bntemp

bntemp

Nyúlként futott a hegyen is túl

2011. augusztus 20. - s4tch

Gyakran ér minket az a vád, hogy rácuppantunk az Interre. Meg, hogy jó lenne már elfelejteni a múltat ("ne firtassuk, hogy ki ölt meg kit"), de egy pár kört még futni szeretnénk. Majd úgyis elmondják, hogy mi nem értünk hozzá, meg ezeket a dolgokat más sem tudja pontosan, tehát ne gondoljuk azt, hogy mi tudjuk. Két eset lehetséges. Az egyik: Diego Della Valle olvas minket. A másik: segghülye (és akkor mi is azok vagyunk, természetesen). Lehet még egy harmadik is, amely az első kettő egybeolvadása.

Gyakran ér minket az a vád, hogy rácuppantunk az Interre. Meg, hogy jó lenne már elfelejteni a múltat ("ne firtassuk, hogy ki ölt meg kit"), de egy pár kört még futni szeretnénk. Majd úgyis elmondják, hogy mi nem értünk hozzá, meg ezeket a dolgokat más sem tudja pontosan, tehát ne gondoljuk azt, hogy mi tudjuk. Két eset lehetséges. Az egyik: Diego Della Valle olvas minket. A másik: segghülye (és akkor mi is azok vagyunk, természetesen). Lehet még egy harmadik is, amely az első kettő egybeolvadása.

Nézegeti az ember a magyar sportsajtót, de hát igazából másról sincs szó a napokban, mint a Realról és a Barcelonáról. A világban nincs is más gond, csak az, hogy Fabregasba belerúgott-e Mourinho, illetve, hogy kiszúrta-e Gurardiola egyik segítőjének a szemét. Szerencsére még minimum két El Classicót rendeznek az idényben, úgyhogy zseniális lesz, amikor a nagybevásárláskor a pénztárnál is erről beszélgetnek majd a dolgozók, meg a vásárlók. Mert arról, amiről most szó lesz, biztosan nem fognak.

Diego Della Valle (a Fiorentina többségi tulajdonosa), aki egykor még Morattival is dolgozott, megunta azt, hogy az Inter elnöke lapít, amikor a Calciopoli ügye szóba kerül. Szerinte tisztázni kellene, hogy mi történt évekkel ezelőtt, illetve, a szövetség ügyészének, Palazzinak a 72 oldalas átiratában foglaltakra is magyarázatot várna. "Bűnös  vagy, el kell mondanod az igazságot, ne bújj el Facchetti mögé!" - mondta Morattinak a sajtón keresztül. Della Valle szerint itt az idő, hogy az Inter elnöke leüljön a többi klubvezetővel és elmondja, hogy mi történt. Ennek jogi következménye már aligha lesz, tekintettel az ügy elévülésére. Moratti azt válaszolta, hogy "ezeket a dolgokat nem egy asztaltársaságnál kell megbeszélni. A döntés megszületett, elévült az ügy, a tényt tiszteletben kell tartani." Jogilag teljesen igaza van.

Ötéves a Calciopoli - mutatja ujjaival Della Valle. Nem felejt

Della Valle aztán a napokban újra megszólalt, reagálva Moratti szavaira: "Szedje össze a bátorságát, és üljön le velünk egy asztalhoz. A Calciopoli-ügy nagyon súlyos és eddig még megválaszolatlan kérdéseket hozott a felszínre. Ne sajtótájékoztatókat tartson, hanem vállalja ezt a beszélgetést. Ha nem tisztázzuk mindazt, amit tisztázni kellene, akkor sosem nyugodnak meg a kedélyek, az ügy keltette feszültség folyamatosan a levegőben lesz. Az elévülés ténye mögé bújni elég gyönge megoldás, amely az olasz focit szeretők számára nem elfogadható. Ez egy békés hangvételű, tisztázó szándékú tárgyalás lenne - szükséges, elengedhetetlen feltétele annak, hogy az új szezont nyugodtan, békésebb körülmények között kezdhessük el."

Szerintünk Moratti nem fog elmenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr358239634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339991 2011.08.20. 11:56:05

Engem inkább az érdekelne, hogy Della Valle miért pont most mondja ezeket, szintén a sajtón keresztül üzengetve?

286390 2011.08.20. 12:09:37

[EstiKornél](#466272): a Fio is érintett volt a Calciopoliban. Legalábbis a megbüntetett klubok közé tartozik. Della Valle pedig a megbüntetett vezetők közé. A Palazzi-jelentés a nyáron lett nyilvános. Teljesen érthető Della Valle viselkedése.

zacsi 2011.08.20. 12:37:20

olaszorszagon belul nem fogjak elitelni, mert a FIGC-nek tul nagy a befolyasa a sotet oldalon, lehet, hogy meg dart vader iranyitja az egeszet, nem tudni...De agnelli beadta szerencsere tobb, magasabb rangu intezmenybe, amik megvaltoztathatjk a FIGC donteset...Hogy mit kerunk mi? Nem tobbet, mint egyenlo banasmodot. Nem valoszinu, hogy 100meg100millio karteritest kapunk, de megerdemelnenk mert annyit biztosan buktunk, mivel moggi rendesen dolgozhatott volna, ki meg remalmunkban sem igazolta volna le szamaurit es tarsait+ elmaradt bevetelek. Ez csak nehany dolog amit kaptunk a falsopolival, nem beszelve arrol, hogy a sportban nincsen nagyobb bun,mint a bunda, es rank minden csapat szurkoloi feladtak, csak mi tudtuk hogy a bunda "nem eredeti", de az keves, de jon az uj nap- ami nincs mar messze-, amikor visszafizetunk mindent, kamatos kamattal. Szal kitartas juventinok! :)olaszorszagon belul nem fogjak elitelni, mert a FIGC-nek tul nagy a befolyasa a sotet oldalon, lehet, hogy meg dart vader iranyitja az egeszet, nem tudni...De agnelli beadta szerencsere tobb, magasabb rangu intezmenybe, amik megvaltoztathatjk a FIGC donteset...Hogy mit kerunk mi? Nem tobbet, mint egyenlo banasmodot. Nem valoszinu, hogy 100meg100millio karteritest kapunk, de megerdemelnenk mert annyit biztosan buktunk, mivel moggi rendesen dolgozhatott volna, ki meg remalmunkban sem igazolta volna le szamaurit es tarsait+ elmaradt bevetelek. Ez csak nehany dolog amit kaptunk a falsopolival, nem beszelve arrol, hogy a sportban nincsen nagyobb bun,mint a bunda, es rank minden csapat szurkoloi feladtak, csak mi tudtuk hogy a bunda "nem eredeti", de az keves, de jon az uj nap- ami nincs mar messze-, amikor visszafizetunk mindent, kamatos kamattal. Szal kitartas juventinok! :)

339362 2011.08.20. 13:06:41

inter MERDA

elodv 2011.08.20. 21:30:20

Genoa blog szerint megegyeztek Gilardinoval, rá kéne menni a Vargas üzletre Amauri bevonásával!!! ez a fasz Marotta biztos vagyok benne, hogy eszébe sem jut... pedig beton igazolás lenne... szégyen

DartagnanX 2011.08.21. 00:44:35

[elodv](#466936): Hozzászólásod tartalmára reagálnék: fura lenne, ha nem jutna eszébe Marottának, hiszen ezt csinálja már hetek óta... Eddig a Fior csak készpénzt akart, esetleg Quagliarellát.

339991 2011.08.21. 01:08:46

[dinovercotti](#466281): Ez mind igaz, de egyik fejlemény sem különösebben friss. Valami oka csak van, hogy mindezeket éppen most mondja a sajtónak.

260706 2011.08.21. 20:03:51

[dinovercotti](#466281): Először is, bocs az offért. Pár hete ment egy email a yahoos címedre, de nem kaptam választ. Olvastad? Üdv.

338552 2011.08.21. 20:39:41

[EstiKornél](#467002): Természetesen korábban is beszélt Della Valle a calciopoliról, ahogy Bergamo is már akkor megmondta, hogy minden csapat vezetőjével volt kapcsolata, többek között Morattival és Facchettivel is. Csak öt évvel ezelőtt ezeket a hangokat nem igazán akarták meghallani. Ami a mostani nyilatkozatának az aktualitását adja, az a Palazzi féle tanulmány.

286390 2011.08.21. 21:00:04

[bobix](#467486): küldd el légy szíves újra (mostanában komoly bajok vannak a yahoo-val, illetve a saját memóriámmal is).

338554 2011.08.22. 09:47:33

[EstiKornél](#467002): Az én olvasatomban Moratti anno jól megkent/megzsarolt mindenkit akit kellett, hogy az ő hívásaikról elvonja a figyelmet, az illetékesek pedig most, az elévülés után (tét nélkül) próbálnak enyhíteni a lelkiismeretükön, hogy akkor most jól kimondják az igazságot. Persze ha ez igaz, akkor Morattit a befolyásának köszönhetően az életben nem ítélik el semmiért. Milito szabálytalan leigazolásából sem lett semmi, Viviano pedig igen vicces "véletlen" folytán került az interhez, szóval én már nem lepődök meg semmin..

Merlin91 2011.08.22. 10:07:52

Lejárt lemez. Inkább arról írjatok, mi volt a Barca-Realon. Mourinho tényleg...? )))
süti beállítások módosítása