bntemp

bntemp

Marotta védelmében [komment @bianconeri]

2011. június 11. - s4tch

Ennek a posztnak a kommentei között jelent meg andree10 hozzászólása, amiben egy kicsit más megvilágításba helyezi Marotta megítélését. Azért érezzük úgy, hogy ki kell posztolnunk a kommentet, mert néha mi magunk is igazságtalanul sokat vesszük elő az igazolásokért felelős embereket, holott két szarvashibát két gyöngyszemmel tettek jóvá, és egyikük sem tudott ütközni Aquilani, gyorsan futni Marchisio, vagy labdát vezetni Martinez helyett. Így szólt Marotta védelmében andree10:

Ennek a posztnak a kommentei között jelent meg andree10 hozzászólása, amiben egy kicsit más megvilágításba helyezi Marotta megítélését. Azért érezzük úgy, hogy ki kell posztolnunk a kommentet, mert néha mi magunk is igazságtalanul sokat vesszük elő az igazolásokért felelős embereket, holott két szarvashibát két gyöngyszemmel tettek jóvá, és egyikük sem tudott ütközni Aquilani, gyorsan futni Marchisio, vagy labdát vezetni Martinez helyett. Így szólt Marotta védelmében andree10:

 

Hát az a keret amire építkeznie kellett se volt egy álom:

-1 sérült Buffon: Hozta a remekül védő Storarit.

-1db használható belső védő, mellette Legro és 3 db használhatatlan szélső védő: Megszerezte Bonuccit, akit akkor a legjobb fiatal olasz védőnek tartottak. Nem volt egy ász, de mint később kiderült Ranocchianál jobb választás volt. Szerzett a maradék fillérekből két fiatal szélső védőt hátha. Ebből az egyik végig sérült volt a másik fos ahogy az várható is volt, majd DC is lesérült. Télen szerzett fillérekért egy jó belső védőt, valamint Sörensen se volt rossz ár/érték arányban.

-KP: Egy Nedved után vezér nélkül maradt, Ferrara után taktikailag megsemmisített, Ranieri/Secco által klasszis nélkül hagyott csapatrész. Szerzett egy nagyon jó(Krasic), egy nagyon rossz és drága (Martínez) szélsőt, két csertét olcsón (Pepe, Lanzafame), és számunkra nagyon kedvező konstrukcióban elhozta az amúgy nagyon jó játékos Aquianit. Sztem itt megtette amit lehet, Martínez volt olyan mellényúlás ami megbocsájthatatlan.

-Támadósor: Bagóért eladta Diegot, aki ugye poszt nélkül maradt a Juventusban, és az első szezonjában a kapuig is nehezen tudott elrúgni. Hülyeségnek tűnt, de mint kiderült Dzeko lett volna az igazi ellenérték, aki végül egy hülye szabály és a saját balfaszsága miatt nem került ide. Diego helyett jött a nagy Q, aki a csapat legjobbja lett, kb 5* hasznosabb játékot hozva, mint az útját vesztett brazil, bár a nullát nem nagyon érdemes szorozgatni tudom. Megszerezte Matrit is, aki a Serie A egyik legjobb góllövőjévé nőtte ki magát.

Összességében azt mondom, lehetett volna jobban csinálni, de nem végzett kiábrándítóan rossz munkát. Kis jóstehetséggel lehetett volna jobb. De ha a téli átigazolásokkal együtt nézem már sztem egy erős 4-est tudnék adni rá.
A keret használható játékosai jelenleg:
Buffon, Storari, Sörensen, Zeigler, Chiellini, Barzagi, Bonucci, Krasic, Melo Marchisio, Quagliarella, Matri, Alex.
13/8 akit ő hozott, 13/1 akit Secco. Én azt mondom ha idén nyáron jól dolgozik (Mondjuk Lichtsteiner/Bastos+1-2 meglepi érkezik) kimondottan jó munkát végzett, hogy a kb. semmiből egy működőképes csapatot formált.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr198239510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334450 2011.06.11. 20:13:55

"de mint később kiderült Ranocchianál jobb választás volt. " ez mikor, miből és hol derült ki?

mravo 2011.06.11. 20:20:18

Erről beszéltem az előzőkben. Osztom én is. Ha csapat játékán nem is látszik semmiféle koncepció, az igazolásokban végre látni valami ilyesmit.

334474 2011.06.11. 21:14:16

[giacinto2](#415203): Onnan, hogy meccsenként kb 1 gólt kaptak róla Interék. Legalább is a fórumokat olvasgatva a legtöbb Inter szimpatizáns szidta mint a bokrot.("Majd szépen apránként azon kaptunk magunkat, hogy Ranocchia lassú, Ranocchiát megint felbőrözték, Ranocchiát megint simán megverte az embere, Ranocchia hova helyezkedik, Ranocchia szédeleg a védelem közepében.") Bonucci is hibázott bőven, és az agya is elszállt egyszer-kétszer, de az lejött, hogy egy nagyon jó védőalapanyag. A szezon középső részében nagyon jól teljesített. Hiszem, hogy egy jó edző, normális szélső védők csodákat fognak tenni vele. Persze majd az idő eldönti ki járt jobban, és kicsit könnyelmű kijelentés ez, de Bonucci fizikális felépítése, és a két játékos mutatott top formája egyenlőre a mi fiunk felé billenti a mérleg nyelvét szerintem. Mindenesetre Marotta nem hibázott, mikor kettejük között döntött.

DonMatteo 2011.06.11. 22:26:23

Juve fan létemre én is azt mondom, hogy azért Rano jobb volt idén, mint Bonu. Nem véletlenül előbbi a válogatott kezdőembere Chiello oldalán, a másik meg még csak behívót sem kap ...

DonMatteo 2011.06.11. 22:31:16

Annyit még hozzátennék, hogy azért tényleg nem hibáztatható Marotta, mert leigazolta Bonuccit, hiszen tényleg jólt teljesített a Barival, az más kérdés, hogy tehetségés itt eddig nem sikerült bizonyítania.

adams 2011.06.12. 01:22:01

bonucci és ranocchia is harmatgyenge játékosok ,nagy a baj az olasz fociban,ha ez a két játékos a jövő!Bonucciról mindent elmond ,hogy Barzagli kiszorította a kezdőből , ezt is rossz igazolásnak sorolnám ,ugyanis Rolandot ennyiért lazán ellehetne hozni a Portoból...!! Ranocchia meg még viccesebb , ő teljesen vak! Az inter bl meccseit csak miatta néztem , teljesen here a gyerek! Ő azért kapott behívót Prandellitől ,mert játszik az interben ,ellenben Bonuccival aki még ebbe a harmatos Juvéba is csak csere volt az utóbbi időbe!

334491 2011.06.12. 01:37:28

ezt szajkozom mar regota en is :) raadasul vegyuk azt is, hogy mennyi penzbol kellett ujraepitenie szinte a 0-rol egy csapatot, szerintem a teli mercatoban valosaggal csodat tett, hisz a klubnak nem volt semmi penze uj igazolasokra, ehez kepest zsebpenzert elhozta Barzaglit es Matrit, iden fog igazan latszani a munkaja, hisz mostmar van elegendo penz, es vaz is, amire epitkezhet, egyaltalan nem rossz szakember, raadasul sztart igazolni milliokert barki tud, viszont olcson jot ugy, hogy senki nem szamit ra... na ez szerintem a jo menedzser ismervei :) Barzagli is gyanitom jovore a legszebb Palermos idoszakat fogja hozni, Bonuccirol meg tul hamar itelkeztek, ha iden sem allja meg a helyet, igazat adok nektek, de a tavalyi ev alapjan kar lenne megitelni, meg azert amig ment a csapatnak, kurvajo volt, emlekezhetunk, telen jeloltek is a FIFAnal az ev csapataba :) ha azt a formaja legalabb hozni tudja, nagy spiler lesz igazabol szerintem sok iden leirt arc fog jovore megtaltosodni (ha bevalik Conte persze, de szerintem be fog), Marchisio, Bonucci pl. szerintem ujja fog szuletni, es ha Krasic hozni tudja azt, amit tel elott lathattunk, nem lesz ember, aki megallitja, ha lesz egy fasza balszelsonk, nem egyszer lathattunk tole olyat, hogy egyszerre 3-4 emberbol csinal hulyet

331564 2011.06.12. 02:44:35

Iegn jó cikk. Eddigi kommentekkel is egyet értek kb. De az h ár érték arányba vki jó volt vagy h egy szar játékos jobb egy mégszarbbnál az ennyit ér kb egymás után 2x 7. iknek lenni, ebbe nem vok biztos de mintha idén még az EL se lenne meg a Palermo kupadöntöje miatt még alamizsnábol se indulhatnak. Ez még várhatóan nem bő és főleg nem acélos kerettel még hasznukra válhat a bajnokságban persze... Szal eddig kritikán aluli eredmény EL szereplést győzelem nélkül az is erős munka volt. Kell 1 jobbhátvéd kell 2 középpályás hiszen benito is elég objektivan vázolta a használható játékosokat. Fainba maradék colos falábú támadókat számitásba véve esetleg azt nem kéne hozni. 3 jó játékos akire nem fanyalgunk meg alapember lenne posztján és a "nagy" épitkezés meghatározó tagjai lennének az 40-55 milla. Ennyit talán költenek is, kíváncsian várom. Mert én ahelyett az erős 4 es helyett az igazolásra egy 3s alát adnék a tejesitmény meg ugye egyértelmü elégtelen.

338072 2011.06.12. 08:01:02

Igen, valóban, ha azt nézzük a nevek alapján máshol kéne már most tartanunk! De akkor azt magyarázza meg nekem valaki, hogy a feljutást követő két évben, mégis hogy lettünk dobogósok ennél jóval gyengébb kerettel!? csak a nem "ratyieri" tudott valamit?

334188 2011.06.12. 11:07:57

[DonMatteo](#415345): [adams](#415406): Azért ezt picit beárnyékolja, hogy Aquilani vagy Pirlo is rendszeresen játszik a válogatottban. Sőt tavasszal még Bonucci is kerettag volt. Szóval ez nem jelent semmit.

339362 2011.06.12. 11:50:18

jól van gyerekek, fő az optimizmus. kíváncsi vagyok, 1 év múlva majd ki hogy látja. marotta szerintem a legfőbb oka az idei szégyennek. nem vett a szélekre senkit, amikor 4-4-2-ben nyomja a csapat. ez amatőr hiba. kétlem, hogy helyre hozza idén nyáron, de ne legyen igazam. LUCIANO MOGGI!!!!!!

334474 2011.06.12. 11:52:04

[Xpredy](#415441): Ranieri is okosabban rakta össze a taktikát, és valószínűleg jobb munkát végzett a pályán kívül is. Más részről meg ott volt Nedved az első évben Camoranesi(a másodikban végig sérült volt) A 3 évvel fiatalabb Alex, a 3 évvel fiatalabb Trez. Az olasz bajnokságban nagyon sokat számítanak a klasszisok. Ők azok voltak. Ez volt Secco nagy bűne, hogy az összes nagy igazolása -ami levette volna a terhet a szép lassan kikopó nagy öregek válláról- megbukott. Ezen kívül, Molinaro is jobb volt mint Grosso, C. Zanetti is tökéletes volt abba a szerepkörbe, amit neki rendelt Ranieri.

340638 2011.06.12. 12:08:59

Teljesen egyyetértek. Azt tenném még hozzá, hogy csak pár hibája volt ugyebár, adjuk meg az esélyt neki, hogy fejlődik, végül is először van ekkora klubnál, és még csak egy évet tudott le, nyilván ő is tanult Martínezből. Annak semmmi értelme nem lenne, hogy kirúgjuk, mivel nem tudok nagyobb névről, akit el lehetne hozni, az új embernek meg amúgy is megint bele kellene szokni a környezetbe.

cs4szi 2011.06.12. 12:28:23

Én amúgy sem kritizáltam Marottát olyan nagyon. Neki azt a feladatot szánták, hogy építse fel a Juventust. Majdnem a 0-ról kell kezdenie, mert ez a Seccobarom teljesen szétbaszta a csapatot.

Gyurika 2011.06.12. 14:04:00

Érdekes, ezen a véleményen voltam egész évben (és lettem többször kiröhögve...). Ez nem Delneri és Marotta elbaszott szezonja volt. Számtalanszor leírtam: szarból nem lehet várat építeni. És lehet kritizálni Marottát, hogy 12 (vagy 14) millió eurót áldozott Martínezre, de aki egy kicsit is otthon van az olasz fociban, szerintem nem sokallta érte, reális árnak tűnt. Utólag persze könnyű okosnak lenni. És hogy kiket hozott kölcsönbe... Könyörgöm. Nyilván olyan játékosokat engednek el kölcsönbe (főleg opcióval...), akikre nincs szükségük, viszont az árukat nem akarják (tudják) más csapatok kifizetni (kvázi kipróbálják őket egy évig). Hogy várhatjuk, hogy világklasszis játékost hozzon Marotta akár kölcsönbe, ha egyszer nincs rá pénz? Kicsit gondolkodjatok már el ezen, hogy mennyiből gazdálkodott és hogy "alatta" jött KRASIC, PEPE (nálam az szezon egyik meglepetése), QAGLIARELLA, személyes kedvencem és egyben a totális telitalálat MATRI, AQUILANI (tegyétek a szívetekre a kezeteket: a római évei után ti nem igazoltátok volna le? ugye, hogy de...), és egy leendő sztár, SÖRENSEN, végül BONUCCI (aki teljesen másképp fog játszani, ha lesz két normális szélső védő a csapatban és kisebb felelősség lesz rajta, a szezon elején érdekes módon neki is ment a játék...) és egy jó tartalék, BARZAGLI. Összegezve: ezt a szezont nem Delneri és nem Marotta tette ilyenné. Delneri egyetlen hibája szerintem, hogy nem tud cserélni. És hogy a szezon második felére ahelyett, hogy okosan taktikázott volna, bepánikolt és sorban buktuk az ökör cserék miatt a meccseket... Marotta meg igenis jól végezte a dolgát. Ha az összes játékosunk hozta volna a nagy átlagot, amit tud, akkor most a BL-re készülhetnénk.

banditos 2011.06.12. 17:44:15

Szvsz Marrottának nem csak vásárolnia, eladnia(elkergetnie) is kellene tudni, és abban nagyon gyengén muzsikált. Elküldi Trezt úgy, hogy mi fizetjük a bére egy részét, majd télen kapkodva hoz pl. egy Tonit, aki szintén nem szarul keres. Ezmiez? Nem tudott eladni egy csapatában jól teljesítő Tiagot. Hogyhogy miért??? Eladja Diegot 10M bukóval. Miért nem tudja inkább eladni egy Mancitynek pl 35 millióért? Nyakunkon maradnak jól kereső Grosso+Sali félék. (Mondjuk azt nem értem, hogy Salit miért nem lehetett játszatni, ha már itt van. Tudom büntiből, de akkor is jobban játszik bármelyik jobb bunkónknál.) + Martinezen kívül is voltak hibák. Ne gondolja már, hogy egy Motta vagy Rinaudo erősítés lehet egy Juventusnak. Ébresztő! andree10, nem "használható" játékosokra, hanem bajnokokra van szükségünk! Szóval nagyon erős az a 4es, lehet Marotta téged is leigazolt? :)

334474 2011.06.12. 18:39:38

[banditos](#415810): Sok igazság van abban, amit mondasz. Diegoról elmondtam mi a véleményem. Nem hiszem, hogy olyan csapatnak kellett volna aki tud is fizetni érte. Ha tényleg jön Dzeko akkor tökéletes transfer lett volna. Secco szarjai a kutyának se kellenek, ez már kiderült. A Trez üzlet nagy baromság volt ofc, de ő mondta, hogy szeretne menni oda, és mi méltányosak voltunk vele. Sztem ez jó dolog, még ha nem is volt a csapat érdeke. "nem "használható" játékosokra, hanem bajnokokra van szükségünk!" Teljesen igaz. Ezért nem írtam bele Pirlot vagy Sissokot és Pepe-t pl. A felsorolt játékosok véleményem szerint méltóak a Juventushoz, vagy azok lehetnek. Nyilván Bonucci helyett jó lenne Terry, de ő épp nem ért rá. Nem volt túl sok pénze Marottának. A cserejátékoskat ilyen Juve szinten megalázó kölcsönszerződésekkel kellett idehoznia. Ehhez képest hozott AQ-t és szerzett egy Matrit is kb semmiből. Írtam is, hogy tulajdonképpen most dől el Marotta igazi teljesítménye. Hoznia kell igazi klasszis balszélsőt, jó jobb védőt. Ha ez meglenne, már csak klasszisokkal kéne kiegészíteni szépen minden évben a keretet. Igazából azt akartam mondani végig: A majdnem nulláról építkezünk, a látszat ellenére, legyünk türelmesek. Legalább az offeasonban. Teleszívhatjuk magunkat reménnyel, míg elkezd szopni a csapat. És természetesen Marotta adott Vip páholyt az új stadionban és megfelelő mennyiségű költőpénzt mellé. Én kurvákat is kértem, de azok most mind Melo maradásán dolgoznak.

338554 2011.06.12. 19:31:00

[andree10](#415851): Az utolsó bekezdésed tetszik :D

daneeka 2011.06.12. 20:13:04

Meló B+! Inkább húzzon el a vérbe, minthogy ilyeneket nyilatkozzon...

AttilaPiero 2011.06.12. 20:37:19

igen, ez a keret jó, bezony jó, ....JÓ SZAROS KÖZÉPCSAPATNAK A SERIA A-ba!!! de mi Juventus Drukkerek nem azért akarunk szurkolni, hogy a klubbunk bejusson a szaros ELbe, meg hogy odaérjem a Bl helyekre. Mi scudettokat akarunk!!! EZEKNEK A JÁTÉKOSOKNAK A TÖBBSÉGE NEM MÉLTÓ AHHOZ, HOGY JUVE MEZBEN LÉPJEN A PÁLYÁRA! Marotta egy pancser. Nagyon remélem az idei mercato nem lesz oan szánalmas számunkra mint a tavaji. FORZA JUVE!

AttilaPiero 2011.06.12. 20:37:23

igen, ez a keret jó, bezony jó, ....JÓ SZAROS KÖZÉPCSAPATNAK A SERIA A-ba!!! de mi Juventus Drukkerek nem azért akarunk szurkolni, hogy a klubbunk bejusson a szaros ELbe, meg hogy odaérjem a Bl helyekre. Mi scudettokat akarunk!!! EZEKNEK A JÁTÉKOSOKNAK A TÖBBSÉGE NEM MÉLTÓ AHHOZ, HOGY JUVE MEZBEN LÉPJEN A PÁLYÁRA! Marotta egy pancser. Nagyon remélem az idei mercato nem lesz oan szánalmas számunkra mint a tavaji. FORZA JUVE!

total90 2011.06.12. 21:19:11

[giacinto2](#415203): ha néztél volna Inter meccseket megtudnád.

DartagnanX 2011.06.12. 21:50:31

[andree10](#415851): Hogy Trez akart a Herculesbe menni, azt hol olvastad? Mert egy interjúban pont azt olvastam, hogy elküldték - a csapat újjáalakításának koncepciójában neki már nincs hely felkiáltással.

simoon 2011.06.12. 23:50:15

Marotta legnagyobb hibája, hogy nem szólt: Delnerit ne...

334491 2011.06.13. 05:01:11

azoknak, akik Ranierit vedik, csak egy szot mondanek: Poulsen nincs tobb kerdes, igaz? :D

275991 2011.06.14. 10:16:58

[madcows](#416250): és egy Poulsennel ezüstérem nincs több kérdés igaz?

Farkas Tamás 2011.06.14. 10:25:17

http://www.facebook.com/add_email.php#!/pages/La-Vecchia-Signora/124182667656799 Teljesen egyet értek a posztal;)

Kaszi 2011.06.14. 11:46:44

Üdv! Nem kapcsolódik a témához, de azt kérném a blog mély férfiszerelemmel tisztelt íróitól, hogy tegyetek fel valami update-et a Falsopoli 2-ről. A Gazzetta online változataiból semmi lényegeset nem lehet/tudok kihámozni erről. Talán vagyunk még egy páran akik a mercato mellett emiatt is "lerágjuk a körmünk"! Köszönöm! La Juve Siamo Noi!

334474 2011.06.14. 12:14:12

[DartagnanX](#416037): Totál így emlékszem, de nem találok semmit. Valszeg a kettő között van a dolog. Mi nem számoltunk vele a középtávú tervekben(hiba), ő pedig oda ment volna a legszívesebben. Olyasmi volt, hogy az a feleségének a szülővárosa, és ezért oda szeretne menni, pedig hívták több olyan helyre is, ahol simán állták volna a teljes szerződését. Mi felbontottuk vele a szerződést a fizetése egy részét megkapta, és így mehetett a Herculesbe.

334471 2011.06.14. 18:55:52

Középszerű, megalkuvó emberekkel csak középszerű, megalkuvó eredményeket lehet elérni. Mint amikor az utolsó előtti fordulóban a saját kezünkben lehetne a sorsunk, de mi ténfergünk, aztán ikszelünk. Ilyen mikor lett volna egy Di Livio, Conte vagy Davids stílusú emberekből összerakott csapatban? Aki a Chievo és a Sampdoria padján minden megszerzett kis pontot sikerként él meg, az nem fog tudni felnőni ahhoz a feladathoz, hogy itt MINDEN meccset nyerni kellene. Teljesen más az elvárás, teljesen más a mérce. Elsülhetett volna jobban is a szezon, mert tényleg érvényes volt ránk idén "a szegény embert az ág is húzza" örökös közhely (a millió plusz egy sérüléssel, a legrosszabbkor jött piros lapokkal, eltiltásokkal és mindennel), és voltak jó húzásai is Marottának (én Bonuccinak továbbra is örülök, és kézenfekvő a Krasic, Q, Matri hármas dícsérete), de összességében ez legjobb esetben is egy hígfos, gyenge hármas alá, semmivel sem több.

daneeka 2011.06.14. 19:24:08

Bastossal mi van? Egy hónapja még szerelmet vallott a blog szerzőinek, most meg már az Interrel hozzák hírbe. Állítólag a francia útlevélre várnak, de én nem tudnék elképzelni nála jobb (reálisan megszerezhető) EU-n kívülit idén nyáron. Ha meg EU-s lesz, akkor az Inter elviszi.

258945 2011.06.15. 08:38:56

[daneeka](#417706): nem hiszem hogy ezen múlna hogy az Inter elviszi vagy sem
süti beállítások módosítása