bntemp

bntemp

Delneri - Egy fordulatos év

2011. május 16. - s4tch

Lassan vége az idénynek, amit bizakodva vártunk, nagy reményekkel kecsegtetve indult, majd egyre inkább hasonlítani kezdett egy rémálomra.

Tavalyhoz képest csak annyi a különbség, hogy Delnerit nem váltották le kapkodva egy talán még gyengébb edzőre, ahogy tavaly Ferrarával történt.

Nézzük, hogyan élte át ezt az idényt az egyik főszereplő Luigi Delneri. Az ő nyilatkozataiból és a vele kapcsolatos nyilatkozatokból szemezgetünk.

Lassan vége az idénynek, amit bizakodva vártunk, nagy reményekkel kecsegtetve indult, majd egyre inkább hasonlítani kezdett egy rémálomra.

Tavalyhoz képest csak annyi a különbség, hogy Delnerit nem váltották le kapkodva egy talán még gyengébb edzőre, ahogy tavaly Ferrarával történt.

Nézzük, hogyan élte át ezt az idényt az egyik főszereplő Luigi Delneri. Az ő nyilatkozataiból és a vele kapcsolatos nyilatkozatokból szemezgetünk.

Megjöttem. Miva'?

2010 júliusában még csak ismerkedtünk az új edzővel, ahogy ő is ismerkedett új csapatával. A főszerepben a két tavalyi igazolás, Melo és Diego. Delneri megdicsérte Melo jó világbajnokságát, de megjegyezte, hogy a hollandok elleni kiállításával az egészet elcseszte. Diegot is dicsérte: "gyors, technikás játékos, a megfelelő mentalitással." Hangsúlyozta, mind a két játékos megkapja a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, az idényt érdemes a csapattal kezdeniük.

"Gyere, mutassuk meg nekik!"

Július végén Delneri jelezte a vezetőségnek, hogy új védőkre lesz szükségünk az idény kezdéséhez. "Öt játékosunk van a támadószekcióban. Iaquinta, Amauri, Trezeguet, Del Piero és Diego." Delneri kiemelte, hogy a csatárok egyike sem "kiégett", tehát elől rendben vagyunk, ezért inkább a hátsó alakzat megerősítésére kell koncentrálni. Delneri ezen megjegyzése óta egyedül Barzagli érkezett a védelembe.

Itt még kérdéses volt Krasic érkezése, hiszen Delneri szerint egyébként is erős szélsőink vannak. Feltételezhetően a Dzeko biznisz volt a háttérben, ami miatt Krasic csak az utolsó pillanatban érkezett.

Augusztusban, a Sturm Graz elleni meccs előtt Delneri megerősítette, hogy Diego marad. A meccsen Diego játszott, Trezeguet a kispadon volt. Amauri és Bonucci góljaival 1-2-re nyertünk.

A visszavágón már Diego és Trezeguet sem vett részt, mivel augusztus végén mindketten távoztak. Helyükre később Quagliarella érkezett. Di Natale nemet mondott a Juventus hívására.

Többet nem láttuk őket zebramezben.

Az idényt a csapat nem kezdte erősen. A Bari ellen kilátástalan játékkal szoros vereség, majd két meccsen 6 gólt kapott a csapat. A Samp ellen ráadásul hazai pályán kétszer is vezettünk, a Poznan ellen pedig 0-2-ről sikerült 3-2-re fordítani, hogy utána Rudnevs bombagólja mutassa meg, milyen lesz az egész hátralévő idény.

Delneri az Udinese elleni meccs előtt nem aggódott a sok bekapott gól miatt. "Ha majd kevesebb gólt kapunk, jobb lesz." - szólt a bölcs öreg. Ha az Udinese ellen vereség következett volna, a Juventus utolsó helyre került volna a bajnokságban. Amauri gyenge formáját védte, és szót ejtett arról, hogy Chiellini nem játszhat a bal oldalon, mert nem engedhetünk meg magunknak ilyen sok változtatást a hátvédsorban. Végül 0-4 lett. A hátvédsorban Grygera, Chiellini, Bonucci, Motta kezdtek. Delneri megjegyezte, hogy Motta "peches" volt, mert a Samp ellen Cassano ellen kellett játszania, és ezért ideges volt. Remélte, hogy megnyugszik és elkezd jó formában játszani.

Motta védőtársaival a bowling-pályán

Október 30-án saját pályáján vertük a Milánt, tetszetős, magabiztos játékkal 1-2-re. Delneri ezután "Scudetto spiritről" beszélt. "A csapat minden labdáért megharcolt, ez az a hozzáállás, amit egész idényen át tartani kell. (...) Célokért harcolunk, és nem szabunk határt a céljainknak."

November 27-ére 13 meccses veretlenségi szériát produkált a csapat. Közben 20 gólt lőttünk és 9-et kaptunk. Ekkor nagyon pozitívan nyilatkozott Andrea Agnelli Delneriről. "Delneri rendkívüli munkát végzett, 4 hónap alatt teljesen megfordította a helyzetünket. Látom a csapatban a győztes mentalitás feltámadását." A veretlenségi széria szeptember 26-tól január 6-ig, 18 mérkőzésen keresztül tartott - igaz, rengeteg döntetlennel.

Sokkal többször kellett volna ezt látnunk.

December végén, a Chievo ellen idegenben sikerült egy biztosnak tűnő győzelmet eldobni. Aquilani ennek ellenére arról beszélt, hogy Delnerinek igaza volt korábban, a csapat megszerezheti a Scudettót is. Sokan közülünk is hittek ebben, de volt olyan köcsög, aki óvatosságra intett (igaz, csak néhány nappal később adott ennek hangot).

Még szintén a 2010-es esztendő érdekessége, hogy Delneri a téli mercatóra hangolva megjegyezte: "Buffon eladása idiótaság lenne."

A Parma elleni meccs előtt Delneri új játékosok érkezését ígérte. Olyan játékosokat, akik "hozzá tudnak tenni ehhez az egyébként is nagyon erős csapathoz". Matri, Toni, Barzagli érkezett a téli átigazolási időszakban.

A Parma ellen Quagliarella megsérült (azóta sem léphetett pályára), Melót kiállították és három meccses eltiltással sújtották (jogosan sajnos), 1-4-re kikaptunk, véget ért a veretlenségi széria, és a csapat mentálisan is megroppant.

Az idény fordulópontja

Buffon közben meggyógyult, és egyből a kezdőben találta magát a kupában, majd a Bari elleni bajnokin is. Delneri szerint nehéz döntés, de Storari csak második számú kapus, hiszen Buffon a világ legjobbja.

A világ legjobbja, csak keresi egykori önmagát

Február elején kikaptunk a Palermótól. Delneri a bíráskodást kritizálta. "We want respect." Ekkor valóban úgy tűnt, hogy a bírók kétes esetekben gyakran ítélnek a Juventus ellen. Ez azóta sem nagyon változott - gondoljunk csak a Catania elleni mérkőzésre. A Palermo elleni vereség sorozatban a harmadik volt.

Az esélytelenek nyugalmával érkeztünk az inter elleni meccshez, Delneri teljes koncentrációt kért. A meccset megnyerte a Juventus, úgy tűnhetett, hogy két győzelem után visszatérhet a győztes útra...

A fekete-kék rivális elleni győzelmet két megmagyarázhatatlan vereség követte. Február végére Delneri mérlege megegyezett Ferrara egy évvel korábbi mérlegével. Felmerült a kérdés, semmi sem változott?

Buffon azt nyilatkozta, hogy a csapat Delnerivel van, az idény végéig maradnia kell. "Dolgoznunk kell, minden meccset úgy kell elkezdeni, mintha egy döntő lenne. Nem szabad, hogy elkeseredettség legyen úrrá rajtunk, pozitívnak, vidámnak és erősnek kell maradnunk."

Egy héttel később simán verte a zebrákat a Milán. Delneri: "Tovább kell dolgoznunk."

A Bianconeri ekkor 28 meccs után 41 ponttal a hetedik helyen állt, 20 ponttal a milánóiak mögött. (Jelenleg 37 meccs után 57 ponttal a hetedik a csapat, 24 ponttal az éllovas mögött.)

Március 20-án újra nyert a csapat. A Brescia tudott kikapni ellenünk, ezzel újra feltámadt a remény, hogy a Juventus elindulhat jövőre valamilyen európai kupában. Delneri: "5 pont a különbség, és ez csak a sérülések miatt van. Ha nem lenne ennyi sérültünk, bárkivel felvennénk a versenyt." Ezt már sosem tudjuk meg.

Április 3-án nagy meglepetésre idegenben vertük a Rómát 2 góllal. Delneri szerint a csapat bármire képes, a legnagyobbakat elverni, és a legkisebbektől kikapni. Hogy ez pozitív vagy negatív tulajdonság, azt csak ő tudja.

Áprilisban nem kapott ki a csapat, de a Fiorentina és a Catania elleni döntetlenek senkiben nem hagytak pozitív nyomot. A Catania elleni döntetlent Delneri a bíróra fogta - igaz, az utolsó percben kétszer is elvégeztetett szabadrúgás pecsételte meg a 3 pont sorsát, de ez nem magyarázza a mutatott játék gyengeségét. Marco Tardelli megvédte Delnerit, szerinte nem (csak) ő tehet a gyenge idényről.

A Chievo elleni meccs előtt Delneri azt nyilatkozta, 100%, hogy a csapat élén marad jövőre is.

A Chievo ellen 2-0-ról 1 perc alatt szórakozta a vezetést Delneri együttese. A vége döntetlen, de akár vereség is lehetett volna.

A Kapitány is tehetetlen

Most hétvégén a Parma, soraiban Amaurival és Giovincoval, Bojinovval és Candrevával 1-0-ra legyőzte a zebrákat. Az idényben másodszor.

Agnelli: "Tisztelem Delnerit, de az idénnyel nagyon elégedetlen vagyok."

Delneri: "Nem bántam meg egyik döntésemet sem. Csináltunk jó dolgokat a szezon során."

Még egy meccs.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr318239456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338211 2011.05.16. 09:37:29

Lehet szidni (jogosan) DelNerit, mert bár én a Chievo-nál nagyon szerettem, egy komoly célokért küzdő csapathoz nem való. Ugyanakkor érdemes ezen elgondolkozni: "Július végén Delneri jelezte a vezetőségnek, hogy új védőkre lesz szükségünk az idény kezdéséhez. ... inkább a hátsó alakzat megerősítésére kell koncentrálni. Delneri ezen megjegyzése óta egyedül Barzagli érkezett a védelembe." Szóval sz@rból nem lehet várat építeni. Az idény elején látott jobb forma így utólag kiderült, hogy csak Q és Kraszics jó formájának köszönhető, sok tudatosság nem volt benne. (Vagy is de, annyi, hogy DelNeri ennyit tud. Gyors szélső - jó csatár - ennyi a támadás kombináció) Annyival vagyunk beljebb, hogy ha Matrit és Q-t véglegesítjük, akkor Barzagli-val együtt volt 4 jó igazolásunk az évben. Ha ehhez még jön a nyáron 3-4 újabb jó igazolás, akkor talán nem csak félé vig leszünk jók. :)

334474 2011.05.16. 11:13:18

Amikor kivégeztek minket a B-be sorolással megfordult a szerencsénk. Korábban szinte mindig jól jöttünk a dolgokból. Capello is ocsmány fos meccseket tudott játszani, de valahogy mindig nyertünk. Ez csúnyán elmúlt. Akkoriban az Inter volt az idétlen döntetleneket és vereségeket halmozó csapat. Ez megfordult, mi lettünk a loserek. Ebből kéne kiszabadulni valahogy. 7 szűk esztendő ugye. :/ A nyári tervekről. Ha Bastos tényleg jön akkor azonnal le kell csapni Palombora. Ha két ilyen jól támadó szélsőnk lesz, bőven elég az a passzjáték középről, amit ő és Melo hoz középen. Cserében sokat javítana a lerohanások védekezésén, ami mind Aquilanival, mind Marcival csapnivaló. Ranierinél a középső KP-k a felezővonal környékén voltak támadásban szinte mindig, pont azért mert tudta, hogy ez a védelem nem elég a jó transition defense-re(sztem az idén és tavaly kapott gólok legalább fele ilyenből született). Palombo olcsó, Bastos drága. Innen tényleg nem lenne más dolog, csak szélsővédőket szerezni(+Matrit és esetleg Pepét véglegesíteni). Inkább 4 jó játékos jöjjön mint 6-7 közepes. Nem kell kapkodni. Hozni kell egy edzőt, aki a teljes szakmai munkát átlátja és irányítani tudja, valamint képes elmagyarázni pl. Krasicnak, hogy mit vár tőle, milyen játékra törekedjen. A keretben szinte egyik játékos se úgy volt használva, hogy az előnyeire tudjon rájátszani, inkább csak a hibáikat nagyította fel Del Neri stratégiája. Egy új edző és Bastos legyen az első lépés lehetőleg az átigazolási időszak első napján. Előbbi azért mert jó lenne úgy végigvinni a nyarat, hogy már az elejétől ott van az új edző az elképzeléseivel és a saját csapatával, a másik meg azért, mert ha sokáig húzzuk tuti elviszi valaki más, hiába kedveskedik nekünk fél éve.

334474 2011.05.16. 11:31:22

Még annyi, hogy ha az én Palombos ötletem megvalósulna, a cölöp csatár kettőst el kell felejteni. Kell egy támadó aki mélyen visszajön, segít a labdakihozatalban, átveszi a térfél közepén, és tud is vele kezdeni valamit. Inkább 4231-re hajazna ez az én taktikám, mint 442-re.

255347 2011.05.16. 12:04:17

Kinevezni se lett volna ezt a lúzert. A drága vezetők sajnálták a lóvét az edzőre, most meg ott tartanak, hogy 100-200 millió csak legyünk az élen. Marotta is hozott egy csomó selejtet. A-tól z-ig csupa középszerű arc alkotja a Juve vezetését!

igor 2011.05.16. 15:09:27

szerintem az egész játékospolitika egy nagy vicc a juvénál. mindnehol fiatalítanak, mi meg megvesszük a kiöregedett motiválatlan lúzereket. ráadásul egy középszerü edzövel az élen aki életében nem nyert semmit. grosso, motta, pepe, iaquinta, toni, barzagli, grygera, salihamidzic mind mehetnek a picsába!!! nem örülnék neki de buffont is el kéne adni, mert most még talán jó pénzt lehetne kapni érte... vegyük csak a milánt milyen jól igazoltak ingyen két baromi jó védőt (mexes,taiwo) mi meg hagyjuk hogy a fiataljaink minket fricskázzanak, ahelyett, hogy a kezdőben lennének. felháborító és szánalmas ami a klubbnál folyik!!! elsőként hozzák a rejkard-ot vagy deschamp-ot edzőnek, aztán jőhet a nagybevásárlás miután ezt a sok szemetet eladtuk.

336679 2011.05.16. 15:39:06

[igor](#391861): Rijkaardot?? Őt meg mi a bánatnak hoznák ide? 2010 óta csapata sincs.

258945 2011.05.16. 15:42:09

tegye fel a kezét aki szerint Gigiért jó pénzt lehet kapni, mert pár éve 30-40 ért se adtuk el, most jó ha 15öt kapnánk érte. Arról nem beszélve hogy egy klublegendával van dolgunk aki jött a Seria Bbe, nem sorolom mindenki tudja, hagyjuk már békén Gigit könyörgöm

334265 2011.05.16. 15:43:52

Hát, amilyen jól indult, akkorát koppant a csapat. Évente, félévente egy garnitúra játékos jön, nagy reményekkel, aztán elhúznak mert szarok voltak vagy nem kellettek, aztán a vezényletünkkel az ellenfél megalázz minket. Rengeteg probléma van, sok vitatéma de egy pár dologra jó lenne megoldást találni. - Del Neri :"Nem bántam meg egyik döntésemet sem. Csináltunk jó dolgokat a szezon során." Különösen a második mondatra hívnám fel a figyelmet. Ez egy Bari vagy Ancona élén tök jó. Aztán a meccsenként jelen lévő tehetetlenségről ne is beszéljünk. És még motiválni sem tudta azokat akikre ráfért volna. - Az évente ideérkező pocsék játékos akikben nem tudom ki lát fantáziát. Martinez, Motta stb... Képzeljük el őket egy 8 évvel előtti Juvéban. Megvan? - legalább 3 húzóember ("sztár") leigazolása, valamint a hiányposztok betömése. (szélsőbekk). Itt szinte semmi változás már elég rég óta. - A Juve mez súlya. A sérülésekről nem tehetünk. Őszintén megértem, ha Chiellininek nincs kedve tovább itt labdázgatni, vagy ha Buffon is inkább a lúzer Romába igazol. (ami első hallásra visszalépés lenne, de most lehet előrelépés neki)

Keppaud 2011.05.16. 19:24:18

Akárki jön edzőnek azért nem irigylem ha a vezetőség így áll hozzá a kéréseihez, hogy kér vmit(pl DelNeri védőket) és lóf@szt se kap...

daneeka 2011.05.16. 22:32:26

Valami nagyon nem stimmel a csapatnál. Kb mióta Nedved visszavonult. [andree10](#391673): A 4-2-3-1 nekem is tetszene, ezt már le is írtam korábban itt. Csak az a baj, hogy ilyen helyzetben a legrosszabb folyamatosan cserélgetni az edzőket. Mivel már most szóba került Delneri távozása, nem tartom kizártnak, hogy ha marad is, idény közben lesz kitéve. Az pedig nem túl jó dolog. Az elmúlt 3 évben Delneri a 4. edző a csapatnál, és előtte a tunkerman is össz 3 évet kapott. Így nem lehet sikereket elérni. Olyasvalaki kell a Juventushoz, akire hosszú távon számíthatunk, és megbízik benne mindenki. De ilyet keveset ismerünk, talán Lippi az egyetlen.

264364 2011.05.17. 10:42:10

Delneri az olasz Hodgson?
süti beállítások módosítása