bntemp

bntemp

Kedv, remények, kupák - Isten veletek

2011. január 28. - s4tch

Tegnap este újra beültünk az időgépbe, és egy, a Ferrara időszakot idéző kilátástalan játékkal sima vereséget szenvedő Juventust láthattunk. Ezzel pedig vélhetően elszállt minden esély arra, hogy a klub idén bármit is nyerjen, kezdhetünk készülni a nyári Trofeo TIM-re, és Berlusconi Kupára. Mondjuk előtte még nem lenne baj, ha sikerülne az első négy hely valamelyikén végezni - a hajtás után elgondolkodunk azon is, van-e erre esély.

Tegnap este újra beültünk az időgépbe, és egy, a Ferrara időszakot idéző kilátástalan játékkal sima vereséget szenvedő Juventust láthattunk. Ezzel pedig vélhetően elszállt minden esély arra, hogy a klub idén bármit is nyerjen, kezdhetünk készülni a nyári Trofeo TIM-re, és Berlusconi Kupára. Mondjuk előtte még nem lenne baj, ha sikerülne az első négy hely valamelyikén végezni - a hajtás után elgondolkodunk azon is, van-e erre esély.

Elöljáróban hangsúlyozzuk a feleslegest: bár nagyon okosak és szépek vagyunk, a blog egyik szerzője sem rendelkezik pro licenc-szel, és válogatott futballisták sem voltunk. De azért némi szakértősködést megkísérlünk, legfeljebb hülyeség lesz belőle.

Szóval: ami vitán felül áll, az az, hogy a Juve több mint megérdemelt vereséget szenvedett tegnap. Ezen az sem változtat, hogy a játékvezető valószínűleg összekeverte a két Olimpicot, és a Romának fújta a hazai pályát. A Mexes-DP affér például néhány éve, a Mancini-féle Internél legalább három büntetőre elég lett volna. De becsapja magát, aki bírózik, hiszen a Juventusnak sikerült helyzet nélkül lehozni egy meccset. Néhányan pedig már minden határon túlmenőek hulladékok. Amauri már olyan mélyen van, hogy a Marianna-árok fenekét csak távcsővel látná, ellenben a forró magma már égeti a seggét (vagy a pokol tüze, nem tudni). Motta mellől rúgtak egy gólt, de ez őt nem zavarta, mivel azzal volt elfoglalva, hogy a labdaszedőknek ívelgesse a labdát.De tegnap még közepes teljesítmény sem akadt a Juvéban, Storari szerintem alaposan benne volt Vucsinics góljában, Bonucci pedig ovis módon helyezkedett többször is. A támadószekciót meg ne is emlegessük, mert a végén még szétveri az ember a drága számítógépét...


Gól? Nem értem a kérdést...

És persze edzőzzünk is egy kicsit: az nem lehet véletlen, hogy az egész csapat - kivétel nélkül! - egyszerre kerüljön hullámvölgybe. Ebben biztosan benne van Delneriék munkája is, mint ahogy abban is, hogy láthatóan teljesen ötlettelen a csapat - elnézve a képeket, maga a mester is az. A Kraszicsra épülő taktika az 1996-os magyar olimpiai válogatottat idézi: akkor a Nemzet Gazellája és esései voltak a csapat legfontosabb fegyverei, Dombi nélkül nem sokra ment Dunai Antal bandája sem. Mi ugyanígy vagyunk Krasziccsal, akit viszont most már rendszeresen levesznek a pályáról, és egy az egyben elvétve képes bárkit is megverni. Hacsak nem a világ legjobb balhátvédei játszanak a Serie A-ban, akkor ez elég gáz. Így nem marad más, mint a labda céltalan püfölése.

Furcsa döntéseket hozott edzőnk az összeállításnál is. A Melo-Sissoko kettős együttes szerepeltetése azt eredményezte, hogy a két teljesen ugyanazt játszó ember egymást zavarta, ugyanakkor nem volt, aki ki tudta volna dobni a szélre a labdát a szélsőknek. Márpedig a két csak védekező középpályással felálló 4-4-2-ben (ami alapvetően egy kontrajátékra törekvő taktika) a kulcs az, hogy a terminátorok által megszerzett labdát gyorsan ki kell dobni a villámgyors szélsőknek, akik végigviszik a támadást, aztán a végén vagy kapura lőnek, vagy beadnak. Nálunk ez úgy működött, hogy mire sikerült Pepének vagy Martineznek adni a labdát, addigra még Kuttor Attila is odaért volna. Innentől meg 2-3 ember között kellett volna valamit csinálni... Azt sem értem, miért maradt ki Buffon, hiszen egyértelmű, hogy az olasz kupa volt az utolsó esély arra, hogy valamit nyerjen a csapat, és nem hiszem, hogy cerberusunk olyan nagyon elfáradt volna az idei terhelésben.

Mindezek mellett én erőnléti problémákat is látok csapatnál: a játékosaink lassabbak mint az ellenfél, elég kevés futóversenyt nyerünk meg, és futómennyiségben is vannak problémák. Az a meccseken úgy jön le, mintha az aktuális ellenfél többen lenne a pályán. Szívesen látnék ezzel kapcsolatban valami statisztikát, hogy valóban így van-e.

Mi vár ránk a jövőben? Ezzel a játékkal semmi jó. Ráadásul a vetélytársak (na jó, ne nagyképűsködjünk) milánóiak meglehetősen jól erősítenek. Mind Cassano, mind Pazzini diszkontáron kelt el, amivel az Inter és Milan addig is bombaerős támadószekciója tovább erősödött. Amaurival és a többiekkel fényévnyi távolságban van tőlük a Juve, de a tegnapi meccs alapján a Romától is. Az már nagy előrelépés lenne, ha Amauri soha többet nem lépne pályára a Juve mezében, bármelyik fiatal képes lenne a 0 gólra - sőt szerintem Stephen Hawking is, bár lehet, hogy véletlen bepattanna róla egy labda. A vasárnap és tegnap látott Juve esélytelen a BL helyezésre, de egy jelentős formajavulás bármikor jöhet - a kételkedőknek ajánlom az idény elejét. Akkor az a csapat, amelyik kapura lövés nélkül kapott ki a liga legrosszabb csapatától, egész szépen összeszedte magát. Nem lenne rossz, ha érkezne egy használható támadó, és nem Lippi tavaly nyári ballépéseit idéznénk meg 2006 hőseinek begyűjtésével, mert akkor a végén még Pirlo is nálunk köt ki, amitől az Isten mentsen meg minket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr138239270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334200 2011.01.28. 09:50:05

Pazzini még nem az Interé, nem?

2011.01.28. 10:01:48

de, 4 és fél évre. 12 mio ojró+Biabiany+egy ifista.

258945 2011.01.28. 10:14:15

A tegnapi meccs megmutatta hogy semmivel sem vagyunk előrébb ha veszünk egy csatárt. Jöhetne ide egy Messi-Dzeko szerelem gyerek is, ha nem kap labdát cseszheti. Az egész csapat formán kívül ténfereg a pályán nulla önbizalommal levegőt kapkodva. Ezen kell változtatni.

338211 2011.01.28. 10:39:06

A mutatott játék botrány volt. Mindenesetre Storari megmutatta, hogy miért Gigi az 1. számú kapus még mindig, Motta pedig takarodjon a p*csába Grygerával meg Grossoval együtt. Komolyan mondom inkább Pepe játszon szélső hátvédet, gólt róla is lehet kapni, viszont ő talán tudna támadni. Már azzal is eljátszottam fejben, hogy esetleg Giorgo mehetne ki szélre védekezni, az újonc Barzagli meg talán megoldhatná belül Bonuccival vagy Sörensennel. A támadó sorra ötletem sincs, oda legalább még két játékos kellene. Egy támadó szellemű, kreatív középpályás, meg valaki aki meccsenként legalább egyszer helyzetbe kerül. Mondjuk azt már a nyáron sem értettem, hogy ki ez a Martinez, de most már biztos vagyok benne, hogy ő csak nagy összegű pénzmosásra kellett a klubnak.

Steev 2011.01.28. 11:04:59

A küzdeni akarás szikráját sem láttam a csapaton tegnap. Ha olyan szituációból kaptuk volna a gólt, mint a Mexes-DP eset, azt mondom rendkívül nagy butaság, de legalább csinált valamit. De a védőink mindkét gólhoz csak asszisztáltak, méterekről. Ezek nemhogy vért nem ittak meccs előtt, de úgy játszottak mint akinek a napi kcal bevitele három hete nem éri el, a 78 éves öregasszonyok számára ajánlott szintet. Ha ez önbizalomhiány, akkor baromi gyorsan vessenek egy pillantást a fizetési csekkükre, meg a mezre amiben pályára lépnek. Vagy mondja el nekik valaki, hogy hol vannak. A milánói piros-feketék aktuális problémája MvB érkezése kapcsán, hogy ismét kaptak, egy a sajtó szerint tapló játékost. Hát én a két kezemet össze tenném, ha olyan küzdőszellemű, sikerorientált játékost láttam volna a tegnapi Juvéban. Egy sem volt! Bonucci pedig, könyörgöm ne legyintgessen nekem egy kapott gólnál senkire! Buffon pihentetését én sem értem. A január 31 napos. Hát hajrá, hozzunk fiatal, sikeréhes játékosokat!

334471 2011.01.28. 11:24:18

Vegtelenul szomoru panda vagyok. A serultekkel egyutt egyszeruen annyira sok lyuk van mar a csapatban, hogy 1 igazolas onmagaban boven nem lenne elegendo. Penzunk ekozben meg nincs, Marrotta nyilvan tud szamolni, es nem akarja csodbe vinni a csapatot. Kb.olyan tavasznak nezunk elebe, mint tavaly.

336035 2011.01.28. 12:07:18

Nálam tegnap este a 60. perc környékén volt a ctrl+alt+del és elgurult a gyógyszer. Motta, Grygera, Grosso, Sissoko, Amauri, Iaquinta, takarodjanak el fát vágni máshova. A 4-4-2 mondjon le. Delneri baseball ütővel kergethetné a csapatot az öltözőben, hogy végre csináljanak is valamit. Elegem van. Eljutok ismételten egy olyan szintre, mint tavaly, hogy nem ülök le meccset nézni, mert tuti elgurul a gyógyszer és ezt az idegrendszerem már nem bírja... Sok volt komolyan, néha már sírni tudnék, annyira fáj ezt látni.

255673 2011.01.28. 12:19:01

[t.junior](#290765): Sztem pontosan a minőségi csatár hiánya jelentette a különbséget, mert az előrejátékunk totálisan impotens volt. A Roma stabilan játszott és agilis letámadásokkal sakkban tartotta a kp-t, de a széleken azért sokszor el lehetett menni és be lehetett adni. Del Piero próbálkozott egyedül (középen beindulva), de Ő már lassú. A másik két csatár teljesítménye nagyon gyenge volt, pedig nem egyszer kaptak jó passzt, de nekik sem a lefordulás, sem a megindulás, sem a kicselezés nem megy. Minőségi csatárral pedig jobb lehetne.

258945 2011.01.28. 12:42:44

[Shyr Kahn](#290829): igazad van, egy minőségi csatárral előrébb lennénk, azt hiszem rosszul is fogalmaztam, itt más baj is van mint a csatárkérdés, az egész csapatot fel kell rázni valahogy, mert ami most van az katasztrófális. A középpálya egészen impotens, végig nézve a 2011es meccseinket, Parma, 1 gól szögletből, Napoli 0 gól, Catania 2 gól, akcióból és szöglet utána kavarodásból, Bari 2 gól, egy szabadrúgás és egy szöglet utáni lecsorgó, Samp 0 gól, Róma 0 gól. Összesen 6 meccs 1 akciógól ez azért döbbenetes, felállt védelem ellen teljesen esélytelenk vagyunk.

338570 2011.01.28. 13:41:17

Egy biztos a Juvénk minden múltbéli és jelenlegi hibája megmutatkozott tegnap. Megmutatkozott Delneri hibája az összeállítással és hogy nem tudta fejben összerendezni a társaságot a meccsre. Egy Roma elleni meccs, akkor is rangadó, ha éppen Olasz Kupa találkozóról van szó. Megmutatkozott, hogy borzasztó fizikális állapotban van a csapat, Kraszicson kívül senki nem tud egy normálisat sprintelni. Megmutatkozott, hogy a csapatnak a szélsőhátvédek, Sissoko, Martínez, Amauri, Iaquinta semmilyen hasznot nem hajtanak. Sissoko-n voltam a legjobban meglepődve, hogy még a híres becsúszásaival sem volt mersze kísérletezni. Megmutatkozott, hogy mennyire nagy szükség van egy olyan csatárra, aki egyszerre befejező és előkészítő. Megmutatkozott az átigazolásokkal foglalkozó guru is töketlen, hogy hagyta hogy Pazzini az Interé legyen. De nem baj, Pandev, Etoo, Milito mögött úgysem jut szóhoz, egyhamar eladják, bár úgysem nekünk. És végül megmutatkozott, hogy Ranierit hiba volt kirúgni, mert vele legalább sikerült egy harmadik helyet összehozni...

255673 2011.01.28. 14:45:51

[t.junior](#290842): Igen. Nem csak a csatárkérdés létezik, hanem ezen a meccsen véleményem szerint a középpálya sem állt a helyzet magaslatán... Igaz oda sztem nem kell venni embert, hacsak nem Aquilani helyett, aki az utóbbi meccseken rengeteget alibizett. Mottát alapból arra a szintre helyezem, amit láthattunk tőle, így vele most nem foglalkozom. Őt egyszerűen nem szabad játszatni, mert eddig bármikor játszott legalább egy félidőt, kaptunk róla gólt. Visszatérve a kp sorra: sztem alapvetően az volt a rossz benne, hogy ez a négyes még sosem állt fel így. Sissoko nagyon szépen szűrt, de állandóan elfutott a területéről (Melo területére futva), amit a Roma ki is használt, amikor kisakkozta a csapatunkat, hiszen azon az üres helyen rendszerint mehetett az előrepassz. Melo a kihagyása miatt még nem volt csúcsformában, ezért sztem a kp stabilitása igényelte volna, hogy a bal szélen Marchisio kezdjen. Martinez - aki félreértés ne essék elég jó mozgású játékos - nem futott fel és ezt az oldalt tegnap sztem Marchisio is legalább ennyire bejátszotta volna. Persze igazából az egész csapat moráljával volt gond. Egy ilyen meccsre illett volna felpörögni... és az első gól után az meg végképp botrányos dolog volt, hogy a Roma simán kijátszott bennünket, miközben nekünk kellett volna őket kijátszani... Szerencsétlen Piazon nem éppen a legjobb Juve meccset látta élőben. Rosszkor hoztuk el, mert ez így eleinte uncsi, később pedig siralmas volt. Ha a 17 éves Piazonnak ez nem tetszett és később mégis a Chelsea-hez, vagy egy harmadik csapathoz igazol, akkor nem leszek meglepve.

Jimi Outsider 2011.01.28. 15:20:00

SÍROK! :(

336035 2011.01.28. 15:59:24

[t.junior](#290842): Baseball ütővel addig kell ütni őket ameddig hajlandóak lesznek normálisan passzolni, koncentrálni meg úgy alapjáraton focizni vagy egyszerűen berekeszteni a fizetéseket ismételten. Ilyen enerváltság nem engedhető meg, lehet, hogy nincs meg hozzá a képességük, de legalább látnám, hogy hajtanak, küzdenek. De semmi...

337369 2011.01.28. 17:36:49

most érdemes lenne hétvégén megjátszani az udinese-t? milannak, genoának 4-et lőttek idegenben, internek 3-at otthon. nagyon benne vannak, még a végén visszavágnak az ősziért...gólarányban is. félek

mrdel 2011.01.28. 18:31:11

Én nem is néztem a meccset, csak bele-bele, mert folyamatosan élvezhetetlen volt a játékunk. Lőttünk egyáltalán kapura? Itt, ha nem történik valami minőségi, vagy morális javulás, akkor UEFA cupa helyezés sem lesz meg. kb.7-10 hely várható így. Ha nagyot változna a csapat játéka, /de csak akkor/, akkor lehetne itt Bl helyezést fogni. Ez a Juve így katasztrófa.

334749 2011.01.29. 04:06:01

ha érdekli a jónépet, hogy mi hogy láttunk titeket, akkor hajrá: http://granderoma.blog.nepsport.hu/archives/2011/01/28/Ez_a_juve_mar_nem_a_Juventus/ mellesleg ha már Genovából szélnek eresztették Cassanot és Pazzinit, valamelyikre igazán lecsaphatott volna az Öreg Hölgy. Egyik sem túl fiatal, se nem túl öreg, és főleg Cassano ötletei sokat lendíthettek volna a Juvén. ez csak eszembe jutott.
süti beállítások módosítása