bntemp

bntemp

Ki a jobb?

2011. február 13. - s4tch

Az esti meccs előtt végiggondoltam, hogy melyik poszton tudja a Juve felvenni a versenyt az Interrel - és arra jutottam, hogy nem valami rózsás a kép... Az elmúlt hetek formája alapján a nehéz helyzetben lévő Juvének erőn felül kellene teljesítenie a pontszerzéshez is. A hajtás után nézzük, hogy a vélhető kezdőcsapatokat a jelenlegi forma alapján összehasonlítva mi a helyzet.

Az esti meccs előtt végiggondoltam, hogy melyik poszton tudja a Juve felvenni a versenyt az Interrel - és arra jutottam, hogy nem valami rózsás a kép... Az elmúlt hetek formája alapján a nehéz helyzetben lévő Juvének erőn felül kellene teljesítenie a pontszerzéshez is. A hajtás után nézzük, hogy a vélhető kezdőcsapatokat a jelenlegi forma alapján összehasonlítva mi a helyzet.

A kapuban elvileg talán az olasz bajnokság két legjobbja találkozik. Buffon azonban nemrég tért vissza sérüléséből, és eddig nem mutatott túl meggyőző formát. Julio Cesarnak ugyan voltak idén bizonytalankodásai, de szerintem jelenleg ő a Serie A legjobbja ezen a poszton.

A jobbhátvéd posztján a Juve nem is lehetne nagyobb hátrányban. A világ egyik legjobbja egy 18 éves középhátvéd ellen... Nyilván nem változtatna a helyzeten sokat, ha Szalihamidzsics játszana Sörensen helyén, de azért én nyugodtabb lennék, mert nem könnyű megállítani azt az Eto'ot, aki a világ egyik legjobb támadója. Főleg nem egy nem túl gyors, rutintalan játékosnak. A másik oldalon Maicon ugyan idén nem a legjobb formáját mutatta, de mintha kezdené magát összeszedni, és ne feledjük, hogy a Juventusnak nincs igazi bal oldali középpályása, balhátvédben pedig szükségből Chiellini játszik. Itt eldőlhet a meccs.

Középhátvédben Barzagli-Bonucci Ranocchia-Cordoba ellen: vélhetően itt is az Inter az erősebb. A tavaly a Bariban nyújtott teljesítmény alapján Ranocchia jobb Bonuccinál, utóbbi ráadásul erősen visszaesett az elmúlt 1-2 hónapban. Cordoba nyilván szükségmegoldás Samuel és Lucio távollétében, de a kolumbiai kifejezetten gyors, jól fejelő védő, alkalmas lehet Toni semlegesítésére. Barzagli nem volt rossz eddig, de meglátjuk, komoly ellenfél ellen mire képes. Bár az Inter védelme nem a legerősebb összeállításban áll fel, szerintem itt is ők a jobbak.

Balhátvédben, mint azt már említettem, Chiellini játszik - Cagliariban nem volt rossz, de ezúttal a gyors, és támadásban és védekezésben egyaránt klasszis Maiconnal szemben kellene bizonyítania. Az Inter balhátvédje az a Javier Zanetti lesz, aki a Juve ellen mindig jól játszik, és veteránként is képes lehet Krasziccsal lépést tartani. Ez a poszt talán jó egy döntetlenre - de sokkal jobban örülnék, ha Chivu játszana balhátvédet az Interben. Ma különösen nagy problémát jelent, hogy a Juventusnak nincsenek szélső védői.

A középpályán nálunk Kraszics és Aquilani felelősek a támadásokért, az Internél Snejder és a télen némi meglepetésre szerződtetett Kharja. Az utóbbi időben mutatott forma nem mellettünk szól... Kraszics igen gyenge mostanában, Aquilani egyre inkább meggyőz arról, hogy hiba lenne a nyáron megvenni. Ezzel szemben Sneijder nagyobbnál nagyobb gólokat lődöz, és úgy tűnik, végleg maga mögött hagyta a VB után, Benitezzel nehezített időszakot. Kharja kapcsán nem csak a szerződtetése meglepetés számomra, hanem a játéka is  - azaz ismét előny az Internél. Itt egy Juve játékos sokat tehet a hátrányunk ledolgozásáért: ha Felipe Melo elfelejti, hogy milyen állatkodni, megfoghatja Sneijdert (mondjuk feledtethetné a VB-t, ami Melon ment el a brazilok részéről).

Az Interben Cambiasso a védekező középpályás - aki az elmúlt években egyértelműen a posztja legjobbjává nőtte ki magát Olaszországon belül. Mellette ott a friss olasz válogatott Thiago Motta, aki ugyan szerintem nem egy nagy durranás, de megbízható játékos. Marchisio szerintem egyértelműen jobb nála, ráadásul az elmúlt fordulókban ő a csapatunk legjobbja. rá fontos szerep hárulhat az Inter jobb oldali támadásainak megfékezésében: ha ugyanis Maicon szabadon viheti a labdát Chiellinire, abból sok jó nem néz ki nekünk. Összességében az utóbbi hetek alapján egy poszton (Marchiso) vagyunk erősebbek a középpályán, ráadásul éppen eltérő irányba alakul az Inter és Juve játékosainak formája.

A támadósorban Pazzini-Eto'o Toni és Matri ellen. Hát, ez egyértelműnek tűnik... Arról már írtam, hogy nem fűzök sok reményt ahhoz, hogy Eto'o ellen mire megy Sörensen (a kameruni ugyanis rendszeresen a bal oldalról indul). Pazzini nagy formában kezdte interes karrierjét, és ha Barzagli és Bonucci olyan helyezkedést mutatnak be, mint pl. a múlt héten Cagliariban, akkor most is könnyedén kerül majd helyzetbe. Tonira fontos szerep hárulhat a Juve támadásaiban: vélhetően gyakran fogjuk felívelgetni a labdát, Toni pedig ebben nagyon jó és hasznos. Kulcskérdés, lesz, hogy ezeknél a felíveléseknél a játékvezető hányszor fúj támadó szabálytalanságot, hiszen Toni felugrásaiban mindig benne van, hogy ő faultoljon - mint ahogy az is, hogy mondjuk Cordoba csak szabálytalanul tudja megelőzni. Matri helyzetkihasználása ugyan javult a múlt héten a Palermoban látottakhoz képest, de Pazzini szerintem egyértelműen jobb csatár, mint ő.

A két edző közül Leonardo él jobb időszakot, és bár ő sem egy Mourinho, az elmúlt meccseken Delneri cseréi és néha a taktikája alapján is inkább a brazil edzőt tartom jobbnak. A legnagyobb (egyetlen?) erőssége, hogy hagyja játszani, támadni a csapatát, és Benitez után kifejezetten felszabadult játékot nyújt az Inter.

Összegezve: ha a posztonkénti összehasonlítást nézzük, nem sok esélye van este a Juventusnak. Szerencsére nem a papírforma dönt, így ha a Juve játékosai képesek lesznek magukat összeszedni, akkor lehet esélyünk. Felesleges hangsúlyozni, hogy erre nagy szükség is lenne, mert ha komolyan gondolják a BL-t érő helyezést, akkor nyerni kellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr178239306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334570 2011.02.13. 18:21:50

Korrekt. Iksz lesz. :)

262910 2011.02.13. 18:58:52

[csabinter](#303521): aláírnám. Egyébként szerintem a Juve bal oldala erősebb, mint a jobb. Támadásban Krasic talán többet tudhat ma, mint Marchisio (bár ez is véleményes, a szerb gyenge formában van, míg Marcsi két gólt is szerzett az elmúlt hetekben, és végig stabilan játszott, talán egyetlenként az egész keretből), védekezésben viszont egyértelműen jobb a Chiellini-Marchisio kettős a Sörensen-Krasic oldalnál.

Attila87 2011.02.13. 19:12:16

Jó ez az írás és egyetértek vele! A Juvénak erőn felül kell teljesíteni-e ahhoz hogy pontot szerezzen de a futballt labdával játsszák és nem statisztikával! Én amúgy még ha nyögve nyelős is lesz Inter sikert várok :) Forza Inter!!!

djles73 2011.02.13. 19:53:04

en ugy erzem h szoros meccsen behuzzuk a 3 pontot,mert Torinoban valahogy jobban szokott nekunk menni a Juve ellen mint otthon.De az iras nagyon rendben van!

147668 2011.02.13. 19:55:55

"Mellette ott a friss olasz válogatott Thiago Motta, aki ugyan szerintem nem egy nagy durranás, de megbízható játékos. Marchisio szerintem egyértelműen jobb nála, ráadásul az elmúlt fordulókban ő a csapatunk legjobbja." Hát ez erősen kérdőjeles szerintem. Motta kétszeres BL-győztes tavaly konkrétan Stankovicot szorította ki a kezdőből.Vagy Marchiso Stankovicnál is jobb? Azért lenne jobb nála mert rúgott két gólt az elmúlt pár fordulóban amúgy meg összecsengően panaszkodtak a rá a Juventus szurkerek. Arról nem beszélve,hogy Motta szedte le tavaly Messit a pályáról tavaly. Amúgy ahol a Juventusnak területe lehet,az meglepő lesz de Cambiasso helye lesz emrt Cambiasso aféle box to boxot játszik bal oldal fele kitolódva egy kicsit de középtájt, sokat járkál fel a támadáshoz feladata segíteni a támadásokat.Krasic ha jól tudom jobb oldalon szokott játszani. Nem leszek meglepve ha Cuchu egyszer egyszer fenn ragadt és Krasic lendűletből hozza a labdát majd Zanettire. Apropó Zanetti,amúgy sokszor kényszer balhátvéd,de leszámítva azt,hogy a támadásokat nem igazán tudja számítani még így is a liga egyik legjobb balhátvédje.Ne felejtsük el Zanetti egyedül a BL-döntőn nem volt balbekk a nagy menetelés ideje alatt.

147668 2011.02.13. 20:02:57

Az meg megint Marchisio ellen szól,hogyha tényleg jobb játékos lenne, nem hiszem,hogy Motta papírjaival szarakodtak volna a szövetségnél.

334412 2011.02.13. 20:10:37

Remélem jó lesz a meccs.

Pinturicchio10 2011.02.13. 20:19:52

[Reiko](#303599): Akkor a Barca cserekapusa jobb mint Julio Cesar, mert ő már kétszeres BL-győztes?! Vagy hogy sikerült azt kiszámolnod, hogy az a vak Motta jobb mint Marchisio? Nagy matematikus vagy Te. Minden Juventus cikknél ide jössz okoskodni, inkább törődj a saját csapatoddal.

147668 2011.02.13. 20:34:52

[Pinturicchio10](#303620): A Barca jelenlegi cserekapusa nem kétszeres BL-győztes.Csak szólok. Motta az Inter BL-cím idejekor kezdő ember volt.A Barcaban szerintem nem. De egyébként ha már ennyire szarba nézel áruld már el,hogyha Marchisio télleg annyira egyértelműen jobb játékos Motta-nál miért intézte egy kisebb csapat Motta papírjait,hogy pályára léphessen tengerkékben? És meg is indokoltam Stankovicot szorította ki nyilván Marchisio a szerbnél is jobb játékos és MArchisio nyilván úgy eltüntette volna Messit mint Motta,ha nem veszne el az olasz középcsapatok eleln is rendszeres a mezőnyben ugye? Ki okoskodik? Amúgy szerintem ez egy remek cikk,egyet is értek vele kívéve a Marchisio-Motta párosítást. Fájdalmasan sötét vagy.

334188 2011.02.13. 20:47:07

[Reiko](#303628): Öcsém, még magadat is alulmúlod :) Jakvinta világbajnok, Eto'o meg nem. Ki a jobb. Marchisio meghúzodott Cagliari ellen, hétközben veszélyes lett volna játszania.(szerintem most is csak kényszerből fog) Motta meg elég gyenge volt a németek ellen, és szerintem messze a leggyengébb láncszem az Interben is.(Messivel meg ne gyere mert őt a vb-n több csapat is simán levette)

147668 2011.02.13. 20:53:25

[ForzaBianconero](#303644): Jólvan gratulálok.

147668 2011.02.13. 20:56:36

[ForzaBianconero](#303644): Azt nem sikerült felfogni,hogy Mourinho(!)irányítása alatt szorította ki a középpályáról Stankovicot és Zanettit aminek triplázás lett a vége. Ha ezzel szemben Marchisio egyértelműen jobb játékos nála még így is, akkor télleg Én kérek elnézést.

334188 2011.02.13. 21:06:36

[Reiko](#303658): Ja bocs Mourinho, nem is tudtam. Akkor vissza mindent. Aranylabdát miért nem ő nyerte?

258945 2011.02.13. 21:44:38

[Reiko](#303658): veled van tele a blog

334412 2011.02.13. 22:42:11

Szép győzelem volt, gratulálok. Valami olyan minőségi javulást hozott Matri a Juventus támadójátékában, hogy az hihetetlen.

336677 2011.02.13. 22:47:25

[Reiko](#303628): itt istenítem az Inter játékosait, egyetlen poszton adom a Juvénak a meccset, de te telhetetlen vagy :( (sajnos T. Mottát már a Barcelonában is utáltam, meg én amúgy is egy szurkoló vagyok, nem szakértő)

303731 2011.02.13. 22:50:56

Reiko csak szítani tudja a feszültséget, meg gyűlölködni. De most visszavehetsz az arcból koma. Nagyszerű győzelem, FORZA JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matri meg isten, 3meccsen 3gól, ez Amauri 3évnyi "termése"

147668 2011.02.13. 22:57:43

Gratulálok. Azért kellett hozzá szerencse is,de a védekezés az gyakorlatilag tökéletes lett. Ellett tüntetve mindenki.

334474 2011.02.13. 23:04:35

[Reiko](#303879): Ennyit tudok én is írni összefoglalásképpen. + a végén 3* összefostam magam. Kb a Vb(2006) döntő után éreztem ilyen feloldódó feszültséget, mint most a 95. percben.

Steev 2011.02.13. 23:34:49

Istenem Delneri cseréi! :D

nothinner 2011.02.13. 23:38:38

[Steev](#303918): +++

Rooney94 2011.02.14. 00:16:18

Jó meccs volt, a Juve azt játszotta, ami az ősszel bejött, és nem azt, amit a télen összebénáztak; kb. úgy éreztem magam, mint a Milan-Juve meccsen. Sörensen kiváló gólpasszt adott, Eto'o pedig ma sz'r volt!
süti beállítások módosítása