481396): Faraoni az új Nestaként lett kikiáltva, de eddig csak a szélen kapott lehetőséget. Marha ügyes, gyors, erőszakos, nekem nagyon tetszik. Ha ilyen jó középen is, mehet is Chivu és Rano helyére a 3 védő egyikének. Titkon nagyon bízom ebben.

339991 2011.09.02. 16:07:33

[Reiko](#482014): Egy irigyelni való ember érkezett, Pjanics és esetleg Kjaer. Továbbra se látom a komoly építkezést, de elválik.

147668 2011.09.02. 17:11:06

[EstiKornél](#482229): Én azt mondom, hogy a Románál belefog férni idén, ha esetleg a hetedik lesznek, ami kb reális is, bár valamivel feljebb kellene. Az idő viszont nekik dolgozik, mert fiatal a csapat és nekem már látatlanba is tetszett ez a projekt amit ők akarnak. Van benne potenciál szerintem, azt nem mondtam, hogy hatalmas nagy építkezés van, csak azt, hogy azért belelendültek a végére ők is és így azért már messze nem annyira kilátástalan a helyzetük.

147668 2011.09.02. 17:17:21

[EstiKornél](#482229): Ha Cana, Konko, Marchetti, Klose és Cissé jó igazolások, akkor Gago, Pjanic, Kjaer, Angel, Stekelenburg, Osvaldo és Krkic is az. Sőt utóbbiak egy gondolattal szerintem még jobban is hangzanak. Ciki a Slovan ellen ki esni, de novemberre senki nem fog rá emlékezni,ha elindul a szekér.

339991 2011.09.04. 02:12:02

[Reiko](#482291): Pjanics, Kjaer és Stekelenburg valóban jók, de a többi esetében te tudod, miért hangzik jobban. Másrészt - már sokadszorra - nem a Lazióhoz mértem az igazolásokat.

337644 2011.09.05. 22:35:41

SZAROK a milanra ,interre ,laziora, fos romára!!!!! FORZA JUVE! az új stadionnal vissza áll majd olaszország rendje és éveken belül (Remélem 1-2 ) a stadionból származó profit ,ami ugye angol mintára csak nálunk lesz ,abból lehet majd alkotni! ehhez persze kell a bl, mert így a stadionos plussz pénz el is megy a bl mínusszal!!!!szval dobogóra fel!

337644 2011.09.05. 22:37:04

cissét meg ne emeljük már az egekbe , görög!!!!!!!!! Bajnokságba lett gólkirály!!!!KLOSe meg vicc!!
süti beállítások módosítása