bntemp

bntemp

B-csapattal is ütöttük a Chivast

2011. július 29. - s4tch

Győzelemmel zártuk az amerikai túrát, újra egy játékban levő mexikói csapatot vertünk, de a Chivas Guadalajara elleni meccset bizonyos szempontból nehéz a felkészülés részeként értelmezni. Volt ugyanis néhány olyan játékos a pályán, akit reményeink szerint keveset fogunk akcióközelben látni a szezon során, csípőből a kezdőben is akadt néhány ilyen. Vannak pozitívumok a győzelmen kívül is, de néhány emberről (újra) bebizonyosodott, hogy a Juventus nem az ő szintjük. Vagyis a hetedik helyen végzett Juventus az ő szintjük. Sok csatár, ehhez képest kevés helyzet, de újra kapott gól nélkül lehozott meccs: hajtás után ezek jönnek bővebben.

Győzelemmel zártuk az amerikai túrát, újra egy játékban levő mexikói csapatot vertünk, de a Chivas Guadalajara elleni meccset bizonyos szempontból nehéz a felkészülés részeként értelmezni. Volt ugyanis néhány olyan játékos a pályán, akit reményeink szerint keveset fogunk akcióközelben látni a szezon során, csípőből a kezdőben is akadt néhány ilyen. Vannak pozitívumok a győzelmen kívül is, de néhány emberről (újra) bebizonyosodott, hogy a Juventus nem az ő szintjük. Vagyis a hetedik helyen végzett Juventus az ő szintjük. Sok csatár, ehhez képest kevés helyzet, de újra kapott gól nélkül lehozott meccs: hajtás után ezek jönnek bővebben.

A Storari – Motta, Barzagli, Bonucci, Ziegler hátsó sornál már csak az előttük tevékenykedő Marchisio-Pazienza kettős tűnt félelmetesebbnek, mégsem kezdett rosszul a Juventus. Pasquato a bal szélen ugyan a világon semmit nem csinált, de Pepe aktív volt a másik oldalon, és a Quagliarella-Toni kettős is sokat volt játékban. Rögtön a meccs elején sikerült is megszereznünk a vezetést, egy indítást lekapcsoló védő elcsúszását Q köszönte szépen, és okosan tette el a labdát a kapus mellett.


A Chivas nem játszott jól, nem tudták kihasználni a pálya közepén meglévő sebességkülönbségből származó előnyt, a Juve sokat szabálytalankodott a középpályán, hogy megtörje a mexikóiak lendületét. Ez sikerült is, ráadásul Marchisio az első félidőben adott néhány kifejezetten jó labdát is a szélsőknek és a csatároknak, úgyhogy a játék képe alapján is megérdemeltnek volt mondható a vezetés. Motta néhány centi híján csinált egy tizenegyest, és volt két veszélyes szabadrúgása is a Chivasnak, de hol Storari (aki véleményünk szerint túl jó cserekapusnak) védett, hol a kaput sem találták el.

Quagliarella és Pepe volt a két legaktívabb, utóbbi a szokásos foxikutya-stílusú szélsőjátékát hozta rengeteg brusztolással, leszegett fejjel rohangálással, és néhol eredményes visszatámadással. Quagliarella pedig egyértelműen a Juventus legjobb evilági játékosa (= Alexet nem számolva), és van egy olyan furcsa meglátásunk, hogy valamiért jobban megérti magát Tonival, mint Matrival. A lombrágó hajnalban is hozta, amit szokott, harcolt, verekedett, és néha egészen eredményesen tartotta meg a labdát, sőt, még jó passza is akadt (Q mellé lőtte, pedig ziccer volt).

A semmit nem mutató Pasquatót Kraszics váltotta, de a bal oldalon nem sokat tudott mutatni, pedig mi már régen vártuk, hogy egyszer kipróbáljuk ezt is, hiszen Oroszországban sok gólt szerzett 16-oson kívüli lövésekből, de ebből sem lett sok. Láthattuk még Grygerát középhátvédet játszani, később bejött Marrone és Pirlo is, de a játék képe nem sokat változott. A Juventus tulajdonképpen megérdemelten nyerte meg a meccset, hátul végig stabil volt a csapat, és az első félidőben az ellenfél térfelén is mutatott életjeleket.



Ennyit az amerikai túráról. Egy vereség, két győzelem, formálódó csapat – nagyjából ennyi a konklúzió. A többi inkább csak meglátás.

Vásárolnunk kell egy balfutót, aki védekezni is tud. Ezzel sajnos nincs mit kezdeni, szükség van rá és kész . A klub két ilyennel is tárgyalásban van, de Vargasért a Fiorentina egészen biztosan a világ pénzét kérné (a két klub kiváló viszonyára tekintettel), Bastosért pedig valamiért nem indultak meg Marottáék kellő vehemenciával, pedig a Lyon egy hónapja közölte, hogy a játékos eladó, várják a Juve ajánlatát. Ehelyett egyre több szó esik Vucsinicsről, aki egyébként jó játékos, csak éppen semmi szüksége nincs rá a Juventusnak, különösen egy 4-4-2-es rendszerben, hiszen a support striker posztján ott van a nála sokkal jobb Quagliarella-Del Piero kettős. Kicsit tartunk tőle, hogy Vidal kevés lesz a pálya közepére, mert Conte felállása inkább 4-3-3-ra emlékeztet a védekezésre tökéletesen alkalmatlan Krasziccsal a jobbszárnyon, de nincs mit tenni, Melo már kebabért áll sorba a sztambuli bazársoron.


A Juve sorsolása nem rossz, de muszáj lenne már jó formában kezdeni az idényt, mert az első 6-7 fordulóban nem nagyon lenne szabad pontokat veszíteni, hogy magabiztosan vághassunk neki a 9. fordulóval kezdődő rangadódömpingnek. Pont egy hónappal a rajt előtt vagyunk, azaz van még idő beépíteni a legfontosabb láncszemet (Vidal), és betömni az utolsó megmaradt lyukat, a balfutóét. Kicsit tartunk tőle, hogy sztárigazolás már nem lesz, hiába volt szó 30-40 milliós játékosokról. Még az is elképzelhető, hogy elégségesnek találjuk centerben a Matri-Toni kettőst, a balszélt pedig megoldjuk a Ziegler-De Ceglie (+ Marchisio) kettős tetszőleges sorrendbe állításával.

Ha viszont a legrosszabb forgatókönyv válik valóra, akkor hagyjuk, hogy a Roma kisemmizzen Vucsinicsért (18 millió!), és igaza lesz Tylernek, aki Nocerino visszahozatalát látta meg delírumos rémálmában.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr628239606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334207 2011.07.29. 11:42:46

Úgyfest Rossi meghagy nekünk egy raklap eurót, szerencsére, mert szerintem csatársorban bőven az elégséges felett vagyunk valamivel. Rá lehet menni Bastosra, belsőközéppálya is nagyon kevésnek tűnik, és Lugano is bőven belefér. Utóbbit szívesebben látnám Chiellini mellett, mint a tavaly beszerzett védőtehetséget.

z40 2011.07.29. 11:50:23

Remélem Conte is látja, hogy Q-t tilos elherdálni, amennyiben a térde rendben van. Én már egyébként abban sem vagyok biztos, hogy érkezik valaki bal szélre. El tudom képzelni, hogy a sokat emlegetett 4-2-4-be is kitolják balra Vucinicet... A védelembe valszeg még érkezik Lugano diszkont áron, amit nem tudok hova tenni. Ne legyen igazam, de szvsz ez a keret kevés lesz a dobogóhoz.

341862 2011.07.29. 11:52:47

allitolag Bastosnak az utlevelere var a Juve, de szerintem ha o nem jonne ossze, akkor Arda Turan sem lenne rossz, szerintem inkabb balszelsore kene elkolteni 30-40 eurot, mivel a csatarposzt rendben van, Matri es Quagliarella ha osszeszokik, a liga egyik legjobb csatarparosa lesz, amolyan Pazzini-Cassano volumenu, Toni es Del Piero pedig a rutint tudjak hozni a padrol, + meg kellene hagyni Pasquatot, aki, mint bizonyitotta, nem retten meg az eles helyzetektol, ha gyorsasag es frissesseg kell a tamadoszekcionak, Pasquato tudja majd hozni jah amugy allitolag ramentunk Perreirara, a Portos uruguayi balbekkre, en inkabb azt varom, hogy a jobb oldalra erkezzen mar valami, mert ha Lichtsteinernek csak a kisujja is kificamodik, maris Motta varazsol a kezdoben

14Krisz 2011.07.29. 12:21:21

[mrscottpilgrim](#448270): Alvaro Perreira nagy király lenne. Gyors, jól ad be és védekezésben is kifogástalan. Igazából a 3 közül (Bastos, Vargas, Perreira) bármelyik jó lenne csak ne Vucinicot akarják odaerőltetni.

334474 2011.07.29. 12:37:23

Vucinic-Q csere esetén soha többet nem nézek focit.

338159 2011.07.29. 12:56:27

Sajnos, NAGYON sajnos, de be kell látni, hogy a "szen tehenünk", Buffon nem a régi és igenis Storari jobban véd jelenleg.

334207 2011.07.29. 13:43:11

[Jimi Outsider](#448308): Két éve ezt mondom, de általában én vagyok a hülye. :D

337091 2011.07.29. 13:58:27

Ha tényleg jobban véd Stotari, akkor az a kérdés, hogy kimerik-e hagyni valamikor Buffont. Elvileg még nem érkezett el a váltás ideje, de pár év /reméljük még sok/ és ez is befog következni /sajnos/.

jakuza 2011.07.29. 13:59:32

Ez a Q tényleg nagyon jó.Állítólag ma dől el hogy Pastore hova megy. Lehet hogy a milan. Valakit a milanosok Mr x nek neveznek, aki majd érkezhet.Ki lehet az? Csak nem Pastore? Vagy Fabregas? Akkor nekünk végünk van.

Lacicaster 2011.07.29. 14:27:25

Nocerino.. jó játékos ő, fáj, hogy a balf.sz Juve őt is elkótyavetyélte, mi? :-))

bratyó 2011.07.29. 14:27:38

Azért srácok várnék már egy überbrutál Juvét, rühellem Milánót !!! AMUNT VALENCIA

z40 2011.07.29. 14:39:26

[jakuza](#448358): Nem kell aggódni, mivel Pastore a PSG-be ment Sissokoval és Siriguval egyetemben. 45 milliót fizetnek érte a franciák.

jakuza 2011.07.29. 14:55:33

[z40](#448390): 45 milliónk nekünk is lett volna. Nem értem hogy miért nem lehetett volna kifizetni érte ezt a pénzt. A milán legalább leigazolta a Mexest. Igaz hogy úgyhallom hogy csak cserepadra érkezett de megvan. Mi meg nem erőszakoskodtunk se Rossiért, se Agüeroért. Szerintem még Bastos sem lesz meg.

z40 2011.07.29. 15:17:21

[jakuza](#448413): Pastore ügyes, de azért 45 milliót távolról sem ér. Nálunk azért nem jöhetett szóba, mert egyáltalán nem illik Conte játékrendszerébe. Az már egy másik dolog, hogy a Rossi/Agüero duó egyikét kötelezően el kellett volna hozni. De sajnos úgy néz ki, továbbra is erősen ragaszkodunk a középszerhez, ill. a kiselejtezett hulladékhoz, mint Pirlo. Aztán meg megy a csodálkozás, hogy 7. helyen végez a csapat már második alkalommal az utóbbi két évben.

Gabika 2011.07.29. 15:21:27

Nem játszottak rosszul a fiuk,de szerintem lehet ennél még jobban is.Ami meg Vucinicet illeti a mai hírek szerint már a héten a Tottenhem játékosa lesz meg ugy se kénne szerintem legalább is.Ha meg balszélsőt akarnak hozzák el Andy Johsont a cityből vagy Valenciát az MUból.

334471 2011.07.29. 16:21:38

Az új igazolásokat eddig elég nehéz pozitívan értékelni. Eddig ugye (ifiket nem számolva) 5 játékos jött (Pazienza, Vidal, Pirlo, Ziegler, Lichtsteiner), 4+2 játékos ment (Salihamidzic, Felipe Melo, Sissoko, Aquilani + Tiago & Giovinco, akiket végleg elpasszoltunk). Pazienza szvsz gyengébb, mint Sissoko, Pirlo semmivel nem jobb, mint Aquilani, Vidal meg nagyjából Melo szintje. Egyedül Lichtsteiner az, aki egyértelműen erősítés Salihamidzichez képest, Zieglerrel meg inkább csak többen vagyunk, semmint erősebben. Előbb lecsúsztunk Agueroról, aztán Rossiról, ma már Vucinic a téma, holnap Torghelle Sasa. Elszomorító. Ha így folytatjuk, évekre stabilizáljuk a 7. helyet.

z40 2011.07.29. 17:19:38

A Gazzetta szerint a megegyezés megszületett, Vucinic Juventus játékosnak tekinthető. S ahogy azt már korábban írták, 18 milliót fizetünk érte és négy évre fog aláírni...

jakuza 2011.07.29. 17:44:00

Ez most igaz? Na ennek utánna járok. Miért pont Vucinic. Csak azt nem értem hogy ilyenkor mi jár a vezetőség és Conte fejében. Most már megértem hogy nincs pénz, gondolom a stadion sokba kerül.

341862 2011.07.29. 17:51:02

[MrATx](#448473): beneztel valamit, Giovincotol nem vegleg szabadultunk meg, ahogy Melotol sem, egyik kolcsonben opcios joggal, masiknak meg a jatekjoganak a fele meg a Juventuse, Sissokotol, Tiagotol, Aquilanitol es Salihamidzictol szabadultunk meg vegleg, rossz dontesnek egyiket sem neveznem, max talan Sali meg elfert volna Lichtsteiner mogott a padon, de annyira o sem hianyzik

z40 2011.07.29. 17:52:35

[jakuza](#448517): Már biztos, hogy jön. Egyedül az átigazolási összeg az, ami még kérdéses, mert közben a CdS már "csak" 15 milliót ír. Négy évre fog aláírni szerintük, évi 3.5 milliós fizuért.

jakuza 2011.07.29. 18:23:55

[z40](#448528): Szerinted beválhat Vucinic? Szerintem jobban jártunk volna hogyha nemjön. Igaz hogy volt 1 szezon amikor nagyon jó volt a Rómában de azóta nemsokat ér. Én minden olasz sőtt angol talán még a német bajnokságot is megnézem. De nemigaz hogy egy teknikásabb focista ne lett volna ennyi pénzért.És mivan Diarrával ő jön? Most nemkövetem a híreket.

258945 2011.07.29. 18:39:12

Moggi papa szerint Vuciniccel jobban járnánk mint Rossival, az olasz is jó, de Mirko fizikálisan jobb és sokoldalúbb

z40 2011.07.29. 18:57:36

[jakuza](#448552): Vucinic szvsz alapvetően nem rossz képességű játékos, viszont a mentalitása borzasztó, ráadásul a jelenlegi Juventusnak egyáltalán nem rá van szüksége. Ez nekem megint egy középszerű megoldásnak tűnik, ahelyett hogy mélyen a zsebbe nyúltunk volna a Rossi/Agüero duó egyikéért. A montenegrói semmiféle pluszt nem fog tudni adni ennek a csapatnak. Normális esetben a padra kéne jönnie, de mi a kezdőbe hozzuk, ami sok mindent elárul a mostani Juventusról. Marotta egyáltalán nem tudatosítja, hogy még egy a tavalyihoz/tavaly előttihez hasonló szezon már nem fér bele. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ismét lecsússzunk a BL-helyek egyikéről (ami a következő szezontól már csak az első 3 helyezettet illeti), hiszen előbb-utóbb elfogy a bizalom a támogatók részéről is. Ehhez képest az ilyen Vucinic-féle igazolásoktól várjuk a csodát. Szerintem ez nem fog menni, kisebb csoda lenne a dobogós helyezés... Diarra iránt érdeklődünk/érdeklődtünk, de nem vagyunk hajlandóak annyit adni érte, amennyit a Real kér.

341862 2011.07.29. 21:14:28

[z40](#448570): Rossi elvileg nem azert nem jon, mert keveset ajanlottunk, hanem mert a Villarreal nem akarja engedni, mivel eladtak Cazorlat a Malaganak, mindket sztarcsatarjukat nem akarjak egyszerre elvesziteni (lehet figyelemmel kisertek a Sampdoriat tavaly :D), egyszeru a keplet, tulajdonkeppen orultem volna Rossinak, de ugy voltam, hogy csatarra nincs egeto szuksegunk, nem igazan orulok Vucsinak, de legalabb nem lesznek csatargondjaink, most viszont be kell huzni Bastost es Luganot, majd ha marad penz, akkor Perreirat es Cacerest, es akkor imaba foglalom Marotta nevet

z40 2011.07.29. 21:36:56

[mrscottpilgrim](#448622): Van az a pénz, amiért korpásodik a haj. Ha Marotta nem filléreskedik, vacillál Rossi és Agüero között, és odatol a Villareal elé egy 30 milliós ajánlatot, akkor már itt lenne a kis olasz. A Bastos vonal egyre inkább kezd kihűlni. Állítólag most fog vagy már hosszabbított is a Lyonnal. Szerintem ami még kell: egy bekk középre, egy bekk jobb szélre Licht alternatívának, egy szélső és a középpálya közepére is hoznék valakit, mert ez a Vidal/Pirlo/Marchisio/Pazienza négyes nagyon vékonyka. S ha ez mind teljesülne, még akkor is necces a dobogó.

329018 2011.08.04. 01:06:19

Másik fórumon olvastam, és igazat adok neki, hogy itt Conte személye (és tudása) lesz a fő kérdés...és a bal oldalra akkor (majdnem) mindegy, h ki jön, csak jöjjön valaki Forza Juve!

taobaowangnvzhuangxiazhuangtaozhuang 2011.09.12. 07:12:40

ji hao de zhi wei 。gan xie

淘宝网男装排行 2011.09.15. 11:11:11

zheng shi wo suo xu yao de ,gan xie hen duo

淘宝网男装牛仔 2011.09.20. 16:56:59

wei da de zhi wei ! TNX

淘宝网女装秒杀 2011.10.03. 14:11:20

gan xie nin de bao gui xin xi
süti beállítások módosítása