bntemp

bntemp

Beszéljünk egy picit a Calciopoliról is

2011. április 24. - s4tch

A célegyenesbe került a Calciopoli nápolyi tárgyalássorozata, egyúttal folyik az újra megnyitott sportbírósági eljárás is. Nézzünk rá egy kicsit a témára, hiszen rég nem foglalkoztunk vele. Jogi csűrcsavar következik.

A célegyenesbe került a Calciopoli nápolyi tárgyalássorozata, egyúttal folyik az újra megnyitott sportbírósági eljárás is. Nézzünk rá egy kicsit a témára, hiszen rég nem foglalkoztunk vele. Jogi csűrcsavar következik.

Május 19-én a sportbíróság meghozza a döntését arról, hogy Moggit örökre eltiltja-e a sportvezetői tevékenységtől. Az olasz szövetség (FIGC) egy olyan változtatást akart bevezetni, amely alapján az ilyen jellegű döntések előtt mindig ki kell majd kérni az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) véleményét is. A szabályváltoztatás csak terv maradt, így a régi szisztéma szerint működik minden.

Mindeközben május 20-án - elviekben - a nápolyi büntetőbíróságnak is döntenie kellene Moggiék ügyében, természetesen még csak első fokon. A helyzet viszont nem ilyen egyszerű: ha Moggit a FIGC örökre eltiltja, az még nem lesz jogerős, a döntés ellen a regionális bírósághoz (TAR) lehet fordulni. A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy a Teresa Casoria vezette nápolyi büntetőtanácsnak mindenképpen meg kell várnia, hogy mi lesz TAR álláspontja és döntése.

Körömrágóan izgalmas a nápolyi tárgyalás. A sokat bíró bírónő sem bírja

A helyzet kaotikusnak tűnik, de még mindig inkább a jogbiztonság irányába hat, mint a következő verzió: tegyük fel, hogy a FIGC, aztán - a fellebbezés ellenére - a TAR is úgy dönt, hogy Moggi mehet a levesbe. Mindeközben Nápolyban - az e két döntés között ülésező - tanács azt mondja, hogy Moggi ártatlan. Ez teljesen kezelhetetlen szituációt szülne.

Körömrágva várjuk tehát május 19-ét, majd az esetleges regionális bírósági határozatot. Jóslatokba senki nem mer bocsátkozni, esetleg majd a La Gazzetta dello Sportból órákkal korábban megtudjuk az eredményt. Ahogy 2006-ban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr778239416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

134425 2011.04.24. 22:33:58

És mi van Morattival?

286390 2011.04.25. 08:00:57

[w.kutya törp](#367930): ő itt most nem játszik.

134425 2011.04.25. 11:37:10

Na, jó csak, ha jól tudom, akkor vele kapcsolatban is folyik valamiféle vizsgálat a calciopoliból kifolyólag...
süti beállítások módosítása